اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

بحث راجع به فیوز بیتهای میکروکنترلر AVR

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : بحث راجع به فیوز بیتهای میکروکنترلر AVR

اول باید با وارد کردن ایمیل تون log in بشید(بالای صفحه سمت راست). بعد میتونید فایل مورد نظرتون رو دانلود بکنبد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliavr
      سلام دوستان چطورازسایت 4shared فایل دانلودکنم چون دوستان هرچه فایل تواین سایت پ میکنندمن نمی تونم دانلودکنم سه چهارتاگزینه دانلود میاره هرکدام که می زنم می بینم اون فایل موردنظردانلود نشده ممنون میشم اگردوستان راهنمایی کنند
      امیدوارم که ادمین این پیج پاسخ های غیر مرتبط رو حذف کنه( از جمله همین پاسخ خودم) تا تعداد صفحات این تاپیک کمتر بشه
      در مورد دانلود های اشتباه حق با شماست . متاسفانه خیلی ها از جمله خود م این اشتباه رو بارها انجام دادن . برای دانلود فایل مورد نظر اول اسم فایلی رو که میخوایید دانلود کنید در صفحه پیدا کنید دقیقاا زیر عنوان فایل یک لینک دانلود قرار داره که اون لینک دانلود شماست . این لینک شما رو به صفخه دیگری منتقل میکنه که از بین دو گزینه priority download و free download گزینه free download رو انتخاب کنید
      [i

دیدگاه

سلام دوستان،
        می خوام ATtiny 13 رو پروگرم کنم با SPI و Codevision. تو تاپیک ها که می گشتم برای فیوز بیت های این میکرو، چیز خاصی پیدا نکردم و همچنین ظاهرا به علت برخی مشخصات این میکرو باید خیلی دقت کرد تو پروگرم کردن فیوز بیت ها. در ضمن من خوندم که که Attiny 13 رو نمی شه با کریستال خارجی راه اندازی کرد ولی تو دیتا شیت زده که می شه کریستال خارجی هم بهش وصل کرد.

در ضمن می شه یک نفر راهنمایی در مورد فیوز بیت های این میکرو بکنه.
        ممنون.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط vahhab
          سلام دوستان،
          می خوام ATtiny 13 رو پروگرم کنم با SPI و Codevision. تو تاپیک ها که می گشتم برای فیوز بیت های این میکرو، چیز خاصی پیدا نکردم و همچنین ظاهرا به علت برخی مشخصات این میکرو باید خیلی دقت کرد تو پروگرم کردن فیوز بیت ها. در ضمن من خوندم که که Attiny 13 رو نمی شه با کریستال خارجی راه اندازی کرد ولی تو دیتا شیت زده که می شه کریستال خارجی هم بهش وصل کرد.

در ضمن می شه یک نفر راهنمایی در مورد فیوز بیت های این میکرو بکنه.
          ممنون.
          جواب قسمت قرمز رنگ رو پیدا کردم:
          http://www.engbedded.com/fusecalc
          سایت خوبیه، می تونید با تغییر مشخصات، تغییرات رو روی فیوز بیت ها ببینید

دیدگاه

با سلام
            برای atmega16 میشه نحوه استفاده از کلاک داخلی یا خارجی رو با 0 یا 1 کردن فیوز بیت های cksell0.1.2.3 مشخص کرد.
            من اخیرا پروژه ای رو باید کار کنم که از attiny13 استفاده میکنه. اینجا باید فیوزبیت ها به چه شکلی باشند تا بتونم از کلاک داخلی یا خارجی استفاده کنم.

راستش باید یه پالسی با فرکانس 2کیلوهرتز توسط attiny13 تولید کنم. نمی دونم که باید از کلاک داخلی استفاده کنم یا خارجی؟
            بحث دیگه هم اینجاست که توی کدویژن باید از چه دستوراتی استفاده کنم تا میکرو، پالس با فرکانس 2کیلوهرتز رو تولید کنه؟
            اگه کمک کنید ممنون میشم.
            اگه کسی هم میتونه این پروژه رو انجام بده هزینه اش رو متقبل میشم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط number17
              با سلام
              برای atmega16 میشه نحوه استفاده از کلاک داخلی یا خارجی رو با 0 یا 1 کردن فیوز بیت های cksell0.1.2.3 مشخص کرد.
              من اخیرا پروژه ای رو باید کار کنم که از attiny13 استفاده میکنه. اینجا باید فیوزبیت ها به چه شکلی باشند تا بتونم از کلاک داخلی یا خارجی استفاده کنم.

راستش باید یه پالسی با فرکانس 2کیلوهرتز توسط attiny13 تولید کنم. نمی دونم که باید از کلاک داخلی استفاده کنم یا خارجی؟
              بحث دیگه هم اینجاست که توی کدویژن باید از چه دستوراتی استفاده کنم تا میکرو، پالس با فرکانس 2کیلوهرتز رو تولید کنه؟
              اگه کمک کنید ممنون میشم.
              اگه کسی هم میتونه این پروژه رو انجام بده هزینه اش رو متقبل میشم.
              نمیخواد برا اینچیزا خرج کنی با تایمر میکرو خودت راحت اینکار رو انجام بده.
              یه سری تمرین تو وبلاگ زیر انجام دادم که اکثرا مربوط به ایحاد موج مربعی و دریافت و ارسال سریاله برو ببین شاید بدردت بخوره (البته با سی نوشته شده). اگه بازم نشد برو مبحث تایمرا رو بخون . تو وقفه تایمر وضعیت یک پین رو تغییر بده. اگه بازم سوالی بود یه تاپیک مجزا بساز
              mortazavi91.mihanblog.com
              راه اندازی ماژول nrf24l01p برای codevision (ارتباط بیسیم بین دو میکرو) : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=78587.0
              کوچ کردن از کدویژن به http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=81025.0 : AtmelStudio
              نحوه نوشتن اصولی یک لایبرری و درایور نرم افزاری( بصورت ساده) : http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=81071
              http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=82130.0 سفارش راه انداز ماژول های مختلف توسط اعضای انجمن
              انشالله به زودی تاپیک ها به روز رسانی خواهد شد،

دیدگاه

دوستان از توانم خارج بود همه صفحه هارو بخونم فقط می خواستم تجربمو زود بین دوستان اشتراک بزارم اونایی که به هر دلیلی فیوز بیت رو به اشتباه کلاک خارجی گزاشتن پروگرامرشون نمیتونه کار کنه کافیه IC رو رو همون برد پروگرامر بین پایه XTAL1 , XTAL2 یه کریستال ساعت وصل کنن بدون نیاز به خازن اگر عمل نکرد یه خازن کم ظرفیت بین XTAL1 و زمین نیز قرار بدین میتونید وارد فیوز بیتها شده تغییر به داخلی و... بدید موفق باشید :nice: :nerd:
                کم باش اصلا هم نگران کم بودنت نباش!!!
                اونی که اگر کم باشی گمت میکنه, همونیه که اگر زیاد باشی حیفت میکنه!!
                فقط خوب باش. خوب بودن به اندازه کافی متفاوتت میکنه.

دیدگاه

ایا در میکروهای avr مثلا atmega8 قفل کردن فیوزبیتهای
                  lpm , spm در هر دو حالت bootloader و APPLICATION درجه امنیتی مناسبی رو تولید میکنه
                  یعنی اگر فیوز بیت FURTHER PORGRAMMING رو فعال نکنیم با همون فیوزبیتهای SPM و LPM میتونه خیالمون از شکسته
                  شدن قفل راحت باشه.
                  مهم نیست چه مدرکى دارید
                  مهم این است که چه درکى دارید . . .

دیدگاه

با سلام خدمت اساتید
                    من دو عدد atmega16L دارم
                    هر دو میکرو با یه برنامه مشابه پروگرم کردم
                    بعد از تست برنامه متوجه شدم که برای هر دو میکرو از 8 عدد led روی پورت c میکرو چهار تاش روشن نمیشن؟؟!!
                    بعد از خواندن مطالب این پست متوجه شدم که باید برای استفاده از پورت c گزینه JTAG رو غیر فعال میکردم که نکرده بودم!!
                    بعد دوباره میکرو ها رو به پروگرم وصل کردم و گزینه JTAG رو غیر فعال کردم،یکی از میکروها درست شد و پورت C بدون مشکل کار میکنه و تمامی led های متصل به ان فعال میشن..
                    اما میکرو دوم دیگه هیچ کدم از پایه های پورت C کار نمیکنه،بقیه پورتها مشکلی نداره ولی هر کاری کردم دیگه پورت C فعال نشد که نشد!!چند بار برنامه های مختلف ریختم،پاک کردم،فیوزبیتهارو چند بار تغیر داردم....!!!!
                    از پروگرم stk500 و با نرمافزار avt studio4 استفاده کردم
                    چون ویندوز سون 64 بیت دارم با برنامه bascom وcodevision نمیتونم استفاده کنم
                    حالا به نظر شما برای فعال کردن پورت c این میکرو دوم راه حلی وجود داره؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط msi
                      با سلام خدمت اساتید
                      من دو عدد atmega16L دارم
                      هر دو میکرو با یه برنامه مشابه پروگرم کردم
                      بعد از تست برنامه متوجه شدم که برای هر دو میکرو از 8 عدد led روی پورت c میکرو چهار تاش روشن نمیشن؟؟!!
                      بعد از خواندن مطالب این پست متوجه شدم که باید برای استفاده از پورت c گزینه JTAG رو غیر فعال میکردم که نکرده بودم!!
                      بعد دوباره میکرو ها رو به پروگرم وصل کردم و گزینه JTAG رو غیر فعال کردم،یکی از میکروها درست شد و پورت C بدون مشکل کار میکنه و تمامی led های متصل به ان فعال میشن..
                      اما میکرو دوم دیگه هیچ کدم از پایه های پورت C کار نمیکنه،بقیه پورتها مشکلی نداره ولی هر کاری کردم دیگه پورت C فعال نشد که نشد!!چند بار برنامه های مختلف ریختم،پاک کردم،فیوزبیتهارو چند بار تغیر داردم....!!!!
                      از پروگرم stk500 و با نرمافزار avt studio4 استفاده کردم
                      چون ویندوز سون 64 بیت دارم با برنامه bascom وcodevision نمیتونم استفاده کنم
                      حالا به نظر شما برای فعال کردن پورت c این میکرو دوم راه حلی وجود داره؟
                      قاعدتا با غیر فعال کردن jtag باید فعال بشه
                      یکبار میکرو رو پاک کنید با فیوزبیت دیفالت پروگرام کنید .دوباره پاک کنید و برنامه خودتون با فیوزبیت مد نظرتون پروگرام کنید
                      من بعضا اینکار رو میکنم جواب میده

دیدگاه

سلام
                        دوستان یه مشکلی خوردم اعصابمو خرد کرده
                        لطفا اگه میتونید راهنمایی کنید
                        مشکلم با فیوزبیت های مگا8 هست
                        به صورت احمقانه ای تو دیفالت کارخانه فیوز RSTDISBL برنامه ریزی شده است ("0&quot و میکرو رو عملا برای من غیرقابل استفاده کرده است ، توی همین دیفالت احمقانه کلاک هم به صورت 4 مگاهرتز داخلی تنظیم شده است
                        میکروها اس ام دی هستند و روی بردم لحیم کرده ام و میخواستم با خیال راحت ( stk200 ) با پورت پرینتر پروگرامشون کنم ، اما خوردم تو دیوار

ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط keyvancash
                          سلام
                          دوستان یه مشکلی خوردم اعصابمو خرد کرده
                          لطفا اگه میتونید راهنمایی کنید
                          مشکلم با فیوزبیت های مگا8 هست
                          به صورت احمقانه ای تو دیفالت کارخانه فیوز RSTDISBL برنامه ریزی شده است ("0&quot و میکرو رو عملا برای من غیرقابل استفاده کرده است ، توی همین دیفالت احمقانه کلاک هم به صورت 4 مگاهرتز داخلی تنظیم شده است
                          میکروها اس ام دی هستند و روی بردم لحیم کرده ام و میخواستم با خیال راحت ( stk200 ) با پورت پرینتر پروگرامشون کنم ، اما خوردم تو دیوار

ممنون
                          دوست عزیز میکرو در حالت پیش فرض محاله فیوزبیتهاش فعال باشه یا خودتون اشتباه کردین یا میکرو رو یه از خدا بیخبر برده انگولک کرده بعد به اسم سالم عودت به فروشنده کرده. کافیه یه مقاومت 1 کیلو به پایه12 ولت اون سر مقاومت رو به کلکتور 2n3904 یا احتمالا" با 2n2222 هم میشه از همین نقطه اتصال مقاومت و کلکتور به پایه ریست میرو معیوب وصل کن و بیس رو با یه مقاومت 220 اهم وصل کنی به پایه ریست پروگرامر و امیتر رو به زمین پروگرامر و تمامی سیمهای دیگه رو به صورت اتصال معمول به میکرو وصل کن برو تو فیوز بین فیوز بیتو غیر فعال کن و میرو را بدون ترانزیستور و.... مثل قبل به پرو گرامر وصل کن مورد رفع میشه انشالله. موفق باشید

دیدگاه

سلام
                            آقای abin66
                            میشه لطفا راهی رو که برای ریست کردن فیوز بیت ها گفتید رو به صورت عکس تو سایت قرار بدین
                            ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط 0000a
                              سلام
                              آقای abin66
                              میشه لطفا راهی رو که برای ریست کردن فیوز بیت ها گفتید رو به صورت عکس تو سایت قرار بدین
                              ممنون
                              مدار پروگرامر برات میزارم روش کار کن .

مدار با پورت پرینتر البته یکم خوب نگاه کنی چیز خاصی نداره الکی شلوغ شده.
                              اینم به مدار ساده شده فقط میتونی سمت راست رو به پینهای هم نام که از روی پروگرامر می اید وصل کنی و گراند ترانزیستور هم همینجور به گراند پروگرامر وصل کن جای اون مقاومتها 220 یا 330 بزار اون یک کیلو همون خوبه باشه و یه 12ولت رگوله شده(رگوله باشه حتما" )از یه منبع بیرونی تامین کن مثل پاور کامپیوتر و گراند اونم به گراند پروگرامر وصل کن و برو تو تنظیمات فیوز بیتRSTDISBLE اگه 1 بود صفر و بلعکس.

موفق باشی.

دیدگاه

آقا دستم به دامنتون

امروز سه تا میکرو مگا16 خراب کردم.
                                با کدویژن stk200/300 کار میکنم. موقع پروگرام میخوام CKSEL3,2,1 را طبق خواستم تغییر بدم. بعد اینکار با یکی از دو حالت زیر میکرو من برا دفعه بعد دیگه پاک نمیشه و پروگرام نمیشه. حالت اول: زدن دکمه Program all حالت دوم: انتخاب گزینه program fuse bit از منوی program. یعنی وقتی من فیوزبیتها را پروگرام میکنم دیگه میکرو قفل میشه. در حالی که اصلا کاری به lock bit ندارم و حتی از دیتا شیت نگاه کردم که بیتهای قفل روی حالت دیفالت و بدون ایجاد محدودیت انتخاب شده اند
                                یعنی من میکرو را کنار بزارم واسه همیشه بهتره؟ با این گرونی سه تا سوزوندم الان
                                :cry2:

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X