اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درخواست و کار بر روی یک مبدل پوش پول(push pull)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

درخواست و کار بر روی یک مبدل پوش پول(push pull)

سلام
    دوستان عزیز درخواست یک مدار با توپولوژی پوش پول دارم
    با مشخصات زیر
    ورودی مدار ۱۲~۱۳ ولت(سوئیچینگ ۱۰۰ آمپر)
    خروجی ۲ تا ۵۰ ولت
    جریان خروجی ۰.۵ تا ۱۰ آمپر
    متشکرم

بعد از کلی گشت و گذار در اینترنت ، فقط تونستم این مدارو پیدا کنم که همه جزئیات رو داشته باشه
    فقط خروجی مدار ۳۲۵ ولت هست که قابل اصلاحه
    لطفا دوستان نظر بدن
    ادعا شده تا ۱ کیلووات رو جوابگو هست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Samyarjam نمایش پست ها
      سلام
      دوستان عزیز درخواست یک مدار با توپولوژی پوش پول دارم
      با مشخصات زیر
      ورودی مدار ۱۲~۱۳ ولت(سوئیچینگ ۱۰۰ آمپر)
      خروجی ۲ تا ۵۰ ولت
      جریان خروجی ۰.۵ تا ۱۰ آمپر
      متشکرم
      با سلام مجدد،
      در ابتدا برای خوانندگان آینده این تاپیک، بهتره اعلام کنم که این تاپیک ، ادامه مباحث تاپیک ذیل هست:
      https://www.eca.ir/forums/forum/%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%86%D9%8A%D A%A9/%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D9%86%D8%A7%D9%84%D9%88%DA%AF-%D9%88-%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AC%D8%AA%D9%85%D8%B9/%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%A8%D8%B9-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%D9%8A%D9%87/1150684-%D9%85%D8%B4%DA%A9%D9%84-%D8%A7%D8%AD%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D8%B4%D9%85%D8%A7%D8%AA%DB%8C%DA%A9-tl494
      ///////
      همچنین برای شما، این مدار رو طراحی کردم، برای جلوگیری از افت کیفیت ، به شکل PDF قرار دادم و در لینک زیر میتونید دانلود کنید:
      TL494_Push-Pull_300W.pdf - یو آپلود - آپلود عکس، فایل، آهنگ و فیلم رایگان و با لینک مستقیم و ماندگاری دائمی و سرعت بالا در آپلودسنتر عکس و فایل یوآپلود

دقت کنید که بخش کنترل تا حدی شبیه مدار تاپیک قبل هست ، اما توپولوژی به پوش-پول تغییر پیدا کرده و مقادیر برخی قطعات هم تغییر کرده.
      تعداد دور های ترانس بر اساس محاسبات هست، اندازه هسته ترانس حداقل باید EE35 باشه.
      همچنین سلف خروجی هم برای کاهش ریپل خروجی، و در نتیجه افزایش طول عمر خازن ها قرار داده شده.
      با استفاده از ماسفت های خوب میتونید به توان بالایی برسید.
      ضمنا توجه داشته باشید که GND ورودی و GND خروجی باید به هم وصل باشن.
      جدیدترین ویرایش توسط HS1386; ۱۹:۲۸ ۱۴۰۳/۰۴/۲۹. دلیل: لینک دانلود اصلاح شد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

با سلام مجدد،
        در ابتدا برای خوانندگان آینده این تاپیک، بهتره اعلام کنم که این تاپیک ، ادامه مباحث تاپیک ذیل هست:
        https://www.eca.ir/forums/forum/%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8%B1%D9%88%D9%86%D9%8A%D A%A9/%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D8%A2%D9%86%D8%A7%D9%84%D9%88%DA%AF-%D9%88-%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AC%D8%AA%D9%85%D8%B9/%D9%85%D9%86%D8%A7%D8%A8%D8%B9-%D8%AA%D8%BA%D8%B0%D9%8A%D9%87/1150684-%D9%85%D8%B4%DA%A9%D9%84-%D8%A7%D8%AD%D8%AA%D9%85%D8%A7%D9%84%DB%8C-%D8%B4%D9%85%D8%A7%D8%AA%DB%8C%DA%A9-tl494
        ///////
        همچنین برای شما، این مدار رو طراحی کردم، برای جلوگیری از افت کیفیت ، به شکل PDF قرار دادم و در لینک زیر میتونید دانلود کنید:
        TL494_Push-Pull_300W.pdf - یو آپلود - آپلود عکس، فایل، آهنگ و فیلم رایگان و با لینک مستقیم و ماندگاری دائمی و سرعت بالا در آپلودسنتر عکس و فایل یوآپلود

دقت کنید که بخش کنترل تا حدی شبیه مدار تاپیک قبل هست ، اما توپولوژی به پوش-پول تغییر پیدا کرده و مقادیر برخی قطعات هم تغییر کرده.
        تعداد دور های ترانس بر اساس محاسبات هست، اندازه هسته ترانس حداقل باید EE35 باشه.
        همچنین سلف خروجی هم برای کاهش ریپل خروجی، و در نتیجه افزایش طول عمر خازن ها قرار داده شده.
        با استفاده از ماسفت های خوب میتونید به توان بالایی برسید.
        ضمنا توجه داشته باشید که GND ورودی و GND خروجی باید به هم وصل باشن.
        درود و سپاس
        فقط بفرمایید شماره سیم ها چند باشه؟
        و هسته EI40 میشه استفاده کرد ؟

دیدگاه

درود و سپاس
          فقط بفرمایید شماره سیم ها چند باشه؟
          و هسته EI40 میشه استفاده کرد ؟
          مسلما میتونید هسته EI40 استفاده کنید.
          البته تعداد دور اولیه رو میتونید 4 دور هم بپیچید.
          برای اولیه پیشنهاد میکنم 3یا 4 رشته سیم 1 میلی متر رو به هم ببافید.
          و برای ثانویه سیم نمره 1 کفایت میکنه.
          برای سلف خروجی هم میتونید 2 رشته سیم 1 رو کنار هم بپیچید و استفاده کنید.

دیدگاه

مسلما میتونید هسته EI40 استفاده کنید.
            البته تعداد دور اولیه رو میتونید 4 دور هم بپیچید.
            برای اولیه پیشنهاد میکنم 3یا 4 رشته سیم 1 میلی متر رو به هم ببافید.
            و برای ثانویه سیم نمره 1 کفایت میکنه.
            برای سلف خروجی هم میتونید 2 رشته سیم 1 رو کنار هم بپیچید و استفاده کنید.
            درود
            نمیشه از ترانس حلقوی استفاده کنم؟
            چون پیچیدن این قطر سیم روی هسته های E در اندازه های ۳۳ یا ۴۰ ، باعث به هم ریختگی و نامنظمی میشه و احتمالا هم ثانویه جا نشه

دیدگاه

درود
              نمیشه از ترانس حلقوی استفاده کنم؟
              چون پیچیدن این قطر سیم روی هسته های E در اندازه های ۳۳ یا ۴۰ ، باعث به هم ریختگی و نامنظمی میشه و احتمالا هم ثانویه جا نشه

https://s8.uupload.ir/files/img_20240720_133003_2fl.jpg
              این هسته در تصویر، هسته پاور کامپیوتر که نیست؟
              نمیدونم فقط در تصویر اینطور دیده میشه، یا اینکه واقعا همینطوره، چون بنظر کوچک تر از سایز 33 هست.
              ضمن اینکه با توجه به سه سر بودن هر دو سمت‌ اولیه و ثانویه، باید اندوکتانس متعادل باشه، برای مثال هر دو سر کناری اولیه با سر وسط اندوکتانس برابری نشون بدن.
              میتونید از هسته حلقوی به شرط فریت بودن استفاده کنید.

دیدگاه

این هسته در تصویر، هسته پاور کامپیوتر که نیست؟
                نمیدونم فقط در تصویر اینطور دیده میشه، یا اینکه واقعا همینطوره، چون بنظر کوچک تر از سایز 33 هست.
                ضمن اینکه با توجه به سه سر بودن هر دو سمت‌ اولیه و ثانویه، باید اندوکتانس متعادل باشه، برای مثال هر دو سر کناری اولیه با سر وسط اندوکتانس برابری نشون بدن.
                میتونید از هسته حلقوی به شرط فریت بودن استفاده کنید.
                سپاس
                قرقره‌ای که در عکس قبل مشخص هست مربوط به هسته ei در بالای تصویر زیر است
                طول ۳۳.۸
                عرض ۱۲.۵
                ارتفاع ۲۴

و دو هسته حلقوی زیر عکس رو هم موجود دارم که در مورد جنسش اطلاعی ندارم اگر میشه فهمید فریت هست بفرمایید چطوری تا استفاده کنم وگرنه باید صبر کنم تا هسته جدید بتونم بخرم و به دستم برسه

دیدگاه

سپاس
                  قرقره‌ای که در عکس قبل مشخص هست مربوط به هسته ei در بالای تصویر زیر است
                  طول ۳۳.۸
                  عرض ۱۲.۵
                  ارتفاع ۲۴

و دو هسته حلقوی زیر عکس رو هم موجود دارم که در مورد جنسش اطلاعی ندارم اگر میشه فهمید فریت هست بفرمایید چطوری تا استفاده کنم وگرنه باید صبر کنم تا هسته جدید بتونم بخرم و به دستم برسه

https://s8.uupload.ir/files/img_2024...75702_k3r0.jpg
                  هر دو هسته حلقوی در تصویر فریت هستن.
                  و خب مانعی برای استفاده نیست، هر چند دیگه محاسبات انجام شده برای اولیه و ثانویه ممکنه نیاز به تغییر داشته باشه.
                  پیشنهادم هسته کوچکتر برای شروع، یا هسته بزرگتر برای توان بیشتر هست.

دیدگاه

هر دو هسته حلقوی در تصویر فریت هستن.
                    و خب مانعی برای استفاده نیست، هر چند دیگه محاسبات انجام شده برای اولیه و ثانویه ممکنه نیاز به تغییر داشته باشه.
                    پیشنهادم هسته کوچکتر برای شروع، یا هسته بزرگتر برای توان بیشتر هست.
                    سپاسگزارم
                    این هسته اوراقی رو پیدا کردم
                    اندازش بزرگتره
                    فقط دوتا سوال دارم
                    عکس اول با فلش یک شکستگی نشون میده که با چسب فوری، چسبوندم،ایرادی نداره؟
                    عکس دوم نشون میده این هسته یه گپ داره
                    این گپ مشکلی ایجاد نمیکنه؟

دیدگاه

سپاسگزارم
                      این هسته اوراقی رو پیدا کردم
                      اندازش بزرگتره
                      فقط دوتا سوال دارم
                      عکس اول با فلش یک شکستگی نشون میده که با چسب فوری، چسبوندم،ایرادی نداره؟
                      عکس دوم نشون میده این هسته یه گپ داره
                      این گپ مشکلی ایجاد نمیکنه؟

https://s8.uupload.ir/files/img_2024...10555_ftia.jpg
                      اگر طوری دقیق چسبوندید که ترک و شکستگی به سختی دیده میشه، مشکلی نداره .
                      وجود گپ در هسته لازم و ضروری هست.
                      پ.ن: احیانا هسته ای که در تاپیک قبلی استفاده کردید، یعنی گپ نداشت؟

دیدگاه

اگر طوری دقیق چسبوندید که ترک و شکستگی به سختی دیده میشه، مشکلی نداره .
                        وجود گپ در هسته لازم و ضروری هست.
                        پ.ن: احیانا هسته ای که در تاپیک قبلی استفاده کردید، یعنی گپ نداشت؟
                        سپاس
                        دیگه نهایت دقت رو در چسبوندن بکار بردم اما خب ظاهرا کامل جفت نمیشد ، در عکس هم مشخصه
                        هسته های قبلی مورد استفاده ، اگر هم گپ داشتند با چشم قابل رویت نبوده و به این بزرگی نیست

در مورد این سیم پیچ
                        مثلاً در مورد اولیه،هر دو تا سه دور در یک راستا و جهت هستند و فقط سر وسط داره درسته؟
                        ثانویه هم؟

دیدگاه

سپاس
                          دیگه نهایت دقت رو در چسبوندن بکار بردم اما خب ظاهرا کامل جفت نمیشد ، در عکس هم مشخصه
                          هسته های قبلی مورد استفاده ، اگر هم گپ داشتند با چشم قابل رویت نبوده و به این بزرگی نیست

در مورد این سیم پیچ
                          مثلاً در مورد اولیه،هر دو تا سه دور در یک راستا و جهت هستند و فقط سر وسط داره درسته؟
                          ثانویه هم؟
                          مهم این هست که تا جای ممکن به هم چفت بشن.
                          به هر حال کار شما رو راه میندازه ولی برای توان بالا شاید جواب نده.
                          اگر هسته های قبلی که در مدار قبلی استفاده کردید گپ نداشتن، پس سوختن ماسفت شما هم بی دلیل نبوده!
                          و بله چه سیم پیچ اولیه و چه ثانویه صرفا سر وسط دارن.
                          خوشبختانه در پوش پول اهمیت خاصی نداره که سیم پیچ از کدوم جهت بپیچید و وصل کنید! به همین دلیل در شماتیک کنار سر های ترانس نقطه یا دایره نذاشتم.
                          پیشنهاد من این هست که اولیه رو در یک لایه و ثانویه هم در یک لایه دیگه بپیچید.
                          ​​​​

دیدگاه

مهم این هست که تا جای ممکن به هم چفت بشن.
                            به هر حال کار شما رو راه میندازه ولی برای توان بالا شاید جواب نده.
                            اگر هسته های قبلی که در مدار قبلی استفاده کردید گپ نداشتن، پس سوختن ماسفت شما هم بی دلیل نبوده!
                            و بله چه سیم پیچ اولیه و چه ثانویه صرفا سر وسط دارن.
                            خوشبختانه در پوش پول اهمیت خاصی نداره که سیم پیچ از کدوم جهت بپیچید و وصل کنید! به همین دلیل در شماتیک کنار سر های ترانس نقطه یا دایره نذاشتم.
                            پیشنهاد من این هست که اولیه رو در یک لایه و ثانویه هم در یک لایه دیگه بپیچید.
                            ​​​​
                            ای بابا
                            ماسفت های بیچاره
                            ولی با حلقوی هم میسوختن

در یک لایه که نمیشه
                            اولیه چون تعداد دور کمه اوکیه و در یک ردیف قرار میگیره،منتها ثانویه دوتا ۱۸ دور هست و احتمالا یکی از ۱۸ دور ها باید روی اونیکی قرار بگیره

میتونم از یک دیود ‌mbr20100 استفاده کنم؟ یا باید دوتا باشه؟
                            جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۱۰:۲۶ ۱۴۰۳/۰۴/۳۱.

دیدگاه

ای بابا
                              ماسفت های بیچاره
                              ولی با حلقوی هم میسوختن

در یک لایه که نمیشه
                              اولیه چون تعداد دور کمه اوکیه و در یک ردیف قرار میگیره،منتها ثانویه دوتا ۱۸ دور هست و احتمالا یکی از ۱۸ دور ها باید روی اونیکی قرار بگیره

میتونم از یک دیود ‌mbr20100 استفاده کنم؟ یا باید دوتا باشه؟
                              خب نگفتم حتما و باید باید در یک لایه باشن، گفتم پیشنهادم این هست.
                              مهم اینه که اندوکتانس ها متعادل باشن که تعادل بار از روی ماسفت ها خارج نشه.
                              و اینکه در اکثر توپولوژی های سویچینگ، به شکل قرار دادی از دیودی استفاده میشه که بتونه حداقل ۱.۵ برابر جریان خروجی رو تحمل‌ کنه.
                              در مورد دیود MBR20100 که از دو دیود با تحمل‌ ۱۰ آمپر استفاده شده، امکان استفاده از یک MBR20100 هست، ولی برای افزایش تحمل و کاهش داغی ، پیشنهاد میکنم از ۲ قطعه MBR20100 مجزا استفاده کنید.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                              X