اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

نقل قول

3- بالاست دیگه چیه!
    بالاست به مدار راه انداز لامپ های کم مصرف گفته می شه . حتی چک و استارت لامپ مهتابی هم در مجموع ،Ballast نامیده می شه . اصولا هر مدار یا سیستمی که لامپ های کم مصرف یا متال یا بخار جیوه و... ( همین لامپ خیاریها که جلوی ساندویجی ها می بندن ) رو راه اندازی کنه وسبب روشن شدن اونها بشه رو Ballast می گیم .

باسلام
    ببخشید بالاست به کدام قسمت مدار می گویند ایا به کل مدار بالاست میگیم یا قسمتی از مدار و شامل چه قطعه هایی میشود

ممنون

دیدگاه

نوشته اصلی توسط data90
      بالاست به کدام قسمت مدار می گویند ایا به کل مدار بالاست میگیم یا قسمتی از مدار و شامل چه قطعه هایی میشود
      چقدر سخت میگیری! :smile:
      مثلا توی لامپهای کم مصرف، به اون مدار الکترونیکی که لامپ رو برای روشن شدن راه اندازی میکنه، بالاست میگند.

دیدگاه

با سلام
        من یک مدار لامپ کم مصرف دارم که در ان یک مقاومت و چند قطعه دیگر ان سوخته و قابل شناسایی نیست که ببینم چند اهم است و یا چه مدل و شماره ای داره تا تعویض کنم در این مواقع چکار باید کرد ؟
        با تشکر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط data90
          من یک مدار لامپ کم مصرف دارم که در ان یک مقاومت و چند قطعه دیگر ان سوخته و قابل شناسایی نیست که ببینم چند اهم است و یا چه مدل و شماره ای داره تا تعویض کنم در این مواقع چکار باید کرد ؟
          1- یا باید ، این تاپیک رو از اول بخونی تا هم جواب این پرسشت و هم پرسشهای آینده رو یاد بگیری.
          2- یا مدار مشابه گیر بیاری و از روی اون قطعات رو شناسایی کنی.
          3- یا با گفتن وات لامپ و موقعیت قطعه ، که مثلا به کدوم قطعات دیگه وصله ، من یا دیگر دوستان قطعه ای حدالامکان نزدیک قطعه اصلی معرفی کنیم.
          4- مطالعه و تحلیل نقشه مدارات مشابه،خیلی کار گشاست. چون همون طور که قبلا گفته بودم، ساختار این بالاستها همشون به همدیگه نزدیکند.

دیدگاه

با سلام

من ولتاژ خروجی مدار بالاست را اندازه گرفتم
            1- اینکه چرا خروجی اول با دومی اختلاف ولتاژ داره؟
            2- این ولتاژ خروجی یکی حدودا 13و دیگری 10 ولت ac بود ایا این مقدار درسته ؟

درباره ولتاژ خروجی مدار بالاست( برای ورودی به لامپ) توضیح دهید
            یک سوال دیگه ولتاژ یک خازن الکترولیتی 250 ولتی اگه 160 نشون بده یعنی خرابه ؟

باتشکر از همه دوستان خوب

دیدگاه

من ولتاژ خروجی مدار بالاست را اندازه گرفتم
              اصلا از اینکارها نباید بکنی.
              خروجی این بالاستها ، نه به صورت dc هست و نه 50 هرتز که شما بتونید با ولتمتر تون اندازه بگیرید.
              معمولا فرکانس کارشون دوروبر 20 تا 30 کیلوهرتز هرتز هست که مولتی متر شما تو اون رنج کار نمیکنه.
              اگه بخوای ولتاژ خروجی رو ببینی باید از اسکوپ استفاده بشه.
              شما برای تعمیر نیاز به این کارها نداری. و باید بیشتر با اهم تست ایراد رو تشخیص بدی.
              اول از همه دنبال یه مقاله در مورد طرز کار بالاستهای لامپ کم مصرف، باشی بهتره.

دیدگاه

با سلام
                ببخشید عکسها کیفیت نداره دوربینم بده
                من مدار لامپی را دارم امکان داره درمورد این مدار و نحوه کار المانها توضیح مقدماتی بدهید چون تازه کارم

http://www.myup.ir/images/8471264667923327945.jpg

http://www.myup.ir/images/3094036350026292170.jpg

ترانزیستو : 13005 خازن الکترولیت : 22میکرو 250 ولت
                خازن سرامیک 4.7 نانو 1000 ولت و خازن سومی 104 250 ولت
                یک خازن دیگر که علامت گذاری شده : 2E222 200 v

دیدگاه

این مدار شما ، روشن کننده دو عدد لامپ با بالاست واحد میباشد.
                  در حقیقت در این بالاست،مدار یکسوسازی و صاف کردن ریپل و استارت لحظه اول و حتی قسمت سوئیچینگ و کلید زنی هم دقیقا مانند بالاستهای کلاسیک هست. فقط از قسمت توروئید به بعد، دو تا خروجی مجزا گرفته میشه که در نهایت هر کدام لامپ مستقلی رو روشن میکنند.
                  شرح کامل طرز کار و توضیح وظیفه هر کدام از قطعات، از حد پست زدن تو تاپیک خارج است.
                  ازتون خواسته بودم قبل از کار عملی مقاله ای تو این زمینه مطالعه کنید. مثل اینکه اینکار رو هم نکرده اید! :smile:

دیدگاه

اقا feredi
                    چرا این دو سه روزی درباره بالاست - سوئیچینگ - فرکانس تشدید - مفاهیم اولیه -و .... زیاد مطلب خواندم اما هم گفتم از الکترونیک کم می دانم هم توضیح مقدماتی خواستم .
                    میشه اینطوری توضیح بدهید تا سریعتر پیش برم
                    1- وظیفه دو عدد خازن سرامیکی کنار لامپ : ؟
                    2- دو عدد ترانزیستور : ؟
                    3- و اون خازن مشخص شده 2E222 200 v ؟

بازم از اینکه سوالاتم ابتدایی است معذرت می خوام اما برای خودم مهمه

دیدگاه

1- وظیفه دو عدد خازن سرامیکی کنار لامپ : ؟
                      روش علمی طرح پرسش اینطوری نیست. بهتره نقشه مداری رو که داریم روش کار میکنیم رو ارئه کنیم و در روی نقشه اون قطعه مورد نظرمون رو مشخص کنیم بعد پرسش خودمون رو مطرح کنیم.
                      امیدوارم تو پستهای بعدیت کم کم رعایت کنی. :smile:
                      کنار لامپ دو تا خازن پلی استری یکی با ظرفیت بیشتر دوروبر 47n و یکی با ظرفیت کمتر در حدود 4.7n و با ولتاژ بالا وجود داره. وظیفه خازن اول بلاکینگ جریان dc و خازن دوم چند تا کار مهم رو باهم انجام میده. مثلا در لحظه اول لامپ رو راه میندازه و بعد جریان پایداری رو برای ادامه کار بالاست از طریق فیلامانها مهیا میکنه.

2- دو عدد ترانزیستور : ؟
                      قطعات کلید زنی بالاست هستند.

3- و اون خازن مشخص شده
                      در عکسی که گذاشتید هیچ خازنی رو مشخص نکردید. نه دایره ای ، نه علامتی!
                      منظورتون رو از خازن مشخص شده! نفهمیدم.
                      اگه اشکالی نداشته باشه، لیسانستون رو تو چه رشته ای گرفته اید؟

دیدگاه

با سلام
                        من چند روز پیش یک لامپ کم مصرف 40 وات واقعی از شرکت نما نور گرفتم که نورش خوبه .اما قبلا"هم از این شرکت یک لامپ که روش نوشته 70 وات خریده بودم البته نا گفته نمواند که یکبار تعمیرش کردم . اما در کل نور اون 40 وات واقعی از 70 واته بیشتر هست . آیا راهی هست تا نور لامپ کم مصرف رو زیاد تر کنیم
                        با تشکر

دیدگاه

سلام اگه یکی از فلیمان ها سوخته باشه و اون یکی سالم باشه میشه لامپ رو احیا کرد ؟ تا دوباره روشن بشه ؟

دیدگاه

نه اگر یکی از فیلمانها سوخته باشد کاری نمی توانی بکنی

دوستان این داستان که بالاست پیر شدن لامپ را تشخیص می دهد یعنی چه؟
                            مدار محافظت در برابر اتصال کوتاه لامپ کسی دارد؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط imanxx_81
                              نه اگر یکی از فیلمانها سوخته باشد کاری نمی توانی بکنی

دوستان این داستان که بالاست پیر شدن لامپ را تشخیص می دهد یعنی چه؟
                              مدار محافظت در برابر اتصال کوتاه لامپ کسی دارد؟
                              یه کم گشتم دوستی مطلبی نوشته بود اجرا کردم
                              لامپم 60 وات هست
                              یدونه مقاومت 2 اهم 5 وات گذاشتم جای اون فلیمان سوخته لامپ روشن شد ولی اون فلیمانی که روشن میشه خیلی داغ میکنه :job:

دیدگاه

با سلام خدمت تمامی دوستان 4 عدد مقاومتی که برای بایاسینگ ترانزیستور بالاست ها قرار میگیرند(بیس و امیتر) به چه صورت اهم انها بدست می اید برای اینکه ترانزیستور ها در شرایط ایدال کاری قرار بگیرند
                                بعد اگر کسی اطلاعاتی در مورد حلقه ترویید fm10 دارد قرار بدهد ممنون میشوم تفاوت رنگ مشکی ان با سبز ان در چیست در این نوع سلف ایا هانری بدست امده از پیچش سیمی که دور حلقه بوجود می اید که در حد میکرو هانری میباشد مهم است.ممنون
                                الکترونیک باز!!!!!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X