اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

[آموزش] فیلم های آموزش AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : [آموزش] فیلمآ‌های آموزش AVR

نوشته اصلی توسط RubeuS
    ممنون از پاسختون . ببخشید مثل اینکه من منظورم رو از سوال های 1 و 2 بد رسوندم

در رابطه با فرکانس کریر : با تغییر در فرکانس موج کریر ( در اینجا فرکانس تایمر 1) باعث چه تغییری در خروجی میشود . مثلا اگر ما کلاک timer1 را بیشتر میگذاشتیم(مثلا با اعمال کلاک خارجی) و فرکانس موج کریر را روی 20 کیلو هرتز تنظیم میکردیم ، در خروجی چه تفاوتی بوجود می آمد؟ مثلا وارد کردن یک اوسیلاتور 10.2 مگاهرتزی به ورودی کلاک تایمر 1
    فرکانس Carrier هرچه که بالاتر باشد، فیلتر کردن و جدا کردن آن از فرکانس پائین ساده تر است. اما از منظر اعمال شکل موج خروجی به یک طبقه قدرت، با افزایش فرکانس Carrier تلفات سوئیچینگ طبق قدرت افزایش می یابد (برای مدارات کنترل موتور این فرکانس معمولا در محدوده 3 تا 15 کیلوهرتز است). از نظر شکل موج خروجی هم با افزایش این فرکانس، تعداد تغییرات شکل موج و صفر و یک شدن خروجی pwm در واحد زمان افزایش می یابد.
    اوژن: به معنای افکننده و شکست دهنده است
    دانایی، توانایی است-Knowledge is POWER
    برای حرفه ای شدن در الکترونیک باید با آن زندگی کرد
    وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
    قوی شدن و خوب ماندن - خوبی کردن به دیگران یک لذت ماندگار است
    اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم
    ساعت کار بدن اکثر انسان ها کمتر از 800000 ساعت است و بعد از آن از کار می افتد

دیدگاه

واقعا عالی بود،
      من خودم برای اولین بار که شروع به یادگیری AVR کردم ، خیلی از آموزش های شما یادداشت برداری و استفاده کردم.
      واقعا ممنون...
      هر سوزنی که برای غیر خدا زدم به دستم فرو رفت (شیخ رجبعلی خیاط)

دیدگاه

مسئله ای را در بخش 57 فیلم آموزشی مطرح می کنم که توجه دوستان را به این مورد جلب می کنم و احتمالا کمتر از 1 درصد (یا بسیار کمتر) از افرادی که با AVR آشنایی کامل دارند، تاکنون به این مسئله توجه کرده اند. در این بخش توضح داده می شود که پورت های ورودی که Float هستند و به جایی متصل نیستند و pullup داخلی آنها هم فعال نیست، بسیار بیشتر از پورت هایی که Pullup آنها فعال است، جریان کشی ایجاد می کنند. در این رابطه، علاوه بر مطالب Datasheet شخصا آزمایشی را انجام دادم و جریان یک mega32 که همه پین های آن ورودی بودند و هیچ مقاومت Pullup داخلی هم فعال نبود، اندازه گرفتم که حدود 4mA جریان کشی از تغذیه وجود داشت. اما با فعال کردن همه Pullup ها این جریان تا حدود 0.8mA کاهش پیدا کرد. بعدا در بخش 58 توضیح داده می شود که برای ورودی هایی که ولتاژ آنالوگی در حدود Vcc/2 به آن متصل شود، باز هم وضعیت جریان کشی بالا برقرار خواهد بود.
        بر همین اساس با توجه به کاهش جریان کلی میکروکنترلر بهتر است Pullup تمام پین های ورودی بدون استفاده فعال شود و حتی احتمال دارد رها بودن پین های ورودی به دلیل تاثیری که روی تغذیه دارد و نوساناتی که می تواند روی تغذیه ایجاد کند، باعث بالا بردن پتانسیل نویزپذیری میکروکنترلر شود.
        وضعمان بهتر می شود، اگر همه نسبت به جامعه و اطراف خود مسوول باشیم و نگوئیم به ما چه
        اگر قرار باشد نفت و منابع خام را بدهیم و چرخ بگیریم، بهتر است چرخ را از نو اختراع کنیم

دیدگاه

با سلام و عرض خسته نباشید
          ضمن تشکر از زحمات جناب عالی در راستای ارتقاء سطح علمی بچه های علاقمند به این رشته.

میخواستم بدونم که در ادامه آموزش AVR کار با تجیهزات جانبی مهم مثل LCD های گرافیکی و. . رو خواهید گذاشت.

باتشکر مجدد و آرزوی توفیق روز افزون برای جناب عالی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط fakheri
            میخواستم بدونم که در ادامه آموزش AVR کار با تجیهزات جانبی مهم مثل LCD های گرافیکی و. . رو خواهید گذاشت.
            ابتدا باید مباحث باقی مانده مرتبط با AVR (و نه کاربردهای آن) مانند TWI و حافظه خارجی و BootLoader و دستورالعمل های اسمبلی و ... تکمیل شود و بعد به کاربردهای AVR مانند اتصال به LCD که یک کاربرد و مبحث ثانوی است، پرداخته شود.

دیدگاه

واقعا جای تشکر داره-این سری فیلما خیلی خوب بود-مخصوصا طراحی انالوگ-کاش در ادامه ایکس مگا یا ارم رو هم اموزش میدادید

دیدگاه

واقعا هیچ لغتی پیدا نکردم که بتونم اونجوری لایق تشکر هستید ازتون تشکر کنم...
                رفقا مهم نیست چطوری بازی می کنید؛ اگه شروع نکنید، قطعا بازنده هستید.

دیدگاه

با سلام.
                  در ابتدا جا داره از زحمات جنای کی نژآد به خاطر زحماتشون تشکر کنم.
                  بعد از اون باید عرض کنم فکر میکنم دیتا شیت ها اصلاح شدند چون انطور که اگر اشتباه نکنم شما در جلسه 25 یا 26 فیلم اموزشی دیتا شیت رو توضیح میدادید در قسمت fast pwm و قسمت update of ocr1x عبارت bottom نوشته شده بود که طبق دیتاشیتی که جلوی من هست به top تغییر پیدا کرده.
                  موفق باشید.
                  Someone who can change the world
                  ELECTRONIC ENGINEER

دیدگاه

نوشته اصلی توسط abritco
                    بعد از اون باید عرض کنم فکر میکنم دیتا شیت ها اصلاح شدند چون انطور که اگر اشتباه نکنم شما در جلسه 25 یا 26 فیلم اموزشی دیتا شیت رو توضیح میدادید در قسمت fast pwm و قسمت update of ocr1x عبارت bottom نوشته شده بود که طبق دیتاشیتی که جلوی من هست به top تغییر پیدا کرده.
                    بحث مشکل در عبارت BOTTOM در همان زمان ضبط فیلم ها در مکاتبه با بخش پشتیبانی شرکت Atmel مطرح شد که در متن فیلم آموزشی به آن اشاره شده است. بعد از چندبار رد و بدل کردن پاسخ و عدم پذیرش از طرف آن شرکت، در نهایت این اشکالات را پذیرفتند که به بخشی از پاسخ آن شرکت در پست زیر اشاره شده است:

http://www.eca.ir/forum2/index.php?t...0725#msg450725

اما جواب نقل قول شده از طرف Atmel، در پاسخ به مطلب زیر بود که برای آن شرکت ارسال کرده بودم:

The main problem in datasheets arises from OCRx update on BOTTOM in fast pwm mode. This BOTTOM means "start of BOTTOM". But in two other pwm modes, OCRx update on BOTTOM means "update when leaving the BOTTOM".

که البته پاسخ داده شده از طرف پشتیبانی به نوعی غلط بود. زیرا بجای فرض زمان update در BOTTOM+1 برای مد phase and frequency correct که در پاسخ Atmel آمده، باید زمان update برای مد fast pwm به TOP تغییر می کرد. اکنون به نظر می رسد اشکال گزارش شده که در تمام دیتاشیت های AVR وجود داشت، در متن دیتاشیت های جدید اصلاح شده است.

دیدگاه

با عرض سلام و تشکر خدمت جناب کی نژاد

بنده یه سوالی خدمتتون داشتم با توجه به اینکه آموزش XMega رو هم شروع کردید.
                      بنده تا کنون با میکروکنترلر PIC کار نکرده ام و تمرکز اصلی ام بر روی AVR بوده.
                      با توجه به کاربرد وسیع میکروکنترلر PIC در مصارف صنعتی آیا میکروکنترلر Xmega میتواند جایگزینی مناسب برای PIC جهت استفاده در مصارف صنعتی باشد ؟
                      سوال بنده از این جهت است که آیا ارزش آن را دارد که نسب به یادگیری PIC در وضعیت فعلی اقدام کنم؟

با سپاس فراوان
                      * هر گاه خدا بخواهد بنده ای را خوار کند، دانش را از او دور سازد.
                      * سخن بگویید تا شناخته شوید، زیرا که انسان در زیر زبان خود پنهان است.
                      *بدترین دوست،آ‌ کسی است که برای او به رنج و زحمت افتی.
                      حضرت علی(ع)
                      آموزش AVR به ساده ترین زبان ممکن : Noise.Blog.IR

دیدگاه

این سوال را بهتر بود در تاپیک فیلم های آموزشی XMEGA مطرح می کردید و با توجه به کلی بودن سوال نمی توان بصورت دقیق به آن پاسخ مثبت یا منفی داد. اما بطور کلی اگر هدف از کار با انواع 8 بیتی خانواده PIC (که رقیب معادل برای XMEGA به حساب می آیند) وجود امکان سخت افزاری به خصوصی در شماره مورد نظر است، با مراجعه به مشخصات هر دو خانواده می توانید امکانات آنها را مقایسه کنید:

http://www.microchip.com/ParamChartS...&pageId=74

http://www.atmel.com/products/microc...tab=parameters

دیدگاه

سلام به استاد محترم .
                          از قرار دادن آموزشاتون روی سایت خیلی خیلی ممنونم به من که خیلی کمک کرد.

دیدگاه

با تشکر از استاد گرامی درخصوص جلسه 27 ( تولید موج سینوسی 50 هرتز ) شکل موجی تهیه کردم . اولا میخواستم بدونم با توجه به توضیحات شما این اشکال درست هستن ؟ و دیگه اینکه آیا شکل موج خروجی از oc1a بصورت مدولاسیون FM هست که توسط فیلتر بصورت سینوسی تبدیل شده؟ باز هم زحمات شما سپاسگذارم

دیدگاه

تایمر 0 در مد CTC قرار دارد و بعد از برابری با OCR0، در کلاک بعدی مقدار تایمر مجددا صفر می شود. بنابراین بخش مربوط به عملکرد این تایمر در شکل صحیح نیست. همچنین در روش PWM، فرکانس ثابت است و Duty cycle تغییر می کند. بنابراین تعبیر مدولاسیون FM برای این عملکرد چندان صحیح نیست.

دیدگاه

سلام به دوستان
                                در ابتدا صمیمانه سپاسگزارم از آقای مهندس کی نژاد، بیان پخته و کاربردی شما تاثیر بسیار زیادی روی علاقه مند شدن من به زمینه الکترونیک داشته، همچنین وجود اشخاصی همانند شما در ایران همیشه باعث تقویت عِرقِ ملی من بوده و خواهد بود، دایی خودم متخصص هست ولی به دلیل زندگی در آمریکا عملا هیچ تاثیر مستقیم یا غیر مستقیم در زندگی من و هیچ ایرانی دیگر نداره!
                                سپاسگزارم و آرزوی و دعای خیر و برکت هر چه بیشتر در کار و زندگی برای شما دارم
                                ------------
                                چندتا سوال هم داشتم که در صورت امکان لطفا شما یا هر یک از دوستان راجبش توضیح بدین:

1-در قسمت 27 آموزش AVR چرا اسیلوسکوپ خروجی PWM را موج سینوسی نشان داد مگه خروجی پایه های میکرو دیجیتال نیست پس چرا به شکل high و low نبود؟ بعد اگر اینجوریه میشه خروجی PWM(با فرض 8 مقداره بودن) رو به یکی از پورت های SPI وصل کرد و منتقلش کرد(یعنی آموزش 43 فقط با ورود یک پورت به SPI)؟

2- در خصوص A2D متوجه نشدم که کلاک A2D چه ربطی به رزولشن داره، یعنی مقدار sample/second باید ربط به کلاک داشته باشه اونوقت ربطش به رزولشن چیه؟ آیا فقط در خانواده ATmega اینجوریه؟

3- سوال دیگر هم اینکه در datasheet محصولات شرکت های دیگر مثل PIC، بیشتر به ips سی پی یو اشاره شده تا clock آیا ips مهم تره و در avr به دلیل ضعف اشاره نشده؟

راستی یکی از موارد پررنگ دیگه هم در آموزش های شما توجه به datasheet هست که آموزش رو پایه ای تر کرده، ممنونم
                                پیش به سوی بی نهایت و فراتر از آن :nerd:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X