اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوالات مربوط به LCD های کاراکتری و گرافیکی

Collapse
این موضوع بسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوالات مربوط به LCD های کاراکتری و گرافیکی

نوشته اصلی توسط masoud9
    دوستان یه سوال میپرسم، جوابشم اگه زودتر بدید خوشحال میشم(چون ممکنه امشب خرید اینترنتی کنم)

- کار با LCD N96 چینی و برنامه نویسی اون، فرقی با این ال سی ذی های معمولی مثلا 64*18 داره؟ کلا این چینیه قلق خاصی داره یا نه؟
    ممنون...
    تقریباً کلیه قلق هاش توی همین انجمن در موردش بحث شده. حداقل برای انجمن ARM که من توش هستم می دونم که خیلی باهاش کار شده. مخصوصاً اگه از همین LCD فروشگاه هم بخرید که دیگه کارتون خیلی راحت میشه.
    دانش فنی تا به عمل تبدیل نشده، ذره ای ارزش نداره. اما بعضی وقت ها باید از دانش برای باز کردن مرزهای جدیدی در علم استفاده کرد، نه اینکه اونها رو صرفاً فقط به عمل تبدیل کرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد پور آزاد
      تقریباً کلیه قلق هاش توی همین انجمن در موردش بحث شده. حداقل برای انجمن ARM که من توش هستم می دونم که خیلی باهاش کار شده. مخصوصاً اگه از همین LCD فروشگاه هم بخرید که دیگه کارتون خیلی راحت میشه.
      ممنون بابت جوابتون،اما من بالاخره نفهمیدم این ال سی دی خوش قلقی هست در مقایسه با ال سی دی معمولی مثلا موجود در سایت یا نه؟

از یه طرف زیاد وقت ندارم برای تحویل پروژم که بخوام مشکلات احتمالی رو اگه زیاد باشن حل کنم،از طرف دیگه میخوام ال سی دی رو بخرم که امکاناتش بیشتر باشه و کارهای حرفه ای تری بشه باهاش کرد

-اصلا این ال سی دی چینیه،چه امکاناتی بیشتر از مدلای معمولی داره؟

-پیشنهادشما چیه؟

ممنون
      اونچیزی که در دانشگاه یاد میگیرید، "الفبایی" هست برای نوشتن یک "رمان" !!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoud9
        ممنون بابت جوابتون،اما من بالاخره نفهمیدم این ال سی دی خوش قلقی هست در مقایسه با ال سی دی معمولی مثلا موجود در سایت یا نه؟

از یه طرف زیاد وقت ندارم برای تحویل پروژم که بخوام مشکلات احتمالی رو اگه زیاد باشن حل کنم،از طرف دیگه میخوام ال سی دی رو بخرم که امکاناتش بیشتر باشه و کارهای حرفه ای تری بشه باهاش کرد

-اصلا این ال سی دی چینیه،چه امکاناتی بیشتر از مدلای معمولی داره؟

-پیشنهادشما چیه؟

ممنون
        برای میکروی ARM یه کتابخونه کامل براش هست که نیاز به کد نویسی اضافی نداره. بنابراین شما فقط اتصالات رو انجام میدید و از کتابخونه استفاده می کنید.

این LCD رنگی با رزولوشن 240 در 320 هست دیگه!!! توضیح بیشتری هم لازمه؟
        دانش فنی تا به عمل تبدیل نشده، ذره ای ارزش نداره. اما بعضی وقت ها باید از دانش برای باز کردن مرزهای جدیدی در علم استفاده کرد، نه اینکه اونها رو صرفاً فقط به عمل تبدیل کرد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد پور آزاد
          برای میکروی ARM یه کتابخونه کامل براش هست که نیاز به کد نویسی اضافی نداره. بنابراین شما فقط اتصالات رو انجام میدید و از کتابخونه استفاده می کنید.

این LCD رنگی با رزولوشن 240 در 320 هست دیگه!!! توضیح بیشتری هم لازمه؟

ممنون، اما خب من ARM کار نمیکنم، ATMEGA کار میکنم!
          خب این رنگیه و با رزولوشن بالا(240*320) چرا اینقدر ارزونه؟؟! دلیلش چیه؟

راستی یه سوال دیگه: برای کار با این مدل LCDها نمیشه از ATMEGA16 استفاده کرد؟ (از لحاظ کمبودن حافظه و...)
          با تشکر...

اضافه شده در تاریخ :
          سوالای بالا جوابی نداشت؟!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoud9
            سوالای بالا جوابی نداشت؟!
            با سلام،

در درجه اول ارزونه چون چینیه و ابعادش هم کوچیکه ( 2.8 اینچ ) و به همین دلیل مناسب کارهای جدی صنعتی نیست و فقط بدرد تفریح و احیانا درست کردن Player ها و صفحه نقاشی و اینجور چیزا میخوره، به نظر من حتی برای درست کردن اسیلوسکوپ تفننی هم کوچیکه! از اینا که بگذریم، هیچ ایراد خاصی نداره و خیلی هم قشنگه و از مزایاش داشتن تاچ سرخود، رزولوشن نسبتا خوب و استفاده راحتشه و ....

شما برای راه اندازی این LCD نیاز به 8 پایه دیتا و 5 پایه کنترل و 1 پایه Backlight دارید به اضافه 2 پایه ADC و 2 پایه دیتا برای تاچ ( البته اگر با ADC تاچش رو راه بندازید ) یا اینکه، اگر از آی سی کنترل تاچ استفاده میکنید نیاز به پورت SPI شامل 3 خط و 1 خط اینتراپت و 2 خط کنترل دارید.

در نتیجه، از نظر سخت افزاری با مگا 8 هم میشه ( البته بدون SPI و تازه 3 تا پایه هم اضافه میاری، که مال خودت :mrgreen: ) ولی در این صورت باید قسمت های اضافه درایورها و برنامه و اینات رو حذف کنی و حسابی بهینه سازی کنی :nerd: چون در حالت نرمال بدون حذف هیچ چیز و با احتساب برنامه خودت حدود 20 کیلو جای برنامه لازم داری oo: البته با مگا 16 یا بالاتر حتما تو میتونی!

خوب بید؟! راضی شدی عزیزم؟! :eek:
            مادامی که از شخصی یاد میشود، او و افکارش زنده اند ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

http://s2.picofile.com/file/7170362468/_Wall_e_.jp

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
              با سلام،

در درجه اول ارزونه چون چینیه و ابعادش هم کوچیکه ( 2.8 اینچ ) و به همین دلیل مناسب کارهای جدی صنعتی نیست و فقط بدرد تفریح و احیانا درست کردن Player ها و صفحه نقاشی و اینجور چیزا میخوره، به نظر من حتی برای درست کردن اسیلوسکوپ تفننی هم کوچیکه! از اینا که بگذریم، هیچ ایراد خاصی نداره و خیلی هم قشنگه و از مزایاش داشتن تاچ سرخود، رزولوشن نسبتا خوب و استفاده راحتشه و ....

شما برای راه اندازی این LCD نیاز به 8 پایه دیتا و 5 پایه کنترل و 1 پایه Backlight دارید به اضافه 2 پایه ADC و 2 پایه دیتا برای تاچ ( البته اگر با ADC تاچش رو راه بندازید ) یا اینکه، اگر از آی سی کنترل تاچ استفاده میکنید نیاز به پورت SPI شامل 3 خط و 1 خط اینتراپت و 2 خط کنترل دارید.

در نتیجه، از نظر سخت افزاری با مگا 8 هم میشه ( البته بدون SPI و تازه 3 تا پایه هم اضافه میاری، که مال خودت :mrgreen: ) ولی در این صورت باید قسمت های اضافه درایورها و برنامه و اینات رو حذف کنی و حسابی بهینه سازی کنی :nerd: چون در حالت نرمال بدون حذف هیچ چیز و با احتساب برنامه خودت حدود 20 کیلو جای برنامه لازم داری oo: البته با مگا 16 یا بالاتر حتما تو میتونی!

خوب بید؟! راضی شدی عزیزم؟! :eek:

ممنون،بسیار عالی بود،به این میگن یه توضیح باحال!

فقط چیزی که هست اینه که من با ال سی دی های معمولی هم هیچ آشنایی ندارم،اما با توجه به توضیحاتتون حدس میزنم که:
              "برنامه نویسی این چینیه فرقی با بقیه ال سی دی ها نداره،فقط راه اندازیش ممکنه یکم متفاوت باشه که اونم زیاد پیچیده و سخت نیست"
              حالا برداشتم درست بوده؟

یه سوال دیگه و ایشالا رفع زحمت!
              - گفتید سایز این چینیه کوچیکه؟از ال سی دی معمولیه 64*128 که کوچیکتر نیست؟درسته؟

با تشکر فراوان...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoud9

ممنون،بسیار عالی بود،به این میگن یه توضیح باحال!

فقط چیزی که هست اینه که من با ال سی دی های معمولی هم هیچ آشنایی ندارم،اما با توجه به توضیحاتتون حدس میزنم که:
                "برنامه نویسی این چینیه فرقی با بقیه ال سی دی ها نداره،فقط راه اندازیش ممکنه یکم متفاوت باشه که اونم زیاد پیچیده و سخت نیست"
                حالا برداشتم درست بوده؟

یه سوال دیگه و ایشالا رفع زحمت!
                - گفتید سایز این چینیه کوچیکه؟از ال سی دی معمولیه 64*128 که کوچیکتر نیست؟درسته؟

با تشکر فراوان...
                با سلام،
                باید عرض کنم که برداشت شما درسته، راه اندازیش خیلی هم راحته، فقط چند تا نکته داره که توی همین تاپیک بحث شده، ( تقریبا از صفحه 20 به بعد )
                و باید اضافه کنم که رزولوشن این صفحه نمایش 320 در 240 هستش، ولی ابعادش از صفحه نمایش های رایج 128 در 64 کوچکتره.

در ضمن برای شروع به موارد زیر هم نیاز داری :

http://www.4shared.com/file/BPWNIMQH/SHN_N96_LCD.html
                http://www.4shared.com/file/W4iR4rTv/N96_dist_v2.html
                http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=52090.0

اگر سوال دیگه ای هم بود، بپرس، ما هستیم :biggrin:

خوش گذشت ....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

$regfile = "M32def.dat"
                  $crystal = 8000000
                  $lib "glcdKS108.LBX"
                  $include "font8x8.font"
                  Config Graphlcd = 128 * 64sed , Dataport = Portd , Controlport = Portb , Ce = 1 , Ce2 = 0 , Cd
                  = 2 , Rd = 3 , Reset = 4 , Enable = 5
                  Setfont Font8x8
                  Cls
                  Lcdat 1 , 1 , "www.eca.ir"
                  Do
                  Loop
                  End

سلام دوستان این برنامه یه اشکالی داره انگار!!!!
                  هر کاری می کنم به $include "font8x8.font"
                  ایراد می گیره :angry:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ali_mt109
                    $regfile = "M32def.dat"
                    $crystal = 8000000
                    $lib "glcdKS108.LBX"
                    $include "font8x8.font"
                    Config Graphlcd = 128 * 64sed , Dataport = Portd , Controlport = Portb , Ce = 1 , Ce2 = 0 , Cd
                    = 2 , Rd = 3 , Reset = 4 , Enable = 5
                    Setfont Font8x8
                    Cls
                    Lcdat 1 , 1 , "www.eca.ir"
                    Do
                    Loop
                    End

سلام دوستان این برنامه یه اشکالی داره انگار!!!!
                    هر کاری می کنم به $include "font8x8.font"
                    ایراد می گیره :angry:
                    $include "font8x8.font" رو بعد از END بزار
                    پروردگارا: به من زیستنی عطا کن که در لحظه مرگ بر بی ثمری لحظه ای که برای زیستن گذشته است حسرت نخورم، و مردنی عطا کن که بر بیهودگیش سوگوار نباشم. بگذار تا آن را خود انتخاب کنم، اما آنچنان که تو دوست میداری

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
                      با سلام،
                      باید عرض کنم که برداشت شما درسته، راه اندازیش خیلی هم راحته، فقط چند تا نکته داره که توی همین تاپیک بحث شده، ( تقریبا از صفحه 20 به بعد )
                      و باید اضافه کنم که رزولوشن این صفحه نمایش 320 در 240 هستش، ولی ابعادش از صفحه نمایش های رایج 128 در 64 کوچکتره.

در ضمن برای شروع به موارد زیر هم نیاز داری :

http://www.4shared.com/file/BPWNIMQH/SHN_N96_LCD.html
                      http://www.4shared.com/file/W4iR4rTv/N96_dist_v2.html
                      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=52090.0

اگر سوال دیگه ای هم بود، بپرس، ما هستیم :biggrin:

خوش گذشت ....

بسیار ممنون بابت جوابتون
                      اگه اندازش از 64*128 کوچیکتره که پس شاید همون 64*128 رو بگیرم(هم به این دلیل که کوچیکتره و هم به این دلیل که ظاهرا میکرو-مثلا مگا16یا32- برای کار با LCD چینی که رنگی هم هست، مناسب نیست و دوستان تو بقیه تاپیکا گفتن که سرعتش پایینه)؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoud9

بسیار ممنون بابت جوابتون
                        اگه اندازش از 64*128 کوچیکتره که پس شاید همون 64*128 رو بگیرم(هم به این دلیل که کوچیکتره و هم به این دلیل که ظاهرا میکرو-مثلا مگا16یا32- برای کار با LCD چینی که رنگی هم هست، مناسب نیست و دوستان تو بقیه تاپیکا گفتن که سرعتش پایینه)؟
                        با سلام،

اگر اندازه برات مهمتر از رزولوشن و رنگی بودنه که صلاح مملکت خویش خسروان دانند :agree: و اما در مورد سرعتش باید بگم که سرعتش از 128 در 64 خیلی بهتره، منظور دوستان در پست های دیگه از سرعت کم، سرعت خود LCD نیست، بلکه سرعت میکرو برای نمایش تصویر های متحرک و فیلم هستش که منم قبول دارم، وگرنه، موبایل هایی که این LCD رووشه، چطوری فیلم پخش میکنه؟! همین LCD با میکروی ARM کولاک میکنه... oo:

بازم خوش گذشت :biggrin:

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aivhl
                          با سلام،

اگر اندازه برات مهمتر از رزولوشن و رنگی بودنه که صلاح مملکت خویش خسروان دانند :agree: و اما در مورد سرعتش باید بگم که سرعتش از 128 در 64 خیلی بهتره، منظور دوستان در پست های دیگه از سرعت کم، سرعت خود LCD نیست، بلکه سرعت میکرو برای نمایش تصویر های متحرک و فیلم هستش که منم قبول دارم، وگرنه، موبایل هایی که این LCD رووشه، چطوری فیلم پخش میکنه؟! همین LCD با میکروی ARM کولاک میکنه... oo:

بازم خوش گذشت :biggrin:

آره، منم منظورم سرعت میکرو بود نه ال سی دی!
                          راستی در مورد اندازه ال سی دی ها:
                          سایز چینیه که 5*7 سانته، سایز LCD 64*128 هم 5*5سانت هستش، این درسته؟ پس با این حساب، LCD چینیه از معمولی64*128 بزرگتره؟!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoud9

آره، منم منظورم سرعت میکرو بود نه ال سی دی!
                            راستی در مورد اندازه ال سی دی ها:
                            سایز چینیه که 5*7 سانته، سایز LCD 64*128 هم 5*5سانت هستش، این درسته؟ پس با این حساب، LCD چینیه از معمولی64*128 بزرگتره؟!
                            با سلام،

باید بگم که چون من دوتاشو با هم دارم، کنار هم مقایسه میکنم، از نظر اندازه فیزیکی با همدیگه خیلی فرقی نمیکنن. دقیقا چینیه 5.8 در 4.5 و اون یکی 6.7 در 3.8 سانتی متر هستند. ( اندازه موثر ) ولی توجه داشته باشید که چیزائی که روی چینیه نشون میدید خیلی ریز تر دیده میشه چون در ابعاد تقریبا یکسان رزولوشن 3 تا 4 برابر داره و اگر بخواید اندازه نوشته ها و عکس ها مثل اون یکی بشه باید بزرگش کنید که عملا همون اندازه فضا برای نمایش رو با قیمت بیشتر خواهید داشت ولی در عوض رنگی و با رزولوشن بهتره و معمولا توی یه کار صنعتی، کسی روی صفحه شو که نشون نمیده :mrgreen: یه سری نوشته و در نهایت آیکون میخواد نشون بده و قیمت هم براش مهمه دیگه! چون بهر حال سخت افزار خوبی هم میخواد و زمان برنامه نویسی بیشتری هم میبره و اینا....

Sh_Nourbakhsh@Yahoo.com

دیدگاه

مشکل کار کردن lcd در عمل ؟!؟

سلام خدمت دوستان !
                              برای من یه مشکلی پیش اومده ...
                              میخاستم یه lcd 64*128 ks0108 رو راه اندازی کنم ، دو تا برنامه آماده گرفتم و یه برنامه ام خودم نوشتم ...
                              تو پروتئوس جواب میگیرم ، اما در عمل اصلا کار نمیکنه ... :cry:
                              lcd شم یارو تست کرد جولوم ، میکرو هم یه بار تستش کردم با برنامه ی دیگه ...
                              حالا دوستان اگه کسی برنامه ای داره که عملا تستش کرده باشه و بزاره ممنون مشیم تا بفهمم مشکل از کجاس !
                              ترجیها با codevision و mega32 و عکس از بردبرد ...
                              پیشاپیش ممنون

دیدگاه

سلام دوستان برای کار با lcd کاراکتری مشکلی دارم که اگه کسی می تونه کمکم کنه .

برای نمایش اعداد بزرگ روی lcd از چه روشی استفاده می کنید؟
                                من خودم از این روش استفاده می کنم:
                                کد:
                                sprintf(Datatxt,"%u",Data);
                                lcd_clear();
                                lcd_puts(Datatxt);
                                اما اشکالش اینه که اعداد بزرگتر از 65000 را صحیح نشون نمی ده. شما برای نمایش عدد های بزرگ مثلا 1000000 چه روشی استفاده می کنید؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X