اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

نحوه خواندان ولتاژ از ct

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : نحوه خواندان ولتاژ از ct

دایی میشه ترانس CT طراحی کرد؟ برای رنج 50ma تا 20A میخام :rolleyes:

دیدگاه

نه دایی. مگر اینکه کلی پایه براش بزاری. یعنی در دورهای مختلف خروجی بگیری.
      یه پایه برای 20 آمپر. یکی برای 2 آمپر. یکی برای 200 میلی آمپر و آخری برای 20 میلی آمپر.
      اینجوری دقت پایین نمیاد.
      راستی باید هسته مناسب هم بزاری. اگه فرکانس پایینه، هسته آهن. اگه فرکانس بالاست هسته فریت یا پودر آهن.
      با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
        نه دایی. مگر اینکه کلی پایه براش بزاری. یعنی در دورهای مختلف خروجی بگیری.
        یه پایه برای 20 آمپر. یکی برای 2 آمپر. یکی برای 200 میلی آمپر و آخری برای 20 میلی آمپر.
        اینجوری دقت پایین نمیاد.
        راستی باید هسته مناسب هم بزاری. اگه فرکانس پایینه، هسته آهن. اگه فرکانس بالاست هسته فریت یا پودر آهن.
        دایی جان یه چیزی ساختم

با این هسته های پاور همون گردا که توی خروجی میزارن و با یه اوپ آمپ تقویتش کردم و توی آمپر های مختلف اندازه گیری رو انجام دادم با EXcel داداشم ورداشت فرمولوش در آورد خطی نبود ولی خیلی به خطی نزدیک بود! ولی فرمولش X2 داشت که داداشم گفت این اعداد نشون میده که خروجیش منحنی هستش. نظرت چیه همین خوبه؟

دیدگاه

چند آمپر بهش دادی؟ چه فرکانسی؟
          چند دور سیم پیچیدی؟
          چطور با اپ امپ تقویت کردی؟
          CT غیر خطی که بدرد اندازه گیری نمی خوره؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
            چند آمپر بهش دادی؟ چه فرکانسی؟
            چند دور سیم پیچیدی؟
            چطور با اپ امپ تقویت کردی؟
            CT غیر خطی که بدرد اندازه گیری نمی خوره؟
            تا 11 آمپر فرکانس برق شهر 50 هرتز
            با یه LM358 و آرایش Non-inverting
            دایی خیلی بهخطی نزدیکه به سختی میشه فهمید که خطری نیست ولی چرا اینطوریه؟ هسته به اشباع میره؟

دیدگاه

دقیقا دایی جان
              اولین عامل غیر خطی شدن، اشباع هسته است.
              اما ما برای 50 هرتز از هسته فریت استفاده نمی کنیم.
              هسته آهن برای این فرکانس خیلی بهتر و خطی تره.
              نکته دوم تعداد دور اولیه است. اگه زیاد باشه هسته به اشباع میره.
              نکته سوم خروجی CT است که باید تولط پ امپ "اتصال کوتاه" بشه. یعنی از آرایش inverting استفاده کنی.
              و نکته آخر اینکه LM358 بدرد اینکار نمی خوره. باید از TL081 یا 82 یا 84 و اگه می خوای دقت هم داشته باشی OP27 استفاده کنی. زیرا LM358 پ امپی نیست که یدرد کار AC بخوره. اونم برای اندازه گیری.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                دقیقا دایی جان
                اولین عامل غیر خطی شدن، اشباع هسته است.
                اما ما برای 50 هرتز از هسته فریت استفاده نمی کنیم.
                هسته آهن برای این فرکانس خیلی بهتر و خطی تره.
                نکته دوم تعداد دور اولیه است. اگه زیاد باشه هسته به اشباع میره.
                نکته سوم خروجی CT است که باید تولط پ امپ "اتصال کوتاه" بشه. یعنی از آرایش inverting استفاده کنی.
                و نکته آخر اینکه LM358 بدرد اینکار نمی خوره. باید از TL081 یا 82 یا 84 و اگه می خوای دقت هم داشته باشی OP27 استفاده کنی. زیرا LM358 پ امپی نیست که یدرد کار AC بخوره. اونم برای اندازه گیری.
                داییی آرایش Inverting جریان میکشه مگه؟ یعنی دیگه مقاومت نمیخاد!؟

ای بابا از کجا باید فهمید که کدوم اپ آمپ بدرد کدوم کار میخوره!؟!!! :sad:

دیدگاه

از اونجا که پ امپ ها همگی غیر ایده آل هستند. هرکدومشون هم توی یک یا دو پارامتر خوبند.
                  مثلا OP07 پ امپ دقیقه.
                  TL081 پ امپ سرعت بالاییه.
                  OP27 هم دقت داره هم سرعت بالاست.
                  سایت www.analog.com پ امپ هاشو دسته بندی کرده و میشه براحتی برای هر کاربردی یه پ امپ خوب گیر اورد.
                  بهترین روش استفاده از CT اینه که خروجیشو مستقیم بدی به پایه منفی پ امپ و سر دیگشو زمین کنی.
                  اینجوری خروجی CT اتصال کوتاه میشه و این یعنی ایده آل.
                  برعکس ترانس های ولتاژ که ایده آلشون اینه که خروجیشون اتصال باز باشه.
                  باید حواسمون باشه که جریان خروجی CT نباید از جریان مجاز پ امپ بیشتر باشه وگرنه پ امپ به اشباع میره. پ امپ های معمولی بیشتر از 5 میلی آمپر نمیدن. پس باید تعداد دور ثانویه CT رو اونقدر زیاد کنیم که جریان خروجیش بیاد زیر 10 میلی آمپر. و یا تعداد دور اولیشو کم کنیم. البته پ امپ چارپنج تومنی با جریان دهی بالا هم توی بازار هست مثل AD826 که واقعا اپ امپه!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
                    از اونجا که پ امپ ها همگی غیر ایده آل هستند. هرکدومشون هم توی یک یا دو پارامتر خوبند.
                    مثلا OP07 پ امپ دقیقه.
                    TL081 پ امپ سرعت بالاییه.
                    OP27 هم دقت داره هم سرعت بالاست.
                    سایت www.analog.com پ امپ هاشو دسته بندی کرده و میشه براحتی برای هر کاربردی یه پ امپ خوب گیر اورد.
                    بهترین روش استفاده از CT اینه که خروجیشو مستقیم بدی به پایه منفی پ امپ و سر دیگشو زمین کنی.
                    اینجوری خروجی CT اتصال کوتاه میشه و این یعنی ایده آل.
                    برعکس ترانس های ولتاژ که ایده آلشون اینه که خروجیشون اتصال باز باشه.
                    باید حواسمون باشه که جریان خروجی CT نباید از جریان مجاز پ امپ بیشتر باشه وگرنه پ امپ به اشباع میره. پ امپ های معمولی بیشتر از 5 میلی آمپر نمیدن. پس باید تعداد دور ثانویه CT رو اونقدر زیاد کنیم که جریان خروجیش بیاد زیر 10 میلی آمپر. و یا تعداد دور اولیشو کم کنیم. البته پ امپ چارپنج تومنی با جریان دهی بالا هم توی بازار هست مثل AD826 که واقعا اپ امپه!
                    با سلام به دایی عزیز دایی جان مگه ct فقط یک سیم پیچ اولیه نداره و پانویه اون سیمی که از توش رد میشه نیست؟
                    پس چرا شما اینجا اینجوری گفتید((پس باید تعداد دور ثانویه CT رو اونقدر زیاد کنیم که جریان خروجیش بیاد زیر 10 میلی آمپر)))
                    در ضمن مدار دقیقی برای خوندن ct دارید؟ ممنونم

دیدگاه

سلام دایی جان
                      اول عذرخواهی کنم که هنوز فرصتی دست نداد تا درباره EMIآ‌بنویسم.
                      CT و VT در واقع یکسان هستند. یعنی توی CTآ‌هم شما می تونید هرچی دلتون بخواد سیم بپیچید. حتی وقتی CTآ‌های بازار رو می خرید، سازنده توصیه می کنه اگه می خواهید نسبت تبدیل کمتری داشته باشید، بجای 1 دور، سیم مصرف کننده رو چند دور از توی سوراخ CT رد کنید.
                      پس حتی از یه ترانس معمولی (یعنی VT) هم می تونید بجای CT استفاده کنید.
                      تنها تفاوت ایندو در مدارشونه.
                      اگه از یه ترانس می خواهید بعنوان VT استفاده کنی باید خروجی اونو اتصال باز بزاری. اگه از همین ترانس بخوای بجای CT استفاده کنی باید خروجیشو اتصال کوتاه کنی.
                      نسبت ها رو هم که خودت بلدی.
                      در حالت VT ، نسبت ولتاژ خروجی به ورودی متناسب با تعداد دور خروجی به ورودیه.
                      در حالت CT ، نسبت جریان خروجی به ورودی متناسب با تعداد دور ورودی به خروجیه.
                      :biggrin:

دیدگاه

با سلام خواهش میکنم دایی ما باید از شما برای این اطلاعاتی که در اختیار ما میذارید تشکر کنیم تا همینجا هم من یکی به شما خیلی مدیونم اون سوال emi را هم من در انجمن الکترونیک صنعتی مطرح کردم در ضمن دایی جان من اگر بخوام مقدار سیم پیچ یک ct را با قطر سیمش حساب کنم شما فرمولی براش دارید؟باز هم از شما تشکر میکنم

دیدگاه

دمت دایی جان
                          تعداد دور بسته به جریان مورد نیاز داره. مثلا اگه ثانویه 1000 دور باشه و جریان 1 میلی آمپر ازش می گیری، واسه اندازه گیری جریان 1 آمپر باید اولیه رو 1 دور بپیچی.
                          قطر سیم متناسب با جریان حساب میشه. واسه شرایط عادی چگالی جریان 5 آمپر بر میلیمترمربع رایجه. اما اگه دمای محیط بالاتر باشه یا جنس سیم خوب نباشه باید چگالی جریان رو پایینتر در نظر بگیری.

دیدگاه

یعنی برای پیچیدن یه ترانس c.t که جریان 30 آمپر رو به 5 آمپر تبدیل کنه باید برای اولیه یک دور سیم 2.8 میلیمتر و برای ثانویه شش دور سیم 1.1 میلیمتر بپیچیم ؟ (مقادیر استاندارد رو نمیدونم)

در چه صورتی دور های سیم پیچ اولیه رو باید بیشتر کرد؟

ابعاد هسته رو چطور بدست بیارم ؟

دیدگاه

سلام چیزی بدست اوردی ؟
                              من چن هفتس میخام با آرم cs5460A راه بندازمش همه کاراشو کردم ولی جواب نمیده
                              توی قسمت خوندن از روی آی سی مشکل دارم اگه کمک کنی ممنون میشم

دیدگاه

کاش یکی بیاد فلوچارت کار رو بگه
                                من به آی سی وصلم همه ی رجیسترای داخلی مثل استاتوس رجیستر و ... رو میخونم ولی نمتونم ولتاژ رو بخونم
                                سخت افزارمم درسته
                                اگه کمک کنید ممنون میشم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X