اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

فرکانس متر + خازن سنج و سلف سنج .....

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : فرکانس متر + خازن سنج و سلف سنج .....

دوستان بجای BS250 از چه ترانزیستوری میشه استفاده کرد؟
    کل بازار مشهدو گشتم پیدا نشد :surprised:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Soheil74
      دوستان بجای BS250 از چه ترانزیستوری میشه استفاده کرد؟
      کل بازار مشهدو گشتم پیدا نشد :surprised:
      سلام ، دیتاشیت ترانزیستور رو نگاه کن و یه ترانزیستور با مشخصات نزدیک پیدا کن :
      http://diodes.com/datasheets/BS250P.pdf

البته ، تو چند صفحه قبل یکی از دوستان از ترانزیستور مشابه استفاده کرده بود ، اگر چند صفحه قبل رو مطالعه کنید میتونید پیدا کنید ...
      - اَللّهُمَّ عَجِّل لِوَلیِّکَ الفَرَج -
      ارتباط با من : ir02x6
      طراحی و ساخت انواع منابع تغذیه سوئیچینگ - SMPS Designer

دیدگاه

اون دوستمون گفنه بجای BS250 از BD140 استفاده کرده
        ولی قرار گیری پای هارو نگفته چون BS250 ماسفت هستش و BD140 ترانزیستور!

دیدگاه

ترتیب پایه هارو مثل این زیر بزن
          ----------------------------
          | E C |
          | B |
          ---------------------

دیدگاه

با MJE 350 امتحان کردم روشن نشد!
            باید برم BD140 بگیرم

دیدگاه

سهیل جان bs208 , bs209 , bs223 , bs829 , bs850 با bs250 مشابه هستند. برای قسمت سوییچ ولتاژ تغذیه بجای bs250 از bc557 هم میتونی استفاده کنی وفقط باید برعکس بزاری (180 درجه بچرخونیش) اما زیاد ولتاژ ورودی رو بالا نبر. اما برای قسمت خازن سنج elm که از 2 تا bs250 استفاده کرده نمیشه از BJT استفاده کرد و ماسفت باید بزاری

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                سهیل جان bs208 , bs209 , bs223 , bs829 , bs850 با bs250 مشابه هستند. برای قسمت سوییچ ولتاژ تغذیه بجای bs250 از bc557 هم میتونی استفاده کنی وفقط باید برعکس بزاری (180 درجه بچرخونیش) اما زیاد ولتاژ ورودی رو بالا نبر. اما برای قسمت خازن سنج elm که از 2 تا bs250 استفاده کرده نمیشه از BJT استفاده کرد و ماسفت باید بزاری
                ممنون مهدی جان
                پس بهتر برم همون BS250 رو سفارش بدم تا با خیال راحت مدار رو راه بندازم!

دیدگاه

دمت گرم mahdi.7

خدا عمرت بده با این LCF مترت.

چند تا سوال:

مقاومت ها اگه 0.125 وات باشند مشکلی نداره ؟

خازن ها 10 ولت باشن خوبه؟

اون سلف اسیلاتور بنا شد که 65 میکرو هانری باشه ؟

جریان اون سلف اسیلاتور چقدره؟

سورس پروژه به زبان بیسیک موجود هست یا فقط C هست؟

ترانزیستور ها هر نوع NPN میشه استفاده کرد؟

ماسفت ها از هر نوع P channel میشه استفاده کرد؟

در ضمن شماتیک ها رو اون طور که شما توضیح دادین اصلاح کردم ببینید درسته:

شماتیک شماره (1):
                  http://www.uplooder.net/img/image/18/eed3d714920867a4530f9a3200b4a5a1/ElmsieR5_1_1of2_fullsize.png
                  شماتیک شماره (2):
                  http://www.uplooder.net/img/image/67/18491c0660f234adf263ae1c9af91071/ElmsieR5_1_2of2_fullsize.png
                  [glow=green,2,300][b]بشر ممکن الخطاست
                  درخت هرچه پربار تر سر به زیر تر[/glow]

دیدگاه

خواهش میکنم داداش کاری نکردم! دعاشو به اون طراحش بکنید من فقط یه pcb زدم براش و ساختمش و به اشتراکش گذاشتم

نه مشکلی نداره 125. باشن

به غیر از 2 تا 470 میکرو قبل رگولاتور که باید 25 ولتی باشه بقیه اشکالی نداره 10 ولتی باشه

اون سلف از 60 تا 100 میکرو میتونه باشه و مدار کار میکنه باهاش. شما سلفی که میزاری توی مرحله دوم کالیبراسون باید فرکانسی بین 500 تا 600 کیلوهرتز (یکم اینطرف اونطرف ترش مشکل نداره) داشته باشین. مقدار دقیق نیازی نیست چون خود مدار مقدار دقیقش رو بدست میاره و توی محاسبات لحاظ میکنه

جریانش بسیار پایین در حد میلی امپره ولی چون سلف های تیرویید و بشکه ای کیفیت بهتری دارن نسبت به سلف های مقاومتی از اونا استفاده کردیم

BJT هارو میشه از هر نوع NPN گذاشت چون وظیفه خاصی توی مدار ندارن فقط سوییچ هستن فقط توجه کنید ترتیب پایه ها درست باشه

ماسفت ها یکیش وظیفه سوییچ داره دوتاش وظیفه وارد کردن مقاومت برای تشکیل مدار RC و اندازه گیری ثابت زمانی. باز کار خاصی انجام نمیدن ولی تا حد ممکن به ماسفت طراحی نزدیک تر باشه بهتره

این شماتیک هم درسته طبق تغییراتی هست که در شماتیک اصلی دادم. ممنونم

دیدگاه

تشکر.

یه سوال دیگه:

اون مقاومت خروجی اسیلاتور رو من بعضی جاها دیدم 6.8 کیلو گذاشتن بعضی جاها هم اصلا نذاشتن.

کدومش درسته؟ تاثیر زیادی داره رو محاسبات؟
                      [glow=green,2,300][b]بشر ممکن الخطاست
                      درخت هرچه پربار تر سر به زیر تر[/glow]

دیدگاه

نه تاثیری نداره بزاری یا نه ولی طبق شماتیک طراح بزاری بد نیست.

دیدگاه

اینم از LC Meter من . تقریبا 2 سال پیش ساختمش
                          محدوده اندازه گیری:
                          ( 100 نانو هانری تا 35 هانری )
                          ( 470 پیکو تا 120 نانو فاراد در روش فرکانسی )
                          ( 100 نانو تا 6300 میکرو فاراد در روش ثابت زمانی )
                          سایز 8 در 12 و ارتفاع 2.5 سانت هست.
                          شماره جعبه هم 70003-A4 a شرکت بهار هست.

به خاطر اینکه از لیزر برای برش استفاده نکردم . یه خورده کج و ایراد دار شده !
                          چه دعایی کنمت بهتر از آن که خدا پنجره باز اتاقت باشد ...

دیدگاه

جناب فیض الله زاده بسیار ممنون که LC متر خودتون رو گذاشتید. اگه ممکنه میشه اطلاعات بیشتری بدین ازش؟ مثلا شماتیک و PCB اون رو بگذارید و این که خودتون برنامه میکرو رو نوشتید؟
                            سوال دیگه این که چرا از 2 طرف محدودیت اندازه گیری داره؟ منظورم اینه که چرا از 0 شروع نمیشه؟

دیدگاه

برنامه میکرو به زبان C هست و به دست بنده نوشته شده .
                              خازن کمتر از 470 پیکو فاراد اگه بهش بزنی تو مد فرکانسی یکم خطا پیدا میکنه بنابراین من نقطه شروع رو 470 پیکو گرفتم و اگه خازن کمتر از این مقدار بهش بدی 0 نشون میده . البته این موضوع بر میگرده به کالیبراسیون دستگاه که اگه اسیلوسکپ گیرم بیوفته دقتش رو بالاتر میبرم.
                              از طرفی هم به دلیل کاهش فرکانس اسیلاتور با افزایش خازن نمیشه خازن هایی با مقدار بیشتر از 120 نانو رو با این روش اندازه گیری کرد. بنابراین میره تو مد ثابت زمانی که خازن هایی از 100 نانو به بالا رو راحت اندازه میزنه . البته کمتر از اینم میزنه ولی من بهش اعتماد ندارم تا زمانی که تو اسیلوسکپ اندازه نزنم و نبینم. بنابراین این محدودیتها رو براش گذاشتم.
                              از PCB عکس دارم ولی فایل ش رو فک نکنم بتونم پیدا کنم ! این موضوع واسه 2 سال پیشه من تو ایم مدت 2 بار سیستم عوض کردم و اطلاعاتم انباشه شده ، باید بگردم.
                              چه دعایی کنمت بهتر از آن که خدا پنجره باز اتاقت باشد ...

دیدگاه

بسیار ممنونم جناب فضل الله زاده، پس پتانسیل دقت بالاتر رو داره. با الگو گیری از برنامه LC متر تاپیک حتما میتونید پیشرفته ترش کنید و دقتش رو ببرید بالا و وابستگیش رو به اسکوپ از بین ببرید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X