اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار اسنابر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار اسنابر

در اینکه مدار آنالوگ بهتر کار میکنه شکی نیست چون شما منو قانع کردید . اما موضوعی که این وسط هست اینه که شما فرض کن ولتاژ ورودی دائما در حال نوسان باشه در این حالت آیا مدار آنالوگ میتونه این تغییراتو بلافاصله روی دیوتی سایکل اعمال کنه مثلا من توی مدار با میکرو میام پیش بینی میکنم که اگر ولتاژ ورودی من 5 تا رفت بالا من دیوتی سایکلو ناگهانی 5 درصد زیاد می کنم اما مدار آنالوگ به خاطر پیوسته بودنش میاد این 5 درصدو با دقت و به طور پیوسته زیاد میکنه. به نظر من یکی از مشکلاتی که مدارات آنالوگ دارن اینه که در تغییرات ناگهانی که روی ورودی اعمال میشه نمیتونن واکنش نشون بدن یه مثال بخوام بزنم فکر کن ورودی یه سلول خورشیدی وصل کردی که ولتاژش بین 30 تا 40 دائما در حال نوسانه آیا مدار آنالوگ میتونه این تغییراتو ناگهانی تقبل کنه؟ و موضوع بعد اینکه اون اساتیدی که اونجا (دانشگاه) نشستن ادعاشون اینه که مدارات قدرتو با پردازش کننده ها یا همون میکروها بشه کنترل کرد. خلاصه بتونیم با میکرو راش بندازیم بهتره . در مورد مقاله هم بله میشه شما علمشو داری فقط کافیه تجربه هاتو با دلایل روی کاغذ بیاری تا بشه یک مقاله IEEE اگه خواستی خوشحال میشم کمک کنم دو سه تا مقاله شیرین ارائه بدین. من یه بررسی هم روی تلفات ماسفت کردم که 3 تا رابطه اصلی درآوردم که تو لینک زیر قابل مشاهدست:
    http://up.toca.ir/images/j1r1jaaw8yue1pd0nok9.jpg
    Vd افت ولتاژ دیود داخل ماسفت
    D دیوتی سایکل
    Tr زمان rise time
    Tf زمان fall time
    Fsw فرکانس سوئیچینگ
    Qg همون total gate charge
    البته ببخشید توی عکس psw اولی همون تلفات مقاومتیه
    طبق این رابطه تلفات ماسفت با تغییر فرکانس از 30 به 50 به طور قابل توجهی زیاد میشه حالا نمیدونم بین بزرگ شدن اندازه هسته و زیاد شدن تلفات ماسفت کدومو انتخاب کنم؟
    بیاموز و بی آموز

دیدگاه

در اینکه میتونه کنترل کنه شک نکن. تو منابع سوییچینگ ولتاژ ورودی معمولا با فرکانس 100 هرتز حدد بیست سی ولت در حال نوسانه و خروجی ثابته. ولی اینکه میگی پیش بینی میکنی!!! کار خیییلی سختیه. در اصل به شبکه عصبی نیاز داری که بعد یه مدت کار سیستم بتونه خودش تشخیص بده که الان ولتاژ میخواد چقدر زیاد یا کم بشه. و تاثیر دیوتی سایکل بر روی ولتاژ و جریان خروجی رو هم ضریبشو به دست اورده باشه. همزمان بتونه با تغییر ولتاژ دیوتی سایکل رو تغییر بده که خروجی ثابت بمونه. من خودم شخصا اعتراف میکنم هیچ ایده ای در این مورد ندارم. شبکه عصبی اصلا بلد نیستم.
      ولی تو مدار انالوگ اگه فیدبک انتگرال گیر نداشته باشه و گین بالایی هم داشته باشه سرعت فوقالعاده بالا میره.

در مورد استادا!!!. خب باید دید منظور از کنترل چیه!!! اگه کنترل ولتاژ و جریان خروجی طبق یه تابع باشه خب واسه این کار نیاز نیست PWM رو میکرو تولید بکنه. ولی اگه میخوان کللل سیستم توسط پروسسور کنترل بشه حرفی نیست. چه میشه کرد.
      برای این رابطه ها هم ممنون. چیزای خوبین.
      ieee??
      بابا بیخیال. تلفات زیاد میشه یعنی چقدر زیاد میشه. یه وقتی میگیم دو برابر یا سه برابر میشه. ولی وقتی مقدار اول مثلا 0.2 باشه سه برابرش میشه 0.6 و بازم به چشم نمیاد. ولی اگه تغییرات انقدری زیاده که کیفیت کار رو خیلی پایین میاره خببب فرکانسو بیار پایین دیگه. ولی فکر نکنم انقدری تاثیر داشته باشه. به هر حال معمولا هزینه انجام پروژه ها یکی از ملاکای پروژه س. یعنی توجه به اینکه چقدر هزینه زیاد شده که یک درصد راندمان رفته بالا!!!!.
      در مورد سلول هم که گفتید. رو سلولا کار کردم. معمولا تفییرات سریعی ندارن مگه تو شرایط خاص که اونم انقدر سریع نیست که مدار انالوگ از پسش بر نیاد.

در مورد دیود هم دیروز داشتم میرفتم غروب جمعه ای تو افق محو بشم قرمزی خورشید جلو چشم بود که شماره 50SQ100 یه دفه اومد تو ذهنم ) شاتکی 5 امپریه سرعتش خیلی خوبه. من با این بستم اصلا اسپایک نداشتم.

دیدگاه

من برای نمونه تلفات ماسفت irf540n رو با این فرمولا برای دو فرکانس 30 و 50 کیلوهرتز محاسبه کردم، تو لینک زیر:
        http://up.toca.ir/images/yu2at1rqeufx9vz0a9c.jpg
        حالا نمیدونم تلفات دینامیکی چجوری بدست می آد، بیشترین تلفات طبق این روابط به مقاومت درین سورس مربوط میشه که نزدیک 1.5 وات تلفات میندازه رو ماسفت درسته؟ و فرکانس هم اندازه 0.2 یا 0.3 وات روی تلفات تاثیر میزاره دیوتی سایکل مدار برابر 0.2753 محاسبه شده و چون کمه تقریبا باعث تلفات کمتری میشه ، اما حالا من نمیدونم تلفات دینامیکی که شما میگی چجوری بدست میاد و واسه کم کردنش چه تکنیکی بزنیم خوبه؟
        . آقای وزیری چون قراره یه مدار ساخته بشه هزینش زیاد مهم نیس پس اگه قطعه شاخی میشناسی از نظر ماسفت یا دیود یا حتی هسته بگی استفاده می کنیم. یه موضوع هم در مورد مقاله IEEE بگم و اون هم اینه که اکثر مقالات تجربه افرادیه که حین کار باهاش مواجه شدن. یعنی یک پای مقالات تجربست . IEEE دنبال طرح ها و مقالات نجومی نیست بلکه هدفش استفاده از تجربه و دانش دست نخورده ی افراده . فقط یسری ترفندها و مسیرها داره که خواستین بعد اتمام همین پروژه من به شما میگم خودتون میتونید 2 تا مقاله بدین یا اگه خواستین با هم در همین حوزه میدیم..فقط پروژه راندمان خوب بده غصه نداریم..
        و سوال دیگه اینکه یجا گفتی جریان محاسباتیرو 5.5 آمپر بگیرم و رو همون ETD39 بپیچم فقط دیوتی سایکل میاد پایین یعنی دیوتی سایکلم جای 0.27 چقدر میشه؟
        در مورد دیودم دیودش خیلی خوبه ولتاژ فورواردش که معرکست فقط واسه جریان من ریسک نیست؟
        در مورد سیستم کنترلیشم متاسفانه مجبورم میکرو بزارم تا بتونم با اون سیستم به استادا توضیح بدم!! :sad:
        بیاموز و بی آموز

دیدگاه

تلفات دینامیک همون تلفات سوییچینگه دیگه. حساب کردی خودت. دیدی که تاثیر زیادی روی تلفات نداره 0.175 چیزی نیست که. سرعت روشن و خاموش شدن سوییچ رو این تلفات تاثیر گزاره که من همه حرفم اینه که سرعت سوییچ باید بالا بره.
          در مورد Ieee ... امیدوارم اینطور باشه که شما میگی... چی بگم. خوب باشه بزنیم تو کارش. کلی کلاس داره )
          مثلا دیوتی سایکلت میاد رو 0.22 یا 0.2. یه خورده کمتر میشه. نه ریسک نیست. این دیود 5 امپریه و تو شوک که فک کنم خدا امپر تحمل بکنه. خیالت راحت از بابت این دیود. تو 3.5 امپر گرم میشه ولی نمیسوزه. من این دیود رو واسه جایی استفاده کردم داره کار میکنه که دماش نزدیک 90 درجه س. دارم ازش سه چهار امپر عبور میدم و هیچ مشکلی پیدا نکرده تو این یه ساله.

دیدگاه

یه مقاله توپول مهمون من، فقط کافیه واردش بشی نگران نباش. یه کار میتونیم بکنیم که دیود گرم نشه و دوتا از این دیودارو با هم موازی کنیم تا جریان نصف بشه چون میدونی دیگه گرما یعنی تلفات!!
            طراحی مدارمون میشه چند مرحله:
            1- انتخاب هسته و سیم که من یه ایده واسه سیم پیچی دارم اونم اینه که من تو یه سیستم با راندمان بالا دیدم اومدن واسه یه سیم با سطح مقطع 1.64 میلی متر مربع از جندین سیم 0.1 استفاده میکنن سطح مقطع سیم با قطر 0.1 میلی متر برابر 0.00785 میشه یعنی برای سیمی با سطح مقطع 1.64 نیاز به 209 رشته سیم نیاز داریم که اصطلاحا بهش میگن سیم لیتز فکر کنم تلفات مقاومتی و تلفات گردابی به طور چشم گیری بیاد پایین (البته یکم پیچیدنش سخته ولی می ارزه)
            2- انتخاب ماسفت که IRF540N خیلی خوبه فقط مقاومتش بالاست یعنی تلفات دینامیکیش چون TR و TF کمی داره پایینه ولی تلفات مقاومتیش بالاست. که یه ماسفت خوب پیدا کنیم خوب میشه.
            3 - انتخاب دیود که دیودی که گفتی فوق العادست فقط موازی کنیم فکر کنم ایده خوبی باشه
            4- خازن ورودی و خروجی که فکر کنم اونایی که تو شماتیک محاسبه کردم خوب باشه.
            5- درایورشم TC4428 درایور خویه خودشم توتم پله حالا اگه نظر شما اینه جای آی سی دوتا ترانزیستور بزاریم بهتر میشه؟
            بیاموز و بی آموز

دیدگاه

روشی که گفتم همونه دیگه. فقط من نگفتم 200 رشته. گفتم شیبش رشته سیم 0.5. لیتز رو تو فرکانسای بالا بیشتر به کار میبرن. مثلا منابع رزونانسی. تو این فرکانس همون شیش رشته یا دیگه چونه نزنیم هشت رشته سیم 0.5 اصن تلفات مسی رو نزدیک صفر میکنه. در مورد سطح مقطع هم گفتم خیلی بهش توجه نکن. محیط سیم خیلی مهم تره.
              ببین با ماسفتی که خودت معرفی کردی مجموع تلفاتش زیاد میشه یا 540!!!. ماسفت تو استاتیکش کمتره ولی فک کنم کند تر باشه. 540 که سریعه ولی استاتیکش بیشتر میشه.
              موازی کردن دیود کار درستی نیست. در ضمن با موازی کردم تلفات رو پخش کردیم رو دو تا قطعه. کمش نکردیم. شاید تلفاتمون 0.9 بشه. ولی خیلی تاثیر نمیزاره. میدونی که مشخصات هیچ دو دیودی شبیه هم نیست.
              اگه از میکرو میخوای استفاده بکنی باید درایور بزاری. من واسه درایو چون تا حالا با میکرو فرمان ندادم همیشه از ترانزیستور استفاده کردم. فقط جاهایی که high side داشته باشم میرم سمت درایورا که اونم فقط از درایورای ir استفاده کردم
              به هر حال چون داری از میکرو استفاده میکنی بهتره طبقه قدرت رو از فرمان که میکرو باشه جدا کنی. خب خطر هنگ میکرو زیاد هست که باید رفع بشه. hp3120 رو دیتاشیتش رو بگیر بخون. یه اپتوکوپلره که ورودیش ال ای دیه مث همه اپتو ها. خروجیش گیت درایوره. تا 2.5 امپر میتونه کنتینیوس بده. من تو یک حرکت انتهاری تا 9 امپر ازش گرفتم و یک ساعت هم کار کرد. فقط گرم شد که یه تیکه الومنیوم با چسب سیلیکون چسبوندم روش که حسابی خنکش کرد. الان دارم کنتینیوس ازش 4 امپر میگیرم. فرکانسشم 1 مگاهرتزه. کیفیت سوییچینگ رو خیلی بالا میبره.

دیدگاه

خوب بزار تلفات کلی رو محاسبه کنیم ببینیم راندمانمون تو محاسبات چقدر میشه اینجوری فکر کنم تحلیلا بهتر بشه :
                من تلفات رو برای 4 تا ماسفت که تو بازار هست و مناسب به نظر میانو با همون فرمولا محاسبه میکنم:
                ماسفت 1 : IRF2807 :
                تلفات شارژ و دشارژ خازن گیت : 16.25mw
                تلفات مقاومتی (استاتیکی ) : 450.997mw
                تلفات سوئیچینگ (دینامیکی) : 594.7344mw
                تلفات کل : 1.061w
                ماسفت 2 : irf540n :
                تلفات شارژ و دشارژ خازن گیت : 7.5mw
                تلفات مقاومتی (استاتیکی ) : 1.52w
                تلفات سوئیچینگ (دینامیکی) : 3741.7mw
                تلفات کل : 1.9w
                ماسفت 3 : PSMN005-75P:
                تلفات شارژ و دشارژ خازن گیت :22.5mw
                تلفات مقاومتی (استاتیکی ) : 173.45mw
                تلفات سوئیچینگ (دینامیکی) : 774.190mw
                تلفات کل : 0.97w
                ماسفت 4 : stb70n10f4:
                تلفات شارژ و دشارژ خازن گیت :15.9mw
                تلفات مقاومتی (استاتیکی ) : 676.455mw
                تلفات سوئیچینگ (دینامیکی) : 210.664mw
                تلفات کل : 0.9w
                هرکدوم از ماسفتها یه جای کارشون میلنگه یکی مقاومتش پایینه سرعتش کم ، یکی مقاومتش بالاست سرعتش زیاد. مثلا ماسفت چهارمی سرعتش خوبه ولی یکم مقاومتش بالاست و توانشم 150 واته در حالیکه توان مدار ما 149.73 واته فکر کنم دوام نیاره. ماسفت سومی هم سرعتش پایینه مقاومتش خیلی کمه ولی خوب سرعتش پایینه..
                تلفات دیود :
                Pd = Vf*Iout = 0.52 *3.5 = 1.82w
                تلفات سلف :
                P = R*I^2 = 0.008*(5.89)^2 =0.3W
                و برای هسته هم 0.5 وات تلفات بگیریم جمعا میشه 0.8 وات
                (البته من یکم تو محاسبه تلفات سلف مشکل دارم تقریبی گفتم )
                تلفات خازنی :
                بستگی به مقاومت خازن داره که برای کم شدنش خازنارو با هم موازی می کنیم یعنی شاید بهتر باشه به جای دوتا خازن 1000 میکرو موازی تو خروجی 4 تا ماسفت 470 میکروهانری بزاریم.
                اینا تلفات اصلی مدرامونه درسته؟ حالا درستیشو نمیدونم ولی رو کاغذ اینجوری در میاد تو عملو نمیدونم. با این محاسبات تلفات کلمون برابر میشه با :
                Ptotal = 0.8 + 1.82 + 0.9w= 4w
                یعنی راندمان میشه 97.32% که نمیدونم به نظرت این راندمانو میده؟
                بیشترین تلفاتمون روی دیوده من نظرم اینه بیایم جای دیود هم ماسفت بزاریم ولی چون high side قرار میگیره و باید با ماسفت اصلی سنکرون یا همزمان باشه کنترلش سخت میشه ولی خوب تلفاتو خوب میاره پایین میتونی ماسفتارو با هم هماهنگ کنیم؟ نظرت چیه؟
                اون اپتوکوپلره هم نگاه کردم چیز خوبیه فقط باید خروجیش igbt باشه!!
                بیاموز و بی آموز

دیدگاه

اخری که خوب اومده. اون توان که گفتی 150 واته از سرشم زیاده. باید تلفات تلف شده رو ترانزیستورو حساب کنی نه توان کل دستگاهو. ما رو اخری یک وات تلفات داریم. توانش 150 واته. اخری خیلی خوبه تو همشون.
                  برای دیود مگر اینکه بتونی دیود دیگه ای پیدا بکنی که بهتر باشه. که فکر نکنم باشه. ببین. دو تا دیود رو موازی بکنیم ولتاژ فوروارد کم میشه. اینجا حالا یه ذره از اصولش کوتاه بیا و دو تا موازی بزار. جریان نصف بشه ولتاژ فوروارد نصف میشه و تلفات کمی کاهش پیدا میکنه. ببین با دو تا موازی توان چقدر میشه.
                  در کل کنترل مدارات سنکرون سخته و بهتره برای کنترلشون از ای سی های مخصوص این کار استفاده بشه. که من هم الان شمارشو یادم نمیاد متاسفانه. چون دیود باید بعد از تخلیه سلف خاموش بشه و اگه سنکرون بخوای فقط نات سوییچ اصلی رو بدی به یکسوساز یه ذره کنترل رو سخت میکنه. اگه حاظری یه خورده برنامه نویسیتو سخت بکنی سخت افزارش راحته. درایور رو ir2104 میزاری یه سوییچ میزاری واسه یکسوسازی و تموم. فقط چون یکسوسازمون کنترل خاموش روشن شدنش دست خودمونه باید دقت بکنیم. کنترل خوب نباشه تلفات زیاد میشه و جواب معکوس میگیریم. به هر حال حساب کن ببین میصرفه و چقدر تلفات رو کم میکنه. البته کنترلش معمولا نات ماسفت اصلیه. که گفتم که میشه یه ir2104
                  در مورد تلفات سلف نمیشه به راحتی حساب کرد. چون نه هسته هامون پدر مادر دارن نه سیمامون. میدونی که سیم های تو بازار ناخالصی دارن. مس خالص نیستن.
                  در مورد اون اپتو هم فرقی نمیکنه. میتونی ماسفت هم بزاری. مخصوص igbtj نیست. ماسفت و igbt مث هم کا مرکنن. igbt سخت تره فقط یه خورده. ولی بهترین گزینه میتونه همین باشه. ولی اگه قرار باشه سنکرون بزاریم و 2104 بزاریم دیگه اپتو لازم نیست.

دیگه ببخشید دیگه. من نت خونمون مشکل پیدا کرده فقط از دفتر کارم میتونم بیام.

دیدگاه

به خاطر تاخیر یه روزم ببخشید...
                    خوب تو اکثر مدارات از دیودهایی دوتایی استفاده می کنن چون به قول خودت ولتاژ فوروارد کمتر میشه.. که در این صورت اگر دو تا دیود به صورت موازی تو مسیرمون بزاریم از هر دیود به جای 3.5 آمپر باید 1.75 آمپر بگذره که طبق نمودار (جریان - ولتاژ فوروارد) در این حالت ولتاژ فوروارد باید 0.45 ولت بشه که تلفاتش اینبار میشه : PD = 0.45 * 3.5 = 1.575w که تقریبا نیم وات میاد پایین. با این ویژگی بهتره از دیودهایی استفاده کنیم که ذاتا دوقلو هستن مثل همون mbr10100 ولی اون دیود ولتاژ فورواردش بالاست. باید بگردیم ببینیم دیود دوقلو ی فوروارد پایین پیدا می کنیم..
                    اما در مورد ماسفت یکسوساز . برنامه نویسیش مورد نداره فرض کن ماسفت آخریو جای یکسوساز بزاریم در این حالت تلفاتمون میشه:
                    Pc = 15.9mw
                    Pr = 312mw
                    Psw = 556.6
                    Ptotal = 884.5mw
                    که می بینیم در مقابل دیود تلفاتش نصف شده. پس بهتره از ماسفت جای دیود استفاده کنیم . اما خوب کنترلش یکم سخت میشه و اگه دوتا پالسی که بهشون میدیم با هم تداخل داشه باشن تلفات نه تنها کمتر بیشترم میشه . فرض کن ماسفت اصلی کاملا خاموش نشده ماسفت یکسوساز بیاد تو مدار اونوقت تلفات خیلی ریاد میشه . درایورایی هست که مخصوص اینکارن اما متاسفانه تو ایران پیدا نمیشن مثلا به آی سی LM5100BMA نگاه بنداز، این درایور قابلیتشو داره که سنکرون عمل کنه . در مورد درایور ir2104 هم جریان خروجیش پایین نیست؟! یکم در روشن و خاموش شدن ماسفت تاخیر نمیندازه؟ ما نیاز به درایوری داریم که قاطعانه ماسفتو خاموش و روشن کنه در کوتاه ترین زمان.
                    (یه سوال تو پرانتزی : گفتی واسه محاسبه سیم سلف از محیط استفاده کنم، اون سایته یه قطر میده یه سطح مقطع یعنی میگی با استفاده از قطر محیط سیمو محاسبه کنم بعد ببینم تو این محیط چقدر سیم جا میشه؟)
                    بیاموز و بی آموز

دیدگاه

نوشته اصلی توسط booster
                      به خاطر تاخیر یه روزم ببخشید...
                      خوب تو اکثر مدارات از دیودهایی دوتایی استفاده می کنن چون به قول خودت ولتاژ فوروارد کمتر میشه.. که در این صورت اگر دو تا دیود به صورت موازی تو مسیرمون بزاریم از هر دیود به جای 3.5 آمپر باید 1.75 آمپر بگذره که طبق نمودار (جریان - ولتاژ فوروارد) در این حالت ولتاژ فوروارد باید 0.45 ولت بشه که تلفاتش اینبار میشه : PD = 0.45 * 3.5 = 1.575w که تقریبا نیم وات میاد پایین. با این ویژگی بهتره از دیودهایی استفاده کنیم که ذاتا دوقلو هستن مثل همون mbr10100 ولی اون دیود ولتاژ فورواردش بالاست. باید بگردیم ببینیم دیود دوقلو ی فوروارد پایین پیدا می کنیم..
                      اما در مورد ماسفت یکسوساز . برنامه نویسیش مورد نداره فرض کن ماسفت آخریو جای یکسوساز بزاریم در این حالت تلفاتمون میشه:
                      Pc = 15.9mw
                      Pr = 312mw
                      Psw = 556.6
                      Ptotal = 884.5mw
                      که می بینیم در مقابل دیود تلفاتش نصف شده. پس بهتره از ماسفت جای دیود استفاده کنیم . اما خوب کنترلش یکم سخت میشه و اگه دوتا پالسی که بهشون میدیم با هم تداخل داشه باشن تلفات نه تنها کمتر بیشترم میشه . فرض کن ماسفت اصلی کاملا خاموش نشده ماسفت یکسوساز بیاد تو مدار اونوقت تلفات خیلی ریاد میشه . درایورایی هست که مخصوص اینکارن اما متاسفانه تو ایران پیدا نمیشن مثلا به آی سی LM5100BMA نگاه بنداز، این درایور قابلیتشو داره که سنکرون عمل کنه . در مورد درایور ir2104 هم جریان خروجیش پایین نیست؟! یکم در روشن و خاموش شدن ماسفت تاخیر نمیندازه؟ ما نیاز به درایوری داریم که قاطعانه ماسفتو خاموش و روشن کنه در کوتاه ترین زمان.
                      (یه سوال تو پرانتزی : گفتی واسه محاسبه سیم سلف از محیط استفاده کنم، اون سایته یه قطر میده یه سطح مقطع یعنی میگی با استفاده از قطر محیط سیمو محاسبه کنم بعد ببینم تو این محیط چقدر سیم جا میشه؟)
                      2104 د. امپر میده. کمه؟؟؟؟
                      من تا حالا دیودی از این پایین تر ندیدم. دو قلو ها معمولا چون جریانشون بالاس ولتاژشونم بالاتره.
                      و در مورد یکس.ساز ماسفتی. به دو شکل میتونیم فرمان بدیم.
                      1- فرمانش not سوییچ اصلی باشه. یعنی وقتی سوییچ روشنه یکس.ساز خاموش باشه و وقتی سوییچ خاموشه یکسوساز روشن باشه. با این روش یه خورده کنترل باید دقیق و سریع انجام بشه.
                      2- فرمانشون جداگانه داده بشه. که البته اصلش همینه و کنترولر های دقیق جریان سوییچ رو نمونه میگیرن و وقتی صفر شد خاموشش میکنن که خازن خروجی رو برگردون نکنه تو ورودی.

2104 برای روش اوله. چون یکسوساز یه جورایی های سایده و به همچین درایوری نیاز داره. البته من قبلا با این روش با همین 2104 باک سنکرون ساختم و جواب گرفتم. و به نظر من 2104 یکی از بهترین انتخاباس. dead time رو خودش خیلی خوب رعایت میکنه و در مورد خاموش روشن کردن هم خیالت راحت باشه. سری ir جواب خودشو داده. فقط به اورجینال بودن قطعه مطمئن باش.
                      در ضمن اون سایت حداقل محیط و حداقل مساحت رو فکر میکنم میده. قطر نمیده. قطر و مساحت از همدیگه به دست میان. پس منطقی هم نیست بخواد هر دوشو بده. و تو فرکانس بالا محیطه که اهمیت داره نه قطر.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
                        2104 د. امپر میده. کمه؟؟؟؟
                        من تا حالا دیودی از این پایین تر ندیدم. دو قلو ها معمولا چون جریانشون بالاس ولتاژشونم بالاتره.
                        و در مورد یکس.ساز ماسفتی. به دو شکل میتونیم فرمان بدیم.
                        1- فرمانش not سوییچ اصلی باشه. یعنی وقتی سوییچ روشنه یکس.ساز خاموش باشه و وقتی سوییچ خاموشه یکسوساز روشن باشه. با این روش یه خورده کنترل باید دقیق و سریع انجام بشه.
                        2- فرمانشون جداگانه داده بشه. که البته اصلش همینه و کنترولر های دقیق جریان سوییچ رو نمونه میگیرن و وقتی صفر شد خاموشش میکنن که خازن خروجی رو برگردون نکنه تو ورودی.

2104 برای روش اوله. چون یکسوساز یه جورایی های سایده و به همچین درایوری نیاز داره. البته من قبلا با این روش با همین 2104 باک سنکرون ساختم و جواب گرفتم. و به نظر من 2104 یکی از بهترین انتخاباس. dead time رو خودش خیلی خوب رعایت میکنه و در مورد خاموش روشن کردن هم خیالت راحت باشه. سری ir جواب خودشو داده. فقط به اورجینال بودن قطعه مطمئن باش.
                        در ضمن اون سایت حداقل محیط و حداقل مساحت رو فکر میکنم میده. قطر نمیده. قطر و مساحت از همدیگه به دست میان. پس منطقی هم نیست بخواد هر دوشو بده. و تو فرکانس بالا محیطه که اهمیت داره نه قطر.
                        به دیتا شیت ir2104 نگاه کردم، جریان خروجیشو گفته 270 میلی آمپر کجاش زده 2 آمپر؟
                        در مورد سلف تو اون سایته تو قسمت helpesh گفته که d قطر سیم و A سطح مقطع سیمه من میگم با استفاده از d محیط سیمو در میاریم بعد سیمهای لیتزمونو نسبت به اون محیط کنار هم میزاریم.درسته؟
                        یه دیود پیدا کردم به اسم VF40100C ولتاژ فورواردش در حدوده 0.38 ولته اینم خوبه.
                        درایور ir2110 هم فکر کنم مثل ir2104 باشه که جریان 1.5 آمپری میده
                        بیاموز و بی آموز

دیدگاه

وااااو من چقدر بی دقتم. میدونی تا حالا چند جا از این قطعه استفاده کردم؟؟؟ فکر میکردم 2 امپریه!!!
                          خب در مورد اون!!! اگه اینطوریه خب حتما اینطوریه دیگه )) هر چی گفت 1.5 برابرش کن بزن. سیمای بازار ما ماشالا هزار ماشالا تولید داخل بر مبنای تقوا هستن دیگه. (سبک مدیریت جلیلی) میدونی که اصلا ناخالصی ندارن. )
                          این دیوده رو جوان نداشت. کجا داره؟ بازار پیدا میشه؟؟
                          درایور 2110 های ساید و لو ساید هست ولی جدا فرمان میگیرن. 2104 یه ورودی داره 2110 دو تا ورودی و خروجی مجزا داره. یعنی deadtime و not رو خودت باید درست بکنی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
                            وااااو من چقدر بی دقتم. میدونی تا حالا چند جا از این قطعه استفاده کردم؟؟؟ فکر میکردم 2 امپریه!!!
                            خب در مورد اون!!! اگه اینطوریه خب حتما اینطوریه دیگه )) هر چی گفت 1.5 برابرش کن بزن. سیمای بازار ما ماشالا هزار ماشالا تولید داخل بر مبنای تقوا هستن دیگه. (سبک مدیریت جلیلی) میدونی که اصلا ناخالصی ندارن. )
                            این دیوده رو جوان نداشت. کجا داره؟ بازار پیدا میشه؟؟
                            درایور 2110 های ساید و لو ساید هست ولی جدا فرمان میگیرن. 2104 یه ورودی داره 2110 دو تا ورودی و خروجی مجزا داره. یعنی deadtime و not رو خودت باید درست بکنی.
                            اوکی آره درسته، پس باید بگردیم یکی مثل ir2104 پیدا کنیم که جریان بالا بده. اون lm5100 رو نگاه کردی؟ اونم چیز ملسیه یکی قول داده برام بیاره اما حرفه دیگه معلوم نیس فردا سر مرز بگیرنش یا نه! این دیود که گفتمو چند ماه پیش صبا الکترونیک تو پاساژ توکل داشت الانو نمیدونم باید یه آمار بگیرم. من از سلف نگرانم میترسم تلفاتش زیاد باشه. بعد یه مطلب در مورد سلف: من میخوام گپو تو بازوی وسط بندازم یعنی یجا تو تهران پیدا کردم که هسترو میدی واست گپ میندازه، اینکار شار نشتی رو کاهش میده من چندجا مقاله دیدم گپو تو بازوی وسط میندازن.سلفرو یجور اوکی کنیم خیالمون راحت شه خوبه. بعد یه مساله دیگه که بررسی نشده خازناست خازن با کیفیت از کجا گیر بیارم؟ :rolleyes:میدونی دیگه اگه مقاومت خازن (esr) زیاد باشه تلفاتو زیاد میکنه
                            بیاموز و بی آموز

دیدگاه

خب اینم که مث 2110 که. دد تایم نداره. ورودیاشم مجزا نیست. اره گپ وسط باشه خیلی بهتره. راستش من تا حالا راهی پیدا نکردم بشه هسته فریت رو تراش داد. یعنی تا حالا دنبالشو نگرفتم اصلا ) بازوی وسط چون سیما روش پیچیده میشن و میدانو هدایت میکنن نشتی کم میشه.
                              در مورد خازن هم!!! برو امجد یادم نیست طبقه پایین یا همکف. فک کنم پایین بود اصلا!! یه خازن فروشی هست. خازن مارک nichicon بگیر. نیچیکون بهترین مارک خازنیه که تا حالا دیدم. واسه خازنای کوچیکم من تا حالا mkt رو تست نکردم. mkp رو هم تست نکردم. ولی از mkp واسه ساختن کوره و کلا سیستمای قدرت استفاده میشه. ببین اگه mkp داشت از اون بگیر. خودم تا حالا همه مدارامو با خازش پولیستر بستم.

دیدگاه

نه من یه مداری دیدم که از این درایور برای درایو کردن سنکرون استفاده کرده بود . تو دیتاشیتش نوشته که تو مدارات سنکرون استفاده میشه با این عبارت "The LM5100A/B/C and LM5101A/B/C High Voltage Gate
                                Drivers are designed to drive both the high-side and the low-side N-Channel MOSFETs in a synchronous buck or a half-bridge configuration"
                                اما من هنوز متوجه نشدم اینکه میگی سیمتو با توجه به محیط بپیچ یعنی چی، یعنی ببینم تو اون محیطی که از قطری که تو اون سایته بدست میاد چند رشته سیم (مثلا 0.5) جا میشه؟
                                خیلی ممنون که پیگیری میکنی آقا وزیری عزیز
                                بیاموز و بی آموز

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X