اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

[پروژه] مدار فلزیاب

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : مدار فلزیاب

خوش آمدید.تمام متعلقات و اطلاعات لازم برای ساخت مداراتی که توی این فروم معرفی شدند ضمیمه تاپیکهاش هستند.شما صفحات قبل رو بگردید و از بین مدارات یکی رو انتخاب کنید البته موفقیت شما بستگی به سطح دانش الکترونیک و تجربه شما در مورد فلزیاب و امکاناتتون داره.اگر مبتدی هستید به هیچ وجه سراغ این مدارات نرید چون سرخورده و دلسرد میشین.

دیدگاه

سلام آقا بهروز خوش آمدید و تبریک می گم که دوباره امیدوارمون کردید
      بهروزجان من گلداسکن یک رو با آی سی 709 را ساختم یک ورق 25 در 25 سانتی از جنس کابینت را تقریبا در 70 سانتی زد ولی به فلز طلا اصلا حساسیت نداشت گرچه اون یکی فلز مغناطیسی را هم ضعیف سنس می کرد
      من فقط می خواهم بدانم شما یا دوستان دیگه که گلداسکن ساختید از کدام pcb استفاده کردید من در سایت های دیگه دیدم که نوشته یک النگوی کوچک 4 سانتی را در 80 سانتی میزنه
      سوال دوم مقاومت های یک درصد را از کجا میتونم تهیه کنم (اینترنتی در شهرستان هستم) می تونم از اس ام دیها استفاده کنم؟یعنی برای دلتا پالس از پشت فیبر امکانش هست؟
      چون این فلزیاب دومی که دلتاپالس بود و ساختم حداقل به مس و طلا و ... حساسیت داره ولی نا پایداریش کمی اذیت کننده است بلکه بتونم با مقاومتهای یک درصد و با یک ولوم مولتی ترن برای تیون دستگاه ثبات و پایداری داشته باشه
      آقا بهروز شما را نمی دانم ولی به نظر من نمیشه از گلداسکن دست برداشت . :angry:

دیدگاه

متشکرم دوست عزیز منم خیلی خوشحال میشم اگر این فروم دوباره جون بگیره.
        اگر دقت کرده باشید توی این فروم اولین کسی که گلداسکن4 رو معرفی کرد من بودم و دلیلش هم این بود که بعقیده من هم نمیشد ازش براحتی گذشت ولی ضعف کلی این دستگاه و کلا اکثر فلزیابها وابستگی شدید راندمان به نوع قطعاته و دقیقا به همین خاطر بود که رفتم دنبال یک سیستم دیگه.درسته که مشکل شما با استفاده از مقاومتهای یک درصد کمتر میشه ولی قرار نیست دستگاه شما به صرف تعویض این مقاومتها النگو رو توی 80 سانتی بزنه چون قلب مدار شما که نوسان ساز و نمونه گیرش هست از آیسیهایی با تلرانس و خطای زیاد استفاده میکنه و متاسفانه نوع نظامی این قطعه ها یا نیست یا بسیار گرونه و قطعات غیرنظامی کمپانیهای معروف هم توی بازار نیست که بشه جایگزین کرد.من این موضوع رو با دو پ امپ تست کردم یکی ساخت میتسوبیشی و یکی دیگه کمپانی گمنام با آرم مجهول؟؟!! تفاوت واقعا از زمین تا آسمان بود پس فقط تعویض مقاومت و خازن نیست که مدار ما رو بهینه میکنه بلکه ممکنه تعویض یک آیسی تاثیر بمراتب بیشتری از تعویض همه مقاومتها داشته باشه.به همه دوستان سفارش میکنم یا قبل از اقدام به ساخت لااقل قطعات اصلی خوب رو پیدا کنید یا از مدارتون توقع زیاد نداشته باشید و اگر هم کسی به شما گفت که این مدار رو با قطعات معمولی بستم و بهترین جواب رو گرفتم بشنوید ولی باور نکنید این رو با پشتوانه تجربه بیست ساله در الکترونیک میگم.بدون قطعه و ابزار خوب دنبال ساخت مدار خوب نروید.
        در جواب بقیه سوالات شما باید بگم شماتیک و PCB مداری که من استفاده کردم در صفحات اولیه این فروم هست.مقاومتهای یک درصد رو هم میتونید از سایت خریداری کنید((فقط یا پول رو اول پرداخت نکنید یا موقع پرداخت یک بار رمز کارتتون رو اشتباه بدید تا گرفتار سایتهای واهی کلاهبردارها نشید.اگر سایت واقعا به شبکه شتاب وصل باشه پیام رمز کارت اشتباه است رو میده ولی در غیر اینصورت عملیات رو کنسل کنید)).برای استفاده از قطعات SMD باید برد رو تغییر بدید که منوط به طراحی دوباره PCB هست.ناپایداری دلتاپالس هم بیشتر به لوپ و مقاومت سری با اون بر میگرده .برای همه لوپ ها جنس سیم مورد استفاده رو تا جای ممکن مرغوب انتخاب کنید و از طراحی تخت استفاده کنید که توی همین فروم توضیح دادم.سوالی بود اگر در توانم باشه در خدمتم.

دیدگاه

سلام Behrouz_T
          اگه منظورتون این سایته گفتند مقاومت یک درصد نداریم
          eshop.eca.ir

اگه این نیست چیست
          این smd هم همش نیست تعدادی از آنها تو جوان الکترونیک پیداست نمیدونم smd هستند یا سرامیکی که لحیم کردن آنها کمی راحتتر از اس ام دی است
          خیلی دلم می خواهد از این مقاومت های یک درصد داشته باشم تا یه ذره هم که شده پایداری و راندمانش بیشتر بشه

مقاومت سری که به لوپ سری میشه چجوری میشه؟ به لوپهای 3.5 اهم و 8.5 اهم ای دی سی ال چه مقدار لازمه؟
          آقا بهروز نگفتید برد گلداسکن (با آی سی معمولی) شما مثل گلداسکن من بود یا بیشتر بود که حتما هم اینطور بود
          آقا بهروز کویل تخت رو چجوری بپیچیم به غیر از روش تابلو سازی . تخت خیلی سخته هر چه سعی کنیم سیم شیلد در میره من دستگاه زیر را که برای ساخت کویل تخت استفاده میشه در یک سیم پیچی دیدم نمی دونم وسایل باقی رو هم داره تا بریم سراغش برامون درست کنه یا نه؟ یا اصلا آقای سیم پیچ بلده؟

دیدگاه

این آدرس مداری که من روش کار کردم
            http://www.eca.ir/forum2/index.php?action=dlattach;topic=7198.0;attach=3951
            در مورد مقاومتها هم منظورم این سایت نبود ولی یه سرچ تو گوگل بزنید شاید باشه چون من همه قطعه ای از اینترنت خریدم بجز مقاومت یک درصد.اگر هم نبود غصه نخورید همین مقاومتهای معمولی رو با اهم متر تست کنید و هرکدوم به مقدار اصلی نزدیکتر بود انتخاب کنید برای رنجهای غیر استاندارد هم با سری موازی کردن مقاومتها اونها رو بسازید.در مورد خازنها هم برای نوع الکترولیتی از مدل تانتالیوم و برای عدسی از مولتی لایر یا MKT استفاده کنید.اگر پایداری مدار زیاد تغییر نکرد یک مقاومت زیر اهم و وات بالا با لوپ سری کنید و تغییرش بدید تا به پایداری بهتری برسید البته اگه بقیه مدار رو تست کردید و از نظر کارکرد قسمتهای اصلی مدار خیالتون راحته.اگر تاثیری نداشت یا بدتر شد مقاومت سری رو بردارید و به مقاومت موازی کویل هم توجه کنید چون خیلی مهمه(مقدار و تلرانس).در مورد کویل تخت توی پست شماره 125 همین فروم توضیح لازم برای ساختش رو دادم.شما اگر این فروم رو کاملا مطالعه کنید هم جواب خیلی از سوالاتون رو پیدا میکنید و هم دانسته هاتون در مورد فلزیاب و گلداسکن بیشترمیشه.

دیدگاه

سلام بر همه
              دوستان با فلزیاب پالس که اشنایی دارید
              که اکثرا پی سی بی معروفشو دیدین
              خوب من میخوام رو این فلزیاب کار کنم با کمکه دوستان
              و یک چیزه جمع و جورتر و بهینه تر درست کنیم
              من شماتیکشو میزارم
              برا قسمت اول که تحلیلش کنیم و بشه از میکرو استفاده کنیم قسمت نوسان سازش هست که 2 تا 555 و 2تا 7555 داره
              کسی میدونه فرکانس نهایی تولید چنده و چرا از دو جفت 555 7555 استفاده شده
              و در نهایت به چه گینی با استفاده از یک مگا 8 این قسمت رو راهندازی کنیم
              هرچه سعی کنیم لایه های نرم افزاری زیاد کرده و از سخت افزار دور کنیم مشکلات(باگ ها) کمتر خواهد شد(امنیت بیشتری خواهید داشت)
              بهترین جواب دهنده برای سوال شما، خود شما هستید البته بعد تلاش،پشتکار و مطالعه بیشتر
              میدونی مشکل ما کجاست؟سرمایه و مغز ها رو نمیتونیم یکجا جمع کنیم...

تعدادی ماژول GPS GP5MX1513F1 با بالاتریت حساسیت -170db به قیمت خرید بفروش میرسد

دیدگاه

سلام اقا بهروز من دستگاه دلتا پالسو ساختم ولی فقط بوق میزنه وبه هیچی حساس نیست تمام قطعاتو تست کردم سالمن تورو خدا کمکم کن ممنونم

دیدگاه

سلام آقا بهروز نظرت درباره عکس زیر چیه به نطر می آید کویل خوبی باشد
                  من این تاپتیک را یک سال و 7 ماهه که مرتب می خوانم در مورد ساخت کویل تخت یک روشی نوشتید ولی مثل اینکه کار ساده ای هم نیست
                  یک درصد ها هم در راه است دو سه روزه میرسه
                  این دلتا پالس ها همین طوری هم یه مترازی می زنند یعنی راضی کننده میشه گفت
                  حالا اگه بتونیم با ساخت کویل تخت که میگید یا می گند 20 تا 40 درصد برد رو میبره بالا این مساله 20 در صد هم که شده امیدوار کننده است.
                  و من که دارم دلتاپالس را روی برد جدید میزارم کدامیک از چهارتا شماتیک بهترینه که به نطر من همون شماتیک ورزن 6.00 آقای KT315 به درد خوره چون دو تا شماتیک Sniffer xr71 و Delta Pulse 2 را اصلاح کرده.
                  آقای بهروز خان خازن های ام کا تی تلرانس های مختلفی دارند یا حداقل تلرانس آنها از پلی استر یا غیره کمتر است؟
                  اگه اکثر خازنها را از نوع mkt بزاریم میشه گفت این برد حداقل از نظر خازنها عالیند؟

http://uploadkon.ir/uploads/fbbceace1f9e90aed861cf0f53b18648.jpg

دیدگاه

سلام اقا بهروز من دستگاه دلتا پالسو ساختم ولی فقط بوق میزنه وبه هیچی حساس نیست تمام قطعاتو تست کردم سالمن تورو خدا کمکم کن ممنونم
                    سلام دوست من.دلتاپالس روایتهای زیادی داره!! شما روی کدوم مدار کار کردین؟ضمنا سلامت قطعات تمام قضیه نیست قبلا هم گفتم برای ساخت مدارات فرکانسی حداقل یک فرکانسمتر آماتوری لازمه چون باید فرکانس رو خوند واگر بشه اون رو دید (اسیلوسکوپ) که چه بهتر.شما شکل موج مدارت رو از اسیلاتور چک کن برو جلو به هر قطعه که رسیدی با توجه به دیتاشیت اون قطعه و وظیفه اش داخل مدار خروجیهاش رو چک کنید حتما ایراد پیدا میشه.خودتون هم قبول دارین که صرفا با بیان اینکه مدار کار نمیکنه نمیشه یک برد رو از راه دور عیب یابی کرد اونم همچین مداری.شما به یک ایراد برسید اگر مشکلی توی رفعش داشتید بچه های این فروم در خدمت شما هستند.

دیدگاه

سلام عزیز.این عکس نحوه قرارگیری کویل دوبل رو در پانل نشون میده که روشهای زیادی داره .تفاوت این روشهای جاگذاری در فلزیابهای دوبل کویل (reciver-transmitter) در منطقه حساس ایجاد شده در ناحیه زیر کویله . این روش معمولترین روشه که برای افراد مبتدی هم خوبه.البته تاثیری توی برد دستگاه نداره چون در نهایت سیمها بطور معمولی پیچیده شده اند و پراکندگی میدان مغناطیسی زیاد میشه.
                      در مورد روش ساخت کویل تخت که توضیح دادم میشه گفت ساده ترین روش و موثرترینشون همینه چون همونطور که گفتید ساخت کویل تخت کار آسونی نیست ولی ارزشش رو داره.امتحان کنید و ببینید.خازنهای MKT تلرانس و جریان نشتی پایینتری نسبت به خازنهای پلی استر دارند البته خازنهای پلی استر و سرامیک و مولتی لایر هم خوبه ولی اگر از MKT استفاده کنید بهتره.خازنهای الکترولیتی ولتاژ کم رو هم از نوع تانتالیوم و ولومهای ترشهولد و حساسیت رو هم مولتی ترن دسته دار انتخاب کنید.

دیدگاه

سلام آقا بهروز این متن اول پیام خصوصی بود اما ماشالا صندوقتم که پره انقد همه دوستت دارن مجبور شدم ایجا بزارم من میخواستم برم تو کار فلزیاب تو انجمن داشتم میگشتم دیدم ظاهرا شما از همه بیشتر در این مورد اطلاعات دارید و کار کردید و چند تا ساختید، متاسفانه اکثر مدار ها و لینک هایی که از دو سال پیش گذاشته شده یا لینکش خراب شده یا پاک شده .... من هلو بیا برو تو گلو نمیخوام فقط میخوام چرخ رو دوباره اختراع نکنم یعنی این سال هایی که شما رفتید رو من دوباره نرم، میخوام اطلاعات چند ساله شما رو داشته باشم و راه شما رو ادامه بدم شاید یه ایده ای چیزی به ذهنم خورد و یه مدل بهتری دادیم خدا رو چه دیدی :biggrin: در کل اگه برات مقدوره هرچی مدار ،PCB ، مقاله ، سایت ، آدرس انجمن ، عکس... در مورد فلزیاب داری رو یا برام با پست بفرست یا ایمیل کن هر جور که راحتی هزینش هم میدم مشکل نداره یه جوری باهم کنار میایم هدف من ساخت یک فلزیاب بهتر از فلزیاب های موجوده چند تا ایده دارم که پیاده سازیش فقط تو مراحل ساخت فلزیاب مقدوره
                        دوست عزیز من تا کاردانی الکترونیک خوندم و کارشناسی هم مهندسی نرم افزار گرفتم مشکلی از بابت فنی ندارم فقط به تجربه فردی مثل شما احتیاج دارم باز هم میگم نمیخوام راه شما رو از اول برم کمکم کن ایشالا یک در دنیا و 100000 در آخرت نتیجه شو ببینی ...
                        یک سوال خیلی مهم اینه که برا منی که تاحالا فلزیاب ندیدم نساختم و اطلاعات آنچنان زیادی ندارم و یه چیزی با تلرانس خطای کم و عمقی حدود 10 متر میخوام سراغ چی برم؟ چیو پیشنهاد میکنی؟ اگه اطلاعات و تجربه ای هم در مورد GPR ها داری برام بزار چون خیلی رفته تو مخم
                        منتظر جوابت هستم

تماس با من :
                        email: arkiaaa[att]gmail.com
                        yahoo id: arkiaaa

دیدگاه

یه چیزی با تلرانس خطای کم و عمقی حدود 10 متر میخوام سراغ چی برم؟ چیو پیشنهاد میکنی
                          عزیز دل عمق ده متری که دیگه اسمش فلز یاب نمیشه اسمش میشه دستگاه سونوگرافی و یا در ستگاه پرتو نگاری اشعه ایکس و ...
                          میشه
                          الکی دلتو خوش نکن با بهترین مدار و بهترین تنظیمات و بهترین قطعات حداکثر بتونی از فاصله نیم متری یک انبردست تشخیص بدی
                          تنها موردی که همه آدما یقین دارن خدا در حقش زیاد لطف کرده
                          داشتن عقله زیادتر از دیگر آدم ها است

دیدگاه

نوشته اصلی توسط aliila
                            عزیز دل عمق ده متری که دیگه اسمش فلز یاب نمیشه اسمش میشه دستگاه سونوگرافی و یا در ستگاه پرتو نگاری اشعه ایکس و ...
                            میشه
                            الکی دلتو خوش نکن با بهترین مدار و بهترین تنظیمات و بهترین قطعات حداکثر بتونی از فاصله نیم متری یک انبردست تشخیص بدی
                            رو چه حسابی این حرف رو میزنی؟ اسمشو هرچی بزارن من کاری ندارم... شما اگه مداری مقاله ای چیزی داری راهنمایی کن اگه نه بیخود نظر نده احترام خودتم حفظ کن این طرز پاسخت اصلا شایسته اهل فن نیست اگه نمیشه دلیل و مدرک بیار وسط در ضمن اینجا صحبت از دلخوشی و اینا نیست! به خاطر وجود آدم هایی مثل شما دوست داشتم این پست رو پیام خصوصی بدم...
                            ضمنا کسی که میاد تو یه ضمینه ای اعلام میکنه تجربه ای نداره دلیل نمیشه که هیچی حالیش نباشه!!!!!!!!! واقعا متاسفم برات که خودتو ... کردی این وسط

دیدگاه

سلام دوستان.خواهشا فروم متشنج نشه چون به صلاح نیست.از لطف شما دوست عزیز تازه وارد هم ممنون.حقیقتش من فکر نمیکنم دوستمون که به پست شما جواب دادند منظورشون بی احترامی باشه چون لزومی نداره که بدون دلیل به یک تازه وارد که ما همیشه به حضورشون افتخار میکنیم بی حرمتی بشه از طرفی من هم به دوستمون aliila حق میدم البته به لفظ بکار رفته کاری ندارم منظورم جواب کلی ایشونه.توضیح میدم. صندوق پیامها خیلی وقته پر شده و متاسفانه تا همه پیامها رو خالی نکنی فعال نمیشه و این خیلی بده چون پیامهایی هست که من دوست دارم حفظشون کنم از مجموع 15 صفحه پیام الن فقط 4 صفحه مونده ولی باز پیام میده واین ضعف سایته. بگذریم همونطور که دوستمون هم گفتند این عمق که شما فرمودید با تجهیزات و گاهی معمولی و حتی نیمه حرفه ای هم دور از انتظاره البته فکر کنم ذهنیت شما از این عمق بخاطر گهی های کذب هست که بسیار اغراق شده.هیچ دستگاه فلزیابی بدون خطا نیست حتی تصویری 60 میلیونی هم ضریب خطا داره چون اولا قطعات تلرانس دارند ثانیا در مباحث فرکانسی مطلق معنی نداره.ولی میسه این خطا رو با استفاده از طراحی خوب،ایزولاسیون پارازیت و استفاده از قطعات مرغوب و ابزار آزمایش دقیق بمقدار قابل قبولی کاهش داد.حقیقتش من هم هنوز مداری نساختم که بتونه راضیم کنه با اینکه تقریبا شرایط گفته شده رو دارم.علتش هم اینه که اگر بخوام از مدارات آماده استفاده کنم اولا ایرادات عمدی و سهوی شماتیک مانع میشه ثانیا قدرت مانور نداره چون از قبل برای کار توی شرایطی خاص طراحی شده.متاسفانه سخت ترین کار توی الکترونیک هم طراحی مدارات فرکانسیه مثلا شما اگر بخواهید یک مدار اسیلاتور دقیق با استفاده از قطعات گسسته طراحی کنید به عبارتی پیر میشین؟!!!!فلزیاب هم از این قائده مستثنی نیست من هم بخاطر گرفتاریهای روزمره نه وقتش رو دارم نه فکر متمرکز که بتونم روی طراحی یک مدار با arm و fpga کار کنم البته فعلا نمیتونم ولی اینکار رو میکنم دیر یا زود.در مورد مدارات هم اگر مشکل adsl من حل بشه بزودی مدارات و اطلاعات خوبی رو پ میکنم تا فروم جون بگیره انشالله. شما هم ناراحت نباش و همکاریت رو با این بخش ادامه بده ضرر نمیکنی.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط behrouz_t
                                سلام دوستان.خواهشا فروم متشنج نشه چون به صلاح نیست.از لطف شما دوست عزیز تازه وارد هم ممنون.حقیقتش من فکر نمیکنم دوستمون که به پست شما جواب دادند منظورشون بی احترامی باشه چون لزومی نداره که بدون دلیل به یک تازه وارد که ما همیشه به حضورشون افتخار میکنیم بی حرمتی بشه از طرفی من هم به دوستمون aliila حق میدم البته به لفظ بکار رفته کاری ندارم منظورم جواب کلی ایشونه.توضیح میدم. صندوق پیامها خیلی وقته پر شده و متاسفانه تا همه پیامها رو خالی نکنی فعال نمیشه و این خیلی بده چون پیامهایی هست که من دوست دارم حفظشون کنم از مجموع 15 صفحه پیام الن فقط 4 صفحه مونده ولی باز پیام میده واین ضعف سایته. بگذریم همونطور که دوستمون هم گفتند این عمق که شما فرمودید با تجهیزات و گاهی معمولی و حتی نیمه حرفه ای هم دور از انتظاره البته فکر کنم ذهنیت شما از این عمق بخاطر گهی های کذب هست که بسیار اغراق شده.هیچ دستگاه فلزیابی بدون خطا نیست حتی تصویری 60 میلیونی هم ضریب خطا داره چون اولا قطعات تلرانس دارند ثانیا در مباحث فرکانسی مطلق معنی نداره.ولی میسه این خطا رو با استفاده از طراحی خوب،ایزولاسیون پارازیت و استفاده از قطعات مرغوب و ابزار آزمایش دقیق بمقدار قابل قبولی کاهش داد.حقیقتش من هم هنوز مداری نساختم که بتونه راضیم کنه با اینکه تقریبا شرایط گفته شده رو دارم.علتش هم اینه که اگر بخوام از مدارات آماده استفاده کنم اولا ایرادات عمدی و سهوی شماتیک مانع میشه ثانیا قدرت مانور نداره چون از قبل برای کار توی شرایطی خاص طراحی شده.متاسفانه سخت ترین کار توی الکترونیک هم طراحی مدارات فرکانسیه مثلا شما اگر بخواهید یک مدار اسیلاتور دقیق با استفاده از قطعات گسسته طراحی کنید به عبارتی پیر میشین؟!!!!فلزیاب هم از این قائده مستثنی نیست من هم بخاطر گرفتاریهای روزمره نه وقتش رو دارم نه فکر متمرکز که بتونم روی طراحی یک مدار با arm و fpga کار کنم البته فعلا نمیتونم ولی اینکار رو میکنم دیر یا زود.در مورد مدارات هم اگر مشکل adsl من حل بشه بزودی مدارات و اطلاعات خوبی رو پ میکنم تا فروم جون بگیره انشالله. شما هم ناراحت نباش و همکاریت رو با این بخش ادامه بده ضرر نمیکنی.
                                سلام ممنون که پاسخ دادید،من دنبال یه مدار بی نقص و مطلق نیستم فقط یه چیزی باشه که جواب بگیریم...
                                به هر حال شدیدا منتظر مدارات شما هستیم، فقط دوست عزیز شما که این لطف رو در حق ما انجام میدید اگه یه مجموعه کامل از مدارات و اطلاعات بزاری خیلی خیلی ممنون میشیم و کمک خیلی بزرگی کردید

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X