اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ریست شدن میکرو هنگام روشن شدن رله

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ریست شدن میکرو هنگام روشن شدن رله

با سلام به همه دوستان
    و تشکر از پیگیریهای شما
    باید عرض کنم که بحث استفاده از چند پایه برای خروجی منتفی است همین الان هم پورت کم دارم چه برسه به اینکه بخوام از چند تا پورت برای درایو کردن اپتوکوپلر استفاده کنم
    من همین الان با میکرو تست کردم با یک پایه که نتونست اپتوکوپلر رو روشن کنه سر راه یک ترانزیستور گذاشتم که با استفاده از اون روشن شد
    اما استفاده از ترانزیستور برای مدار ما کار غیر اقتصادی ای است (به 6 ترانزیستور نیاز هست) برای همین از همون uln2004 استفاده کردم
    یعنی زمین رو به اپتوکوپلر متصل می کنم
    با این یکی درسته و رله رو می تونه روشن کنه
    درکل خیلی از این اپتوکوپلر خوشم نیومد خیلی خیلی حساسه اگر کوچکترین اتفاقی رخ بده میسوزه !!!!
    4n26 ها(دو تا بود دونه ای 1200 تومان ) که سوختن !!!! الان از یک tlp521-4 دارم استفاده میکنم
    حتی اگر یکبار ورودی 5 ولت ( من در اینجا 4.3 دارم) رو بدون مقاومت به 4n26 بزنید سوخته !!! بدون شک دیگه کار نخواهد کرد (دومی رو یک لحظه حواسم نبود مستقیم وصل کردم!!!!)
    برای همین میخوام روی چیزهای دیگه کار کنم

اپتوکوپلر خیلی حساسه اگر توی مدار اتفاقی بیافته میسوزه و دیگه خروجی نداریم !!!!!

لطفا نظرات ارزشمندتون رو اعلام کنید
    با تشکر

دیدگاه

برای توسعه خروحی ها میتونین از IC های لچ استفاده کنین.
      این همه مدارات تو در تو هم بعید میدونم چاره کار باشه. شما به فکر PCB باشین تا روی PCB بشه نظر داد. به نظرم این نویز از طریق زمین کردن مناسب برد قابل حذف کردن هست. ( مثل استفاده از پالیگان در سطح برد)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط شاهرخ مستقیمی
        این همه مدارات تو در تو هم بعید میدونم چاره کار باشه.
        نظر خود من هم همین هست هر چقدر مدار پیچیده تر بشه مشکلاتش هم بیشتر میشه

شما به فکر PCB باشین تا روی PCB بشه نظر داد. به نظرم این نویز از طریق زمین کردن مناسب برد قابل حذف کردن هست. ( مثل استفاده از پالیگان در سطح برد)
        ببینید وقتی ما اینجا این قدر نویز داریم pcb هم که بزنیم بازم همین مقدار نویز هست البته حرف شما درسته ممکنه با زمین کردن زیر میکرو و یا استفاده از قاب فلزی
        و یا ترفندهای دیگه که مربوط به مدار چاپی هست بشه نویز رو حذف کرد
        ولی من حداقل می خوام تا تو مرحله تست هست همه راه ها رو برم تا دردسرهای ساخت برد کمتر بشه
        مدار چاپی رو می خوام بزارم برای مرحله اخر که دیگه اینجا درست نشد
        البته دوستان راهنماییهای خوبی کردن
        من هنوز وقت نکردم که همش رو اجرا کنم ولی امید دارم که اگه تمام نکاتی که دوستان گفتن دقیق اجرا بشه خیلی از مشکلات رفع میشه

ولی هنوز هم به راهنماییهای دوستان نیاز دارم :nerd:
        دریغ نفرمائید
        متشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arash068
          60 میلی حداکثر جریان ال ای دی 4ان 25 هستش نه حداقلش
          لازم نیست که حتما 60 میلی رو تامین کنیم براش
          کوپلر 60 میلی احتیاج داره نه ال ای دی
          ال ای دی 15 میلی امپر جریان استانداردشه.
          اسمم بابا برقیه می دونین کارم چیه دلم می خواد همه جا که با کمک شما
          مصرف برق کم بشه تا برقمون قطع نشه
          مصرف بی رویه کار خیلی بدیه موقع پخش کارتون برق تلویزیون
          اگه یه دفعه بره حوصله مون سر می ره
          هرگز نشه فراموش لامپ اضافی خاموش

دیدگاه

اگه بخدمت اساتید بی ادبی نباشه:
            شما باید توی یه محیط عادی با یه میکرو یه تغذیه مناسب یه ترانزیستور و یه رله بتونید رله رو بدون هیچ مشکلی روشن و خامش کنید اگر این کار رو نمیتونید انجام بدید قطعا یه جای کار لنگ میزنه چون قبلا بارها و بارها در طول تاریخ افراد متعددی تونستن این کار رو انجام بدن.اظافه کردن کوپلر و ... همش برای ایزولاسیون استاندارد سازی و ... استفاده میشه ولی توی مرحله تست همین چند قطعه [glow=red,2,300]باید[/glow] بتونه مدارتون رو بدون هیچ مشکلی راه اندازی کنه واسه همین پیشنهاد میدم راه دور نرید.
            ضمنا یه کوپلر 200 تومنی 817 کار شما رو راه میندازه نیازی به 1200 تومن هزینه نبود.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط بابا برقی
              اگه بخدمت اساتید بی ادبی نباشه:
              شما باید توی یه محیط عادی با یه میکرو یه تغذیه مناسب یه ترانزیستور و یه رله بتونید رله رو بدون هیچ مشکلی روشن و خامش کنید اگر این کار رو نمیتونید انجام بدید قطعا یه جای کار لنگ میزنه
              ببینید مشکل روشن کردن رله نیست
              رله رو که قبل هم روشن میشد و کار می کرد مدار در مرحله تست مشکلی نداره
              مشکل اینجاست وقتی کونتاکتور روشن میشه که اون هم به یک موتور وصل هست میکرو نویز می گرفت
              قضیه اصلا به کوپلر و اینها ربطی نداره !!!
              چون نویز وجود داشت دوستان کوپلر رو پیشنهاد دادن
              همین الان اگه موتور و کونتاکتور رو قطع کنم و بجاش مثلا یک led بزارم مدار به راحتی و خیلی خوب کار می کنه
              مشکل موتور و نویز حاصل از قطع و وصل کونتاکتور هست

درضمن الان هزینه واقعا برام مهم نیست فقط باید از از هزینه مطمئن بشم که مثلا فلان قطعه رو که بزارم دیگه حتما کار کنه
              وگرنه حالا چه 200 تومان چه 1200

دیدگاه

دوست عزیز؛ اپتوکوپلرها توانایی درایو رله رو ندارن (جریان کلکتور اونا کمه....)

چرا یه بار سعی نمیکنید که از رله های ولتاژ بالاتر (مثلا رله های 24 ولت یا 12 ولت) استفاده کنید؟
                خویشتن را اصلاح کنید تا خداوند کارها را اصلاح کند. امیر المومنین علی (ع)

دیدگاه

یعنی وقتی موتور به رله وصل نیست رله سالم کار میکنه؟
                  اگر رله بدون بار باشه و مدار درست کار نمیکنه همچنان حرفم صادقه ولی اینطور که شما الان اشاره می کنید مدار وقتی به مشکل می خوره که روی رله بار قرار می گیره! تغذیه موتور از تغذیه میکروتون جداست؟
                  یه پیشنهاد میکنم با این که میدونم مخالفت می کنید ولی حتما انجام بدید.میکرو رو با یه باطری تغذیه کنید.

دیدگاه

اگه نویز از موتوره،از 4 دیود شاتکی و یک خازن 100 نانو برای هر موتور اسفاده کن:

نقطه A به خروجی رله وصل شود
                    دیود ها شاتکی باشند(به عنوان مثال از دیود 1N5822 استفاده شود)
                    پس شد 6تا خازن 100 نانو فاراد و 24 تا دیود 1n5822
                    1 در دنیا 100 در آخرت (درس و مشق فعالیتمو تو انجمن کم کرده)
                    من آنچه شرط بلاغست با تو میآ‌گویم. تو خواه از سخنم پند گیر و خواه ملال. سعدی
                    !Electronic On! Programming On
                    هوشمندانه سوال بپرسیم!
                    http://ir02x6.persiangig.com/logo/eca/tanks_01.png

دیدگاه

نوشته اصلی توسط حامد سازگاران
                      چرا یه بار سعی نمیکنید که از رله های ولتاژ بالاتر (مثلا رله های 24 ولت یا 12 ولت) استفاده کنید؟
                      در اینکه از رله های ولتاژ بالا استفاده کنم که شکی نیست قطعا از رله 24 ولت استفاده خواهم کرد
                      چون قبلا با اپتوکولر کار نکرده بودم به نظرم جالب اومد خواستم از تجربه بقیه استفاده کنم ببینم چی میشه
                      اگر استفاده از کوپلر جواب می داد (که نداد) خیلی خوب بود چون رله ها کاملا جدا از بقیه مدار بودند

نوشته اصلی توسط بابا برقی
                      تغذیه موتور از تغذیه میکروتون جداست؟
                      یه پیشنهاد میکنم با این که میدونم مخالفت می کنید ولی حتما انجام بدید.میکرو رو با یه باطری تغذیه کنید.
                      بله تغذیه ها جدا هستند موتور با یک کونتاکتور 24 ولت روشن خواهد شد و برق جداگانه داره
                      من نمی فهمم تغذیه با باتری می تونه چه کاری رو انجام بده !!! در ضمن قرار نیست که همیشه باتری باشه
                      پس باید دنبال دلیل این نویز بگردم و اون رو حذف کنم
                      با این کار صورت مسئله پاک میشه

نوشته اصلی توسط Mahan.Rafiee
                      اگه نویز از موتوره،از 4 دیود شاتکی و یک خازن 100 نانو برای هر موتور اسفاده کن:

نقطه A به خروجی رله وصل شود
                      دیود ها شاتکی باشند(به عنوان مثال از دیود 1N5822 استفاده شود)
                      پس شد 6تا خازن 100 نانو فاراد و 24 تا دیود 1n5822
                      ممنون از شماتیک مدارتون
                      اما من مستقیم به موتور وصل نیستم !!!
                      من فقط کونتاکتور 24 ولت رو روشن و خاموش می کنم همین
                      کونتاکتور موتور رو وشن می کنه
                      حالا اگر این شماتیکی که دادید به درد کونتاکتور هم می خوره اون یک امر دیگه است

در کل از همه تشکر می کنم

دیدگاه

میکروکنترلر رو عوض کن! با اینکه خیلی به داستان نویزپذیری کمتر PIC ها معتقد نیستم، ولی واسه امتحان هم که شده، اگه براتون مقدور هست از PIC استفاده کنین. مثل PIC18F452 یا PIC18F4520 یا اگه دم دست میکروی ARM دارین که چه بهتر.با اون تست کنین.

دیدگاه

اگه هنوز دیر نشده و به درد می خوره، یه جایی 20 تا شیر برقی 24 ولت رو فقط با چند تا خط از میکروکنترلر توسط آی سی های 595 درایو کردم. اینم یه تیکه از شماتیکش:

اینجا تغذیه ها ایزوله هستند. در حالت کلی می تونه ایزوله نباشه.

برای راه اندازی رله معمولی، کافیه اول تغذیه رو متناسب با بوبین رله تعیین کنید (12 یا 24 ولت)، بعدش هم به جای ماسفت از ترانزیستور معمولی استفاده کنید. اگه درست یادم باشه هیچ رله ای نبوده که با 2N2222 روشن نشده باشه!
                          بیایید با Google آشتی کنیم!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محمد رستمی
                            اگه هنوز دیر نشده و به درد می خوره، یه جایی 20 تا شیر برقی 24 ولت رو فقط با چند تا خط از میکروکنترلر توسط آی سی های 595 درایو کردم. اینم یه تیکه از شماتیکش:

اینجا تغذیه ها ایزوله هستند. در حالت کلی می تونه ایزوله نباشه.

برای راه اندازی رله معمولی، کافیه اول تغذیه رو متناسب با بوبین رله تعیین کنید (12 یا 24 ولت)، بعدش هم به جای ماسفت از ترانزیستور معمولی استفاده کنید. اگه درست یادم باشه هیچ رله ای نبوده که با 2N2222 روشن نشده باشه!
                            خیلی متشکر از مدار پیشنهادیتون
                            هنوز که دیر نیست مدار هنوز روی برد بورد هست و میشه تغییرش داد
                            اما من نمی فهمم چرا از شیفت رجیستر استفاده کردید ؟؟؟؟
                            رجستر برای ذخیره کردن داده ها استفاده می شه نه درایو کردن رله یا شیر برقی !!!!

برام خیلی جالبه بدونم چرا از رجیستر استفاده کردید
                            با استفاده از رجیستر شما هم باید کلاک بدید هم داده ها رو ارسال کنید بعد دستور شیف بدید مکافاتی برای خودتون درست کرده بودید
                            شاید من اشتباه می کنم
                            لطفا بیشتر درباره برنامه نویسیش و عملکرد مدار توضیح بدید

دیدگاه

جناب رستمی استاد ما هسنن،و جسارته در محضر ایشون جواب سوال راجع به مداری رو میدم که طراحش ایشون هستن.
                              تا جایی که حدس میزنم و احتمال میدم، بیشتر به خاطر صرفه جویی در تعداد پایه های مصرفی هست.با 4 تا پایه از میکرو،20 تا شیر رو میتونی روشن یا خاموش کنی.
                              بیشتر از هرچیزی این مدار مدیون پین OE هست که داخل شبفت رجیستر هر غلطی :mrgreen: دلت میخواد میکنی(سرعت بسیار بالایی که شیفت رجیستر داره،دستت رو خیلی باز میذاره) دیتای خاصی رو میفرستی یا قبلی رو پاک میکنی و جدیدش رو میفرستی و فقط با همون OE ، غیر فعال میکنی و تغییرات رو اعمال میکنی و بعد فعال میکنی.
                              آقا...اینها رو ولش!
                              میکرو چی شد؟ همچنان نویز داری؟
                              یه پیشنهاد دیگه! شاید مسخره باشه، اما خب یه نمونه ش رو اتفاقی در حین تست متوجه شدم.
                              کنتاکتور و خلاصه قسمت قدرت رو تا میتونی از میکرو دور کن(سیم بکش) ببین چطور میشه؟ باز هم موقع دستور دادن، میکرو هنگ میکنه؟

دیدگاه

میکرو چی شد؟ همچنان نویز داری؟
                                یه پیشنهاد دیگه! شاید مسخره باشه، اما خب یه نمونه ش رو اتفاقی در حین تست متوجه شدم.
                                کنتاکتور و خلاصه قسمت قدرت رو تا میتونی از میکرو دور کن(سیم بکش) ببین چطور میشه؟ باز هم موقع دستور دادن، میکرو هنگ میکنه؟
                                خیلی ممنون از پیگیری های شما
                                نویز خیلی کمتر شده شاید قبلا از ده بار 8 بار ریست میشد الان با راه کارهایی که دوستان گفتن شده 2 بار و پیشرفت زیادی کرده
                                البته هنوز وقت نشده همه راه کارها رو ازمایش کنم
                                یکم کارهام قاطی شده مجبور میشم به جاهای دیگه اش رو هم دستکاری کنم
                                فاصله دادن کونتاکتور راه کار خوبی هست اما راه کار اخره به نظر من باید توی مدار پیشبینی بشه اگه نشد اون برای اخر کار

اما من هنوز با شیفت رجیستر مشکل دارم تو مغزم نمیره برای چی رجیستر ؟؟
                                منتظر اقای رستمی هستم تا یک چیزی یاد بگیرم

برای کم کردن استفاده از پایه میشد از یک دیکودر هم استفاده کرد همین کار رو می کنه و انواع مختلفش هم هست شما با 5 تا پایه می تونی 32 تا خروجی داشته باشی
                                همون E که شما هم اشاره کردید و داره و دردسر رجیستر رو هم نداره
                                مگر انکه بخوای بدونی دفعه قبل چه داده ای رو فرستادی که اون وقت قضیه فرق می کنه

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X