اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

مدار اسنابر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار اسنابر

خب ببین. سیستمای سنکرون یه های ساید لازم دارن یه لو ساید. تو دیتاشیت تگزاش گفته میشه از این واسه سنکرون استفاده بکنی. تو ir نگفته. ولی کار هر دو یکیه.
    منظورم اینه که تو فرکانس بالا به هر حال محیط مهم تر از مساحته. ببین چه محیطی به دست میاد. از اون بیشتر بپیچ. اگه میبینی خیلی اذیت نمیکنه و سیما خیلی زیاد نمیشه چند برابرش کن.
    خواهش میکنم...

دیدگاه

بین درایورای low side یه درایور گیر آوردم به اسم ixdd404 که درایور خوبی به نظر میاد یه نگاه بهش بنداز ببین چجوریه. البته این فقط low side اما سرعت خوبی داره.
      یه تست کوچیک با چیزایی که دارم میخوام بگیرم جواب داد واست میزارم
      بیاموز و بی آموز

دیدگاه

4 امپر!!! این فک کنم بتونه هفت هشت تا ماسفتو سوییچ کنه راحت.
        اقا راستی من نتم یکی دو روزه درست شده تونستم اون رابطه رو نگا کنم. اون که ربطی به تلفات دینامیک نداشت!!! استاتیک که هیچی. اونیکی که تلفات گیت بود. وسطی هم که اصلا منطقی من توش ندیدم. منظورت از دیود داخلی ماسفت چیه؟ اون دیود اصلا ارتباطی به تلفات سوییچ نداره. اون تو حالت معکوس روشن میشه.

تلفات دینامیک مربوط به تلفات سوییچ زمان روشن یا خاموش شدنه. سوییچ نمیتونه به صورت خیلی سریع تغییر وضعیت بده. مقاومت درین سورس با یه شیب مشخصی تغییر وضعیت میدن.اون شیب به دست اوردنش خیلی پیچیدس. به انرژی تحویلی به گیت مربوط میشه. به میزان خازن گیت درین. و خازن درین سوری و گیت سورس بستگی مستقیم داره. در اصل وا وقتی سوییچ رو روشن یا خاموش میکنیم لحظه ای خیلی کوتاه هم ولتاژ روی درین سورس هست هم جریان. توان خیلی زیادی تو اون لحظه کوتاه روی ماسفت هست. به اون توان میگن تلفات دینامیک. البته اون توان درسته خیلی زیاده ولی انقدر کوتاهه زمانش که تو اون تعداد سوییچ بالا بازم تو یک ثانیه میشه یکی دو وات. چند روزه پیش خودم هی میگم چطوری با اون رابطه کوچیک تونست تلفات دینامیک رو محاسبه کنه!!! معمولا به دلیل پیچیدگی محاسباتش حسابش نمیکنن. برای کم شدن این توان باید سرعت خاموش و روشن کردن سوییچ رو بالا برد. خصوصا خاموش شدن رو. چون به یکباره سلف ولتاژ رو از حد معمولا بالاتر میبره و همچنین جریان هم بیشتر از روشن شدنه. ما با تلفات خازن درین سورس کار زیادی نمیتونیم بکنیم. ولی تلفات ناشی از اثر خازن گیت سورس و گیت درین رو با کم کردن امپدانس ورودی گیت کم میکنن. یعنی گیت رو با قدرت بالا تغییر وضعیت میدن. مث همین درایوری که معرفی کردی. خازن گیت درین در زمان سوییچ باعث ایجاد یه چیزی به اسم گلیچ میشه. مثال وقت روشن کردن ولتاژ گیت مثلا تا چار پنج ولت بالا میره یه دفه اثر خازن درین گیت گیت رو پایین میکشه. وبرای لحظه خیلی کوتاهی باعث تو ناحیه خطی موندن سوییچ میشه. حالا هر چی درایور زورش بیشتر باشه و مقاومت گیت کمتر این گلیچ زمانش کوتاهتر میشه. فکر نکنم بشه حذفش کرد. خیلی هم فشار بیاری گیت اسیب میبینه. تو دیتاشیت یه حداکثر سرعتی واسه شارژ و دشارژ گیت هست. ار اون نباید بیشتر بری. یا حداقل اگه هم میری سعی کن فقط برای خاموش کردن فشار بیاری به گیت. چون گفتم که. تلفات خاموش کردن تو سوییچینگای معمولی بیشتر از روشن شدنه.

بابت این درایور هم ممنون. واقعا چیز خفنیه. به کار میاد. فقط کاش هایسایدم داشت. این پوشپوله.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri
          4 امپر!!! این فک کنم بتونه هفت هشت تا ماسفتو سوییچ کنه راحت.
          اقا راستی من نتم یکی دو روزه درست شده تونستم اون رابطه رو نگا کنم. اون که ربطی به تلفات دینامیک نداشت!!! استاتیک که هیچی. اونیکی که تلفات گیت بود. وسطی هم که اصلا منطقی من توش ندیدم. منظورت از دیود داخلی ماسفت چیه؟ اون دیود اصلا ارتباطی به تلفات سوییچ نداره. اون تو حالت معکوس روشن میشه.

تلفات دینامیک مربوط به تلفات سوییچ زمان روشن یا خاموش شدنه. سوییچ نمیتونه به صورت خیلی سریع تغییر وضعیت بده. مقاومت درین سورس با یه شیب مشخصی تغییر وضعیت میدن.اون شیب به دست اوردنش خیلی پیچیدس. به انرژی تحویلی به گیت مربوط میشه. به میزان خازن گیت درین. و خازن درین سوری و گیت سورس بستگی مستقیم داره. در اصل وا وقتی سوییچ رو روشن یا خاموش میکنیم لحظه ای خیلی کوتاه هم ولتاژ روی درین سورس هست هم جریان. توان خیلی زیادی تو اون لحظه کوتاه روی ماسفت هست. به اون توان میگن تلفات دینامیک. البته اون توان درسته خیلی زیاده ولی انقدر کوتاهه زمانش که تو اون تعداد سوییچ بالا بازم تو یک ثانیه میشه یکی دو وات. چند روزه پیش خودم هی میگم چطوری با اون رابطه کوچیک تونست تلفات دینامیک رو محاسبه کنه!!! معمولا به دلیل پیچیدگی محاسباتش حسابش نمیکنن. برای کم شدن این توان باید سرعت خاموش و روشن کردن سوییچ رو بالا برد. خصوصا خاموش شدن رو. چون به یکباره سلف ولتاژ رو از حد معمولا بالاتر میبره و همچنین جریان هم بیشتر از روشن شدنه. ما با تلفات خازن درین سورس کار زیادی نمیتونیم بکنیم. ولی تلفات ناشی از اثر خازن گیت سورس و گیت درین رو با کم کردن امپدانس ورودی گیت کم میکنن. یعنی گیت رو با قدرت بالا تغییر وضعیت میدن. مث همین درایوری که معرفی کردی. خازن گیت درین در زمان سوییچ باعث ایجاد یه چیزی به اسم گلیچ میشه. مثال وقت روشن کردن ولتاژ گیت مثلا تا چار پنج ولت بالا میره یه دفه اثر خازن درین گیت گیت رو پایین میکشه. وبرای لحظه خیلی کوتاهی باعث تو ناحیه خطی موندن سوییچ میشه. حالا هر چی درایور زورش بیشتر باشه و مقاومت گیت کمتر این گلیچ زمانش کوتاهتر میشه. فکر نکنم بشه حذفش کرد. خیلی هم فشار بیاری گیت اسیب میبینه. تو دیتاشیت یه حداکثر سرعتی واسه شارژ و دشارژ گیت هست. ار اون نباید بیشتر بری. یا حداقل اگه هم میری سعی کن فقط برای خاموش کردن فشار بیاری به گیت. چون گفتم که. تلفات خاموش کردن تو سوییچینگای معمولی بیشتر از روشن شدنه.

بابت این درایور هم ممنون. واقعا چیز خفنیه. به کار میاد. فقط کاش هایسایدم داشت. این پوشپوله.
          توضیحاتت خیلی خوب بود. رابطه دوم رو من خودمم شک دارم ولی تو یه مقاله خونده بودم که مقالشو پیدا کنم واست میفرستم.
          در مورد تلفات دینامیکی یعنی ما الان یکی دو وات تلفات دینامیکی داریم؟ اینجوری تلفات زیاد میشه!!
          این درایوره جریان خیلی خوبی میده تستش کردم پالسشم تمیز میده.این درایورم خودش توتم پله نیاز به مدار اضافی بیرونش نداره که گیتو دستی پایین کشید فقط با یه مقاومت باید گیت ماسفتو درایو کرد درسته؟
          در مورد خازن ورودی و خروجی مدارم میشه بگی چجوری محاسبه میکنی؟ الان واسه این مدار خان چه اندازه ای بزارم؟
          بعد یه موضوع دیگه آقای وزیری الان امکانش واسه شما هست این مدارو با همون روش آنالوگ خودتون بسازی ببینی چه راندمانی میگیری؟ اگه راندمان 97 یا 98 بگیری که کارت حرف نداره اونور ایرانم باشید میام میگیرمش :biggrin: بعد من نمیدونم شما از کجایی خوشحال میشم بدونم.من پروژم عقب افتاده خیلی سریع باید جواب بگیرم. حداقل ببینید میتونی یه شماتیک واسه این مدار که اطلاعاتشو دادم ( ورودی 31 ولت خروجی 42 ولت فرکانس 50 کیلوهرتز جریان خروجی 3.5 آمپر ) بکشی خلاصه کمک اساسی مارو بکنی این پروژرو با تجربه و همکاری شما به اتمام برسونیم از خجالتیتون درمیام.یا اینکه لیست قطعاتی که مدار از دید شما لازم داره رو بگید من تهیه کنم ببندم .هرچند میدونم شاید وقتت اجازه نده اما این پروژه واسم خیلی مهمه خیلی وقته دارم روش کار میکنم.اگه هم که جوابتون منفیه و وقت یا حالش نیست که همینجا باز سوالامو میپرسم تا برسیم آخرش دیگه

بیاموز و بی آموز

دیدگاه

http://danyk.cz/noteb_en.html
            من از این مدار ساختم هدفم تبدیل 12 به 50 ولت و 3 آمپر بود
            با چوک 20 میکرو هانری گپ 1 میلیمتر رو هسته ایی آی 36 ولتاژ بدون بار 45 ولت بار 12 اهمی تا 24 ولت خروجی پایین اومد.بازدهی مدار حدود 85 درصد.
            بعد تعویض چوک بایه چوک 100 میکرو هانری رو تروید سبز رنگ سایز حدود 35 ولتاژ خروجی 48 ولت بار 26 اهمی ولتاژ از 44 پایین نیومد بازدهی حدود 91 درصد
            برای حداکثر بازدهی مقاومت شنت رو حذف کردم
            ماسفت مورد استفاده 540n دیود sb560
            خروجی 3842 کاملا صاف نیس اول و آخر پالس یه افتو خیز داره ،وضیت درین-سورسم خیلی بدتره وقت کنم یه عکس میزارم .نمیدونم مشکل از کنترل 3842 هست یا چیز دیگه با خازن مقاومت اسنابر رو ماسفت و چوکم به نتیجه ای نرسیدم ولی جالبه بعصی مواقع که مدارو روشن خاموش میکنم همراه بار ،هردو کاملا مربع و بدون عیب و نقص میشن.

دیدگاه

چی نه بابا!!! از تجربه من باشه مجموعا همون دو وات واسه سوییچ حساب کنی خوبه. بابا من 12 به 40 زدم 40 وات اصلا ترانزیستور گرم نمیشد. گرمای2 وات رو راحت میشه حس کرد. یعنی تلفاتم کمتر از 2 وات بوده. با اینکه ولتاژ رو نزدیک 3 برابر کرده بودم. شما خیلی هم نمیخوای ولتاژ و زیاد کنی. سر همین تلفاتت خیلی زیاد نمیشه. اینکه ما از درایور تا ماسفت یه سری المانا واسه بهتر شدن سوییچ میزاریم به توتم پل بودن ربطی نداره. به هر حال ما نمیتونیم 4 امپر رو به گیت بدیم. بهتره فشار رو به سوییچ زمان خاموش شدن بیاریم که برای این کار حداقل د تا مقاومت و یه دیود لازم داریم. واسه خازن ورودی محاسبه خاصی وجود نداره. البته اگه ورودی ac باشه بحث فرق داره. ولی در مورد dc تو تئوری اصلا نیازی به خازن نیست. ولی از اونجایی که منابع dc ما ایده آل نیستن میزاریم. ولی در مورد خازن خروجی زمان تخلیه ضربدر جریان خروجی تقسیم بر ولتاژ ریپل مجاز. هر چی اوردی به سمت بالا رندش میکنی.
              در مورد اینکه خودم مدار رو ببندم!!! یه خورده وقتم کمه. تو تالار led هم به یکی یه قولی دادم هنوز نرسیدم کاری بکنم. خودت دست به کار بشی زودتر به نتیجه میرسی. سلف که ثابته. شروع بکنی به بستن روزی سه چهار تا مدار میتونی رو فیبر سوراخدار ببندی و تست بگیری.خلاصه بگم. از اینجا نشستن و بحث کردن به نتیجه مطلوبی نمیرسی. مدار رو ببند مقاومت گیت و کم و زیاد کن... مدار راه انداز گیت رو تغییر بده... سوییچ عوض کن.... از این کارا دیگه. ببین چه کارایی باعث میشه راندمان بالا بره. هیچی به اندازه اینکه درک خودت نسبت به موضع بیشتر بشه کمکت نمیکنه. هدف از پروژه دادن به دانشجو همینه که تجربش زیاد بشه. وگرنه تا دلت بخواد تو کلاسا مباحث تئوری مطرح شده. همین فردا یه tl494 راه بنداز. یه روز رو اسیلاتور کار بکنی و راهاندازیشو یاد بگیری یه روزم رو مدار قدرت تموم میشه. یه ذره مدار رو دست کاری میکنی به بالاترین راندمان که رسیدی مدار نهایی رو تر و تمیز میبندی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط shork
                http://danyk.cz/noteb_en.html
                من از این مدار ساختم هدفم تبدیل 12 به 50 ولت و 3 آمپر بود
                با چوک 20 میکرو هانری گپ 1 میلیمتر رو هسته ایی آی 36 ولتاژ بدون بار 45 ولت بار 12 اهمی تا 24 ولت خروجی پایین اومد.بازدهی مدار حدود 85 درصد.
                بعد تعویض چوک بایه چوک 100 میکرو هانری رو تروید سبز رنگ سایز حدود 35 ولتاژ خروجی 48 ولت بار 26 اهمی ولتاژ از 44 پایین نیومد بازدهی حدود 91 درصد
                برای حداکثر بازدهی مقاومت شنت رو حذف کردم
                ماسفت مورد استفاده 540n دیود sb560
                خروجی 3842 کاملا صاف نیس اول و آخر پالس یه افتو خیز داره ،وضیت درین-سورسم خیلی بدتره وقت کنم یه عکس میزارم .نمیدونم مشکل از کنترل 3842 هست یا چیز دیگه با خازن مقاومت اسنابر رو ماسفت و چوکم به نتیجه ای نرسیدم ولی جالبه بعصی مواقع که مدارو روشن خاموش میکنم همراه بار ،هردو کاملا مربع و بدون عیب و نقص میشن.
                اقای شورک با این اطلاعاتی که شما دادی تقریبا هیچ کمکی نمیشه کرد. شما چند تا شکل موج از سیگنالها . مدار اصلی. نحوه سیم بندی و .... رو قرار بدید ببینیم اصن چیکار کردید.
                ولی در کل سری uc338** پایدار کردنسون نیاز به تجربه کار با این قطعه رو داره و به راحتی نمیشه از این قطعه به پایداری رسید. اگه تو این منابع تجربه کافی ندارید پیشنهاد من tl494 هستش.

دیدگاه

سلامی دوباره خدمت دوست عزیز آقای وزیری.
                  من به طور عملی مدارو بستم که شکل مدار و شکل موجاشو تو لینکای زیر گذاشتم . اما چند مساله پیش اومد:
                  1 - این شکل موجها همگی برای ولتاژ ورودی 25 و جریان 3 آمپر هستند که خروجی تقریبا بین 50 تا 60 متغیره با جریان 1.2 آمپر. که به یک بار مقاوتی وصل کردم ( سیم المنتو دور چوب پیچیدم) . و اینکه تو این مدار ماسفتم irfp3206 و دیودم MUR860 هستند. که دیودم 600 ولتی و 8 آمپریه و ماسفتم 60 ولتی و 200 آمپریه. ( اینا قطعاتی بود که داشتم و خواستم یه تست بگیرم فعلا) . حالا نکته ای که هست تو این ولتاژ و جریان هم ماسفت و هم دیودم داغ میکنن که همونطور که تو عکس معلومه از هیت سینگ استفاده کردم..در حالیکه تو این ولتاژ و جریان کم، این داغ شدن غیر عادیه!!! درسته؟
                  شکل مدار : http://upload7.ir/images/20235883516051727109.jpg

2 - تو این مدار از درایور IXDD404 استفاده کردم که پالسی که به گیت میده تو شکل زیره، به نظرت این پالس تمیزه؟
                  http://upload7.ir/images/95368317668112468771.jpg
                  3- عکس زیرم ولتاژ روی درین - سورسه که متاسفانه هنوز یکم اسپایک وجود داره که من به این نتیجه رسیدم هرچقدر خازن خروجی بزرگتر باشه این اسپایک کمتره اما نمیدونم چرا کاملا برطرف نمیشه؟!الان تو خروجی 6 تا خازن 100 میکرو و در ورودی 1 خازن 47 نانو فاراد و یک خان 100 میکرو گذاشتم
                  http://upload7.ir/images/53606881099823554604.jpg

4- این مدار فعلا فیدبک نداره و من از یه پتانسیومتر برای تنظیم دیوتی سایکل استفاده کردم.
                  5- فرکانس کاری مدارم 31 کیلوهرتزه
                  6- راندمانم هم متغیر بدست میاد چون ولتاژ خروجی ثابت نمیمونه حالا نمیدونم به خاطر فیدبکه یا نه؟! اما مساله ای که هست چون دیود و ماسفتم زیاد داغ میکنن احتمالا راندمان خوبی نداره مدار!! حالا نظر شما در مورد هر قسمت چیه .. مرسی
                  بیاموز و بی آموز

دیدگاه

خب داغ شدن دیود طبیعیه. دیودت ولتاژ فورواردش خیلی زیاده و تلفات زیادی داره.
                    و همچنین سرعت دیود پایینه. شاتکی بشه اسپایک کمتر هم میشه.
                    خازنهای پولیستر فراموش کردی بزاری. هر چی تعداد خازنها بیشتر بشه esr کمتره و کم شدن اسپایک طبیعیه. ولی یک خازن پولیستر اندازه هفت هشت تا الکترولیت پاسخ فرکانسی خازنها رو زیاد میکنه. هم ورودی هم خروجی پولیستر لازم داره.
                    مقاومت گیت چند اهمه؟ گیت میتونه بهتر هم باشه. ولی خوبه.
                    ماسفتت خوبه.
                    اینا رو اصلاح کن شکل موج بزار ببینیم به کجا میرسیم. جای اصلاح زیاد داره. من با irfz44 3.5 امپر سوییچ کردم . گرمای خیلی کمی داشتم.

دیدگاه

خب داغ شدن دیود طبیعیه. دیودت ولتاژ فورواردش خیلی زیاده و تلفات زیادی داره.
                      و همچنین سرعت دیود پایینه. شاتکی بشه اسپایک کمتر هم میشه.
                      خازنهای پولیستر فراموش کردی بزاری. هر چی تعداد خازنها بیشتر بشه esr کمتره و کم شدن اسپایک طبیعیه. ولی یک خازن پولیستر اندازه هفت هشت تا الکترولیت پاسخ فرکانسی خازنها رو زیاد میکنه. هم ورودی هم خروجی پولیستر لازم داره.
                      مقاومت گیت چند اهمه؟ گیت میتونه بهتر هم باشه. ولی خوبه.
                      ماسفتت خوبه.
                      اینا رو اصلاح کن شکل موج بزار ببینیم به کجا میرسیم. جای اصلاح زیاد داره. من با irfz44 3.5 امپر سوییچ کردم . گرمای خیلی کمی داشتم.
                      مقاومت گیتم 10 اهمه خوبه؟
                      باشه تغییراتو انجام میدم نتیجشو میزارم
                      بیاموز و بی آموز

دیدگاه

مقاومت گیت رو میتونی تا 3.3 اهم هم بیاری پایین. درایور 4 جریان میده تو نمیکشی ) ضرب المثلی هست میگه شاه میبخشه وزیر نمیبخشه!!!! مقاومت رو بکن 3.3 اهم سوییچت تیز تر بشه. البته قبلش حتما دیود شاتکی سریعتر استفاده بکن. چون درین تیز بشه اسپایک هم بیشتر میشه.
                        یه نکته رو هم فراموش کردم. فرکانس اون سلف 50 کیلو محاسبه شد. 30 کیلو کمه و امکان گرم شدن سوییچ و تلفات بالا در اثر اشباع هسته وجود داره. هر چی از ناحیه اشباع دور تر باشی تلفات کمتره. البته خیلی هم دور بشی تاثیرشو از دست میده. به منحنی اشباع نگاه بکن!!! تقریبا خطیه و اون بالا بالاها نرسیده به اشباع حالت غیر خطی پیدا میکنه. سعی کن هسته رو به اون ناحیه غیر خطی نزدیک نکنی. فرکانس پایین هسته رو به اون ناحیه نزدیک میکنه.

دیدگاه

مقاومت گیت رو میتونی تا 3.3 اهم هم بیاری پایین. درایور 4 جریان میده تو نمیکشی ) ضرب المثلی هست میگه شاه میبخشه وزیر نمیبخشه!!!! مقاومت رو بکن 3.3 اهم سوییچت تیز تر بشه. البته قبلش حتما دیود شاتکی سریعتر استفاده بکن. چون درین تیز بشه اسپایک هم بیشتر میشه.
                          یه نکته رو هم فراموش کردم. فرکانس اون سلف 50 کیلو محاسبه شد. 30 کیلو کمه و امکان گرم شدن سوییچ و تلفات بالا در اثر اشباع هسته وجود داره. هر چی از ناحیه اشباع دور تر باشی تلفات کمتره. البته خیلی هم دور بشی تاثیرشو از دست میده. به منحنی اشباع نگاه بکن!!! تقریبا خطیه و اون بالا بالاها نرسیده به اشباع حالت غیر خطی پیدا میکنه. سعی کن هسته رو به اون ناحیه غیر خطی نزدیک نکنی. فرکانس پایین هسته رو به اون ناحیه نزدیک میکنه.
                          منحنی اشباع؟ کجا نگاش کنم؟ چطور میشه فهمید سلف کی میخواد نزذیک اشباع بشه؟
                          بعد یک مورد دیگه اینکه فعلا شاتکی خوب ندارم میخوام جای دیود از یه ماسفت دیگه استفاده کنم(یعنی 2تا irfp3206) که در این حالت یه درایور پیدا کردم به اسم lm27222 که خروجی سنکرون میده با جریان 4.5 آمپر فکر کنم درایور خوبی باشه یه نگاه بهش بنداز یه ویژگی دیگه ای هم که این درایور داره اینه که 10 نانو ثانیه خودش dead time داره که این باعث میشه پالسها تنظیم بشن تداخل نداشته باشن ,واسه مقاومت این فکر کنم 2.5 اهمم جواب بده
                          بیاموز و بی آموز

دیدگاه

دیدنش کار سختیه. منظورم این نبود که بری نگاش کنی. منظورم این بود که وقتی فرکانس رو از حد طراحی پایینتر در نظر بگیری به اون منحنی نزدیک تر میشی.
                            این قطعه پیدا میشه؟ البته اگه هم پیدا بشه داستانه راه اندازیش. ولتاژ ورودیش بیشتر از ولت نمیشه. یه ولتاژ جدا حداکثر 6.8 ولتی هم باید درست بکنی برای هایساید. یه دونه 2104 با چهار تا ترانزیستور توتم پل تو جفت خروجیش بزاری به راحتی میتونی از هر خروجی 1 امپر کنتینیوس و حدود دو سه امپر به صورت پالسی برای گیت بگیری. BC639 , BC640 ترانزیستورای خوبین واسه این کار. این راحت تره و فکر کنم ارزونتر هم در بیاد. مطمئن باش به راحتی میتونن گیت این ترانزیستور رو راه بندازن با 3.3 اهم. من با یه دونه کامپلی منتاری با همین ترانزیستورا گیت دو تا ترانزیستور گنده رو با 3.3 اهم راه میندازم. جمعا میشه حدود 1.6 اهم. عین بلبل تیز و خوب درایو میکنه.

این نکته رو هم یادت باشه. هر شکل بوستی ببندی اون دیود شاتکی سریع رو نباید حذف بکنی. اون دیود 50SQ100 رو با ماسفتی که جای دیود میزاری موازی بکن.
                            یا باید اسنابر بزاری و توان رو تلف بکنی تو اسنابر که راندمان پایین میاد. یا باید دیوده رو بزاری که توان رو منتقل بکنه به خروجی و هدر نده. تو اون زمان کوتاه که هنوز ماسفت روشن نشده دیود هدایت رو انجام بده. البته تلفات دیودی به شدت کاهش پیدا میکنه و از دیودای یکی دو امپری هم میتونی استفاده بکنی.

دیدگاه

دیدنش کار سختیه. منظورم این نبود که بری نگاش کنی. منظورم این بود که وقتی فرکانس رو از حد طراحی پایینتر در نظر بگیری به اون منحنی نزدیک تر میشی.
                              این قطعه پیدا میشه؟ البته اگه هم پیدا بشه داستانه راه اندازیش. ولتاژ ورودیش بیشتر از ولت نمیشه. یه ولتاژ جدا حداکثر 6.8 ولتی هم باید درست بکنی برای هایساید. یه دونه 2104 با چهار تا ترانزیستور توتم پل تو جفت خروجیش بزاری به راحتی میتونی از هر خروجی 1 امپر کنتینیوس و حدود دو سه امپر به صورت پالسی برای گیت بگیری. BC639 , BC640 ترانزیستورای خوبین واسه این کار. این راحت تره و فکر کنم ارزونتر هم در بیاد. مطمئن باش به راحتی میتونن گیت این ترانزیستور رو راه بندازن با 3.3 اهم. من با یه دونه کامپلی منتاری با همین ترانزیستورا گیت دو تا ترانزیستور گنده رو با 3.3 اهم راه میندازم. جمعا میشه حدود 1.6 اهم. عین بلبل تیز و خوب درایو میکنه.

این نکته رو هم یادت باشه. هر شکل بوستی ببندی اون دیود شاتکی سریع رو نباید حذف بکنی. اون دیود 50SQ100 رو با ماسفتی که جای دیود میزاری موازی بکن.
                              یا باید اسنابر بزاری و توان رو تلف بکنی تو اسنابر که راندمان پایین میاد. یا باید دیوده رو بزاری که توان رو منتقل بکنه به خروجی و هدر نده. تو اون زمان کوتاه که هنوز ماسفت روشن نشده دیود هدایت رو انجام بده. البته تلفات دیودی به شدت کاهش پیدا میکنه و از دیودای یکی دو امپری هم میتونی استفاده بکنی.
                              آره این درایورو گیر آوردم . خوبی این درایور همین VCC پایینشه دیگه. با 5 ولت هم میشه راش انداخت فقط الان تو شماتیکی که از این درایور تو دیتا شیت آورده چطوری باید به مدارم وصل کنم . حالا نمیدونم خوشبختانه یا متاسفانه این درایوررو دادم جوان واسم آورد.. یعنی اونجوری میمونه رو دستم بتونیم اینو راش بندازیم خوب میشه.مدارش همون میشه که تو دیتاشیتشه؟یعنی عکس زیر
                              http://uploadax.com/images/75419256715390153890.jpg
                              دقیقا جای VIN میشه خروجی و اون D1 هم که یه دیود زنر جواب میده . در مورد دیود موازی با مسافت هم به نکته خوبی اشاره کردی من تو مدارایی دیده بودم که یه دیود 1 آمپری با ماسفت موازی میکنن . حالا آقا این درایوررو راش بندازیم؟
                              بیاموز و بی آموز

دیدگاه

ولتاژ پایین درایور مزیت نیست. در این مورد عیب کاره. این قطعه مخصوص ماسفتهاییه که با ولتاژ پاییت تحریک میشن (مث ایت ا.. مطهری که خیلی زود با یه چیز کوچیکی تحریک میشه )) ) اون ماسفتها توی مین برد کامپیوتر و موارد مشابه استفاده میشن. سوییچهای شما باید با ولتاژ بالای 10 ولت سوییچ بشن که از کارکرد مناسبشون اطمینان داشته باشیم. پس میتونیم بگیم متاسفانه!!! این درایور رو جوان اورده براتون :|

جای VIN رو درت تشخیص دادی. ولی اون دیود زنر نیست. اون شماتیک دیود شاتکیه. بازم نظر من روی 2104 هستش. این درایور مناسب کار شما نیست. ولتاژ کاری این درایور 30 ولته که از ولتاژ کاری شما کمتره. شما برای 30 ولت حداقل باید یه قطعه 40 ولتی به کار ببرید که ضریب اطمینان قابل قبولی داشته باشید. یک 2104 به همراه دو عدد BC639 و دو عدد BC640 میتونن یه درایور عالی که جوابشو پس داده باشن.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X