اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چقدر از میکروکنترلرهای SMD استفاده می کنید؟ {نظر سنجی و تبادل نظر}

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

چقدر از میکروکنترلرهای SMD استفاده می کنید؟ {نظر سنجی و تبادل نظر}

با سلام و درود
    هدف از ایجاد این نظر سنجی، در دسترس بودن یک آمار برای اطلاع از مقدار استفاده از میکروکنترلرهای AVR از نوع SMD است.
    - دقت داشته باشید هدف از این نظر سنجی بیشتر سری ATmega است.

لطفا بنویسید به چه دلیل از این تعداد استفاده می کنید.
    مثلا:
    مثلا یک شخصی می گوید: از هر 10 عدد میکروکنترلری که استفاده می کنم 8 تا از آنها SMD است به این دلیل که به نسبت DIP ها ارزان تر هستند.

نتیجه ی بحث و نظر سنجی از دیدگاه من:
    با توجه به مطالبی که دوستان ارائه کردند و همچنین نتیجه ی نظر سنجی به این نتیجه می رسیم که بهتر است هر چه سریع تر با میکروکنترلرهای SMD شروع به کار کنیم. همچنین برخی افراد می گویند کار با این نوع میکروکنترلرها و همچنین پروگرام کردن آنها سخت است ولی با توجه به مطالب ارائه شده این موضوع به راحتی قابل حل است.

1- آموزش لحیم کاری قطعات SMD
    2- مقایسه ای بین DIP و SMD
    3- روش لحیم کاری قطعات SMD
    4- بیان مزابا و معایب قطعات SMD
    5- روش لحیم کاری قطعات SMD و ابزار ها
    6- نکاتی پیرامون خرید ذره بین و میکروسکوپ برای کار با قطعات SMD
    1,731
    خیلی کم استفاده کرده ام.
    0%
    566
    1
    0%
    408
    2
    0%
    281
    3
    0%
    141
    4
    0%
    122
    5
    0%
    41
    6
    0%
    25
    7
    0%
    22
    8
    0%
    13
    9
    0%
    53
    10
    0%
    36
    تا حالا هیچ استفاده ای نداشته ام.
    0%
    23

پاسخ : چقدر از میکروکنترلرهای SMD استفاده می کنید؟ {نظر سنجی و تبادل نظر}

سلام :
    من چند میکرویی که داشتم و سوخت :cry: و چند میکرویی که دارم
    هیچ کدو SMD نبوده ، چون سوار کردن این نوع میکروها (SMD) به نظر من سخته چه روی برد بورد و چه روی فیبر مدار چاپی و همچنین اگر نیاز به مدار دکتر فیوز بیت برای میکرو بشه ، فکر نکنم بشه احیا کردشون این نوع رو .
    به هر حال من تا حالا استفاده نکردم .
    حالا این نظر سنجی هدف اصلیش فقط مشخص کردن این است که چه تعداد از میکرو SMD استفاده میکنن ؟؟؟
    همین ؟؟؟
    فکر کردم می خواهین با شرکت های سازنده میکرو صحبت کنین که قیمت ها رو کاهش بدن بدلیل استقبال !!!!!!!! :mrgreen:
    آرزوی سرافرازی برای ایران عزیز . . .

دیدگاه

خیلی ممنون از اینکه دلیل خودتون رو مطرح کردید.
      لطفا بقیه دوستان هم دلیل خودشون رو مطرح کنند.

دیدگاه

پاسخ : چقدر از میکروکنترلرهای SMD استفاده می ک 

با سلام
        دلایل من
        ۱-با کیفیت بودن نسبت به نوعDIP(چون هر شرکتی توان تولید قطعاتSMDراندارد) :nice:
        ۲-چون پایه کوتاهتری رو داره نویز کمی جذب میکنه پس کارایی بهتری داره :nice:
        ۳-ارزان تر است(چون قطعات SMD درار اندازه کوچک تر هستند پس کارخانه می تواند در یک ویفر قطعه بیشتری تولید کند پس ارزانتر است :nice: :nice:
        منظور از ویفر https://upload.wikimedia.org/wikiped...icon_wafer.jpg

نوشته اصلی توسط rezamajdi
        سلام :
        من چند میکرویی که داشتم و سوخت :cry: و چند میکرویی که دارم
        هیچ کدو SMD نبوده ، چون سوار کردن این نوع میکروها (SMD) به نظر من سخته چه روی برد بورد و چه روی فیبر مدار چاپی و همچنین اگر نیاز به مدار دکتر فیوز بیت برای میکرو بشه ، فکر نکنم بشه احیا کردشون این نوع رو .
        :mrgreen:
        کجای سوارکردن این میکرو ها سخته :angry: :angry: برای پروگرم کردن هم یه پین هدر بذار تو مدار خیلی راحت پروگرم کن
        در ضمن مونتاژ کردنش هم خیلی راحته فقط خمیر قلع می خواد اگه هیتر هم نداشته میتونی بدی کسانی که تعمیرات موبایل می کنن برات مونتاژ کنند این قطعاتsmd چه مقاومت چه میکرو برد رو مثل برد های لپ تاپ حرفه ای نشون میدن :agree: :applause:

از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
        --------------------------------------------------------
        تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
        اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901

دیدگاه

با سلام
          من از هر 10 تا تقریبا 3 تاش smd استفاده میکنم
          چون بعضی وقتا واقعا لازم هست بورد جمع وجور دربیاد

دیدگاه

من مدت زیادیه که میکروی dip استفاده نکردم.در اکثر مواقع هم به دلیل کمبود پایه بوده. جدیدا هم که xmega استفاده می کنم اصلا dip نداره....

دیدگاه

من تغریبا دبگه دبپ استفاده نمیکنم
              نویز کمتر و برد کوچیکتر و ارتفاع کمتر و مونتاژ ساده تر و سریع تر

دیدگاه

تا جایی که بشه SMD
                هزینه کمتر
                اندازه کوچکتر
                نویزپذیری کمتر
                مونتاژ راحت تر...مثلا فکرک نید بخاید یه آیسی دیپ 40 پایه رو سوراخکاری کنید!!!!!!
                باکلاس تر بودن! :mrgreen: :mrgreen:
                تولید کننده تجهیزات برنامه پذیر اتوماسیون صنعتی

www.intelart.ir

ساخت کنترلر دما PID فازی با AVR [آموزشی]

دیدگاه

به نظر من هر کدام در جای خود ارزش خود را دارد و یکی را نمیتوان جایگزین دیگری کرد.

استفاده از دیپ برای موارد زیر :
                  - در حین طراحی اولیه مدار هستید و قسمت های مختلف آن ممکن است دچار تغییرات شود، در این مرحله برد بورد بهترین گزینه است و قطعا میکرو دیپ هم بهترین گزینه!
                  - در طرح هایی که نیاز به استفاده از سوکت باشد. برای سادگی تعویض و تعمییر بدون نیاز به هویه و ...
                  - سادگی استفاده برای تازه کاران و در نتیجه گزینه مناسب برای آزمایشگاه مراکز آموزشی.

اما بعد از اتمام طراحی قطعات SMD مزایای خود را نشان میدهد :
                  - ابعاد کوچک
                  - نویز پذیری کمتر تا حدودی البته
                  - عدم نیاز به سورخکاری برد
                  - قیمت پایین. البته به نظر من moghani1376 اشتباه میکنند که علت قیمت پایین را ابعاد کوچکتر ویفر میدانند. چون ابعاد ویفر معمولا به تکنولوژی ساخت و میزان قطعات بکار رفته بستگی دارد و SMD و یا DIP فقط بحث بسته بندی چیپ است. و در هر دو بسته بندی معمولا یک نوع چیپ استفاده میشود و توسط سیم مخصوص ارتباط بین چیپ و پایه ها آی سی برقرار میشود. تصویر زیر تا حدودی گویای این مطلب است :

البته نباید این موضوع را فراموش کرد که این توضیحات در زمانی کاربرد پیدا میکند که در مورد آی سی های باشد که هم نوع SMD و هم نوع DIP آن وجود داشته باشد و مثلا در مورد سری Xmega که صرفا بصورت SMD هستند؛ این موضوع مفهومی نخواهد داشت.

نکات بسیار مهم در تهیه پروگرامر که متاسفانه فراموش میشود!

دیدگاه

واقعا جا دارد از همه ی شما عزیزان تشکر کنم
                    یک سوال:
                    در هنگام پروگرام کردن میکرکنترل های SMD به مشکل بر نمی خورید؟ مثلا وقتی می خواهید اون رو روی مدار اصلی لحیم کنید..... قبلش به چه صورتی اون رو پروگرام می کنید؟
                    پیشنهادی برای راحت تر شدن کار با میکرکنترلرهای SMD ندارید؟
                    جدیدترین ویرایش توسط فکر; ۲۲:۳۵ ۱۳۹۵/۰۷/۲۲.

دیدگاه

من با آقای لاچینی موافقم ،چون تو بعضی از مواقع اصلا استفاده از قطعات SMD عقلانی نیست و در بعضی جاها اصلا نمونه DIP وجود نداره که بخواییم از اون استفاده کنیم
                      خداوند بی نهایت است اما به قدر نیاز تو فرود می آید ، به قدر آرزوی تو گسترده می شود و به قدر ایمان تو کارگشاست.
                      [hr]

دیدگاه

نوشته اصلی توسط فکر
                        واقعا جا دارد از همه ی شما عزیزان تشکر کنم :nerd:
                        یک سوال:
                        در هنگام پروگرام کردن میکرکنترل های SMD به مشکل بر نمی خورید؟ مثلا وقتی می خواهید اون رو روی مدار اصلی لحیم کنید..... قبلش به چه صورتی اون رو پروگرام می کنید؟
                        پیشنهادی برای راحت تر شدن کار با میکرکنترلرهای SMD ندارید؟
                        اگه قراره یه بار واسه همیشه پروگرمش کنید پیشنهاد من استفاده از سوگته...با سوکت پروگرم کنید و بعدش روی برد اصلی لحیم کنید...اگه قراره در آینده دوباره یا چندباره میکرو پروگرم بشه بهتره که روی بوردی که طراحی میکنید یه جا به صورت پین هدر یا باکس هدر واسه پروگرم کردن میکرو در نظر بگیرید...

www.intelart.ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط lachini
                          به نظر من هر کدام در جای خود ارزش خود را دارد و یکی را نمیتوان جایگزین دیگری کرد.

استفاده از دیپ برای موارد زیر :
                          - در حین طراحی اولیه مدار هستید و قسمت های مختلف آن ممکن است دچار تغییرات شود، در این مرحله برد بورد بهترین گزینه است و قطعا میکرو دیپ هم بهترین گزینه!
                          - در طرح هایی که نیاز به استفاده از سوکت باشد. برای سادگی تعویض و تعمییر بدون نیاز به هویه و ...
                          - سادگی استفاده برای تازه کاران و در نتیجه گزینه مناسب برای آزمایشگاه مراکز آموزشی.

اما بعد از اتمام طراحی قطعات SMD مزایای خود را نشان میدهد :
                          - ابعاد کوچک
                          - نویز پذیری کمتر تا حدودی البته
                          - عدم نیاز به سورخکاری برد
                          - قیمت پایین. البته به نظر من moghani1376 اشتباه میکنند که علت قیمت پایین را ابعاد کوچکتر ویفر میدانند. چون ابعاد ویفر معمولا به تکنولوژی ساخت و میزان قطعات بکار رفته بستگی دارد و SMD و یا DIP فقط بحث بسته بندی چیپ است. و در هر دو بسته بندی معمولا یک نوع چیپ استفاده میشود و توسط سیم مخصوص ارتباط بین چیپ و پایه ها آی سی برقرار میشود.
                          این حرف شما تاحدودی درست اما تابه حال دقت کردید چرا قطعات smd چند تا gnd بیشتری دارند اولا به خاطر تکنولوژی ساخت آن,و ویفرکوچک تر,در نتیجه نیاز به اتصالات کوچک تر و کم شدن هزینه تولید و همچنین چون قطعات smd کوچک هستند بنابرین جای کمتری اشغال کرده و هزینه حمل آن به ازای هر قطعه کمتراست :nerd:

از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
                          تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
                          اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901

دیدگاه

این جا رو ببینید:
                            https://www.google.com/search?q=socket+for+avr+smd&tbm=isch&tbo=u &source=univ&sa=X&ved=0CB0QsARqFQoTCLf b1b3T1scCFUKLLAodPpQJZg&biw=1278&bih=675#t bm=isch&q=socket+for+smd

www.intelart.ir

دیدگاه

چندین سال میشه که فقط از قطعات SMD استفاده می کنم. اصاً اصرااااار دارم که از SMD استفاده کنم. دلایلش حجم کمتر، بردهای کوچکتر، ارتفاع کمتر و جعبه کوچکتر، کاراییِ بهتر قطعات (تقریباً هیچ میکروکنترلر xmega به صورت DIP وجود نداره)، مونتاژ تمیز تر، امکان مونتاژ در دو سمت برد و در نهایت مهمترین عامل: قیمت کمتر...
                              بیایید با Google آشتی کنیم!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X