اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار اسنابر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار اسنابر

راستی تا یادم نرفته. این سیستم رو برای سوییچ اصلی اجرا کن راندمان رو بگو. اون مقادیر رو هم همشو بیشتر بزار کمتر بشه مشکل درست میشه ولی بیشتر بشه هیچ اتفاقی نمیفته.
    این گفته بودی یادم رفت بگم. TR زمان روشن شدنه TF زمان خاموش شدن. البته این توانایی سوییچه. یعنی کمتر از این نمیشه. بسته به سرعت تغییرات گیت میتونه بیشتر هم باشه. امشب مدار 2104 رو میکشم میزارم ببندیش. میترسم منتظر من بمونی نرسم تمومش کنم واسه تو هم دردسر درست کنم.

دیدگاه

سلام
      طبق جدولی که تواین مقاله هست فکر میکنم zcs & zvs توام در یک توپولوژی امکانپذیر نباشه. Fig013(بجز مدار باک)
      http://uplod.ir/499buomutdr5/0_3.pdf.htm
      خازن موازی با سوییچ هم برای حذف Eoff بکار میره که zvs مداره.البته اگر سیم پیچ سری در لحظه خاموش شدن سوییچ اندوکتانسش رو حفظ کرده باشه (از نوع اشباع پذیر نباشه )دیگه به خازن اجازه حذف Eoff رو نمیده.
      من دریافته ام که ایده های بزرگ هنگامی به ذهن راه می یابند که اراده کنیم چنین ایده هایی را داشته باشیم. "چارلز چاپلین "

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
        راستی تا یادم نرفته. این سیستم رو برای سوییچ اصلی اجرا کن راندمان رو بگو. اون مقادیر رو هم همشو بیشتر بزار کمتر بشه مشکل درست میشه ولی بیشتر بشه هیچ اتفاقی نمیفته.
        این گفته بودی یادم رفت بگم. TR زمان روشن شدنه TF زمان خاموش شدن. البته این توانایی سوییچه. یعنی کمتر از این نمیشه. بسته به سرعت تغییرات گیت میتونه بیشتر هم باشه. امشب مدار 2104 رو میکشم میزارم ببندیش. میترسم منتظر من بمونی نرسم تمومش کنم واسه تو هم دردسر درست کنم.
        ممنون آقای وزیری جان مدارو که بزاری ممنون میشم چون یکم کارم عجله ایه . واقعا احساس شرمندگی میکنم. اما سوالم این بود که تو اون مدار هم برای محاسبه خازن و هم سلف از tr باید استفاده کنم؟ و سوال دیگه اینکه گفتم تروئید بهتره یا etd؟ و منظورت از سوئیچ اصلی irfp3206 رو میگی؟
        بیاموز و بی آموز

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Ebi SMPS
          سلام
          طبق جدولی که تواین مقاله هست فکر میکنم zcs & zvs توام در یک توپولوژی امکانپذیر نباشه. Fig013(بجز مدار باک)
          http://uplod.ir/499buomutdr5/0_3.pdf.htm
          خازن موازی با سوییچ هم برای حذف Eoff بکار میره که zvs مداره.البته اگر سیم پیچ سری در لحظه خاموش شدن سوییچ اندوکتانسش رو حفظ کرده باشه (از نوع اشباع پذیر نباشه )دیگه به خازن اجازه حذف Eoff رو نمیده.
          دوست عزیز آقای Ebi SMPS من مدار سافتو کشیدم همون مدار هم منظور شماست که آقای وزیری گفتن؟ بعد سوالم از دوستان عزیز اینه برای سلف منظور از سلف اشباع پذیر چه نوع سلفیه؟ سلف با هسته هوایی چطوره؟
          بیاموز و بی آموز

دیدگاه

من رفتم مدار سافتو بستم که سوئیچم رو irfp150n گذاشتم و برای سلف اصلی از هسته تروئید استفاده کردم . ولتاژ ورودی رو گذاشتم روی 31 ولت با جریان تقریبا 5 آمپر . میزان سلف مدار سافتو برابر 500 نانو هانری گذاشتم و خازن که 6 نانو محاسبه کرده بودمو جاش 10 نانو فاراد از این سرامیکی سبزا گذاشتم اما متاسفانه راندمانم از 95 که بدون سافت بود به 94 کاهش پیدا کرد !!! :eek:
            بیاموز و بی آموز

دیدگاه

نوشته اصلی توسط booster
              ممنون آقای وزیری جان مدارو که بزاری ممنون میشم چون یکم کارم عجله ایه . واقعا احساس شرمندگی میکنم. اما سوالم این بود که تو اون مدار هم برای محاسبه خازن و هم سلف از tr باید استفاده کنم؟ و سوال دیگه اینکه گفتم تروئید بهتره یا etd؟ و منظورت از سوئیچ اصلی irfp3206 رو میگی؟
              برای خاموش شدن TF.
              هسته ETD برای سلف اصلی بهتره. تو تروئید نمیشه فاصلههوایی دلخواه رو ایجاد کرد. ولی سلف رزونانس باید به شکلی باشه که سریع اشباع بشه و انرژی کمی ذخیره بکنه.
              بله منظور همون مداریه که قبلا بسته بودی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط booster
                دوست عزیز آقای Ebi SMPS من مدار سافتو کشیدم همون مدار هم منظور شماست که آقای وزیری گفتن؟ بعد سوالم از دوستان عزیز اینه برای سلف منظور از سلف اشباع پذیر چه نوع سلفیه؟ سلف با هسته هوایی چطوره؟
                سلفی که هسته ش زود اشباع بشه دیگه. RG نداشته باشه. نباید فاصله هوایی داشته باشه. تروئید بهترین انتخابه (البته از نوعیش که فاصله هوایی پراکنده نداشته باشه) میشه از هسته های دیگه هم استفاده کرد اگه اشباع پذیر پیدا نکردی. فقط باید هیچ فاصله هوایی نندازی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط booster
                  من رفتم مدار سافتو بستم که سوئیچم رو irfp150n گذاشتم و برای سلف اصلی از هسته تروئید استفاده کردم . ولتاژ ورودی رو گذاشتم روی 31 ولت با جریان تقریبا 5 آمپر . میزان سلف مدار سافتو برابر 500 نانو هانری گذاشتم و خازن که 6 نانو محاسبه کرده بودمو جاش 10 نانو فاراد از این سرامیکی سبزا گذاشتم اما متاسفانه راندمانم از 95 که بدون سافت بود به 94 کاهش پیدا کرد !!! :eek:
                  سعی کن تمام تستها رو با یه ماسفت انجام بدی. اینطوری تاثیر کار انجام شده رو متوجه میشیم.
                  در مورد سلف نکات دیگه ای وجود داره. سیم سلف باید حسابی ضخیم باشه. هسته سلف باید با توجه به شار ایجاد شده در لحظه روشن شدن بزرگ انتخاب بشه. که زودتر از موعد به اشباع نره. یک سلف 500 نانو وقتی هستش اشباع بشه دیگه اندازه 50 نانو هم ظرفیت نداره.

دیدگاه

برای خاموش شدن TF.
                    هسته ETD برای سلف اصلی بهتره. تو تروئید نمیشه فاصلههوایی دلخواه رو ایجاد کرد. ولی سلف رزونانس باید به شکلی باشه که سریع اشباع بشه و انرژی کمی ذخیره بکنه.
                    بله منظور همون مداریه که قبلا بسته بودی
                    پس باید در محاسبات جای TR از TF استفاده کنم ولی زیاد فرقی نمیکنه . چون من میزان سلفو خازنمو بیشتر گرفتم توی ماسفت IRFP3206 هم TR و TF تقریبا برابره . اما من به موضوعی که فکر کردم این بود که شکاف هوایی خودش باعث تلفات میشه و اینکه خیلی جاها شنیده بودم تروئیدتلفاتش کمتره . من مثلا واسه مدارم اومدم تست کردم جای هسته ETD یه تروئید که عکسشو میزارم گذاشتم که مقدارش تقریبا 128 میکرو هانریه و به نظرم نسبت به ETD راندمان بهتری نشون داد البته یکم گرم شد و اینم به خاطر اینه که سیمش یکم نازکه و با خودم گفتم سیمکشی اینو درارم خودم دورش سیم چند رشته ضخیم بپیچم. حالا به نظرت این سلف که شکاف هم نداره ولی همون ظرفیت یعنی 128 میکرو هانری رو میده خطر به اشباع رفتن داره؟ عکس سلفمو گذاشتم که یکیش تروئیده یکیشم ETD39 حالا نمیدونم تروئید از جهتی تلفاتش کمتره از جهتی خطر به اشباع رفتن داره . ولی میگم فعلا رو مدار جواب داده کدومو بزارم؟
                    http://uploadax.com/images/45780274102974602721.jpg
                    بیاموز و بی آموز

دیدگاه

و یه نکته دیگه اینکه چون من از درایور IXDD404 استفاده میکنم رفتم مدارات نمونشو ببینم . و تو یه مدار ازش یه دیود و یه ترانزیستور به ماسفت چسبونده بود که مدارشو میزارم ببین :
                      http://uploadax.com/images/25212255380399894070.gif
                      به نظرت حسن اینکار چیه ؟
                      بیاموز و بی آموز

دیدگاه

بالا هم گفتم. غالبا هسته های تروئید فاصله هوایی دارن. به صورت پراکنده تو هستس. چون به صورت پیوسته هستش و کاملا گرده و فاصله های هواییش خیلی نزدیکن به هم و پراکندگی فاصله مسلما راندمان بالاتری میده. مشکل اینجاس که نمیدونیم فاصله هواییش چقدره. من خودم هسته ترویید دارم با سطح مقطع همین حدود. ولی نمیدونم فاصله هاش چقدره. خطر به اشباع رفتن در همه هسته ها هست. ولی اگه عملا داریی تو همون جریان و ولتاژ ازش راندمان بالاتر میگیری یعنی انرژی رو تلف نمیکنه و ذخیره میکنه. این یعنی به اشباع نمیره و فاصله هواییش کافیه و کم نیست. فقط دیگه نمیدونی چی به چی شد. یعنی طبق محاسبات خودت کار نکردی.

و اما اون مدار. دقت بکنی یه مقاومت رو سورس ترانزیستور ها هست. با این شکل مدار اگه جریان سورس از یه حدی بیشتر بشه ولتاژ اون مقاومته از 0.7 بیشتر بشه ترانزیستور روشن میشه و ماسفتو خاموش میکنه. یه جورایی یه حفاظته. اون دیود شاتکیه هم برای جلوگیری از منفی شدن گیت و ورود ولتاژ منفی به درایوره. عملا نباشه هم مشکلی پیش نمیاد. این مث همون دیود زنریه که گفتم بزار رو گیت.

دیدگاه

اینم مدار.
                          تو پروتئوس 2104 نداشت 2102 گزاشتم. فقط ورودیاشون فرق داره. 2102 رو ولش.
                          2104 دو تا ورودی داره. یکی شات داون که وقتی فعال بشه جفت خروجی صفر میشه. یکی هم ورودی. ورودی رو یک بکنی هایساید روشن میشه. صفرش بنی لوساید روشن میشه. پس باید دقت بکنی دیوتی سایکل رو باید برعکس بدی. یعنی وقتی میخوای سوییچ اصلی روشن باشه صفر بدی و وقتی میخوای خاموش بشه و ماسفتی که جای دیود گزاشتیم روشن بشه یک بدی. دیود شاتکی موازی با ماسفت بالایی رو هم فراموش کردم بکشم

کلکتور ترانزیستور منفی جفت پایینی رو هم باید به VCC تغذیه متصل بکنی(یعنی پایه 1 ایسی) فراموش کردم.

دیدگاه

من مدارو تو پروتل کشیدم اونجا IR2104 داشت .
                            http://uploadax.com/images/16741937161978928852.jpg
                            اینکه گفتی کلکتور ترانزیستور پایینی یعنی LOW SIDE رو به VCC وصل کنم یعنی مثل بالایی به VB وصل کنم دیگه؟ همونطور که توی مدار پروتل نشون دادم . جای 1N5818 میشه از 1N4148 استفاده کرد؟
                            . ما یه DELAY یا DEAD TIME باید داشته باشیم که تداخل نداشته باشن البته از دیتا شیت خوندم 500 نانو ثانیه خودش تاخیر داده.
                            در مورد سلفم خودم گیج شدم از یه طرف میگم ETD بزارم از جهتی میترسم تروئید بزارم بره اسباع همه چی بپاشه اما خوب من هدفم افزایش راندمانه . نمیدونم والا ... اما مدارو تغییر ندادم همه چی همونه فقط خواستم یه تستی بگیرم سلفو عوض کردم.. خیلی مرسی که مدارو کشیدی ... بعد الان پالسو با میکرو بدم دیگه؟
                            بیاموز و بی آموز

دیدگاه

نه اونو به vCC متصل بکن. همون تغذیه که به ای سی داری رو بده به این. میشه ولی اطمینان پایینی داره. 4148 صد میلی امپریه. اینجا ما به صورت پالسی جریانمون بیشتر از صد میلی میشه. سرعت این خیلی حیاتی نیست. یه دیود فست معمولی هم بزاری حله. حالا شاتکی هم نبود مشکلی نیست.
                              دد تایم خودش کافیه.
                              در مورد سلف.. تستی که خودت گرفتی تو ولتاژ و جریان نامی یعنی همون 46 ولت 3.5 امپر این راندمان رو داد؟ اگه اره که اشباع نمیشه دیگه. فقط مشکل جریان پایین سیمها رو حل کن. اگه اشباع میشه راندمان به شکل محسوسی پایین میومد. با میکرو بده. مشکلی نیست. میکرو بده ببین رو چه دیوتی سایکلی ولتاژ و جریانتو تامین میکنه

دیدگاه

نه اونو به vCC متصل بکن. همون تغذیه که به ای سی داری رو بده به این. میشه ولی اطمینان پایینی داره. 4148 صد میلی امپریه. اینجا ما به صورت پالسی جریانمون بیشتر از صد میلی میشه. سرعت این خیلی حیاتی نیست. یه دیود فست معمولی هم بزاری حله. حالا شاتکی هم نبود مشکلی نیست.
                                دد تایم خودش کافیه.
                                در مورد سلف.. تستی که خودت گرفتی تو ولتاژ و جریان نامی یعنی همون 46 ولت 3.5 امپر این راندمان رو داد؟ اگه اره که اشباع نمیشه دیگه. فقط مشکل جریان پایین سیمها رو حل کن. اگه اشباع میشه راندمان به شکل محسوسی پایین میومد. با میکرو بده. مشکلی نیست. میکرو بده ببین رو چه دیوتی سایکلی ولتاژ و جریانتو تامین میکنه
                                باشه امشب ایشاا.. تست میگیرم فردا نتیجشو میزارم . آره تو همین جریان و ولتاژ این راندمانو داد فقط سلف گرم شد که اونم احتمالا به خاطر سیم نسبتا نازکشه . اوکی پس کلکتور bc639 قسمت high رو بدم به VB و کلکتور BC639 قسمت LOW رو بدم به VCC . درمورد سلف هم همین هسترو ورمیدارم سیمشو باز میکنم خودم سیم 5 آمپری به صورت لیتز یا چند رشته ای دورش میپیچم که مشکل جریانیم کم بشه
                                بیاموز و بی آموز

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X