اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

نوشته اصلی توسط mehdi_z0111
    دستتون درد نکنه
    احتمال داره که از چوک ها باشه با اینکه سالمن؟
    چوکشون آماده تو بازار هست؟
    سلام
    نه نیس
    لامپت چند واته.تونستی یه حباب سالم با همون وات جایگذین کن ببین چی میشه .خبرشو بده
    برو شیر درنده باش ای دغل میانداز خود را چو روباه شل
    راهنمایی در مورد ساخت فلزی اب

دیدگاه

سلام بر مهندسین
      بنده چند سالی هست دارم از این لامپهای بی خاصیت رو تعمیر میکنم تجربه زیادی دارم. راستش پست های دوستان توی این تاپیک رو نخوندم ولی وظیفه خودم دونستم تجربه هامو بذارم شاید به درد کسی بخوره ما رو هم دعا کنه البته اینم بگم که خوب نیست زیاد با این لامپا سروکله بزنید بخاطر جیوه و گاز های داخلش امکان سرطان به شدت میره بالا. :evil:
      من مراحل تعمیر لامپ کم مصرف رو به ترتیب مینویسم:ترتیب خیلی مهمه و اگه رعایت نشه کار دست لامپ میده.یا وقتتون هدر میره.:
      1-اول از همه وقتی لامپ رو باز کردین با یه بیزر یا اهم متر فلیمان های هر دو سر لامپ رو تست کنید باید اهمی کمتر از سه چهار اهم داشته باشن.اگه حتی یکی نداشت یعنی فلیمان سوخته و حبابش دیگه به درد نمیخوره و تعمیر نمیشه البته بردش ب درد میخوره
      2-اگه فلیمان ها سالم بود برید سراغ پلمپ دو سر حباب.برای این کار تو اکثر لامپ ها باید یه لایه پلاستیکی بین برد و حباب رو هم باز کنید دو سر حباب با حرارت شیشه رو آب کردن و پلمپ کردن اگه حتی یکی از اونا شکسته باشه باز حباب تعطیله و تعمیر نمیشه ولی همچنان بردش به درد میخوره.
      3-خب اگه مراحل بالا اوکی بود احتمال 99 درصد لامپ تعمیر میشه.از اینجا به بعد یک فرایند تغریبا تکراری برای اکثر لامپها باید طی بشه:اول باید خازن الکترولیتی رو که ولتاژش معمولا 330 یا 400 ولت هست رو تست کنید.بهترین راهش هم اینه که بیزر مولتی متر رو به دوتا پایش بزنید موقع زدن یک لحظه بسیار کوتاه بیزر سوت میزنه اگه نزد جهت اتصال پراپ ها به خازن رو عوض کنید با هر بار عوض کردن جهت باید یه لحظه بسیار کوتاه سوت بزنه.اگه نزد سوخته و باید تعویض بشه.برای این تست لازم نیست خازن رو از مدار جدا کنید.بعد میرید سراخ اون چهار تا دیود که کنار خازن هستند و کار یکسوسازی رو انجام میدن.هر چهار تار و روی برد تست کنید باید ولتاژ گاما حدود 0.4 تا 0.7 داشته باشن.البته اگه سوخته باشن اتصال کوتاه میشن.معمولا دو تاش میسوزه ولی باید همشون تست بشه.برای این تست لازم نیست دیود ها از برد جدا بشن.هر کدوم سوخته بود با نوع مشابه جایگزین کنید.سوم باید برید سراغ دو تا ترانزیستور که روی برد هست.این ترازیستور ها در 99 درصد لامپها از خانواده 1300X هستند.به جای ایکس با توجه به توان لامپ اعداد 1 3 5 7 و 9 قرار میگیره.برای تست اینها هم اهمتر رو روی بیزر با تست دیود بذارید و پایه وسط رو با یکی از پایه های کنار به بیزر بزنید یعنی یه پراپ به پایه وسط ترانزیستور و یه پراپ به پایه های کناری.اگه بیزر سوت زد یا اهمش کمتر از چند ده اهم بود ترانزیستور ها شنت شدن و باید تعویض بشن.و حتما باید از ترانزیستور مشابه استفاده کنید مثلا اگه ترانزیستور 13007 باشه شما ترانزیستور 13005 بزنید لامپتون چند ساعت بیشتر روشن نمیمونه.
      اگه ترانزیستور ها سوخته باشن حتما 4 تا مقامت هم اون دور و بر سوخته. رو برد دنبال دو تا مقاومت حدودا ده اهم یا کمی بالا پایین تر باشید اگه پیداش کردین با اهمتر تست کنید 90 درصد سوخته و باید تعویض بشه اونم با اهم خودش.بعد از این دنبال دو تا مقاومت چند دهم اهمی باشید یعنی حدود 0.1 یا 0.15 یا همین حدود که رنگ روش هم معمولا دو تا رنگ معمولی داره . دوتا رنگ طلایی. اونارو هم تست کنید و در صورت خراب بودن عوض کنید.دقت کنید اهمش باید زیر یک باشه و روی برد هم میشه تست کرد.و لازم نیست جداش کنید.حالا برید سراغ فیوز مدار.معمولا یه فیوز شیشه ای دارن بعضی لامها هم یه مقاومت چند دهم اهمی دارن که کنار دیود های یک سو ساز قرار داره.اگه فیوز شیشه ای بود عوض کنید اگه نداشتید یه رشته سیم نازک بجاش یزنید اگه مقاومت هم بود همین کارو کنید.حالا یه نگاه هم به بدنه خازن های پلی استر مدار کنید اگه هر کدوم ترک داشت یا زیرش سیاه شده عوضش کنید.حالا وقتشه لامپ رو تست کنید.سیم های فلیمان هارو بزنید سر جاش و برای تست هم همیشه لامپ های زیر صد وات رو با یه لامپ صد رشته ای به صورت سری وصل کنید اگه درست شده باشه روشن میشه اگه نشده باشه حداقل مطمئن هستید که منفجر نمیشه چون با یه لامپ دیگه سری شده و جریان محدود شده و تا اینجا زحماتتون هدر نرفته.تا اینجا معمولا 90 درصد لامها درست میشن.اگه درست نشد باید سه تا خازن پلی استر رو هم تست کنید و درصورت خراب بود تعویض بشن.برای تست اینا هم از خازن سنج مولتی متر یا اهمترش استفاده کنید به طوری که اول خازن رو با اتصال پایه هاش به هم تخلیه میکنید بعد مولتی متر رو روی اهمتر بذارید و به خازن وصل کنید باید به مرور زمان اهمش زیاد بشه اگه نشد یا اهمی نشون ندارد خراب شده.
      دیگه چیزی نمونده که بگم موفق باشید :biggrin:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saeedfba
        سلام بر مهندسین
        بنده چند سالی هست دارم از این لامپهای بی خاصیت رو تعمیر میکنم تجربه زیادی دارم. راستش پست های دوستان توی این تاپیک رو نخوندم ولی وظیفه خودم دونستم تجربه هامو بذارم شاید به درد کسی بخوره ما رو هم دعا کنه البته اینم بگم که خوب نیست زیاد با این لامپا سروکله بزنید بخاطر جیوه و گاز های داخلش امکان سرطان به شدت میره بالا. :evil:
        من مراحل تعمیر لامپ کم مصرف رو به ترتیب مینویسم:ترتیب خیلی مهمه و اگه رعایت نشه کار دست لامپ میده.یا وقتتون هدر میره.:
        1-اول از همه وقتی لامپ رو باز کردین با یه بیزر یا اهم متر فلیمان های هر دو سر لامپ رو تست کنید باید اهمی کمتر از سه چهار اهم داشته باشن.اگه حتی یکی نداشت یعنی فلیمان سوخته و حبابش دیگه به درد نمیخوره و تعمیر نمیشه البته بردش ب درد میخوره
        2-اگه فلیمان ها سالم بود برید سراغ پلمپ دو سر حباب.برای این کار تو اکثر لامپ ها باید یه لایه پلاستیکی بین برد و حباب رو هم باز کنید دو سر حباب با حرارت شیشه رو آب کردن و پلمپ کردن اگه حتی یکی از اونا شکسته باشه باز حباب تعطیله و تعمیر نمیشه ولی همچنان بردش به درد میخوره.
        3-خب اگه مراحل بالا اوکی بود احتمال 99 درصد لامپ تعمیر میشه.از اینجا به بعد یک فرایند تغریبا تکراری برای اکثر لامپها باید طی بشه:اول باید خازن الکترولیتی رو که ولتاژش معمولا 330 یا 400 ولت هست رو تست کنید.بهترین راهش هم اینه که بیزر مولتی متر رو به دوتا پایش بزنید موقع زدن یک لحظه بسیار کوتاه بیزر سوت میزنه اگه نزد جهت اتصال پراپ ها به خازن رو عوض کنید با هر بار عوض کردن جهت باید یه لحظه بسیار کوتاه سوت بزنه.اگه نزد سوخته و باید تعویض بشه.برای این تست لازم نیست خازن رو از مدار جدا کنید.بعد میرید سراخ اون چهار تا دیود که کنار خازن هستند و کار یکسوسازی رو انجام میدن.هر چهار تار و روی برد تست کنید باید ولتاژ گاما حدود 0.4 تا 0.7 داشته باشن.البته اگه سوخته باشن اتصال کوتاه میشن.معمولا دو تاش میسوزه ولی باید همشون تست بشه.برای این تست لازم نیست دیود ها از برد جدا بشن.هر کدوم سوخته بود با نوع مشابه جایگزین کنید.سوم باید برید سراغ دو تا ترانزیستور که روی برد هست.این ترازیستور ها در 99 درصد لامپها از خانواده 1300X هستند.به جای ایکس با توجه به توان لامپ اعداد 1 3 5 7 و 9 قرار میگیره.برای تست اینها هم اهمتر رو روی بیزر با تست دیود بذارید و پایه وسط رو با یکی از پایه های کنار به بیزر بزنید یعنی یه پراپ به پایه وسط ترانزیستور و یه پراپ به پایه های کناری.اگه بیزر سوت زد یا اهمش کمتر از چند ده اهم بود ترانزیستور ها شنت شدن و باید تعویض بشن.و حتما باید از ترانزیستور مشابه استفاده کنید مثلا اگه ترانزیستور 13007 باشه شما ترانزیستور 13005 بزنید لامپتون چند ساعت بیشتر روشن نمیمونه.
        اگه ترانزیستور ها سوخته باشن حتما 4 تا مقامت هم اون دور و بر سوخته. رو برد دنبال دو تا مقاومت حدودا ده اهم یا کمی بالا پایین تر باشید اگه پیداش کردین با اهمتر تست کنید 90 درصد سوخته و باید تعویض بشه اونم با اهم خودش.بعد از این دنبال دو تا مقاومت چند دهم اهمی باشید یعنی حدود 0.1 یا 0.15 یا همین حدود که رنگ روش هم معمولا دو تا رنگ معمولی داره . دوتا رنگ طلایی. اونارو هم تست کنید و در صورت خراب بودن عوض کنید.دقت کنید اهمش باید زیر یک باشه و روی برد هم میشه تست کرد.و لازم نیست جداش کنید.حالا برید سراغ فیوز مدار.معمولا یه فیوز شیشه ای دارن بعضی لامها هم یه مقاومت چند دهم اهمی دارن که کنار دیود های یک سو ساز قرار داره.اگه فیوز شیشه ای بود عوض کنید اگه نداشتید یه رشته سیم نازک بجاش یزنید اگه مقاومت هم بود همین کارو کنید.حالا یه نگاه هم به بدنه خازن های پلی استر مدار کنید اگه هر کدوم ترک داشت یا زیرش سیاه شده عوضش کنید.حالا وقتشه لامپ رو تست کنید.سیم های فلیمان هارو بزنید سر جاش و برای تست هم همیشه لامپ های زیر صد وات رو با یه لامپ صد رشته ای به صورت سری وصل کنید اگه درست شده باشه روشن میشه اگه نشده باشه حداقل مطمئن هستید که منفجر نمیشه چون با یه لامپ دیگه سری شده و جریان محدود شده و تا اینجا زحماتتون هدر نرفته.تا اینجا معمولا 90 درصد لامها درست میشن.اگه درست نشد باید سه تا خازن پلی استر رو هم تست کنید و درصورت خراب بود تعویض بشن.برای تست اینا هم از خازن سنج مولتی متر یا اهمترش استفاده کنید به طوری که اول خازن رو با اتصال پایه هاش به هم تخلیه میکنید بعد مولتی متر رو روی اهمتر بذارید و به خازن وصل کنید باید به مرور زمان اهمش زیاد بشه اگه نشد یا اهمی نشون ندارد خراب شده.
        دیگه چیزی نمونده که بگم موفق باشید :biggrin:
        ممنون این تست ترانزیستورش را باز کنی ممنون میشم

دیدگاه

اگه حوصله داری ترانزیستور هارو بدون اینکه برد آسیب ببینه دربیار و مولتی متر رو بذار رو حالت تست دیود. این ترانزیستور ها همشون npn هستن برای تستش کافیه پراپ مثبت مولتی متر رو بزنی به پایه بیس (یعنی پایه سمت چپ وقتی که شماره ترانزیستور به سمت شماست و پایه هاش به سمت پایینه )و پراب مثبت رو هم به یکی از پایه های دیگه مثلا پایهه وسط.تو این حالت مولتی متر ولتاژی حدود 0.7 رو نشون میده البته اگه سالم باشه بعد دوباره پراب منفی رو میزنی به اونیکی پایه یعنی پایه سمت راست و دوباره ولتاژ حدودا 0.7 یا 0.6 نشون میده.اگه اتصال کوتاه نشون بده یعنی ترانزیستور سوخیده.این راه خیلی زمان بره اگه یکم تجربه داشته باشید همین کار رو روی برد هم میشه انجام داد نکتش اینه که اگه ترانزیستور ها سالم باشن مولتی متر که روی دیود یا بیزر قرار داره بین پایه وسط و پایه های کنار اهم نشون میده یا همون ولتاژ گامای دیود ترامزیستور رو که حدودا 0.7 هست و بین دو پایه کنار اتصال کوتاه نشون میده که بخاطر مقاومت هاست. معمولا اگه ترانزیستور ها بسوزه همه پایه هاش به هم اتصال کوتاه میشن.

دیدگاه

سلام
            یه لامپ 105 واتی دارم که روشن نمیشه
            بازش کردم فیوز و خازن یکسوسازش جفتشون ترکیده بودن
            بعد تست کردم دوتا دیود یکسوساز ورودی کاملا اتصال کوتاه بودن

میخواستم ببینم اولا مشکل از همین چندتا قطعه خواهد بود؟
            چون یه لامپ دیگه بود همینجوری بردش رو به فنا دادم!

ترانزیستورها و خازن های پلی استر رو چطوری تست کنم؟
            و فیوز چند براش بذارم؟
            آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

116 کتابخانه مورد نیاز برای Altium Designer

از دروغ متنفرم؛ هرچند در این مملکت به جرم صداقت، کودن نامیده شوم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoud_m_bf
              سلام
              یه لامپ 105 واتی دارم که روشن نمیشه
              بازش کردم فیوز و خازن یکسوسازش جفتشون ترکیده بودن
              بعد تست کردم دوتا دیود یکسوساز ورودی کاملا اتصال کوتاه بودن

میخواستم ببینم اولا مشکل از همین چندتا قطعه خواهد بود؟
              چون یه لامپ دیگه بود همینجوری بردش رو به فنا دادم!

ترانزیستورها و خازن های پلی استر رو چطوری تست کنم؟
              و فیوز چند براش بذارم؟
              پل دیود و خازن ریپل عوض.
              مقاومتا سوخته یعنی ترانزیستورا م فنا رفتن.در هر صورت تست کن
              با ال سی متر مقدار بگیر یا بیزر تست بزن.تون نت کاملا توضیح داده تست بیزری رو.
              به جا فیوز یه مقامت اجری کم اهم بزار

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Detector68
                پل دیود و خازن ریپل عوض.
                مقاومتا سوخته یعنی ترانزیستورا م فنا رفتن.در هر صورت تست کن
                با ال سی متر مقدار بگیر یا بیزر تست بزن.تون نت کاملا توضیح داده تست بیزری رو.
                به جا فیوز یه مقامت اجری کم اهم بزار
                ممنونم
                تست قطعات رو بلدم، منظورم روی برد بود!
                درشون میارم و تست میکنم
                آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

116 کتابخانه مورد نیاز برای Altium Designer

از دروغ متنفرم؛ هرچند در این مملکت به جرم صداقت، کودن نامیده شوم.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط masoud_m_bf
                  ممنونم
                  تست قطعات رو بلدم، منظورم روی برد بود!
                  درشون میارم و تست میکنم
                  به جز ترانزیستورا که خیالت جمع شه بقیه رو رو بورد تست کن
                  مثلا با تست بیزر نباید خازنهای غیر الکترولیت اتصال کوتاه باشه.
                  چند ص قبل خودم پرسیدما بخونی میفهمی

دیدگاه

سلام ترانزیستور های npn از بیس به امیتر و همینطور از بیس به کلکتور یه اهمی حدود 700 داریم
                    اما بعضی مواقع از امیتر به کلکتور هم یه اهمی در همین حدود با مولتی متر نشون میده
                    این نشون دهنده ی اینه که ترانزیستور خرابه؟
                    در ضمن ترانزیستور 13005 هم که نو خریدم همینطوره
                    [آموزشی] کنترل رله با پیامک توسط sim800l
                    [آموزشی] راه اندازی سنسورهای DHT11 و DHT22 با کدویژن
                    [آموزشی] مدار عملی اتصال میکروفن خازنی به میکروکنترلر
                    [آموزشی] آموزش نحوه راه اندازی میکروهای fmd
                    صفحه اینستاگرام : ecdco_ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط reza babatabar
                      سلام ترانزیستور های npn از بیس به امیتر و همینطور از بیس به کلکتور یه اهمی حدود 700 داریم
                      اما بعضی مواقع از امیتر به کلکتور هم یه اهمی در همین حدود با مولتی متر نشون میده
                      این نشون دهنده ی اینه که ترانزیستور خرابه؟
                      در ضمن ترانزیستور 13005 هم که نو خریدم همینطوره
                      داداش 700 اهم نیست. 700 میلی ولت هست یعنی 0.7 ولت نشانه ولتاژ شکست دیود هست. و اگر از بیس به هردو پایه حدود 0.7 بود سالمه اگه راه نداد یا کمتر بود سوخته. از امیتر به کلکتور هم لازم نیست
                      برخی آدمها[ تنها ] به یک دلیل از مسیر زندگی ما می گذرند [ تا ] به ما درسهایی بیاموزند ؛ که اگر می ماندند هرگز [ آن درسها را ] یاد نمی گرفتیم …

دیدگاه

نوشته اصلی توسط PouYa007
                        داداش 700 اهم نیست. 700 میلی ولت هست یعنی 0.7 ولت نشانه ولتاژ شکست دیود هست. و اگر از بیس به هردو پایه حدود 0.7 بود سالمه اگه راه نداد یا کمتر بود سوخته. از امیتر به کلکتور هم لازم نیست
                        بله باید از بیس به امیتر و کلکتور راه بده اما از امیتر به کلکتور هم راه میده(اتصال کوتاه نیستا)
                        برای ترانزیستور نو هم که خریدم همینه

اضافه شده در تاریخ :
                        آهان فهمیدم قضیه از چه قراره!!!
                        همونطور که میدونید برای جلوگیری از جریان های برگشتی و آسیب دیدن ترانزیستور و همینطور برای موارد دیگه ما یه دیود بین امیتر و کلکتور قرار میدیم که جهتش از امیتر به کلکتور هستش
                        اما این ترانزیستور ها به صورت داخلی این دیود رو دارند
                        اینم قسمتی از شماتیک که نشون دهنده ی دیوده:

اینم لینک دیتاشیت کامل
                        http://pdf1.alldatasheet.com/datashe...T13007DFP.html
                        البته در نظر داشته باشید که این ترانزیستور برای شرکت st هستش و همه ی ترانزیستور ها اینطور نیستند
                        [آموزشی] کنترل رله با پیامک توسط sim800l
                        [آموزشی] راه اندازی سنسورهای DHT11 و DHT22 با کدویژن
                        [آموزشی] مدار عملی اتصال میکروفن خازنی به میکروکنترلر
                        [آموزشی] آموزش نحوه راه اندازی میکروهای fmd
                        صفحه اینستاگرام : ecdco_ir

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mehdi_z0111
                          تمام قطعات رو تست کردم همه سالمن، نمی دونم باز مشکل از کجاعه
                          بفرمایید این هم عکس از مدار:
                          من هم یک دانه برد مشابه همین دقیقاً باز کردم، بیشتر مقاومتها، دیاک، خازنها را تعویض کردم ولی درست نشد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط imanxx_81
                            من هم یک دانه برد مشابه همین دقیقاً باز کردم، بیشتر مقاومتها، دیاک، خازنها را تعویض کردم ولی درست نشد
                            اگه همه درسته
                            1فیلامان سالم رو روش بزار با همون وات تست کن
                            اگه روشن شد فبها نشد کلی از ورودی تا خروجی رو چک کن

دیدگاه

سلام
                              دوستان نمیدونم اگه این چیزی که میگم ازش اطلاع دارید یانه ولی به هر حال میگم خدمتتون :redface:
                              یه برد100وات سالم ویه شیشه50تا60وات سالم رو از هرکدوم 4سیم بیرون بکشید و دو به دو به گیره ی سوسماری بزنید مثلا 2تا قرمز2تا هم مشکی هم برای برد وهم برای شیشه بعد لامپای معیوب رو تست کنید
                              من خودم تو شرکت لامپ سازی هستم4سال تعمیرکارم :icon_razz:
                              موفق باشید
                              بگذارید و بگذرید
                              ببینید و دل مبندید
                              چشم بیاندازید ودل مبازید که
                              دیر یا زود باید گذاشت و گذشت... حضرت علی(ع)

دیدگاه

-اول از همه وقتی لامپ رو باز کردین با یه بیزر یا اهم متر فلیمان های هر دو سر لامپ رو تست کنید باید اهمی کمتر از سه چهار اهم داشته باشن.اگه حتی یکی نداشت یعنی فلیمان سوخته و حبابش دیگه به درد نمیخوره و تعمیر نمیشه البته بردش ب درد میخوره
                                وقت بخیر

با تشکر از دوستان
                                اگر یک سر فیلمان سوخته باشه ! نمیشه با یک فیلمان لامپ رو روشن کرد
                                یادمه با لامپ مهتابی میشد ! دو سر فیلمان سوخته رو اتصال کوتاه میکردیم اکثرا جواب میداد .

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X