اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی با کلیه مدارات (دماسنج - رطوبت سنج - تایمر چرخاندن)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی با کلیه مدارات (دماسنج - رطوبت سنج - تایمر چرخاندن)

با سلام خدمت شما دوستان و اساتید گرامی
    من یک دستگاه جوجه کشی کاملا دستی قبلا درست کردم و حدود 7یا8 بار هم تو بهار و پاییز ازش جوجه گرفتم و بازده اون حدود 90 درصد بوده
    برای کنترل دما از ترموکوپل سماور استفاده میکردم که حساسیت اون حدود نیم درجه هست
    اما تو کم و زیاد کردن دما برای هچ خیلی باید دردسر بکشی تا دما درست تنظیم بشه چون کنتر اون با پیچ بود و یکم تغییر اضافه دما رو 1 درجه کم و زیاد میکرد
    من قبلا خودم نقشه مدار یک دماسنج دیجیتال رو از یکی از سایت ها گرفتم و سنسور اون lm35 بود و مونتاژش کردم ولی اصلا کارایی خوبی نداشت
    یعنی دما سنج رو مثلا با یک دماسنج جیوه ای رو دمای 30 درجه کالیبره میکردی ولی وقتی اون رو تو یک محیط مثلا 3 درجه قرار میدادی دما سنج بد عمل میکرد و دما رو مثلا 15 درجه رو نشون میداد ولی در حدود همون 30 درجه تو بازه+-5 درجه تقریبا خوب جواب میداد ولی من هیچ وقت از اون استفاده نکردم

متاسفانه حالا و تو این فصل نمیدونم چه مشکلی پیش اومده ترموکوبل درست جواب نمیده
    مثلا در روز تو بازه 37.5 تا 37 هست اما شبها میره تو بازه 37تا 36.5و همین باعث شد تا من دوباره به فکر ساختن یک کنترلر دیجیتال بیافتم
    البته کنترل دما این میون خیلی مهم تر از رطوبته
    رطوبت رو با یک رطوبت سنج انالوگ با کم زیاد کردن سطح تماس اب با هوا (تغییر دهانه ظرف اب) میشه کنترل کرد
    و طبق تجربه من تغییر حتی 10 درجه ای رطوبت حول رطوبت تجربی اعلام شده تغییر خاصی روی نتیجه نداره
    چرخش شانه هم هر 4 ساعت به صورت دستی بود
    به جای المنت هم از یک سشوار قدیمی که خراب بود و درستش کردم استفاده کردم اینطور که با لوله خرطومی زیر سینک دور تا دور قسمت پایین دستگاه رو کانال کشی کردم و به دهنه سشوار وصل کردم البته ته سشوار و هواکش اون بیرود دستگاه قرار داره و سر اون داخل دستگاه میشه بعد روی لوله خرطومی رو در طول اون سوراخ کردم تا هوای گرم به دستگاه وارد بشه بالای دستگاه رو هم چند سوراخ کردم تا گردش هوا درون اون کامل بشه
    با این روش هم دما به صورت بهتر تو دستگاه پخش میشه و هم هربار هوای تازه وارد دستگاه میشه و هم المنت بیرون دستگاه هست و موجب افزلیش گرما بعد از قطع برق بعلت گرمای موجود در المنت ها نمیشه
    این تجارب من بود

توی چرخی که داخل اینترنت میزدم به سایت شما برخوردم و گغتم حتما شما دوستان عزیز کمکم میکنید

من خودم لیسانس شیمی هستم و در زمینه الکترونیک کاملا مبتدی هستم
    فقط بلدم مدار ها رو مونتاژ کنم و اونها رو در برنامه پرتیوس تست کنم و pcb اونها رو چاپ کنم

من مدار سایت شما رو در مورد دما دیدم اما چون نمیتونم تو برنامه ها دستکاری کنم نمیتونم به اون کلید کنترل دما رو اضافه کنم و کنترل دما ثابت هست
    این ثابت بودن شاید برای جوجه کشی تخم مرغ خوب باشه ولی در مورد سایر پرندگان مثل بوقلمون و قرقاول و ... باید دمای دستگاه رو هر دفعه عوض کرد
    به خاطر همین نیاز به رله کنترل هست
    اگر میشه اون رو طوری طراحی و ارایه کنید تا رله تنظیم دما هم داشته باشه؟

حالا بریم سراغ یک مدار دیگه
    من تو یک وبلاگ یک مدار کامل رو پیدا کردم ولی وقتی میخوام نقشه اون رو به pcb تبدیل کنم ارور میده و برخی قطعات رو که اکثرا دیود هستن نمیشناسه
    نکته بعدی سنسور دمای اون هست که smt160 هست میخواستم بدونم این سنسور برای کنترل دما هست؟ یا کنترل دما و رطوبت به صورت همزمان؟
    عملکرد اون چه جور بوده و قابل اطمینان هست؟ایا میشه اون رو با ds18b20جایگزین کرد؟
    در ضمن این مدار رطوبت رو هم نشون میده ولی من سنسور اون رو پیدا نکردم؟
    دوستان من بعلت عدم تجربه من در برنامه نویسی زیاد به طراحی مدار اشنا نیستم
    ایا امکان داره فن فعال در افزایش دما رو به اون اضافه کنید؟
    از شما اساتید گرامی میخواستم کمک کنید و در صورت امکان اون رو تست کرده و لیست قطعات مورد نیاز و نقشه های pcb اون رو برام به صورت عکس در اورده و دراختیار من و دیگر دوستان قرار دهید

اینم مدار
    http://s5.picofile.com/file/8109873968/jooje_keshi_avr.zip.html
    و یا
    http://micro-projects.blogsky.com/1392/10/30/post-30/%D8%B3%D8%A7%D8%AE%D8%AA-%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1-%D8%AF%D8%B1%D8%A7%DB%8C%D9%88%D8%B1-avr-%D8%A8%D8%B1%D8%A7%DB%8C-%D8%AF%D8%B3%D8%AA%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%AC%D9%88%D8%AC%D9%87-%DA%A9%D8%B4%DB%8C

با تشکر فراوان از شما

دیدگاه

پاسخ : آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی با کلیه مدارات (دماسنج - رطوبت سنج - تایمر چرخاندن)

سلام
      کسی نبود من رو در مورد این مدار بالا راهنمایی کنه
      مثل اینکه همه سخت مشغول امتحانات شدن
      ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ekf2000
        سلام
        کسی نبود من رو در مورد این مدار بالا راهنمایی کنه
        مثل اینکه همه سخت مشغول امتحانات شدن
        ممنون
        سلام
        این پروژه با smt160 درست شده که بهت پیشنهاد میکنم دور وبرش نگردی
        تو این تاپیک دوستان زحمت زیادی کشیده و با سنسور ds18b20 درست کردند شما هم همون رو درست کنی خیلی بهتر از smt160 هست
        برد جوجه کشی:
        مطالعه پست 1 (حتما مطالعه کنید)

مطالعه پست 2 (برای مطلع شدن از تغییرات برنامه مطالعه کنید)

دانلود

توجه:
        این برد نیمه صنعتی و خانگی هست...
        برای صنعتی شدن حتما برد مخصوص خودتون رو بزنید...

آی دی کانال تلگرامی مربوط به برد جوجه کشی : electr0o0nic@

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mohammad...
          سلام
          این پروژه با smt160 درست شده که بهت پیشنهاد میکنم دور وبرش نگردی
          تو این تاپیک دوستان زحمت زیادی کشیده و با سنسور ds18b20 درست کردند شما هم همون رو درست کنی خیلی بهتر از smt160 هست
          ممنون دوست عزیز
          خودم هم پشیمون شدم
          چون یکجا خوندم این سنسور smtزیاد پرش داره و خوب نیست

نکته بعد
          من تو مرور سریعی که تو این بخش داشتم مدار ترموستاتی رو ندیدم که کلید کنترل دما داشته باشه
          اگر هست میشه ادرسش رو به من بدین

من تو یک وبلاگ یک مدار دانلود کردم که با همون سنسورdsکار میکنه و کنترل چرخ داره
          اما وقتی تو پرتیوس راه میافته دما درجه به درجه کم و زیاد میشه
          میخواستم بدونم مداری سراغ دارین که بشه اون رو دهم درجه کم و زیاد کرد

یا امکان داره مدار رو قرار بدم تا برنامه رو تغییر بدین تا دهم درجه کم بشه
          چون تو جوجه کشی پرندگان دیگه دمای مطلوب اکثرا با دهم درجه هست
          مثل بوقلمون37.5
          و هچ 37
          مرغ37.4و هچ37.2
          قرقاول 37.6

فعلا چند وبلاگ دیگه قرار شده تو این هفته فایل چند مدار رو برام بفرستن
          به محض دریافت همه اونها رو قرار میدم تا بررسیشون کنید

راستی فایل های hex رو باید با چه برنامه ای ویرایش و تغییر داد؟
          با تشکر

دیدگاه

سلام ekf2000
            شما باید تو پروتیوس روی ds18b20 راست کلیک کنید وسپس چپ کلیک کنید تا به تنظیمات ds18b20 برین
            حالا در قسمت granularity اون عدد 1 رو به یک دهم تغییر بدین حالا دقت یک دهم شد
            تو این تاپیک هم اگر برگردی پست های قبلی رو بخونی به سوال خودت میرسی یعنی دوستان دستگاه جوجه کشی رو به اتمام رسوندن بازم اگر سوالی داشتین در خدمتم
            برد جوجه کشی:

دانلود

توجه:

دیدگاه

سلام ekf2000
              شما باید تو پروتیوس روی ds18b20 راست کلیک کنید وسپس چپ کلیک کنید تا به تنظیمات ds18b20 برین
              حالا در قسمت granularity اون عدد 1 رو به یک دهم تغییر بدین حالا دقت یک دهم شد
              تو این تاپیک هم اگر برگردی پست های قبلی رو بخونی به سوال خودت میرسی یعنی دوستان دستگاه جوجه کشی رو به اتمام رسوندن بازم اگر سوالی داشتین در خدمتم
              با سلام مجدد :smile:
              :eek:منظورتون همون مداری هست که دربارش در صفحه 14 بحث شده؟
              من اون مدار رو بررسی کردم ولی فکر کنم کلیدی برای تنظیم دما به صورت دستی نداشت!
              ایا این درسته یا دما با قطعه ای دیگر تنظیم میشه؟(قابلیت تنظیم دما به صورت کلیدی و دستی داره؟)
              اگر مدار کاملتری هست لطفا معرفی کنید

نکته بعد با تغییر میزان یاد شده تو برنامه پرتیوس به همون روشی که گفتین فایل هگزا هم تغییر میکنه
              یعنی وقتی انتقالش بدی رو ای سی مدار عملی هم یک دهم درجه تغییر میکنه؟یا نه فقط این تغییر تو محیط شبیه ساز که اجرا میشه؟

سوال اخر:من قبلا یک ترموستات با lm35 ساخته بودم اونجا یک قسمت تو مدار داشت برا کالیبره کردن دما البته قبلا گفتم جواب مطلوبی ازش نگرفتم :angry:
              حالا این سنسور ds18b20 هم نیاز به کالیبره کردن داره؟ و همچین امکانی تو برنامه مدار دیده شده؟
              با تشکر فراوان از راهنمایی های شما دوست عزیز :applause:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ekf2000
                با سلام مجدد :smile:
                1) :eek:منظورتون همون مداری هست که دربارش در صفحه 14 بحث شده؟
                من اون مدار رو بررسی کردم ولی فکر کنم کلیدی برای تنظیم دما به صورت دستی نداشت!
                2 )ایا این درسته یا دما با قطعه ای دیگر تنظیم میشه؟(قابلیت تنظیم دما به صورت کلیدی و دستی داره؟)
                اگر مدار کاملتری هست لطفا معرفی کنید

3)نکته بعد با تغییر میزان یاد شده تو برنامه پرتیوس به همون روشی که گفتین فایل هگزا هم تغییر میکنه
                یعنی وقتی انتقالش بدی رو ای سی مدار عملی هم یک دهم درجه تغییر میکنه؟یا نه فقط این تغییر تو محیط شبیه ساز که اجرا میشه؟

سوال اخر:من قبلا یک ترموستات با lm35 ساخته بودم اونجا یک قسمت تو مدار داشت برا کالیبره کردن دما البته قبلا گفتم جواب مطلوبی ازش نگرفتم :angry:
                4) حالا این سنسور ds18b20 هم نیاز به کالیبره کردن داره؟ و همچین امکانی تو برنامه مدار دیده شده؟
                با تشکر فراوان از راهنمایی های شما دوست عزیز :applause:
                سلام Ekf2000 عزیز
                1) آره دیگه من بصورت تخصصی بررسی نکردم این مدار رو به کجا رسوندن برای همین یه pm خصوصی به sami222 بده که اگه بخواد مدار رو اینجا بزاره چون من که دیدم ایشون به صورت عملی تست کرده و جزئیات کارش الان دستش اومده که کار می کنه یا نه
                2)بله حتما امکان تنظیم دما وجود داره در غیر این صورت که ترموستات نمیشه که
                3) شما وقتی که تو پروتیوس میزان تغییرات دمای ds18b20 را روی یک دهم قرار می دهید فقط به برنامه پروتیوس بستگی داره و تغییراتی در سورس برنامه لازم نیست ds18b20 می تواند در عمل تغییرات یک دهم به شما بدهد در حالی که ds1820 رنج تغییراتش 0.5 درجه هستش پس دقت بستگی به سنسور دارد بنابراین تو این دستگاه از ds18b20 استفاده شده که دقت 0.1 درجه را به شما خواهد داد برای هر دو سنسور هم برنامه متفاوت لازم هست یعنی هر دو با یک برنامه کار نمی کنند
                4) نیازی به کالیبره کردن این سنسور نیست چون خروجی این سنسور دیجیتال هست یعنی کافیه که بتونید اطلاعات خواندن رو بفرستید و اطلاعات دما رو دریافت کنید
                راجب lm35 هم این سنسور هم سنسور خوبی هست ولی باید دقیق کالیبره شود که در صورت استفاده از این سنسور سنسور خوبی می باشد که خودم قبلا از این سنسور استفاده کردم
                امیدوارم جوابام مفید باشن
                برد جوجه کشی:

دانلود

توجه:

دیدگاه

2)بله حتما امکان تنظیم دما وجود داره در غیر این صورت که ترموستات نمیشه که
                  3) شما وقتی که تو پروتیوس میزان تغییرات دمای ds18b20 را روی یک دهم قرار می دهید فقط به برنامه پروتیوس بستگی داره و تغییراتی در سورس برنامه لازم نیست ds18b20 می تواند در عمل تغییرات یک دهم به شما بدهد در حالی که ds1820 رنج تغییراتش 0.5 درجه هستش پس دقت بستگی به سنسور دارد بنابراین تو این دستگاه از ds18b20 استفاده شده که دقت 0.1 درجه را به شما خواهد داد
                  با سلام مجدد
                  ممنونم از راهنمایی های شما دوست عزیز

من تا حالا چندین مدار ترموستات دیدم
                  همه اونها برای تنظیم دما از سه کلید اینتر و اپ و دوون استفاده کردن
                  اما تو مدار مهندس Sami222هیچ کلیدی وجود نداشت
                  ایشان قبلا هم یک مدار طراحی کرده بودن که برای هر بار تغییر رنج دما میبایست ای سی رو از نو پراگرام کرد
                  عصر به خودشون هم pmدادم ولی فعلا جواب ندادن
                  شماهم بررسی کنید بد نیست
                  لطف کردید

نکته بعد
                  من منظورم نشون داده دما با دقت دهم درجه نیست
                  منظورم این هست که بشه تو تنظیمات مثلا دمای 37.2درجه برای شروع به کار رو به دمای37.6 رسوند
                  یعنی تغیرات دما های روشن و خاموش روبشه به صورت دهم درجه دراورد

ایا منظور شما هم همین بود

مثلا درشبیه ساز تغییرات تنظیمات یک درجه هست یعنی فقط میشه شروع رو روی 37یا38 تنظیم کرد عددی وسط اون دیگه برا تنظیم وجود نداره

یعنی شما میگویید در عمل این تنظیمات وابسته به دقت سنسوره و ربطی به برنامه نداره؟
                  مثلا در مدار ساخته شده میشه دما شروع به کار رو روی 37.6یا37.2هم تنظیم کرد

با تشکر و سپاس قلبی از راهنمایی های شما دوست و استاد ارجمند

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ekf2000
                    با سلام مجدد
                    ممنونم از راهنمایی های شما دوست عزیز

من تا حالا چندین مدار ترموستات دیدم
                    همه اونها برای تنظیم دما از سه کلید اینتر و اپ و دوون استفاده کردن
                    ایشان قبلا هم یک مدار طراحی کرده بودن که برای هر بار تغییر رنج دما میبایست ای سی رو از نو پراگرام کرد
                    شماهم بررسی کنید بد نیست
                    لطف کردید

نکته بعد
                    منظورم این هست که بشه تو تنظیمات مثلا دمای 37.2درجه برای شروع به کار رو به دمای37.6 رسوند

مثلا درشبیه ساز تغییرات تنظیمات یک درجه هست یعنی فقط میشه شروع رو روی 37یا38 تنظیم کرد عددی وسط اون دیگه برا تنظیم وجود نداره

یعنی شما میگویید در عمل این تنظیمات وابسته به دقت سنسوره و ربطی به برنامه نداره؟

متاسفانه مثل اینکه همین طور هست ولی اگه یکم برنامه نویسی بلد باشید می تونید خودتان اضافه کنید
                    یعنی برای هر بار تغییر یه پروگرام

منظورتان را متوجه شدم شما می خوایین مثلا رنج کنترل دما دهم درجه باشد نه یک درجه این هم باز به برنامه نویسی باز میگردد و آقای مهندس sami222

نه دیگه این بستگی داره به نحوه برنامه نویسی و آقای sami222
                    شما دو راه بیشتر ندارین یا این مدار رو دستگاری کنین و به خواستتون برسین یا دنبال یه مدار دیگه بگردین البته راه سومی هم که هست منتظر بمونین آقای sami222 پیغام شما را جواب دهد
                    من که چیز خاصی یادم نمیاد که تو نت دیده باشم یعنی همشون دماسنج ساده برای اموزش هستن

دوست من ما که تو دانشجو بودن گیر کردیم چه رسد که مارا استاد خطاب کنید

برد جوجه کشی:

دانلود

توجه:

دیدگاه

متاسفانه مثل اینکه همین طور هست ولی اگه یکم برنامه نویسی بلد باشید می تونید خودتان اضافه کنیدیعنی برای هر بار تغییر یه پروگرام
                      منظورتان را متوجه شدم شما می خوایین مثلا رنج کنترل دما دهم درجه باشد نه یک درجه این هم باز به برنامه نویسی باز میگردد و آقای مهندس sami222
                      نه دیگه این بستگی داره به نحوه برنامه نویسی و آقای sami222
                      شما دو راه بیشتر ندارین یا این مدار رو دستگاری کنین و به خواستتون برسین یا دنبال یه مدار دیگه بگردین البته راه سومی هم که هست منتظر بمونین آقای sami222 پیغام شما را جواب دهد
                      من که چیز خاصی یادم نمیاد که تو نت دیده باشم یعنی همشون دماسنج ساده برای اموزش هستن
                      دوست من ما که تو دانشجو بودن گیر کردیم چه رسد که مارا استاد خطاب کنید

دیدگاه

با سلام
                        با تشکر و قدر دانی توجه شما
                        متاسفانه من هیچ تجربه ای در مورد برنامه نویسی ندارم
                        و نمیتونم به مدار کلید اضافه کنم
                        یا برنامه رو دستکاری کنم

فقط امیدوارم هرچه زودتر اقای sami222بیان و تغییرات لازم رو تو مداربدن

دوسال پیش به همین مشکلات برخوردم
                        و مجبور شدم ترموستات انالوگ ببندم
                        اما نمیدونم دفعه قبل بعد از هفت یا هشت بار جوجه کشی توی هچ چرا بازی دراورد و دما تو شب و روز نیم درجه تغییر میکرد
                        حالا باید منتظر دوتا مداربمونم که فردا قرار شده برام ایمیل کنن باید ببینم اونها چه جور هستن

اگر نشد باز باید برم همون انالوگ رو راه بندازم

به هرحال ممنون از لطف شما و وقتی که گذاشتین

دیدگاه

پاسخ : آموزش ساخت دستگاه جوجه کشی با کلیه مدا

سلام. دوستان من قبلا همه توضیحات رو داده بودم که برای تظیم دما و زمان چرخاندن شانه ها و زمان روشن بودن موتور پتانسیومتر گذاشته ام که کار رو راحت کرده و دیگه نیازی به هیچ کلیدی ندارد دیگه چرا هی سوالی میپرسید که تو همین یکی دوصفحه قبل جوابشون بطور مفصل هست لطفا چند صفحه قبلی رو مطالعه کنید oo:
                          در جهان هرگز مشو مدیون احساس کسی - تا نباشد رایگان مهرت گروگان کسی
                          گوهر خود را نزن بر سنگ هر ناقابلی - صبر کن پیدا شود گوهر شناس قابلی

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان.
                            فایل چرخ دنده که مهندس سامی طراحی کرده بود تغییر دادم این بار با دوتا رله.
                            pcb شم طراحی کردم فقط هنوز مرحله منتاژم مانده اگه مشکلی داره بگید تا درستش کنم.

اینم فایل چرخدنده
                            http://uplod.ir/6yf5i16pgt0v/Chrkhanande.rar.htm

دیدگاه

من تازه وارد کار الکترونیک شدم می خوام برم قطعات رو تهیه کنم و دستگاه جوجه کشی رو بسازم
                              چطوری می تونم لیست قطعات رو برای خرید در بیارم و به فروشنده قطعه چه مشخصاتی باید بدم؟
                              از طریق پروتئوس چطوری میشه لیست قطعات و مشخصات المان ها رو لیست کرد؟
                              مضا نمی دم

دیدگاه

با عرض سلام من میخواستم یک دستگاه جوجه کشی بسازم یک مدار دما سنج پیدا کردم وساختم برای امتحان در یخ قرار دادم به جای 0درجه8درجه نشان میدهد میخواستم بدانم ایا متوانم با افزودن مقاومتی ان را کالیبره کنم سنسورشlm35 است وایا میتوانم به جای این سنسور از سنسور دقیق ds18b20استفاده کنم
                                با تشکر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X