اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

راه های ساده و کم خرج برای ساخت مدار چاپی

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : راه های ساده و کم خرج برای ساخت مدار چاپی

ماشاالله
    فکر میکنید همه ی اینها سرجمع چقدر بشه؟ و یک خط تولید چندتایی بتونه به ما بده؟
    راستی مگه روش نوری، یک روش برای چاپ PCB نیست؟ خب وقتی ما دستگاهی داشته باشیم که مستقیم بتونه روی فیبر چاپ کنه دیگه چه نیازی به چاپ فیلم و لیتوگرافی و لمینت داریم؟

>>>>یک سوال هم از دوستانی که سفارش برد میگیرن و توی خونه میسازن داشتم. چطور این سفارش هارو میگیرید؟(البته اگر سری نیست!!). چون دیدم بچه ها نوشتن حتی برد به تعداد 1000 تایی هم میزنن، اونم با روشهایی مثل اتو یا پرس کارت ! یکمی عجیبه(یعنی خیلی عجیبه)

دیدگاه

بعد از در آوردن فیبر از داخل اسید و پاک کردنش با تینر ، یک مدتی که میمونه کدر میشه ، فکر کنم مس اکسید میشه. شما چکار میکنید که این اتفاق نیفته؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط behrouz2015
        بعد از در آوردن فیبر از داخل اسید و پاک کردنش با تینر ، یک مدتی که میمونه کدر میشه ، فکر کنم مس اکسید میشه. شما چکار میکنید که این اتفاق نیفته؟
        یا داخل کاور زیپ دار بزارید و هواش رو خارج کنید
        یا قلع اندود کنید
        هنگامی که چیزی مینویسی، کاری نکن تنها کسی که از مغزش استفاده کرده باشد ،مدادت باشد .

\|/_\/_

دیدگاه

با سلام
          دوستان یک شرکت آلمانی به اسم lpkf هستش که محصولاتی در زمینه ساخت pcb تولید میکنه این شرکت یه چسبی داره که هادی هستش و از اون میشه برای متالیزه کردن فیبر استفاده کرد فیلمش هم تو یوتیوب موجود هست.
          حالا من تو ایران دنبال همچین چیزی گشتم فقط شرکت هزاره سوم یه چسب نقره یا مرکب نقره ای (H-108) داره که هر گرمش 25000 تومن درمیاد ولی نمیدونم با هرگرم از این ماده چند سوراخ رو میشه متالیزه کرد.
          البته میدونم که این خمیر یک حلالی هم داره که اول باید با اون رقیقش کرد بعد میشه ازش استفاده کرد.
          دوستان تهرانی اگه ممکنه به این شرکت مراجعه کنید و اطلاعت کاملی از این چسب بگیرید.
          اگه استفاده از این چسب مقرون به صرفه باشه بنده یه آموزش کامل از اینکه چجوری میشه یه فیبر متالیزه با چاپ سبز به روش خیلی ارزون تولید کرد رو براتون میذارم.
          http://hezare-sevom.ir/fa/%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84%D8%A7%D8%AA/%D8%AE%D9%85%DB%8C%D8%B1-%D9%87%D8%A7%D8%AF%DB%8C/26-%D8%AE%D9%85%DB%8C%D8%B1-%D9%86%D9%82%D8%B1%D9%87-h-108.html
          با تشکر.

دیدگاه

با سلام
            تو مرحله اسید کاری این اسید باید مخصوص باشه باید از کجا تهیه کنم؟

دیدگاه

با سلام
              یه تجربهآ‌ای که خودم انجام دادم، با یه نوع اسپری به نام Positive 20 است که اول سطح مسی فیبر را با سمباده نرم تمیز کرده و در محیطی نسبتاً تاریک اقدام به پاشیدن رنگ این اسپری که معمولا قرمز رنگ هست میآ‌نماییم.
              در همان محیط تاریک حدود نیم ساعت گذاشته تا مواد خشک شود.
              طرح مدار را روی فیلم رادیولوژی و یا کاغذ کالک به صورت آینهآ‌ای (وارونه) کپی کرده و روی قسمت رنگ شده قرار میآ‌دهیم و یک شیشه ساده برای اینکه کاغذ و طرح ما به سطح فیبر تماس کامل پیدا کند و فاصله نداشته باشد گذاشته و در معرض نور آفتاب یا یک عدد لامپ گازی مدادی قوی در مدت حدود 15 تا 20 ثانیه قرار میآ‌دهیم
              پس از آن در محیط نسبتاً تاریک فیبر را در لگنی که محلول سود سوزآور (ماده لوله بازکن خشک مانند نمک) قرار داده تا قسمتآ‌هایی که نور دیده در محلول حل شده و قسمتآ‌هایی که طرح داشته رنگ آن باقی میآ‌ماند.
              بعد از آن فیبر را از محلول خارج کرده و با آب خالص شستشو داده و در اسید پرکلردوفر (همان اسید زرد رنگ) قرار داده و مرتب ظرف را تکان داده تا مواد از روی طرح مانند موج عبور کند و سریعتر مس زائد حل شود و فیبر ما درست شود.
              بعد از اینکه تمام مس زاید حل شد، فیبر را از اسید خارج کرده و شسته و اقدام به سوراخ کاری با مته شماره 0.5 میآ‌نماییم.

موفق باشید

اضافه شده در تاریخ :
              با سلام
              یه تجربهآ‌ای که خودم انجام دادم، با یه نوع اسپری به نام Positive 20 است که اول سطح مسی فیبر را با سمباده نرم تمیز کرده و در محیطی نسبتاً تاریک اقدام به پاشیدن رنگ این اسپری که معمولا قرمز رنگ هست میآ‌نماییم.
              در همان محیط تاریک حدود نیم ساعت گذاشته تا مواد خشک شود.
              طرح مدار را روی فیلم رادیولوژی و یا کاغذ کالک به صورت آینهآ‌ای (وارونه) کپی کرده و روی قسمت رنگ شده قرار میآ‌دهیم و یک شیشه ساده برای اینکه کاغذ و طرح ما به سطح فیبر تماس کامل پیدا کند و فاصله نداشته باشد گذاشته و در معرض نور آفتاب یا یک عدد لامپ گازی مدادی قوی در مدت حدود 15 تا 20 ثانیه قرار میآ‌دهیم
              پس از آن در محیط نسبتاً تاریک فیبر را در لگنی که محلول سود سوزآور (ماده لوله بازکن خشک مانند نمک) قرار داده تا قسمتآ‌هایی که نور دیده در محلول حل شده و قسمتآ‌هایی که طرح داشته رنگ آن باقی میآ‌ماند.
              بعد از آن فیبر را از محلول خارج کرده و با آب خالص شستشو داده و در اسید پرکلردوفر (همان اسید زرد رنگ) قرار داده و مرتب ظرف را تکان داده تا مواد از روی طرح مانند موج عبور کند و سریعتر مس زائد حل شود و فیبر ما درست شود.
              بعد از اینکه تمام مس زاید حل شد، فیبر را از اسید خارج کرده و شسته و اقدام به سوراخ کاری با مته شماره 0.5 میآ‌نماییم.

موفق باشید

دیدگاه

سلام دوستان.
                من به یه بنده خدایی یه قولی دادم که براش یه کمکی کنم تو یه پروژش.
                منم قبلا مدار چاپی درست نکردم تجربه اولمه.
                امروز گفتم یه مدار نمونه در بیارم انجام بدم نرم جلو اون بنده خدا ضایع بشم.
                یه مدار دادم عکلاسی پرینت گرفتم و منم اوردم و چسبودنمش به فیبر و اتو کشی کردم اما طبق اموزش ها جوهرها نچسبید به فیبر مسی و اینجوری شد.
                به طرفم گفتم رو کاغذ گلاسه روغنی بزنه که جواب بگیرم.
                بنظرتون ایراد کارم کجاست!؟حدود یه بیست دقیه یا یشترم ور رفتم با اتو فیبر اما اینجور شد
                کاغذمم قسمت سفیداش حالت سوختگی به خدوش گرفت.
                http://s3.picofile.com/file/8200086276/DSC_1063.JPG
                http://s3.picofile.com/file/8200086426/DSC_1064.JPG

دیدگاه

اینطور که معلومه فیبرتون خیلی کثیفه....
                  ورقتون هم کمرنگ چاپ شده.و من فکر میکنم با پرینتر جوهر افشان هست و لیزری نبوده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط amin tal
                    اینطور که معلومه فیبرتون خیلی کثیفه....
                    ورقتون هم کمرنگ چاپ شده.و من فکر میکنم با پرینتر جوهر افشان هست و لیزری نبوده
                    سلام
                    من یک مشکل دارم در حد تیم ملی

پی سیی بیم رو با پروتیوس طراحی کردم.
                    فیبر رو تمیز کردم.
                    کاغذ رو گذاشتم بعدا اتو کردم.
                    نیم ساعت اتو کردم.
                    فیبر رو تو اب گرم انداختم وقتی کاغذو جدا کردم هیچی منتقل نشده بود
                    کاغذ هم گلاسه بود
                    موندم چیکار کنم
                    این بردی رو که میخوام بسازم خیلی واجب نیاز دارم
                    لطفا کمکم کنید.

دیدگاه

تقریبا همه دوستان از این روش استفاده کردند و نتیجه گرفتند...اینکه شما میگید هیچ چیز منتقل نشده خیلی عجیبه و حتما یجای کارتون مشکل اساسی داره...
                      و از اونجا که کار شما فوری هست فایل اموزش رو یکبار دیگه بدقت بخونید...
                      اینبار ترجیحا کاغذ گلاستون رو عوض کنید (نه خیلی زخیم و نه نازک) و با یه پرینتر لیزری دیگه امتحان کنید...
                      فیبرتون رو ابتدا با سمباده خیلی نرم سمباده بزنید تا همه لایه اکسیدی روش از بین بره.بعد باب ابو صابون تمیز بشوریدش.و برای احتیاط یه بار با پنبه اغشته به الکل یا تینر روش بمالید و بزارید کاملا خشک بشه و دیگه دست روش نکشید...
                      در مرحله اتو اینبار دما رو زیاد تر کنید...وقتی اتو رو میکشید مقداری فشار هم لازمه...به مقداری که انگار یه وزنه 3 کیلویی روی فیبر هست.زمان اتو کشیدن هم بنظرم باید بیشتر باشه...من با دمای زیاد و فشار "حدو د 40 دقیقه طول میکشه تا نقشه ام به فیبر کامل و محکم بچسبه و هر بار کمتر از این زمان بوده قسمت هاییش کنده میشه.برای شما که تازه کارید زمان زیاد رو در نظر بگیرید.بعد از اتو کشی فیبر رو بلافاصکه تو اب نندازید و یه وزنه روش بزارید تا خنک شه...
                      این موارد رو رعایت بفرمایید انشائ ا... که مشکلتون حل میشه.

دیدگاه

چاپ طرح با پرینتر جوهر افشان انجام گرفته.بایستی با لیزری چاپ بشه.معمولا عکاسی ها جوهر افشان استفاده می کنند.

دیدگاه

پاسخ : راه های ساده و کم خرج برای ساخت مدار چا&#166

زیادم گرون نیس چون با پنجاه سی سی میتونی صدتابرد بزنی.فقط نباید الوده بشه.محلولشو اماده دارن من گرفتم ازش راضی بودم.مشکل من ی جای دیگس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط gt700 نمایش پست ها
                            با محلول قلع ابکاریش کن
                            http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=78096.0
                            من میخوام با محلول قلع ابکاری کنم.ایا این محلول قلع اماده ای ک در بازار هست خوبه.من میخوام سوراخ های متالیزه رو قلع کاری کنم چون خیلی سریع اکسید میشه

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

سلام دوستان.من دانشجوی کارشناسی ارشد متالوژی هستم و اطلاع زیادی از برق و الکترونیک و برد مدار چاپی نداشتم.کلی تحقیق کردم در موردش خوشم اومد.پروژه من متالیزه کردن سوراخ های برد مدار هستش.حالا من از دو روش گرافیت و پالادیوم استفاده کردم و بابدبختی از هر دو روش جواب گرفتم منتها در هر دو روش ی سری مشکلاتی دارم.اول اینکه کاملا یکنواخت متالیزه نمیشه ینی ی سوراخ متالیزه میشه یکی نمیشه یا یکی نصفش متالیزه نمیشه.یا اینکه تو روش گرافیت ضخامت مس نشسته همه جا ی جور نیس.ی مشکل دیگ هم اینه ک وقتی متالیزه میشه مس خوشگله ولی فرداش میبینم سیاه شده.بعد تصمیم گرفتم ی مرحله ابکاری قلع هم روش انجام بدم.حالا سرچ کردم ی کلیپ تو اپارات بود ک خیلی راحت ی محلول اماده رو میریزه رو برد و قلع کاری میشه قیمت محلول هم 10000تومنه ارزونه.حالا کسی از این محلول استفاده کرده یا روش ساده تر و ارزونتری مدنطرش هست.یا اینکه کسی متالیزه کردن ب روش پالادیوم رو انجام داده.ممنون میشم از دوستان اگ راهنمایی کنید

دیدگاه

قیمت طلق ترنسپرنت الان 2000 تومنه که البته کار باهاش راحت نیست زمان و دمای اتو بسیار موثره

دیدگاه

سلام من با روش اتو هیچ وقت کارم خوب در نیومد با کاغذ کال a4 با چند تا پرینتر امتحان کردم مدار رو فیبر خیلی کم رنگ ظاهر میشد موقع ای که میخواستم کاغذو از فیبر جدا کنم خیلی راحت باز میشد حتی بدون خیس شدن نمیدونم اشکال کار از کجاست

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X