اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

نوشته اصلی توسط arvinfx

خوب چرا اینجا باید اینقدر دقیق باشه؟ oo:
    مگه دقت بالاتر چه عیبی داره دایی جان؟! oo:
    من خودم از زنر معمولی استفاده می کنم اما بعضی ها دوست دارن برای دقت بیشتر از سوپر زنرهایی مثل TL431 استفاده کنند.
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

چیکار میکنه تو مداری این قسمتش؟ دقیق میگی برام سوادم نمیکشه :redface:

دیدگاه

وقتی ولتاژ 5 ولت در خروجی مدار بخواد بیشتر از 5 ولت بره جریان دیود اپتو کوپلر زیاد میشه و به آی سی PWM فرمان کم کردن پهنای پالس رو میده . در نتیجه ولتاژ خروجی کم میشه و به 5 ولت برمیگرده.

چون ولتاژ دیود اپتوکوپلر حدود 1.2 ولته ولتاژ TL431 باید حدود 3.8 ولت باشه تا جمع ایندو 5 ولت بشه.

دیدگاه

سلام استاد . شرمنده چند روزی نبودم.

من توی ارکد برای تست و آزمایش فرکانس سوییچینگ رو به 20 کیلوهرتز تنظیم کردم. با همون مدار قبلی که با کمک شما تکمیلش کردیم منتها ولتاژ خروجی رو 1300 ولت در نظر گرفتم که بعدا میخوام با یک مدار دوبرابر کننده دیود خازنی ولتاژ رو به 2500 ولت برسونم. ولی الان جریان خروجی رو هم 40 میلی آمپر در نظر گرفتم و ولتاژ رو 1300 ولت. پس اندوکتانس اولیه 43 میکرو هانری شد و ثانویه 150میلی هانری . حالا مدار رو سیموله کردم اما نمی دونم چرا ولتاژ خروجی 2000 ولت میشه و حداکثر ولتاژ در سمت سیم پیچ ثانویه به جای 44 ولت 69 ولت میشه و ریپل سر مسفت هم حدود 25 ولته در صورتیکه در مدار قبلیه 0.5 ولت شده بود. نمی دونم اشکالش از کجاست؟ شاید از مدارات اسنابر در اولیه و ثانویه باشه. اینم معادلاتش. البته به خاطر عدم احتیاج به محاسبه حجم فاصله هوایی و فاصله هوایی و مساحت سطح مقطع ترانس ، فرمول های اون رو ننوشتم.

توان خروجی= 52= 1300*0.04 وات با احتساب بازده 75 درصد توان اولیه میشه 70 وات
          Fs=20000 , هر بسته انرژی میشه 70/20000

پس 70/20000=L* Ip ^2 /2 و Vi=22=L*I*2*Fs

جریان پیک اولیه 12.72 آمپر میشه و اندوکتانس اولیه میشه 43 میکرو هانری

و L2=n^2 *L1 و 1300/22=n و L2 برابر با 150 میلی هانری میشود
          استاد اگه اجازه بدین با شرایط بالا یه ترانس بپیچیم . اگه تعداد دور سیم اولیه رو 5 در نظر بگیریم فاصله هوایی میشه 0.7 میلی متر و هسته بزرگ میشه . پس تعداد دور اولیه رو 10 میگیریم تا فاصله هوایی بشه 1.5 میلی متر تا هسته کوچیکتر بشه و تعداد دور ثانویه میشه 591 دور .
          اگه شما این قسمت آخر رو تایید می کنید که ترانس رو بپیچیم . راستی یه ترانس پیچ خریدم. فکر کنم اینطوری خیلی راحتتر میشه این هم تعداد دور سیم رو پیچید :biggrin: اینم شکلش

"در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی
          در جهان روشنایی هایی وجوددارد که در عمیق ترین ظلمات نهانند.

دیدگاه

ردیفه دایی جان
            فقط یادت باشه وقتی داری فاصله هوایی رو میزاری باید نصف مقدار محاسبه شده بزاری چون هسته EE سه قسمت اتصال داره که قسمت وسط نصف حجم هوا و دو قسمت کناری نصفه ی دیگه ی حجم هوا رو تامین می کنه. بنابراین فاصله هسته ها باید 0.75 میلیمتر باشه.
            ترانس پیچ ردیفیه. :applause: چند گرفتی و ازکجا؟ هسته های کوچیک رو هم می گیره؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmadmn
              ردیفه دایی جان
              فقط یادت باشه وقتی داری فاصله هوایی رو میزاری باید نصف مقدار محاسبه شده بزاری چون هسته EE سه قسمت اتصال داره که قسمت وسط نصف حجم هوا و دو قسمت کناری نصفه ی دیگه ی حجم هوا رو تامین می کنه. بنابراین فاصله هسته ها باید 0.75 میلیمتر باشه.
              ترانس پیچ ردیفیه. :applause: چند گرفتی و ازکجا؟ هسته های کوچیک رو هم می گیره؟
              ببینم این هسته های EIآ‌ چی اونارو چطوری باید فاصله بزاریم؟

دیدگاه

دایی جان من اون مولتی متر Victor88 رو گرفتم خیلی توپه. همه چی داره.
                ترانس رو پیچیدم . :wow: اولیه رو 11 دور و ثانویه رو 655 دور. بعد فقط دو طرف هسته رو کاغذ گذاشتم و حین اینکه دو سر ثانویه رو به هانری متر وصل کرده بودم اینقدر ضخامت کاغذ ها رو کم و زیاد کردم که اندوکتانس ثانویه شد 154 میلی هانری و اندوکتانس اولیه شد 35 میکرو هانری . اول ثانویه رو بستم بعدش اولیه رو. هسته هم که EE50 هستش. فاصله هوایی رو که کم می کنم اندوکتانس اولیه و ثانویه زیاد میشه ولی نه به یه نسبت .فکر کنم با همون نسبت 2^(n2/n1 ) باشه. و بالعکس فاصله هوایی رو که زیاد می کنم اندوکتانس اولیه و ثانویه کم میشه . ولی نمی دونم چرا دقیقا مثل فرمول نمیشه. یعنی اولیه باید 152 میلی هانری باشه و اولیه 43 میکرو هانری . oo: استاد به نظر شما مشکل از کجاست؟ یه مساله دیگه این که جهت پیچیدن اولیه رو در جهت عقریه های ساعت پیچیدم و ثانویه رو برعکس. درسته؟

استاد عزیز ترانس پیچ رو از خیابون فردوسی -نرسیده به میدان امام (پشت شهرداری) راد الکترونیک گرفتم. چند مدل مختلف داشت . اینی که من گرفتم دور سنج اون شماره ای و به موتور هم وصل نمیشه قیمت اونم 27000 تومان یه مدل اون هم بود که به موتور وصل میشد یه خورده گرون تر بود. یه مدل دیگه هم بود که خودش موتور داشت و ردیف زن هم داشت .حالا نمی دونم دقیقا برای چی هستش!! قطر میله ای که ترانس اون رو سوار میشه 1 سانتی متر هستش. فکر کنم برای هسته های خیلی کوچیک نشه ازش استفاده کرد. ولی میشه یه میله کوچیکتر سر اون جوش داد .

ممنون
                "در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                  ببینم این هسته های EIآ‌ چی اونارو چطوری باید فاصله بزاریم؟
                  مثل EE

دیدگاه

نوشته اصلی توسط tictactoe
                    ترانس رو پیچیدم . :wow: اولیه رو 11 دور و ثانویه رو 655 دور. بعد فقط دو طرف هسته رو کاغذ گذاشتم و حین اینکه دو سر ثانویه رو به هانری متر وصل کرده بودم اینقدر ضخامت کاغذ ها رو کم و زیاد کردم که اندوکتانس ثانویه شد 154 میلی هانری و اندوکتانس اولیه شد 35 میکرو هانری . اول ثانویه رو بستم بعدش اولیه رو. هسته هم که EE50 هستش. فاصله هوایی رو که کم می کنم اندوکتانس اولیه و ثانویه زیاد میشه ولی نه به یه نسبت .فکر کنم با همون نسبت 2^(n2/n1 )باشه. و بالعکس فاصله هوایی رو که زیاد می کنم اندوکتانس اولیه و ثانویه کم میشه . ولی نمی دونم چرا دقیقا مثل فرمول نمیشه. یعنی اولیه باید 152 میلی هانری باشه و اولیه 43 میکرو هانری . oo: استاد به نظر شما مشکل از کجاست؟ یه مساله دیگه این که جهت پیچیدن اولیه رو در جهت عقریه های ساعت پیچیدم و ثانویه رو برعکس. درسته؟

استاد عزیز ترانس پیچ رو از خیابون سعدی -نرسیده به میدان امام (پشت شهرداری) راد الکترونیک گرفتم. چند مدل مختلف داشت . اینی که من گرفتم دور سنج اون شماره ای و به موتور هم وصل نمیشه قیمت اونم 27000 تومان یه مدل اون هم بود که به موتور وصل میشد یه خورده گرون تر بود. یه مدل دیگه هم بود که خودش موتور داشت و ردیف زن هم داشت .حالا نمی دونم دقیقا برای چی هستش!! قطر میله ای که ترانس اون رو سوار میشه 1 سانتی متر هستش. فکر کنم برای هسته های خیلی کوچیک نشه ازش استفاده کرد. ولی میشه یه میله کوچیکتر سر اون جوش داد .

ممنون
                    Victor88 رو چند گرفتی ؟ اهم متر هم داره؟ اگه داره اهم های زیر 1 هم رو هم با دقت اندازه گیری میکنه؟ :question:

دیدگاه

victor88 رو 35000 تومان خریدم. اهم متر هم داره. اهم متر اون مثل مولتی مترهای دیگست . فرقی با اونا نداره. برای تست یه مقاومت 0.02 اهم 1% رو باهاش تست کردم ولی متاسفانه 0.1 اهم نشون میده. ولی خوب از 0.5 اهم به بالا رو خوب نشون میده. مقاومت 0.05 اهم رو هم 0.2 اهم نشون میده!!!
                      پس زیاد برای زیر 0.1 اهم دقت نداره .ولی در کل خوبه. فرکانس متر هم داره

دیدگاه

victor88 رو 35000 تومان خریدم. اهم متر هم داره. اهم متر اون مثل مولتی مترهای دیگست . فرقی با اونا نداره. برای تست یه مقاومت 0.02 اهم 1% رو باهاش تست کردم ولی متاسفانه 0.1 اهم نشون میده. ولی خوب از 0.5 اهم به بالا رو خوب نشون میده. مقاومت 0.05 اهم رو هم 0.2 اهم نشون میده!!!
                        پس زیاد برای زیر 0.1 اهم دقت نداره .ولی در کل خوبه. فرکانس متر هم داره
                        این فراد سنج هم داره؟ تا چه مقداری؟

بدش نگفتی این مدار سویچینگ رو برای چی داری استفاده میکنی؟

دیدگاه

بله. فاراد سنج هم داره تا 200 میکرو فاراد میره بالا. والا این یه کار تحقیقاتی هستش که دارم یه پروپزال هم ازش تهیه می کنم. این نوع خاصش برای یک دستگاه اسپکتروسکوپی استفاده میشه. حالا بعدا که ولتاژ رو ببریم روی 20 کیلوولت میشه برای کاربردهای لیزر حالت گازی هم ازش استفاده کرد.

دیدگاه

ترانس رو پیچیدم . :wow: اولیه رو 11 دور و ثانویه رو 655 دور. بعد فقط دو طرف هسته رو کاغذ گذاشتم و حین اینکه دو سر ثانویه رو به هانری متر وصل کرده بودم اینقدر ضخامت کاغذ ها رو کم و زیاد کردم که اندوکتانس ثانویه شد 154 میلی هانری و اندوکتانس اولیه شد 35 میکرو هانری . اول ثانویه رو بستم بعدش اولیه رو. هسته هم که EE50 هستش. فاصله هوایی رو که کم می کنم اندوکتانس اولیه و ثانویه زیاد میشه ولی نه به یه نسبت .فکر کنم با همون نسبت 2^(n2/n1 )باشه. و بالعکس فاصله هوایی رو که زیاد می کنم اندوکتانس اولیه و ثانویه کم میشه . ولی نمی دونم چرا دقیقا مثل فرمول نمیشه. یعنی اولیه باید 152 میلی هانری باشه و اولیه 43 میکرو هانری . oo: استاد به نظر شما مشکل از کجاست؟ یه مساله دیگه این که جهت پیچیدن اولیه رو در جهت عقریه های ساعت پیچیدم و ثانویه رو برعکس. درسته؟
                            راجع به جهت پیچیدن ترانس بارها گفته ام. فرقی نداره کدوم جهت بپیچید! بعد از پیچیدن 4 پایه دارید که دوتا اولیه و دوتا ثانویه است. اینجاست که باید این چهارپایه رو درست وصل کنی.

درباره ی خطای اندوکتانس هم باید چند عدد بدی شاید خطا در محاسباتته. من تابحال خطای فاحش ندیدم

دیدگاه

دایی جان یعنی شما میگین که مقدارهایی که بدست اومده خطای زیادی نداره قابل صرفنظر کردن هستش؟

راستی اینم عکس ترانس

دیدگاه

اگه نگاهی به منحنی B-H هسته های فریت بندازی می بینی که با توجه به نقطه کار شیب هاب مختلفی داریم. بنابراین با یک سلف متر معمولی که معلوم نیست در چه نقطه ای از منحنی B-H کار می کنه نمی تونیم دقت کافی داشته باشیم. اما در عین حال از هیچی بهتره.
                                در هسته های بزرگ بهتره سیم پیچی رو اندازه گیری کنیم که تعداد دور بیشتری داره چون دامنه سیگنال سلف متر بسیار کمه و با تع داد دور بیشتر می تونیم H بیشتری داشته باشیم.
                                وقتی اندوکتانس بزرگتر را اندازه گرفتیم با رابطه ریاضی اندوکتانس کوچکتر را بدست میاریم.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X