اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

امپدانس چیه ؟

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : امپدانس چیه ؟

دوباره ما دروز رفتیم ماموریت مدبریت تاپیک از دستم در رفت
    الحمدااله ما دو تا تاپیک زدبم ارسال هاش شد ۲۰۰۰ و ۳۰۰۰ تا مشاهده هم رفت برای ۱۰۰۰۰ تا باور ندارید تا بهتون بگم
    ۱- طراحی منابع تغذیه سویچینگ
    ۲- محاسبه جریان توسط ct
    3-بماند

ولی خداپی این یکی برای من خیلی مهمه
    از أقا نعیم استاد کوهستانی هم واقعا ممنونم
    معجزه پس از معجزه می آید و شگفتی ها از تجلی باز نمی مانند.

دیدگاه

حالا بماند من هم اومدم اون شماتیک استاد کوهستانی با اون الگوریتم برم جلو مدار چاپی و باطری و... اومدم سر محاسبه جریان مصرف کننده موندم
      ضمنا من هم این رو قبول دارم که توی باطری هایی که به صورت سری به هم وصل میشن درسته به اندازه مصرف کننده دارن جریان میدن ولی ممکنه یکی بیشتر جریان بده یکی کمتر مب دونین از کجا می دونم این دوتا باطری که من تو خونه دارم یکیش کلا تعطیله ۳ دقیقه هم زیر بار دوام نمیاره
      اتفاقا رفتم از یاطری فروشی های دست دوم خریدم عمدا هم خراب خریدم که تفاوت مقاومت داخلی این رو با باطری سالم ببینم
      من ۳۰ آمپر مصرف کننده روشون گذاشتم وقتی سری هستند خوب نمیشه بیایم بگیم هر کدام از این ها داره ۱۵ آمپر جریان میده
      اتقاقا کار من هم همین جا متوقف ماند البته با اون تقویت کننده هم مشکل داشتم که هم نخواستم دیگه همه مشکلاتم رو از استاد کوهستانی به پرسم و وقت ایشان رو بگیرم خوب بله توی عمل من هم باید مقاومت داخلی یک باطری از مجموعه باطری های که به صورت سری به هم وصل هستند اندازه بگیرم
      حالا چی کار کنیم ولی من هم کلی تحقیق کردم بهترین مقدار برای محاسبه مقاومت داخلی همون چیزی هست که استاد کوهستانی میگند یعنی محاسبه مقاومت در بار اصلی ولی اگر ندونیم از اون یک یاطری جه مقدار جریان داره خارج میشه خوب دیگه نمیتونیم هیچی حساب کنیم

دیدگاه

باز هم تکرار می کنم:
        وقتی ما چند عنصر دوپایه رو باهم سری می کنیم، جریان همشون باهم برابر میشه.
        برای اندازه گیری امپدانس هر کدوم از اعضا، کافیه ولتاژ اون عضو رو اندازه بگیریم.
        اگه نمی دونیم جریان بار یک باطری چقدره، بهتره 0.1 ظرفیت رو بعنوان بار فرض کنیم.
        با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

خوب خان دائی الان نقریبا همه چی ردیف شد به راحتی دارم جواب میگیرم
          البته فقط الان اگه برات امکان داشته باشه کمکم کنی یه لود مناسب پیدا کنم
          چیزی که من الان نیاز دارم یه لود مناسبه
          که نهایتا با کلی آزمایش باید ایم مقدار ها را بکشم
          100 آمپر
          10 آمپر
          400 آمپر
          از هیتر بخاری هم استفاده کردم خیلی مقاومتش بالاست مثلا اگه بخوایم به یک اهم برسم باید 1 سانتی متر ازش استفاده کنیم
          ممنون میشم ازتون
          ولتاژ هم که همه 12 ولت هستند
          به نظر شما این جور بار های پیدا میشه ؟؟؟ المت که گفتم جریان نمیکشه اصلا به خاطر مقاومت بالاش من حتی رفتم المنت 3000 وات خریدم بازم نشد
          جون مقاومتش بالا بود و جریان نمیکشید
          یا باید یه تیکه کوچیک ازش جدا میکردم مقاومتش پایین می آمد ولی خوب توانش هم همین جور فوری به گرمای بالائی میرسید
          الان دقیقا مشکل من انتخاب نوع بار هست
          فقط جسارتن یه سوال دیگه هم دارم
          توی این مدت خوب کلی مقاله و رفرنس و ... به یه موردی بر خوردم یه روشی هست به اسم ac conductance توی این روش
          میان یک جریان سینوسی به باطری القا می کنند و ظاهرا بعدش میان ولتاژ همین جریان رو حساب می کنند
          حالا توی این روش اختلاف ولتاژ به جریان رو میان امپدانس در نظر می گیرند یعنی جمع مقاومت اهمی القای و خازنی
          حالا به نظر شما چون توی این روش به بار نیاز نداریم روش بهتری نیست ؟ فرکانس این روش هم گفتند بین 80 هرتز تا 1000 هرتز این مورد خیلی وقته ذهن من رو مشغول کرده
          این تعریفش
          [img alt=http://s1.picofile.com/file/7103215478/ac.jpg]http://s1.picofile.com/file/7103215478/ac.jpg[/img]
          ولی توی یه جای دیگه ای اومده یه ایراد مسخره به این روش گرفته و این جوری که من فهمیدم به خاطر ریپل شارژ و نویز محیط اومده ایراد بهش گرفته و نهایاتا اون هم روش حضرت عالی رو پیش نهاد کرده
          [img alt=http://s1.picofile.com/file/7103215799/ac_error.jpg]http://s1.picofile.com/file/7103215799/ac_error.jpg[/img]

دیدگاه

ای ول دایی :applause:
            دمت گرم با این همه توان
            اول راجع به روش سینوسی بگم که اگه یادت باشه اول این روش رو پیشنهاد کردم اما دیدم کارت خیلی پیچیده میشه و ممکنه وسط کار کم بیاری.
            درضمن چرا می گی این روش بار نمی خواد؟!!!
            اصلا بار ربطی به روش نداره. چه سینوسی چه مربعی باید باطری در بار نامی باشه.
            این dI است که می تونی سینوسی یا مربعی باشه. وگرنه بار ثابت فرقی نداره.
            در غیر اینصورت امپدانسی که بدست میاری بدرد همون بار صفر می خوره.
            بار هایی هم که لازم داری خیلی خفن هستن.
            مثلا همین 12 ولت 10 آمپر میشه 1200 وات.
            اگه بخوای از المنت استفاده کنی باید المنت 1.2 کیلووات بخری و 20 قسمت کنی و 20 تاشو باهم موازی کنی.
            یه راه دیگه اینه که از لامپ خودرو استفاده کنی. مثلا 20 تا لامپ 60 وات جلوی خودرو رو باهم موازی کنی میشه 1200 وات.
            واسه 100 و 400 آمپر دیگه این روشها نمی صرفه.
            باید یه بشکه 220 لیتری بگیری و توش پر روغن موتور کنی. دو طرف بشکه رو باید کلی سوراخ 8 میلیمتر بزنی. بعد باید کلی المنت 10 کیلووات میله ای بگیری و داخل بشکه کار بزاری.
            در واقع خودش یه پروژه است. اما چیز خفن و خوبی میشه.
            راه دیگه که کمی گرونتره استفاده از موتور DCآ‌ و پمپ آب یا روغنه.

دیدگاه

سلام استاد کوهستانی
              من بلاخره فقط مقاومت یک دهم اهم 300 وات پیدا کردم
              مورد اول سیم که به مقاومت وصل کردم مثل اینکه مقاومتش خیلی بالاست چون از 12 ولت باطری سر مقاومت یه چیزی حدود 2.7 ولت میرسه به نظرتون مشکل از کجاست قفط از سیمه ؟؟با ید چی کارش کنم؟؟
              و مورد دوم برای محاسبه جریان لود میشه از قانون اهم استفاده کنم ؟؟ یعنی ولتاژ دو سر لود تقسیم بر مقاومت لود ؟؟

دیدگاه

دمت دایی
                مقاومتی که برای اندازه گیری جریان بالا بکار میره اصلا مقاومت نیست! بلکه یه تیغه فلزی از جنس خاصیه و بهش میگن شنت.
                واسه 25 تا 1000 آمپرشو استفاده کردم.
                حتی همون سیم هم می تونه جای شنت عمل کنه اما چون با دما مقاومتش تغییر می کنه، عملا ازش استفاده نمی کنن.
                نکته دوم اینه که مقاومت شنت بصورت سری توی مدار بار+باطری قرار می گیره. یعنی نباید باطری رو مستقیم به شنت وصل کنی.
                قطر سیم هم باید متناسب با جریان مدار باشه. برای این مدار بهتره چگالی جریان رو 5A/mm2 در نظر بگیری.
                یعنی برای هر 5 آمپر، 1 میلیمتر مربع مساحت برای سیم در نظر بگیری.
                پس واسه جریان 100 امپر باید سیم با مقطع 20 میلیمتر مربع استفاده کنی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn

نکته دوم اینه که مقاومت شنت بصورت سری توی مدار بار+باطری قرار می گیره. یعنی نباید باطری رو مستقیم به شنت وصل کنی.
                  استاد واقعا متوجه نمیشم چه طوری این مقاومت شنت رو نباید مستقیم به باطری بزنم و چه طوری باید سری متصلش کنم به بار و باطری واقعا نفهمیدم

دیدگاه

استاد راستی در مورد مقدار مصرف بار هم نفرمودید میشه بیام ولتاژ دو سرش رو بگیرم و بعد با تقسیم اون بر مقدار مقاومت جرایان رو بدیت بیارم یا باید از سنسور های اثر حال استفاده کنم ؟؟

دیدگاه

اول راجع به بار بگم:
                      مشکلی نداره. می تونی از قانون اهم مقدار جریان بار رو حساب کنی.
                      اگه یادت باشه ما دوتا جریان برای تست باطری داریم.
                      1- جریان استاتیک که باطری ما توی کار واقعی داره میده. دقت این جریان چندان مهم نیست.
                      2- جریان دینامیک. یعنی جریان کوچیکی که ما برای تست باطری به جریان استاتیک اضافه می کنیم. دقت این جریان مهمه و باید اندازه گیری بشه تا امپدانس باطری محاسبه بشه.
                      حالا درباره مقاومت شنت.
                      اگه از روش محاسباتی برای بدست آوردن جریان استاتیک استفاده می کنی دیگه نیاز به شنت خفن نداری. چون جریان دینامیک اونقدر زیاد نیست و با شنت های کوچیک هم میشه اندازش گرفت. حتی با مقاومت معمولی هم میشه.
                      اما اینکه شنت چرا باید سری قرار بگیره:
                      شنت که بار نیست مستقیما به باطری وصل میشه. شنت بین بار و باطری قرار می گیره تا ما بتونیم جریان بار رو اندازه بگیریم.
                      آمپرمتر مثال خوبی از یک شنته. در واقع توش مقاومت شنت داره. اگه از آمپرمتر استفاده کرده باشی می دونی که باید بصورت سری توی مدار قرار بگیره.

دیدگاه

به خاطر اینکه قبلا فرمودید جریان خروجی باطری هایی که سری به هم دیگه به صورت سری به هم دیگه وصل هستند برابر هستند
                        من از یک ترانسدیوسر برای خواندن آن مقدار استفاده می کنم
                        پس مقدار مصرف بار اصلی رو دارم
                        حالا نکته ای که هست همین مقدار بار دوم هست همون جوری که گقتید اینقدر نباید کوچیک باشه که نیاز به تقویت کننده داشته باشیم من اومدم یه حد وسط گرفتم ،بالا ترین مقدارم 4000 آمپر ساعت بود کمترین مقدارم 400 آمپر ساعت
                        چون بیشتر باطری ها هم 2.2 ولت هستند آمدم مقاومت 300 وات یک دهم آمپر به عنوان بار دوم گذاشتم
                        که اگه همه چی درست باشه من 25 آمپر جریان میکشم برای مقدار بار دوم
                        یا همون جرایان دینامیک ما
                        به نظر شما
                        1 ) برای باطری های 4000 آمپر هم جواب میده ؟ این 25 آمپر بدون نیاز به تقویت کننده
                        2) چون ترانسدیوسر گذاشتم نیازی ندارم که از مقاومت شنت برای محاسبه بار جریان استاتیک استفاده کنم آیا توی این حالت هم باید شنت به صورت سری وصل شه بین بار و باطری یا اینکه میتونم مستقیم وصلش کنم و فقط به عنوان بار دینامیکی استفاده کنم ازش ؟

دیدگاه

ای ول دایی
                          همه کارو که خودت کردی.
                          اگه بار استاتیک رو با آمپر متر یا هر چیز دیگه ای می خونی که عالیه. در اصل کافیه بار استاتیک در حین تست تغییر نکنه. وگرنه تغییر ولتاژ دینامیکی و استاتیکی باهم قاطی میشه و محاسبات اشتباه.
                          برای بار دینامیکی حتما باید شنت بزاری تا با میکرو جریان رو بخونی و امپدانس رو محاسبه کنی.
                          یعنی برای بار دینامیکی از قانون اهم استفاده نشه بهتره. معلوم نیست این مقاومت 0.1 اهمی با گرم شدن مقاومتش ثابت بمونه.

دیدگاه

نه دائی به اول پست برگردی اون وقت میدونی که من حتی نمی دونستم مفهوم مقاومت داخلی چیه وای به بقیه اش اگه شما نبودید که هیچی دیگه
                            آره درست فرمایش میکنید من دیشب کلی تست کردم مقاومتش با گرما تغییر میکنه
                            از سنسور های اثر حال اثر حال استفاده میکنم
                            یه موردی هست الان دارم بوردش رو میزنم فقط فرمول رو اگه اجازه بدید با هم مرور کنیم
                            1- میایم با پالس ماسفت رو روشن و خاموش می کنیم (چه مدت ای کار رو بکنیم یعنی چند تا پالس با چه فرکانسی)
                            2 -توی هر پالس میایم این کار ها رو میکنیم اگر فرض کنیم مثلا باید 30 پالس محاسبه انجام بدیم نظرتون اینه که مقدار بدست آمده رو میانگین بگیریم ؟
                            الف ) ولتاژ باطری رو می خونیم و در v1 قرار میدیم ومقدار جریان مصرف کننده رو در I1 قرار میدیم

ب) ماسفت رو روشن میکنیم
                            ج) مقدار ولتاژ باطری رو می خونیم V2 قرارش میدیم
                            د) مقدار جریان بار تست رو اندازه میگیریم i2 قرارش میدیم

ح) مسافت رو خاموش می کنیم
                            مقدار امپدانس برابر میشه با v2-v1 تقسیم بر i2-I1
                            یا اینکه باید v1-v2 تقسیم بر i1-i2 رو حساب کنیم
                            [glow=red,2,300]به نظر شما نمیشه از مقدار جریان اولیه صرف نظر کرد و بیایم اون رو 0 در نظر بگیریم ؟؟؟
                            یعنی بیایم فرض کنیم که داریم توی شرایط که بار اصلی بهش وصل نیست حساب کنیم نظرتون چیه ؟
                            چه فرقی داره ما داریم مقدار عددی رو توی همون شرایط بار اصلی محاسبه می کنیم و لی فقط فرض می کنیم که باری بهش وصل نیست
                            دلیل هم دارم براش ها نزدیک 5 مدل دستگاه رو دیدم بار اصلی رو محاسبه نمی کنند ؟؟؟[/glow]
                            [img alt=http://s1.picofile.com/file/7107862254/dc_me.jpg]http://s1.picofile.com/file/7107862254/dc_me.jpg[/img]

دیدگاه

1- صد میلی ثانیه خوبه. بعدها می تونی زمانهای مختلف رو تست کنی.
                              2- میانگین گیری می تونه بعنوان یه پشن برای کاربر باشه و بتونه تعدادشو تعیین کنه. من توی بردهام یه پارامتر بنام filter گذاشتم که کاربر بتونه تعداد میانگین های رو تنظیم کنه. هرچی فیلتر کمتر باشه سرعت نماییشگر بیشتر میشه ولی اعداد ممکنه بازی کنند و برعکس.

ماسفت رو روشن می کنیم و 100 میلی ثانیه صبر می کنیم. ولتاژ باطری و جریان بار دینامیکی رو می خونیم.
                              ماسفت رو خاموش می کنیم و 100 میلی ثانیه صبر می کنیم. ولتاژ باطری رو می خونیم. جریان صفره چون ماسفت خاموشه.
                              اختلاف دو ولتاژ تقسیم بر جریان دینامیکی میشه امپدانس.

دیدگاه

وای دستت در نکنه استاد کوهستانی پس حدسم درست بود نیازی به محسابه بار استاتیک نداریم فعلا چون توی فرمول نمیاد
                                من از ظهری گ... پیچ این داستان بودم

دائی اولین مدارم آتیش گرفت چون ماسفت ذوب شد حتی با هدسینگ امدم چهار تا irfz44 رو به هم وصل کردم یعنی هر پایه رو به پایه متناظرش لحیم کردم
                                دوباره جریان کشیدم باهاش بازم آتیش گرفتند دود شدند همه شون چی کار کنم واسه این

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X