اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

ساخت مدار چاپی بسیار آسان با دستگاه پرس کارت

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : ساخت مدار چاپی بسیار آسان با دستگاه پرس کارت

من چند تا برد تست زدم با دستگاه لمینت کلا از چاپ برد نا امید شدم.
    کیفیتش خوبه ولی دردسر و وقتی که می گیره زیاده.
    یکی از بردها 1 ساعت وقت برد.
    به طور میانگین برای من حدود 40 دقیقه وقت می گیره.
    یکمم اسید پاشید رو لباسم لک کرد.
    اسیدم خیلی زیاد مصرف می شه. البته ربطی به روش استفاه از دسگاه لمینت نیست.
    دقت ماکسیممی که تضمینی تونستم بزنم 0.3 میلیمتر شد.
    تقریبا تونر با دقت 90% می چسبه به برد و محدود کننده دقت بیشتر پرینتر لیزریه.
    من پرینتر درست و حسابی پیدا نکردم.
    اسید کاری هم به اندازه تونر ترنسفر کردن دردسر داره.

دیدگاه

سلام از ارسال این لینک کمال تشکرو دارم من دنبال جائی وکسی هستم که بردهای الکترونیکی بالانسهای تایر رو بتونه چاپ وتولید کنه سراغ دارید پیام بزارید با تشکر

دیدگاه

درود
        آیا از این لمینت ها ارزونش رو میشه گیر آورد از جایی ، دست دومش :question: :nice:
        در روزگاری که لبخند ادم ها بخاطر شکست توست برخیز تا بگیرند.........

دیدگاه

لمینت یا لمینیتور ؟
          اگه منظورتون دستگاهش هست که باهاش لمینیت میکنن میشه گیر آورد از دفتر فنی ها سراغ بگیرید
          من دوست ندارم خودم را درگیر مسئله بهشت یا جهنم بکنم ، چون در هر دو قسمت دوستان خوبی دارم !

دیدگاه

نوشته اصلی توسط icarus
            لمینت یا لمینیتور ؟
            اگه منظورتون دستگاهش هست که باهاش لمینیت میکنن میشه گیر آورد از دفتر فنی ها سراغ بگیرید
            با کدومش میشه pcb زد؟مگه فرق دارن؟
            در روزگاری که لبخند ادم ها بخاطر شکست توست برخیز تا بگیرند.........

دیدگاه

قطعا فرق دارن که اسماشون هم باهم فرق داره دیگه !!!
              لمینت رو بچه های الکترونیک به فیلم های حساسی که برای پی سی بی زدن هم هست میگن (اشتباه مصطلح) که با نور تابوندن طرح روی برد منتقل میشه
              و در اصل شما کارت ها رو میدید بیرون پرس کارت میکنن براتون به اون میگن لمینیت

لمینیتور دستگاهی هست که شما باهاش طرح مدار چاپی رو که روی کاغذ با پرینتر لیزری زدید رو با حرارت و فشاری که داره پرس میکنه روی پی سی بی و باعث میشه طرح روی پی سی بی منتقل بشه . در اصل همون دستگاه پرس کارت هست که بیرون دیدید
              من دوست ندارم خودم را درگیر مسئله بهشت یا جهنم بکنم ، چون در هر دو قسمت دوستان خوبی دارم !

دیدگاه

بعد از در آوردن فیبر از داخل اسید و پاک کردنش با تینر ، یک مدتی که میمونه کدر میشه ، فکر کنم مس اکسید میشه. شما چکار میکنید که این اتفاق نیفته؟

دیدگاه

من با دستگاه لمینیتور(پرس کارت) و روش toner transfer (روش اوتو) تونستم نتایج بسیار دقیق و خوبی بگیرم.
                  مدار با دقت 0.5-0.2 میلیمتر چاپ کردم. اینقدر دقیق که نتونستم هویه کاری کنم.
                  البته به این نتیجه رسیدم که همه جای کار و اصلی ترین مسئله جنس کاغذ و کیفیت پرینتر است بعد از آن روش حرارت دادن و بعد اسید کاری.
                  یک پرینتر لیزری رنگی مخصوص چاپ عکس در انتشاراتی دانشکده معماری دانشگاه فردوسی پیدا کردم که کیفیتش 2400DPI هستش و نقاط خالی و اضافی نمی زنه و سرعت پرینتش پایینه و روی کاغذ گلاسه چاپ می کنه.
                  کاغذ گلاسه کمی کلفت تر از کاغذ معمولی استفاده کردم.
                  اصلا نباید تونر(جوهر پرینتر لیزری) روی کاغذ بلغذه بلکه تونر باید روی کاغذ محکم باشه و کاغذ باید گلاسه باشه که با خیس کردن به راحتی کنده بشه.
                  برد مس رو اول با سمباده درشت کشیدم و بعد با سمباده ریز که صاف بشه و بعد با صابون شستم که چربی و براده پاک بشه.
                  دمای دستگاه لمینیتور رو روی 180 درجه سانتی گراد گذاشتم و برد رو حدود 8-15 بار توی دستگاه جلو عقب می دم.
                  همچنین پیچ فشار دستگاه رو تا حداکثر سفت کردم که بیشترین فشار ممکن قلطک به برد وارد بشه.
                  بعد از خیس کردن کاغذ و کندن کاغذ از برد مقداری کاغذ روی برد می مونه که بهترین روش برای کندن این کاغذ ها که پیدا کردم استفاده از خود خمیر کاغذ کنده شده هستش.
                  یک چیز دیگه هم که فهمیدم اینه که اگر اسید خیلی داغ یا خیلی غلیظ باشه طوری که قلقل کنه حباب آزاد کنه باعث سست شدن و کنده شدن تونر از روی برد می شه و باید با اسید نه خیلی قوی و نه خیلی ضعیف کار کنین. احتمال می دم دلیل این پدیده داغ شدن ناگهانی سطح برد در اثر واکنش شدید با اسید باشه که باعث ذوب شدن تونر می شه. دقت کنید که تونر در دمای 150 درجه ذوب می شه.
                  بهترین راه برای پاک کردن تور از روی مس سیم ظرف شویی هستش. من یک سیم ظرف شویی طلایی رنگ از سعدی گرفتم فکر کنم جنسش از نوعی آلیاژ مس باشه. خاصیتشم اینه که سختیش از مس کمتره و مس رو نمی سابه و تونر رو پاک می کنه.

من تونستم دقیقا در 1 ساعت از لحظه تصمیم گرفتن به چاپ برد و ریختن فایل پرینت در فلش مموری تا اتمام سوراخ کاری برد بسازم در اندازه 10 در 10 سانتی متر.
                  لحیم کاری بیشتر وقت می بره تا چاپ برد.

دو نکته اضافه می کنم:
                  اول سوراخکاری کنین بعد تونر رو پاک کنین.
                  من برای برش برد از کاتر کاغذ + اره آهن بر استفاده کردم. با اره یک قطعه بزرگ از شیت بزرگ می برم و برای برش دقیق و سریع از کاتر کاغذ A3 استفاده می کنم اینطور که برد رو محکم با دستم می گیرم و برد رو از لحاظ طولی در وسط کاتر قرار می دم که زاویه تیغه برش خیلی زیاد نشه و با سرعت و قدرت حداکثر مثل گیوتین تیکه تیکه از گوشه برد قطع می کنم تا اندازه برد خوب و صاف دربیاد. در حد 2-3 دقیقه وقت می گیره.

از لحاظ هزینه هر کاغذ A4 که پرینت می گیرم 500 تومن می شه و برد مس استخونی 10 در 10 سانتی متر برام در میاد 800 تومن و اسید هم آهن کلرید مایع استفاده کردم اگر خوب پلیگون بزنم هزینش در میاد حدود 100-200 تومن.
                  در جمع برد 10 در 10 سانتی متر می شه 1500 تومن + دقیقا 1 ساعت زمان.

دیدگاه

با سلام خدمت دوستان و اساتید :nerd:
                    لمینت رو تو تبریز کجا میشه گیر آورد ؟؟؟؟؟
                    قیمتش چنده ؟؟؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط behrouz2015
                      بعد از در آوردن فیبر از داخل اسید و پاک کردنش با تینر ، یک مدتی که میمونه کدر میشه ، فکر کنم مس اکسید میشه. شما چکار میکنید که این اتفاق نیفته؟
                      خوب آب بکش و لایه ضد اسید رو پاک کن. مس در مجاورت هوای آزاد اکسید می شه ولی خیلی زیاد نباید اکسید بشه.
                      تنها راه حلش هم روکش کردن مدار است. مثلا با لاک محافظ.
                      من مداری داشتم که خوب آب نکشیدم همون یکزره اسید که روش مونده بود باعث کدر شدن برد شد.

دیدگاه

پاسخ : ساخت مدار چاپی بسیار آسان

سلام من با کاغذ زرد بر چسب میزنم خیلی عالیه روی قسمت لیزش خطا نداره کندن هم نداره

دیدگاه

پاسخ : ساخت PCB به روش Toner transfer با دستگاه لمینت و فویل TRF

نوشته اصلی توسط Aryan_M
                          تکنیک اصلی کار اینجاست که از یک سری فویل رنگی به نام فویل TRF یعنی (Toner Reactive Foil) استفاده می کنه. به این صورت که قبل از اسید کاری این فویل رو روی برد می زاریم و یک چسب نواری می زنیم و میزاریم تو دستگاه لمینت. این فویل به Toner می چسبه به طور خیلی دقیق و بعد ما اضافه فویل رو می کنیم و یک سطح ضد اسید خیلی شبیه به فتورزیست بدست میاد.
                          حالا برد رو اسید کری می کنیم و سپس اضافه Toner و TRF رو پاک می کنیم.
                          کیفیت این روش بیشتر از کیفیت روش معمولی هستش و دلیلش هم اینه که Toner یک ماده متخلخل هستش و به خوبی در برابر اسید محافظت نمی کنه.
                          البته این تنها استدلالی بود که اون آقا اورده بود. احمالا تفاوت های دیگه هم هست.
                          در هر صورت کیفیت کار با TRF بسیار بالاتره.

این آقا یک کار دیگه هم کرده که سیلک و لاک محافظ رو هم با همین TRF به بورد اضافه می کنه. کافیه یکبار دیگه طرح لاک محافظ رو چاپ کنیم و TRF روش بکشیم و لمینت کنیم و سپس همین کار برای سیلک.

حالا یک ایده که به نظرم رسید اینه که با استفاده از این TRF می تونیم محافظ در برابر رنگ هم بسازیم و لاک محافظ و سیلک رو با اسپری رنگ و TRF بسازیم.

حالا یک سوال اساسی :
                          TRF از کجا گیر بیاریم؟
                          من دیدم کاربرد تزیناتی هم داره و یکی باهاش کارتپستال و انواع چیزای تزیینی می ساخت ولی تو ایران TRF پیدا می شه؟

دوستان کسی میدونه چطوری میشه TRF رو تو ایران پیدا کرد؟ یا مشابهی داره؟؟؟ خیلی مهمه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Orion2010

دوستان کسی میدونه چطوری میشه TRF رو تو ایران پیدا کرد؟ یا مشابهی داره؟؟؟ خیلی مهمه
                            من تلاش کردم ولی به نتیجه نرسیدم.
                            فکر کنم باید وارد کرد.
                            با این وارد کننده ها صحبت کنید اگر به نتیجه خوبی رسیدین به من هم بگین.
                            به غیر از TRF خوبه که کاغذ مخصوص Toner transfer هم بگیرین.
                            بهترین جنس کاغذ برای چاپ برد است. همون شرکتی که TRF تولید می کنه کاغذ مخصوص هم تولید می کنه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Aryan_M
                              من تلاش کردم ولی به نتیجه نرسیدم.
                              فکر کنم باید وارد کرد.
                              با این وارد کننده ها صحبت کنید اگر به نتیجه خوبی رسیدین به من هم بگین.
                              به غیر از TRF خوبه که کاغذ مخصوص Toner transfer هم بگیرین.
                              بهترین جنس کاغذ برای چاپ برد است. همون شرکتی که TRF تولید می کنه کاغذ مخصوص هم تولید می کنه.
                              تشکر، درسته کاغذش هم باشه دیگه عالی میشه، توی عکس که بردش رو خیلی تمیز درآورده ، اگه بتونیم انشاالله پیدا کنیم کارمون خیلی تمیز در میاد. ولی بنده جایی رو برای سفارش و ... نمیشناسم

دیدگاه

من همین الآن گشتم تو ایران حتی اسم هم نداره اما کاغذ بسیار خوبیه تقریبا کار لمینت رو انجام میده
                                از دو چیز بسیار زیاد یاد گرفتم (1) نمونه مدارهای موجود در سایت های خارجی (2) مهندسی معکوس بردهای غیر ایرانی. به نقل از آقای مرتضی امانی
                                --------------------------------------------------------
                                تمام دنیا ما را تحریم کرده اند؛ حداقل خودمان همدیگر را تحریم نکنیم. به نقل از pencil
                                --------------------------------------------------------
                                اشک هایی که پس از هر شکست ریخته میشوند همان عرق هاییست که برای پیروزی ریخته نشده است. mehran901

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X