اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

کمک برای تکمیل پروژه ساخت پاور بانک حرفه ای!طراحی شماتیک کامل شد

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : کمک برای تکمیل پروژه ساخت پاور بانک حرفه ای!طراحی شماتیک کامل شد

نوشته اصلی توسط hamidreza1378
    سلام من دارم روی یه پروژه ساعت مچی کار میکنم چون ساعت مچی باید حجمیش کم باشه از باتری نوکیا BP-6M استفاده میکنم که ولتاژ 3.7 و 1070 میلی امپر ساعت هست حالا من با چه مداری باتری رو شارژ کنم که قابل اعتماد باشه
    یه شارژ پیدا کنم اینم ادرس ایا این رو قابل اعتماد هست که بسازم
    http://saakhtani.ir/archive/1393/07/2281
    تو همین تاپیک در باره شارژر صحبت کردم
    یه ایسی شارژر هست برای باطری های لیتیومی از اون استفاده کن کلا ابعاد pcb شارژر 1*1 سانت میشه
    عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم
    مخترع برتر شمال غرب سال 96
    مدیر سابق منابع تغذیه انجمن ECA

دیدگاه

یه عکس از مدار برامون بزار ببینیم حجمش چقدر شده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
        یه عکس از مدار برامون بزار ببینیم حجمش چقدر شده
        pcb نزدم فقط در حد شماتیکه طرح چون قیمت تمام شده زیاد تموم میشه برام نمیصرفه بسازمش
        عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط armin_gera
          pcb نزدم فقط در حد شماتیکه طرح چون قیمت تمام شده زیاد تموم میشه برام نمیصرفه بسازمش
          پس ممکنه بفرمایید چرا کار نمیکنه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
            پس ممکنه بفرمایید چرا کار نمیکنه؟
            چی کار نمیکنه؟

دیدگاه

چی کار نمیکنه؟
              ببخشید اشتباه فرستادم فکر کردم پست یه تاپیک دیگس الزایمر دارم میگیرم،
              ولی بهتر نیست بعد از ساخت مدار و تست عملیش اونو برای بقیه بزارین که بسازن!؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                ببخشید اشتباه فرستادم فکر کردم پست یه تاپیک دیگس الزایمر دارم میگیرم،
                ولی بهتر نیست بعد از ساخت مدار و تست عملیش اونو برای بقیه بزارین که بسازن!؟
                مشکلی نیست
                فک نکنم بسازمش چون گرون تموم میشه ادم یکی امادهشو بخره ارزونتر درمیاد

دیدگاه

مشکلی نیست
                  فک نکنم بسازمش چون گرون تموم میشه ادم یکی امادهشو بخره ارزونتر درمیاد
                  راحت تر اره ولی ارزون تر نه.
                  مگه میشه سودی روش نکشن تازه ضررم کنن.
                  http://image.kocholo.ir/user/Sana/tazin/khat_gher.gif

دیدگاه

نوشته اصلی توسط erfan.astinhost
                    راحت تر اره ولی ارزون تر نه.
                    مگه میشه سودی روش نکشن تازه ضررم کنن.
                    آخه اونا قطعاتو عمده میخرن من خودم مقاومتو عمده میخرم 7 تومن دونه ای حالا فک کن تو چین چنده! تو خودت یه حساب سر انگشتی بکن ببین شماتیک چند در میاد قطعاتش

دیدگاه

حرفتون رو قبول ندارم درسته قطعات ارزون تره ولی سودش از قطعات میزنه بالا. ایم مثال ها توجه کنید.
                      1-اداپتور های متغیر چه چیزی به جز یه ترانس و یه پل دیود و یه سلکتور دارن که 28 تومن میفروشن؟
                      2-محافظ های برق دونه ای 36 تومن هست ایا یه اپ امپ و یه رله و مقاومت و چن تا خازن میشه 35 تومن؟ من یه چن تایی میخاستم چون حدود 360 تومن پام میفوتاد خودم ساختم رو هم شد 170 تومن. تازه به کاراییش هم اطمینان دارم(دیدم محافظ هایی که صرفا فقط یه تایمر هستن)
                      3-لامپ های ال ای دی هم که نمیخام دیگه توضیح بدم چیزی که متشکل از 40 تا ال ای دی و چن تا خازن و پل دیود و مقاومت هست رو 25 تومن میفروشن.

البته در خیلی از مواقع حق با شماست.مثلا لوازم صوتی تصویری رو بخوای خودت بسازی 10 برابر پات در میوفته .

دیدگاه

حرفتون رو قبول ندارم درسته قطعات ارزون تره ولی سودش از قطعات میزنه بالا. ایم مثال ها توجه کنید.
                        1-اداپتور های متغیر چه چیزی به جز یه ترانس و یه پل دیود و یه سلکتور دارن که 28 تومن میفروشن؟
                        2-محافظ های برق دونه ای 36 تومن هست ایا یه اپ امپ و یه رله و مقاومت و چن تا خازن میشه 35 تومن؟ من یه چن تایی میخاستم چون حدود 360 تومن پام میفوتاد خودم ساختم رو هم شد 170 تومن. تازه به کاراییش هم اطمینان دارم(دیدم محافظ هایی که صرفا فقط یه تایمر هستن)
                        3-لامپ های ال ای دی هم که نمیخام دیگه توضیح بدم چیزی که متشکل از 40 تا ال ای دی و چن تا خازن و پل دیود و مقاومت هست رو 25 تومن میفروشن.

البته در خیلی از مواقع حق با شماست.مثلا لوازم صوتی تصویری رو بخوای خودت بسازی 10 برابر پات در میوفته .
                        شما هم درست میگی قبول دارم ولی در باره این مدار اول یه سری به شماتیک بزن یه سرانگشتی حساب کن, شاید من اشتباه حساب کردم
                        من از باطری های lion که تو سایت هست تو این پاوربانک استفاده کردم و حد اقل 4 عدد نیازه دونه ای 7 تومنه فک کنم یعنی فعلا 30 تومن پول باطریا یه 40 تومنم کمش بزار قطعات چون 13 تا ماسفت داریم هر کدوم 1000 میشه 13 تومن علاوه بر اون یه ایسی سنسور جریانم داریم که 7 تومنه و با بقیه قطعات همون 40 میشه
                        خوب تا اینجا شد 70 تومن بدون وقت گذاشتن واسه pcb که طراحیس کلی ادمو سرویس میکنه! مگه پاور بانک تو بازار چنده؟

درضمن مدار اصلی اینه , اون شماتیکای صفحات قبلی همه طرح ناکاملن کاملش اینه ببین چقدر قطعه داره و شلوغه! خود lcd نوکیا 5 تومن پولشه

دلیل اینکه پاوربانکا ارزونن اینه که اونا دانش الکترونیکشون از من قطعا خیلی بیشتره و مدار رو خیلی خیلی بهینه تر میساز برای مثال همین مداری که من طراحی کردن خیلی بهتر بود که بخش مبدلش توسط خود میکرو و با pwm ایجاد شه و دیگه از 2576 استفاده نکنیم که در این صورت علاوه بر حذف 2576 سنسور جریان هم حذف میشد و ماسفتای خروجی هم حذف میشن و ماسفتای ورودی هم حذف میشن اینجا کمش 10 تومن صرفه جویی میشه و درصورتی که من بلد بودم با میکرو بالانسر بسازم و دیگه از ایسی 73831 استفاده نکنم ناباورانه 10 تومن هم تو بخش شارژر صرفه جویی میشد یه فرد خبره طراح الکترونیک خیلی راحت میتونه هزینه قطعات رو از 40 به 10 تومن کاهش بده 40 تومن کجا 10 تومن کجا, دقت کن 20 تومن فقط سر بلد بودن pwm و بالانسر صرفه جویی میشه
                        حالا فک کن شرکت میاد همه این بردو به صورت یه ماژول درمیاره که همه این امکاناتو داره وقیمتشم ناچیز خوب قطعا هم پاوربانکاش ارزون دریماد هم سود خوبی میکنه
                        هرچند یه پاور بانک با این امکانات کمش 300 تومن پولشه و این پارو بانک با 100 جمع میشه ولی خوب بازم به نظرم گرونه و میشه با طراحی هزینه رو کم کرد

شماتیک تقریبا نهایی:

دیدگاه

شما هم درست میگی قبول دارم ولی در باره این مدار اول یه سری به شماتیک بزن یه سرانگشتی حساب کن, شاید من اشتباه حساب کردم
                          من از باطری های lion که تو سایت هست تو این پاوربانک استفاده کردم و حد اقل 4 عدد نیازه دونه ای 7 تومنه فک کنم یعنی فعلا 30 تومن پول باطریا یه 40 تومنم کمش بزار قطعات چون 13 تا ماسفت داریم هر کدوم 1000 میشه 13 تومن علاوه بر اون یه ایسی سنسور جریانم داریم که 7 تومنه و با بقیه قطعات همون 40 میشه
                          خوب تا اینجا شد 70 تومن بدون وقت گذاشتن واسه pcb که طراحیس کلی ادمو سرویس میکنه! مگه پاور بانک تو بازار چنده؟

درضمن مدار اصلی اینه , اون شماتیکای صفحات قبلی همه طرح ناکاملن کاملش اینه ببین چقدر قطعه داره و شلوغه! خود lcd نوکیا 5 تومن پولشه

دلیل اینکه پاوربانکا ارزونن اینه که اونا دانش الکترونیکشون از من قطعا خیلی بیشتره و مدار رو خیلی خیلی بهینه تر میساز برای مثال همین مداری که من طراحی کردن خیلی بهتر بود که بخش مبدلش توسط خود میکرو و با pwm ایجاد شه و دیگه از 2576 استفاده نکنیم که در این صورت علاوه بر حذف 2576 سنسور جریان هم حذف میشد و ماسفتای خروجی هم حذف میشن و ماسفتای ورودی هم حذف میشن اینجا کمش 10 تومن صرفه جویی میشه و درصورتی که من بلد بودم با میکرو بالانسر بسازم و دیگه از ایسی 73831 استفاده نکنم ناباورانه 10 تومن هم تو بخش شارژر صرفه جویی میشد یه فرد خبره طراح الکترونیک خیلی راحت میتونه هزینه قطعات رو از 40 به 10 تومن کاهش بده 40 تومن کجا 10 تومن کجا, دقت کن 20 تومن فقط سر بلد بودن pwm و بالانسر صرفه جویی میشه
                          حالا فک کن شرکت میاد همه این بردو به صورت یه ماژول درمیاره که همه این امکاناتو داره وقیمتشم ناچیز خوب قطعا هم پاوربانکاش ارزون دریماد هم سود خوبی میکنه
                          هرچند یه پاور بانک با این امکانات کمش 300 تومن پولشه و این پارو بانک با 100 جمع میشه ولی خوب بازم به نظرم گرونه و میشه با طراحی هزینه رو کم کرد

شماتیک تقریبا نهایی:
                          خب چرا وقتی که میدونید مدارتون ناقص هست تخمین میزنید. هر وقت مدار کامل شد اونوقت تخمین بزنید.
                          خب چرا بلد نیستید با pwm ولتاژو کنترل کنید؟ کار سختی واسه شماها که نباید باشه،مثل تایپک اقای محمدشاهی.
                          خب نمیشد بجای 4 تا باتری یه باتری بزارید که نیازی به بلانسر نباشه؟
                          فعلا پروتئوس ندارم تا فردا حتما یه مدار دگ من میدم ببینم خوب در میاد یا نه
                          .فقط یه سوال
                          چرا باتری هارو موازی وصل کنیم تک به تک بدیم و 20 ثانیه یبار هی عوض شن؟
                          ممنون

دیدگاه

خب چرا وقتی که میدونید مدارتون ناقص هست تخمین میزنید. هر وقت مدار کامل شد اونوقت تخمین بزنید.
                            خب چرا بلد نیستید با pwm ولتاژو کنترل کنید؟ کار سختی واسه شماها که نباید باشه،مثل تایپک اقای محمدشاهی.
                            خب نمیشد بجای 4 تا باتری یه باتری بزارید که نیازی به بلانسر نباشه؟
                            فعلا پروتئوس ندارم تا فردا حتما یه مدار دگ من میدم ببینم خوب در میاد یا نه
                            .فقط یه سوال
                            چرا باتری هارو موازی وصل کنیم تک به تک بدیم و 20 ثانیه یبار هی عوض شن؟
                            ممنون
                            مدار کامله این شماتیکی که میبینید کامله و چیزی کم نداره و کار میکنه
                            چرا بلد نیستم؟ چون من مهندس مکانیکم نه الکترونیک و 80% پروژه هام تو حوضه مکانیکه و الکتورنیک سرفا یه سرگرمیه برام و نمیتونم بیشتر انرژیم رو الکترونیک بزارم
                            نه نمیشه چون 2576 اگه ورودیش زیر 13 بشه خروجی افت ولتاژ میده در حد 0.5 ولت همه اینارو تست کردم , اگه با pwm بشه ساخت میشه از یه باطری استفاده کرد
                            اگه موازی کنیم زمان شارژ سر به فلک میکشه مثلا 8 ساعت زمان واسه شارژ پاور بانک لازم میشه که زمان زیادیه اینم همه نوعشو تست کردم

دیدگاه

مدار کامله این شماتیکی که میبینید کامله و چیزی کم نداره و کار میکنه
                              چرا بلد نیستم؟ چون من مهندس مکانیکم نه الکترونیک و 80% پروژه هام تو حوضه مکانیکه و الکتورنیک سرفا یه سرگرمیه برام و نمیتونم بیشتر انرژیم رو الکترونیک بزارم
                              نه نمیشه چون 2576 اگه ورودیش زیر 13 بشه خروجی افت ولتاژ میده در حد 0.5 ولت همه اینارو تست کردم , اگه با pwm بشه ساخت میشه از یه باطری استفاده کرد
                              اگه موازی کنیم زمان شارژ سر به فلک میکشه مثلا 8 ساعت زمان واسه شارژ پاور بانک لازم میشه که زمان زیادیه اینم همه نوعشو تست کردم
                              pwm من بلدم هم با 555 و هم با میکرو .اگه ولتاژ ورودی ثابت باشه که کاری نداره ولی اگه متغیر باشه اونوقت باید یه فکری کنیم.
                              اول ولتاژ ورودی رو که بگیم 12 ولته که بشه 5 ولت پس duty cucle باید 42 درصد باشه. بعد با تقسیم مقاومتی ولتاژ خروجی میدیم adc اگه ولتاژ کم شد 42 درصد رو بیشتر کنه و اگه زیاد شد کمتر کنه،
                              تنها چیزی که مهمه اینه که به چه صورت pwm موج رو تغییر بدیم که اینم با سرج تو نت و انجمن دیجیتال پیدا میشه،چیز سختی نیست.
                              با 555 هم یه اپ امپ میخای و یه ترانزیستور که بجای پتانسیمتر قرار بدی.اینجوری

2-بهتر نیس یه باتری کامل شارژ شه بره باتری بعد چون اینجوری خیلی خوب از اب در نمیاد.

دیدگاه

pwm من بلدم هم با 555 و هم با میکرو .اگه ولتاژ ورودی ثابت باشه که کاری نداره ولی اگه متغیر باشه اونوقت باید یه فکری کنیم.
                                اول ولتاژ ورودی رو که بگیم 12 ولته که بشه 5 ولت پس duty cucle باید 42 درصد باشه. بعد با تقسیم مقاومتی ولتاژ خروجی میدیم adc اگه ولتاژ کم شد 42 درصد رو بیشتر کنه و اگه زیاد شد کمتر کنه،
                                تنها چیزی که مهمه اینه که به چه صورت pwm موج رو تغییر بدیم که اینم با سرج تو نت و انجمن دیجیتال پیدا میشه،چیز سختی نیست.
                                با 555 هم یه اپ امپ میخای و یه ترانزیستور که بجای پتانسیمتر قرار بدی.اینجوری

2-بهتر نیس یه باتری کامل شارژ شه بره باتری بعد چون اینجوری خیلی خوب از اب در نمیاد.
                                pwm خودش که کاری نداره مهم ساختن سویچینگ با فیدبک دقیقه که مشکله ! والا همه جا پر از مدار pwm هست مهم اینه که مبدل ولتاژ دقیق رو باهاش بسازیم و تحت جریان کشی افت ولتاژ نداشته باشیم و فیدک سریع ولتاژو پایدار کنه و نزاره اصلا افت کنه

2- در این حالت بازم باید کلی زمان صرف شارژ باطری ها شه بهترین کار عمل کردن مثل شارژرای حرفه ایه یعنی شارژ همه باطری ها با هم و تنظیم ولتاژا با بالانسر

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X