اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوالاتی در مورد الکترونیک و قطعات

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوالاتی در مورد الکترونیک و قطعات

38- من دیود زنر رو با مولتی متری تست میکردم.این مولتی متر وقتی قطعه اتصال باز باشه(مثلا دیود در گرایش معکوس باش)، رویشO.L نقش میبنده.حالا من زنرو که تست کردم گرایش مستقیم0.7 بود ولی معکوس بجای OL ، عدد2.6 نشان میداد :eek:چرا؟؟؟مگه درحالت معکوس باز نباید باشه.(مولتی متر روی تست دیود بود)
    39- بعضی آی سی ها high امپدانسند برخی ایسی ها رو هم میگند low امپدانسند.اینا چه فرقی با هم دارند؟یعنی مدارشون بجچای 0به 1منطقی باید وصل بشه تا جواب بگیریم؟؟ :sad:

اضافه شده در تاریخ :
    چواب منو بدین :cry:

اضافه شده در تاریخ :
    40-سلام.آیا ایران آی سی هم میسازه؟
    کلا ازین قطعات الکترونیکی چطور؟ساخت ایران داریم؟

دیدگاه

سلام
      شماتیک که مشکلی نداره
      گیت ها رو بررسی کنید و همینطور اتصالاتتون رو.

دیدگاه

سلام.تو انجمن به این بزرگی با اینهمه آدم های دانا فقط دو نفر سوالامو جواب میده؟؟که یکیشونم دیگه نیست فکر کنم :cry:
        41-یک آیسی رگولاتور به اسمL7812cv دیدم.آیا این همون ترانزیستور ماسفت هست؟کلا سوالم اینه یک نمونه ماسفت مثال بزنین(چون شکل ماسفتو که سرچ کردم، عین همین رگولاتوری که گفتم بود!)
        42- در ادامه سوال38 ام که همچنان برقراره من اومدم ترانزیستور 2N3819 رو تست کردم.با مولتی متر دیجیتال و سلکتور رو هم روی اون حالتی که شکل دیود داره،گذاشتم :redface:اگر راه بده باید برای سیلسیومی حدود0.7 رو نشون بده.که همین جوربود و پایه ها رو مشخص کردم.ولی اگر پایه های CE رو تست کنیم و یاEC باید اتصالشون قطع باشه یا طبق حرفای اینترنت راه نده! (یعنی همون حالت O.L. در مولتی متر خودم) ولی برام EC وCEرو عددی نشون میداد که دایما نوسان و تغییر داشت(حدود0.25) چرا ؟؟؟
        (در حالیکه ترانزیستورهای مدل دیگه مثلBC107 رو که تست کردم، در حالتی که روی تست دیود بود،CE,EC رو هیچی نشون نمیداد یعنی قطعه و درسته .یعنی O.L نشون میداد
        حالا برای ترانزیستور 3819 چرا اینطور شد؟ :cry:
        43- من اومدم دیود زنر رو در بایاس معکوس با منبع DC که مقدارشو تغییر میدادم و مقاومت330اهم سری کردم.و جدول زیر بدست اومد.حالا ما نقطع شکست دیود رو چوری باید تشخیص بدیم؟؟؟جاییکه جریان زیاد تغییر میکنه؟یا دلتای تغییرات جریان زیاده؟؟ :cry:
        (ضمنابه تغییرات ولتاژ منبع در جدول زیر توجه داشته باشید.چون در همه جا تغییرات1ولتی نیست!)
        http://upload7.ir/uploads//d6d068b7a...7a72cd045b.jpg

دیدگاه

41- خودت میگی رگولاتور نه ترانزیستور ماسفت !!
          ماسفت مثلا SI2301 یا مثلا سری IRFxxx. شکل شماتیکی اینا با هم فرق داره. اما پکیجشون مثل همه. مثلا مقاومت و سلف مقاومتی مثل هم هستند. معمولا ماسفت های قدرت شبیه رگولاتورها هستند چون جریان زیادی رو عبور میدند برای همین سعی می کنند یک جا برای هیت سینک براش بزارند.

42- ترانزیستور 2N3819 یک ترانزیستور JFET هستش و با ترانزیستور BJT فرق داره، فکر نکنم مثل هم بشه تستشون کرد.برای تست JFET اینکارو کن :
          [code=text]When a JFET is checked as a diode (gate-to-channel junction) multimeter should indicate low resistance between gate and source with one polarity and very high resistance between gate and source with meter polarity reversed.
          Troubleshooting a JFET test
          If the meter indicates high resistance with both the polarities, it means that the gate junction is open. On the other hand, if meter indicates low resistance with both polarities, it means that the gate junction is shorted.[/code]

یا برو به این سایتا :
          http://www.electronicspoint.com/thre...nsistors.4348/
          این خوبه شکل داره
          http://www.allaboutcircuits.com/vol_3/chpt_5/3.html

43- ولتاژ شکست دیود زنر جایی هست که ولتاژش ثابت می مونه. یعنی با تغییر ولتاژ ولتاژ ورودی (البته منظور بیشتر شدنه) ولتاژ دو سر زنر ثابت هستش. حالا تو این نتایج شما، به نظر همون 3.5 هستش. ببین تغییر جریان ملاک نیست (به نظر من). ملاک ثابت شدن ولتاژ دو سرش حتی به ازای زیاد شدن ولتاژ ورودی هستش.
          توی طراحی منبع تغذیه توی الکترونیک 1 برای زنر دو تا شرط در نظر می گیرند : یکی حداقل جریان که بتونه زنر بره تو ناحیه شکست و یکی حداکثر جریان برای نسوختنش. مثلا خود من اون موقع ها یکی ساختم 4 تا زنر گزاشتم که نسوزه !!
          ---------
          .
          .
          ...........

دیدگاه

سلام.این آیسی74238 که دیکدر 3به 8است، سه تاenable داره.چرا سه تا؟؟این سه تا چکار میکنند؟چرا دوتاش زمین و یکیش به 1منطقی باید وصل شه؟علت همه اینا چیه :angry:

دیدگاه

چون داخل دیتاشیت گفته که دو تاش active low و یکی active high هست. برای همین دو تا به زمین وصله و یکی به یک منطقی.
              این سه تا باید طبق همون چیزی که گقتی وصل باشند تا خروجی فعال بشه وگرنه همواره خروجی صفر منطقی هستش.
              اما علت اینکه چرا سه تا پایه فعال ساز گزاشتند رو نمیدونم شاید می خواستند محکم کاری بشه، شاید پایه اضافه داشتند و ....
              ---------
              .
              .
              ...........

دیدگاه

واقعا خدا خیرت بده.
                :applause:
                سون سگمنت 10تا پاسه داره.5تا بالا5تا پایینش.حالااین دوتاپایه ی وسط بالا و پایین رو باید به چی وصل کنیم??اخه هر جامیبینم,برای ایندوتا نوشته :com!! یعنی چی?هر دوتاش باید به منبع وصل بشه??چن :read:د ولت?یعنی سون سگمنت زمین نداره دیگه?

دیدگاه

این دو تا عکسو ببین خوب متوجه میشی

---------
                  .
                  .
                  ...........

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ajapyy
                    این دو تا عکسو ببین خوب متوجه میشی

ممنون.حالا دیگدرهای اینا یا7447 ه یا7448که مشخصه کدوم کاتد مشترکه و کدوم آند مشترک.ولی خود سون سگمنت رو از کجا بفهمم که کاتد مشترکه یا آند؟ :sad:

دیدگاه

اون پایه VCC یا GND رو بزن مثلا به زمین. بعد به هر کدوم از پایه های دیگه مثلا پایه a رو بزن به VCC. حالا اگر کاتد مشترک باشه، باید اون LED روشن بشه. برای تست آند مشترک هم بر عکس عمل کن. حواست باشه یک مقاومت با هر پایه سون سگمنت سری کن تا نسوزه. ( در حد 1 کیلو تا 4.7 کیلو).
                      ---------
                      .
                      .
                      ...........

دیدگاه

سوال تکمیلی

نوشته اصلی توسط ajapyy
                        اون پایه VCC یا GND رو بزن مثلا به زمین. بعد به هر کدوم از پایه های دیگه مثلا پایه a رو بزن به VCC. حالا اگر کاتد مشترک باشه، باید اون LED روشن بشه. برای تست آند مشترک هم بر عکس عمل کن. حواست باشه یک مقاومت با هر پایه سون سگمنت سری کن تا نسوزه. ( در حد 1 کیلو تا 4.7 کیلو).
                        سلام ممنون.
                        پس اگر آند مشترک باشه، یعنی باید A رو به زمین وصل کنم؟؟؟(و پایه Com به Vcc ؟؟) و اون پایه ای که به A وB ,cو..وصل میشه رو باید با مقاومت سری کنم یا اون دو تا پایه ی com باید با مقاومت سری شه؟ :redface:
                        بعد در مورد سوال42 که جواب دادی، پس این روش تست ترانزیستور که در سوال42 توضیح دادم، فقط مال تست Bjt هست؟؟
                        bjt یا ماسفت بودن رو از کجا بفهمیم؟؟احتمالا از دیتاشیت دیگه نه :rolleyes:من که دیتاشیت BC547 رو نگاه کردم، نه جی فت نوشته بود نه بی جی تی.ولی حس میکنم بی جی تی باشه.درسته؟

دیدگاه

سلام.خواهش.
                          اگر آند مشترک باشه، یعنی باید A رو به زمین وصل کنم؟؟؟(و پایه Com به Vcc ؟؟)
                          بله.
                          اون پایه ای که به A وB ,cو..وصل میشه رو باید با مقاومت سری کنم یا اون دو تا پایه ی com باید با مقاومت سری شه؟
                          فرقی نداره زیاد. معمولا مقاومت رو به پایه com سری میزنند تا هم تو مقاومت صرفه جویی بشه و هم جریان همه LED ها یکسان باشه.
                          بعد در مورد سوال42 که جواب دادی، پس این روش تست ترانزیستور که در سوال42 توضیح دادم، فقط مال تست Bjt هست؟؟
                          اون سایتایی که گزاشتم رو ببین، داخلشون در مورد تست صحیح BJT توضیح داده.
                          bjt یا ماسفت بودن رو از کجا بفهمیم؟؟احتمالا از دیتاشیت دیگه نه :rolleyes:من که دیتاشیت BC547 رو نگاه کردم، نه جی فت نوشته بود نه بی جی تی.ولی حس میکنم بی جی تی باشه.درسته؟
                          وقتی خرید انجام میشه مشخص میشند.
                          اگر شماره معلوم بود که با دیتاشیت.
                          این BC547 رو تو گوگل سرچ زدم. دقیقا اولین نتیجه گفته بود NPN خوب این یعنی BJT هستش.
                          ---------
                          .
                          .
                          ...........

دیدگاه

با مولتی متر میتونی پایه هاشو تشخیص بدی و نوع pیاn معلوم میشه

دیدگاه

45-3-راستی این تستی که برای کاتد-آند مشترک بودن سون سگمنت گفتی، در حالتی هست که فقط فقط خود سون سگمنت هست و دیگر دیکدرش بهش وصل نیست.آره؟؟
                              45-5-من این آزمایش رو انجام دادم.البته دیکدرش رو هم بهش اتصال داده بودم(یعنی همون نحوه اتصال که پایه a دیکدر به a سون سگمنت وصل بشه و..).بعد هیچ مقاومتی استفاده نکردم.نه اون آیسی 7447-8 داغ شد و نه سون سگمنته سوخت oo:چرا؟؟ الان این مقاومتها که گفتی بذارم برای این حالت مورد45-5 هم باید باشه؟؟؟یا فقط برای وقتی اون مقاومتها رو باید بذاریم که فقط سون سگمنت خالی رو تست میکنیم؟؟

اضافه شده در تاریخ :
                              46-وقتی خروجی یک آیسی 1 منطقیه و ال ای دی رو روشن میکنه، حالا به این خروجی اگر مولتی متر وصل کنیم، باید نزدیک به 5 ولت رو نشون بده؟؟
                              47- بعد یک مورد دیگه oo:مگه حداکثر ولتاژی که LED میتونه تحمل کنه، زیر3 ولت نیست؟؟چجوری پس برای تست دیود تو جعبه های LED ها یک باتری کتابی 9ولتی هست!و با9ولت نمیسوزه؟؟(مگر خروجی آیسی چقدر زیاد هست(سوال46) که باید باهاش سری مقاومت سری کرد تا ال ای دی نسوزه؟؟
                              طبق دو تا سوال فوق باید خروجی آیسی ازین9ولت هم بیشتر باشه oo:

اضافه شده در تاریخ :

دیدگاه

سلام
                                من وقتی نونهال بودم led رو به 5 ولت وصل کردم به مرور زمان سوخت از همان کودکی متوجه شدم که باید یک مقاومتی رو با led سری کنم که نسوزه و قانون اهم کمکم کرد که مقاومت رو حساب کنم یعنی
                                [ جریان led (تقریبا10mA) ] / [ (ولتاژ افت دو سره ledکه حدود 2 ولته)-(ولتاژ منبع) ]=مقاومت

:icon_razz:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X