اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

امپدانس چیه ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : امپدانس چیه ؟

تحلیلت کاملا درسته دایی. ابدا مشکل حرارت ماسفت نداریم. تازه می تونی چندتا IRFZ44 رو موازی کنی.
    اما مشکل بزرگ حرارت بار مقاومتیه!!! که توی 42 امپر و 12 ولت میشه 500 وات حرارت.
    اگه فرض کنیم لحظه ای داغ میشه اقلا باید 100 وات تحمل داشته باشه تا دود نشه.
    البته بهتره یه المنت بخاری 500 وات بخری. قیمتشم ارزون درمیاد.
    جریان تست اهمیت زیادی نداره اما نباید اونقدر کم باشه که اندازه گیری ما خطا داشته باشه.
    برای 200 آمپر بهتره 20 آمپر جریان بکشی. می تونی یه ماسفت و یه المنت دیگه واسش بزاری.
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام جناب خان دایی
      این آقای john خیلی ماشالا تو بحثشون پیگیرن ... امشب منم بحث رو خوندم گفتم یه مواردی به ذهنم رسید که ابهام داشت اگر لطف کنید ممنون می شم
      1- من فکر می کنم این طرح موقعی که شارژ داره میشه باطری جواب نده چون جریان رو از شارژر میکشه ولی قبلا گفته بودید که توی روش فرکانسی میشه امپدانس رو موقع شارژ محاسبه کرد میشه بیشتر توضیح بدید لطفا

2- با این مدار فقط ما Dv رو داریم محاسبه می کنیم تکیلف Di چی میشه توی این روش فرمول محاسبه امپدانس چیه یعنی di یه مقدار ثابته یا اون رو هم باید با اندازه گیری ولتاژ سر Rl بدستش بیاریم یا ...
      3- سوال خیلی مهم اینه ما به هر حال به یه عددی می رسیم از کجا بدونیم این عدد صحیح و یا به صحیح نزدیکه؟
      یه چیزی خیلی خام به ذهنم رسید اونم اینکه مشابه کاری که تو آزمایشگاه مدار واسه امپدانس ورودی مدارا انجام می دادیم ، ( یک پتانسیومتر با وروذی مدار سری می کردیم و با زیاد کردن پتانسیومتر میدیدیم کی دامنه سیگنال نصف میشه ) ما هم بعد از اندازه گیری dv به di یک مقاومت هم اندازه با اون رو در مدار قرار بدیم و ببینیم دامنه نوسانات نصف میشه یا نه ....
      4- اگه برای یک جریان زیاد مشابه کار آقای john یه جریان 40 آمپری رو در زمان کم بخوایم وارو مدار کنیم ، به نظر شما حالت ضربه (جرقه) پیدا نمی کنه و مشکل ساز نمیشه ؟...
      Don't hesitate to ask any question ..

دیدگاه

دمت دایی
        1- این فرض لحاظ شده که باطری یه عنصر متقارنه و در شارژ و دشارژ یک امپدانس داره. بنابراین فرقی نداره که جریان از کدوم جهت وارد باطری بشه. در این حالت هم جریان باطری توسط ماسفت ما تغییر می کنه. پس بنابر تعریف امپدانس که deltaV/deltaI است می تونم امپدانس رو اندازه بگریم.
        حتی اگه باطری یه عنصر متقارن نباشه، معمولا باطری ها با 0.1 جریان نامی شارژ میشن. پس اگه ما هم همین جریان یا کمی بیشتر رو از باطری بکشیم می تونیم امپدانس باطری رو با جریان کشی حساب کنیم.
        2- اگه دقت کنی در این مدار هم dV و هم dI داریم. میکروی Atmega32 یه تقویت کننده تفاضلی داخل خودش داره. بنابراین داخل برنامه می تونیم از این قابلیت بهره بگیریم و dI رو هم بدست بیاریم.
        3- هیچکس نمی تونه ادعا کنه امپدانس باطری رو دقیق بدست اورده. چون امپدانس از کاربردی به کاربرد دیگه فرق داره. بهترین روش اندازه گیری امپدانس اینه که دقیقا همون کاربرد خودمونو شبیه سازی کنیم. مثلا اگه قراره از یه باطری 50 آمپر جریان بصورت سینوسی 10 کیلوهرتز بکشیم، بهتره با همین جریان تغییرات ولتاژ رو اندازه بگیریم تا امپدانس رو مطابق با کاربر خودمون بدست بیاریم. به نظر من باطری یه مقاومت غیر خطی داره و داخل باطری پر است از خازن و سلف پراکنده، پس بهترین راه اینه که دقیقا مطابق با شرایط کاری امپدانس باطری رو اندازه بگیریم. این روشی که مدارشو کشیدم یه روشه که بقیه دارن ازش استفاده می کنند.
        در بعضی از صنایع مثل نفت، هواپیمایی و فولاد استانداردهای معنی برای تست همه قطعات دارند. این استانداردها از سالها تجربه بدست اومده و به واقعیت خیلی نزدیکه. مثلا توی نفت استاندارد API بسیار معتبره. در صنایع دیگه هم بهتره برای خودمون استانداردی مدون کنیم تا بتونیم در جاهای مختلف از یک روش بهره ببریم.
        4- برای باطری 420 آمپری 42 آمپر اصلا حساب نمیاد! اتصال کوتاه یا جرقه برای همچین باطری ای توی 4000 آمپر رخ میده.
        4-

دیدگاه

ممنون دایی
          ولی من هنوز قسمت دوم رو متوجه نشدم . من کلی مدارو تحلیل کرده بودم و فکر می کردم di یا یه مقدار ثابت در نظر میگیریم یا با یه adc دیگه ، مقدارش رو از مقاومت بار میخونیم و چیزی که داریم ما اندازه میگیریم dv هست مثه اینکه کلی اشتباه کردم ... پس ما چی رو داریم اندهزه میگیریم میشه بیشتر توضیح بدید plz ؟

دیدگاه

فکر می کنم باید یه نگاهی به میکروی Atmega32 بندازی.
            در این میکرو ما هم می تونیم ولتاژ ADC0 و ADC1 رو بصورت مستقل بخونیم. و هم می تونیم اختلاف ایندو یعنی ADC1-ADC0 رو با دقت 200 برابر بخونیم!
            این اختلاف همون جریان باطریه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
              در این میکرو ما هم می تونیم ولتاژ ADC0 و ADC1 رو بصورت مستقل بخونیم. و هم می تونیم اختلاف ایندو یعنی ADC1-ADC0 رو با دقت 200 برابر بخونیم!
              این اختلاف همون جریان باطریه.
              دایی جان من می دونم شما چی میگید شاید سوالم رو بد مطرح کردم
              ببینید من متوجهم که با اون مقاومتهایی که گذاشتید ولتاژ باطری رو تقسیم کردید که بیاد حدود 2.5 (2.434) تا دامنه متقارن رو برای اندازه گیری داشته باشید و در ضمن ولتاژی که روی مقاومت rc میافته باعث تغییر ولتاژ نقطه وسط مقاومتهای سمت راست میشه که میکرو این رو اندازه میگیره . از طرفی هم برای اینکه دامنه شکل موج از 2.5 ولت بیشتر نشه ، تقسیم مقاومت سمت راست تاثیر ولتاژ روی rc رو هم که به سمت راست اعمال میشه کم می کنه
              مثلا اگه باطری 12 ولت باشه تقسیم مقاومت سمت چپ میشه 2.434 که اگر عبور جریان از مقاومت rc نداشته باشیم ، وسط تقسیم مقاومتی سمت راست هم میشه همون 2.434 ولت . حالا فرض کنیم جریان ماکزیمم بگذره که در این حالت (همونطور که گفتید ) باید ولتاژ روی rc به مقدار 125 میلی ولت برسه . پس ولتاژ سمت چپ میشه 2.434 و ولتاژ سمت راست میشه 11.877 ضربدر 5.6 تقسیم بر 27.6 که میشه 2.40 و این تفاضل رو میکرو میخونه
              من تا اینجا رو کاملا متوجه شدم (البته اگه درست باشه ) اما نمیدونم حالا چطوری مقاومت باطری رو بفهمم چقدره

دیدگاه

کاملا درسته دایی جان
                البته علت 2.5 ولت کردن ولتاژها تقارن نیست بلکه مشکلی بنام CMRR در پ امپ هاست.
                مقاومت باطری= dV/dI= ADC1/(ADC1-ADC0)=Rbattery

دیدگاه

استاد کوهستانی امید وارم به خاطر کم اطلاع بودن من حوصله تون سر نره
                  یکی از دوستان این روش رو توصیه کرد به جای مقاومت توان بالا به عنوان مصرف کننده ایشان می گفتند که از ترانزستور های توان بالا استفاده کنم به جای مصرف کننده
                  یه این جور چیزی هم برام کشیدند من هم توی پروتئوس (می دونم شما به این برنامه آلرژی دارید ) کشیدم داره جرایانی حدود 20 آمپر اینجا میکشه
                  خواستم ببینم به جای اون المنت میشه این کار رو کرد

معجزه پس از معجزه می آید و شگفتی ها از تجلی باز نمی مانند.

دیدگاه

دمت دایی
                    حیف نیست ترانزیستور با اینهمه تکنولوژی و.... رو بجای بخاری برقی مصرف کنی؟ :biggrin:
                    فرقی نداره دایی. هرچیزی که بتونه توان تلف کنه میشه جای هیتر گذاشت.
                    اما یه نکته کوچیک اینه که ترانزیستوری که گذاشتی در چشم برهم زدنی می سوزه!
                    پس باید براش هیتسینک و فن و ... بزاری.
                    خب بجای اینهمه هزینه و ... یه المنت بخاری بخر 200 تومن. :biggrin:

دیدگاه

استاد کوهستانی میدونید از اینکه لاگر باید خیلی کوچیک باشه به اندازه یه جا سیگار (حال شما بگید مالبورو) و از اونجای که جلدش پلاستیکیه
                      می ترسم داغ شه پلاستیکه رو آب کنه
                      به این دلیله
                      به نظرتون جقدر داغ میشه اون المنت

دیدگاه

خب دایی
                        مارو از رو بردی.
                        یه مقاومت بزار. یه خورده پالس بده و امپدانس بخون. بعد یه خورده ولش بزار خنک شه.
                        اگه سوخت من پولشو میدم. اما ترانزیستور گذاشتی و سوخت خودت باید پولشو بدی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                          خب دایی
                          مارو از رو بردی.
                          یه مقاومت بزار. یه خورده پالس بده و امپدانس بخون. بعد یه خورده ولش بزار خنک شه.
                          اگه سوخت من پولشو میدم. اما ترانزیستور گذاشتی و سوخت خودت باید پولشو بدی
                          استاد کوهستانی نفرمائید این حرف رو
                          آخه معلوم نشد که مقاومت با چه توانی بزارم و گرنه من خودمم موافق این کار هستم
                          من هم که هر 10 دقیقه یک بار می خوام امپدانس حساب کنم فقط موند توانش چون مقاومت توان 500 وات شد شما فرمودید المنت حالا شاید هم من متوجه نشدم که از جه مقاومت و توانی باید استفاده کنم

دیدگاه

اقلا باید 50 وات باشه وگرنه در همون لحظه می ترکه.
                            مگر اینکه بجای باطری 400 آمپر بری همین باطری های موبایل رو تست کنی و حالشو ببری.

دیدگاه

لازم شد چند تا مساله رو اینجا بگم که هنوز دارم باهاش دست و پنجه نرم می کنم
                              1- تمام بازار رو زیر رو گردم مقاومت توان بالا این ها رو پیدا کردم بلاخره متوجه شدم اون المنت استاد کوهستانی استفاده کنم این هم لیست قیمت
                              و رنج موجود فروشگاه آی تی سی (شاید به درد کسی بخوره )
                              [img height=393 width=435]http://www.tondar.com/images/gyiuyt66prp5cmgvbffl.jpg[/img]
                              2[glow=yellow,2,300]- من الان حال حاظر فقط یک مشکل دارم اون هم اینه که اگه نوع باطری عوض بشه دیگه باید این دسنگاه من رو دور بندازن یه روشی نیست که این مقدار جرایان کشی رو به نسبت ظرفیت باطری تغییر ندیم این دستگاه ممکنه باطری 60 آمپر ساعت تا 3000 آمپر ساعت رو امپدانسش رو حساب کنه با این حساب خواهشم اینه که کمکم کنید از این سردرگمی در بیام ویه راه حلی پیدا بشه که این وابستگی به ظرقیت باطری و مقدار جریان کشی رو نداشته باشه [/glow]

دیدگاه

با سلام
                                جا دارد از استاد کوهستانی برای راهنمایی هایشان خیلی تشکر کنم.

اگر می خواهید دستگاه دارای حداقل ابعاد و بدون بار بیرونی باشد، :
                                مورد المنت از نظر حجم گزینه خوبی است ، که در کنار آن لازم است زمان آزمون کوتاه باشد تا افزایش دمای المنت به کمتر از 100 درجه برسد.( در حد 20 تا 30 میلی ثانیه )
                                شما از چند برش المنت با چند رله موازی و سری می توانید برای بارهای مختلف استفاده کنید.

نکاتی برای بحث مقاومت و توان و دمای آن:

افزایش دمای مقاومت تابع چند عامل است:

1- توان نامی (یعنی اگر در شرایط آزمایشگاهی "دمای 20 درجه و بدون تهویه هوا و با اتصال و نصب معین(معمولی) پایه ها&quot
                                (اگر توان نامی به مدت کافی(حداقل 1 ثانیه ) به مقاومت تحویل شود، دمای مرکز مقاومت(وسط بدنه) تا 350 درجه بالا می رود)
                                ( لذا اگر زمان اتصال مقاومت به منبع را به 10 میلی ثانیه کاهش دهیم ، مقدار انرژی تحویلی نیز 100 برابر کم شده و دما نیز در حد حدود 4 درجه بالا می رود.)

2- مقدار توان تحویلی به مقاومت. توان * زمان = انرژی و این انرژی مقدار دما را مشخص می کند.
                                3- مدت زمان تحویل توان به مقاومت. """"""""&q uot;"""""""&quo t;"""""""" """"""""&q uot;"""""""&quo t;"""""""" """"""""&q uot;""""""
                                4- نحوه و مقدار انتقال گرما از مقاومت به محیط. ( مسائل انتقال حرارت )

جمع بندی:
                                اگر زمان آزمون را در حد 10 میلی ثانیه کوتاه کنید ، می توانید از مقاومت خیلی کم توان ( شاید تا 10 برابر توان مقاومت را کاهش می دهد)
                                استفاده کنید.

یا از برشهای المنت در مقادیر کوچک استفاده کنید.

پ.ن:
                                مفتول های آلیاژی خاص را استاد در جای دیگری معرفی نموده اند.( آلیاژ نیکل کروم با مقامت مثلا 1 اهم در هر متر و تحمل دمای سرخ )
                                که در المنت های کوره های کنترل دار استفاده می شود.
                                لاله زار - پاساژ نوری ، طبقه 3

با سپاس
                                گشتی در لاله زار
                                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X