اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : تغذیه سوییچینگ ولتاا¾آ‌ژ بالا

دایی جان گلم
    باید قسمت درایور ماسفت رو هم به شماتیک اضافه کنی. امکان داره فیدبک مدار مثبت شده باشه و دیوتی سایکل به ماکزیممش یعنی 50 درصد رفته باشه. شماتیک کامل رو با کیفیت بالاتری بگذار.
    با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

دایی جان سلام
      بفرمایید...خدمت شما

tc426...خروجی هاش invert هستش. به خاطر همین از پایه خروجی tl494 به یک ورودی tc426 دادم و از خروجی tc426 دوباره به اون یکی ورودیش دادم تا درنهایت همون پالس خروجی tl494 به گیت ماسفت برسه. یه جور ............ دیگه. :mrgreen:

من خودم همیشه تاکید میکنم به دوستان که اول دیتاشیت رو بخونن بعد جنس بخرن. اما این دفعه خودم این کار رو نکردم..باید tc427 میخریدم.شرمنده :redface:

بازم از لطفتون ممنونم

همه بالاخره می گذارند و می روند، ما آخرسر باید دست در آغوش خودمان کنیم؛ آخرین مشتری و آخرین کسی که باید با او ازدواج کنید خودتان هستید سعی کنید هیچ عیبی نداشته

باشید،خیلی باید زیبا باشید چون باید خودتان را تحمل کنید.......دکتر محی الدین حسین الهی قمشه ای

دیدگاه

سلام دایی جانم. بالاخره pcb رو ساختم. بهتر شد. اولش تو خروجی فقط یه خازن 6.6 نانو فاراد گذاشته بودم ولی بلافاصله بعد از 200 ولت شروع میکرد به جیغ زدن. بعد اومدم اون خازن قرمز رو که 220 نانو فاراد هستش رو به موازی خازن اولیه تو خروجی گذاشتم بعد دیگه صدا نداد تا 900 ولت . بعد 900 ولت یه ذره ویز ویز میکرد بعد اون سیم قرمزه که از فویل مسی که دور ترانس پیچیدم بیرون اومده رو به زمین لحیم کردم .بعد صدا به کلی حل شد و خروجی ولتاژ 1200 ولت میرسه :wow: :wow: :wow: به نظر شما چرا بدون خازن 220 نانو صدا میده. این اضافه خازن مثل اینکه مشکلات زیادی رو میتونه ایجاد کنه!!

ممنون
        "در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی
        در جهان روشنایی هایی وجوددارد که در عمیق ترین ظلمات نهانند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehrran
          دایی جان سلام
          بفرمایید...خدمت شما

tc426...خروجی هاش invert هستش. به خاطر همین از پایه خروجی tl494 به یک ورودی tc426 دادم و از خروجی tc426 دوباره به اون یکی ورودیش دادم تا درنهایت همون پالس خروجی tl494 به گیت ماسفت برسه. یه جور ............ دیگه. :mrgreen:

من خودم همیشه تاکید میکنم به دوستان که اول دیتاشیت رو بخونن بعد جنس بخرن. اما این دفعه خودم این کار رو نکردم..باید tc427 میخریدم.شرمنده :redface:

بازم از لطفتون ممنونم
          هر چند سری کردن دو ماسفت درایور کار درستی نیست و باعث تاخیر پالس میشه اما صرف نظر می کنیم و میریم سراغ بقیه اشکالات.
          اول اینکه نوع فیدبکی که استفاده کردی معروفه به فیدبک جریان. درواقع شما مدار رو به نحوی بستید که جریان خروجی ثابت باشه نه ولتاژ ورودی. حالا به فرض شما منبع جریان خواستی درست کنی بازم فیدبک به پایه IN2+ آی سی وصل شده که اشتباهه. فیدبک پالس جریان باید به پایه CMPEN یا پایه 3 آی سی وصل بشه.

بگذریم. چون حتما دوست داری ولتاژ ثابت در خروجی داشته باشی نه جریان ثابت. برای اینکار باید فیدبک رو مسقیما از ولتاژ خروجی به یکی از IN های آی سی وصل کنی. در این حالت امکان فیدبک جریان بصورت پالس- پالس نیست اما میشه با یک مقاومت نمونه بردار جریان سری شده با خروجی و اتصال اون به یکس از IN ها فیدبک جریان آهسته تری داشت

دیدگاه

دوستان
            سلام به همگی

.....سلام دایی جانم. بالاخره pcb رو ساختم. بهتر شد. اولش تو خروجی فقط یه خازن 6.6 نانو فاراد گذاشته بودم .......
            tictactoe جان تبریک میگم...افرین. :applause:
            خیلی خوشحالم که داری به نتایج خوبی میرسی. امیدوارم روز به روز کارت بیشتر پیشرفت پیدا کنه :agree:
            موفق باشی عزیز جان

هر چند سری کردن دو ماسفت درایور کار درستی نیست و باعث تاخیر پالس میشه اما صرف نظر می کنیم و میریم سراغ بقیه اشکالات.
            اول اینکه نوع فیدبکی که استفاده کردی معروفه به فیدبک جریان. درواقع شما مدار رو به نحوی بستید که جریان خروجی ثابت باشه نه ولتاژ ورودی. حالا به فرض شما منبع جریان خواستی درست کنی بازم فیدبک به پایه IN2+ آی سی وصل شده که اشتباهه. فیدبک پالس جریان باید به پایه CMPEN یا پایه 3 آی سی وصل بشه.

بگذریم. چون حتما دوست داری ولتاژ ثابت در خروجی داشته باشی نه جریان ثابت. برای اینکار باید فیدبک رو مسقیما از ولتاژ خروجی به یکی از IN های آی سی وصل کنی. در این حالت امکان فیدبک جریان بصورت پالس- پالس نیست اما میشه با یک مقاومت نمونه بردار جریان سری شده با خروجی و اتصال اون به یکس از IN ها فیدبک جریان آهسته تری داشت

دایی جان واقعا ممنونم از لطفتون :nice:

اینجور که من از فرمایشات شما برداشت کردم..برای فیدبک کلا باید از خروجی استفاده کنم. در حالت ولتاژ ثابت، ولتاژ خروجی رو مستقیما به پایه IN آی سی وصل کنم و در حالت جریان ثابت، توی خروجی یک

مقاومت نمونه بردار جریان، سری کنم و از اون به پایه IN آیسی وصل کنم....ممنونم

فقط یه سوال دارم...زمین دو طرف ترانس من یکی نیست و برای این کار باید مثل tictactoe عزیز این دو تا زمین رو در یک نقطه به هم وصل کنم.... آیا این کار اصولا درسته یا نه؟؟
            ..

ممنونم از راهنماییتون
            همه بالاخره می گذارند و می روند، ما آخرسر باید دست در آغوش خودمان کنیم؛ آخرین مشتری و آخرین کسی که باید با او ازدواج کنید خودتان هستید سعی کنید هیچ عیبی نداشته

باشید،خیلی باید زیبا باشید چون باید خودتان را تحمل کنید.......دکتر محی الدین حسین الهی قمشه ای

دیدگاه

مهران جون خیلی ممنونم از لطفت. ایشالا مشکل کار شما هم حل بشه که بعدش بتونیم بریم یه منبع جدید همگی با هم بسازیم.

یه مشکلی که امروز دیدم بازم تو ولتاژ خروجی مدار هستش اینه که سر ولتاژ فیدبک که حدود 2.5 ولت هستش یه ولتاژ ac وجود داره با همون فرکانس 50 کیلوهرتز با دامنه 0.1 ولت که نسبت به حالتی که مدار رو روی بردبرد بسته بودم خیلی بهتر شده ولی با توجه به همین 0.1 ولت توی فیدبک احتمالا توی خروجی 50 ولت اسپایک وجود داشته باشه :sad: توی کتاب خوندم که این میتونه برای اندوکتانس نشتی باشه . دایی جان به نظر شما مشکل از چیه؟ اگه از اندوکتانس نشتی باشه چه جوری میشه برطرفش کرد؟
              ممنون میشم جواب بدین.
              "در عجبم از مردمی که خود زیر شلاق ظلم و ستم زندگی می کنند و بر حسینی می گریند که آزادنه زیست" شریعتی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط tictactoe
                سلام دایی جانم. بالاخره pcb رو ساختم. بهتر شد. اولش تو خروجی فقط یه خازن 6.6 نانو فاراد گذاشته بودم ولی بلافاصله بعد از 200 ولت شروع میکرد به جیغ زدن. بعد اومدم اون خازن قرمز رو که 220 نانو فاراد هستش رو به موازی خازن اولیه تو خروجی گذاشتم بعد دیگه صدا نداد تا 900 ولت . بعد 900 ولت یه ذره ویز ویز میکرد بعد اون سیم قرمزه که از فویل مسی که دور ترانس پیچیدم بیرون اومده رو به زمین لحیم کردم .بعد صدا به کلی حل شد و خروجی ولتاژ 1200 ولت میرسه :wow: :wow: :wow: به نظر شما چرا بدون خازن 220 نانو صدا میده. این اضافه خازن مثل اینکه مشکلات زیادی رو میتونه ایجاد کنه!!
                دمت دایی جان
                :applause:
                عالیه
                نگران خازن اضافی نباش. خازن بیشتر ریپل رو کمتر می کنه و فیدبک رو کندتر. تا جایی که باعث نوسان در حلقه فیدبک نشه مشکلی نداره. یه نکته هم خطر برق گرفتگیه. خازن بیشتر انرژی ذخیره شده بیشتری داره که ممکنه باعث برق گرفتگی شدید بشه.

دیدگاه

ممنون دایی جان . الان فکر کنم مشکل اصلی که دارم همین اسپایک هستش. صاف بودن خروجی خیلی مهمه برام.
                  یه مشکلی که امروز دیدم بازم تو ولتاژ خروجی مدار هستش اینه که سر ولتاژ فیدبک که حدود 2.5 ولت هستش یه ولتاژ ac وجود داره با همون فرکانس 50 کیلوهرتز با دامنه 0.1 ولت که نسبت به حالتی که مدار رو روی بردبرد بسته بودم خیلی بهتر شده ولی با توجه به همین 0.1 ولت توی فیدبک احتمالا توی خروجی 50 ولت اسپایک وجود داشته باشه توی کتاب خوندم که این میتونه برای اندوکتانس نشتی باشه . دایی جان به نظر شما مشکل از چیه؟ اگه از اندوکتانس نشتی باشه چه جوری میشه برطرفش کرد؟
                  ممنون میشم جواب بدین.

دیدگاه

چون ولتاژها بالا نیست می تونی زمین دو طرف رو به هم وصل کنی. در ولتاژهای بالا باید از اپتوکوپلر یا سم پیچ کمکی برای فیدبک استفاده کرد...

دیدگاه

ریپل(نه اسپایک) در خروجی رو میشه با فیلتر LC حذف کرد. مثلا با یک سلف 10 میکروهانری و یه خازن 10 نانو بعدش
                      اما اگه این ریپل بصورت یک موج سینوسی باشه نشانه فیدبک نامناسبه. با کم کردن خازن خروجی یا تغییر مقاومت خازن جبران ساز پ امپ 3843 میشه ناحیه پایداری فیدبک رو افزایش داد و نوسانات خروجی رو حذف کرد.

دیدگاه

استاد عزیز خیلی ممنون از کمکتون. خدا خیرتون بده که جواب میدین.

ریپل خروجی سینوسی هستش. پس مدار فیدبک رو باید تغییر بدم. الان تو مدار فیدبک مقدار مقاومت 2.2 کیلو و خازن 10 نانو فاراد هستش ولی نمیدونم چه جوری میشه مقدار خازن و مقاومت رو تغییر داد تا پایداری بالا بره؟ یه فصل از کتاب مارتی براون مربوط به نمودار بد و محاسبه مقاومت و خازن برای بدست آوردن فیدبک پایدار هستش ولی تا بخوام اونو متوجه بشم که چجوری میشه مقدار مناسب رو برای این کار بدست آورد میشه شما یه راهنمایی بفرمایید و مقدار بهتر خازن و مقاومت فیدبک رو بگین.

حالا مقدار خازن خروجی رو که الان 226.6 نانو فاراد هستش رو کم میکنم تا جایی که دوباره به جیغ زدن نیفته :biggrin: تا ببینم چه تغییری میکنه

ممنون

دیدگاه

دوستان
                          سلام به همگی

مهران جون خیلی ممنونم از لطفت. ایشالا مشکل کار شما هم حل بشه که بعدش بتونیم بریم یه منبع جدید همگی با هم بسازیم.
                          انشاء ا... tictactoe جان :agree:

دایی جان خیلی خیلی ممنون... :wow: :wow:درست شد..الان توی خروجیم 5 ولت دارم و با تغییر بار هم ولتاژش تغییر نمیکنه.وضیعت ماسفت و مقاومت اسنابر(که قبلا خیلی داغ میکرد) خیلی خیلی بهتر شده.

اما دایی جان یه مشکلی هست...توی بارهای کم در حد چند ده اهم، شکل موج خروجی نهاییم، اسپایک و ریپل داره. :cry: یه نکته دیگه اینکه توی بار خیلی خیلی کم مثلا 1 یا 2 اهم..خروجی دیگه 5 ولت

نیست و 3.5 ولته.

دو تا خازن 4700 میکرو و 470 نانو با خازن خروجیم(1000 میکرو) موازی کردم و تقریبا ریپل رو از بین بردم...اما آقای اسپایک هنوز تشریف دارن. :angry:

عکسهای زیر .... اولی برای وقتی که خازنها رو اضافه نکرده بودم و دومی برای وقتی که خازن ها رو اضافه کردم

توی این عکسها بار 2 اهمه و اگه دقت کنید ولتاژ حدود 3.8 ولته..... :cry:

تو یه AP Note گفته بودبا فیلتر RLC میشه ریپل رو از بین برد. با اون طراحی کردم...مقاوتش خیلی ناچیز میشد،سلفش 1 میلی هانری و خازن 2.2 میکرو...اما با اون خیلی خیلی بدتر شد و شکل موج درین هم به هم ریخت

ممنون میشم بازم کمکم کنید که چطوری میتونم یه شکل موج صاف توی همه بارها داشته باشم. اگه میشه در مورد افت ولتاژ خروجی در حالتی که بار 1 یا 2 اهم میذارم هم توضیح بدید.

چون ولتاژها بالا نیست می تونی زمین دو طرف رو به هم وصل کنی. در ولتاژهای بالا باید از اپتوکوپلر یا سم پیچ کمکی برای فیدبک استفاده کرد...
                          بابت این راهنماییتون هم واقعا ازتون ممنونم...اگه خدا بخواد سر یه فرصت بهتر دربارش مفصل صحبت میکنیم

نمیدونم چطور تشکر کنم ازتون.
                          دایی جان واقعا ممنونم که راهنماییمون میکنید. :redface:

دیدگاه

سلام دایی جانم. بالاخره pcb رو ساختم. بهتر شد. اولش تو خروجی فقط یه خازن 6.6 نانو فاراد گذاشته بودم ولی بلافاصله بعد از 200 ولت شروع میکرد به جیغ زدن. بعد اومدم اون خازن قرمز رو که 220 نانو فاراد هستش رو به موازی خازن اولیه تو خروجی گذاشتم بعد دیگه صدا نداد تا 900 ولت . بعد 900 ولت یه ذره ویز ویز میکرد بعد اون سیم قرمزه که از فویل مسی که دور ترانس پیچیدم بیرون اومده رو به زمین لحیم کردم .بعد صدا به کلی حل شد و خروجی ولتاژ 1200 ولت میرسه
                            tictactoe جان ببخشید..میشه در مورد فویلی که دور ترانس پیچید توضیح بدید؟؟

اسم فویله توی بازار چیه؟؟..به چه دردی میخوره..؟..برای نویزه؟ یا چیز دیگه ای؟؟

ممنونم عزیز جان

دیدگاه

سلام . 3 نوع میشه ترانس رو شیلد کرد. اولی که بهش لاتون هم میگن به این صورته که که اول یک ورق مسی نازک رو که به پهنای ترانس هست رو با چسب عایق بندی میکنن و بین ثانویه و اولیه قرار میدهند اما خود ثانویه و اولیه هم باید بینشون 3 لایه ورقه مایلار قرار بگیره بعدش خود این ورقه مسی رو هم زمین میکنند .
                              یه نوع دیگه هم وجود داره اینطوری که همین ورقه مسی رو بدون عایق کاری دور کل هسته میپیچند ولی خب پهنای کمتری داره و معمولا نباید به زمین هم وصل شوند این کار برای جلوگیری از انتشار EMI در محیط هست و جلوی پراکندگی شار از قسمت فاصله هوایی رو میگیره ولی توی کارکرد ترانس خیلی موثره. مخصوصا زمانی که شکل موج درین دچار لرزه میشه و ترانس صدا میده(ولی اینو نمیدونم که چرا اینقدر جلوی لرزش شکل موج رو میگیره. کسی میدونه ؟؟ به ما هم بگه!!! ) . شیلد نوع اول هم به نوبه خودش مهمه.
                              نوع سوم هم یه ورق آلومینیومی تقریبا ضخیمه که دور تا دور ترانس قرار میدن (مثل منبع تغذیه کامپیوتر) تا جلوی انتشار نویز رو بگیره.

من از پامنار خریدمش. اونجا انواع ورقه مسی با ضخامتهای مختلف رو دارن.

دیدگاه

دایی جان امروز خازن خروجی 220 نانو فاراد 2 کیلو ولت رو برداشتم و به جای اون 5 تا خازن 22 نانو فاراد که داشتم رو با هم موازی کردم و تو مدار گذاشتم( یعنی دقیقا نصف 220 نانو) مقدار ریپل بخش فیدبک بازم کمتر شد :smile: یعنی فکر کنم که طبق گفته شما فیدبک سریع ترشده و میتونه جلوی ناپایداری احتمالی رو بیشتر بگیره. مقدار خازن رو نمی تونم کمتر از این مقدار قرار بدم چون توی ولتاژ 500 ولت شروع میکنه به جیغ زدن و شکل موج دچار لرزش میشه. حالا فکر کنم که بقیه این ریپل باقی مونده با همون مقاومت خازن بخش فیدبک حل بشه . میشه تو این قسمت هم کمکم کنید؟

خیلی ممنون از لطف شما.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X