اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

چقدر از میکروکنترلرهای SMD استفاده می کنید؟ {نظر سنجی و تبادل نظر}

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : چقدر از میکروکنترلرهای SMD استفاده می کنید؟ {نظر سنجی و تبادل نظر}

نوشته اصلی توسط محمد رستمی
    چندین سال میشه که فقط از قطعات SMD استفاده می کنم. اصاً اصرااااار دارم که از SMD استفاده کنم. دلایلش حجم کمتر، بردهای کوچکتر، ارتفاع کمتر و جعبه کوچکتر، کاراییِ بهتر قطعات (تقریباً هیچ میکروکنترلر xmega به صورت DIP وجود نداره)، مونتاژ تمیز تر، امکان مونتاژ در دو سمت برد و در نهایت مهمترین عامل: قیمت کمتر...
    از شما بقیه دوستان تشکر می کنم.
    البته بیشتر منظور من و هدف این نظر سنجی سری ATmega بود است.
    جدیدترین ویرایش توسط فکر; ۲۲:۳۵ ۱۳۹۵/۰۷/۲۲.

دیدگاه

سلام دوستان من بیشتر از dip استفاده می کنم...خیلی دوست دارم SMDکارکنم حالا می خواهم بدانم با روش اتو کاری در ساخت فیبر مدار چاپی ایا می توان جایic را به دقت در اورد به طوری که همه ی پایه ها درست لحیم شوند بعد برای پروگرم کردن هم به مشکل خوردم clk را باید به کدام پایه mega16 اتصال دهم :angry:
      همچون دیود ی ام که با ورق معکوس روزگار شکسته شده ام

دیدگاه

برا کار با smd نیاز به هویه هیتر هستش(که گرونه) و لحیم و لحیم کاری و وقت میخواد
        برا کار با smd نیاز به پروگرامر isp هستش(که همه دارن)
        برا کار با smd نیاز به pcb زدن هستش......و دردسر داره و وقت میخواد.........اگه هم بخوای بدی بیرون pcb بززن برات اونم مشکلات خاص خودش رو داره
        برا کار با smd دقت لازمه
        برا کار با smd باس کار توش پول باشه و طرف هم بخواد(و البته تو تجهیزاتش رو داشته باشی) و گرنه همون dip بهتره
        ================================================== ================
        لذا زیاد عقلانی نیست که با smd کار کنیم مگه این که کار برا شرکی چیزی باشه که تجهیزات رو بهت میده
        یا این که
        کلا تو کار انجام پروژه هستی و تجهیزاتش رو داری و مشتری هم smd میخواد.

البته تو بعضی پروژه ها نیاز هست از میکرو هایی استفاده کنی که سری dip شون تو بازار نیست(و اصلا وجود نداره.....ما که ندیدیم تا حالا--مثلا مگا68و128) و باس حتما از سری smd استفاده کنی >>>>> تو این جور موارد مجبوری از smd استفاده کنی >>>>>> لذا در این موارد طراحی pcb و لحیم و لحیم کاری قطعات smd به نظر واجب میاد.
        ==============
        این بود رمان من :mrgreen:
        اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وآلِ مُحَمَّدٍ وعَجِّلْ فَرَجَهُمْ

اگه دوس دارید سریع به جواب برسید :
        1) قبل از پرسیدن سوال، بسرچید.
        2) سوالاتون رو با جزئیات کامل مطرح کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط moghani1376
          این حرف شما تاحدودی درست اما تابه حال دقت کردید چرا قطعات smd چند تا gnd بیشتری دارند اولا به خاطر تکنولوژی ساخت آن,و ویفرکوچک تر,در نتیجه نیاز به اتصالات کوچک تر و کم شدن هزینه تولید و همچنین چون قطعات smd کوچک هستند بنابرین جای کمتری اشغال کرده و هزینه حمل آن به ازای هر قطعه کمتراست :nerd:
          خوب بود که برای کوچکتر بودن ویفر در قطعات SMD نسبت به DIP یک منبع و مرجع قابل قبول را نام می بردید. ولی دوست عزیز بحث بسته بندی به نظر من نباید خیلی مرتبط با ویفر باشد. حتی در قطعات DIP هم ما شاهد آی سی هایی هستیم که دارای چند پکیج DIP هستند که معمولا پایه های اضافه را بدون اتصال N.C قرار میدهند. به دلیل اینکه در بحث بسته بندی شما معمولا باید از استانداردهای مشخصی در تعداد پایه ها پیروی کنید.

برای اینکه بحث با موضوع تاپیک هم مرتبط شود من مثال ATmega8 را میزنم. در بسته بندی نوع SMD علاوه بر چندین پایه GND,VCC شما شاهد کانال مبدل آنالوگ به دیجیتال اضافه تر هم هستید. منظورم ADC7 از پین 22 در نسخه SMD است که در نسخه DIP وجود ندارد.

اکنون اگر بخواهیم موضوع را ساده نگاه کنیم، باید نتیجه گرفت چون تعداد پین ها بیشتر شده پس باید ویفر هم بزرگتر شود و در نتیجه قیمت هم بالاتر باشد.

البته به نظر من (دقت کنید نظر من با آنچه ممکن است واقعا وجود داشته باشد یکسان نباشد) میتوان اینگونه درنظر گرفت که ویفر بصورت مستقل تولید میشود و سپس در خط تولید بسته به نوع بسته بندی ممکن است برخی پایه ها متصل و شوند و یا حتی متصل نشوند. همانطور که در نوع دیپ برخی آی سی با بزرگتر شدن پیکیج به تعداد پایه های اضافه تر ، پایه های بدون اتصال N.C بیشتر میشود.

برای تکیمیل شدن بحث هم از شما دعوت میکنم که حتما اپلیکشن نت AVR211 را مطالعه کنید. در این مطلب اشاره به بسته بندی نوع Wafer Level Chip Scale Packages یا همان (WLCSP) میکند. و در توضیح ویژگی های آن نسبت به سایر بسته بندی ها به این نکته اشاره میشود :

کد:
          • Allows integration using the smallest possible form factor
          – Packaged devices are practically the same size as the die
          • Small footprint and package height
          • Low inductance between die and PCB
          • High thermal conduction characteristics
          • Short manufacturing cycle time
          • Light-weight: no leadframe, mold compound or substrate
          دقت کنید در بند اول اشاره کرده که سایز بسته بندی به اندازه همان چیپ اصلی میشود. و نگفته که چیپ اصلی به اندازه بسته بندی کوچک میشود. و به نظر میرسد که اندازه ویفر ارتباطی با نوع بسته بندی ندارد.

نکات بسیار مهم در تهیه پروگرامر که متاسفانه فراموش میشود!

دیدگاه

اگه بتونید برد رو خوب در بیارید سرعت مونتاژ برد SMD به مراتب سریعتر از DIP هست...
            فرض کتید قراره یه ATMEGA32 رو با پکیج DIP مونتاژ کنید....از سوراخکاری و دقت در سوراخکاری که بگذریم (همینجا اشاره کنم قابل توجه دوستانی که میگن SMD دقت میخاد...خوب DIP هم واسه سوراخکاری دقت میخاد!!!!) وقتی قرار باشه لحیم کاری کنید باید دونه دونه پایه های DIP رو لحیم کنید...ولی SMD من هر 5 تا پایه رو با هم لحیم میکنم...یعنی همون ATMEGA32 اگه قرار باشه SMD کار کنید میشه 44 پایه...من اینو خیلی خیلی سریعتر از DIP لحیم میکنم....
            زدن PCB هم اگه کارتون تمیز باشه میتونید خیلی راحت SMD رو هم تمیز در بیارید....
            تولید کننده تجهیزات برنامه پذیر اتوماسیون صنعتی

www.intelart.ir

ساخت کنترلر دما PID فازی با AVR [آموزشی]

دیدگاه

در این فیلم که یکی از اعضای انجمن لطف کرده و ساخته می تونید ببینید که لحیم کاری یک میکروکنترلر SMD چقدر سریع تر از میکروکنترلر DIP است. تازه بدون هویه هوای گرم این کار انجام میشه.
              ببینید که به چه سرعتی لحیم کاری انجام میشه:

نوشته اصلی توسط hamid-69 نمایش پست ها
              راستش چون من زیاد دوست ندارم صبر کنم دمای هویه رو بین 350 تا 370 درجه همیشه تنظیم می کنم! دمای استاندارد برای SMD شاید نباشه ولی با این دما راحت ترم!
              --
              اینم اون ویدئویی که خواسته بودین:

مدت زمان کل 2:09 هست ،از زمان 1:25 به بعد کیفیت تصویر بهتر میشه!!! (فیلم بردار مثل خودم آماتور بوده!)
              جدیدترین ویرایش توسط فکر; ۲۲:۴۱ ۱۳۹۵/۰۷/۲۲.

دیدگاه

قبلا بادمه یه PDF و یه فیلم واسه لحیم کاری انواع پکیج ها گذاشته بودم...پیداش کنم میذارم اینجا

www.intelart.ir

دیدگاه

چه زود پیدا شد!!!! :mrgreen:

سلام... یک PDF آموزشی و یک فیلم آموزشی واسه لحیم کاری قطعات SMD با هویه پلود کردم... از دستش ندید : دانلود (http://www.mediafire.com/download/5z24xq5p4a89jx4/SMD_Soldering.zip)
                  جدیدترین ویرایش توسط اشکان غفارزاده; ۲۳:۰۱ ۱۳۹۵/۰۷/۲۲.

www.intelart.ir

دیدگاه

سلام

قاعدتا" میکروهای با پکیج DIP باید تا کنون که 2015 است، از بازار حذف می شدند!
                    در هر صورت نزدیک به حذف خواهند شد

و باید دوستان پروژک ساز ( پروژه کوچک) به استفاده از SMD عادت کنند که سخت نیست.

درود
                    گشتی در لاله زار
                    http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76138.0

http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=76141

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : چقدر از میکروکنترلرهای SMD استفاده می کنید؟ {نظر سنجی و تبادل نظر}

نوشته اصلی توسط gani
                      سلام

قاعدتا" میکروهای با پکیج DIP باید تا کنون که 2015 است، از بازار حذف می شدند!
                      در هر صورت نزدیک به حذف خواهند شد

و باید دوستان پروژک ساز ( پروژه کوچک) به استفاده از SMD عادت کنند که سخت نیست.

درود
                      با سلام و درود
                      پس با این حساب برویم سراغ SMD قبل از اینکه مجبور بشویم.

نوشته اصلی توسط Mahdi.Faani
                      قبلا بادمه یه PDF و یه فیلم واسه لحیم کاری انواع پکیج ها گذاشته بودم...پیداش کنم میذارم اینجا
                      مطلب شما رو هم دیدم و جالب بود. فقط از برخی وسایل استفاده می کرد که تا حالا توی فروشگاه ها ندیده بودم مثل اون Flux های مایع و اون ماژیکه که Flux داشت.
                      جدیدترین ویرایش توسط فکر; ۲۳:۴۹ ۱۳۹۵/۰۷/۲۲.

دیدگاه

فلاکس رو داره دوست عزیز...فروشگاه همین سایت داره...تفاوتش اینه که اون آقا از ماژیکش استفاده میکرد...اینجا ژل فلاکس رو میفروشن...من خودم خریدم و استفاده هم کردم...فوق العاده س...

www.intelart.ir

دیدگاه

سلام خوب اخه من معمولا میخوام روزی 10الی20 بار مدار هامو باز بسته کنم سخته و امکاناتشم موجود نیست.

ولی شنیدم کیفیت میکروهای smdبهتره و تو تیراژ اگر باشه یروزی استفاده میکنم...خودم این داستان رو با رگلاتور7805تجربه کردم smdواقعا بهتره...

دیدگاه

پاسخ : چقدر از میکروکنترلرهای SMD استفاده می ک&#160

دوستان میدونم ک شاید یکم بی ربط باشه ولی میگم :redface: :redface: :redface:
                            بیشتر دوستان ب خاطر سخت بودنش توی لحیم کاری ازش استفاده نمیکنن. :agree: :agree:
                            حالا من یک روش عالی میخوام بگم: (درضمن مطمین باشین اگه درست انجام بدین هیچ بلایی سر میکرو نمیاد)
                            1.برد رو ک چاپ کردین روی جای پایه های میکرو با انگشتتون یکم روغن لحیم بزنید(یا فلاکس)
                            2.بعد میکروی اس ام دی رو دقیق جا گذاری کنید(میتونید از پنس استفاده کنید یا از این جارو برقیا.خخخ)بخاطر اون روغن لحیمش خیلی تکون نمیخوره.
                            3.با یک هویه 40 وات (اگه بار اولتونه و گرنه با 60 هم میشه) چهار پایه ی گوشه ی میکرو رو لحیم کنید.(بارم ببینید ک میکرو جابجا نشده باشه)
                            4.حالا هویه تون رو توی روغن لحیم بزنید و یکم سیم قلع(همون سیم لحیم)ب هویتون بزنید تا روی هویه جمع بشه.حالا از یک طرف میکرو باید شروع کرد.
                            5.هویه رو بصورت مسواکی و پایین و بالا روی پایه ها بکشید.(لحیم ب همه جا بچسبه.پایه ها صد در صد به هم میچسبن ولی نترسین تو دو مرحله بعد درست میشه)
                            6.حالا تقریبا 10 ثانیه ب میکرو استراحت بدین.بعد بقیه قلع های نوک هویتون رو با ابر نسوز پاک کنید(اگه نداشتین محکم(خیلی محکم نه) بلبه میر بزنید تا قلع های اضافش پاک بشه)
                            7.اینجا معجره میکنیم.دوباره هویتون رو تو روغن لحیم بزنید .حالا با احتباطی بیشتر از لحیم زدن روی پایه ها هویه رو مشواکی بکشید.(اگه لحیم رو هویه جمع شد یا پاکش کنید یا بزنید لبه میز)
                            حالا یک طرف رو ک اینکار رو کردین برد رو مخالف نور بگیرین(بر خلاف جهت نور)و ببینین اتصالی نداشته باشه.یکم ب میکرو استزاخت بدین و برین رو اضلاع دیگه هم این کار رو انجام بدین.
                            ببخشید طولانی شد
                            مشخصات : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.msg638969#msg638969

هیچ وقت از یادگیری نترس
                            [move] :agree: :biggrin: :sad: :rolleyes:[/move]

دیدگاه

پاسخ : پاسخ : چقدر از میکروکنترلرهای SMD استفاده می ک 

نوشته اصلی توسط mj.sh
                              دوستان میدونم ک شاید یکم بی ربط باشه ولی میگم :redface: :redface: :redface:
                              بیشتر دوستان ب خاطر سخت بودنش توی لحیم کاری ازش استفاده نمیکنن. :agree: :agree:
                              حالا من یک روش عالی میخوام بگم: (درضمن مطمین باشین اگه درست انجام بدین هیچ بلایی سر میکرو نمیاد)
                              1.برد رو ک چاپ کردین روی جای پایه های میکرو با انگشتتون یکم روغن لحیم بزنید(یا فلاکس)
                              2.بعد میکروی اس ام دی رو دقیق جا گذاری کنید(میتونید از پنس استفاده کنید یا از این جارو برقیا.خخخ)بخاطر اون روغن لحیمش خیلی تکون نمیخوره.
                              3.با یک هویه 40 وات (اگه بار اولتونه و گرنه با 60 هم میشه) چهار پایه ی گوشه ی میکرو رو لحیم کنید.(بارم ببینید ک میکرو جابجا نشده باشه)
                              4.حالا هویه تون رو توی روغن لحیم بزنید و یکم سیم قلع(همون سیم لحیم)ب هویتون بزنید تا روی هویه جمع بشه.حالا از یک طرف میکرو باید شروع کرد.
                              5.هویه رو بصورت مسواکی و پایین و بالا روی پایه ها بکشید.(لحیم ب همه جا بچسبه.پایه ها صد در صد به هم میچسبن ولی نترسین تو دو مرحله بعد درست میشه)
                              6.حالا تقریبا 10 ثانیه ب میکرو استراحت بدین.بعد بقیه قلع های نوک هویتون رو با ابر نسوز پاک کنید(اگه نداشتین محکم(خیلی محکم نه) بلبه میر بزنید تا قلع های اضافش پاک بشه)
                              7.اینجا معجره میکنیم.دوباره هویتون رو تو روغن لحیم بزنید .حالا با احتباطی بیشتر از لحیم زدن روی پایه ها هویه رو مشواکی بکشید.(اگه لحیم رو هویه جمع شد یا پاکش کنید یا بزنید لبه میز)
                              حالا یک طرف رو ک اینکار رو کردین برد رو مخالف نور بگیرین(بر خلاف جهت نور)و ببینین اتصالی نداشته باشه.یکم ب میکرو استزاخت بدین و برین رو اضلاع دیگه هم این کار رو انجام بدین.
                              ببخشید طولانی شد
                              بهتره از قلع کش نواری استفاده بشه واسه جمع کردن قلع اضافی روی پایه ها!

www.intelart.ir

دیدگاه

اون دردسر داره.همون همویه بهتره.البته با اجازه آقای فانی :icon_razz: :icon_razz: :icon_razz:
                                مشخصات : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=1721.msg638969#msg638969

هیچ وقت از یادگیری نترس
                                [move] :agree: :biggrin: :sad: :rolleyes:[/move]

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X