پاسخ : اموزش تعمیر لامپ کم مصرف
سلام ! خوبی آروین . ؟
بالاست به مدار راه انداز لامپ های کم مصرف گفته می شه . حتی چک و استارت لامپ مهتابی هم در مجموع ،Ballast نامیده می شه . اصولا هر مدار یا سیستمی که لامپ های کم مصرف یا متال یا بخار جیوه و... ( همین لامپ خیاریها که جلوی ساندویجی ها می بندن ) رو راه اندازی کنه وسبب روشن شدن اونها بشه رو Ballast می گیم .
همونطور که خودت هم می دونی برق شهر رو تقریبا میشه یه منبع ولتاژ ایده آل در نظر گرفت . خب منبع ولتاژ چی بود ؟ یعنی منبعی که هرچه قدر جریان ازش بکشی ولتاژش ثابته وافت نمی کنه . به خاطر همینه که همه مصرف کننده ها رو در اتصال به برق شهر می تونی موازی ببندی . ( تو برق شهر افت ولتاژ اونقدر زیاد نیست ... )
اما Ballast چی ؟ توی بالاست منبع ولتاژی در کار نیست . در واقع ترانزیستور ها مقاومتهایی هستند که با منبع ولتاژ (برق شهر ) سری شده و لامپ کم مصرف هم با این مجموعه سری شده است . خب هرچی این لامپ بیشتر جریان بکشه مقاومتها (ترانزیستورها ) بیشتر گرم می شه حالا اگه یک مصرف کننده دیگه هم به این مجموعه اضافه بشه (همون لامپه که گذاشتی :biggrin: ) عمر ترانزیستورها کمتر وکمتر می شه . راستی تو اگه این لامپ رو به موازات لامپ کم مصرف گذاشتی فقط بایدهمین لامپه کم نور روشن باشه ولی لامپ کم مصرفت باید خاموش باشه . :icon_razz:
این سوالت رو خلاصه می گم چون باید کل مدار داخلی بالاست رو برات تحلیل کنم ببین ptc در ابتدا 150 اهمه اما چون به موازات لامپ و در واقع به موازات خازن استارت قرار می گیره وقتی لامپ رو روشن می کنی در ابتدا لامپ روشن نمی شه چون ptc برابر 150 اهمه و افت ولتاژش اجازه روشن شدن رو به لامپ نمی ده اما از ptc وفیلامان لامپ داره جریان رد می شه و ptc هم داره گرم میشه و اهمش در حال افزایشه واین قدر این اهم زیاد می شه که افت ولتاژ روش به اندازه ولتاژ راه اندازی لامپ می رسه و چون فیلامان لامپ هم گرم شده بود لامپ به صورت پیش گرم روشن می شه که ذکر مزایاش طولانیه ...
دلیل اینکه چشمک زدن لامپ برطرف می شه اینه که این ptc در دمای 25 درجه 150 اهمه و مقدارش خیلی پایینه و هیچ ولتاژی رو نمی ذاره روی لامپ قرار بگیره و فقط باید ازش یک جریان پیوسته عبور کنه تا گرم بشه ومقدار اهمش بره بالا تا به لامپ اجازه روشن شدن بده .
هر جاش رو نفهمیدی بگو واضح تر بگم . (البت من زیاد حوصله تایپیدن ندارم )
نه بابا این حرفا چیه . من خودم از تو بدترم :biggrin:
سلام ! خوبی آروین . ؟
3- بالاست دیگه چیه!
1- گفتی اشکال داره لامپ کم مصرف رو با لامپهای معمولی موازی کنیم! چرا؟ بدشم توی خونه همه مصرف کننده ها به هم موازین دیگه!
اما Ballast چی ؟ توی بالاست منبع ولتاژی در کار نیست . در واقع ترانزیستور ها مقاومتهایی هستند که با منبع ولتاژ (برق شهر ) سری شده و لامپ کم مصرف هم با این مجموعه سری شده است . خب هرچی این لامپ بیشتر جریان بکشه مقاومتها (ترانزیستورها ) بیشتر گرم می شه حالا اگه یک مصرف کننده دیگه هم به این مجموعه اضافه بشه (همون لامپه که گذاشتی :biggrin: ) عمر ترانزیستورها کمتر وکمتر می شه . راستی تو اگه این لامپ رو به موازات لامپ کم مصرف گذاشتی فقط بایدهمین لامپه کم نور روشن باشه ولی لامپ کم مصرفت باید خاموش باشه . :icon_razz:
2- این PTC مقاومت وابسته به دماست!؟ چی کار میکنه انوقت!
دلیل اینکه چشمک زدن لامپ برطرف می شه اینه که این ptc در دمای 25 درجه 150 اهمه و مقدارش خیلی پایینه و هیچ ولتاژی رو نمی ذاره روی لامپ قرار بگیره و فقط باید ازش یک جریان پیوسته عبور کنه تا گرم بشه ومقدار اهمش بره بالا تا به لامپ اجازه روشن شدن بده .
هر جاش رو نفهمیدی بگو واضح تر بگم . (البت من زیاد حوصله تایپیدن ندارم )
بدشم ببخشید اینقدر سوالام مبتدیانس! icon_redface
دیدگاه