اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوالاتی در مورد الکترونیک و قطعات

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

(هدف از اسیلاتور خارجی که به میکرو میدن چیه؟)

سلام
    وقتتون بخیر
    من چند تا مطلب درمورد اسیلاتور خوندم اینکه درصدخطا رایک هرتز برای 1mgh کاهش می ده .....
    ولی دقیقا متوجه نشدم هدف از اسیلاتور خارجی که به میکرو میدن چیه؟
    مثلا این:
    کریستال کوارتز در مقابل نوسانات مکانیکی از خود جریان الکتریکی صادر می کند. برای مصرف کریستال در مدار آنرا به میدان الکتریکی متناوب متصل می کنند. وقتی که فرکانس میدان به فرکانس تشدید مکانیکی کوارتز نزدیک شود دامنه نوسانات مکانیکی اضافه شده و جریان در مدار تحریک زیاد می شود و بر عکس فرکانس گذرنده از کوارتز هر چقدر از فرکانس کریستال دور شود جریان گذرنده کم می شود.
    لذا کریستال می بایست با فرکانس مدار در حالت تشدید باشد تا بتواند آنرا کنترل و از لغزش آن جلوگیری کند.

این یعنی چی؟

دیدگاه

پاسخ : سوالاتی در مورد الکترونیک و قطعات

سلام.
      48- من اومدم سون سگمنت کاتد مشترک رو با دیکدرش(7448) تست کردم.جواب داد.بعد همون سون سگمنت رو بدون هیچ تغییری در مدار با آیسی دیکدر 7447 تست کردم.اصلا جوابش تغییر نکرد و بازم همون جواب قبلی رو داد.چرا؟مگه نباید فرق کنه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hasting_m
        سلام.
        48- من اومدم سون سگمنت کاتد مشترک رو با دیکدرش(7448) تست کردم.جواب داد.بعد همون سون سگمنت رو بدون هیچ تغییری در مدار با آیسی دیکدر 7447 تست کردم.اصلا جوابش تغییر نکرد و بازم همون جواب قبلی رو داد.چرا؟مگه نباید فرق کنه؟
        چون دیکدر مربوط به سون سگمن اند مشترک هستش

دیدگاه

اضافه شده در تاریخ :
          نوشته اصلی توسط mostafa6369
          چون دیکدر مربوط به سون سگمن اند مشترک هستش
          مگه سون سگمنت اند مشترک با هر دو تا دیکدر جواب میده!?

سلام.یک سوال دیگه.من مدار دیکدر سون سگمنت رو با سون سگمنت بستم.و اعداد مختلف رو باهاش امتحان کردم. برای برخی اعداد، سگمنت f مثلا روشن نمیشد.علتش چیه؟اگر این سگمنت سوخته باشه باید برای بقیه عددها هم روشن نشه! در حالی که برای یک عددهای خاص مثلا 5 روشن نمیشد.چرا اینجوری میشه؟

دیدگاه

سلام به مهندسای عزیز :nerd:
            یه سوال ناشیانه دارم میخام بدونم اندازه ی مقومت ها چه تاثیری روشون داره من دوتا مقاومت یک اهم دارم رنگاشون هم یکیه
            ولی یکیش کوچیک و یکیش 2 برابر کوچیکس
            فرقشوت چیه
            این مقاومت بزرگ که سوخته تو لامپ کم مصرف 50 وات بود و من میخام عوضش کنم مقاومت یک اهم دارم ولی کوچیکه
            ممنون میشم توضیح بدین :cry2:
            [center]
            [img width=682 height=100]http://s1.upload7.ir/downloads/Ufy43JuRsNRy2x5m8HxxOSezAjKRz4Smahe4RAKb/Untitled.gif[/img]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط polixir
              سلام به مهندسای عزیز :nerd:
              یه سوال ناشیانه دارم میخام بدونم اندازه ی مقومت ها چه تاثیری روشون داره من دوتا مقاومت یک اهم دارم رنگاشون هم یکیه
              ولی یکیش کوچیک و یکیش 2 برابر کوچیکس
              فرقشوت چیه
              این مقاومت بزرگ که سوخته تو لامپ کم مصرف 50 وات بود و من میخام عوضش کنم مقاومت یک اهم دارم ولی کوچیکه
              ممنون میشم توضیح بدین :cry2:
              دوست عزیز.مقاومتها علاوه بر مقدار اهم یا همان مقدار مقاومتی که شما میگین یک اهم هستش یه پارامتر دیگری تحت عنوان وات هم دارند.پس مقاومت کوچکتر شما توان پایین تری نسبت به اون مقاومت بزرگتر داره(بنابراین در یک جریان مشابه اونوی که کوچیکتره با توجه به اینکه توانش کمتره بیشتر داغ کرده و ممکنه بسوزه)

دیدگاه

دوست عزیز.مقاومتها علاوه بر مقدار اهم یا همان مقدار مقاومتی که شما میگین یک اهم هستش یه پارامتر دیگری تحت عنوان وات هم دارند.پس مقاومت کوچکتر شما توان پایین تری نسبت به اون مقاومت بزرگتر داره(بنابراین در یک جریان مشابه اونوی که کوچیکتره با توجه به اینکه توانش کمتره بیشتر داغ کرده و ممکنه بسوزه)
                ممنون دوست من اگه وات مقاومت خیلی بالا باشه که تو کار مدار تاثیر یا اختلالی ایجاد میکنه؟
                [center]
                [img width=682 height=100]http://s1.upload7.ir/downloads/Ufy43JuRsNRy2x5m8HxxOSezAjKRz4Smahe4RAKb/Untitled.gif[/img]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط polixir
                  ممنون دوست من اگه وات مقاومت خیلی بالا باشه که تو کار مدار تاثیر یا اختلالی ایجاد میکنه؟
                  اگر شما از مقاومت وات بالاتر استفاده کنی هیچ مشکلی پیش نمیاد.فقط از لحاظ ابعاد بزرگتر میشه

دیدگاه

سلام.
                    49-در مدار برش دهنده دو طرفه با دیود زنر، چرا شکل موج خروجی(در حالی که دیودهای زنر هم نام بودن) یکجوری نامتقارن درمیاد؟؟(عرض موج در حالت پیک مثبت با عرض موج در پیک منفی متفاوته! oo
                    50-من اومدم با آیسی 74191 که شمارنده هست شمارنده بسازم.بهش کلاک وصل کردم با یک هرتز و مدار اومد شروع به شمردن کرد و روی سون سگمنت عدد رو نشون میداد.حالا این سوال برایم بوجود اومده که پس نقش ورودی های این ایسی در شمارش چیه؟؟!!(چون ورودی ها به هیچ جا وصل نبود!) و این بدون ورودی برای خودش میشمره

دیدگاه

چرا؟ :cry:هیچکی بلد نیست؟

دیدگاه

چرا؟ :cry:هیچکی بلد نیست؟
                        در مرود سوال دومت
                        این ورودی ها در حقیقت میتونی بهشون وودی باینری بدی و با فعال شدن پایه PE (یک کردن این پایه) خروجی شما همانند ورودی میشه و شمارنده عملا رو اون شماره استپ میکنه

دیدگاه

در مرود سوال دومت
                          این ورودی ها در حقیقت میتونی بهشون وودی باینری بدی و با فعال شدن پایه PE (یک کردن این پایه) خروجی شما همانند ورودی میشه و شمارنده عملا رو اون شماره استپ میکنه
                          سلام.ممنون.یعنی چی استپ میکنه؟یعنی ازون عددی که بعنوان ورودی بهش دادیم شروع میکنه به شمارش( به اعداد بالاتر)؟؟یا اینکه فقط روی همون عدد میپره؟ oo:
                          پایه PE در این حالت که ورودی بدیم با یک فعال میشه؟؟؟(آخه من برای حالت بدون ورودی با0فعال میکردم.فعال صفر بود)

دیدگاه

سلام.ممنون.یعنی چی استپ میکنه؟یعنی ازون عددی که بعنوان ورودی بهش دادیم شروع میکنه به شمارش( به اعداد بالاتر)؟؟یا اینکه فقط روی همون عدد میپره؟ oo:
                            پایه PE در این حالت که ورودی بدیم با یک فعال میشه؟؟؟(آخه من برای حالت بدون ورودی با0فعال میکردم.فعال صفر بود)
                            فرض کن پایه PE را توسط یه مقاومتی زمین کردی.پس این پایه در حالت عادی صفر بوده و با هر کلاکی شمارنده در حال شمارش میباشد.حالا اگر این پایه را یه لحظه یک کنی.ای سی شمارنده .شمارش را قطع میکنه و دیتایی که روی پایه های D0 تا D3 قرار گرفته را روی Q0 تا Q3 ارسال میکنه.امیدوارم خوب توضیح داده باشم

دیدگاه

فرض کن پایه PE را توسط یه مقاومتی زمین کردی.پس این پایه در حالت عادی صفر بوده و با هر کلاکی شمارنده در حال شمارش میباشد.حالا اگر این پایه را یه لحظه یک کنی.ای سی شمارنده .شمارش را قطع میکنه و دیتایی که روی پایه های D0 تا D3 قرار گرفته را روی Q0 تا Q3 ارسال میکنه.امیدوارم خوب توضیح داده باشم
                              ممنون از توضیحت.پس فقط ورودی رو به خروجی میبره؟ و دراین حالت دیگه شمارشی انجام نمیشه؟
                              الان دیتاشیتشو نگاه کردم.اسم PE وجود نداشت.منظورت از PE ، همون اینیبل(پایه 4 آیسی 74191 هست؟) یا پایه loud(پایه 11 این ایسی؟)

دیدگاه

ممنون از توضیحت.پس فقط ورودی رو به خروجی میبره؟ و دراین حالت دیگه شمارشی انجام نمیشه؟
                                الان دیتاشیتشو نگاه کردم.اسم PE وجود نداشت.منظورت از PE ، همون اینیبل(پایه 4 آیسی 74191 هست؟) یا پایه loud(پایه 11 این ایسی؟)
                                پایه یک ای سی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X