اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

سلام ! خوبی آروین . ؟

3- بالاست دیگه چیه!
    بالاست به مدار راه انداز لامپ های کم مصرف گفته می شه . حتی چک و استارت لامپ مهتابی هم در مجموع ،Ballast نامیده می شه . اصولا هر مدار یا سیستمی که لامپ های کم مصرف یا متال یا بخار جیوه و... ( همین لامپ خیاریها که جلوی ساندویجی ها می بندن ) رو راه اندازی کنه وسبب روشن شدن اونها بشه رو Ballast می گیم .

1- گفتی اشکال داره لامپ کم مصرف رو با لامپهای معمولی موازی کنیم! چرا؟ بدشم توی خونه همه مصرف کننده ها به هم موازین دیگه!
    همونطور که خودت هم می دونی برق شهر رو تقریبا میشه یه منبع ولتاژ ایده آل در نظر گرفت . خب منبع ولتاژ چی بود ؟ یعنی منبعی که هرچه قدر جریان ازش بکشی ولتاژش ثابته وافت نمی کنه . به خاطر همینه که همه مصرف کننده ها رو در اتصال به برق شهر می تونی موازی ببندی . ( تو برق شهر افت ولتاژ اونقدر زیاد نیست ... )

اما Ballast چی ؟ توی بالاست منبع ولتاژی در کار نیست . در واقع ترانزیستور ها مقاومتهایی هستند که با منبع ولتاژ (برق شهر ) سری شده و لامپ کم مصرف هم با این مجموعه سری شده است . خب هرچی این لامپ بیشتر جریان بکشه مقاومتها (ترانزیستورها ) بیشتر گرم می شه حالا اگه یک مصرف کننده دیگه هم به این مجموعه اضافه بشه (همون لامپه که گذاشتی :biggrin: ) عمر ترانزیستورها کمتر وکمتر می شه . راستی تو اگه این لامپ رو به موازات لامپ کم مصرف گذاشتی فقط بایدهمین لامپه کم نور روشن باشه ولی لامپ کم مصرفت باید خاموش باشه . :icon_razz:

2- این PTC مقاومت وابسته به دماست!؟ چی کار میکنه انوقت!
    این سوالت رو خلاصه می گم چون باید کل مدار داخلی بالاست رو برات تحلیل کنم ببین ptc در ابتدا 150 اهمه اما چون به موازات لامپ و در واقع به موازات خازن استارت قرار می گیره وقتی لامپ رو روشن می کنی در ابتدا لامپ روشن نمی شه چون ptc برابر 150 اهمه و افت ولتاژش اجازه روشن شدن رو به لامپ نمی ده اما از ptc وفیلامان لامپ داره جریان رد می شه و ptc هم داره گرم میشه و اهمش در حال افزایشه واین قدر این اهم زیاد می شه که افت ولتاژ روش به اندازه ولتاژ راه اندازی لامپ می رسه و چون فیلامان لامپ هم گرم شده بود لامپ به صورت پیش گرم روشن می شه که ذکر مزایاش طولانیه ...

دلیل اینکه چشمک زدن لامپ برطرف می شه اینه که این ptc در دمای 25 درجه 150 اهمه و مقدارش خیلی پایینه و هیچ ولتاژی رو نمی ذاره روی لامپ قرار بگیره و فقط باید ازش یک جریان پیوسته عبور کنه تا گرم بشه ومقدار اهمش بره بالا تا به لامپ اجازه روشن شدن بده .

هر جاش رو نفهمیدی بگو واضح تر بگم . (البت من زیاد حوصله تایپیدن ندارم )

بدشم ببخشید اینقدر سوالام مبتدیانس! icon_redface
    نه بابا این حرفا چیه . من خودم از تو بدترم :biggrin:

آسمان بار امانت نتوانست کشید قرعه کار به نام من دیوانه ردند
    سلطانی دو عالم باشد از آن آن کس سلطان بیامدست و درویش رفته باشد

دیدگاه

سلام خوبم آره مرسی

(اسمتم نمیدونما) :rolleyes:

جناب من لامپ کم مصرف رو دست کاری نکردم! بلکه از خارج یه لامپ بهش وصل کردم یعنی درواقع با 4 تا لامپ معمولی بستمش به لوستر! پس فکر نکنم مشکلی داشته باشم...

آها از این PTC خوشم اومد :nice: چه کاربردایی داره! میدونی الکترونیک اینه لگو بازیه دوران بچگیمونه :icon_razz: هر قطعه خواص جالبه خودشو داره و برام خیلی جالبه که اینارو میشه سر هم کرد...

1 دونه سوال دیگه بد دیگه همین...

اون PTC رو کجای مدار ببندم؟ 2 سر مقاومت 10uf همون الکترولیته؟

دیدگاه

جناب من لامپ کم مصرف رو دست کاری نکردم! بلکه از خارج یه لامپ بهش وصل کردم یعنی درواقع با 4 تا لامپ معمولی بستمش به لوستر! پس فکر نکنم مشکلی داشته باشم...
        ooooooooookkkkkkkk پس هیچی . فکر کردم خود لامپ رو باز کردی ....

آها از این PTC خوشم اومد nice چه کاربردایی داره! میدونی الکترونیک اینه لگو بازیه دوران بچگیمونه icon_razz هر قطعه خواص جالبه خودشو داره و برام خیلی جالبه که اینارو میشه سر هم کرد...
        ptc کاربردای زیادی داره مثلا چون با افزایش دما مقدارش زیاد می شه بعنوان سنسور دما (البته درکاربردهایی با دقت پایین ) می شه ازش استفائه کرد .

اون PTC رو کجای مدار ببندم؟ 2 سر مقاومت 10uf همون الکترولیته؟
        نه ! یه خازنیه با ظرفیت 2.2 تا 10 نانو فاراد ( پلی استر یا سرامیکی ) که به موازات لامپ قرار گرفته . با اون خازنه موازیش کن .

آسمان بار امانت نتوانست کشید قرعه کار به نام من دیوانه ردند
        سلطانی دو عالم باشد از آن آن کس سلطان بیامدست و درویش رفته باشد

دیدگاه

سلام
          من چند تا لامپ کم مصرف دارم که تمام قطعات اونا رو که خراب بودن ( مثل خازن الکترولیتی و فیوز و مقاومت ورودی وات بالا و . . . ) تعویض کردم و بقیه قطعات رو هم تست کردم ، همه سالم بودن ولی لامپها روشن نمیشن.
          به نظر ترانزیستورها روشن نمیشن تا مدار راه بیافته ، ولی همه قطعات سالمه.
          اگه کسی میتونه، لطفا راهنمائی کنه و تجربه اش رو در اختیار همه بزاره.
          در ضمن اگه تحلیل مدار رو هم دازید بزارید.
          ممنون

دیدگاه

در اکثر موارد ترانزیستورها می سوزند نکته دیگر اینکه همه قطعات را با هم عوض کنید نه تک تک و چراغ را تست کنید.پشت برد را نگاه کنید که نسوخته باشد. اگر سوخته اتصالات را وصل کنید.
            شاید رشته فلامان داخل لامپ سوخته باشد حتما تست کنید :biggrin:
            کسی که به کشورش به درستی خدمت کند،نیازمند تکیه به خاطره ی گذشتگانش نخواهد بود
            ولتر

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmad30_n
              سلام
              من چند تا لامپ کم مصرف دارم که تمام قطعات اونا رو که خراب بودن ( مثل خازن الکترولیتی و فیوز و مقاومت ورودی وات بالا و . . . ) تعویض کردم و بقیه قطعات رو هم تست کردم ، همه سالم بودن ولی لامپها روشن نمیشن.
              به نظر ترانزیستورها روشن نمیشن تا مدار راه بیافته ، ولی همه قطعات سالمه.
              اگه کسی میتونه، لطفا راهنمائی کنه و تجربه اش رو در اختیار همه بزاره.
              در ضمن اگه تحلیل مدار رو هم دازید بزارید.
              ممنون
              من این مشکل رو داشتم با تعویض دیاک مشکل حل شد.
              البته دقت کنید که تمام قطعات بخصوص ترانزیستور ها و فیلامان سالم باشه
              خردمند به کار خویش تکیه میکند و نادان به آرزوی خویش . « حضرت علی (ع) »
              اگر همیشه همان کاری را که انجام داده اید تکرار کنید ، چیزی بیش از آنچه تا کنون به دست آورده اید، به دست نخواهید آورد
              مارک تواین می گوید: بهتر است دهان خود را ببندید و ابله به نظر برسید تا اینکه آن را باز کنید و همه تردیدها را از میان ببرید !!!

دیدگاه

با سلام و تشکر
                لامپ رو ، روی یه مدار دیگه چک کردم سالمه.
                بقیه قطعات نیمه هادی و مقاومتها و حتی سلفها و خازنها رو هم از مدار جدا کردم و با اهم متر چک کردم ، همه سالم بودن ولی مدار روشن نمیشه.
                جالب اینه که من چند تا مدار به همین صورت دارم که همه قطعات سالمن ولی مدار کار نمی کنه و همشون هم احتمالا یک مشکل رو داره و این واقعا برام یه معما شده!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ahmad30_n
                  با سلام و تشکر
                  لامپ رو ، روی یه مدار دیگه چک کردم سالمه.
                  بقیه قطعات نیمه هادی و مقاومتها و حتی سلفها و خازنها رو هم از مدار جدا کردم و با اهم متر چک کردم ، همه سالم بودن ولی مدار روشن نمیشه.
                  جالب اینه که من چند تا مدار به همین صورت دارم که همه قطعات سالمن ولی مدار کار نمی کنه و همشون هم احتمالا یک مشکل رو داره و این واقعا برام یه معما شده!
                  منم با همین مشکل دارم سرگیجه میگیرم! چند تا بالاست 40 وات دارم که همه قطعات رو با اهم متر اندازه میگیری درست هستن ولی به برق که وصلش میکنم کار نمیکنه!

دیدگاه

خوب دوست عزیز قبل از من تعمیرات الکترونیک چیزیه که ممکنه یک دکترای الکترونیک هم بلد نباشه ! این کار تجربه و علم رو با هم لازم داره ، شما باید طریقه تست تک تک قطعات رو بلد باشی و از یک کنار همه رو تست کنی و مدار فیبر مسی رو هم تست کنی که قطع شدگی یا ذوب شدگی نداشته باشه بعضی قطعات هم در تست دروغ میگن چون هر چی باشه شما با ولتاژ نامی اونارو تست نمیکنی و با یک اهمتر و وسایل آزمایشگاهی تست میکنی دست آخر هم خودتو اذیت نکن اگر اینقدر خرابه که با عوض کردن این همه موارد درست نشده همون بهتر که درست نشه چون ممکنه تو زمان کوتاهی باز بسوزه و آبروی شمارو ببره! پس بیخیالش شو و یک نو بخر!

خوب حالا خودم چی میخوام!

اگر کسی مدار روشن کردن لامپ کم مصرف با ولتاژ 12 ولت DC و بدون ترانس رو داره اینجا بزاره لطفا . بازم تاکید میکنم بدون ترانس باشه و فقط قطعات الکترونیکی داشته باشه! :applause:
                    هنوز وقت برای پیشرفت باقیست!

دیدگاه

منم مشتاق شدم انقدر فیلمان خالی دارم که بالاستاش سوخته! اگه بشه 3 تاشم روشن کنم با یه باطری ماشین خیلی عالیته! اینطوری که من فهمیدم یه مدار چشمک زن قدرت مند مثلا 10 وات میخاد با ولتاژ حدود 40-100 ولت درسته؟ :rolleyes:

دیدگاه

خوب مدارهای زیادی هست ولی همشون ترانس لازم دارند مثلا:

این

http://www.elecfree.com/electronic/14-watt-compact-fluorescent-electronic-ballast/

و

http://members.misty.com/don/eb.html
                        این

http://members.misty.com/don/flvdc.html
                        و این

http://www.edn-europe.com/advancedpowerelectronicsdelivergreaterefficiencyin lessspaceforfluorescentandhidlighting+article+517+ Europe.html
                        هنوز وقت برای پیشرفت باقیست!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط سعادت فر

اینم راهیه ها :surprised:
                          پس دیگه واسه چی لامپ کم مصرف خریدین؟!!

دیدگاه

نوشته اصلی توسط saber57

اینم راهیه ها :surprised:
                            پس دیگه واسه چی لامپ کم مصرف خریدین؟!!
                            [/quote]

خوب بهر حال اون کمصرفتره کی گفته صرفه جویی نمیشه! :mrgreen:

دیدگاه

سلام دوستان. من یه چراغ مطالعه یا که بهتر بگم یه مهتابی مطالعه رومیزی دارم که خراب شده وروشن نمی شه . اول فکر کردم شاید از لامپش باشه ولی لامپ نو هم خریدم روشن نشد. بازش کردم یه برد الکترونیکی داره که قطعات انچنانی هم نداره ولی هرچی تو قطعاتش جست و جو کردم چیز ایرادداری
                              پیدانکردم. کسی نقشه این چراغا رو داره؟ توش فقط از دو تا ترانزیستور معمولی استفاده شده به همراه چوک و دیود و .... . ممنون میشم یه راهنمائی بدید.

دیدگاه

احتمالا" بالاسته دیگه! عکسشو برامون بزار ببینیم چیه!

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X