اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : اموزش تعمیر لامپ کم مصرف

نوشته اصلی توسط ah rad
    سلام یه عکس از بردش بزار.
    خازن استارتر رو میبینی؟
    اینم عکسش
    اون دو تا فلش همون دوتا پین هستند
    اون قسمتی که با خط نارنجی مشخص کردم هم بد جوری سوخته
    دو تا از مقاومت ها که دیگه قابل خوندن نیستند
    [آموزشی] کنترل رله با پیامک توسط sim800l
    [آموزشی] راه اندازی سنسورهای DHT11 و DHT22 با کدویژن
    [آموزشی] مدار عملی اتصال میکروفن خازنی به میکروکنترلر
    [آموزشی] آموزش نحوه راه اندازی میکروهای fmd
    صفحه اینستاگرام : ecdco_ir

دیدگاه

با سلام
      وات مقاومت رو چطور میشه بدست اورد؟
      ایا پایه بیس ترانزیستور همیشه به یک پایه از دیاک اتصال داره؟برای گذاشتن دو ترانزیستور در برد پایه بیس هر دو باید روبه رویه هم باشه درسته؟
      کسی راهکار عملی برای پیدا کردن مقاومت هایی که رنگشون از بین رفته نداره؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط reza babatabar
        اینم عکسش
        اون دو تا فلش همون دوتا پین هستند
        اون قسمتی که با خط نارنجی مشخص کردم هم بد جوری سوخته
        دو تا از مقاومت ها که دیگه قابل خوندن نیستند
        داداش تو عکس که چیزی مشخص نیست!خیلی تاره وبی کیفیت.
        شما خازن استارتر رو تونستی رو برد پیدا کنی؟
        [img width=271 height=100]http://upload7.ir/imgs/2014-05/42296300898709327115.jpg[/img]

خداروشکر! نمردیمو معنی تدبیر رو هم فهمیدیم.دی:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ah rad
          داداش تو عکس که چیزی مشخص نیست!خیلی تاره وبی کیفیت.
          شما خازن استارتر رو تونستی رو برد پیدا کنی؟
          دوست عزیز خازن استارتر همون قرمزست
          من نمیخوام فعلآ تعمیرش کنم چون ارزش تعمیر و تعویض قطعات رو نداره
          یه بورد نو میندازم رو بالاستش
          فقط خواستم بدونم اینا چرا فقط با یه سیم از هر فیلمان کار میکنند؟؟!!
          [آموزشی] کنترل رله با پیامک توسط sim800l
          [آموزشی] راه اندازی سنسورهای DHT11 و DHT22 با کدویژن
          [آموزشی] مدار عملی اتصال میکروفن خازنی به میکروکنترلر
          [آموزشی] آموزش نحوه راه اندازی میکروهای fmd
          صفحه اینستاگرام : ecdco_ir

دیدگاه

دوستان عزیز سلام.
            من تعداد یک کارتن لامپ کم مصرف چینی خریدم ولی چون وارد نبودم رفت داخل پاچه :mrgreen: قضیه از این قراره که لامپ ها بعد از 2 یا 3 روز میسوزن. وقتی بازش کردم دیدم ترانزیستوراش سوخته ترانزیستورهاش 13002 هستش من گفتم شاید ضعیفه عوض کردم 13003 انداختم ولی بازهم در مدت کوتاهی میسوزه (صحبت بر سر یک لامپ نیست کل لامپ ها همینه) بعد گفتم شاید جریان اولیه بالا میترکونه ترانزیستورهاشو یه مقاومت ضربه گیر تو ورودی مدار قبل از یکسوساز گذاشتم باز هم جواب نداد این دفعه مقاومت هم میسوخت ترانزیستور هم میسوخت اصلا یه وضعی بود.
            این دفعه به فکرم رسید یدونه سلف در ورودی بجای مقاومت سری کنم . بهتر شده بود بجای 2 یا 3 روز 4 روز کار میکرد. یه مطلبی هم هست لامپ ها لحظه روشن شدن میسوزن موقعی که روشن هستن کار میکنن. گفتم شاید خونمون نوسان زیاد داره ولی لامپ های مارک دیگه راحت کار میکنن اینا زود میسوزن میتونید کمک کنید.

[move][shadow=red,left]ممنون[/shadow][/move]
            برخی آدمها[ تنها ] به یک دلیل از مسیر زندگی ما می گذرند [ تا ] به ما درسهایی بیاموزند ؛ که اگر می ماندند هرگز [ آن درسها را ] یاد نمی گرفتیم …

دیدگاه

نوشته اصلی توسط PouYa007
              دوستان عزیز سلام.
              من تعداد یک کارتن لامپ کم مصرف چینی خریدم ولی چون وارد نبودم رفت داخل پاچه :mrgreen: قضیه از این قراره که لامپ ها بعد از 2 یا 3 روز میسوزن. وقتی بازش کردم دیدم ترانزیستوراش سوخته ترانزیستورهاش 13002 هستش من گفتم شاید ضعیفه عوض کردم 13003 انداختم ولی بازهم در مدت کوتاهی میسوزه (صحبت بر سر یک لامپ نیست کل لامپ ها همینه) بعد گفتم شاید جریان اولیه بالا میترکونه ترانزیستورهاشو یه مقاومت ضربه گیر تو ورودی مدار قبل از یکسوساز گذاشتم باز هم جواب نداد این دفعه مقاومت هم میسوخت ترانزیستور هم میسوخت اصلا یه وضعی بود.
              این دفعه به فکرم رسید یدونه سلف در ورودی بجای مقاومت سری کنم . بهتر شده بود بجای 2 یا 3 روز 4 روز کار میکرد. یه مطلبی هم هست لامپ ها لحظه روشن شدن میسوزن موقعی که روشن هستن کار میکنن. گفتم شاید خونمون نوسان زیاد داره ولی لامپ های مارک دیگه راحت کار میکنن اینا زود میسوزن میتونید کمک کنید.

[move][shadow=red,left]ممنون[/shadow][/move]
              خونتون بوی دود نگرفته اینقدر میسوزونید؟!! oo: oo:
              نگفتید لامپ ها چند وات هستند؟
              یه چیز که خیلی مهمه اینه که کامپ وقتی که روشن هست میسوزه و یا وقتی که خاموشه کلید رو میزنی روشن نمیشه؟
              چون اگه در وسط کال بسوزه ، از خازن استارتر ، بقیه خازن های قرمز رنگ نیست.
              روی یه حباب یه مارک دیگه امتحان کنید چون ممکنه حباب مقاومتش کم باشه و جریان بکشه.
              چیزی که توی بیشتر دستگاه های چینی است ، اینه کهه به خودشون سختی نمیدن که پی سی بی بزنن و از پی سی بی شرکت های دیگه کپی می کنن ، بعد میاد خازن ها و دیود ها و مقاومت ها و ... رو نمی زارم و یا اتصال کوتاه می کنن و یا مدل ضعیف تر میزارن ، اول دستگاه کار می کنه ولی به علت فشار خراب میشه ، اگه مال شما اینطوری بود ، می تونید مقادرشو پیدا کنید و جاش بزارید.
              من به جای همه ترانزیستور های سوخته 13009 می زارم !!!! شاید خنده دار باشه ولی خیلی سگ جونه لامصب ، به های ولتاژ وصلش کنی خراب نمیشه. تفاومت قیمتی زیادی نداره.
              یه چیز دیگه هم که مهمه ، کنار سیم های حباب و کنار پایه های امیتر و کلکتور ترانزیستور ها دیود های 1n4007 می زارن و به این دلیله که از ترانزیستور محافظت کنه و نزاره جریان برگشتی سلف به اون صدمه بزنه ، اگه مال تو نداشت ، روش بزار.

http://image.kocholo.ir/user/Sana/tazin/khat_gher.gif

دیدگاه

سلام ممنون از توضیحت این لام پ ها 40 وات هست. بله دیود محافظ داره همشون همون طور که گفتم موقعی که روشنش میکنیم تو روز 3 یا 4 یه صدا میده نگاهش که میکنم میبینم توش یه جرقه ای میزنه تموم میشه و فاتحه . ببین من از مقاومت ضربه گیر استفاده کردم مقاومته هم بعد چند روز موقع روشن شدن و جرقه میزنه و میسوزه. فکر کنم جریان لحظه ای بالایی بهشون میرسه ولی اگه این طوره چرا لامپ های دیگه خونه اینطوری نمیشن. نمیدونم :angry:
                همه لامپ ها که نسوخته دیدم داستان از این قراره دیگه استفاده نکردم تا عیبشون رو برطرف کنم.
                برخی آدمها[ تنها ] به یک دلیل از مسیر زندگی ما می گذرند [ تا ] به ما درسهایی بیاموزند ؛ که اگر می ماندند هرگز [ آن درسها را ] یاد نمی گرفتیم …

دیدگاه

نوشته اصلی توسط PouYa007
                  سلام ممنون از توضیحت این لام پ ها 40 وات هست. بله دیود محافظ داره همشون همون طور که گفتم موقعی که روشنش میکنیم تو روز 3 یا 4 یه صدا میده نگاهش که میکنم میبینم توش یه جرقه ای میزنه تموم میشه و فاتحه . ببین من از مقاومت ضربه گیر استفاده کردم مقاومته هم بعد چند روز موقع روشن شدن و جرقه میزنه و میسوزه. فکر کنم جریان لحظه ای بالایی بهشون میرسه ولی اگه این طوره چرا لامپ های دیگه خونه اینطوری نمیشن. نمیدونم :angry:
                  همه لامپ ها که نسوخته دیدم داستان از این قراره دیگه استفاده نکردم تا عیبشون رو برطرف کنم.
                  ببین مقاومت معمولی که سری میکنی با ورودی زود اتصال باز میشه حتی اگه 3 وات هم باشه باز هم اتصال باز میشه :rolleyes: کربنی به درد نمیخوره حتما باید آجری بزاری. یه آجری حدود 22 اهم یا 33 اهم بزار و یه فیوز 1 آمپر هم با هاش سری کن و سری کن با ورودی بزار ببین چی میشه :smile: اگر جواب نداد مقاومت فلامین(رشته لامپ) رو اندازه بگیر. اگه مثلا 5 اهم بود یه مقاومت 1 یا 1.5 اهم سری کن باهاش. اگه مثلا 10 اهم بود یه 2.2 یا 3.3
                  لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط محسن محمدشاهی
                    ببین مقاومت معمولی که سری میکنی با ورودی زود اتصال باز میشه حتی اگه 3 وات هم باشه باز هم اتصال باز میشه :rolleyes: کربنی به درد نمیخوره حتما باید آجری بزاری. یه آجری حدود 22 اهم یا 33 اهم بزار و یه فیوز 1 آمپر هم با هاش سری کن و سری کن با ورودی بزار ببین چی میشه :smile: اگر جواب نداد مقاومت فلامین(رشته لامپ) رو اندازه بگیر. اگه مثلا 5 اهم بود یه مقاومت 1 یا 1.5 اهم سری کن باهاش. اگه مثلا 10 اهم بود یه 2.2 یا 3.3
                    سلام محسن جان
                    این مقاومت ضربه گیر منظور چیه ؟
                    برو شیر درنده باش ای دغل میانداز خود را چو روباه شل
                    راهنمایی در مورد ساخت فلزی اب

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ehsanajal
                      سلام محسن جان
                      این مقاومت ضربه گیر منظور چیه ؟
                      سلام داداش مقاومت ضربه گیر برا اینه که وقتی لامپ رو میزنیم به برق خازن خالیه و مثل اتصال کوتاه میمونه و میتونه باعث آسیب به دیود ها و ... بشه. پس اگه مقاومت استفاده کنیم مثلا 22 اهم وقتی که به برق میزنیم ولتاژ تا حد 300 ولت میتونه بیفته روش پس 300/22 آمپر= 13.6 آمپر (در صورت رو پیک بودن برق شهر) جریان عبور میکنه که قابل تحمل برای دیود ها به صورت لحظه ای هست. اما اگر مقاومت ضربه گیر نزاریم 300 تقسیم بر ESR خازن جریان عبور میکنه. مثلا اگر ESR باشه 0.5 اهم میشه 600 آمپر.

دیدگاه

محسن جان ممنون . آجری الان 10 اهم دارم بزارم یا کمه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط PouYa007
                          محسن جان ممنون . آجری الان 10 اهم دارم بزارم یا کمه؟
                          قربانت. آره بزار مشکلی نیست. حتما اون مقاومت سری با فیلامینو که گفتم هم رو یه لامپ امتحان کن

دیدگاه

سلام داداش مقاومت ضربه گیر برا اینه که وقتی لامپ رو میزنیم به برق خازن خالیه و مثل اتصال کوتاه میمونه و میتونه باعث آسیب به دیود ها و ... بشه. پس اگه مقاومت استفاده کنیم مثلا 22 اهم وقتی که به برق میزنیم ولتاژ تا حد 300 ولت میتونه بیفته روش پس 300/22 آمپر= 13.6 آمپر (در صورت رو پیک بودن برق شهر) جریان عبور میکنه که قابل تحمل برای دیود ها به صورت لحظه ای هست. اما اگر مقاومت ضربه گیر نزاریم 300 تقسیم بر ESR خازن جریان عبور میکنه. مثلا اگر ESR باشه 0.5 اهم میشه 600 آمپر.
                            یعنی ورودی برق یه مقاومت 22 تا 51 اهم بزارم؟
                            چند اهم باشه؟
                            برو شیر درنده باش ای دغل میانداز خود را چو روباه شل
                            راهنمایی در مورد ساخت فلزی اب

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ehsanajal
                              یعنی ورودی برق یه مقاومت 22 تا 51 اهم بزارم؟
                              چند اهم باشه؟
                              بستگی به توان لامپ داره قبلا هم توضیح داده بودم. برای توان مثلا 10 وات 47 اهم باشه 23 وات 22 اهم باشه 40 وات 10 اهم 100 وات 5 اهم و .... . برای ایشون که گفتم واسه لامپ 40 وات چینی 22 یا 33 بزار به این خاطره که لامپشون چینیه و 40 وات واقعی نیست فوقش 20 وات. مقاومت هم باید حتما آجری(یا ولتاژ بالا) باشه وگرنه اتصال باز میشه. (مقاومت های ولتاژ بالا که تو لامپ های ایرانی با کیفیت میبینید و آبی رنگ که با ورودی سری هست نوع مخصوص هست و مقاومت های معمولی(کربنی) بزارید جواب نمیده).
                              میتونید از سلف مقاومتی بزرگ هم استفاده کنید(کاری به خاصیت سلفیش نداریم مهم مقاومتشه) که مقاومتشون مناسب باشه. مثلا اگر سلف مقاومتی 1 میلی هانری بزرگ 20 اهم بود واسه لامپ 23 وات خوبه/ 2 تارو موازی کنید واسه 40 وات/ 4 تارو موازی کنین برا 100 وات /و ....

دیدگاه

نوشته اصلی توسط power110
                                با سلام
                                یه لامپ 42 وات هست.1.دو تا از مقاومت های smd پشتش ترکیدن.غیر از دو مقاومت سوخته که قابل تشخیص نیستن مقاوتهای دیگه 300 (7 تا) و 564 (2 تا) اهمن.مقدار دو مقاومت سوخته؟تمام مقاومت های 300 اهم عددی بین 5.41 تا 9.83 رو نشون میدن ایا همشون سوختن؟
                                2.سر خازن استارتر یه خورده باد کرده و تو تست بوق نه بوق ممتد میزنه نه کوچیک.عوض شه بهتره یا نه؟
                                3.ترانسش سه پایه هست و دو پایه بهم راه میده ولی یه پایه نه((پایه وسطی)ترانس سالمه؟(یه ترانس برای یه لامپ سالم رو چک کردم که هر سه پایه دو به دو بهم راه میدن)
                                4.دو تا ترانزیستور هم سوخته
                                5.گارانتی لامپ تا سال 89/12 بوده ایا ارزش تعمیر داره؟
                                6.عکس هم میزارم ولی چون قطعات smd هستن خیلی قابل وضوح نیست:
                                http://upload7.ir/viewer.php?file=04378263231518012924.jpg
                                با تشکر
                                ?????????????????

اضافه شده در تاریخ :
                                نوشته اصلی توسط power110
                                با سلام
                                وات مقاومت رو چطور میشه بدست اورد؟
                                ایا پایه بیس ترانزیستور همیشه به یک پایه از دیاک اتصال داره؟برای گذاشتن دو ترانزیستور در برد پایه بیس هر دو باید روبه رویه هم باشه درسته؟
                                کسی راهکار عملی برای پیدا کردن مقاومت هایی که رنگشون از بین رفته نداره؟
                                ?????????????????

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X