اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ماجرای سه تا سیم مهربون(اندکتانس،القاء،ترانسفورماتور)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ماجرای سه تا سیم مهربون(اندکتانس،القاء،ترانسفورماتور)

با سلام
    جناب جبراییلی عزیز هر شبیه سازی بخواین انجام میدم (حتما انجام میشه)
    فقط اگه دوستان چیز خاصی مد نظرشون هست بفرمایند.
    نمی دونم این شبیه سازی هایی که انجام می دم چقدر برای دوستان جذابیت داره!؟
    برای خود من خیلی جالبه چون دیدم رو به تغییرات فوران در محیط اطراف سیستم های الکتریکی بسیار دقیق می کنه
    دوستان هم نظر بدن تا موضوع به جمع بندی ارزشمندی منجر بشه.
    این شبیه سازی هم شبیه سازی با شرایط ذکر شده قبلیه با این تفاوت که یه ماده فرو مغناطیس
    با ضریب نفوذ 4000 نزدیک به دو سیم قرار گرفته
    اثر این هسته در تغییرات فوران در اطراف سیم ها مشخصه

هر کجا هستم، باشم / آسمان مال من است / پنجره فکر هوا عشق زمین مال من است ...
    بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.

دیدگاه

سلام-
      متشکر از سعی شما-
      انیمیشن ها برام خیلی جالب بودن- فکرش رو نمیکردم در واقع!
      من با این نرمافزار کار نکردم و قابلیتش رو نمیدونم ولی فکر میکنم اگر پارامتر ها معقول انتخاب نشن جواب درستی نده! نمیدونم البته- منظورم بیشتر در مورد انیمیشن اول هست - یعنی چرا میدان در اطراف سیم سمت چپ بیشتر از میدان سیم اصلی که سمت راست هست میشه! ؟
      ایا این نرمافزار امکان شبیه سازی مواد ابر رسانا رو داره یا نه! چون همونطور که گفتم فکر نمیکنم بشه مقاومت رو اونقدر کم کرد و قطر سیم رو ثابت نگه داشت! یعنی اینکه نتیجه ی شبیه سازی ممکنه با واقعیت جور نباشه اگر اینها رعایت نشه-یعنی منظورم اینه که اگر پارامتر مقاومت بر اساس داده های جداول قطرهای مختلف مس یا هر سیم دیگه انتخاب بشه!

دیدگاه

با سلام
        جناب ویجر ممنون از نکته ای که گفتین
        کاملا صحیح می فرمایین تحلیل نرم افزار تابع فاکتور های بسیار زیادی هست...
        نرم افزار، تحلیل کانداکتیو ها رو به طور کامل داره هم میتونی رسانش و تراکم مواد رو تعریف کنیم و هم میشه ماده رو بر حسب اهم بر متر تعریف کنی
        که من سیم چپ رو اهم بر متر تعریف کردم (0.001 بر متر) به سیم راست رسانش مس رو تعریف کردم.
        در مورد زیاد بودن فوران در سیم چپ و شبیه سازی اول من هم تعجب کردم ولی بعد فکر کردم که منطقیه!!!
        فوران زیاد اطراف سیم چپ نشون میده که جریان این سیم در لحظاتی بیشتر از 100 آمپره!!!
        وچون مقاومت سیم 0.001 اهم هستش باید در سیم چپ کمی بیش از 0.1 ولت القاء بشه تا جریانی بیشتر از 100 آمپر ازش عبور کنه
        وقتی فاصله دو سیم نزدیک باشه القاء این ولتاژ با جریان عبوری 100 آمپر در سیم راست غیر معقول نیست!!!
        نظر شما چیه؟؟؟
        بعضی وقت ها آدما طوری می بینن که نمی بینن، بعضی وقت ها طوری می بینن که اشتباه می بینن، بعضی وقت ها می بینن ولی سعی می کنن مثل دیگران ببینن، ولی موفق اون کسی که سعی می کنه متفاوت و قشنگ ببینه.

دیدگاه

به نظر من بر اساس نظریه هایی که تا الان وجود داشته فکر نمیکنم مجاز باشیم مقدار مقاومت رو از اونچه که در طبیعت وجود داره کمتر بگیریم- که اگر اینطور بشه وارد بحث همون سوپر کنداکتیو میشه که کلا اثرش متفاوت هست با این شبیه سازی!
          یعنی به نظرم شبیه سازی ها رو مطابق مقادیر واقعی باید در نظر گرفت
          مورد دیگه هم در مورد شبیه سازی پایینی بود که انگار نه انگار سیم سمت چپی وجود داره-یعنی مقاومت یک اهمی اینقدر بی تاثیرش کرده؟! خیلی کمتر شده-انگار یه عایق توشکل هست -فقط از متقارن نبودن میدان در اطراف سیم سمت راست میشه گفت تاثیر داره-که نمیدونم درسته یا نه- ولی اثری از میدان در داخل سیم مثل انیمیشن بالایی نیست!
          -در مورد سوالتون هم واقعا نمیدونم.امیدوارم اقای جبرئیلی اگر نظری دارن یا خود شما یا سایر دوستان که میدونن پاسخ بدهند

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان عزیز
            جناب ویجر مقاومت 0.001 اهم که مقاومت غیر معقولی نیست.
            نیاز به ابر رسانا معرفی کردن سیم هم نداره.
            الان هادی هایی از جنس گرافن طراحی میشه که رسانش رو تا 400 هم بالا می برن که بسته به طراحی کریستالی گرافن داره...
            شما می تونید فرض بگیرید که سیم جنسش از این ماده هست...
            ولی منظور من فقط نمایش دادن میدان ها بود ... فعلا
            و بررسی نقش رسانش مد نظرم نبود.
            ولی اگه ابهام بر انگیزه من سطح مقطع سیم رو بیشتر می کنم تا مشکل رفع بشه مثلا 12 میلی متر مربع که با رسانش نقره کمتر از 0.001 در متر خواهد شد.
            در مورد تصویر شبیه سازی دوم هم باز به نظر من منطقی هستش...
            اگه ما با استناد به شبیه سازی اول ولتاژ القایی بر روی سیم رو کمی بیشتر از 0.1 در نظر بگیریم مثلا 0.12 ولت با اعمال یه مقاومت 1 اهمی جریان 120 میلی آمپری
            رد خواهد شد که تاثیر مغناطیسی بسیار ناچیزی خواهد داشت و اثرش تنها در هنگام صفر شدن جریان خط اصلی دیده خواهد شد.
            نظر شما چیه؟؟؟

دیدگاه

سلام-
              در مورد گرافن ندیده بودم-ولی نانو تیوب ها که شکل لوله شده ی همین گرافن هستند در بعضی مقالات جزء همون سوپر کنداکتیو ها طبقه بندی میشن- اگر اینطوری باشه که خب شکل میدانها طبیعیه و همونطوری هست که باید میبود- و چیز عجیبی هم نیست
              ولی لطفا اون حالتی که یه قطعه ی فرومغناطیس رو کنار دو تا سیم قرار داده بودید رو در صورت امکان دوباره شبیه سازی کنید منتها اون قطعه رو دقیقا بیارید در بیین دوتا سیم و مقادیر القا رو در سیم سمت چپ با حالتی که اون قطعه نیست مقایسه کنید- یکبار هم اون قطعه رو تو خالی در نظر بگیرید و مقادیر رو مقایسه کنید.
              البته خیلی عذر میخوام که زحمت میشه -اگر وقت کردید یا مایل بودید -

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان عزیز
                بازم شرمنده به خاطر تاخیر
                یه لینکی از ویکی پیدا کردم که فکر کنم خیلی به موضوع بحث ما ربط داره
                تا الان هر چی گشته بودم پیدا نکرده بودم.
                نگاه کنید:
                http://en.wikipedia.org/wiki/Toroidal_inductors_and_transformers
                این لینک دقیقا در مورد جریانی بحث می کنه که من می گفتم
                امید وارم دوستانی که می گفتن این جریان اصلا وجود نداره نظرشون برگرده و ... بگذریم.
                تصاویر لینک رو هم قرار می دم . من این تصاویر رو بار ها توضیح دادم حالا بدون شرح ببینید:

اضافه شده در تاریخ :
                با سلام خدمت دوستان عزیز
                خواستم لینک یکی دیگه از دستاورد های خاص مغناطیسی رو بهتون معرفی کنم که ناشی از
                نگاهی متفاوت به ساختار های مغناطیسی هستش
                اطلاعات کلی توی تازه های برق قرار داده شده
                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=88795.msg661084;topicseen#msg66108 4
                ای کاش دوستان انقدر نا مهربونی نمی کردن تا انگیزه بیشتری برای ادامه ی تاپیک وجود داشت
                ولی حتما به موضوع برگشتی خواهم داشت
                موفق و موید باشید

دیدگاه

با عرض سلام
                  دوستانی که لطف داشتن و موضوع سیم های مهربون رو دنبال کردن
                  خیلی خیلی از لطفتون ممنونم و می خواستم فراخوانی بدم برای بازگشت به این موضوع :nerd:
                  دوستان قبل از شروع مجدد می خواستم یک بار دیگه انگیزه خودم رو از ایجاد این تاپیک باز گو کنم
                  من این تاپیک رو ایجاد کردم تا :
                  در درجه اول اطلاعات خودم رو به چالش بکشم
                  ذهن دوستان رو هم دچار چالش کنم
                  خواستم بعضی ها دست از تعصب بی جا از اطلاعاتی که توی سیستم آموشی پر از نقص بهشون داده شده دست بر دارن ... (منظورم خودم هم هستم )
                  متفاوت نگاه کردن به موضوعات سبب تحول و دگرگونی در ساخنار ها می شه که گاه نیازمند تلنگری هستش
                  و در کل خواستم خودم و دوستان عزیز با بیشتر فکر کردن در مورد مفاهیم پایه برق به درک عمیق تری برسند ...
                  در طول این تاپیک پیج هایی وجود داره که خودم از خوندنشون خجل می شم
                  و هنوز هم برام سواله که چرا یه بحث علمی بین ما ایرانی ها باید به این شکل باشه؟؟!!
                  دوستانی که با علاقه این تاپیک رو مطالعه کردن لطف بسیاری به من داشتن و خالصانه ازشون ممنونم
                  - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
                  در مورد القا بحث های زیادی شد
                  در مورد اندکتانس بحث شد
                  در مورد کوپلینگ و اثر فوران در هسته بحث شد
                  شبیه سازی های مغناطیسی هم پایان کار این تاپیک بود .
                  اما من برگشتم با معرفی یه سبک جدید از ترانسفورماتور هایی که من هم روی اون ها کار می کنم...
                  ترانسفورماتور هایی که شاید تمامی دیدگاه های ما از القا رو می تونه زیر سوال ببره
                  این تصویر رو مشاهده کنید :

این تصویر یک ترانسفورماتور هستش
                  انتقال انرژی از اولیه به ثانویه از طریق الکترو مغناطیس نیست
                  انتقال انرژی از طریق کوپلینگ مغناطیسی هستش
                  با فراهم کردن شرایطی خاص ضریب کوپلینگ این دو سیم پیچ نزدیک به 0.9 میشه
                  و انرژی الکتریکی از اولیه به ثانویه انتقال داده میشه
                  این تصویر یه کار چاپ شده در IEEE هستش
                  من و دوستانم هم دقیقا تونستیم مدلش کنیم البته در فاصله نزدیک تر انرژی رو انتقال می ده
                  ساختاری که می بینید یه ساختار رزنانسی در شرایط خاص هستش
                  اینم یه ترانسفورماتور بدون هسته و با اندکتانس ساختاری بالا
                  دوستانی که در مورد ترانس و مغناطیس صاحب نظر هستن منتظر نظرات ارزشمندتون هستم :applause: :nerd:

دیدگاه

میشه در مورد تفاوتشون دقیق تر توضیح بدید؟ و اینکه چه مزیتی داره

دیدگاه

در این نوع ساختار های رزونانسی فکر میکنم خازن تانک توسط خود سیم پیچ ها ایجاد شده و به اصطلاح lumped , و یا integrated هستش. فرکانس کاری هم خیلی بالا .فرکانس کاری مدل شما چقدر بود؟
                      در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : ماجرای سه تا سیم مهربون(اندکتانس،القاء،ترانسفورماتور)

نوشته اصلی توسط عباس جبراییلی
                        در این نوع ساختار های رزونانسی فکر میکنم خازن تانک توسط خود سیم پیچ ها ایجاد شده و به اصطلاح lumped , و یا integrated هستش. فرکانس کاری هم خیلی بالا .فرکانس کاری مدل شما چقدر بود؟
                        اگه خازن رو اونطوری حساب کنید باید فرکانس در حدود گیگاهرتز میبود!!! در حالی که ایشون در پی ام گفتن فرکانس در حد 10 کیلو هرتز هست oo: در حالی که من چند جا دیگه دیدم در حد 10 مگ بوده

دیدگاه

بستگی به تعداد دور سیم پیچه دارد که میتواند از گیگاهرتز تا بالای 10 مگاهرتز هم باشد.
                          در زندگی اثر خوب و خاطره خوش از خودمان در این دنیا برجا بگذاریم.etgpsp

دیدگاه

اقای حیدری هم که مطلب رو میذارن میرن :biggrin: منتظر توضیحاتشون هستیم چون من تعجب کردم ایشون گفتن 10 کیلو بوده
                            چون تقریبا با همین سایز دیدم تقریبا 10 مگ بود نه 10 کیلو!

دیدگاه

امکان نداره 10 کیلو هرتز باشه مگر اینکه دور سیمها زیاد تر باشه. اونقدر زیاد که جریان اولیه در داخل امپدانس حاصل از راکتانس ایجاد شده محو نشه .
                              می ره تو بحث وایتریسیتی .
                              10 مگاهرتز هم با این طول سیم قسمت اعظمی از جریان رو در اولیه محو می کنه و بنابراین ممکنه کوپلینگ نزدیک 1 بشه اما بازده به شدت افت می کنه .

دیدگاه

ممنون از پاسخ هاتون
                                و شرمنده از تاخیر ( درگیری های زندگیه دیگه )
                                دوستان همه اساتید این بحث هستن :nerd:
                                اگه کار های تحقیقاتی که توی این زمینه انجام شده رو بررسی کنید متوجه خواهید شدن که محققین از دو تا روش رو پیش رو گرفتن تا انتقال انرژی الکتریکی به صورت وایرلس رو انجام بدهند. اصولا استفاده از فرکانس های پایین مزیت هایی نسبت به فرکانس های بالا داره و بلعکس
                                low frequency power transfer
                                high frequency power transfer
                                در فرکانس های پایین هدر رفت انرژی به صورت امواج الکترو مغناطیسی بسیار کم هستش که این مزیت میتونه سبب افزایش بسیار زیاد راندمان بشه
                                دوستان گفتن با فرکانس پایین نمیشه این کار رو کرد من ترنسفر توان با 100 هرتز رو هم دیدم ولی محدودیت های زیادی داره و افزایش مسافت رو با روش دیگر انجام می دن ولی برای فرکانس 10-100 کیلو هرتز یه ریفرنس می دم که نگید مطلقا نمیشه!
                                In typical electromagnetic induction, which is a type of nonradiative power transfer, the air gap can be only a few centimeters. Recently, the air gap has been increased to around 10 cm at 20–40 kHz. However, a longer distance is required for an on-the-go rechargeable society.
                                it is known as low frequency power transfer
                                K. Yushi, N. Kouji, N. Toru, D. Yasuhiro, T. Shunsuke, Y. Kitao, S. Takeshi, M. Hidetoshi, and N. Kazuyuki, “Development and performance evaluation of a non-contact rapid charging type Inductive Power Supply (IPS) system for electric vehicles (First Report): Design optimization of track & pick up part of IPS and performance evaluation of the system,” Trans. Soc. Automotive Eng. Jpn., vol. 38, no. 6, pp. 175–180, Nov. 2007.

ولی دوستان من بحثی در مورد فرکانس ندارم بحث من در مورد چگونگی ماهیت القا در این سیستم هاست ! بحث همون بحث قدیمی هستش :nerd:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X