اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ماجرای سه تا سیم مهربون(اندکتانس،القاء،ترانسفورماتور)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

ماجرای سه تا سیم مهربون(اندکتانس،القاء،ترانسفورماتور)

با سلام خدمت مهندسین محترم
    می خواستم داستان سه تا سیم مهربون رو براتون تعریف کنم. سه تا سیم بودن که سال های سال
    به خوبی و خوشی کنار هم زندگی می کردن، این سه تا سیم مهربون وظیفه ی انتقال جریان یه شبکه
    برق رو به عهده داشتن، این سیم ها همیشه کنار هم بودن و فاصله ی مساوی از هم داشتن و جریان
    مساوی و یکسانی از آون ها عبور می کرد تا اینکه یه روز یه سوال برای سیم وسطی پیش می آد.
    سوالش چی بود اینکه فوران هایی که دوستای کناریش از اون عبور می دادن همیشه برابر و در جهت عکس بوده
    این سیم مهربون یاد حرف فارادی افتاد که وقتی آهنگ تغییرات فوران در یک رسانا صفر باشه در نتیجه
    هیچ ولتاژی توی اون القا نمیشه، پس چرا سالهای ساله که همه بهش می گفتن که سیم هایی که مثل دوستای
    واقع ای کنار همن همیشه رو هم ولتاژ القا می کنن که به این ولتاژ نیروی ضد محرکه الکتریکی میگن و این خود باعث
    تعریف اندکتانس ساختار های الکتریکی میشه. سیم خیلی غمگین بود و پی جوابی برای سوالش
    بچه ها کسی هست به این سیم های مهربون یه کمکی کنه تا ابهام فسلفی و ساختاریشون حل بشه؟؟؟ :read:
    هر کجا هستم، باشم / آسمان مال من است / پنجره فکر هوا عشق زمین مال من است ...
    بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.

پاسخ : ماجرای سه تا سیم مهربون

بنظر من این سیم وسطی ادم نامردیه.اخه با دو سیم همسایش رفتارش یکسان نیست اگه به یکیشون راست بگه به اون یکی باید دروغ بگه.و فورانهای مخالف رو اونا اعمال میکنه.اونا هم این موضوع فهمیدن خاستن حالشو بگیرن.
    اما جالب با این اوصاف همشون همدیگرو جذب میکنن.عجب دوره زمونه ای شده.

دیدگاه

یکبار متن خودتونو بخونید. جواب رو دادید بعد سوالی که هیچ ربطی به حرف فارادی بیچاره داشت رو پرسیدید
      من دیگه حرفی ندارم

دیدگاه

با سلام
        ولی سیم مهربون نتونست به جواب سوالش برسه.
        می دونید نسبت این سیم های مهربون با هم چیه ؟ اینا با هم باندل هستن.
        در نتیجه القا متقابل دارن پس قضیشون به فارادی ربط داره.
        ولی برآیند فوران عبوری از سیم مهربون وسطی در هر لحظه از زمان صفر هستش.
        در نتیجه هیچ ولتاژی نباید توی سیم مهربون وسطی القا بشه.
        سوال اول سیم مهربون وسطی اینه کا آیا فوران عبوری لحظه ای از اون صفر هست یا نه؟
        و سوال دومشم اینه که آیا آهنگ تغییرات فوران عبوری از اون صفر هست یا نه؟
        و سوال سوم اینه که آیا ولتاژ القا شده توسط دوستای این سیم مهربون بر روی سیم وسط صفر هست یا نه ؟
        و سوال بعدیش اینه که آیا بر آیند اندکتانس حاصل از القا متقابل بر روی سیم مهربون وسطی صفر هست یا نه ؟
        و آیا ...
        بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط امیر حیدری
          می دونید نسبت این سیم های مهربون با هم چیه ؟ اینا با هم باندل هستن.
          سلام
          جناب حیدری باندل که سیم مهربون وسط نداره. هر چند تا که باشند روی یه دایره ی فرضی همشون دور یه سفره نشستند و هیچ کدوم وسط نیستند. این مسئله رو حل کنید تا بریم سراغ سوالای این مهربون

پ.ن : راستی یادش بخیر اون قدیما شما تو سایت خیلی فعال بودید و از مطالبتون خیلی استفاده میشد..
          HELLO WORLD

دیدگاه

سلام دوست عزیز
            درسته باندل های روتین این طوری هستن که شما می گین.
            ولی باندل در مفهوم یعنی کنار هم قرار گرفتن و این سیم ها در کنار هم هستند با فاصله های مشخص
            و روی هم اثر گذاری خیلی خوبی دارن.
            دوستان اگه توی این بحث شرکت کنن مطمئنا به نتایج بسیار جالبی می رسیم که توی چند تا گروه تحقیلقاتی
            بسیار معروف دنیا دارن روش کار می کنن.
            اگه میشه جواب بدین
            ممنون :applause:

دیدگاه

عاشق این جور سوال طرح کردنتم :biggrin: آخی چه سیم های بامعرفتی ان
              اما این سیم وسطی مگه خودش فوران یا همون میدان مغناطیسی نداره oo: خو شاید خودش مقصره
              خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
              [hr]

دیدگاه

با سلام
                سیم وسط خودش هم میدان مغناطیسی داره ولی هدف از این سوال تاثیر متقابل مغناطیسی روی هم هستش
                نه تاثیر خود القایی، برای من عجیبه سال های سال گفتیم سیم هایی که با هم تداخل مغناطیسی دارن روی هم القا می کنن
                و بر هم اثر گذاری مغناطیسی دارن، میشه جواب این سوال ساده سیم مهربون ما رو بدین؟
                یعنی به این فکر نمی کنین که تا حالا ماهم مثل سیم های مهربون در مورد القا مغناطیسی اشتباه می کردیم؟
                یا آقای فارادی تست های اشتباهی در مورد القا مغناطیسی می زده؟؟؟ :nerd:

دیدگاه

بابا بی خیال خودت بگو دیگه
                  خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
                  [hr]

دیدگاه

دوست عزیز
                    درسته هدف من از این سوال ها به چالش کشیدنه
                    ولی فعلا خودم هم جواب صحیحی براش پیدا نکردم
                    میدونین من همیشه اعتقاد داشتم که علوم پایه ای
                    رو که همیشه بر اون اساس استدلال می کنیم
                    میشه زیر سوال برد.
                    می خواستم یه تصویر دیگم ارائه کنم تا شاید پی به عمق
                    مطلب ببرین :nerd:
                    این یه برش از ترانسه که یه کولونی از سیم های مهربونه
                    می دونین با این توصیف برآیند میدان مغناطیسی چند تا از این
                    سیم ها صفره یا نزدیک به صفره
                    می دونین بر این اساس عملکرد ترانس رو می شه زیر سوال برد!!!

دیدگاه

برآیند میدان مغناطیسی سیمهای اطراف روی سیم وسطی صفر هست، اما مگه از خود این سیم وسطی جریان عبور نمیکنه؟ تو بالا و پایین هر سیم میدان وجود داره که با میدان سیم مجاور هم جهت هست.(فکر کنم این میدانها با هم جمع میشن و یه میدان بزرگتری رو به وجود میارن و نتیجه ی القای این میدانها روی سیم پیچهای ثانویه ترانس،ولتاژ رو در ثانویه ایجاد میکنه.)
                      البته در کل خیلی تو این جور بحثها تسلط ندارم!! الکترونیکی هستیم دیگه....سوسول!!

دیدگاه

حرف شما کاملا درسته
                        ولی ما داریم القای ولتاژ روی یک سیم رو بررسی می کنیم
                        که مجموع این یک سیم ها کلی سیم رو ایجاد میکنن که کنار همن

دوستان بگذارید یه یک جور دیگه بپرسم
                        ترانس وسیله ایه که منطقا نباید کار کنه
                        اصلا ترانس بر اساس قانون خود فارادی نباید از قانون القای ولتاژ تبعیت کنه
                        لطفا اگه کسی میتونه این قضیه رو اثبات کنه

دیدگاه

حرف شما درسته.ترانس طبق قانون فارادی نباید کار کنه.ولی طبق قانون لنز ترانس کار میکنه.به عبارت بهتر(اون چیزی که من میدونم) ترانس دربرابر جریان DC واکنشی نشون نمیده(قانون فارادی) و در برابر جریان متغیر سینوسی ولتاژ تو ثانویه القا میشه(قانون لنز) درسته؟ یا دارم اشتباه میکنم؟

دیدگاه

درسته
                            ولی در صورتی که توی یه نقطه از فضا بر آیند لحظه ای فورام مغناطیسی همواره صفر باشه نباید ولتاژی القا بشه
                            ترانس با جریان ac کار می کنه در نتیجه تغییرات فوران وجود داره ولی اگر برآییند این فوران متغییر در بسیاری از نقاط صفر باشه ترانس نباید کار کنه
                            یا به عبارت بهتر اون طور که باید ، کار نکنه.
                            دوستان اگه یه روز بگن که ترانس یه عمره همه رو گذاشته سر کار چیه حسی میشین :nerd:
                            ممنون می شم دوستان نظر بدن
                            لطفا لطفا لطفا :applause:

دیدگاه

آقا بذارین اینطوری تحلیل خودم رو بگم:
                              طبق قانون دست راست،اگه جهت عبوری جریان مطابق با جهت انگشت شصت باشه،بسته شدن سایر انگشتها،جهت میدان مغناطیسی رو نشون میدن.
                              خب وقتی جریان کم و زیاد میشه(همون سینوسی)، میدان هم کم و زیاد میشه.خب...
                              الان احساس میکنم متوجه منطورتون شدم.منظور شما اینه که اگه سیم پیچ ما به شکل رفت و برگشت مثلا 5 طبقه بشه؛ به شکل ایده آل، میدان فقط تو طبقه های اول و آخر وجود داره.چون طبقه های وسطی از بالا و پایین و چپ و راست هر سیم،میدان مجاوری وجود داره که مخالف میدان تولیدی اون سیم باشه. oo: چی گفتم! امیدوارم تونسته باشم حرفم رو برسونم.درست گفتم؟ و درست فهمیدم؟
                              البته ترانسها معمولا یه بازده دارن،یه ضریب کوپلینگ.این سوال شما،به این پارامترها مربوط میتونه مربوط باشه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X