اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

[پروژه] آمپلی فایر 100 وات با 2SC5200

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : [پروژه] آمپلی فایر 100 وات با 2SC5200

سلام دوست عزیز
    اول از صحت قطعات مطمین بشین.
    بعد به احتمال زیاد از خازنی هست که در ورودی صدا هست!
    عوض کنید ببینید مشکل حل میشه یا نه
    موفق باشید

دیدگاه

آمپلی فایر ما هم تکمیل شد ، کیفیت صدا عالی ولی یکم حرارت تولیدی بالاست هیت سینک بدون فن خیلی داغ میشه

دیدگاه

دوستان من قصد دارم دوتا امپ استریو با 2sc5200 بسازم
        یدونش برای یه جفت بلندگوی میدرنج+توییتر
        یدونش برای یه جفت ساب ووفر
        اسپیکر ها و سابها مال یه پخش سه دیسک سامسونگ هستند که امپ خودشون سوخته و میخوام اینو واسشون بسازم

حالا:
        1-واسه اون میدرنج توییتر 100 وات زیاد هست چطوری میتونم وات کمتری بهشون برسونم؟
        2-برای ساب چه فیلتری بزارم که فرکانسای بالا نره داخلش و برای اون دوتا اسپیکر چه فیلتری بزارم که زیر 60 هرتز نره داخلشون؟

ممنون میشم دوستان با تجربه راهنمایی کنند.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط yoosefheidari نمایش پست ها
          دوستان من قصد دارم دوتا امپ استریو با 2sc5200 بسازم
          یدونش برای یه جفت بلندگوی میدرنج+توییتر
          یدونش برای یه جفت ساب ووفر
          اسپیکر ها و سابها مال یه پخش سه دیسک سامسونگ هستند که امپ خودشون سوخته و میخوام اینو واسشون بسازم

حالا:
          1-واسه اون میدرنج توییتر 100 وات زیاد هست چطوری میتونم وات کمتری بهشون برسونم؟
          2-برای ساب چه فیلتری بزارم که فرکانسای بالا نره داخلش و برای اون دوتا اسپیکر چه فیلتری بزارم که زیر 60 هرتز نره داخلشون؟

ممنون میشم دوستان با تجربه راهنمایی کنند.
          سلام.
          یوسف عزیز، 100 وات برای ساب ووفر و باندهای سامسونگ؟
          اون سیستم های سونی و سامسونگ و... که سه دیسک بودن، هیچکدوم چنین توانی رو ندارند.
          100 وات به ساب ووفرش بدی کمتر از یک دقیقه نابود میشه.
          ببین یک موضوعی که هست اینه که اون سیستم ها آمپ هاشون به صورت بالقوه توان بالایی دارن، مثلا آی.سی هاشون 120 وات رو هرکانال میتونن بدن، ولی چنین توانی رو ازشون نمیگیرن. حتی RMS هاشون هم غلط اندازه.
          امتحانش مجانیه، پخشی که روش نوشته 40*3 + 170+170 وات رو در نظر بگیر، قاعدتا باید 460 وات توان داشته باشه آمپش، ولی پشت دستگاه رو بخون، توان مصرفی کل دستگاه رو در قسمتی که اطلاعات ورودی برق رو داره نوشته، تقریبا 160-170 وات توان مصرفی کل دستگاه در نهایت قدرته!

من به شخصه ساب ووفر سامسونگ رو که مربوط به دستگاهی بود ای.سی اون 240 وات استریو بود بهش 30 وات توان دادم، تقریبا کامل ساب رو پر کرده بود، دیگه بیشتر بهش میدادم بوش در میومد.
          همچنین سیستم سونی رو که روش نوشته بود 170+170 وات RMS متصل کردم به باندی که 60 وات توان نهاییش بود، باید ولوم رو تا انتها زیاد میکردم تا باند رو بتونه پر کنه. یعنی عملا بیشتر از 60 وات نمیتونست بده تو خروجیش.

خلاصه اگر باند و سابت فقط همون سامسونگه، بی جهت پول و انرژیتو صرف ساختن این آمپ نکن، اون باندها در حد و اندازه 100 وات نیستند.

ولی کلا منباب سوالت:

برای محدود کردن ورودی آمپ، من در گذشته خیلی ساده عمل میکردم، واسه هر ست آمپ یک و همچنین ساب ووفر یک ولوم در نظر میگرفتم، بعد همه اونها رو متصل میکردم به یک ولوم مادر.
          ولوم آمپی که میخواستم ورودیش محدود بشه رو کمی میبستم، در نتیجه در صورت تا انتها باز کردن ولوم مادر هم آمپلی فایر در محدوده نهایی قدرت قرار نمیگرفت.
          کمی حرفه ای تر بخوای عمل کنی، میتونی ولوم رو فرمان دیجیتال بدی، مثل سیستم های خانگی. حتما دیده ای که ولوم رو تا 30 میبری بالا و تموم میشه و ولوم هرز گرد داره بعدش، ولی آمپ ممکنه قادر باشه حتی تا 60 هم بره. یکی از روش های محدود کردن خروجی آمپ هاشون همینه. همون چیزی که بالاتر گفتم، ای.سی هاشون ممکنه 170 وات باشه، ولی عملا 50 وات بیشتر شاید نگیرن ازش.

مقاومت هم میتونی سری کنی، ولی خب ممکنه امپدانستو بهم بزنه و اذیتت کنه، همچنین در صورت لزوم ممکنه نتونی به راحتی توان آمپ رو ببری بالا.

در مورد ساب ووفر، توی همین انجمن یک فیلتر ساب ووفر Linkwitz قرار داده اند، من متصلش کردم به یک آمپ ماسفت و ساب ووفر نه چندان قوی 10 اینچی، دیوار منزل رو داشت رو سرم خراب میکرد. از فاصله یک متری به ساب ووفر نزدیک میشدم چشمام میلرزید
          همون رو بساز، بهترین فیلتر پایین گذر این انجمنه بنظرم.

موفق باشی

دیدگاه

نوشته اصلی توسط chico67 نمایش پست ها
            سلام.
            یوسف عزیز، 100 وات برای ساب ووفر و باندهای سامسونگ؟
            اون سیستم های سونی و سامسونگ و... که سه دیسک بودن، هیچکدوم چنین توانی رو ندارند.
            100 وات به ساب ووفرش بدی کمتر از یک دقیقه نابود میشه.
            ببین یک موضوعی که هست اینه که اون سیستم ها آمپ هاشون به صورت بالقوه توان بالایی دارن، مثلا آی.سی هاشون 120 وات رو هرکانال میتونن بدن، ولی چنین توانی رو ازشون نمیگیرن. حتی RMS هاشون هم غلط اندازه.
            امتحانش مجانیه، پخشی که روش نوشته 40*3 + 170+170 وات رو در نظر بگیر، قاعدتا باید 460 وات توان داشته باشه آمپش، ولی پشت دستگاه رو بخون، توان مصرفی کل دستگاه رو در قسمتی که اطلاعات ورودی برق رو داره نوشته، تقریبا 160-170 وات توان مصرفی کل دستگاه در نهایت قدرته!

من به شخصه ساب ووفر سامسونگ رو که مربوط به دستگاهی بود ای.سی اون 240 وات استریو بود بهش 30 وات توان دادم، تقریبا کامل ساب رو پر کرده بود، دیگه بیشتر بهش میدادم بوش در میومد.
            همچنین سیستم سونی رو که روش نوشته بود 170+170 وات RMS متصل کردم به باندی که 60 وات توان نهاییش بود، باید ولوم رو تا انتها زیاد میکردم تا باند رو بتونه پر کنه. یعنی عملا بیشتر از 60 وات نمیتونست بده تو خروجیش.

خلاصه اگر باند و سابت فقط همون سامسونگه، بی جهت پول و انرژیتو صرف ساختن این آمپ نکن، اون باندها در حد و اندازه 100 وات نیستند.

ولی کلا منباب سوالت:

برای محدود کردن ورودی آمپ، من در گذشته خیلی ساده عمل میکردم، واسه هر ست آمپ یک و همچنین ساب ووفر یک ولوم در نظر میگرفتم، بعد همه اونها رو متصل میکردم به یک ولوم مادر.
            ولوم آمپی که میخواستم ورودیش محدود بشه رو کمی میبستم، در نتیجه در صورت تا انتها باز کردن ولوم مادر هم آمپلی فایر در محدوده نهایی قدرت قرار نمیگرفت.
            کمی حرفه ای تر بخوای عمل کنی، میتونی ولوم رو فرمان دیجیتال بدی، مثل سیستم های خانگی. حتما دیده ای که ولوم رو تا 30 میبری بالا و تموم میشه و ولوم هرز گرد داره بعدش، ولی آمپ ممکنه قادر باشه حتی تا 60 هم بره. یکی از روش های محدود کردن خروجی آمپ هاشون همینه. همون چیزی که بالاتر گفتم، ای.سی هاشون ممکنه 170 وات باشه، ولی عملا 50 وات بیشتر شاید نگیرن ازش.

مقاومت هم میتونی سری کنی، ولی خب ممکنه امپدانستو بهم بزنه و اذیتت کنه، همچنین در صورت لزوم ممکنه نتونی به راحتی توان آمپ رو ببری بالا.

در مورد ساب ووفر، توی همین انجمن یک فیلتر ساب ووفر Linkwitz قرار داده اند، من متصلش کردم به یک آمپ ماسفت و ساب ووفر نه چندان قوی 10 اینچی، دیوار منزل رو داشت رو سرم خراب میکرد. از فاصله یک متری به ساب ووفر نزدیک میشدم چشمام میلرزید
            همون رو بساز، بهترین فیلتر پایین گذر این انجمنه بنظرم.

موفق باشی
            خیلی خیلی ممنون دوست عزیز عالی بود
            در مورد ولوم که همون کاری که قبلا میکردی به نظرم راحت و بی دردسر و خوبه که منم همونو انجام میدم.
            در مورد فیلتر ساب ووفر میرم ببینم چیه .پسیو هست دیگه؟تو خروجی قرار میگیره؟

اما واسه میدرنج چکار کنم؟اونم یه فیلتر ۱۲ دی بی واسش کفایت میکنهبا فرکانس*قطع ۸۰ ؟

و اینکه به نظر شما پس با چی واسشون امپ بسازم؟

دیدگاه

سلام.
              نه فیلتر ساب ووفر اکتیوه، قبل از آمپ قرار میگیره. برای ساب ووفر اکتیو بهتر و کم هزینه و بی دردسر تره.
              برای میدرنجاتم آره 12 خوبه، ولی فرکانس 80 خیلی پایینه، میدرنج رو این فرکانس خرخر میکنه.
              ولی کلا میتونی خیلی ساده تر عمل کنی، تو نت دیاگرام زیاد داره، با یکی دوتا خازن و مقاومت میتونی تو ورودی آمپت صداتو تیز کنی و از شر فیلتر خلاص بشی.
              یکی از شرکت هایی که این کار رو میکنه ادیفایر هستش. برای سابش فیلتر میسازه ولی برای ستلایت هاش ترکیب ساده ای از یک ولوم و چندتا دونه خازن و مقاومت. با ولوم میزان تیزی صدا رو میتونی کم و زیاد کنی.

برای آمپ هم لطف کن بگو درایور هات چند اهم هستند.
              خروجی ترانست هم بی زحمت اعلام کن.

ممنون

دیدگاه

سلام.
                نه فیلتر ساب ووفر اکتیوه، قبل از آمپ قرار میگیره. برای ساب ووفر اکتیو بهتر و کم هزینه و بی دردسر تره.
                برای میدرنجاتم آره 12 خوبه، ولی فرکانس 80 خیلی پایینه، میدرنج رو این فرکانس خرخر میکنه.
                ولی کلا میتونی خیلی ساده تر عمل کنی، تو نت دیاگرام زیاد داره، با یکی دوتا خازن و مقاومت میتونی تو ورودی آمپت صداتو تیز کنی و از شر فیلتر خلاص بشی.
                یکی از شرکت هایی که این کار رو میکنه ادیفایر هستش. برای سابش فیلتر میسازه ولی برای ستلایت هاش ترکیب ساده ای از یک ولوم و چندتا دونه خازن و مقاومت. با ولوم میزان تیزی صدا رو میتونی کم و زیاد کنی.

برای آمپ هم لطف کن بگو درایور هات چند اهم هستند.
                خروجی ترانست هم بی زحمت اعلام کن.

ممنون
                خوب پس فیلتر هارو ردیف میکنم.
                خوب درایور هام که طبق دیتاشیت خود سامسونگ هر کدوم از ساب ها ۶ اهمی هست و ۱۴۰ وات ار ام اس و واقعا هم صداشون وحشتناک بود به نظرم درست باشه
                در مورد میدرنج ها هم که هر کدوم ۴ اهمی هست و هر کدومشو زده ۶۰ وات ار ام اس

در مورد ترانس هم منتظرم ای سی یا ماسفت مورد نظرمو پیدا کنم و سریع ترانسو دقیقا با ولتاژ مورد نظرم بپیچم اونو مشکلی ندارم.

فقط موندم از چی استفاده کنم و چقدر هزینه کنم.
                بخوام زیاد هزینه کنم باید از 2sc5200 استفاده کنم.
                نخوام زیاد هزینه کنم باید از tda7294 استفاده کنم که۷۰ وات میده و نمیدونم کیفیتش تو ۶۰-۷۰ وات بالا هست یا نه.
                الان گیرم تو این مرحله شدیدا

دیدگاه

TDA7294 بیشتر از 70-60 واته، 100 واته، البته روی ولتاژ بالا.
                  اسپیکرهای لاجیتک 5500 رو دیدی؟ یه زمانی برای خودشون اعجوبه ای بودند، هنوزم دست دومشون رو بالای 1 میلیون قیمت میزارن. اونا همین آی.سی رو استفاده میکردند.

ببین مدارت واسط هم به اندازه آمپلی فایر اهمیت دارند.
                  همون اندازه که به آمپ توجه میکنیم، باید به مدارت واسط هم توجه کنیم.
                  اگر بودجه ات محدوده، بهت پیشنهاد میکنم به همین TDA7294 فکر کنی، ولی هزینه اضافه ای که ذخیره کردی رو باهاش یک اکولایزر خوب بسازی برای ووفرهات.
                  ساب ووفرت رو هم با همین TDA بساز.
                  به STK هم ترجیحا فکر نکن.
                  ووفرهات که 4 اهمیه و به درد STK نمیخوره.
                  ساب هم که بخوای با STK بسازی، آی.سی اصل خوب گیر نمیاد، اگر هم بیاد گرونه.

برای ساب یک راه دیگه هم داری، آمپ با ماسفت بسازی، دوتا ساب رو موازی کنی. اهمت میاد زیر 4 اهم، ولی اگر یکم ولتاژ رو بیاری پایین و یک جفت ماسفت اضافه کنی، تا 2 اهم هم جواب میده.

دیدگاه

TDA7294 بیشتر از 70-60 واته، 100 واته، البته روی ولتاژ بالا.
                    اسپیکرهای لاجیتک 5500 رو دیدی؟ یه زمانی برای خودشون اعجوبه ای بودند، هنوزم دست دومشون رو بالای 1 میلیون قیمت میزارن. اونا همین آی.سی رو استفاده میکردند.

ببین مدارت واسط هم به اندازه آمپلی فایر اهمیت دارند.
                    همون اندازه که به آمپ توجه میکنیم، باید به مدارت واسط هم توجه کنیم.
                    اگر بودجه ات محدوده، بهت پیشنهاد میکنم به همین TDA7294 فکر کنی، ولی هزینه اضافه ای که ذخیره کردی رو باهاش یک اکولایزر خوب بسازی برای ووفرهات.
                    ساب ووفرت رو هم با همین TDA بساز.
                    به STK هم ترجیحا فکر نکن.
                    ووفرهات که 4 اهمیه و به درد STK نمیخوره.
                    ساب هم که بخوای با STK بسازی، آی.سی اصل خوب گیر نمیاد، اگر هم بیاد گرونه.

برای ساب یک راه دیگه هم داری، آمپ با ماسفت بسازی، دوتا ساب رو موازی کنی. اهمت میاد زیر 4 اهم، ولی اگر یکم ولتاژ رو بیاری پایین و یک جفت ماسفت اضافه کنی، تا 2 اهم هم جواب میده.
                    خیلی ممنون
                    یه نکته اینکه اگه از sc5200 استفاده کنم به جای tda7294 خیلی کیفیت بالاتری میگیرم؟
                    کلا چقدر تفاوت دارن باهم و دقیقا چه تفاوتی؟؟؟
                    یه بار قراره هزینه کنم.
                    یه گزینه هم هست lm3886 که نمیدونم از tda کیفیتی تره یا نه
                    مثلا lm3886 واسه میدرنج و tda7294 واسه سابووفر ها
                    جدیدترین ویرایش توسط yoosefheidari; ۲۱:۲۵ ۱۳۹۵/۰۶/۱۹.

دیدگاه

آقایون مهندس میشه بگید کدوم مدار انجمن مشکل نداره ما همونو بسازیم
                      بابا دس رو هر مداری میزاریم میگین مشکل داره نمیدونم تو خروجی dc داره /کلیپ میکنه و............. والا ما نمیدونیم چیکار کنیم
                      مثلا همین سایت اسپانیایی بابا داره از این مدارا پول در میاره مگه میشه مشکل داشته باشه
                      والا ما که گییییییییییییییییییج شدیم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط alesta نمایش پست ها
                        آقایون مهندس میشه بگید کدوم مدار انجمن مشکل نداره ما همونو بسازیم
                        بابا دس رو هر مداری میزاریم میگین مشکل داره نمیدونم تو خروجی dc داره /کلیپ میکنه و............. والا ما نمیدونیم چیکار کنیم
                        مثلا همین سایت اسپانیایی بابا داره از این مدارا پول در میاره مگه میشه مشکل داشته باشه
                        والا ما که گییییییییییییییییییج شدیم
                        سلام
                        مشکل شما با کدوم مدار هست؟؟ مگه قرار نبود همون 180وات رو بسازید؟

دیدگاه

اقا من مدار استریو رو ساختم اما اون ولتاژ هایی که توی شماتیکش مشخص کرده رو ندارم مثلا توی اولیه و رگولاتور امپلی فایر (بالای a1015) به جای 0.7 ولت 20 ولت دارم و غیره... هیچ جا مدار نه داغ میکنه نه واکنشی نشون میده ولتاژ مدار دوبلچهل ولته مشکل کار از کجاس میشه راه نمایی کنید؟
                          جدیدترین ویرایش توسط omid khakyar; ۱۳:۴۰ ۱۳۹۵/۰۹/۱۸.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط omid khakyar نمایش پست ها
                            اقا من مدار استریو رو ساختم اما اون ولتاژ هایی که توی شماتیکش مشخص کرده رو ندارم مثلا توی اولیه و رگولاتور امپلی فایر (بالای a1015) به جای 0.7 ولت 20 ولت دارم و غیره... هیچ جا مدار نه داغ میکنه نه واکنشی نشون میده ولتاژ مدار دوبلچهل ولته مشکل کار از کجاس میشه راه نمایی کنید؟
                            تمام ترانزیستورها رو نصب کردی بعد ولتاژهارو گرفتی؟
                            3 تا دیود مدار رو تست کن.
                            ولتاژ بعد دیود زنر چقدره؟
                            اون مقاومت 33 اهم مدار رو هم تست کن ببن مقدارشو درست گزاشتی و هم سالمه یا نه.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Amir_h_ نمایش پست ها
                              تمام ترانزیستورها رو نصب کردی بعد ولتاژهارو گرفتی؟
                              3 تا دیود مدار رو تست کن.
                              ولتاژ بعد دیود زنر چقدره؟
                              اون مقاومت 33 اهم مدار رو هم تست کن ببن مقدارشو درست گزاشتی و هم سالمه یا نه.
                              راستش فک کنم اول همرو به جز ترانزیستور های اخر (توشیبا) مونتاژ کردم روشن کردم بعد اون هارو نصبشون کردم مشکلی پیش میاد؟
                              ولتاژ بعد زنر هم چند ولت بیشتر خود زنر هست 22 زنر منه 27 میده تقریبا
                              چیه دیود هارو باید تستش کنم؟ سالم بودنشو؟عوضشون کردم
                              راستی اون 33 رو هم نداشتم به جاش 39 گذاشتم اشکالی داره؟
                              جدیدترین ویرایش توسط omid khakyar; ۲۳:۱۸ ۱۳۹۵/۰۹/۱۹.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط omid khakyar نمایش پست ها
                                راستش فک کنم اول همرو به جز ترانزیستور های اخر (توشیبا) مونتاژ کردم روشن کردم بعد اون هارو نصبشون کردم مشکلی پیش میاد؟
                                ولتاژ بعد زنر هم چند ولت بیشتر خود زنر هست 22 زنر منه 27 میده تقریبا
                                چیه دیود هارو باید تستش کنم؟ سالم بودنشو؟عوضشون کردم
                                راستی اون 33 رو هم نداشتم به جاش 39 گذاشتم اشکالی داره؟
                                نه اشکال نداره اول تمام ترانزیستوهای درایو رو نصب کن بعد با یه لامپ 100 وات قبل ترانس تست کن ببین جریان کشی داری یا نه.اگه جریان کشی نداشت مشکلی نداره 5200 رو هم نصب کن.
                                اره اون دیودها رو تست کن ببین سالم هستند یا نه.
                                ولتاژ بعد زنر هم نباید بیشتر از 24 ولت بشه. دیود زنر رو هم تست کن.
                                اون مقاومت رو هم حتما 33 اهم بزار.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X