اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ماجرای سه تا سیم مهربون(اندکتانس،القاء،ترانسفورماتور)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ماجرای سه تا سیم مهربون

با سلام خدمت دوستان
    جناب قاصد دل من یک سوال می پرسم که از اول تاپیک بار ها بازگو شد
    شما خیلی آزمایش های خوبی انجام دادین
    مطالبی هم که گفتین قابل تقدیر هست
    من خیلی حرف برای گفتن دارم ولی منتظرم شما بگید مکانیزم القا چه طوری هست تا من هم تحلیلم رو بگم!!!
    یه تصویر براتون قرار می دم که تکراری هست ولی ساده سازی شدس.
    ی
    این تصویر برش از کنار یه ترانسه اولیه یک دور هست و ثانویه هم یک دور مقطع سیم مربعی شک هست
    و کل فضای بین دو بازوی هسته را پر کرده فوران عبوری از ثانویه به چه شکل هست که سبب القاء می شود؟؟؟

هر کجا هستم، باشم / آسمان مال من است / پنجره فکر هوا عشق زمین مال من است ...
    بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ماجرای سه تا سیم مهربون

نوشته اصلی توسط عباس جبراییلی
      فکر میکنم یک جای کار اشکال دارد ---و فکر میکنم یا من و یا دوستان مرتکب یک اشتباه کوچک شده اند---هنگامیکه ما ترانس را محاسبه میکنیم بار را در نظر نمیگیریم و همه محاسبات برای این است که جریان مغناطیس کننده یا همان بی باری به حدی نشود که ترانس اشباع شود---پس وقتیکه محاسبات اول به تعداد دور 7 میرسد معنیش این است که اگر دور را کمتر از این کنیم ترانس اشباع خواهد شد و یا اگر با همان 7 دور جریان 0.6 امپر هم از ان بگذرد باز هم اشباع خواهد شد. ویا اگر ولتاژ را بیشتر از 100 ولت کنیم باز هم هسته اشباع خواهد شد..---فرض کنید جریان مغناطیس کننده 0.5 امپر باشد و یا شاید هم کمتر از این مقدار همچنان که خودتان تا به حال دیده اید که جریان بی باری مقدار خیلی کمی دارد--پس با جریان نیم امپر و تعداد 7 دور ترانس اشباع نمیشود ولی با تعداد دور کمتر مثلا 6 دور ترانس اشباع خواهد شدو یا با جریان بالاتر 0.6 امپر و همان 7 دور باز هم اشباع خواهد شددر این شکی نیست.حال وقتی همان ترانس 7 دوری که با نیم امپر امپر هنگامیکه کار میکند و جریان 50 امپر از ان میگذرد به درستی کار کرده و مشکلی ندارد در حالیکه جریان 50 امپر از ان میگذرد مسئله این است که امپر دور اولیه و امپر دور ثانویه مخالف هم بوده و جریان مغناطیس کننده تغییری نمیکند.حال لطفا دوباره نظر خود را بگویید.
      سلام به همه دوستان
      شما گفتید از یک هسته 5 کیلو وات توان 50 کیلو وات میتوان دریافت کرد بشرطی که سیم ابر رسانا داشته باشیم...............
      بله اندکسیون برای بی باری محاسبه میشود ............اگر شما یک ترانس با سیم ابر رسانا را به منبعی ایده آل وصل کنید چه اتفاقی می افتد...........
      ترانس تا حداکثر اندکسیون هسته بدون هیچ مشکلی توان را انتقال میدهد...............بیشتر از آن ولتاژ افت میکند و جریان اولیه هم محدود میشود...........
      بعد شما مجبور هستین برای افزایش اندکسیون ولتاژ اولیه را بالا ببرید یا تعداد دور اولیه را کاهش دهید که در این صورت شار پراکندگی شدیدی خواهید داشت.....
      حال اگر این کار را ادامه دهید تا توان بیشتری دریافت کنید همان اتفاقی که قبل هم گفتم می افتد.......یعنی شار پراکندگی که ساعت را در دست شما ذوب میکند.............
      چرا............؟ از چند جهت میتوان به این سئوال پاسخ داد اول مربوط به مکانیزم ترانس هست که درک آن راحتتر است.......که هنوز مطرح نشده
      نوع دیگر :اول اینکه باید بدانیم شار اولیه و ثانویه سر هسته با هم مخالفت میکنن ........نه اینکه همدیگر را حذف کنن .......اثر هم را از بین میبرن...
      آیا وقتی دو آهن ربا را با قطب مخالف به هم وصل میکنید شار هم را از بین میبرن که اگر اینطور بود دیگر همدیگر را دفع نمی کردن...............
      با محاسبه درست .....تغییرات شار هسته هیچگاه بیشتر از 200 میلی تسلا نخواهد بود ....................
      هر گاه هسته به این مقدار شار به خاطر مخالفت شار ثانویه نرسید مقداری جریان به جریان اولیه اضافه میشود تا به 200 میلی تسلا برسد.........
      حداکثر شار ثانویه که با شار اولیه مخالفت میکند هیچگاه به 200 میلی تسلا نمیرسد...............چون حداکثز شار ایجاد شده توسط هسته 200 میلی تسلا
      هست.......
      وقتی میگوییم اندکسیون هسته ای 200 میلی تسلا هست یعنی از هر سانتی متر مربع از سطح مقطع هسته میتوان 200 میلی تسلا عبور داد...
      یعنی وقتی شار مخالف ایجاد شد نهایتآ میتواندکمتر از 200 میلی تسلا درسانتی متر هسته مقدار داشته باشد نه بیشتر چون امکانش نیست پس وقتی این شار محدود شد مقدار مخالفت با شار اصلی هم محدود خواهد بود و جریان اولیه هم محدود خواهد بود و در کل توان محدود خواهد بود.......................
      ..........به عبارت دیگر در تمام بررسی ها شما رلاکتانس هسته را منظور نمی کنید ..................

اضافه شده در تاریخ :
      نوشته اصلی توسط امیر حیدری
      با سلام خدمت دوستان
      جناب قاصد دل من یک سوال می پرسم که از اول تاپیک بار ها بازگو شد
      شما خیلی آزمایش های خوبی انجام دادین
      مطالبی هم که گفتین قابل تقدیر هست
      من خیلی حرف برای گفتن دارم ولی منتظرم شما بگید مکانیزم القا چه طوری هست تا من هم تحلیلم رو بگم!!!
      یه تصویر براتون قرار می دم که تکراری هست ولی ساده سازی شدس.
      ی
      این تصویر برش از کنار یه ترانسه اولیه یک دور هست و ثانویه هم یک دور مقطع سیم مربعی شک هست
      و کل فضای بین دو بازوی هسته را پر کرده فوران عبوری از ثانویه به چه شکل هست که سبب القاء می شود؟؟؟
      ببینید مکانیزمی که شما بدان معتقد هستین یا به سئوالات پاسخ میدهد یا نه............تا الان که پاسخ نداده :redface:
      حال دیگر بنده نمیدانم شما چه حرف های نگفته دیگری دارید ......................
      حال لطف کنید نقد بنده را بپذیرید و از خیر مکانیزم خود بگذرید و همینجا به نا کارامدی آن اذعان کنید تا اگر در ادامه بحث شما سعی کردید مکانیزم بنده را به چالش
      بکشید این شائبه ایجاد نشود شما در تلاش هستید تا مکانیزم خود را با تمام ناکارامدی احیا کنید............................
      فکر میکنم برای بیشتر دوستان مشخص شده نوبت حرف جدیدی فرا رسیده.......................آنوقت بنده روی همین تصویر و تصاویر دیگر توضیح خواهم داد
      والا صبر میکنم ........................

اگر شاد بودی آرام بخند تا غم بیدار نشود

دیدگاه

با سلام
        جناب قاصد فکر نکنم نه من و نه دیگر دوستان وقت و حوصله ی لج بازی های شما رو داشته باشیم.
        شما گفتید صبر کنید تا مکانیزم القا رو تشریح کنم من هم صبر کردم اگه نمی خواین حرفاتون رو تکمیل کنین
        بگید تا تکلیف مشخص بشه!!!
        شما دیگه انتهای حرف و توهین رو به من کردین منم که گفتم ناراحت نشدم ( شما گفتی هیچ چیز از مغناطیس نمی دونم)
        خوب شما که می دونی بحث رو جمع بندی کن...
        اگه تحلیلتون درست بود که بسیار عالی واگه ابهامی وجود داشت و یا سوالی برای کسی پیش اومد خوب مطرح میشه
        دیگه این حرفایی که می زنین چیه
        ( من قول داده بودم که توی این تاپیک دیگه چیزی جز بحث علمی ننویسم ولی دوستان خودتون قضاوت کنین آقای قاصد خودش می خواد)
        اصلا دوستمون حرف خوبی گفت یه تاپیک جدا بزنیم برای حاشیه های این بحث)

بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.

دیدگاه

نقل قول از اقای Ghasede del
          سلام به همه دوستان
          شما گفتید از یک هسته 5 کیلو وات توان 50 کیلو وات میتوان دریافت کرد بشرطی که سیم ابر رسانا داشته باشیم...............
          بله اندکسیون برای بی باری محاسبه میشود ............اگر شما یک ترانس با سیم ابر رسانا را به منبعی ایده آل وصل کنید چه اتفاقی می افتد...........
          ترانس تا حداکثر اندکسیون هسته بدون هیچ مشکلی توان را انتقال میدهد...............بیشتر از آن ولتاژ افت میکند و جریان اولیه هم محدود میشود
          ...........
          بعد شما مجبور هستین برای افزایش اندکسیون ولتاژ اولیه را بالا ببرید یا تعداد دور اولیه را کاهش دهید که در این صورت شار پراکندگی شدیدی خواهید داشت.....
          حال اگر این کار را ادامه دهید تا توان بیشتری دریافت کنید همان اتفاقی که قبل هم گفتم می افتد.......یعنی شار پراکندگی که ساعت را در دست شما ذوب میکند.............
          چرا............؟ از چند جهت میتوان به این سئوال پاسخ داد اول مربوط به مکانیزم ترانس هست که درک آن راحتتر است.......که هنوز مطرح نشده
          نوع دیگر :اول اینکه باید بدانیم شار اولیه و ثانویه سر هسته با هم مخالفت میکنن ........نه اینکه همدیگر را حذف کنن .......اثر هم را از بین میبرن...
          آیا وقتی دو آهن ربا را با قطب مخالف به هم وصل میکنید شار هم را از بین میبرن که اگر اینطور بود دیگر همدیگر را دفع نمی کردن...............
          با محاسبه درست .....تغییرات شار هسته هیچگاه بیشتر از 200 میلی تسلا نخواهد بود ....................
          هر گاه هسته به این مقدار شار به خاطر مخالفت شار ثانویه نرسید مقداری جریان به جریان اولیه اضافه میشود تا به 200 میلی تسلا برسد.........
          حداکثر شار ثانویه که با شار اولیه مخالفت میکند هیچگاه به 200 میلی تسلا نمیرسد...............چون حداکثز شار ایجاد شده توسط هسته 200 میلی تسلا
          هست.......
          وقتی میگوییم اندکسیون هسته ای 200 میلی تسلا هست یعنی از هر سانتی متر مربع از سطح مقطع هسته میتوان 200 میلی تسلا عبور داد...
          یعنی وقتی شار مخالف ایجاد شد نهایتآ میتواندکمتر از 200 میلی تسلا درسانتی متر هسته مقدار داشته باشد نه بیشتر چون امکانش نیست پس وقتی این شار محدود شد مقدار مخالفت با شار اصلی هم محدود خواهد بود و جریان اولیه هم محدود خواهد بود و در کل توان محدود خواهد بود.......................
          ..........به عبارت دیگر در تمام بررسی ها شما رلاکتانس هسته را منظور نمی کنید ..................

مقداری ریزتر میشویم در حد دو قطبی های مغناطیسی
          قبل از ان دو جمله قرمز رنگ بالا را میپرسم در اولی کفته اید سیم ابر رسانا و منبع اید هال پس چکونه ولتاژ افت خواهد داشت؟در مورد دوم اندوکتاس هسته همواره مقدار ثابتی داردپس نمیتواند تغییر کند.--
          به سراغ دو قطبی های مغناطیسی میرویم--اشباع هسته یعنی اینکه دو قطبی هایی وجود نداشته باشند تا همراستا با میدان قرار بگیرند و همه انها از قبل همراستا با میدان شده باشند.و دیگر چیزی نمانده باشد که بخواهد همراستا شود--هنگامیکه ترانس بی بار است فرض بر این است که طراحی طوری انجام شده که 100 درضد انها را در بر میگیرد-و جریان مغناطیس کننده همه انها را در راستای میدان قرار داده حال وقتیکه جریان ثانویه برقرار میشود چه اتفاقی میافتد؟اتفاقی که میافتد این است که مقداری از انها تغییر جهت میدهند و در همان حال جریان اولیه هم در خلاف جهت امده و مانع این کار میشود بنابراین دو قطبی ها همه در راستای اولیه خود قرار میگیرند و این چنین فوران اولیه ثانویه را خنثی میکند.و در هسته فوران تغییری نمیکند و انچه که تغییر میکند فوران در هواست.ایا موافقید؟
          در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

جناب جبراییلی کاملا صحیح هست
            در تمامی ترانس ها با برقراری جریان در ثانویه حوزه های مغناطیسی به حالت اولیه ی خود باز می گردند و فوران مغناطیسی در هسته
            تقریبا نزدیک به صفر می شود. من این مطلب رو قبلا هم
            اشاره کرده بودم ( حوزه های مغناطیسی magnetic domain یا دو قطبی های مغناطیسی) عامل اشباع هسته هستن
            که با جاری شدن جریان در ثانویه این حوزه های مغناطیسی به حالت عادی خود بر می گردن.
            یعنی وقتی جریان از ثانویه عبور کنه هیچ اشباعی در ترانس رخ نمیده!!!
            البته یک نکته قابل ذکر هست اگه تعداد دور اولیه و یا جریان بی باری ترانس در محاسبات درست صورت نگرفته باشه می تونه ترانس در حالت بار داری هم به اشباع بره

دیدگاه

با سلام
              جناب قاصد فکر نکنم نه من و نه دیگر دوستان وقت و حوصله ی لج بازی های شما رو داشته باشیم.
              شما گفتید صبر کنید تا مکانیزم القا رو تشریح کنم من هم صبر کردم اگه نمی خواین حرفاتون رو تکمیل کنین
              بگید تا تکلیف مشخص بشه!!!
              شما دیگه انتهای حرف و توهین رو به من کردین منم که گفتم ناراحت نشدم ( شما گفتی هیچ چیز از مغناطیس نمی دونم)
              خوب شما که می دونی بحث رو جمع بندی کن...
              اگه تحلیلتون درست بود که بسیار عالی واگه ابهامی وجود داشت و یا سوالی برای کسی پیش اومد خوب مطرح میشه
              دیگه این حرفایی که می زنین چیه
              ( من قول داده بودم که توی این تاپیک دیگه چیزی جز بحث علمی ننویسم ولی دوستان خودتون قضاوت کنین آقای قاصد خودش می خواد)
              اصلا دوستمون حرف خوبی گفت یه تاپیک جدا بزنیم برای حاشیه های این بحث)
              سلام -لجبازی با شما :eek:
              دوست عزیز گفتن حقیقت را توهین تلقی نکنید بنده فقط از حق دفاع میکنم........
              کل این تاپیک شده نقد از شما و افکارتون اما دریغ از یک اقرار به اشتباه ................خیلی سخته بگی در فلان مورد اشتباه کردم ........
              یک مورد که قبول کرده باشی اشتباه کردی رو بگو ...............اگر بنده لجبازم شما هم خیلی متکبر تشریف داری......... :eek:
              بنده تابع نظر شما نیستم شما هم کارفرمای بنده نیستی که دستور صادر میکنی اگر اینجا تایپ کردم خودت خواستی...........
              و اگر ادامه بدم فقط برای مشتاقان هست نه شما............
              وقتی از جناب العالی نقد میشه بدون توضیح رد میشی ...........این بی احترامی نیست
              سئوال رو با سئوال جواب میدی این بی احترامی نیست...............مگر ابتدا بنده ادعا کردم که منبع خودم هستم ........
              حالا که منبع هستی باید جوابهای قانع کننده بدی ................

دیدگاه

جناب قاصد فقط خواهش کردم بحثتون رو جمع بندی کنید
                بعد من به تمامی نقد ها رو پاسخ بدم
                لطفا بحثتون رو جمع بندی کنید
                مکانیزم القا به نظر شما در ترانس چیست؟؟؟

دیدگاه

نقل قول از اقای Ghasede delمقداری ریزتر میشویم در حد دو قطبی های مغناطیسی
                  قبل از ان دو جمله قرمز رنگ بالا را میپرسم در اولی کفته اید سیم ابر رسانا و منبع اید هال پس چکونه ولتاژ افت خواهد داشت؟در مورد دوم اندوکتاس نشتی بستگی به موقعیت فیزیکی سیم ها دارد و نه جریان عبور کننده از انهاو همواره مقدار ثابتی داردپس نمیتواند تغییر کند.--
                  به سراغ دو قطبی های مغناطیسی میرویم--اشباع هسته یعنی اینکه دو قطبی هایی وجود نداشته باشند تا همراستا با میدان قرار بگیرند و همه انها از قبل همراستا با میدان شده باشند.و دیگر چیزی نمانده باشد که بخواهد همراستا شود--هنگامیکه ترانس بی بار است فرض بر این است که طراحی طوری انجام شده که 100 درضد انها را در بر میگیرد-و جریان مغناطیس کننده همه انها را در راستای میدان قرار داده حال وقتیکه جریان ثانویه برقرار میشود چه اتفاقی میافتد؟اتفاقی که میافتد این است که مقداری از انها تغییر جهت میدهند و در همان حال جریان اولیه هم در خلاف جهت امده و مانع این کار میشود بنابراین دو قطبی ها همه در راستای اولیه خود قرار میگیرند و این چنین فوران اولیه ثانویه را خنثی میکند.و در هسته فوران تغییری نمیکند و انچه که تغییر میکند فوران در هواست.ایا موافقید؟
                  سلام -خیر موافق نیستم :biggrin:
                  شما لطف کن یه جمع بندی تا اینجای بحث بکن .....................
                  چشم بنده با کمال میل پاسخ خواهم داد..................و
                  متاسفانه شما متوجه نشدی بنده چی گفتم .............اما میتونم با روشی ساده تر منظورم را برسانم .............
                  که مستلزم شرح مکانیزم ترانس است .............

دیدگاه

جمع بندی این است من دیگر نمیدانم که چگونه باید این اصلی را که ثابت شده و در همه کتابهای مربوط به محاسبات ترانس نوشته شده که حتی لینک انرا هم گذاشتم که شار عبوری از هسته با تغییر بار تغییر خیلی زیادی نمیکند و تقریبا ثابت هست را چگونه باید ثابت کنم.و حرف ما این است که میتوان از یک ترانس توان بیشتری گرفت به شرطی که سیم های ان ابر رسانا باشد زیرا در محاسبات ترانس مهمترین عامل محدود کننده چگالی جریان است که باعث میشود سیم ضخیم شده و به طبع ان ابعاد ترانس نیز بزرگ شود و فوران عبور کننده از ترانس با تغییر بار تغییر محسوسی ندارد و تقریبا ثابت است POWER RATING OF TRANSFORMER=4.44XFXNXBXAcoreXJXAwireالبه برای سینوسی.و فورانی که سیم را قطع میکند باعث ایجاد القا استlحرف ما این بود که چشمها را باید شست جور دیگر باید دید--و منتظر هستیم که شما هم نظرات خود رادر مورد القا بگویید .
                    در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

جمع بندی این است من دیگر نمیدانم که چگونه باید این اصلی را که ثابت شده و در همه کتابهای مربوط به محاسبات ترانس نوشته شده که حتی لینک انرا هم گذاشتم که شار عبوری از هسته با تغییر بار تغییر خیلی زیادی نمیکند و تقریبا ثابت هست را چگونه باید ثابت کنم.و حرف ما این است که میتوان از یک ترانس توان بیشتری گرفت به شرطی که سیم های ان ابر رسانا باشد زیرا در محاسبات ترانس مهمترین عامل محدود کننده چگالی جریان است که باعث میشود سیم ضخیم شده و به طبع ان ابعاد ترانس نیز بزرگ شود و فوران عبور کننده از ترانس با تغییر بار تغییر محسوسی ندارد و تقریبا ثابت است POWER RATING OF TRANSFORMER=4.44XFXNXBXAcoreXJXAwireالبه برای سینوسی.و فورانی که سیم را قطع میکند باعث ایجاد القا استlحرف ما این بود که چشمها را باید شست جور دیگر باید دید--و منتظر هستیم که شما هم نظرات خود رادر مورد القا بگویید .
                      سلام
                      خب دوستان بنده از اینجا به بعد شروع میکنم طرز کار ترانسفورماتور باهسته فرو مغناطیس را شرح خواهم داد و تمام مسائلی که تا اینجا در مباحث رخ داده را
                      ندید خواهم گرفت .....................
                      دوستان اگر سئوالی به ذهنشون رسید میتونن بپرسن اما در نظر داشته باشین این مبحث کمی پیچیده هست و بنده باید به روشی ساده مطلب را روشن کنم پس اگر
                      جایی به سبب ساده کردن سئوالی به ذهنتان رسید و تصاویر به نظرتون بیش از حد ساده بود و بیانگر تمام پیچیدگی موضوع نبود خرده نگیرید چون بنده از تصاویر مفهومی
                      استفاده میکنم ................در این بین تا جاییکه ذهن میتواند ببیند را عنوان میکند در ادامه دوستان خود میتوانند در شناخت بیشتر گام بردارن..........
                      ...
                      ترانسفور ماتور در اصل یک ژنراتور است..............مانند همه ژنراتورها یک ورودی دارد و یک خروجی ..............
                      یک ژنراتور ساده از یک مگنت و سیم پیچ ساخته شده..............حال این مگنت میتواند الکتریکی باشد یا یک آهن ربای معمولی.............
                      در ژنراتور نیروی محرکه ورودی یک گشتاور چرخشی هست ..........که میتواند توسط انواع موتورها ایجاد شود ............
                      در ترانسفورماتور هم مگنت وجود دارد(مولکول های مغناطیسی هسته) که نیروی گشتاورش از نیروی محرکه مغناطیسی اولیه تامین میشود.........
                      یا به عبارتی شار اولیه مستقیم در القاء تاثیر ندارد اما با تغییر قطب هسته فرومغناطیس باعث القاء میشود.............
                      این موضوع را با آزمایش های بسیار ساده که قرار خواهم داد اثبات خواهم کرد..................حال به تصاویری که یک فلز فرو مغناطیس
                      که تحت تاثیر میدان یک سیم پیچ قرار دارد دقت کنید در اینجا سیم پیچ کشیده نشده............
                      پس هسته نقش بسیار تعیین کننده ای دارد ..............و شار اولیه فقط نقش نیروی محرکه گشتاور حوزه های مغناطیسی هسته را به عهده دارد.......
                      حال چرا نمی توان از هسته بیشتر از حجم آن توان گرفت به سادگی مشخص خواهد شد
                      البته نقش شار ثانویه و مسائل دیگر را نیز به همین سادگی شرح خواهم داد...فعلآ کمی دید خود را از ترانس اصلاح کنید تا بعد......

دیدگاه

با اجازه جناب قاصد
                        یک تصویر در تایید حرفای جناب قاصد قرار می دم.
                        اینکه در هسته حرکت مکانیکال حوزه ها عامل القا هست (همین طوره)
                        این تصویر یک تصویر میکروسکوپی از یه ماده فرو مغناطیسه که دوران حوزه ها در راستای میدان رو نمایش میده:

دیدگاه

با اجازه جناب قاصد
                          یک تصویر در تایید حرفای جناب قاصد قرار می دم.
                          اینکه در هسته حرکت مکانیکال حوزه ها عامل القا هست (همین طوره)
                          این تصویر یک تصویر میکروسکوپی از یه ماده فرو مغناطیسه که دوران حوزه ها در راستای میدان رو نمایش میده:

سلام
                          دوستان فعلآ به همین تصویر مفهومی که قرار دادم استناد میکنم تا درک تغییر قطب تا حدودی ملموس باشد.............
                          بعد میرسیم به طرز دقیق القاء .....................
                          فرض کنید در نقطه صفر سیگنال تمام قطبها در یک جهت مرتب شده اند ...........ببینید فرض کنید باز تکرار میکنم این برای اینست
                          که با تصویری مفهومی به سئوال محدودیت توان پاسخ داده شود..................و الا چینش و نوع القاء متفاوت است اما با این تصویر مفهومی
                          سعی میکنم درک موضوع را آسان کنم................در تصویر سیم پیچ القاء کننده و ثانویه کشیده نشده............

فرض برین است که هسته بصورت یک مگنت دوار می چرخد القاء اولیه این کار را میکند یعنی حوزه های مغناطیسی را دوار را می چرخاند
                          و ثانویه هم کنار اولیه قرار دارد.............
                          و در این تصویر هسته در حال تغییر قطب است طوری که در این لحظه حداکثر القاء را دارد.......
                          خب این حداکثر چقدر است .........فرض میکنیم 200 میلی تسلا ............حال از ثانویه جریان میکشیم ........
                          شار ثانویه می خواهد جلوی حرکت حوزه های مغناطیسی رو بگیرد به اندازه ای که بعضی از مولکولهای مغناطیسی از شار اولیه تبعیت نمیکند ..........
                          این برایند القاء حوزه مغناطیسی اولیه را پایین میآورد که به نوبه خود خود القایی اولیه را کاهش میدهد..........و باعث افزایش جریان اولیه خواهد شد.........
                          به این ترتیب شار اولیه افزایش میابد......تا باز حوزه مغناطیسی را کامل در اختیار بگیر د پس آن 200 میلی تسلا در هر حال ثابت میماند.......
                          حال ثانویه را اتصال کوتاه می کنیم ...............یک شار القاء کننده اولیه داریم و یک شار مخالف دعوای اینها بر سر حوزه مغناطیسی هسته می باشد
                          چون ماهیت شار مخالف غیر مستقیم وابسته به شار اولیه میباشد در آخر شار اولیه پیروز میشود چون هر چقدر شار ثانویه مخالفت کند با افزایش جریان اولیه شار اولیه قدرتمند تر
                          میشود...................در نهایت باز تمام حوزه مغناطیسی در اختیار شار اولیه قرار می گیرد ...................اما تمام این حوزه چقدر است 200 میلی تسلا نه بیشتر.........
                          شار مخالف هم هیچ گاه از 200میلی تسلا بیشتر نخواهد شد .....طبق قانون لنز با شار بوجود آورنده خود مخالفت میکند که اینجا هیچگاه از 200 میلی تسلا بیشتر نخواهد شد...
                          خب این 200 میلی تسلا مربوط به سانتی متر مربع از سطح مقطع هسته است .........هر چقدر سطح بیشتری در اختیار باشد توان بیشتری قابل انتقال است....
                          درسته اگر القاء مستقیم از طریق اولیه به ثانویه صورت میگرفت محدودیت توان وجود نداشت ....اما اینجا القاء توسط حوزه مغناطیسی محدود هسته صورت میگیرد....
                          مانند اینکه با یک سرعت ثابت یک مگنت چند قطب دوار را بچرخوانیم ...............میدان مگنت که افزایش نمیکند ......سرعت هم ثابت است حداکثر توان انتقالی...
                          به اندکسیون مگنت و اندازه آن بستگی دارد شار مخالف هم هیچگاه بیشتر از اندکسیون مگنت نخواهد شد .............با اتصال کوتاه شدن ثانویه شاری کمتر از شار مگنت ایجاد میشود که باعث سفت شدن محور مگنت میشود......................................تابعد

اضافه شده در تاریخ :
                          با سلام به همه دوستان
                          تصاویری که قرار دادم به منظور درک مفهوم محدودیت توان بود .........در تصویر انیمیشن جناب حیدری دیدید که حرکت واقعی مولکول های مغناطیسی چگونه است............
                          به انیمیشن زیر توجه کنید..............

اینجا تمام خطوط فلو رسم نشده فقط نشون داده شده چطور خطوط فلو از سطح هسته خارج میشود ................
                          در نظر داشته باشید اینجا فقط یک ردیف مولکول دو قطبی ترسیم شده حرکت آنها در ردیف های پشت سر هم باعث تقویت شار خواهد شد که هر چقدر چگالی شار بیشتر میشود ....
                          بیشتر از هسته فاصله میگیرد .................
                          دقت کنید شار بصورت گنبد از سطح خارج میشود ..........ابتدا با شیب کم اما کم کم با تغییر شیب تقریبآ عمود میشود............
                          جهت جاروب شار قطب ها بر عکس است که باعث میشود در القاء هر دو شار ..........جهت جریان یکی باشد............

اضافه شده در تاریخ :
                          سلام
                          ردیابی فلوی منتشره از هسته با پودر آهن را حت نیست چون مسیر فلو تقریبآ مانند پرف پاکن هست......و اینرسی پودر آهن این اجازه را نمی دهد............
                          میتونید ثانویه یک ترانس رو مانند تصویر با تیغ اره خارج کنید .............یا اینکه با باز کردن هسته این کار رو بکنید......
                          یک تکه از ورق یک هسته دیگر رو به اندازه باریک ببرید ...............و در پنجره هسته لرزش ناشی از این القاء رو حس کنید ..........
                          که اتفاقآ قدرت بالایی هم داره ............مانند تصویر:

در مورد گرفتن توان بیشتر باید عرض کنم که............مقدار اندکسیونی که برای یک هسته توسط شرکت سازنده پیشنهاد میشه ............
                          طوری محاسبه شده که تلفات هسته در مقدار نرمالی محدود بشه..............
                          در صورتی که حداکثر اندکسیون بیشتر از این مقدار هست....... در یک فرکانس ثابت میتوان توان بالاتری از هسته دریافت کرد اما ضریب
                          تلفات هسته بیشتر خواهد شد.................موفق باشید ............

دیدگاه

با اجازه جناب قاصد
                            پیرو فرمایشات شما :
                            به این تصویر دقت کنید

می خواستم عملکرد یک ژنراتور و یک ترانسفورماتور رو مقایسه کنم.
                            قسمت متحرک در ژنراتور رتور هستش که یک دوقطبیه ======= در ترانسفور ماتور حوزه ی مغناطیسی قسمت متحرکه و یک دو قطبی هستش
                            در ژنراتور توان ورودی یه توان مکانیکاله که به رتور گشتاور وارد میکنه ===== در ترانس توان ورودی جریان اولیه هستش که توسط مغناطیس به حوزه گشتاور وارد میکنه
                            در ژنراتور خروجی سیم پیچ استاتوره ====== در ترانس خروجی سیم پیچ ثانویه هستش
                            مقایسه حالت بی باری
                            در ژنراتور توان زیادی برای دوران روتور نیاز نیست و در استاتور ولتاژ القا می شود
                            در ترانس در حالت بی باری جریان ناچیز بی باری باعث دوران حوزه ها و القا ولتاژ در ثانویه میشه
                            مقایسه حالت تحت بار
                            در ژنراتور ولتاژ در استاتور القا شده و عبور جریان از استاتور سبب وارد شدن گشتاور معکوس به روتور می شود و بنابر این جهت تامین انرژی خروجی باید توان مکانیکال نسبتا زیادی به رتور وارد گردد.
                            در ترانسفورماتور ولتاژ در ثانویه القا شده و عبور جریان در ثانویه سبب وارد شده گشتاور معکوس به حوزه ها میگردد که جهت انتقال توان به خروجی نیاز به عبور جریان نسبتا زیاد در اولیه جهت وارد کردن گشتاور بیشتر به حوزه ها می باشد.
                            پس می توان با این دید نتیجه گرفت ترانسفورماتور مانند ژنراتور سنکرون یه ماشین الکترومکانیکی هست که رفتار های کاملا مشابه داره....

دیدگاه

با اجازه جناب قاصد
                              پیرو فرمایشات شما :
                              به این تصویر دقت کنید

می خواستم عملکرد یک ژنراتور و یک ترانسفورماتور رو مقایسه کنم.
                              قسمت متحرک در ژنراتور استاتور هستش که یک دوقطبیه ======= در ترانسفور ماتور حوزه ی مغناطیسی قسمت متحرکه و یک دو قطبی هستش
                              در ژنراتور توان ورودی یه توان مکانیکاله که به استاتور گشتاور وارد میکنه ===== در ترانس توان ورودی جریان اولیه هستش که توسط مغناطیس به حوزه گشتاور وارد میکنه
                              در ژنراتور خروجی سیم پیچ استاتوره ====== در ترانس خروجی سیم پیچ ثانویه هستش
                              مقایسه حالت بی باری
                              در ژنراتور توان زیادی برای دوران روتور نیاز نیست و در استاتور ولتاژ القا می شود
                              در ترانس در حالت بی باری جریان ناچیز بی باری باعث دوران حوزه ها و القا ولتاژ در ثانویه میشه
                              مقایسه حالت تحت بار
                              در ژنراتور ولتاژ در استاتور القا شده و عبور جریان از استاتور سبب وارد شدن گشتاور معکوس به روتور می شود و بنابر این جهت تامین انرژی خروجی باید توان مکانیکال نسبتا زیادی به رتور وارد گردد.
                              در ترانسفورماتور ولتاژ در ثانویه القا شده و عبور جریان در ثانویه سبب وارد شده گشتاور معکوس به حوزه ها میگردد که جهت انتقال توان به خروجی نیاز به عبور جریان نسبتا زیاد در اولیه جهت وارد کردن گشتاور بیشتر به حوزه ها می باشد.
                              پس می توان با این دید نتیجه گرفت ترانسفورماتور مانند ژنراتور سنکرون یه ماشین الکترومکانیکی هست که رفتار های کاملا مشابه داره....
                              سلام
                              منظور بنده یک ژنراتور بسیار ساده بود.............

وقتی از یک ژنراتور با استاتور صحبت میشه باز نقش حوزه مغناطیسی استاتور که فرو مغناطیس هست آشکار میشود...............
                              مگنت اینجا نقش اولیه در ترانس را بازی میکند و این حوزه مغناطیسی استاتور هست که القاء را انجام میدهد ........
                              مخالفت شار سیم پیچ استاتور باعث مقاومت حوزه مغناطیسی استاتور در برابر گشاور مگنت میشود............

اضافه شده در تاریخ :
                              علت سوالی که در رابطه با توان هسته کردم هم همین بود.در فرمولهای ترانس شما جایی را نمیبینید که محدودیت توان داشته باشیدو تنها علت محدود بودن توان فقط بخاطر سیم ها میباشد که نمیتوانند جریان لازم را تحمل کنند والا اگر شما سیمی داشته باشید که ابر رسانا باشد از یک هسته کوچک میتوانید تا هزاران برابر انچه که در عمل از ان توان میگیرید -بگیرید.و تنها عامل محدود کنند فقط سیم است نه چیز دیگر.
                              حال که مکانیزم ترانس تشریح شد ...........دوباره این مسئله رو بررسی میکنیم ................
                              در بررسی ترانس از حداقل کوپلینگ هوایی اولیه و ثانویه به جهت دوری از پیچیدگی و گیج شدن دوستان صحبتی به میان نیاوردم............
                              عرض کردم که حداکثر توان در ترانس بر میگرده به اندازه هسته و اندکسیون آن ............همچنین گفتم بعد از اتصال کوتاه شدن ثانویه حداکثر مخالفت شار ثانویه
                              بیشتر از حداکثر شار حوزه مغناطیسی هسته نخواهد شد ................
                              اما در عمل مقداری اندک هم القاء هوایی مستقیم بین اولیه و ثانویه وجود دارد مخصوصآ اگر اولیه و ثانویه روی هم پیچیده شده باشند..............
                              ثانویه شار مخالف هوایی هم برای این القاء اندک هوایی ایجاد میکند............که خود این منجر به افزایش شار هوایی اولیه خواهد شد و این کار همینطور ادامه خواهد یافت........
                              پس هسته اشباع شده و تمام حوزه مغناطیسی اش در اختیار اولیه قرار دارد...............از این مرحله به بعد مقابله شار اولیه و ثانویه در فضای اطراف هسته بصورت....
                              مکانیزم القای هوایی ادامه خواهد داشت و چون محدودیتی در این نوع القاء وجود ندارد ............آنقدر چگالی این دو شار افزایش پیدا میکند که تا کیلومترها شار پراکندگی....
                              ایجاد میکنن..............و هر آنچه فلز در محدوده خود دارند را ذوب خواهند کرد...........این در صورتی هست که منبع تغذیه متناوب هم ایده آل فرض شود........
                              فکر میکنم تا اینجا مطلب برای دوستان روشن شد .................بنده دیگر در هیچ بحثی شرکت نمی کنم...........موفق باشید..........

دیدگاه

با سلام
                                جناب قاصد خیلی ممنون از فرمایشاتتون
                                چرا دیگه نمی خواین توی بحث شرکن کنین؟؟؟
                                لطفا همراه بحث باشین...
                                من در صد زیادی از مطالبی رو که فرمودین قبول دارم
                                ولی اثبات القا به شکلی که شما فرمودین تا حد زیادی صحیح نیست !!!
                                جناب قاصد از اونجایی که نظر شخصی قبولوندنش به دیگران سخته با ریفرنس علمی می خوام القای مغناطیسی رو اثبات کنم!
                                ریفرنس اثبات مکانیزم الفا کتاب (field and wave electromagnetics) دیوید چنگ و چند تا مقاله که لینکش رو می دم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X