اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درایور ماسفت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : درایور ماسفت

خب شما با این سوییچها!!! 260 وات تلفات استاتیکی فقط دارید. فرض بگیرید 20 یا 30 وات هم دینامیکی داشته باشید. فرقی در سایز هیتسینگ شما نداره.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
      خب شما با این سوییچها!!! 260 وات تلفات استاتیکی فقط دارید. فرض بگیرید 20 یا 30 وات هم دینامیکی داشته باشید. فرقی در سایز هیتسینگ شما نداره.
      نفهمیدم میشه بیشتر توضیح بدید :redface:

من فرق تلفات استاتیکی با دینامیکی رو نمیدونم
      AYRIC

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی
        .ترانس پالس آماده تو بازار پیدا کردی،که هیچ؛ اگه نه خودت دستی بپیچ.راحته.کلا 50 دور سیمه(اولیه و ثانویه هرکدوم25 دور) یا اگه خواستی با ای سی درایور تست کنی،اون هم مونده به سلیقه ی خودت و البته کاربرد مدار!
        با تشکر دوباره. به نظرم خودم بیشتر با ای سی درایور راحت تر باشم. چون اگه ترانس پالس آماده تو بازار نیست پیچیدنش و کارای اون به نظرم یه داستان جدید میشه :redface: و اینکه اصلا نمیدونم چی هست. پس فعلا با ای سی درایور تست میکنم. شما تو نوشته هاتتون دیدم IR2110 و IR2104 رو دربارش صحبت کرده بودی. همینارو بگیرم برای تست خوبه ؟

البته من از roboreza پرسیدم این سوالات رو
        ولی خب اقای ماطوسیان اگر شما هم مشخصاتتون رو بگید شاید بتونیم کمکی بکنیم
        ممنون از شما. بار مصرفی من یک مجموعه از صفحهات TEC است. و مصرفشم حدود 10 آمپر میشه. :smile:

**** این ای سی درایور های IR2110 و IR2104 رو میشه برای فول بریج استفاده کرد ؟ یه جا خوندم نمیشه برای IRF640 از این درایورها استقاده کرد و باید از درایور های تک خروجی Tc4420 استفاده کرد. این دلیلش همون جریانیه که ماسفت هنگام روشن شدن میکشه ؟
        به رویاهات فکر کن!!

دیدگاه

نظرتون راجع به این درایور چیه ؟؟ ببخشید اگه زیاد سوال میپرسم.

http://www.intersil.com/content/dam/...n31/fn3178.pdf
          به رویاهات فکر کن!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roboreza
            نفهمیدم میشه بیشتر توضیح بدید :redface:

من فرق تلفات استاتیکی با دینامیکی رو نمیدونم
            تلفات استاتیکی یا همون تلفات هدایتی به توانی که در زمان روشن بودن سوییچ تلف میشه میگن. مقاومت حالت روشن سوییچ رو داریم جریان رو هم داریم. از این دوتا توان رو بدسست میاریم. این توان فقط با کم کردن مقاومت درین سورس کم میشه. یا چند تا سوییچ موازی بکنیم یا از سوییچهای با مقاومت حالت روشن کم اتفاده بکنیم. همچنین ولتاژ گیت در جریانهای بالا اگه کم باشه تلفات استاتیک زیاد میشه.
            تلفات دینامیکی یه مقداری محاسبه ش خت تره. در سوییچها یا سوییچ روشنه که جریانش زیاده و ولتاژش خیلی کم. یا خاموشه که جریانش صفره و ولتاژش بالاس. در هر صورت فقط توان تلف شده روی یک مقاومت چند میلی اهمی وجود داره. ولی وقتی سوییچ تغییر وضعیت میده در لحظه کوتاهی که زمان تغییر وضعیت سوییچ از حالت خاموش به روشن یا روشن به خاموشه تلفات زیادی روشه. چون سوییچ به صورت ایده آل خاموش رو روشن نمیشه و لحظه خیییلی کوتاهی در ناحیه خطی قرار میگیره. به این تلفات میگن تلفات دینامیک.
            در روشن سافت سوییچ میایم با استفاده از مدارات و روشهای سوییچ زنی یه کاری میکنیم که تداخل این دو تا (ولتاژ و جریان همزمان) کم بشه یا حذف بشه. اینطوری درگه تلفات دینامیک نداریم.
            حالا با محاسبات ما شما اونهمه تلفات استاتیک داری. به هر صورت هیتسینگ بزرگی نیاز داری.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط اریک ماطوسیان
              با تشکر دوباره. به نظرم خودم بیشتر با ای سی درایور راحت تر باشم. چون اگه ترانس پالس آماده تو بازار نیست پیچیدنش و کارای اون به نظرم یه داستان جدید میشه :redface: و اینکه اصلا نمیدونم چی هست. پس فعلا با ای سی درایور تست میکنم. شما تو نوشته هاتتون دیدم IR2110 و IR2104 رو دربارش صحبت کرده بودی. همینارو بگیرم برای تست خوبه ؟

ممنون از شما. بار مصرفی من یک مجموعه از صفحهات TEC است. و مصرفشم حدود 10 آمپر میشه. :smile:

**** این ای سی درایور های IR2110 و IR2104 رو میشه برای فول بریج استفاده کرد ؟ یه جا خوندم نمیشه برای IRF640 از این درایورها استقاده کرد و باید از درایور های تک خروجی Tc4420 استفاده کرد. این دلیلش همون جریانیه که ماسفت هنگام روشن شدن میکشه ؟
              خب باید دید که شما چه نوع سیگنال و چه ارایشی رو مد نظرتون دارید.
              اگر میخواید با استفاده از روشهای مرسوم مثل PWM قدرتش رو کم و زیاد بکنید باید از ترانزیستورهای سرعت بالاتر که خازن گیت کمتری دارند استفاده بکنید.
              اگر میخواید جهت انتقال انرژی(دما) رو هم تغییر بدید باید از درایور های فولبریدج استفاده بکنید که 2104 مناسبه.
              تا جایی که من اطلاع دارم ولتاژ کاری اونها کمتر از 20 ولته. 640 اصلا مناسب نیست. مقاومت گیت سورس بزرگی داره. IRFZ44 خیلی بهتره. 55 ولتی 40 امپر.
              اگر میخواید به صورت تک ترانزیستوری استفاده بکنید که فقط خاموش رو روشن بکنید اصلا به درایور نیازی ندارید. از ماسفت های لاجیک مثل IRF3206 استفاده بکنید. با استفاده از یک مدار توتم پل به پایه میکروکنترولر متصل بکنید.
              اصلا کلا اگر میخواید با میکرو فرمان بدید میتونید از لاجیک ها استفاده بکنید و با یک توتم پل کارتون راه میفته. اگر هم میخواید PWM بدید به دلیل اینکه فرکانس تاثیری در کار این قطعه نداره و تا جایی که اطلاع دارم سیلیکون داخلش رو با پارچ میریزن توش و توانایی کار در فرکانس بالا رو هم نداره سعی کنید فرکانس PWM رو تا اخر پایین بیارید که هم قطعه در سلامت کار بکنه هم درایو کردنش هم خوشگلتر باشه.

طراحی درست به معنی انتخاب به جای قطعه با توجه به محدودیت های موجوده. وگرنه هر کسی میتونه بره 10000 تومن بده یه 2110 اورجینال بخره واسه درایو یه ترانزیستور. هنر اونه که مدارت رو با کمترین هزینه به صورت بهینه طراحی بکنی. شمام سعی کن اگر کاری که میخوای انجام بدی پیچیده نیت هزینه خودتو زیاد نکنی. یه دونه BC640 و یه دونه BC639 بردار.
              بیس ها رو به هم وصل کن.
              امیترها رو هم به هم وصل کن.
              کلکتور 639 رو به VCC
              کلکتور 640 رو به زمین.
              بیسها رو مستقیم به پایه میکرو
              امیتر ها با یه مقاومت 10 اهمی به گیت. اگر هم فقط میخوای عمل خاموش رو روشن رو انجام بدی و PWM نداری میتونی این مقاومت رو تا 220 اهم هم افزایش بدی که شوک رو تغذیه هم خیلی کمتر باشه.

دیدگاه

تلفات استاتیکی یا همون تلفات هدایتی به توانی که در زمان روشن بودن سوییچ تلف میشه میگن. مقاومت حالت روشن سوییچ رو داریم جریان رو هم داریم. از این دوتا توان رو بدسست میاریم. این توان فقط با کم کردن مقاومت درین سورس کم میشه. یا چند تا سوییچ موازی بکنیم یا از سوییچهای با مقاومت حالت روشن کم اتفاده بکنیم. همچنین ولتاژ گیت در جریانهای بالا اگه کم باشه تلفات استاتیک زیاد میشه.
                تلفات دینامیکی یه مقداری محاسبه ش خت تره. در سوییچها یا سوییچ روشنه که جریانش زیاده و ولتاژش خیلی کم. یا خاموشه که جریانش صفره و ولتاژش بالاس. در هر صورت فقط توان تلف شده روی یک مقاومت چند میلی اهمی وجود داره. ولی وقتی سوییچ تغییر وضعیت میده در لحظه کوتاهی که زمان تغییر وضعیت سوییچ از حالت خاموش به روشن یا روشن به خاموشه تلفات زیادی روشه. چون سوییچ به صورت ایده آل خاموش رو روشن نمیشه و لحظه خیییلی کوتاهی در ناحیه خطی قرار میگیره. به این تلفات میگن تلفات دینامیک.
                در روشن سافت سوییچ میایم با استفاده از مدارات و روشهای سوییچ زنی یه کاری میکنیم که تداخل این دو تا (ولتاژ و جریان همزمان) کم بشه یا حذف بشه. اینطوری درگه تلفات دینامیک نداریم.
                حالا با محاسبات ما شما اونهمه تلفات استاتیک داری. به هر صورت هیتسینگ بزرگی نیاز داری.
                آهان پس قضیه اینه
                برای اینکه فرق این دوتا رو نمیدونستم اونروز هم که آقای جبراییلی محاسیه رو انجام دادن گفتن تلفات کمی داریم که اصلا به حساب نمیاد اما برای هدایتی 100 وات تلفات (توی 180 آمپر) داریم من نفهمیدم کلمه هدایتی یعنی چی
                پس با فرض 120 آمپر 43 وات توان تلفاتی داریم درسته؟
                43 وات خیلی زیاده؟ این 43 وات یعنی ماسفت ها اندازه یه هویه 40 وات داغ میکنن oo:
                اینجوری که فقط tec از پس خنک کردنش بر میاد :angry:
                اون 2/3 زمانیکه ماسفت خاموشه این تلفات رو به 1/3 میرسونه درسته؟
                AYRIC

دیدگاه

خیلی جالبه ها! آقای وزیری جواب roboreza رو میده، منم جواب آقای ماطوسیان... :biggrin: یکی در میان شده!

خب و اما!

شما فعلا مدار نیم پل رو با IR2104 تست کنین.قطعات زیادی هم نمیخواد.البته من تاحالا باهاش کار نکردم.به IR2153 هم یه نگاهی بندازین.گزینه ی جالبیه واسه بعضی موارد!
                  در حالت کلی، پارامترهای مهم درایور اینها هست: قابلیت جریان دهی/جریان کشی - Rise time - fall time

به مشخصات سوئیچتون هم باید نگاه کنین تا حدود جریان شارژ خازن گیت-سورس بیاد دستتون.

تجربه ی اساتید بزرگی مثل استاد جبرائیلی،ترانس پالس رو تایید میکنه.منم مثل شما بودم تو راه اندازی ماسفت.(از اون تاپیک هم فکر کنم معلوم باشه!) بعد اینکه چندتا ماسفت خوشگل و نازنین رو سوزوندم(به خاطر کم تجربگی و ترس استفاده از ترانس پالس) یه خرده جرأت به خرج دادم و رفتم سراغ ترانس پالس و بعد از چند روزی گشتن،نتیجه ش شد همون عکس که به نتیجه ی مطلوب هم رسید)
                  برای راه اندازی ماسفت Low side هم TC4420 خوبه.میتونی با همین TC4420 ترانس پالس رو هم درایو کنی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roboreza
                    آهان پس قضیه اینه
                    برای اینکه فرق این دوتا رو نمیدونستم اونروز هم که آقای جبراییلی محاسیه رو انجام دادن گفتن تلفات کمی داریم که اصلا به حساب نمیاد اما برای هدایتی 100 وات تلفات (توی 180 آمپر) داریم من نفهمیدم کلمه هدایتی یعنی چی
                    پس با فرض 120 آمپر 43 وات توان تلفاتی داریم درسته؟
                    43 وات خیلی زیاده؟ این 43 وات یعنی ماسفت ها اندازه یه هویه 40 وات داغ میکنن oo:
                    اینجوری که فقط tec از پس خنک کردنش بر میاد :angry:
                    اون 2/3 زمانیکه ماسفت خاموشه این تلفات رو به 1/3 میرسونه درسته؟
                    نه 43 وات خیلی هم نیست. یه هیتسینگ پره دار از چسش بر میاد. ولی خب ی فن هم بزاری دیگه عالی میشه.
                    دقیقا. به همون نسبت زمانی ه ماسفت خاموشه تلفات کم میشه.

دیدگاه

خب باید دید که شما چه نوع سیگنال و چه ارایشی رو مد نظرتون دارید.
                      اگر میخواید با استفاده از روشهای مرسوم مثل PWM قدرتش رو کم و زیاد بکنید باید از ترانزیستورهای سرعت بالاتر که خازن گیت کمتری دارند استفاده بکنید.
                      اگر میخواید جهت انتقال انرژی(دما) رو هم تغییر بدید باید از درایور های فولبریدج استفاده بکنید که 2104 مناسبه.
                      تا جایی که من اطلاع دارم ولتاژ کاری اونها کمتر از 20 ولته. 640 اصلا مناسب نیست. مقاومت گیت سورس بزرگی داره. IRFZ44 خیلی بهتره. 55 ولتی 40 امپر.
                      اگر میخواید به صورت تک ترانزیستوری استفاده بکنید که فقط خاموش رو روشن بکنید اصلا به درایور نیازی ندارید. از ماسفت های لاجیک مثل IRF3206 استفاده بکنید. با استفاده از یک مدار توتم پل به پایه میکروکنترولر متصل بکنید.
                      اصلا کلا اگر میخواید با میکرو فرمان بدید میتونید از لاجیک ها استفاده بکنید و با یک توتم پل کارتون راه میفته. اگر هم میخواید PWM بدید به دلیل اینکه فرکانس تاثیری در کار این قطعه نداره و تا جایی که اطلاع دارم سیلیکون داخلش رو با پارچ میریزن توش و توانایی کار در فرکانس بالا رو هم نداره سعی کنید فرکانس PWM رو تا اخر پایین بیارید که هم قطعه در سلامت کار بکنه هم درایو کردنش هم خوشگلتر باشه.

طراحی درست به معنی انتخاب به جای قطعه با توجه به محدودیت های موجوده. وگرنه هر کسی میتونه بره 10000 تومن بده یه 2110 اورجینال بخره واسه درایو یه ترانزیستور. هنر اونه که مدارت رو با کمترین هزینه به صورت بهینه طراحی بکنی. شمام سعی کن اگر کاری که میخوای انجام بدی پیچیده نیت هزینه خودتو زیاد نکنی. یه دونه BC640 و یه دونه BC639 بردار.
                      بیس ها رو به هم وصل کن.
                      امیترها رو هم به هم وصل کن.
                      کلکتور 639 رو به VCC
                      کلکتور 640 رو به زمین.
                      بیسها رو مستقیم به پایه میکرو
                      امیتر ها با یه مقاومت 10 اهمی به گیت. اگر هم فقط میخوای عمل خاموش رو روشن رو انجام بدی و PWM نداری میتونی این مقاومت رو تا 220 اهم هم افزایش بدی که شوک رو تغذیه هم خیلی کمتر باشه.

ممنون از توضیحاتتون :smile:

بار من درواقع مجموعه ای از این صفحات TEC است ( 2تا مجموعه سری که با هم موازی اند ) و تغذیشون 24 ولته با حدود 10 آمپر مصرف! و دقیقا همونطور که گفتید میخوام از PWM استفاده کنم تا میزان دما قابل تنظیم باشه و همچنین فول بریج کار کنم تا کنترل جهت گرما رو هم داشته باشه. من همین IRFZ44 رو استفاده خواهم کرد. مشخصات 2104 رو نگاه میکردم زده بود " IO+/- = 130 mA / 270 mA " با این جریان خروجی قابلیت درایو گیت ماسفت رو دارد؟؟

به رویاهات فکر کن!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی
                        خیلی جالبه ها! آقای وزیری جواب roboreza رو میده، منم جواب آقای ماطوسیان... :biggrin: یکی در میان شده!

خب و اما!

شما فعلا مدار نیم پل رو با IR2104 تست کنین.قطعات زیادی هم نمیخواد.البته من تاحالا باهاش کار نکردم.به IR2153 هم یه نگاهی بندازین.گزینه ی جالبیه واسه بعضی موارد!
                        در حالت کلی، پارامترهای مهم درایور اینها هست: قابلیت جریان دهی/جریان کشی - Rise time - fall time

به مشخصات سوئیچتون هم باید نگاه کنین تا حدود جریان شارژ خازن گیت-سورس بیاد دستتون.

تجربه ی اساتید بزرگی مثل استاد جبرائیلی،ترانس پالس رو تایید میکنه.منم مثل شما بودم تو راه اندازی ماسفت.(از اون تاپیک هم فکر کنم معلوم باشه!) بعد اینکه چندتا ماسفت خوشگل و نازنین رو سوزوندم(به خاطر کم تجربگی و ترس استفاده از ترانس پالس) یه خرده جرأت به خرج دادم و رفتم سراغ ترانس پالس و بعد از چند روزی گشتن،نتیجه ش شد همون عکس که به نتیجه ی مطلوب هم رسید)
                        برای راه اندازی ماسفت Low side هم TC4420 خوبه.میتونی با همین TC4420 ترانس پالس رو هم درایو کنی.

خیلی ممنون از شما :smile: منم سوالهام رو از شما دو بزرگوار میپرسم :redface:

من همین فردا قطعات رو تهییه میکنم و شروع به کار میکنم. و به توصیه شما مدار نیم پل رو با 2104 امتحان میکنم. این rise time و fall time خوب هرچقدر کمتر باشه، بهتره درست ؟؟ برای 2104 داریم : " ton/off (typ.) 680 & 150 ns " . اصلا این زمان رو نسب به چی باید بسنجیم؟ سرعت سوییچینگ ماسفت مورد استفاده ؟

بعد برای درایو یه فول بریج لازمه که دو عدد از این 2104 ها استفاده بشه ، درسته ؟
                        به رویاهات فکر کن!!

دیدگاه

بله باید دو عدد استفاده بکنید. فقط چند نکته رو رعایت کنید.
                          فرکانس pwm رو تا حد ممکن پایین بیارید. tec رو نمیشه با فرکانس بالا استفاده کردو پایین بودن فرکانس مزیت دیگه ش اینه که گیت رو راحتتر میتونید تحریک بکنید. برای گیت مقاومت 68 اهم استفاده بکنید. سرعت خاموش و روشن شدن تاثیر زیادی در فرکانس پایین در کار شما نمیزاره. خازن بوت استراپ رو به دلیل اینکه از فرکانس پایین استفاده میکنید باید بزرگ انتخاب بکنیدو یک خازن 10 میکرو فاراد به نظرم کافی باشه.
                          فرکانس در حد ده هرتز هم باشه خوب جواب کار رو میده.

دیدگاه

با تشکر از شما جناب وزیری و آقای مستقیمی. قطعات رو گرفتم و میخوام تست کنم. احتمالا باز هم مزاحم شما بشم :redface:

بازم ممنون
                            به رویاهات فکر کن!!

دیدگاه

با سلامی دوباره :smile:

من مدارHalf Bridge زیر رو روی برد بورد بستم. با استفاده از ماسفت IRZ44N و درایور IR2104 . مدار رو تو پروتئوس کشیدم و بجای 2104 ( که موجود نبود ) ، 2101 رو گذاشتم. . ولی منظور همون 2104 است.

ولی ماسفت ها به هیچ وحه روشن نشد که نشد.. کجا رو سوتی دادم :sad: ؟؟ اینم بگم که به صورت دستی پایه IN از درایور رو به 5 ولت میزدم تا روشن بشه. فعلا PWM استفاده نکردم
                              [hr]
                              به رویاهات فکر کن!!

دیدگاه

تغذیه این درایور ها باید بین 10 تا 20 ولت باشه. با 5 ولت روشن نمیشه

2104 یه پایه اینیبل داره اونو یادت تره 1 کنی
                                AYRIC

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X