اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوالاتی در مورد الکترونیک و قطعات

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوالاتی در مورد الکترونیک و قطعات

قرار نیست هر چی که شکل هم بودند یکی باشند. اصلا از روی شکل اگر اسم قطعه نوشته نشده باشه، نمیشه اونو فهمید.
    اونوقت باید بشینید تست کنید تا بدونید قطعه چی هست.
    ---------
    .
    .
    ...........

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ajapyy
      قرار نیست هر چی که شکل هم بودند یکی باشند. اصلا از روی شکل اگر اسم قطعه نوشته نشده باشه، نمیشه اونو فهمید.
      اونوقت باید بشینید تست کنید تا بدونید قطعه چی هست.
      پس من دیود زنر رو از کجا تشخیص بدم؟آخه روش که اونقدر کوچکه که چیزی ننوشته.مثلاهمین ولتاژ شکستشون؟
      یعنی ممکنه این شکل هم دیود معمولی باشه و هم زنر :eek:
      تست که کردمش انگار تو یک جایی میشکست هی ولتاژش زیاد میشد.خب ازین طریق فقط زنر بودنش مشخص میشه .اسمش رو ازکجا بفهمم؟که بعد بتونم برم دیتاشیتشو ببینم

دیدگاه

قطعاتی که روشون مشخصات و یا کدی ثبت نمیشه رو باید مشخصاتش رو (حداقل شماره اون قطعه رو) از فروشنده بگیرید. البته روی بسته بندی اصلی اینها مشخصات ذکر میشه.
        مثل بعضی خازن های SMD.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hasting_m
          پس من دیود زنر رو از کجا تشخیص بدم؟آخه روش که اونقدر کوچکه که چیزی ننوشته.مثلاهمین ولتاژ شکستشون؟
          یعنی ممکنه این شکل هم دیود معمولی باشه و هم زنر :eek:
          تست که کردمش انگار تو یک جایی میشکست هی ولتاژش زیاد میشد.خب ازین طریق فقط زنر بودنش مشخص میشه .اسمش رو ازکجا بفهمم؟که بعد بتونم برم دیتاشیتشو ببینم
          همون که گفتم بهتون، زمانی که خرید می کنید باید مشخص بشه. خوب ولتاژ شکست رو بدونی اسمشو پیدا می کنی و بعد دیتاشیتش. در مورد کوچیک بودن هم باید بگم همینه. شما باید با ذره بین بخونی
          ---------
          .
          .
          ...........

دیدگاه

یکسوکننده نیم موچ

سلام دوستان :bye
            * میخواستم یکسوکننده نیم موج با دیود1n4007 و r=1k بسازم.خب خروجی دوسر مقاومته.که باید یک مقدار DC هم داشته باشه.ورودیش هم دیگه موج سینوسی دادم
            26- اولین سوالم :redface: اینه که بین ورودی و خروجی رابطه ای وجود دارد؟مثلا Vm در ورودی چند برابر Vm در خروجیه؟
            27-میگن این موج یکسوشده در خروجی DC داره!!این دیسی داشتن یعنی چی؟؟آیا به این معنی هست که موج AC سوار بر مقدار ثابتی شده؟؟؟(یعنی همون کاری که برخی سیگنال ژنراتور ها با ولوم offset شون انجام میدن)یا از داخل همون موج ac میان یک عددی طبق فرمولش حساب میکنند و بهش میگن این دیسیشه؟؟
            28-حالا من برای 27 شکل موج زیر را مشاهده نمودم که ورودی و خروجی همزمان نشون میده :redface:

ولی بنظرم باید خراب باشه.چرا موج خروجی پایین رفته؟؟(ازون جایی که وقتی کوپلینگ اسکوپ رو از حالت dc به ac بردم،دیدم اون پایین رفتگی حذف شد و سینوسی نیم موج از محور تقارن شروع به رسم میکنه!)، فهمیدم که همین پایین رفتن موج خروجی باید همون مقدار dc باشه.
            +اصلا اینو درست نشون میده؟اگر آره، چرا dc منفیه؟ و پایین رفته و مثلا بالا نرفته؟؟!
            29- میدونیم که مقدار دیسی خروجی ازین رابطه بدست میاد:
            Vdc=0.318 * Vm
            (یا همون Vm تقسیم بر عدد pi)
            حالا سوال من اینه که تو شکلِ کج بالایی من باید Vm رو از کجا بگیرم؟از محورt تا ماکزیمم یا از پایین ترین نقطه موج خروجی که کج و معوجه؟

**خب حالا شما بهتر از من میدونین که برای اینکه بخوایم موج صافی را در خروجی بگیریم، باید خازن هم موازی این مقاومت کنیم.من اینکارو انجام دادم.و این بار با مقاومت470اهمی و دو تا خازن مختلف اما چیزی نفهمیدم! که در ادامه ذکر میگردد :
            (هر چه خازن بزرگتر باشه باید ریپلش کمتر بشه)

30- شکل موج وقتی c=10uF ,r=470ohm , و یکبار هم با c=100uF این شکلها رو دیدم که یادم نیست کدوم مال خازن بزرگتره هست(فکر کنم دومیه خازن بزرگتره هست) :redface:چون کلا داغون بود شکل.الان ایراد کار من چی بوده ؟این کجاش به یکسوکننده گی و dc ثابت نزدیک تره(نسبت به حالت اول بدون خازن) :sad:

31- R رو زیاد کنیم، ریپل کمتر میشه یا بیشتر؟
            32-یک فرمولی برای این R,C که میذاریم و ارتباط آن با فرکانس هست.چیه؟

اضافه شده در تاریخ :
            من به جواب سوالات قبلی احتیاج دارم.کسی نیست کمک کنه :cry:
            33-آیا اگر از روی آیسی سیمی عبور کنه، نویزی میشه؟؟چرا؟
            34-قبلاها گفتم ورودی آی سی رو باز گرفتم.(همونجوری برای آزمایش).خب اگر باز باشه، احتمال اشتباه شدن نتیجه هست.بعبارت دیگر ورودی ممکنه نویز بگیره! خب حالا این نویز رو از کجاااا میگیره؟ :NO:

دیدگاه

26- تو یکسو کننده نیم موج ولتاژ خروجی به اندازه افت ولتاژ روی دیود از ولتاژ ورودی کمتره.
              27- الزاما وجود ولتاژ DC روی یک سیگنتل مثل آفست نیست. مثلا موج مربعی هم مقدار DC داره. هر دو هم میشه. تو سیگنال های آزمایشگاهی همون آفست (سطح DC سیگنال) رو DC بگیر.
              28- وقتی تنظیم اسکوپ روی DC باشه، همزمان هم AC و همDC موج رو می بینی. در این مورد الان نظری ندارم، بعدا اگر چیزی به ذهنم اومد میگم.
              29- Vm یعنی حداکثر ولتاژ. شما حداکثر ولتاژ رو نسبت به کجا اندازه می گیری؟ مثلا وقتی موج سینوسی داری با دامنه 3 ولت، هم +3 داری و هم 3- ، حالا برای پیدا کردن ولتاژ حداکثر میگی 0-3+ یا میگی 3-3+ ؟
              30- شما وقتی خازن اضافه می کنی توی یک نیم سیکل ولتاژ خارن رو شارژ می کنی، توی نیم سیکل بعدی که دیود قطعه، ولتاژ خازن روی مقاومت (یا بار) تخلیه میشه. حالا فکر کن مقدار مقاومت و خازن جوری هست که ثابت زمانی کمه (ثابت زمانی = حاصلضرب مقدار خازن در مقاومت)، پس خازن سریع شارژ و دشارژ میشه. اگر ظرفیت خازن زیاد باشه (چون بار دست خودمون نیست)، ثابت زمانی زیاد میشه. یعنی همین که دیود قطع میشه، ولتاژ خزن شروع به دشارژ می کنه اما چون ثابت زمانیش زیاده، تا خیلی دشارژ بشه، دوباره دیود وصل میشه و خازن رو شارژ می کنه. این قصه همینطور ادامه پیدا می کنه تا آخر. پس اگر ظرفیت خازن زیاد باشه، تغییرات ولتاژش نسبت به یک مقدار ثابت کمتره (ریپلش کمتره).
              30- به نظر میاد دومی برای خازن با ظرفیت زیاده (البته بازم به نظر میاد که شما حالت AC گزاشتی اسکوپ رو) . همونطور که می بینی شیب کاهش و افزایش ولتاژ خازن تو دومی کمتره (یعنی دیرتر دشارژ میشه و ثابت زمانیش بیشتر). شاید فرکانس سیگنال ورودیت از مدت زمان شارژ و دشارژ خازن بیشتره.
              31- هر چی R کمتر باشه، جریان خروجی بیشتره، ثابت زمانی مدار کمتره، ریپل بیشتره و ...
              32- هر چی فرکانس بیشتر باشه، یعنی یعنی تا شارژ خازن میخواد تموم بشه، دوباهر دیود وصل میشه و اونو شارژ می کنه پس نمیزاره ولتاژ دو سر خازن از یک مقداری بیاد پایین تر.
              ---------
              .
              .
              ...........

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hasting_m
                من به جواب سوالات قبلی احتیاج دارم.کسی نیست کمک کنه :cry:
                33-آیا اگر از روی آیسی سیمی عبور کنه، نویزی میشه؟؟چرا؟
                34-قبلاها گفتم ورودی آی سی رو باز گرفتم.(همونجوری برای آزمایش).خب اگر باز باشه، احتمال اشتباه شدن نتیجه هست.بعبارت دیگر ورودی ممکنه نویز بگیره! خب حالا این نویز رو از کجاااا میگیره؟ :NO:
                33- سیم مثل یک آنتن هستش و امواج رادیویی محیط رو میگیره و منتقل می کنه. اما اونقدرا نیست که مثلا پایه یک میرو رو یک یا صفر کنه. مقاومت پول پ یا پول دون کمک به حذف نویز می کنه.
                34- بعضی وقتا نیاز دارند که داخل میکروکنترلر عدد تصادفی درست کنند. راه های زیاد برای این کار هست. یک راهش اینه که مبدل آنالوگ به دیجیتال رو هیچی بهش وصل نمی کنند. و میزارند باز باشه. بعد میان و معادل با ولتاژ روی پایه، خروجی رو با عنوان عدد تصادفی در نظر میگیرند. این قصه رو گفتم که بدونی نویز محیط در چه حد هست. اما نویز ماهیت تصادفی داره. یعنی ممکنه کمتر از 1 باشه، کمتر از 0.5 باشه، بیشتر از 0.5 باشه و....
                ---------
                .
                .
                ...........

دیدگاه

دستت درد نکنه واقعا. اجرکم عند الله :applause: البته باز باید بیاندیشم
                  پس این شکل های من درست بوده؟من برای تست کردنم بردمش به AC که ببینم دیسی اش واقعا همونیه که برداشت میکنم من یا نه.آخه دی سی ش منفی بود چرا وگرنه شکل های خازن دار در حالت DC بودن.الان ای نشکل ها پس درسته؟؟همین شکلی برای ما DC میکنه؟؟
                  35- تو یکسوکننده نیم موج ، نیمه بالایی رو عبور داده و نیمه پایینی سیگنال رو حذف کرده.
                  حالا من اومدم جای پروبی که از اسکوپ به مقاومت متصل بود رو عوض کردم :cry2: بعد دیدم این که برعکس شد! :eek:داره نیمه پایینی رو عبور میده و نیمه بالایی سیگنال رو حذف میکنه oo:یعنی دقیقا برعکس حالت قبلش(این توضیحات مال شکل اولیمه) .درست نشون داده؟اگر آره توجیهش چیه؟؟
                  {البته اینو تو کتاب الک دیدم که گفته اگر جهت منبع رو عوض کنیم، این مقاومت میاد موج منفی رو عبور میده ومثبت رو حذف میکنه.ولی اینجا که من اومدم جهتی که به اسکوپ سیگنال منتقل میشه رو عوض کردم.}

36-در ادامه مورد35، ولتاژ دیود چجوری باید باشه؟؟دقیقا باید نیمه گم شده ی مقاومته باشه.درسته؟؟

دیدگاه

ببین DC با یکسو شده فرق داره. یکسو می تونه AC باشه و مثلا فقط مثبت باشه یا منفی.
                    وقتی خازن نذاری فقط یکسو داری. وقتی خازن بزاری طبق قصه هایی که بهت گفتم ولتاژ دو سر مقاومت ( که همون ولتاژ دو سر خازن هستند) تقریبا DC میشه که بهش میگن ولتاژ DC ریپل دار. شکل دومی میخوره که درست باشه به شرطی که ببینی سیگنالت یک حالت ریپل داره روی یک سطح DC.
                    یادش بخیر وقتی استاد اینارو می گفت من خواب بودم :biggrin: واسه همین خودم اون ترم نمره نیاوردم
                    35- دیود وقتی روشنه که : ولتاژ آند از کاتد بیشتر باشه. وقتی منظورت رو نفهمیدم. اما اینو بدون که وقتی بار و خازن ثابت باشه جاشون و شما دیود رو برعکس کنی، اونوقت چون دیود تو نیم سیکل منفی روشن میشه، پس خروجی میشه نیم سیکل منفی. اصل کار تمام موج هم همینه. میان و دو تا دیود میزارن تو دو قسمت مختلف و برعکس همدیگه. با این کار هر دو تا دیود هدایت میکنند هر دو نیم سیکل مثبت و منفی عبور می کنند.
                    (اینو بهت بگم که مقاومت جهت نداره، مقاومت هیچ نقشی توی تعویض جهت جریان نداره و در نهایت مقاومت موج منفی رو عبور نمیده یا موج مثبت رو حذف نمی کنه. مقاومت فقط وفقط مقاومت و مصرف می کنه !!! اون دیود بدبخت داره نیم موج رو حذف می کنه و اون خازن بدبخت ریپل رو می گیره. )

36- دقیقا نفهمیدم سوالتو !!
                    ---------
                    .
                    .
                    ...........

دیدگاه

35.همون یکسوکننده نیم موج رو درنظر بگیر بدون هیچ خازنی.پراب اسکوپ دو تاسرشو به دوتا سر مقاومت میزنم یکیوشده و شکل 1و درست رو نشون میده.حالامیام دوتا سر اسکوپ رو فقط;نه دیود;جابجامیکنم و برعکس به مقاومت میزنم.حالامیاد نیمه پایین موج رو نشون میده که عبور کرده و مثبت ها حذف!!این چرا?
                      36.منظورم این بود ولتاژ دیود در نیم موج مکمل ولتاژ مقاومته?

دیدگاه

35- یک سر مقاومت زمین هست. سر دیگه ولتاژ داره. شما میای جای پروباتو عوض می کنی، مثل این میمونه که برای انداز گیری ولتاژ منبع تغذیه پروباتو جابجا بزنی. شما با این کار (عوض کردن جای پروبات) در اصل مرجعت رو عوض میکنی.
                        36- فردا شبیه سازی می کنم بهتر میگم اینو بهت.
                        ---------
                        .
                        .
                        ...........

دیدگاه

سلام.من امروز رفتم باز دبگر نیم و تمام موج رو انجام دادم.مقاومت و خازن رو بیشتر گرفتم.یک dcتر تمیزی داد که نگو و نپرس.اینقدر کیف کردم :wow: :wow:.فکرمیکردم اون خط صاف مال تیوریها است!!!ولی عملی شد.آخ جون
                          بعدشم فهمیدم اینارو احتمالاهمش در حالت کوپلینگ acانجام میدادم!درحالیکه میدونستم باید دیسی باشه

برای پیام قبلیت مثال نقض تو کتاب دیدم.تفاوت یکسوشده و دیسی!فکرنکنم فرقی داشته باشن
                          مثلا گفته بود
                          منبع دی سی متغیر هم داریم.شاید تو به این میگی ac??

دیدگاه

این شکلو ببین :

پست بعدی رو بخونید. خوب توضیح دادند.
                            ---------
                            .
                            .
                            ...........

دیدگاه

با تشکر از دوستمون
                              باید بگم که ولتاژی که یکسو شده DC هست.
                              اصن به همین دلیل هست که بهش میگیم یکسو شده.
                              Direct Current به این معنی هست که جهت جریان عوض نمیشه. اما تووی Alternating Current جهت جریان با دوره تناوب مشخصی تغییر میکنه.
                              این عکسو ببینید:

این میتونه کمک کنه به درک این مطلب.
                              ولتاژ Pulsating نوعی DC هست که تووی زمان های کوتاهی تغییرات داره. اما میانگین این ولتاژ میشه یه ولتاژ ثابت. ضمن اینکه میبینید که طی گذشت زمان جهت جریان عکس نمیشه.
                              به این لینکا مراجعه کنید:

http://en.wikipedia.org/wiki/Rectifier
                              http://en.wikipedia.org/wiki/Pulsating_direct_current
                              http://en.wikipedia.org/wiki/Alternating_current
                              http://en.wikipedia.org/wiki/File:Types_of_current.svg
                              https://learn.sparkfun.com/tutorials/alternating-current-ac-vs-direct-current-dc

دیدگاه

حق با شماست.
                                ---------
                                .
                                .
                                ...........

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X