اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت اینورتر 3 فاز برای کنترل دور موتور ac (شامل نقشه و سورس برنامه)

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت اینورتر 3 فاز برای کنترل دور موت

سلام
    دوستان خسته نباشید بخصوص آقای کی نژاد
    خیلی تاپیک خوب و عالی دارید
    کل تاپیک رو خوندم

یه سوال دارم :question:

من می خوام اینورتر برای موتور های سه فاز آسانسور بسازم به نظرم این مداری که گذاشتین برای کار من مناسب نباشه چون این موتورهای که می خوام روش کار کنم جریان خیلی زیادی میکشن.
    آیا با این مدار هم میشه به هدفم برسم؟؟
    چه قطعه ی رو باید تغییر بدم؟؟ آیا با تغییر فقط igbt کفایت میکنه؟؟؟

ممنون @};- @};- @};-

دیدگاه

پاسخ : ساخت اینورتر 3 فاز برای کنترل دور موتور ac (شامل نقشه و سورس برنامه)

ایا اگر خروجی اتصال کوتاه باشد و مدار استارت شود باید igbt ها بسوزد ؟ یا مدار کاملا در برابر اتصال کوتاه ایزوله شده است ؟
      [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ساخت اینورتر 3 فاز برای کنترل دور موت

نوشته اصلی توسط ALI micro
        سلام
        دوستان خسته نباشید بخصوص آقای کی نژاد
        خیلی تاپیک خوب و عالی دارید
        کل تاپیک رو خوندم

یه سوال دارم :question:

من می خوام اینورتر برای موتور های سه فاز آسانسور بسازم به نظرم این مداری که گذاشتین برای کار من مناسب نباشه چون این موتورهای که می خوام روش کار کنم جریان خیلی زیادی میکشن.
        آیا با این مدار هم میشه به هدفم برسم؟؟
        چه قطعه ی رو باید تغییر بدم؟؟ آیا با تغییر فقط igbt کفایت میکنه؟؟؟

ممنون @};- @};- @};-
        مشکل اصلی شما در جریان های بالا
        چند چیز است که واقعا بعضی از موارد قابل حل کردن نیست
        مشکل اول پل دیود و صافی در ورودی
        فرض بر یک موتور 2.5 کیلو واتی جریانی تقریبا 8 امپر نیاز دارد
        با احتساب این مقدار در ورودی یک فاز جریانب معادل 24 امپر از ورودی کشیده خواهد شد که پل دیود و خازن در این جریان کمی مشکل خواهد بود مورد بعد جریان igbt هاست که باز هم به درد سر خواهید افتاد و قیمت گران انها اذیتتان خواهد کرد
        مشکل اصلی به نظر بنده مدار مورد نظر غیر قابل اطمینان است !! و در اسانسور اطمینان حرف اول میزند
        [move][img width=133 height=100]http://bargiri.persiangig.com/aks/0.306310001356499787_taknaz_ir.gif[/img][/move]

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ساخت اینورتر 3 فاز برای کنترل دور موت

نوشته اصلی توسط حامد رحیمی
          مشکل اصلی شما در جریان های بالا
          چند چیز است که واقعا بعضی از موارد قابل حل کردن نیست
          مشکل اول پل دیود و صافی در ورودی
          فرض بر یک موتور 2.5 کیلو واتی جریانی تقریبا 8 امپر نیاز دارد
          با احتساب این مقدار در ورودی یک فاز جریانب معادل 24 امپر از ورودی کشیده خواهد شد که پل دیود و خازن در این جریان کمی مشکل خواهد بود مورد بعد جریان igbt هاست که باز هم به درد سر خواهید افتاد و قیمت گران انها اذیتتان خواهد کرد
          مشکل اصلی به نظر بنده مدار مورد نظر غیر قابل اطمینان است !! و در اسانسور اطمینان حرف اول میزند
          سلام
          از پاسخ شفاف و کامل شما تشکر می کنم. @};- @};-
          به نظر شما برای اینکه اینورتر برای آسانسور بسازم باید از کجا شروع کنم
          ممنون @};-

دیدگاه

بنده نیز بسیا مشتاق به این کار هستم
            بهترین کاملترین و اسان ترین هدف مهندسی معکوس اینورتر اسانسور خانگی است
            (یک برد سالم پیدا کنید (برد اینورتر اسانسور که در بازار موجود است ) تپولوژی قطعات نحوه چینش و... رو از روی اون مهندسی معکوس کنید )
            به مانند تاپیک زیر :
            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=100574.msg640705#msg640705

دیدگاه

سلام
              1)اگر زمین بخش کنترل و قدرت را یکی بگیریم از نظر نویز می تواند مشکل ساز باشد یا نه ؟(صرف نظر از خطر برق گرفتی ودر نظر گرفتن اثر خازنی اپتو کوپلر)
              2)برای یافتن قطعات با مشخصات مورد نظر که در بازار هم موجود باشد چه راهی وجود دارد ؟(برخی از قطعات موجود در سایت های خارجی در بازار موجود نیستند.) لطفا چند شماره ماسفت و igbt ودرایور مناسب این مدار معرفی کنید؟
              3)در صورت امکان فیلمی از حرکت موتور با استفاده از این اینورتر قراردهید.میخواهم صدای موتور را مقایسه کنم.
              4)موتور را به این مدار ستاره وصل کنیم یا مثلث؟
              5) دیوتی سایکل هر پایه تایمر متناسب با دامنه سینوس ان تایمر است یا تغییرات دیگری را نیز باید در کد در نظر گرفت؟
              6)ایا برای خاموش کردن igbt نیاز به اعمال ولتاژمنفی به گیت نیست؟

ببخشید که سوالات زیاد شد کل تاپیک را خواندم عالی بود با تشکر

دیدگاه

با سلام در جواب سوال اول باید بگم که بهتر زمین بخش کنترل از قدرت جدا بشه این طوری نویز کمتر به میکرو می رسه
                از بین فروشگاههای اینترنتی جوان بهتر ( تست کردم )
                بدون امضاء

دیدگاه

نوشته اصلی توسط طراح
                  برای انتخاب جریان سوئیچ باید به چند مورد توجه کنید:

1- جریان ذکر شده برای سوئیچ معمولا مربوط به دمای 25 درجه است. در حالیکه باید جریان برای دمای کاری سوئیچ در نظر گرفته شود که قطعا کمتر از جریانی است که برای 25 درجه ذکر می شود. مثلا در مشخصات BUP400D در دمای 25 درجه، جریان 22 آمپر و برای دمای 90 درجه، جریان 14 آمپر ذکر شده و جریان 22 آمپر نمی تواند در عمل به عنوان ملاک انتخاب سوئیچ در نظر گرفته شود.

2- انتخاب جریان سوئیچ از روی توان موتور، با لحاظ Power factor و مقدار پیک مجاز جریان در دمای کاری و ضریب اطمینان و قطعات موجود انجام می شود. مثلا برای یک موتور یک اسب با PF=0.7 و ولتاژ 220 ولت سه فاز (با فرض استفاده از اینورتر تک فاز به سه فاز و انتخاب روشی مانند SVM که بتواند ولتاژ 220 ولت را فراهم کند):

P=1.732 Veff . Ieff . PF=1.732 . 220 . 0.7 . (Ipeak / 1.414) = 746

به این ترتیب حداکثر جریان حدود 4 آمپر بدست می آید که با لحاظ ضریب اطمینان لازم و جریان های لحظه ای در هنگام سوئیچ و مسئله دما، سوئیچ مورد نظر انتخاب می شود. البته اصلی بودن قطعه و اعتبار آن هم بسیار مهم است. چنانکه برای چنین کاربردی ممکن است قطعه معتبری با جریان حداکثر 10 آمپر در دمای 25 درجه جواب بدهد و یک قطعه متفرقه با جریان نامی 20 آمپر هم در عمل جوابگو نباشد.

مهندس جان خسته نباشید ....

این ماژول IGBT برای موتر 1.5کیلو وات جواب میده ؟

http://ARTAROBOTIC.IR

دیدگاه

نوشته اصلی توسط irasol
                    سلام
                    1)اگر زمین بخش کنترل و قدرت را یکی بگیریم از نظر نویز می تواند مشکل ساز باشد یا نه ؟(صرف نظر از خطر برق گرفتی ودر نظر گرفتن اثر خازنی اپتو کوپلر)
                    2)برای یافتن قطعات با مشخصات مورد نظر که در بازار هم موجود باشد چه راهی وجود دارد ؟(برخی از قطعات موجود در سایت های خارجی در بازار موجود نیستند.) لطفا چند شماره ماسفت و igbt ودرایور مناسب این مدار معرفی کنید؟
                    3)در صورت امکان فیلمی از حرکت موتور با استفاده از این اینورتر قراردهید.میخواهم صدای موتور را مقایسه کنم.
                    4)موتور را به این مدار ستاره وصل کنیم یا مثلث؟
                    5) دیوتی سایکل هر پایه تایمر متناسب با دامنه سینوس ان تایمر است یا تغییرات دیگری را نیز باید در کد در نظر گرفت؟
                    6)ایا برای خاموش کردن igbt نیاز به اعمال ولتاژمنفی به گیت نیست؟
                    1- به غیر از مشکل برق گرفتگی مشکل خاصی در صورت طراحی صحیح بوجود نمی آید.
                    2- برای یافتن قطعات و اطلاع از موارد موجود باید به فروشنده های خاص این قطعات در بازار مراجعه یا با آنها تماس بگیرید.
                    3- چنین امکانی فعلا وجود ندارد.
                    4- موتور باید بصورت مثلث بسته شود.
                    5- سوال نامفهوم است.
                    6- در پروژه جاری لازم نیست.

نوشته اصلی توسط H.GHATARI
                    این ماژول IGBT برای موتر 1.5کیلو وات جواب میده ؟
                    اگر منظور BUP400D است، برای توان 1.5kw مطمئن نیست و ممکن است آسیب ببیند.
                    اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
                    دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
                    برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
                    وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                    قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
                    اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
                    ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

1-لطفا نحوه محاسبه مقاومت گیت را در این پروژه را توضیح دهید .
                      (از روش محاسبه موحود در تاپیک های قسمت الکترونیک صنعتی به مقادیر نقشه نمیرسم.)
                      2-با فرض مقاومت گیت 22 اهم و ولتاژ 15 جریان 680 میای امپر میشود که از مقدار حد اکثر جریان ماسفت درایور بیشتر است ایا ممکن نیست در این حالت به درایور اسیب برسد؟
                      3-در صورتی که قسمت میکرو و قدرت را از هم ایزوله نکنیم باید چه نکاتی را رعایت کرد؟
                      4-در رابطه اضافه کردن هارمونیک سوم ایا با سخت افزار موجود چنین امکانی وجود دارد ؟دامنه هارمونیک سوم چگونه محاسبه میشود؟
                      با تشکر

دیدگاه

مقاومت گیت بر اساس شماتیک موجود در یک application note معتبر انتخاب شده، اما مقدار مقاومت 100 اهم به نظر مقداری بزرگ است و می تواند کاهش داده شود. جریان ذکر شده برای IR2130 در وضعیت Low مربوط به شرایط اتصال کوتاه است و در اتصال به BUP400D در عمل مشکل خاصی دیده نشده است. در صورت عدم رعایت ایزولاسیون به غیر از رعایت نکات عمومی که بارها به آن اشاره شده، بهتر است تغذیه میکروکنترلر و IR2130 از دو مسیر رگولاتور مجزا تامین شوند. امکان اضافه کردن هارمونیک سوم هم وجود دارد و دامنه آن معمولا یک ششم هارمونیک اصلی در نظر گرفته می شود.
                        وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
                        اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم

دیدگاه

سلام خدمت دوستان

منظور از زمان acceleration , deceleration ( زمان تغییر به میزان 100 هرتز در فرکانس) دقیقا چیست؟ بطورمثال با کمترین زمان شتاب چه مدت زمان طول میکشد تا موتور به فرکانس 50 هرتز برسد؟
                          آیا Acceleration time در هنگام بوست موتور هم اعمال می گردد؟
                          دیدگاه

نوشته اصلی توسط my_eca
                            منظور از زمان acceleration , deceleration ( زمان تغییر به میزان 100 هرتز در فرکانس) دقیقا چیست؟ بطورمثال با کمترین زمان شتاب چه مدت زمان طول میکشد تا موتور به فرکانس 50 هرتز برسد؟
                            آیا Acceleration time در هنگام بوست موتور هم اعمال می گردد؟
                            Acceleration زمانی است که تقریبا 100 هرتز تغییر فرکانس ایجاد می شود و حداقل آن حدود یک ثانیه است. بنابراین اگر در یک ثانیه 100 هرتز تغییر در فرکانس ایجاد شود، برای رسیدن به فرکانس 50 هرتز این زمان کمتر از 0.5 ثانیه خواهد بود (کمتر به دلیل اینکه حداقل فرکانس 0.5 هرتز است). پاسخ سوال بعدی شما هم مثبت است.

دیدگاه

با عرض سلام
                              من با پیگیریها و مطالعه پستهای شما اساتید یک نمونه از مدار رو ساختم البته با کمی تغییرات. همه چیز درسته فقط....
                              یه مشکل تو قسمت قدرت دارم، خروجیهای low side IR2130 بدون مشکل پالس ایجاد میکنن ولی در قسمت high side تنها در 2 کانال پالس دارم در کانال اول (پایه های 26-27 ) پالس وجود نداشت.
                              1-ترکهای کانال اول رو به المانهایی که به کانال دوم ارتباط داشتند وصل کردم و بالعکس ( البته بعد از قطع ترکهای اولیه) در این حالت حالا در کانال 2 پالس نداشتم و در کانال 1 پالس وجود داشت.
                              2-المانهای بخش قدرت را تعویض کردم ولی نتیجه نداشت.
                              لطفا راهنمایی کنید. با تشکر
                              هر گاه خدا بخواهد بنده ای را خوار کند، دانش را از او دور سازد. حضرت علی(ع)

دیدگاه

پی بردن به دلیل مشکل و رفع اشکال آن فقط از عهده خود شما که به سخت افزار دسترسی دارید بر می آید و با توصیفات کلی نمی توان به دلیل اینگونه مشکلات پی برد. اما به عنوان یک راهنمایی کلی که ممکن است ربطی هم به مشکل شما نداشته باشد، اگر فیوزبیت M103C در وضعیت برنامه ریزی شده باشد (که مقدار پیش فرض آن هم در همین وضعیت است)، بخش هایی از سخت افزار عمل نمی کنند.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X