اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درایور ماسفت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : درایور ماسفت

مشکل از اینه که شما فرکانست پایینه. وقتی با دیوتی خیلی کم روشن میکنی سوییچها سریع روشن و خاموش میشن . چون بار شما عملا مقدار سلفی کمی داره و مقاومتیه جریان لحظه ای میکشه. فرکانس رو بالا ببر. اینطوری مقدار کم سلف داخلی موتور میتونه جریان رو صاف بکنه و جلوی لرزش زیاد موتور رو بگیره.

برای ایده ای که خودتون دادی نه خازن برزگ مشکل خاصی ایجاد نمیکنه. فقط یک خازن کوچیک موازی باهاش داشته باش که جریان رو در فرکانسهای بالا روی خازن بزرگ نندازه.

وقتی مقاومتت زیاد بود سوییچها خیلی کند خاموش و روشن میشدن به همین دلیل لرزش رو تو موتور حس نمیکردی. در این حالت تلفات مقداری بیشتر میشه.

دیدگاه

الان فرکانس روی ماسفت های هایساید 80 کیلو هرتزه ( منظورم وقتایه که روشنه) ماسفت های لوساید هم که وقتی روشنه فرکانسی روش نیست
      اگه یه 100 تانو و یه 4.7 میکرو بذارم خوبه؟
      دیگه اینجوری فکر کنم یه 10 اهم هم برای گیت خوب باشه
      AYRIC

دیدگاه

اگر به اسکوپ دسترسی داری شکل سیگنالها رو با مقاومت قبلی و مقاومت جدید ببین.
        گیت و درین سورس. ممکنه راهاندازی میکروکنترولریتون مشکل داشته باشه و وقتی وقاومت زیاده کندی شارژ باعث ندیدن مشکلات بشه.

دیدگاه

چطوری از روی نمودار ها بفهمم مشکل از برنامس یا نه؟
          AYRIC

دیدگاه

خب ببین شکل موجا اونی هست که شما میخواستی!!!!.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
              پایه ورودی یکی باید نات اونیکی باشه. وقتی دیوتی رو 50 درصد نگه دارید ولتاژ دو سر المان صفر میشه. دیوتی بشه صفر ولتاژ بالا و بشه صد ولتاژ در حداکثر منفی قرار میگیره.
              این مدار مقداری تلفات رو زیاد میکنه. ورودی المان تقریبا ac میشه.
              با تشکر . :redface:

یه سیگنال با فرکانس حدود 10 هرتز تولید کردم. دادمش به یه ترانزیستور ، تا معکوس سیگنال رو هم داشته باشم. با led هم چک کردم سیگنال ها عکس یکدیگر بودن. ولی وقتی ولتاژ رو وصل میکردم با دیوتی سایکل حدود 75 در صد، جال بود برام که فقط ماسفت های low side روشن میشدن. ( Vds = 0 ) و ماسفت های high side ، دارای Vds = 18 بودند ( یعنی خاموش ) .. نظر شما چیه ؟ :smile:
              به رویاهات فکر کن!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط اریک ماطوسیان
                با تشکر . :redface:

یه سیگنال با فرکانس حدود 10 هرتز تولید کردم. دادمش به یه ترانزیستور ، تا معکوس سیگنال رو هم داشته باشم. با led هم چک کردم سیگنال ها عکس یکدیگر بودن. ولی وقتی ولتاژ رو وصل میکردم با دیوتی سایکل حدود 75 در صد، جال بود برام که فقط ماسفت های low side روشن میشدن. ( Vds = 0 ) و ماسفت های high side ، دارای Vds = 18 بودند ( یعنی خاموش ) .. نظر شما چیه ؟ :smile:
                عکس با مقادیر قطعات!!
                اگه در دسترس دارید تمام سیگنالها. واگر شبیه سازیه فایل.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
                  عکس با مقادیر قطعات!!
                  اگه در دسترس دارید تمام سیگنالها. واگر شبیه سازیه فایل.
                  ممنون جناب وزیری :smile:

مدار جواب داد :applause: یکی از درایورا خراب بود، عوضش کردم مشکل حل شد.

فقط بازم یکی دو تا سوال :redface:

اینطور که من از کار مدار متوجه شدم ، هنگامیکه دیوتی سایکل 50 درصد است بازم بار ما جریان میکشه با این تفاوت که در هر لحظه پلاریته دو سر اون تغییر میکنه. درسته ؟؟ ( چون وقتی که TEC ها رو وصل کرده بودم - در D = 50 درصد - هم هیت سینک یکم گرم میشد هم سطح خود آنها )

بعد مساله دیگه ای که وجود داره اینه که در روش های مختلف کنترل ( مثل p , pi , pid ) این موضوع که دیوتی سایکل از 50 درصد به بعد در اختیاره ، مشکل به وجود نمیاره ؟؟ یکی هم مساله افت ولتاژه.. حدود دو ولت افت داره تو خروجی ، طبییعه ؟؟ oo:

اینم مداری که بستم و جواب داد : ورودی دو سیگنال معکوس یکدیگر با فرکانس 15 هرتز

به رویاهات فکر کن!!

دیدگاه

سلام.
                    من میخوام با ماسفت یک پنل led که 12 ولت و حدود 15 آمپر رو میکشه رو به صورت فلاشر کنترل کنم.
                    درایوری که گذاشتم ir2110 هست و با ماسفت irf540 میخوام این سوئیچ رو انجام بدم.
                    من مدار رو بستم و جواب گرفتم فقط چون الان پنل در اختیارم نیست میخواستم بدونم مشکلی تو مداری که استفاده کردم وجود نداره!!
                    یه سوال دیگه:
                    به ورودی درایور حتما باید موج pwm بدم یا با همون 1 دادن راه میفته؟
                    آخه من هرچی دیدم ورودی رو pwm دادن ولی خودم با 1 دادن جواب گرفتم!
                    اینم شماتیک مدارم:

دیدگاه

Pwm مال وقتیه که از هایساید هم استفاده کنی
                      در واقع برای نیم پل
                      البته برای کنترل نور ال ای دی هم به pwm نیاز دارید
                      چرا از این درایور استفاده کردید؟ با 3 تا ترانزیستور هم میتونی اینجارو انجام بدید
                      AYRIC

دیدگاه

ممنون از راهنماییتون
                        من فقط برای چشمک زدن میخوام و کنترل روی نور لازم ندارم!
                        میشه بگید چطور میتونم با سه تا ترانزیستور این کار رو انجام بدم؟؟
                        برای حداکثر جریان 20 آمپر

دیدگاه

این شماتیک رو دوستمون rectifire کشیده عین این میتونی ببندی:
                          http://upload7.ir/images/67241809501284900943.jpg
                          AYRIC

دیدگاه

خوب حالا چن تا سوال:
                            1-چند جا خوندم که اگه از آی سی درایور برای ماسفت استفاده نشه بعد از یه مدت ممکنه که ماسفت بسوزه! درسته؟
                            2-مقاومت R5 R7 واسه چی هست؟بار اونجا قرار میگیره؟
                            3-من فقط از ماسفت Q5 استفاده میکنم پس میتونم ترانزیستور Q3 رو حذف کنم؟

دیدگاه

از irf3206 یا irf3205 استفاده بکنید. گیت رو با یک مقاومت 100 اهم مستقیم به پایه میکروکترولر متصل بکنید. برای خاموش و روشن کردن معمولی نیازی به درایور نیست.

دیدگاه

سلام.
                                ممنون از راهنماییتون
                                من دیتاشیت 3205 رو گرفتم دامنه پالس ورودی به پایه گیت رو نوشته 10 ولت!!

اضافه شده در تاریخ :
                                آفا متوجه شدم تو شکل زیر توضیح داده!!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X