اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

پروژه اوپن سورس ساعت دیجیتال , سون سگمنت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : پروژه اوپن سورس ساعت دیجیتال , سون سگمنت

این مطالب که دوستان گفتن در باره کریستال مهمه:

نوشته اصلی توسط narek
    سلام
    دقت ساعت که برمیگرده به کریستال مورد استفاده ربطی به rtc یا ds1307 نداره
    اگه کاری که میخوای با ساعت انجام بدی حساس و مهمه که باید از ds1307 استفاده کنی چون اگه بخوای از rtc خود میکرو استفاده کنی احتمال قطعی برق و درنتیجه صفر شدن ساعت هست یا اینکه ممکنه میکرو بعد از چند روز هنگ کنه که بازم باعث برهم خوردن ساعت میشه ولی ds1307 این معایب و نداره (این از مزیتهای ds1307 نسبت به rtc میکرو)
    از معایب استفاده از ds1307 هم یکی اینه که قیمت تمام شده مدار نسبت به rtc یکی دو تومان بیشتر میشه و دوم اینکه حجم سخت افزاری مدار افزایش پیدا میکنه
    کریستالهای موجود در بازار هم تا اونجا که من کار کردم توی هر 24 ساعت تقریبا 1 ثانیه خطا دارند اگه کریستال دقیق میخوای میتونی از ساعت دیواری قدیمی خونتون کش بری(کریستالشو در بیاری) یا اینکه میتونی بری ساعت سازی ها بگی خازن ساعت (همون کریستال خودمون) میخوام اونا دقیقترن
    بازم اگه دقیقتر میخوای باید بری سراغ ای سی m48t86 که تو خودش کریستال و باطری داخلی داره.
    موفق باشید.
    نوشته اصلی توسط مهدی پورعلی
    برای بالا بردن دقت باید از کریستال درست استفاده کنی
    فرقی بین rtc میکرو و ds1307 نیست
    نکات لازم برای بالا بردن دقت:
    1-بدنه کریستال یعنی قسمت فلزی باید حتما به زمین وصل شه(این خیلی مهمه من تو تمام بردا دیدم این کارو میکنند فقط چندتا برد نمونه رو ببین چطور این کارو میکنند)
    2- به بدنش حویه نزن لحیم کاری پایه ها سریع باشه اگه داخل کریستال گرما به 60 درجه برسه
    باید کریستالو بندازی بره
    3-دقیق ترین کریستالا توی ساعت های دیجیتال پیدا میشن (حتی همین ساعت های مچی دیجیتال ارزون قیمت هم خوبن) :
    bye :bye
    و بستن کریستال به این شکل که در دیتا شیت ds1307 گفته شده( فضای داخل خط چین خورده باید به زمین مدار وصل بشه ولی نفهمیدم باید چی اونجا کار بزاریم ؟؟! شاید منظورش پشت فیبر بوده از دوستان کسی میدونه ؟ :
    من نمىآ‌توانم فرضیه «بىآ‌اخلاقى انسان» را بپذیرم، و من اخلاق را منحصرا امرى انسانى و متعلق به انسان مىآ‌دانم که هیچ نوع قدرت مافوق انسانى در پشت آن وجود ندارد
    آلبرت اینشتین
    منبع: http://fa.wikiquote.org

دیدگاه

سلام
      اصلا فکرشم نمی کردم که موازی کردن سون سگمنت ها رو ی برد برد این همه دردسر داشته باشه
      :angry:
      حو صله ام سر رفت :wow:
      ولی من که دست از سرش بر نمیدارم :applause:
      سپاس از همه ی دوستان که برای این پروژه تلاش می کنند

اضافه شده در تاریخ :
      آخ
      نگو
      یک اشتباهی کردم که نگو
      هواسم نبود
      یک لحظه 12 ولت دادم به میکرو
      نمی دون سوخت
      نسوخت
      چی شد
      :angry: :angry: :angry:
      اگر سوخته باشه یعنی 7 تومان ضرر
      :angry: :angry:
      تازه دیگه میکرو ندارم واز باید برم یکی بخرم :angry:
      مولا علی (ع) میفرمایند : آسوده باش , آستین هارا بالا بزن , بر خدا توکل کن , آنگاه خدا را خواهی دید که زودتر از تو دست به کار شده است .

دیدگاه

کلا زمانی که خسته هستی کار نکن چون درصد خطای آدم زیاد میشه اگه میخوای کار رو اساسی جلو ببری روفیبر سوراخدار (با سیم وایرپ )ببندش یه کم گرونتر در میاد ولی از این اشتباه ها هم پیش نمیاد
        من نمىآ‌توانم فرضیه «بىآ‌اخلاقى انسان» را بپذیرم، و من اخلاق را منحصرا امرى انسانى و متعلق به انسان مىآ‌دانم که هیچ نوع قدرت مافوق انسانى در پشت آن وجود ندارد
        آلبرت اینشتین

دیدگاه

از بچه ها هنوز کسی برنامه رو ننوشته ؟
          مولا علی (ع) میفرمایند : آسوده باش , آستین هارا بالا بزن , بر خدا توکل کن , آنگاه خدا را خواهی دید که زودتر از تو دست به کار شده است .

دیدگاه

سلام
            بچه ها از فردا سعی می کنم تنبلی رو کنار بزارم و سریعتر این پروژه رو به پایان برسونیم انشالله
            یک میکرویه تاز ه خریدم
            یادم باشه دیگه خرابکاری نکنم و میکرو نسوزونم :icon_razz:

دیدگاه

سلام سال نوی همهگی مبارک
              دوستان میدونم کمی دیر اومدم ولی میخوام زود هم برم
              پس بریم سر اصل مطلب من قبلا این کار رو انجام دادم و طراحی کردم فقط این ساعت من با مال شما کمی فرق داره و اون اینه که علاوه بر همه اون امکاناتی که شما قراره تو ساعتتون بزارین یه چیزی هم اضافه داره و اون تونستن پخش فایل های صدا برای اوقات شرعی و فایل و یا الارم بیدار باش (اگر تنظیم شده باشه) من این کار رو فقط با یه میکرو MEGA32 و DS1307 و چند تا خورده قطعات دیگه و از همه مهمتر یه مموری انجام دادم
              چون من این ساعت رو تولید میکنم پس با کم کردن این بخش اخرش از برنامش میتونم در اختیار شما بزارم ولی سخت افزار رو کامل براتون میزارم تا اکر کسی خواست و تونست خودش این امکان رو بهش بتونه اضافه کنه
              شما میتونید سون سگمنت در هر اندازه و ولتاژی که خواستید به این برد وصل کنید
              از امکاناتش هم میشه به
              1 دارای 8 حالت کنتراست
              2 تاریخ میلادی و شمسی
              3 دما با سنسور LM75
              3 امکان نمایش 12 و 24 ساعت
              4 دارای الارم بیدار باش با خروجی رله برای روشن و خاموش کردن چیز هاب دیگه و پخش فایل صوتی WAV مخصوص الارم از مموری
              5 پخش اذان و روشن کردن امپلی فایر به صورت اتوماتیک در زمان پخش
              6 دارای 20 نوع اذان مختلف از بهتری موذن های شیعه سرسر جهان و ایران به صورت راندم و به ترتیب و انتخابی
              7 نمایش هر دقیقه یک بار تاریخ و دما
              8 نمایش هر 10 دقیقه یک بار 6 وقت شرعی
              9 دارای تائیدیه از مرکز ژئوفزیک ایران و ولایت فقیه (این زمانها هر یک سال یک بار توسط مرکز ژئوفیزیک ایران محاصبه و به تائید ولایت فقیه میرسد)
              7 نمایش ساعت و تاریخ و ثانیه با افکت های زیبا
              8 دارای چهار شستی کوچک برای تنظیم (بالا - پایین - انتخاب - منو)
              9 دارای سیستم اسان برای جلو و عقب کشیدن 1 ساعت سالانه
              و ...... :applause:
              همونطوری که قبلا گفتم من از سورسش قسمتهای مربوط به پخش صوت و اوقات شرعی رو حذف میکنم
              ولی فعلا شماتیک و PCB رو داشته باشین تا بعد در موردش مفصل صحبت کنیم
              اگر سوالی بود من در خدمت هستم :agree:

http://ifile.it/yho6brw
              یا
              http://ifile.it/yho6brw/CLOCK.rar
              تجربه معلم خشنی هست اول امتحان میگیره بعد درس میده !!!
              به دلیل برخی مشکلات بوجود اماده دیگه امکان ادامه فعالت در این انجمن مقدور نیست.

دیدگاه

سلام
                پولستر عزیز این دانلود نمیشه که
                نمیشه لطفی کنی در پرشین گیگ پلود کنی بعد لینکشو واسه دانلود بزاری
                اگر پرشین گیگ نداری یکی برات بفرستم فکر کنم یک فضای ا گیگا بهت بده

دیدگاه

می تونید برای من بفرستید اگه حجمش زیاد نباشه، من اینجا پلود می کنم
                  hamedazad@gmail.com
                  دانش فنی تا به عمل تبدیل نشده، ذره ای ارزش نداره. اما بعضی وقت ها باید از دانش برای باز کردن مرزهای جدیدی در علم استفاده کرد، نه اینکه اونها رو صرفاً فقط به عمل تبدیل کرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد پور آزاد
                    می تونید برای من بفرستید اگه حجمش زیاد نباشه، من اینجا پلود می کنم
                    hamedazad@gmail.com
                    با سلام
                    براتون EMAIL کردمش امید وارم مفید باشه
                    دوست من من هادی اسدی هستم اینو برای این گفتم تا دیگه پلستار نگین راستی کلمه POLESTAR به معنی ستاره قطبی است که در انگلیسی به معنی رهبر یا راهنما به کار میره

دیدگاه

با تشکر از جناب آقای هادی اسدی. این فایلی هست که ایشون در اختیار بنده قرار دادند. امیدوارم برای دوستان مفید واقع بشه.
                      فایل ضمیمه همین پست شده.
                      فایل های پیوست شده
                      دانش فنی تا به عمل تبدیل نشده، ذره ای ارزش نداره. اما بعضی وقت ها باید از دانش برای باز کردن مرزهای جدیدی در علم استفاده کرد، نه اینکه اونها رو صرفاً فقط به عمل تبدیل کرد.

دیدگاه

سلام
                        تشکر از هادی و حامد عزیز
                        هادی جان اگر بتونید برنامه شو هم بزارید ممنون میشیم چون این طوری چیزی من متوجه نشدم ؟ به هر حال من خودمم ادامه میدم چون مهمترین هدفمم یادگیریه
                        با سپاس از دوستان .

دیدگاه

با سلام جناب iranesabz به نظر من حالا که میخواید یک ساعت بسازید بهتره یه چیزی مثل همین که آقا هادی ساختند بسازید چون ساعت معمولی که زیاد ساخته شده در همین تاپیک هم چند نفر انتقاد کردند اما کاری که آقا هادی انجام دادند برای این ساعت کار خوبیه در ضمن نکته هم برای یادگیری زیاد داره و فکر کنم هر جا سوالی داشته باشی هم بچه ها کمک میکنند هم خود آقا هادی منم تا اونجا که سوادم داشته باشم در خدمتم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط iranesabz
                            سلام
                            تشکر از هادی و حامد عزیز
                            هادی جان اگر بتونید برنامه شو هم بزارید ممنون میشیم چون این طوری چیزی من متوجه نشدم ؟ به هر حال من خودمم ادامه میدم چون مهمترین هدفمم یادگیریه
                            با سپاس از دوستان .
                            دوست من سلام
                            همونطوری که قبلا هم گفتم باید کمی تغییر بدم بعدش حتما در اختیار شما قرار میدم
                            راستی باید بگم همه کار های من با زبان سی هست و اکسرا با کامپایلر کدویژن مثل برنامه همین ساعت

دیدگاه

با سلام به همه دوستان و عذر خواهی بابت اینکه چند روز نبودم

دیشب داشتم تو نت سرچ میکردم که یه درایور برای سگمنت پیدا کردم (که فکر نکنم تو ایران پیدا بشه :sad: ) mbi5027 و mbi5026
                              از مشخصاتش: قابلیت تشخیص اتصال کوتاه
                              16 کانال خروجی با جریان ثابت (در mbi5027) !
                              قابلیت تنظیم جریان خروجی بین 5 تا 90 میلی آمپر
                              سرعت بالا در فعال کردن خروجی 200 نانو ثانیه
                              ورودی اشمیت تریگر
                              کلاک 25 مگاهرتز وتغذیه 5 ولت
                              قیمت هم اینجا زده بود :
                              http://www.kingelectronics.com/index.asp?action=product&id=166

اما از این که بگذریم :cry2: یه مسئله ای بود درباره جاروب کردن که می خواستم مطرح کنم:

فرض کنید ما 6 تا سگمنت داشته باشیم و بخوایم از روش جاروب برای نمایش استفاده کنیم در اینصورت زمان روشن بودن هر سگمنت 1/6 زمان کل جاروب هست مثلا فرض کنید هر سگمنت به مدت 20 میلی ثانیه روشن میشو د و سپس خاموش میشود پس از 100 میلی ثانیه دوباره روشن خواهد شد یعنی 5 برابر زمان روشنایی باید خاموش باشد (در صورتی که زمان تاخیر ها را محاسبه نکنیم)

پس اگر ولتاژ این سگمنت رو با اسیلوسکوپ بسنجیم یک شکل موج مربعی به حالت pwm خواهیم داشت که 20 میلی ثانیه ماکزیمم و 100 میلی ثانیه مینیمم است و اگر فرض کنیم ولتاژ سگمنت در حالت ماکزیمم 5 ولت و در حالت مینیمم
                              0 ولت است. پس ولتاژ متوسط میشود : 5/6 حدود 0.83 ولت که مقدار خیلی کمی است و نور سگمنت خیلی کم میشود .

راه حل افزایش ولتاژ است که به مرور زمان باعث سوختن سگمنت ها میشود و یا در صورت هنگ کردن میکرو و توقف جاروب باعث سوختن سگمنت میشود
                              من فکر کنم روش جاروب برای این تعداد سگمنت مناسب نست مگر اینکه سگمنها رو در دسته های کوچکتر تقسیم کنیم

ضمنا در روش جاروب هیچوقت به حداکثر روشنایی سگمنها نمیرسیم مگر اینکه ولتاژ جاروب رو خیلی بالا ببریم و این یک عیب بزرگ برای یک ساعت سون سگمنت به حساب میاد چون از مزایای استفاده از سگمنت پرنور بودن و قابلیت دیده شدن ساعت در روز است

اضافه شده در تاریخ :
                              ضمنا توی همین انجمن دیدم یکی از دوستان ایسی 74hc595 رو برای راه اندازی سگمنت معرفی کرده یود که یه شیفت رجیستر 8 بیت سریال به پارالل هست با خروجی لچ و ولتاژ ورودیش هم بین 2 تا 6 ولت قابل تغییره
                              فکر کنم استفاده از این ایسی چندتا مزیت داره اول اینکه تعداد پایه های اشغال شده میکرو به خداقل میرسه دوم اینکه اگه تعداد 6 عدد از اینا رو بزاریم دیگه نیازی به روش جاروب نیست و فقط باید دیتا رو سریال بفرستیم به ایسیها( فکر کنم قابلیت سری شدن رو هم داشته باشن)
                              موضوع دیگه تنظیم شدت نور سگمنتها ست که فکر کنم با تغییر ولتاژ این ایسی ها امکان پذیره :job:
                              فقط موضوع مقدار جریان هست که باید ببینم این ایسی جواب ماکزیمم جریان یه سگمنت رو میده یا نه ؟ دوستان نظری ندارید ؟ :rolleyes:
                              آلبرت اینشتین

دیدگاه

نوشته اصلی توسط silicon0
                                اما از این که بگذریم :cry2: یه مسئله ای بود درباره جاروب کردن که می خواستم مطرح کنم:

فرض کنید ما 6 تا سگمنت داشته باشیم و بخوایم از روش جاروب برای نمایش استفاده کنیم در اینصورت زمان روشن بودن هر سگمنت 1/6 زمان کل جاروب هست مثلا فرض کنید هر سگمنت به مدت 20 میلی ثانیه روشن میشو د و سپس خاموش میشود پس از 100 میلی ثانیه دوباره روشن خواهد شد یعنی 5 برابر زمان روشنایی باید خاموش باشد (در صورتی که زمان تاخیر ها را محاسبه نکنیم)

پس اگر ولتاژ این سگمنت رو با اسیلوسکوپ بسنجیم یک شکل موج مربعی به حالت pwm خواهیم داشت که 20 میلی ثانیه ماکزیمم و 100 میلی ثانیه مینیمم است و اگر فرض کنیم ولتاژ سگمنت در حالت ماکزیمم 5 ولت و در حالت مینیمم
                                0 ولت است. پس ولتاژ متوسط میشود : 5/6 حدود 0.83 ولت که مقدار خیلی کمی است و نور سگمنت خیلی کم میشود .

راه حل افزایش ولتاژ است که به مرور زمان باعث سوختن سگمنت ها میشود و یا در صورت هنگ کردن میکرو و توقف جاروب باعث سوختن سگمنت میشود
                                من فکر کنم روش جاروب برای این تعداد سگمنت مناسب نست مگر اینکه سگمنها رو در دسته های کوچکتر تقسیم کنیم

ضمنا در روش جاروب هیچوقت به حداکثر روشنایی سگمنها نمیرسیم مگر اینکه ولتاژ جاروب رو خیلی بالا ببریم و این یک عیب بزرگ برای یک ساعت سون سگمنت به حساب میاد چون از مزایای استفاده از سگمنت پرنور بودن و قابلیت دیده شدن ساعت در روز است
                                اولاً که ولتاژ جاروب که نمیشه بالاتر برد. این ولتاژ مقدار ولتاژ دیجیتال هست که میکرو و بقیه آی سی های منطقی میدن که اگه بخوای بیشترش کنی باید تقویت کنی که فکر نمی کنم راه حل خوبی باشه. اما به جز این محاسبه جالبی انجام دادی. اما به یه نکته توجه نکردی که نوری که شما با این روش می بینی همون نوری نیست که وقتی یه ولتاژ ثابت 0.83 ولت به سگمنت می دی دیده میشه. دوست من شما خاصیت ویژه روش جاروب رو بهش توجه نکردی. یعنی خطای چشم. خطای چشم باعث میشه شما نوری نزدیک به همون نور 5 ولت رو ببینی. چون چشم شما فرصت نمی کنه خاموش و روشن شدن رو ببینه. البته در مورد زمان روشن و خاموش شدن هم فکر می کنم 20 میلی ثانیه زیاد باشه. الان درست یادم نیست من برای ساعت چه مقدار صبر می ذاشتم، اما الان اگه بخوام مثلاً یه دات ماتریس رو راه بندازم همان روشن بودن هر سگمنت رو میذارم حدود 10 میلی ثانیه. چون چشم خاموش و روشن شدن با سرعت 20 میلی ثانیه رو تقریباً میبینه (اگه بخوام دقیق بگم، چشم تا 40 میلی ثانیه نور رو نگه میداره و بعد به شدت میزانش افت می کنه) بنابراین بهتره زمان جاروب رو یه مقدار متوسطی بین زمان تشخیص چشم و زمان لازم برای روشن شدن سگمنت قرار بدی.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X