اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

سلام دوستان یه سوالی داشتم
    این لامپ های کم مصرف عصاب منو بهم ریختن انقدر وقتی خاموشن چشمک میزنن
    تو این تاپیک بحث شده بود سرش و دوستان گفته بودن باید ptc 150 اهم استفاده کنیم ولی من شهرستانم و به قطعات معمولی هم به سختی دسترسی دارم و اگه بخوام نتی هم بخرم باید صبر کنم یکجا یه سری قطعات بگیرم اما من عجله دارم و میخوام یه کاری کنم این لامپ ها انقدر چشمک نزنند
    ایا راه دیگه ای هم هست؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط علی علی پور ریکنده
      این لامپ های کم مصرف عصاب منو بهم ریختن انقدر وقتی خاموشن چشمک میزنن
      تو این تاپیک بحث شده بود سرش و دوستان گفته بودن باید ptc 150 اهم استفاده کنیم ولی من شهرستانم و به قطعات معمولی هم به سختی دسترسی دارم و اگه بخوام نتی هم بخرم باید صبر کنم یکجا یه سری قطعات بگیرم اما من عجله دارم و میخوام یه کاری کنم این لامپ ها انقدر چشمک نزنند
      ایا راه دیگه ای هم هست؟
      نه!! اشتباه نکن!!!
      ptc 150 برای پیش گرمایش لامپ، پیشنهاد شده و اصلا اتباطی با چشمک زدن لامپ وقتی خاموش هستند، نداره.
      دوباره تکرار میکنم، برای رفع مشکل شما اصلا نیاز به این قطعه نیست.
      به احتمال قریب به یقین، سیم فاز برق خونه شما مستقیما به لامپ رفته و سیم نول از کلید رد شده. پس وقتی شما کلید رو خاموش میکنید توی بالاست لامپ، هنوز فاز وجود داره و این مشکلات رو بوجود میاره.
      شما کافیه جای سیمهای فاز و نول رو عوض کنید.
      اگه دنگ و فنگ زیاد داشته باشه، فعلا میتونید از کنتور برق، با جابجا کردن دوشاخه برق مصرفی خونه این کار رو بکنید.
      یه عامل دیگه مربوط به کلیدهای دارای لامپ نئون هست ، که اون بحث جداست و بعدا بحث میکنیم.
      فعلا شما اون کار بالا رو انجام بدید تا بعد.

دیدگاه

دقیقا دایی جان
        به احتمال خیلی زیاد کلید شما چراغداره.
        باید کلید رو باز کنی و لامپشو قطع کنی یا بشکونی تا مشکل حل بشه.
        منم لامپ تمام کلیدهای خونه رو شیکوندم و مشکل همه لامپها حل شد.
        با عرض پوزش خدمت دایی های عزیزم تا اطلاع ثانوی به اینترنت دسترسی ندارم.

دیدگاه

سلام
          معمولا اون خازن پلی استر بین فیلامان ها میسوزه! و وقتی با خازن سنج دشارژ شدشو تست کنید یه عدد منفی نشون میده!
          البته بعضی وقتا یکی از فیلامانا مدار باز میشه و آدمو از تعمیر بی نتیجه میکنه
          ولی برای اینکار هم راهی هست اما اصولی نیست و لامپ بعد از یه مدت کلا خراب میشه و اونم اینه که یه مقاومت پروات کم اهم جای اون فیلامان سوخته بزاریم.

دیدگاه

پاسخ : .

نوشته اصلی توسط امیرعباس عزیزی
            .
            نوشته اصلی توسط نورافروز
            با سلام . بنده امروز راهی سفری هستم . اگر عمری باشه 2هفته دیگه بر میگردم هر سوالی دارید حتما بپرسید و فراموش نکنید " جهان سوم جایی است که برای رسیدن به جهان اولی که قبلا جهان سوم بوده است نباید طوطی وار مطالب را حفظ کرد و به جای دیدن در عمل صرفا به حفظیات رو آورد. جهان سوم جاییست که باید تنبلی ها را کنار گذاشت اگر که آینده مهم است . جهان سوم جاییست که نباید خوابید و خوش گذراند نباید دستگاهای پیشرفته را نادیده گرفت و نباید اعتقادات را با کار آمیخت اگر که آینده مهم است. و آخر اینکه جهان سوم جاییست که باید از تجربیات پیشکسوتان و علم استفاده نمود و نباید مغرور بود... با تشکر، نورافروز www.noorafrooz-co.com
            سلام آقای نورافروز اگه میشه یه مدار بلاست واقعی و استاندارد لامپ کم مصرف اگه 60 وات باشه که عالیه با تحلیل کاملش یعنی شکل موج و جریان تمام مدار .ممنون میشم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط نورافروز
              با سلام .هنوز دوره آموزشی بنده تموم نشده و تا دوشنبه تو چین میمونم . سرعت اینترنت در جایی که من هستم 700kb واقعی بر ثانیه است. مردم این کشور، اینقد دقیق برنامه های روزانشون رو تنظیم میکنن که آدم مبهوت میشه. تو ابن شهر به این پر جمعیتی خیابونا کاملا آرومن! و هیچکس وقتش به بتالت نمیگذره.
              همه مهربان و فداکارن و هر چیزی در چای خودشه... در حال حاضر اینجا با اینکه سرما بیداد میکنه اما درجه حرارت بخاری ها رو از یه حدی بالاتر نمیبرن. وقتی دلیلش رو پرسیدیم و گفتیم که هوا سرده، اینا جواب دادن وقتی ما میتونیم چنتا لباس روی هم بپوشیم و با لباس خودمون و گرم کنیم چرا باید بیخودی انرژی مصرف کنیم؟! بهتر نیست این انرژی بین مردم فقیر ویا در صنعت استفاده بشه؟! بچه ها این حرف و کسی به من گفت که بزرگترین کارخونه دار شهر langzhou هستش! (واقعا اشکم در اومد از اینهمه انسانیت که میلیاردر باشی اما بخاری خونتو رو کمترین درجه بذار ی که فقط یخ نزنی و با کاپشن رو تخت بخوابی!!! فراموش نکنید " جهان سوم جایی است که برای رسیدن به جهان اولی که قبلا جهان سوم بوده است نباید طوطی وار مطالب را حفظ کرد و به جای دیدن در عمل صرفا به حفظیات رو آورد. جهان سوم جاییست که باید تنبلی ها را کنار گذاشت اگر که آینده مهم است . جهان سوم جاییست که نباید خوابید و خوش گذراند، نباید (خودخواه بود )و نباید هنگام کار ، دستگاهای پیشرفته را نادیده گرفت . همچنین نباید اعتقادات را با کار آمیخت اگر که آینده مهم است! کار ، تفریح و اعتقادات را نباید با هم میکس نمود اگر که آینده مهم است و آخر اینکه جهان سوم جاییست که باید از تجربیات پیشکسوتان و علم استفاده نمود و نباید مغرور بود... با تشکر، نورافروز www.noorafrooz-co.com
              سلام مهندس نورافروز عزیز. من ادامه سوالاتم رو میپرسم و بازم لطف کرده و جواب بدین:
              تا تست دیودها که باید یک پایشون رو در بیاریم بحث کردیم.اما نوبت مرحله تست دیاک و خازن و مقاومتش هست که 100%خازن و مقاومتش رو باید یک پایه آزاد کنیم و با اهم متر تست کنیم ولی تست دیاک چی؟باید بدونیم لایه هاس چه شکلیه؟1-میشه بگید چجوری با اهم متر یا تست دیود باید تست بشه؟ 2- ptc رو چطور تست کنم؟
              3-خازنهای آخر مدار برای چین؟و تستشون مثل حالات قبلیه؟
              جانم به فدای ائمه اطهار
              می دونستم تحمل مرگ اعضای خانواده خیلی سخته ولی نه تا این حد،ایکاش پدرم بیشتر می موند.روحش شاد.

دیدگاه

ببخشید اگه سوالم ابتدایی است

چرا لامپ فلورسنت کم مصرف نیست یعنی به لامپ کم مصرف چی اضافه شده یا چی اضافه شده که کم مصرف نامیده میشود و ایا در قبال کم مصرف شدن جریان کمتری نیز مصرف میکند یا خیر؟

با تشکر از همه دوستان

دیدگاه

نوشته اصلی توسط data90

چرا لامپ فلورسنت کم مصرف نیست یعنی به لامپ کم مصرف چی اضافه شده یا چی اضافه شده که کم مصرف نامیده میشود و ایا در قبال کم مصرف شدن جریان کمتری نیز مصرف میکند یا خیر؟

با تشکر از همه دوستان
                  در اینکه کم مصرف میشه جریان کمتری مصرف میشه که شکی نیست.ولی اون هم به مدارهای داخلیش بر میگرده همون لامپ مهتابی که نیستش!!!
                  جانم به فدای ائمه اطهار
                  می دونستم تحمل مرگ اعضای خانواده خیلی سخته ولی نه تا این حد،ایکاش پدرم بیشتر می موند.روحش شاد.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط data90

با تشکر از همه دوستان
                    اتفاقا سوال خوبی پرسیدی . لامپ های فلورسنت و کلا لامپ های کاتدی فشرده و غیر فشرده و... خصلتی دارند که هرچه که فرکانس راه اندازی شون بالاتر بره به ازای یک شار نوری خاص ، جریان مصرفی شون پایین تر میاد . یعنی اگر لامپ فلورسنت معمولی که شار نوری 2400 لومن در فرکانس 50 هرتز رو با جریان مصرفی 0.5 آمپر تولید می کنه ، می تونه همین 2400 لومن شار نوری رو در فرکانس 60 کیلو هرتز با جریان مصرفی 0.2 آمپر ایجاد کنه . حتی می شه لامپ فلورسنت معمولی رو با ولتاژ 5 ولت در فرکانس RF با جریان 0.1 آمپر و حتی کمتر روشن نگه داشت . (البته پس از راه اندازی شدن اولیه )

این نکته هم لازم به ذکره که هر بالاستی کم مصرف نیست . مخصوصا این چینیا که همیشه تو بازار پر بوده چرا که اینا پیک های جریان بالا از ورودوی برق شهر می کشند و چون این جریان غیر سینوسیه آمپر متر های معمولی نمی تونه عدد درستی از اونچه که دارند مصرف می کنند نشون بده .

لامپ های کم مصرف واقعی : اسرام ، فیلیپس و ترادونیک .

دیدگاه

اقای Persian.Bright و بقیه دوستان

از توضیحاتتون استفاده کردیم تشکر فراوان

سوال اینه چطور میتوان یک بالاست را تست کرد که کم مصرف است یا خیر مثلا همان اسرام و ... را چطور میشه تست کرد . باز هم تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط data90
                        اقای Persian.Bright و بقیه دوستان

از توضیحاتتون استفاده کردیم تشکر فراوان

سوال اینه چطور میتوان یک بالاست را تست کرد که کم مصرف است یا خیر مثلا همان اسرام و ... را چطور میشه تست کرد .
                        باز هم تشکر
                        باید آمپر متر RMS داشته باشید که گرونه اما اگه ندارید :

راه اول) می تونید یک لامپ 200 وات رشته ای با لامپ مهتابی که با چک روشن می شه سری کنید و نورشو ببینید سپس همین مهتابی رو با بالاست روشن کنید و لامپ 200 رو در وردوی بالاست باهاش سری کنید و ببینید که نورش کمتر از حالت اوله و اگر بالاست از نوع اسرام یا ترایدونیک و یا فیلیپس باشه ملاحظه خواهید کرد که نور لامپ 200 کمتر از همه ی حالات فوق است اما شار نوری لامپ فلورسنت از همه ی حالات بیشتر است .

راه دوم) یک مقاومت 5 وات10 اهم به جای لامپ 200 بذارید و ولتاژ دوسرشو درهمه حالات اندازه بگیرید . (ولت متر معمولی هم می تونید استفاده کنید ) ملاحظه خواهید کرد که مقدار این ولتاز در اسرام از همه کمتر است . و این درحالی است که شار نوری لامپ فلورسنتی که با اسرام روشن است با چک معمولی و بالاست های معمولی ، قابل مقایسه نیست .

PS) ممکن است که مثلا جریان مصرفی اسرام را هم اندازه ی بالاست معمولی بدست آورید اما در این حالت شار نوری لامپ فلورسنت را با بالاست معمولی مقایسه کنید که اسرام چه قدر بیشتر است .

دیدگاه

با سلام به همه

برای راه اندازی یک تعمیر گاه لامپ کم مصرف به چه وسایل خاصی نیاز است
                          1- مولتی متر 2- هویه و قلع کش 3- ؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط data90
                            با سلام به همه

برای راه اندازی یک تعمیر گاه لامپ کم مصرف به چه وسایل خاصی نیاز است
                            1- مولتی متر 2- هویه و قلع کش 3- ؟
                            ترجیحا مولتی متری استفاده کنین که خازن سنج هم داشته باشه
                            یه پریز حفاظت شده داشته باشین ( با فاز یه لامپ 100 یا 200 واتی سری باشه تا اگه یه لامپ تعمیری ایرادی داشت کل مدارتون نترکه )

قطعات یدکی از قبیل mje13001 الی mje13001 بسته به وات لامپ مصرفی خازن الکترولیت از 3.3 میکرو به بالا تا حدود 47 میکرو خازنهای پلی استر ولتاژ بالا دیاک دیود های یکسوساز 1n4007 و ...

چند لامپ سالم برای تست مدار بالاست ( گاهی بالاست سالمه ولی خود حباب عمرشو کرده )

دیدگاه

با سلام
                              امکانش هست چند مدار لامپ کم مصرف مثلا 9 وات 23 وات 100 وات و ..... را در اینجا قرار دهید یک مدار در ابتدای سایت دیدم اما می خواهم تفاوت مدار را از نظر وات ببینم مثلا مدار 9 وات و مدار 23 وات و .....

در صورت امکان توضیح مختصری هم بدهید تا بهتر متوجه بشیم

با تشکر :rolleyes: :rolleyes:

دیدگاه

اگه به صفحات اول این تاپیک مراجعه کنید موجود هست. ساختار کلی این بالاستها یکی است.یعنی نقشه تقریبا در تمام رنجها یکی است فقط با بالا رفتن توان ترانزیستورهای سوئیچینگ قوی تر انتخاب میشوند و برای افزایش جریان
                                در سلف موجود در خروجی بالاست تغییراتی داده میشه. وگرنه ساختار تو همشون یکیه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X