سلام دوستان
دیدم درباره تعمیر لامپ کم مصرف بحث میکنید گفتم چند نکته هشدار دهنده رو بگم شاید بدرد تون بخوره
من لیسانس شیمی هستم
یک بار در مورد این لامپها سر کلاس تجزیه مقادیر کم بحث شد
گاز این لامپها قالبا از جیوه و عناصر سنگین تشکیل شده
این لامپها اولین بار در آلمان به کار گرفته شد اما به خاطر خطرات جدی و اثبات شده سریعا جمع اوری و تولیدش در آلمان متوقف شد
این لامپها در کشور های پیشرفته به حدی مضر شناخته شده که در صورت شکستن حباب محل و اتاق سریعا باید تخلیه بشه سپس تیم های مخصوص اتشنشانی باید محل رو جیوه زدایی کنن و تا چند روز هم در محیط نباید رفت و امد بشه
چون جیوه و گاز به کار رفته جز فلزات سنگین و سمی بوده و به شدت سرطان زا میباشد
در ازمایشگاه برای مهار تصاعد گاز از مایع فلز از گوگرد و دستگاه مکنده استفاده میکنن و محیط برای چندین روز قرنطینه میشه
ولی چون در این لامپها شکل گازی به کار رفته باید از روش خاص استفاده کرد و محیط زمان بیشتری قرنطینه بشه
البته این رو هم بگم در کشور های پیشرفته حتی تعویض لامپ حتما باید توسط برقکار انجام بشه تا نکات فنی و بهداشتی و بازیافتی کاملا رعایت بشه در غیر اینصورت صاحبان منزل جرمیه میشن
اینجوری هست که کلا لامپهای مضر جمع شدن
پس همیشه خیلی مراقب باشید تا موقع کار و تعمیر اونها حبابشون نشکنه که خدای نکرده بعد از15سال سرطان پیشرفته خون
بگیرید
نکته بعدی
این لامپها بر اساس تحقیقات کلا تشعشع مضر و سرطان زا تولید میکنه
حتی تحقیقات جدید نشون میده افرادی که زیر لامپ خاموش که به صورت عمودی نصب شده قرار میگیرن باز هم از تشعشع مضر بی بهره نیستن
برا همین توصیه میشه همواره این لامپها به صورت افقی یا اریب وصل بشن تا از تجمع عناصر سنگین مضر و تشعشع زا در قسمت پایین جلوگیری شده تا مواد با سطح تماس بیشتری در حباب پخش شده و از تشعشع شدید تر و متمرکز جلوگیری شود
پس در اخر بهتر کلا مثل همون سازندگان اولیه که آلمانها بوده این لامپها رو بیخیال بشین و به جای اون لامپهای ال ای دی که بی خطر و کم مصرف تر هستن استفاده کنید
و این لامپها چه سالم و چه خراب رو از منزلتون دورکنید
ممنون از اظهارات جناب عالی میخواستم بپرسم به نظر شما با این همه لامپ های سوخته کم مصرف(که دیگه غیر قابل تعمیر هستند) چیکار میشه کرد؟ خوب ما اگه اونو تو زباله بیندازیم باز هم به محیط زیست آسیب میزنه و هیچ جایی هم برای تحویل گرفتن این لامپ ها وجود نداره که ما ببریم. خودم الان یه کیسه پر از فیلامین سوخته دارم و موندم چی کارشون کنم. oo:
[glow=red,2,300]یه نکته خیلی مهم هم اضافه کنم که لامپ های تقلبی چینی موجود در بازار رو که با نور شدید بررسی کردم دیدم که پودر زده شده به شیشه فیلامین این لامپ ها پر از روزنه های ریز و درشته و اگه باورتون نمیشه خودتون چک کنید. متاسفانه همین روزنه ها باعث عبور قسمت زیادی از اشعه فرابنفش میشه و قطعا(بدون هیچ شکی) این لامپ ها فاقد استاندارد و سرطانزا هستند. تازه جدا از روزنه ها همون پودر هم ممکنه کامل اشعه رو نگیره. پس حتما سعی کنید از این لامپ ها استفاده نکنید و اگه هم میخواید استفاده کنید تو مکان های کم رفت و آمد مثل پارکینگ نصب کنید. تو اتاق استفاده نکنید. نمیدونم چرا هیچ نظارتی رو خرید و فروش این لامپ ها نیست؟!!!! :eek:[/glow]
لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.
با سلام
متاسفانه در کشور ما هیچ نظارتی به طور کارآمد وجود نداره
علتش هم فشار و تاثیر سرمایه داران و سود های اونهاست
مثلا همه میدونن اکثر ماشین های داخلی غیر استاندارد هستند
اما سازندگان بعلت هزینه و کم شدن سود مقطعی حاضر به تعویض خط تولید نمیشن و حمایت دولت و عدم وجود رقابت هم به اونها کمک میکنه
این لامپها هم همینطوره چون چندین شرکت خط تولید زدن و پرنفوذ هستن کسی نظارتی براونها نداره
ولی واقعا باید خودمون مراقب سلامت خود باشیم
چون هزینه چند صد میلیونی و یک باره سرطان و عوارض اون واقعا به هزینه های کوچک و متناوب می ارزد
یک مورد هم تعویض و عدم استفاده از همین لامپهاست
که میشه با پرداخت مثلا دوبرابر لامپهای ال ای دی با مصرف کمتر و طول عمر بیشتر و ضرر کم استفاده کرد
برا دور اندازی بهترین راه ظروف جمع آوری و بازیافت هست که در اکثر شهر ها امروزه برای مواد بازیافتی گذاشته شده یا مراکز جمع آوری مواد بازیافتی
به نظر من شما هم اون لامپها رو در دور بیاندازید
چون گفتم شکستنش بیشتر از تشعشع اون خطرناکه
مخصوصا اون مدل های چینی که واقعا از مواد نامرقوب و ناپیدار و گاه بسیار آلوده تر در اونها استفاده میشه
چون میدونید
فلزات سنگین وارد بدن میشن
این فلزات سایزی دارن که به راحتی وارد دیواره سلولی میشن مخصوصا جیوه و سرب
اما دیگه سلول قادر به خارج سازی اونها نیست
بعد از تجمع چند اتم دیواره سلول پاره شده سپس به سلول بعدی وارد میشن و این فرایند مداوم تکرار میشه
بعلت تعداد بالای سلول این فرآیند بدون علامت ادامه پیدا میکنه تا زمانی که قدرت ساخت و ساز سلولی بدن کم بشه که در افراد متفاوت هست
اون موقع به شکل سرطان در محل تجمع ظاهر میشن
مخصوصا در سرطان خون که گلبول های قرمز به شدت کم شده و تولید اونها قطع میشه و این مواد در استخوانها انباشته و مراکز تولیدی سلول رو ازبین میبرن
البته جیوه خیلی بیشتر از سرب خطرزا هست
چون سرب به مقدارکم دفع میشه ولی جیوه که دراین لامپها هم وجود داره اصلادفع نمیشه
پس بهتر خودمون اقدام به اشاعه و ترویج راهکارهای درست کنیم تااینکه نیاز به نظارت دیگران داشته باشیم
درپناه حق
بنده هم چند تا لامپ های کم مصرف منزل رو نگاه کردم و دیدم متاسفانه همونجور که دوستان گفتند پوشش فلورسنتشون کاملا تعطیله ...
یه تحقیق کوچیکی انجام دادم و به این نتیجه رسیدم که بهترین گزینه (با در نظر نگرفتن لامپ های led ) استفاده از پایه مهتابی T8 + بالاست الکترونیکی + لامپ های T8 lemulux هست
قیمتش از لامپ کم مصرف کمتر خواهد بود
بازدهی بالاتری از لامپ کم مصرف خواهد داشت
Color rendering index بهتری از لامپ کم مصرف خواهد داشت
عمر بسیار بالاتری از لامپ کم مصرف خواهد داشت
با توجه به اینکه تکنولوژی ساخت لامپ های مهتابی خطی کمی ساده تر از لامپ های کم مصرف هست(به علت شکل حباب) و همچنین اکثر لامپ های مهتابی تو بازار ساخت داخل هستند و نسبت به تولیدات چینی کیفیت بالاتری دارند از نظر سطح تابش ماوراء بنفش هم بسیار بهتر خواهد بود
مثل لامپ های کم مصرف نور نقطه ای و خیره کننده ندارد و نورش با توجه به اندازه بزرگتر لامپ بهتر پخش شده و ملایم تر است ...
اگر دقت کنید خیلی از دانشگاه ها و مراکز دیگه در امریکا هم از لامپ های فلوئورسنت خطی استفاده میکنند ، فکر میکنم تنها مزیت لامپ های کم مصرف همون compact بودنشون باشه...( compact florescent lamp)
حدود 6500 تومان بالاست 2*36 هست + هزینه پایه که البته به صورت یک بار هزینه هست و قرار نیست عوض کنید + قیمت هر لامپ 36 وات T8 لامی لوکس(پارس شعاع توس) 3500 تومان * 2 = 7000 تومان
میشه 13.500 تومان بدون در نظر گرفتن پایه برای دو لامپ 36 وات که با توحه به اینکه بازدهی اش از لامپ کم مصرف بیشتر خواهد بود نورش از یک لامپ کم مصرف 72 وات واقعی هم بیشتر خواهد بود ...
بنده هم چند تا لامپ های کم مصرف منزل رو نگاه کردم و دیدم متاسفانه همونجور که دوستان گفتند پوشش فلورسنتشون کاملا تعطیله ...
یه تحقیق کوچیکی انجام دادم و به این نتیجه رسیدم که بهترین گزینه (با در نظر نگرفتن لامپ های led ) استفاده از پایه مهتابی T8 + بالاست الکترونیکی + لامپ های T8 lemulux هست
قیمتش از لامپ کم مصرف کمتر خواهد بود
بازدهی بالاتری از لامپ کم مصرف خواهد داشت
Color rendering index بهتری از لامپ کم مصرف خواهد داشت
عمر بسیار بالاتری از لامپ کم مصرف خواهد داشت
با توجه به اینکه تکنولوژی ساخت لامپ های مهتابی خطی کمی ساده تر از لامپ های کم مصرف هست(به علت شکل حباب) و همچنین اکثر لامپ های مهتابی تو بازار ساخت داخل هستند و نسبت به تولیدات چینی کیفیت بالاتری دارند از نظر سطح تابش ماوراء بنفش هم بسیار بهتر خواهد بود
مثل لامپ های کم مصرف نور نقطه ای و خیره کننده ندارد و نورش با توجه به اندازه بزرگتر لامپ بهتر پخش شده و ملایم تر است ...
اگر دقت کنید خیلی از دانشگاه ها و مراکز دیگه در امریکا هم از لامپ های فلوئورسنت خطی استفاده میکنند ، فکر میکنم تنها مزیت لامپ های کم مصرف همون compact بودنشون باشه...( compact florescent lamp)
حدود 6500 تومان بالاست 2*36 هست + هزینه پایه که البته به صورت یک بار هزینه هست و قرار نیست عوض کنید + قیمت هر لامپ 36 وات T8 لامی لوکس(پارس شعاع توس) 3500 تومان * 2 = 7000 تومان
میشه 13.500 تومان بدون در نظر گرفتن پایه برای دو لامپ 36 وات که با توحه به اینکه بازدهی اش از لامپ کم مصرف بیشتر خواهد بود نورش از یک لامپ کم مصرف 72 وات واقعی هم بیشتر خواهد بود ...
با سپاس
سلام
در صورتی از بالاست باکیفیت استفاده بشه نظر شما کاملا درسته.
امام حسین(علیه السلام) فرمودند: کسی که از تو انتقاد میکند تو را دوست دارد و کسی که با تو دشمنی دارد، از تو تعریف و تمجید میکند.
از پاسخ به سوالات انجمن به صورت خصوصی معذورم.
سلام
یه لامپ کم مصرف دستم رسیده از همین بزرگا که تو مساجد استفاده میکنند مارکشم سوپر لایته و 74 وات
همه ی قطعات رو چک کردم و سالمن فیلمان ها هم سالمن سلف هاشم از نظر ظاهری سالمن اما نمیدونم چرا وقتی روشنش میکنم بلا فاصله یه مقاومت که همون اول قرار داره میترکه مقاومتشم 0.22 اهم 1 وات هستش که با یکی از سیم های ورودی سری شده و بعد میره به پل دیود
سلام
یه لامپ کم مصرف دستم رسیده از همین بزرگا که تو مساجد استفاده میکنند مارکشم سوپر لایته و 74 وات
همه ی قطعات رو چک کردم و سالمن فیلمان ها هم سالمن سلف هاشم از نظر ظاهری سالمن اما نمیدونم چرا وقتی روشنش میکنم بلا فاصله یه مقاومت که همون اول قرار داره میترکه مقاومتشم 0.22 اهم 1 وات هستش که با یکی از سیم های ورودی سری شده و بعد میره به پل دیود
سلام.منم همچین مشکلی رو داشتم اما لامپ من بزرگتر بود.اگه اشتباه نکنم 100یا 150 وات ایرانی بود.
مقاومت رو برداشتم وجاش یه فیوز شیشه ای گذاشتم(از همینا که تو مولتی متراس) با یه حساب سر انگشتی باید زیر یک امپر میزاشتم اما من 2 امپر گذاشتم الانم چندین ماه هستش که 8صبح -5بعد ازظهر روشنه.
البت میشه برش داشت وهیچی جاش نزاری هیچیش نمیشه.اون مقاومت نقش فیوز رو بازی میکنه!
سلام.منم همچین مشکلی رو داشتم اما لامپ من بزرگتر بود.اگه اشتباه نکنم 100یا 150 وات ایرانی بود.
مقاومت رو برداشتم وجاش یه فیوز شیشه ای گذاشتم(از همینا که تو مولتی متراس) با یه حساب سر انگشتی باید زیر یک امپر میزاشتم اما من 2 امپر گذاشتم الانم چندین ماه هستش که 8صبح -5بعد ازظهر روشنه.
البت میشه برش داشت وهیچی جاش نزاری هیچیش نمیشه.اون مقاومت نقش فیوز رو بازی میکنه!
منم همین فکرو کردم اما با اتصال کوتاه 2 تا از اون دیود های پل دیود میسوزه اضافه شده در تاریخ :
به نظر خودم الان تنها چیزی که میتونه باعث ترکیدن سریع مقاومت یا دیود بشه سلفه که ممکنه اتصال کوتاه شده باشه ولی خوب من سلف سنج ندارم و باید یکی واسه خودم بگیرم!!
سلام
AHRAD جان ، من تو همین اسم فیوزای شیشه ای موندم
1- اسم فیوز شیشه ایه ورودی چیه ؟
2- اسم فیوزی که شما گذاشتین چیه ( میدونم فیوزه ولی هزارتا مدله :mrgreen: )
منم همین مشکل رو داشتم ولی مقدار مقاومت رو یکم بزرگتر گذاشتم ،مثلا 1اهم رو در طرفین 2اهم کردم ، دوستان کسی تجربه ای چیز دیگه ای نداره ؟؟
برو شیر درنده باش ای دغل میانداز خود را چو روباه شل
راهنمایی در مورد ساخت فلزی اب
دیدگاه