با سلام
مدار لامپ مهتابی اضطراری 6 ولت با قابلیت شارژ باطری به پیوست آمده مدار کار نمیکند ترانزیستورهای 2 و 3 به شدت داغ شده و میسوزند بنظر میرسد مدار به نوسان نمی افتد و فقط ترانزیستورها به اشباع میروند کلیه قطعات پک شده و ظاهراً سالمند لطفا راهنمایی فرمایید
[quote author=nimdar link=topic=18967.msg507000#msg507000 date=1378649995] با سلام
مدار لامپ مهتابی اضطراری 6 ولت با قابلیت شارژ باطری به پیوست آمده مدار کار نمیکند ترانزیستورهای 2 و 3 به شدت داغ شده و میسوزند بنظر میرسد مدار به نوسان نمی افتد و فقط ترانزیستورها به اشباع میروند کلیه قطعات پک شده و ظاهراً سالمند لطفا راهنمایی فرمایید
سلام
همه دیودها اگه درس باشن و عمل کنن (تست کرده باشی)سلف هات مشکل دارن به نظر من.
ولی بازم همه رو یه تستی کن
برو شیر درنده باش ای دغل میانداز خود را چو روباه شل
راهنمایی در مورد ساخت فلزی اب
با سلام
سلف هم چک شده ثانویه حدود 18 اهم اولیه حدود 1.8 اهم فیدبک هم حدود 1 اهم است من از این لامپهای اضطراری 8 عدد دارم و همگی الان مشکل دارند و نمیدانم چکار باید کرد؟ نمیتوانم نحوه عملکرد مدار را تحلیل کنم ؟در حالتی که کلید روی حالت دی-سی قرار دارد با رفتن برق چراغها اتوماتیک روشن میشوند و با آمدن برق خاموش میشوند حالا این کار بدون وجود رله چطور صورت میگیرد ؟ نمیدانم . چرا ترانزیستورها نوسان نمیکنند ؟ نمیدانم بنظر میرسد هسته ترانس از نوع سریع الاشباع باشد نه فریت معمولی و اسیلاتور هم از نوع Royer باشد آیا درست است؟ لطفا راهنمایی نمایید.
باتشکر
در حالتی که کلید روی حالت دی-سی قرار دارد با رفتن برق چراغها اتوماتیک روشن میشوند و با آمدن برق خاموش میشوند حالا این کار بدون وجود رله چطور صورت میگیرد
با سلام،سوال شما اینه که چجوری بدون رله چراغ خاموش وروشن میشه دوتا ترانزیستور به صورتی که یکی به عنوان کلید برای چراغ ها بکار برده میشه که همیشه وصله وترانزیستور دیگری به بیس امیتر اون ترانزیستور وصل شده که با اعمال برق ورودی ترانزیستور دومی روشن شده و ولتاژ بیس امیتر ترانزیستور اولی رو اتصال کوتاه میکنه وترانزیستور اولی خاموش میشه به همین راحتی بدون رله تو این شبیه سازی پروتئوس بنظرم بهتر متوجه شید شما اون کلیدو یک مقاومتو یک دیود از بعد پل در نظر بگیر 000.DSN
مردی که کوه را از میان برداشت کسی بود که شروع به برداشتن سنگ ریزه ها کرد
با سلام خدمت دوستان و آقای فارابی یه سوالی هست که میخواستم بپرسم آقا ما که لامپ رو تعمیر میکنیم در واقع تعویض قطعات سوخته میکنیم در واقع به این مسئله که چرا سوختن توجه نمیشه من یکماه پیش یه لامپ 80w رو تعمیر کرده بودم که چند روز پیش باز به من برگردوندن که دوباره سوخته میخواستم بدونم کسی در مورد این موضوع اطلاع داره .
با تشکر
با سلام
معمولا"بدلیل استفاذه از خازنهای بی کیفیت هستش که باعث سوختن لامپها میشه .کم شدن ظرفیت خازنهای 400 ولتی در قسمت خروجی پل دیود است که باعث رسیدن اعوجاج به مدار شده که به نوبه خود باعث سوختن ترانزیستورها می شود. اگر از خازن و ترانزیستور نو و با کیفیت استفاده کنید لامپ شما به این راحنی ها نمی سوزد.
موفق باشید.
هیچ چیز واقعا خراب نیست! حتی ساعتی که از کار افتاده دوبار در روز´زمان را درست نشان می دهد و امید سرابی است که اگر ناپدید شود همه از تشنگی خواهیم سوخت.
با سلام
سلف هم چک شده ثانویه حدود 18 اهم اولیه حدود 1.8 اهم فیدبک هم حدود 1 اهم است من از این لامپهای اضطراری 8 عدد دارم و همگی الان مشکل دارند و نمیدانم چکار باید کرد؟ نمیتوانم نحوه عملکرد مدار را تحلیل کنم ؟در حالتی که کلید روی حالت دی-سی قرار دارد با رفتن برق چراغها اتوماتیک روشن میشوند و با آمدن برق خاموش میشوند حالا این کار بدون وجود رله چطور صورت میگیرد ؟ نمیدانم . چرا ترانزیستورها نوسان نمیکنند ؟ نمیدانم بنظر میرسد هسته ترانس از نوع سریع الاشباع باشد نه فریت معمولی و اسیلاتور هم از نوع Royer باشد آیا درست است؟ لطفا راهنمایی نمایید.
باتشکر
شما اگه تست برات سخته باید خروجی هاتو چک کنی وبری جلو
مثلا بعد پل دیودت 280 تا 300 ولت داری
ببین بعد و قبل خازنت همون0.68نانو چند ولت داری و ....
اگر همینطوری مقدار مقاومتا بهتون بگم مدیونتون میشم.
بستگی به بالاست شما داره و باید اونقدر زیادشون کنید که حداکثر جریان عبوری از کلکتور 13005 4A بشه و گر نه داغ میکنه و میسوزه.میتونی مثلا به جای اون مقاومتا از 15R و 1.5R استفاده کنید و یه مقاومتم کمتر از 0.5R با کلکتور سری کنی و ولتاژ شو اندازه بگیری ببینی چه جریانی عبور میکنه اگر زیر 4A بود خوبه و گر نه باید مقاومتا رو بیشتر کنی.
ترانزیستور کهنه هم کار میکنه ولی زودتر میسوزه پس بهتره روش هیت سینک ببندی تا بیشتر عمر کنه.
در کل کلکتور به امیتر نباید راه بده و مقاومتای بقیه پایه ها باید بالای 10MR باشه.
در مورد سلف هم سوالتون غلطه و بسته به مدار مقدار خواصی داره که درسته مگر سلف سوخته باشه یا قطع باشه.
با سلام
این چه جور لامپ کم مصرفی هستش که زیر 4A از کلکتورش عبور می کنه ؟؟؟ :eek:
معمولا" از 300 تا 700 میلی آمپر در لامپهای سالم 40 وات تا 110 وات جریان عبور می کند.
هیچ چیز واقعا خراب نیست! حتی ساعتی که از کار افتاده دوبار در روز´زمان را درست نشان می دهد و امید سرابی است که اگر ناپدید شود همه از تشنگی خواهیم سوخت.
سلام خدمت دوستان.مشکل این لامپ رو چطوری حل کنم.1 به 2 اتصال داره ولی 3 به 4 اتصال نداره :( .ممنون
سلام اینی که میگی من از خیلیا پرسیدم و کامل ج رو ندادن پس خودم امتحان نکردم و مطمئن نیستم دوسته عزیز
ببین مقاومت فیلامان 1و2رو که وصله اندازه بگیر مثلا شدش 2.2 اهم اونوقت به دو سره 3و4 یه مقاومت 2.2 لحیم کن و بعد مثل حالت قبل به بردت متصلش کن(این 2.2 اهم رو روی فیبرشم میتونی لحیم کنی)
بازم ببین اساتید چی چی میگن :job:
دیدگاه