اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

پروژه اوپن سورس ساعت دیجیتال , سون سگمنت

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پروژه اوپن سورس ساعت دیجیتال , سون سگمنت

سلام
    ساعتی که ما قراره بسازیم میخواهیم آنقدر دقیق باشه که اگر کسی قصد کرد وارد بازار کنه مشکلی نداشته باشه .
    زبان برنامه : فعلا ****
    قطعات :
    6 عدد سون سگمنت کاتد مشترک با 2 یا 1 عدد آی سی 7448 یا 6 عدد سون آند مشترک با 2 یا 1 عدد 7447
    البته اگر نخواستین از 7447 یا 7448 استفاده کنید شما می تونید از ترانزیستور استفاده کنید که هم به عنوان تقویت سوئیچ هم به عنوان درایور سون سگمنت ها استفاده میشه .
    یک عدد کریستال ساعت
    یک عدد آی سی ds1307
    ترانزیستور لازم برای سوئیچ کردن پایه های مشترک سون سگمنت ها
    آی سی atmega32 یا 16 شاید بشه از 8 هم استفاده کرد
    باتری سه ولتی پولکی یا دکمه ای
    مسلما احتیاج به تغذیه برای کل مدار نیز میباشد که باید یک 5 ولتی تثبیت شده باشد قطعات این بخش رو هم به خودتون واگذار می کنیم
    مقاومت هم به مقدار لازم نیازه
    کلید های فشاری و معمولی
    برای طراحی پی سی بی هم خوب نیاز به قطعات دیگری می باشد که اونو هم فعلا به خودتون واگذار می کنیم یا بهتره فعلا دست نگهداریم
    اگر چیز دیگری نیازه عرض کنید

اما حالا امکاناتی که قراه این ساعت داشته باشه
    1- ساعت دقیق می تونید در ریز دانلود کنید
    2- نشان دادن روزهای هفته
    3- تاریخ میلادی
    4- تاریخ شمسی
    5- آلارم
    6-دماسنج
    7 - تنظیم نور سون سگمنت ها
    8 - تنظیم کردن با کنترل ( این آخری شوخی بود شاید هم شوخی نباشه )
    که ما این کارهارو به ترتیب انجام میدهیم به کمک شما دوستان
    انشالله یک ساعت خوب بشه که همه بتونند استفاده کنند .
    مطالبی که شما برای دانلود می گذارید در صورت جالب بودن در این جا وارد می کنیم :NO:
    ds1307 دیتا شیت : http://my-zoo.persiangig.com/ditashit/DS1307.pdf
    شماره یک
    http://my-zoo.persiangig.com/tarraheshodeha/saat1.rar
    مولا علی (ع) میفرمایند : آسوده باش , آستین هارا بالا بزن , بر خدا توکل کن , آنگاه خدا را خواهی دید که زودتر از تو دست به کار شده است .

پاسخ : بیایید اینجا شروع به ساختن ساعت با سون سگمنت کنیم

برای گام دوم تعیین می کنیم که از چه روشی برای راه اندازی سون سگمنت ها استفاده کنیم
    راه اول :
    روش معمولی که هر پورت می تونه دو تا سون سگمنت را راه اندازی کنه
    استفاده از 7447 برای سون سگمنت های آند مشترک و یا استفاده از 7448 برای سون سگمنت های کاتد مشترک
    پس اگر ما قصد داشته باشیم که ساعت ما بر روی سون سگمنت ها ثانیه را هم نشان دهد ما احتیاج به سه پورت داریم
    روش دوم : روش رفرشی است که ما سون ها را موازی و به یک پورت می دهیم در این روش در هر لحظه فقط یکی از سون ها روش می شود که به علت سرعت بالا ما همه را فعال می بینیم
    میتوانید با یک سرچ در باره این روش به نتایچ مطلوب برسید در صورتی که به نتیچه رسیدید لطفا در همین تایپیک توضیح دهید
    انشاا... که زود به نتیجه میرسیم
    من فعلا نمی تونم سریعتر از این با شما همکاری کنم چون خودم بار اوله که میخوام یک ساعت بسازم انشاا... که یک ساعت دقیق با هم می سازیم
    من خودم قصد دارم از روش رفرشی این مدار را بسازم
    ببخشین که دیر اومدم اخه سیستمم خرابه
    مولا علی (ع) میفرمایند : آسوده باش , آستین هارا بالا بزن , بر خدا توکل کن , آنگاه خدا را خواهی دید که زودتر از تو دست به کار شده است .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط iranesabz
      برای گام دوم تعیین می کنیم که از چه روشی برای راه اندازی سون سگمنت ها استفاده کنیم
      راه اول :
      روش معمولی که هر پورت می تونه دو تا سون سگمنت را راه اندازی کنه
      استفاده از 7447 برای سون سگمنت های آند مشترک و یا استفاده از 7448 برای سون سگمنت های کاتد مشترک
      پس اگر ما قصد داشته باشیم که ساعت ما بر روی سون سگمنت ها ثانیه را هم نشان دهد ما احتیاج به سه پورت داریم
      روش دوم : روش رفرشی است که ما سون ها را موازی و به یک پورت می دهیم در این روش در هر لحظه فقط یکی از سون ها روش می شود که به علت سرعت بالا ما همه را فعال می بینیم
      میتوانید با یک سرچ در باره این روش به نتایچ مطلوب برسید در صورتی که به نتیچه رسیدید لطفا در همین تایپیک توضیح دهید
      انشاا... که زود به نتیجه میرسیم
      من فعلا نمی تونم سریعتر از این با شما همکاری کنم چون خودم بار اوله که میخوام یک ساعت بسازم انشاا... که یک ساعت دقیق با هم می سازیم
      من خودم قصد دارم از روش رفرشی این مدار را بسازم
      ببخشین که دیر اومدم اخه سیستمم خرابه
      روش رفرشی (والا ما از این اسما ندیده بودیم براش! :mrgreenکه می گی هم خیلی سادست دوست من. فقط کافیه شما سون سگمنت ها رو دونه دونه روشن کنی و هر لحظه روی همونی که روشنه عددش رو قرار بدی. بعد این کار رو بذاری توی یه لوپ بی نهایت که هر بار برمی گرده عدد مربوط به هر سون سگمنت رو روی اون بذاره. چون سرعت رفرش زیاده، شما همه سون سگمنت ها رو روشن می بینی اما در واقع اونا دارن دونه دونه روشن و خاموش میشن.

البته اگه می خوای فقط از یه پورت استفاده کنی می تونی سون سگمنت ها رو دوتا دوتا روشن کنی. یعنی پایه مشترک هر دوتا رو بدی به یه بیت.

اگه سوالی هست بفرما
      دانش فنی تا به عمل تبدیل نشده، ذره ای ارزش نداره. اما بعضی وقت ها باید از دانش برای باز کردن مرزهای جدیدی در علم استفاده کرد، نه اینکه اونها رو صرفاً فقط به عمل تبدیل کرد.

دیدگاه

سلام
        خواستم حالا بگم ما به چه چیزهایی نیاز داریم
        من قصد دارم با

ds 13 07

بسازم
        خوب حالا به چه چیزهایی دیگری نیاز داریم
        یک آی سی 7448 یا 7447 که بستگی به سون سگمنت ها داره
        6 تا سون سگمنت - یک میکرو که می تونه 8 , 16 , 32 باشه -
        یک کریستال ساعت
        و یک دکودر 3 به هشت , البته اینو من خودم گفتم شاید با دکدر کار راحت تر بشه و بشه شاید روش رفرشی را راحت تر انجام داد وگرنه یک راه خیلی راحت و قابل فهم شاید استفاده از شمارنده دایره ای باشه و دیگر راههای دیگه که میشه رفرش کرد
        حالا بقیه میخواند با چی بسازند
        اگر خدا بخواد همگی به نتیجه می رسیم
        سعی میکنم از فردا تنبلی رو هم کنار بزارم و سریعتر کار کنم

دیدگاه

سلام
          خواستم حالا بگم ما به چه چیزهایی نیاز داریم
          من قصد دارم با

ds 13 07

بسازم
          خوب حالا به چه چیزهایی دیگری نیاز داریم
          یک آی سی 7448 یا 7447 که بستگی به سون سگمنت ها داره
          6 تا سون سگمنت - یک میکرو که می تونه 8 , 16 , 32 باشه -
          یک کریستال ساعت
          و یک دکودر 3 به هشت , البته اینو من خودم گفتم شاید با دکدر کار راحت تر بشه و بشه شاید روش رفرشی را راحت تر انجام داد وگرنه یک راه خیلی راحت و قابل فهم شاید استفاده از شمارنده دایره ای باشه و دیگر راههای دیگه که میشه رفرش کرد
          حالا بقیه میخواند با چی بسازند
          اگر خدا بخواد همگی به نتیجه می رسیم
          سعی میکنم از فردا تنبلی رو هم کنار بزارم و سریعتر کار کنم
          فکر من کنم بچه های الکترونیک توی آزمایشگاه منطقی ساعت رو با آی سی 74194 یا 74154 یا یه همچین چیزایی بود ، می ساختن و هیچ نیازی به میکروکنترلر هم نبود
          البته خوب با میکرو نوشتن یه حال دیگه ای داره
          تازه دستت هم بازتره
          مثلا من خودم پروژم ساخت تابلو روانه. احتمالا ساعت هم بهش اضافه کنم.
          حالا اگه تا اون موقع این تاپیک جواب گرفت که من هم از همین تاپیک اسنفاده می کنم و روی تابلو ساعت رو نشون میدم.
          اگر هم من زودتر جواب گرفتم که روش رو میزارم واستون
          موفق باشین
          هستم اگر می روم گر نروم نیستم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط roohipatala
            فکر من کنم بچه های الکترونیک توی آزمایشگاه منطقی ساعت رو با آی سی 74194 یا 74154 یا یه همچین چیزایی بود ، می ساختن و هیچ نیازی به میکروکنترلر هم نبود
            البته خوب با میکرو نوشتن یه حال دیگه ای داره
            تازه دستت هم بازتره
            مثلا من خودم پروژم ساخت تابلو روانه. احتمالا ساعت هم بهش اضافه کنم.
            حالا اگه تا اون موقع این تاپیک جواب گرفت که من هم از همین تاپیک اسنفاده می کنم و روی تابلو ساعت رو نشون میدم.
            اگر هم من زودتر جواب گرفتم که روش رو میزارم واستون
            موفق باشین
            با قطعات منطقی که خیلی خیلی سادست درست کردنش دوست من. فقط کافیه یه چندتا شمارنده طراحی کنی، مثلاً جانسون یا شمارنده آسنکرون. یه سری گیت هم بذاری که ریست کنه. با میکرو میشه یه کار به درد بخور. که یه کم هم سخته.

اما اگه هنوز تابلو روانت رو آماده نکردی و می خوای با میکرو بنویسی، بدون که اون کار به نظر من خیلی سخت تر از نوشتن ساعته. و در ضمن اگه بخوای کنار تابلو روان ساعت هم داشته باشت باید از دوتا میکرو استفاده کنی
            دانش فنی تا به عمل تبدیل نشده، ذره ای ارزش نداره. اما بعضی وقت ها باید از دانش برای باز کردن مرزهای جدیدی در علم استفاده کرد، نه اینکه اونها رو صرفاً فقط به عمل تبدیل کرد.

دیدگاه

گام بعدی
              شناخت آی سی ds1307 می باشد
              ای سی DS1307 یک RTC می باشدکه مخفف Real time clock می باشد .ازا مکانات این ای سی براتون بگم این ای سی با یک باطری بک پ ۳ ولتی می تواند تا ۱۰ سال برای شما اطلاعات زیر را در خود بشمارد.
              این ای سی به وسیله پروتکل I2c می تواند با میکرو ارتباط بر قرار کند.(استفاده از این ای سی بسیار راحت است دوستان دلهره به خود راه ندهند و همچنین که در بازار به خصوص تهران به راحتی یافت می شود.)
              گرچه خود من تابه حال نه ساعت ساخته ام و نه با این ای سی کار کرده ام .
              این ای سی تمام و کمال کار شمارش را انجام می دهد یعنی بعد از این که ثانیه به ۵۹ رسید سپس ثانیه را ۰ کرده و به مقدار دقیقه یک واحد اضافه می کند تا آخر و میکرو فقط وظیفه خواندن مقدار از این ای سی و نمایش مقادیربر روی ال سی دی را بر عهده دارد.
              تغذیه ای سی Ds1307 پنج ولت می باشد که با تغذیه میکرو یکی است و همچنین یک باطری ۳ ولتی به ان وصل می شود که در صورت قطعی تغذیه اصلی مقدار ساعت و… در ای سی Ds1307 شمارش می شود و همچنین باید به این ای سی یک کریستال ، به قول معروف کریستال ساعت ) که فرکانس ان ۳۲٫۷۶۸ khz می باشد را متصل نمایید.
              حال کاری که ما باید بکنیم شناخت بیشتر ds1307 اگر لازم است ؟
              و یک سر به کتابهای میکرو می زنیم و با پروتکل ارتباطی I2C آشنا می شویم ؟

بزودی نیز شروع به برنامه نویسیش می کنیم
              انشاالله
              موفق می شویم

دیدگاه

خوب دوست من چرا خودت رو سختی میدی، خود AVR با استفاده از Timer1 میتونه RTCرو درست کنه. این رو ببین:
                www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc1259.pdf

یه سرچ توی اینترنت بزنی راحت میتونی کلی مطلب واسش گیر بیاری. در ضمن تو همه کتابای AVR هم هست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد پور آزاد
                  خوب دوست من چرا خودت رو سختی میدی، خود AVR با استفاده از Timer1 میتونه RTCرو درست کنه. این رو ببین:
                  www.atmel.com/dyn/resources/prod_documents/doc1259.pdf

یه سرچ توی اینترنت بزنی راحت میتونی کلی مطلب واسش گیر بیاری. در ضمن تو همه کتابای AVR هم هست.
                  سلام میدونم شما چی می گید ولی یک بار نوشتم برنامشو توی پروتوس فقط ثانیه کار می کرد بقیه همه روشن بودند بعدش این ds 1307 یک خوبی داره که برق اگر بره ما ساعتمون به هم نمیریزه
                  بازم دانلودش میکنم

دیدگاه

من هنگام کار با 7 segment به مشکل بر خوردم. تو این تاپیک گفتم که مشکلم چیه..
                    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=48677.0

دیدگاه

سلام میدونم شما چی می گید ولی یک بار نوشتم برنامشو توی پروتوس فقط ثانیه کار می کرد بقیه همه روشن بودند بعدش این ds 1307 یک خوبی داره که برق اگر بره ما ساعتمون به هم نمیریزه
                      بازم دانلودش میکنم
                      آخه این که روی پروتئوس غلط کار می کنه ارتباطی با اینکه از RTC میکرو استفاده می کنی یا RTC خارجی نداره. ایراد حتماً از برنامست.

دیدگاه

سلام نظرتون راجع به این آی سی چیه :NO:
                        M48t86
                        میگن خیلی دقیق تر از ds1307 هست ؟

دیدگاه

سلام.اگه میشه با همون دی اس 1307 ادامه بدید.چون بهتر گیر میاد و آسون تره.ممنون :bye
                          همیشه در حال یادگیری.سعی می کنم موانع سر راهم را بردارم.

دیدگاه

یکی از دوستان گفته بودن با نرم افزار پروتوس مدار rtc رو بستن و جواب نداده

به نظر من وقتتون رو بیخودی با این سیمولاتور های نرم افزاری هدر میدین هیچ

سیمولاتوری مثل واقعیت نمیشه.

در ضمن iranesabz عزیز شما منظورتون از ساخت ساعت با سون سگمت چه جور ساعتیه ؟ با میکرو یا بدون میکرو ؟ با چه دقتی آیا ثانیه شمار هم داشته باشه یا مثلا برای ثانیه از یه ledچشمک زن اسفاده بشه ؟ آیا تاریخ هم داشته باشه ؟ و ...

به نظرم اینی که شما می خواستید بهتره بصورت پروژه اوپن سورس مطرحش کنید اینطوری هم یه تمرینی میشه برای دوستانی که دارن برنامه نویسی یاد میگیرن (مثل خودم :mrgreen هم اینکه روحیه همکاری رو زیاد میکنه .
                            در ضمن بعضی از دوستان شاید فکر کنن نوشتن برنامه ساعت با avr کار اسونیه اما اگه بخواید ساعت دقیق باشه زیاد هم اسون نیست مثلا میشه برای کالیبراسیون ساعت از یه سنسور دما هم استفاده کرد (که البته این میشه مراحل پایانی کار !) در هر صورت اگه خواستین پروژه رو اوپن سورس کنید و برنامه را برای استفاده عمومی و رفع اشکال توسط اساتید برنامه نویسی بزارید
                            منم هستم (من با زبان بیسیک و کامپایلر بیسکام کار میکنم) ولی فکر کنم باید عنوان تاپیک رو تغییر بدین :applause:
                            من نمىآ‌توانم فرضیه «بىآ‌اخلاقى انسان» را بپذیرم، و من اخلاق را منحصرا امرى انسانى و متعلق به انسان مىآ‌دانم که هیچ نوع قدرت مافوق انسانى در پشت آن وجود ندارد
                            آلبرت اینشتین
                            منبع: http://fa.wikiquote.org

دیدگاه

یه پیشنهاد، از اونجائیکه هنوز پروژه علی الظاهر در مراحل ابتدائی هست، اگر مایل باشید می تونید کار پروژتون رو توی انجمن نویز انجام بدید که در این صورت می تونید از حمایت کامل مدیر بخش و همه کاربرای توانمند سایت برخوردار بشید، هم اینکه پروژتون می تونه به اسم خودتون توی نشریه چاپ بشه که برای بقیه هم باشه. در ضمن اونجا می تونید از امنیت بیشتری برای به اشتراک گذاری پروژه برخوردار بشید که باعث میشه پروژتون از انحراف در امان باشه.

البته این مساله یه پیشنهاد هست که من به عنوان مدیر بخش بهتون می دم. تصمیم گیری با خود شماست.

موفق باشید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X