اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

سوالات مربوط به LCD های کاراکتری و گرافیکی

Collapse
این موضوع بسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : سوالات مربوط به LCD های کاراکتری و گرافیکی

سلام دوستان
    بزرگترین ال سی دی که میشه با avr راه انداخت چیه؟ و نحوه راه اندازی و مکان تهیه اش هم لطفا بگین
    ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط cyber68
      سلام دوستان
      بزرگترین ال سی دی که میشه با avr راه انداخت چیه؟ و نحوه راه اندازی و مکان تهیه اش هم لطفا بگین
      ممنون
      السیدی 40 اینچ با رزولوشن 99999 در 99999 (مثاله ها)هم میشه با avr راه انداخت . ولی سرعت مهمه تا بخوای با avr به همه ی پیکسل ها مقدار بدی یه روز گذشته.
      پس نتیجه گیری: برای real time بودن باید تا جایی که میتونید از السیدی های با رزولوشن کم استفاده کنید.

بزارید شفاف سازی کنم:
      هر السیدی یک درایور سخت افزاری مخصوص به خودش داره که یه آیسی هست که پشت السیدی قرار میگیره(السیدی کاراکتریا رو نگاه کنید یه تیکه قیریه ، زیرش همون درایوره است)
      خوب شما برا ارتباط با السیدی و مقدار دادن به پیکسل های السیدی باید از اون درایور استفاده کنید و میکرو رو به اون وصل کنید و با 0 و 1 کردن مناسب پایه های درایور السیدی رو راه اندازی کنید(با استفاده از دیتاشیتش ) (ولی اکثرا میان از کتابخانه های آماده استفاده میکنند )

خوب ما دو نوع السیدی گرافیکی داریم: 1- سیاه سفید 2- رنگی
      (اول بگم اینجا ما کاری به اندازه السیدی نداریم و مهم رزولوشن آن است ( چند پیکسل * چند پیکسل)
      1- سیاه سفید : درایور اکثر این السیدیها یک چیپ به نام ks0108 کار شرکت سامسونگ است . به عنوان مثال یک السیدی 64 * 128 از این نوع دارای 8192 خانه(پیکسل) است که دو حالت خاموش (سیاه) و روشن(سفید) هستند پس باید 8192 بیت مقدار ببش بدید تا نمایش بده.(البته چون چیپ ks0108 قابلیت کنترل 4096 پیکسل را دارد ، دوتا چیپ برای کنترل السیدی نیاز است)

2- رنگی: درایور های متفاوتی دارد از جمله چیپ ILI9325 برای السیدیهای 2.8 اینچی (فکر کنم ، دقیق یادم نیست باید نگاه کنم). به عنوان مثال شما یک السیدی رنگی 240 * 320 را در نظر بگیرید. این السیدی ها چون رنگی هستند به ازای هر پیکسل باید سه رنگ اصلی قرمز و سبز و آبی (RGB ) را براشون مشخص کنید که هر رنگ در اصل باید سه بایت ( هشت بیت) براش مشخص شود(مشخص کننده کم و زیاد بودن اون رنگ در ترکیب رنگ هاست) پس برای یک پیکسل 3Byte یا 18 بیت اطلاعات نیاز است ولی یادمه این چیپست میاد بعضی از بیت ها را مالتی پلکس استفاده میکنه و در کل برای هر پیکسل باید 16 بیت بش اطلاعات بدیم. خوب حالا محاسبه میکنیم چند بیت باید به این درایور بدیم تا کل السیدی را روشن کند. : 240 * 320 * 16 = 1228800 بیت نیاز است.
      به عنوان مثال میکرو شما قادر است هر بیت را در 1 میکروثانیه به چیپ بدهد:
      برای السیدی سیاه سفیده : 8192 میکرو ثانیه یا 8.192 میلی ثانیه نیاز است
      برای السیدی رنگیه : 1228800 میکرو ثانیه یا 1228.8 میلی ثانیه یا 1.2288 ثانیه نیاز است.

پس به نسبت سرعتی که میخواهید داشته باشد و میکرویی که استفاده میکنید ، السیدی مناسب استفاده کنید.

راه اندازی ماژول nrf24l01p برای codevision (ارتباط بیسیم بین دو میکرو) : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=78587.0
      کوچ کردن از کدویژن به http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=81025.0 : AtmelStudio
      نحوه نوشتن اصولی یک لایبرری و درایور نرم افزاری( بصورت ساده) : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=81071
      http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=82130.0 سفارش راه انداز ماژول های مختلف توسط اعضای انجمن
      انشالله به زودی تاپیک ها به روز رسانی خواهد شد،

دیدگاه

السیدی کاراکتریا رو نگاه کنید یه تیکه قیریه ، زیرش همون درایوره است
        قیر!!!! عجب!!!(شرط میبندم هر چی بگی هست جز قیر)
        ببینید جناب cyber68 :

کنترل کردن LCD در دو سطح انجام میشه. low level و high level
        توی low level پیکسل ها مکررا سطر به سطر رنگ میشن. واسه این نوع، سنیگنالهایی وجود داره که این sweepها رو سنکرون نگه میداره و همچنین تایمینگ هم باید درست باشه. توی سطح بالا شما فقط یه بار به نمایشگر میگی که یه پیکسل ست باشه یا پاک. در هر صورت هر کدوم واسه خودش یه قابلیته که بعضی هاشون رو بردها هست و بعضی ها نیست. توی بردهایی که سطح بالا هستن یعنی جایی که شما با یه دستور ساده می تونید یه پیکسل رو روشن کنید این دستورات توی یه رم که روی برد(نمایشگر) هست ذخیره میشه. واسه نمایش این رم اسکن میشه و اطلاعات روی LCD نمایش داده میشه. خب اگه این قابلیت رو LCD نداشته باشه، مایکروکنترلر باید جور این کار رو بکشه. البته بعضی میکروکنترلرهای پیشرفته این قابلیت رو به صورت on-board دارند.
        مثلا بیشتر LCDهای موبایل ها اینترفیس سطح پایین دارند.
        توی سطح پایین هسته میکروکنترلر شما واسه این کار کاملا لود میشه(حسابی ازش کار گرفته میشه اونم واسه کنترل کردن فقط LCD).
        فرض کنید مثلا نمایشگر شما 320x240 هستش و با rate(نرخ) 24 فریم بر ثانیه کار میکنه. این یعنی اینکه هر ثانیه 320x240x24 پیکسل نیازه که رنگ بشه. با فرض اینکه(فقط فرض) مثلا هر ثانیه واسه رنگ کردن هر پیکسل 20 کلاک بگیره از CPU ؛ پس 320x240x24x20 کلاک مصرف میشه. خب پس ما به یه CPU با کلاک 36 MHz نیاز داریم. البته بیشتر اینا فرضیاته ولی خب این واسه این بود که بدونید درایو کردن یه نمایشگر بزرگ با اینترفیس سطح پایین به هیچ وجه ساده نیست.
        بحث استفاده کردن هم زیاد از این موضوع دور نیست.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط rozeh
          قیر!!!! عجب!!!(شرط میبندم هر چی بگی هست جز قیر)
          ببینید جناب cyber68 :

کنترل کردن LCD در دو سطح انجام میشه. low level و high level
          نوشته اصلی توسط RubeuS
          السیدی 40 اینچ با رزولوشن 99999 در 99999 (مثاله ها)هم میشه با avr راه انداخت . ولی سرعت مهمه تا بخوای با avr به همه ی پیکسل ها مقدار بدی یه روز گذشته.
          پس نتیجه گیری: برای real time بودن باید تا جایی که میتونید از السیدی های با رزولوشن کم استفاده کنید.
          واقعا ازتون ممنونم که وقت میذارید و به سوالاتم جواب میدید :rolleyes:
          با این اوصاف فک کنم همون 3.2 اینچ رنگی دیگه بهترین گزینه برای یه atmega32 هستش
          خب حالا من میخوام طریقه ی کار با این السیدی رو یاد بگیرم
          درایورش که طبق گفته فروشگاه سایت ssd1289 هست
          آیا کتابخونه های سطح بالایی برای کار با این درایور وجود داره؟
          یه تاپیک 30-40 صفحه ای توی انجمن هست که فقط در مورد اون السیدی 2.8اینچی مطلب داره. میخواستم اونو بخونم ولی گفتم من که درایورمILI9325 نیست.
          یه تاپیک هم دیدم که برای السیدی های گرافیکی منو ایجاد میکرد ولی اولا کدش خیلی پیچیده بود همینجور فانکشن توی فانکشن و نویسندش هم فرصت توضیح عملکردش رونداشت
          حالا من موندم و کلی سوال :angry:
          تمام کاری که میخوام با السیدی بکنم اینه که کاربر بتونه باهاش چندتا ست پوینت دما و ساعات و ایام تعطیل رو مشخص کنه و همچنین بتونه سه تا دما و ساعت و تاریخو نشون بده
          البته تاچ نمیخوام کار کنم و همش با دکمه است
          حالا بفرمایید که من صفرکیلومتر از کجا باید شروع کنم

دیدگاه

من برای این درایور یک کتابخونه دارم ولی هنوز فرصت نشده تستش کنم . تستش با خودتون:

http://mortazavi91.persiangig.com/projects/ssd1289.rar

راه اندازی ماژول nrf24l01p برای codevision (ارتباط بیسیم بین دو میکرو) : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=78587.0
            کوچ کردن از کدویژن به http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=81025.0 : AtmelStudio
            نحوه نوشتن اصولی یک لایبرری و درایور نرم افزاری( بصورت ساده) : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=81071
            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=82130.0 سفارش راه انداز ماژول های مختلف توسط اعضای انجمن

دیدگاه

تاچ مقاومتی چه جوریه؟

سلام
              یه سوال داشتم
              من رفتم یه صفحه لمسی 64 در 128 گرفتم ولی یادم رفت بگم صفحه لمسی مقاومتی میخوام. حالا این صفحه ای که بهم داده (16 تومن) سفت سفته و اصلا تو نمیره. 4 تا سیم هم داره و به نظرم بیشتر به صفحه های خازنی گوشی شبیهه. با برنامه ی نمونه ای که تو اینترنت بود هم کار نکرد. میخواستم بدونم درست گرفتم یا باید برم یکی دیگه بگیرم؟
              °oOo° اگر دروغ بگویی خداوند مهری بر پیشانی ات بزند که هیچ دستار و عمامه ای آن را نپوشاند °oOo°

دیدگاه

پاسخ : تاچ مقاومتی چه جوریه؟

نوشته اصلی توسط Shrek
                سلام
                یه سوال داشتم
                من رفتم یه صفحه لمسی 64 در 128 گرفتم ولی یادم رفت بگم صفحه لمسی مقاومتی میخوام. حالا این صفحه ای که بهم داده (16 تومن) سفت سفته و اصلا تو نمیره. 4 تا سیم هم داره و به نظرم بیشتر به صفحه های خازنی گوشی شبیهه. با برنامه ی نمونه ای که تو اینترنت بود هم کار نکرد. میخواستم بدونم درست گرفتم یا باید برم یکی دیگه بگیرم؟
                سلام
                صفحه های تاچ عمدتا مقاومتی هستن
                مخصوصا با این قیمت که شما خریدید
                و صفحه مقاومتی تو نمیره
                همینجوری سفته
                من میگم مقاومتیه ولی یه عکس ازش بذارید
                آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

116 کتابخانه مورد نیاز برای Altium Designer

از دروغ متنفرم؛ هرچند در این مملکت به جرم صداقت، کودن نامیده شوم.

دیدگاه

صفحه های مقاومتی جدید خیلی کمتر تو میرن و ظریف ترن

دیدگاه

با سلام خدمت اساتید.
                    من یه بردی رو واسه تست ال سی دی گرافیکی زدم.
                    با نمونه کد های بسکام کار میکنه ولی با کدویژن نه..... :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
                    جالب اینه که تو پروتیوس با هر دو کامپایلر کار میکنه.من خودم موندم والا اشکال از کجاست.لطفا کمکم کنین :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:
                    تکاور شدن جرات افزون کند.....هراس از دل مرد بیرون کند....

تا تکاور به تن زخمی خود جان دارد....مرز اسلام در این ملک نگهبان دارد.........

دیدگاه

نوشته اصلی توسط SaeedMcu
                      با سلام خدمت اساتید.
                      من یه بردی رو واسه تست ال سی دی گرافیکی زدم.
                      با نمونه کد های بسکام کار میکنه ولی با کدویژن نه..... :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:
                      جالب اینه که تو پروتیوس با هر دو کامپایلر کار میکنه.من خودم موندم والا اشکال از کجاست.لطفا کمکم کنین :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:
                      همین السیدی ها با چیپ ks0108 ؟

از کتابخونه خاصی استفاده کردید؟
                      میخوایید کدها تون رو بزارید ببینم چه مشکلی داره (بهمراه شماتیک برای نحوه اتصال پایه ها)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط RubeuS
                        همین السیدی ها با چیپ ks0108 ؟

از کتابخونه خاصی استفاده کردید؟
                        میخوایید کدها تون رو بزارید ببینم چه مشکلی داره (بهمراه شماتیک برای نحوه اتصال پایه ها)
                        بله چیپ همین هست.از کتابخانه اسامه استفاده کردم.البته مثال هایی رو از اینترنت برداشتم که تو پروتیوس جواب میده ولی در عمل نه........
                        سخت افزارم هم درسته چون با همین سخت افزار کد های بسکام رو مینویسم جواب میده.......اگه شما پروژه ای رو دارین که تو عمل جواب گرفتین رو میشه بذارین؟

دیدگاه

سلام دوستان خسته نباشید من یک LCD 16*2 خریدم اما دیتا شیتش رو ندارم تو سایتش www.lcdstar.com هم نیست نمیدونم ترتیب پایه هاش چه طوریه! لطفا راهنماییم کنید :rolleyes:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط RASOOL1365
                            سلام دوستان خسته نباشید من یک LCD 16*2 خریدم اما دیتا شیتش رو ندارم تو سایتش www.lcdstar.com هم نیست نمیدونم ترتیب پایه هاش چه طوریه! لطفا راهنماییم کنید :rolleyes:
                            سلام
                            شما پست اولی رو خوندی ؟
                            چه یافت آنــکه تــو را گم کرد وچه گم کرد آنـکه تــو را یافت.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط صادق ابراهیمی
                              سلام
                              شما پست اولی رو خوندی ؟
                              سلام نتونستم داونلودش کنم .
                              همه ی LCDهای 16*2 پایه هاشون شبیه هم هستند؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط RASOOL1365
                                سلام نتونستم داونلودش کنم .
                                همه ی LCDهای 16*2 پایه هاشون شبیه هم هستند؟
                                سلام.تو پروتیوس بزن پایه هاشو میاره

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X