اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درخواست و کار بر روی یک مبدل پوش پول(push pull)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط Samyarjam نمایش پست ها

سپاس
    بدون خازن تست میکنم
    ینی پایه وسط ولوم را با مقاومتی که فرمودید بدم به پایه ۲ آیسی؟
    یا کلا هر انچه در شماتیک به پایه وسط ولوم رفته ، یه مقاومت بینش قرار بگیره؟
    چون خازن ۱۰ نانو هم متصل به وسط ولوم هست
    سیم پیچ اولیه همونطور که عرض کردم،کاملا به یک مقدار طول سیم،دقیق،منظم و در یک لایه قرار داره
    فقط ثانویه چون تعداد دور زیاده،در دولایه روی هم (به وسیله چسب ترانس جدا شدن)قرار گرفته
    هر آنچه در شماتیک به پایه وسط ولوم رفته مقاومت بینش باشه.
    مشکل داغی ماسفت شما از سیم پیچ ثانویه هست.
    یک راه حل خوب این هست که ببینید دقیقا در لایه اول چند سانتی متر سیم لاکی مصرف کردید​​​​، برای لایه دوم هم با همون مقدار طول سیم لاکی، شروع به پیچیدن کنید.
    اینطوری مشکل ترانس شما حل میشه.
    ضمنا اولیه هم باید دو در ۳ یا ۴ دور باشه.
    اون صدای قرقر هم که میگید اگر با فرکانس در حد ۵۰ هرتز باشه ، بخاطر نویز برق شهر هست.
    اون مطلبی هم که میگید ، در مورد اندازه گیری و پایش جریان عبوری از ماسفت ها هست، که از بالا رفتن بیش از حد و لحظه ای جریان عبوری از ماسفت جلوگیری کنه.
    این ویژگی به خودی خود ویژگی خوبی هست، ولی بدون این ویژگی هم مدار پوش پول باید به خوبی کار کنه.
    ضمنا سلف خروجی رو چه نوعی گذاشتید؟ هر چند بعیده بتونه باعث بروز مشکل جدی بشه.

​​​​​

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

هر آنچه در شماتیک به پایه وسط ولوم رفته مقاومت بینش باشه.
      مشکل داغی ماسفت شما از سیم پیچ ثانویه هست.
      یک راه حل خوب این هست که ببینید دقیقا در لایه اول چند سانتی متر سیم لاکی مصرف کردید​​​​، برای لایه دوم هم با همون مقدار طول سیم لاکی، شروع به پیچیدن کنید.
      اینطوری مشکل ترانس شما حل میشه.
      ضمنا اولیه هم باید دو در ۳ یا ۴ دور باشه.
      اون صدای قرقر هم که میگید اگر با فرکانس در حد ۵۰ هرتز باشه ، بخاطر نویز برق شهر هست.
      اون مطلبی هم که میگید ، در مورد اندازه گیری و پایش جریان عبوری از ماسفت ها هست، که از بالا رفتن بیش از حد و لحظه ای جریان عبوری از ماسفت جلوگیری کنه.
      این ویژگی به خودی خود ویژگی خوبی هست، ولی بدون این ویژگی هم مدار پوش پول باید به خوبی کار کنه.
      ضمنا سلف خروجی رو چه نوعی گذاشتید؟ هر چند بعیده بتونه باعث بروز مشکل جدی بشه.

​​​​​
      سپاس
      دو سیم پیچ ثانویه رو ، موازی هم و دقیقا یک مقدار سیم استفاده کردم،به این صورت که هر دو سیم ثانویه رو ۱۰ دور پیچیدم(روی اولیه) تا دیگه بوبین جا نداشت.بعد ۸ دور باقیمانده رو ، روی ۱۰ دور اول پیچیدم
      اختلاف طول سیم ها ، شاید به نیم سانت هم نرسه
      جسارتا صدای ترانس هم،بعیده از نویز برق شهر باشه
      همونطور که عرض کردم وقتی خازن بین پایه یک و گرند ، باشه ، دیگه ترانس صدا نمیده
      من متوجه صحبت جناب وزیری نشدم
      در صورت امکان اگر راهی هست که جریان اشباع ترانس رو باهاش بشه فهمید ، لطفا توضیح بدید
      ممنونم

دیدگاه

سپاس
        دو سیم پیچ ثانویه رو ، موازی هم و دقیقا یک مقدار سیم استفاده کردم،به این صورت که هر دو سیم ثانویه رو ۱۰ دور پیچیدم(روی اولیه) تا دیگه بوبین جا نداشت.بعد ۸ دور باقیمانده رو ، روی ۱۰ دور اول پیچیدم
        اختلاف طول سیم ها ، شاید به نیم سانت هم نرسه
        جسارتا صدای ترانس هم،بعیده از نویز برق شهر باشه
        همونطور که عرض کردم وقتی خازن بین پایه یک و گرند ، باشه ، دیگه ترانس صدا نمیده
        من متوجه صحبت جناب وزیری نشدم
        در صورت امکان اگر راهی هست که جریان اشباع ترانس رو باهاش بشه فهمید ، لطفا توضیح بدید
        ممنونم
        خب پس در اینصورت نباید ماسفت ها با هم اختلاف دما داشته باشن و همینطور دیود‌ شاتکی ها باید دقیقا دمای یکسانی داشته باشن.
        محض احتیاط و اطمینان میتونید ولتاژ پیک تو پیک آند دیود ها رو با اسیلوسکوپ بگیرید، که در خروجی ۱۰ ولت باید بین ۲۰ تا ۴۰ ولت پیک تو پیک باشه و با هم برابر باشن.

دیدگاه

سپاس
          در پست ۴۴ عرض کردم
          گرمای ماسفت ها الان یکسانه
          فقط مشکل اینجاست که از یک جایی به بعد و به خاطر ۱۰ میلی امپر بار بیشتر،ناگهان شدیدا داغ میشن و فیوز ورودی میسوزه
          مثلا با ۱۲ ولت ۱.۳۱ آمپر اوکین و ناگهان با ۱.۳۲ آمپر کن فیکون میشه
          در یک تاپیک خواندم در توپولوژی پوش پول،بهتره اول ثانویه و سپس اولیه پیچیده بشه
          درسته؟
          نکنه باید اول ثانویه رو میپیچیدم؟

دیدگاه

سپاس
            در پست ۴۴ عرض کردم
            گرمای ماسفت ها الان یکسانه
            فقط مشکل اینجاست که از یک جایی به بعد و به خاطر ۱۰ میلی امپر بار بیشتر،ناگهان شدیدا داغ میشن و فیوز ورودی میسوزه
            مثلا با ۱۲ ولت ۱.۳۱ آمپر اوکین و ناگهان با ۱.۳۲ آمپر کن فیکون میشه
            در یک تاپیک خواندم در توپولوژی پوش پول،بهتره اول ثانویه و سپس اولیه پیچیده بشه
            درسته؟
            نکنه باید اول ثانویه رو میپیچیدم؟
            معمولا در سویچینگ ها سیم پیچی که ولتاژ بیشتری داره اول پیچیده میشه و بعد سیم پیچی که ولتاژ کمتری داره پیچیده میشه.
            و معمولا به علت اقدامات ایمنی این کار انجام میشه.
            حالا مسئله مهم اینجاست که مقدار Duty Cycle در جریان ۱.۳۱ آمپر که میفرمایید در هر گیت نباید بیشتر از ۴۵ درصد شده باشه.

دیدگاه

معمولا در سویچینگ ها سیم پیچی که ولتاژ بیشتری داره اول پیچیده میشه و بعد سیم پیچی که ولتاژ کمتری داره پیچیده میشه.
              و معمولا به علت اقدامات ایمنی این کار انجام میشه.
              حالا مسئله مهم اینجاست که مقدار Duty Cycle در جریان ۱.۳۱ آمپر که میفرمایید در هر گیت نباید بیشتر از ۴۵ درصد شده باشه.
              درود و سپاس
              احساس کردم وقتی دمای ماسفت ها ناگهان بالا میره و فیوز ورودی میسوزه ، دلیلش اشباع ترانس هست
              قبلا یک لایه کاغذ بین ترانس گذاشته بودم
              و اینبار دو لایه کاغذ گذاشتم و تست گرفتم
              مقاومت ۲۲ کیلو هم بین پایه وسط ولوم قرار دادم
              و همچنان خازن ۱۰ نانو بین ۱ و گراند هست
              ولتاژ رو روی ۱۱ ولت تنظیم کردم و یواش یواش بار بیشتر دادم به مدار
              ​​​​
              موج گیت پایدارتر شده
              و حدود ۲.۱ امپر گرفتم و فیوز ورودی نسوخت و حرارت ماسفت پیوسته بالا رفت
              فرکانس رو ۲۷ نشون میده چرا؟(مقادیر شماتیک شما)
              دیوتی سایکل در جریان های پایین از ۹ شروع میشه تا ۲.۱ آمپر جریان روی ۱۲ درصد بود
              فقط با ۱۱ ولت و ۲.۱ امپر،ماسفت ها تقریبا حرارت شدید دارن
              و ترانس روی ۲.۱ امپر ،خیلی کم گرم شد،خیلی کم،تقریبا نامحسوس
              دیود ها هم که اصلا گرم نشدن

فراموش کردم در مورد فیلتر خروجی توضیح بدم
              هر دو هسته حلقوی در عکس رو سلف سنج ، ۲۰ میکروهانری نشون میده
              هسته فریت نیست قطعا ولی جنسش رو نمیدونم و هر دو رو هم تست کردم و جواب میده

ترانس رو هم عکس گذاشتم مشاهده بفرمایید
              ان شاءالله اولین فرصت،قطعات بخش قدرت رو روی فیبر لحیم میکنم

دیدگاه

درود و سپاس
                احساس کردم وقتی دمای ماسفت ها ناگهان بالا میره و فیوز ورودی میسوزه ، دلیلش اشباع ترانس هست
                قبلا یک لایه کاغذ بین ترانس گذاشته بودم
                و اینبار دو لایه کاغذ گذاشتم و تست گرفتم
                مقاومت ۲۲ کیلو هم بین پایه وسط ولوم قرار دادم
                و همچنان خازن ۱۰ نانو بین ۱ و گراند هست
                ولتاژ رو روی ۱۱ ولت تنظیم کردم و یواش یواش بار بیشتر دادم به مدار
                ​​​​
                موج گیت پایدارتر شده
                و حدود ۲.۱ امپر گرفتم و فیوز ورودی نسوخت و حرارت ماسفت پیوسته بالا رفت
                فرکانس رو ۲۷ نشون میده چرا؟(مقادیر شماتیک شما)
                دیوتی سایکل در جریان های پایین از ۹ شروع میشه تا ۲.۱ آمپر جریان روی ۱۲ درصد بود
                فقط با ۱۱ ولت و ۲.۱ امپر،ماسفت ها تقریبا حرارت شدید دارن
                و ترانس روی ۲.۱ امپر ،خیلی کم گرم شد،خیلی کم،تقریبا نامحسوس
                دیود ها هم که اصلا گرم نشدن

فراموش کردم در مورد فیلتر خروجی توضیح بدم
                هر دو هسته حلقوی در عکس رو سلف سنج ، ۲۰ میکروهانری نشون میده
                هسته فریت نیست قطعا ولی جنسش رو نمیدونم و هر دو رو هم تست کردم و جواب میده

ترانس رو هم عکس گذاشتم مشاهده بفرمایید
                ان شاءالله اولین فرصت،قطعات بخش قدرت رو روی فیبر لحیم میکنم

https://s8.uupload.ir/files/img_2024...35450_9i1b.jpg
                اینکه ناگهان ماسفت ها گرم میشن، بله مسلما ترانس شما اشباع میشه!
                فرکانس 27 کیلوهرتز با مقادیر پایه ۶ و ۷ طبیعی هست و بخاطر خطای بنده موقع طراحی شماتیک بود ، در اصل مقدار مقاومت پایه ۶ آیسی باید ۱۰ الی ۱۲ کیلو اهم میبود،که اشتباها ۲۲ کیلو اهم درج کردم، و شما باید به ۱۰ کیلو اهم تغییر بدید.
                و اینکه تصویر ترانس رو دیدم که ، ظاهرا برای راحتی کار ۲ سیم پیچ مجزا برای اولیه و ثانویه پیچیدید.
                ​​​.

دیدگاه

اینکه ناگهان ماسفت ها گرم میشن، بله مسلما ترانس شما اشباع میشه!
                  فرکانس 27 کیلوهرتز با مقادیر پایه ۶ و ۷ طبیعی هست و بخاطر خطای بنده موقع طراحی شماتیک بود ، در اصل مقدار مقاومت پایه ۶ آیسی باید ۱۰ الی ۱۲ کیلو اهم میبود،که اشتباها ۲۲ کیلو اهم درج کردم، و شما باید به ۱۰ کیلو اهم تغییر بدید.
                  و اینکه تصویر ترانس رو دیدم که ، ظاهرا برای راحتی کار ۲ سیم پیچ مجزا برای اولیه و ثانویه پیچیدید.
                  ​​​.
                  سپاس
                  ناگهان گرم شدن و سوختن فیوز ورودی مال قبل بود که یک لایه کاغذ بین هسته ترانس بود
                  الان که دولایه کاغذ گذاشتم،حرارت پیوسته بالا میره اما فکر میکنم برای ۱۱ ولت و ۲.۱ امپر نباید انقدر داغ بشه ماسفت ها
                  دلیلش چی می‌تونه باشه؟

متوجه نشدم
                  نباید سیم پیچ اولیه و ثانویه مجزا باشن؟!
                  ممکنه لطفا فیلمی عکسی چیزی از ترانس اماده پوش پول یا نحوه پیچیدن بگذارید
                  هر چه سرچ زدم و گشتم نیافتم

دیدگاه

سپاس
                    ناگهان گرم شدن و سوختن فیوز ورودی مال قبل بود که یک لایه کاغذ بین هسته ترانس بود
                    الان که دولایه کاغذ گذاشتم،حرارت پیوسته بالا میره اما فکر میکنم برای ۱۱ ولت و ۲.۱ امپر نباید انقدر داغ بشه ماسفت ها
                    دلیلش چی می‌تونه باشه؟

متوجه نشدم
                    نباید سیم پیچ اولیه و ثانویه مجزا باشن؟!
                    ممکنه لطفا فیلمی عکسی چیزی از ترانس اماده پوش پول یا نحوه پیچیدن بگذارید
                    هر چه سرچ زدم و گشتم نیافتم
                    مقاومت رو تصحیح کردید؟
                    عیبی نداره که سیم پیچ ها رو به شکل مجزا بپیچید، مهم این هست که در نهایت درست به هم وصل کنید.
                    و اگر تصویر آماده داشتم میذاشتم.
                    ​​​​​

دیدگاه

سلام.
                      اول اینکه از سیم 0.8 نهایتا میتونید 2.5 امپر بگیرید. نیم میلیمتر سطح مقطعشه. با در نظر گرفتن چرخه کاری پنجاه درصد میتونید چهار پنج امپر ازش دریافت بکنید و برای بیشتر از این باید به فکر خنک سازی سیمپیچ ترانس باشید.
                      پیشنهاد من اینه که ابتدا کاملا مدار فیدبک رو جدا بکنید و از صحت عملکرد مدار قدرت مطمئن بشید. در حال حاضر نمیشه درشت تشخیص داد عدم تعادل در ترانس اگر وجود داره نتیجه مدار قدرت معیوبه یا کنترل معیوب. مسیر فیدبک رو از سر خروجی جدا بکنید و به زمین متصل بکنید تا عرض پالس تا اخر باز بشه و خروجی تا حداکثر بالا بره. در این شرایط باید همه چیز تحت کنترل باشه. تا این مرحله رو درست پاس نکنید نمیتونید کاری بابت مسائل کنترلی بکنید. سردرگمتون هم میکنه.
                      من سایز هسته شما رو نمیدونم. با سه دور و فرکانس سی کیلوهرتز شما باید 150 میلیمتر مربع سطح مقطع داشته باشید. اگر ندارید باید تعداد دور زیاد بشه. اینکه میگید فاصله اضافه میکنید و اوضاع بهتر میشه به اینجا میرسونتم که هسته داره اشباع میشه. با افزایش فاصله هوایی از محدوده اشباع دور میشه و مشکل علیالضاهر حل میشه. قطعا مقداری پراکندگی شار و تلفات و اضافه جریان شارژ و دشارژ هسته (جریان گردابی) رو بهم بهتون تحمیل میکنه که هیچکدوم دلخواه نیست.
                      حیف از من خسته- حیف از همین چن خط
                      به اصل و به ذات و- به باعثت لعنت

K.Show

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Mahdi_Vaziri نمایش پست ها
                        سلام.
                        اول اینکه از سیم 0.8 نهایتا میتونید 2.5 امپر بگیرید. نیم میلیمتر سطح مقطعشه. با در نظر گرفتن چرخه کاری پنجاه درصد میتونید چهار پنج امپر ازش دریافت بکنید و برای بیشتر از این باید به فکر خنک سازی سیمپیچ ترانس باشید.
                        پیشنهاد من اینه که ابتدا کاملا مدار فیدبک رو جدا بکنید و از صحت عملکرد مدار قدرت مطمئن بشید. در حال حاضر نمیشه درشت تشخیص داد عدم تعادل در ترانس اگر وجود داره نتیجه مدار قدرت معیوبه یا کنترل معیوب. مسیر فیدبک رو از سر خروجی جدا بکنید و به زمین متصل بکنید تا عرض پالس تا اخر باز بشه و خروجی تا حداکثر بالا بره. در این شرایط باید همه چیز تحت کنترل باشه. تا این مرحله رو درست پاس نکنید نمیتونید کاری بابت مسائل کنترلی بکنید. سردرگمتون هم میکنه.
                        من سایز هسته شما رو نمیدونم. با سه دور و فرکانس سی کیلوهرتز شما باید 150 میلیمتر مربع سطح مقطع داشته باشید. اگر ندارید باید تعداد دور زیاد بشه. اینکه میگید فاصله اضافه میکنید و اوضاع بهتر میشه به اینجا میرسونتم که هسته داره اشباع میشه. با افزایش فاصله هوایی از محدوده اشباع دور میشه و مشکل علیالضاهر حل میشه. قطعا مقداری پراکندگی شار و تلفات و اضافه جریان شارژ و دشارژ هسته (جریان گردابی) رو بهم بهتون تحمیل میکنه که هیچکدوم دلخواه نیست.
                        سپاسگزارم
                        خب پس باید حداقل از ۴ رشته سیم ۰.۸ برای داشتن ۱۰ آمپر استفاده کنم
                        اما فعلا که حتی به ۲.۵ امپر هم نرسیدم
                        متاسفانه هر چقدر دنبال مشخصات هسته گشتم،چیزی پیدا نکردم و نمیدونم سطح مقطع رو چطور بدست بیارم
                        فروشنده به نام EC 39*40 زده!!!
                        متاسفانه اگر فاصله نباشه ماسفت ناگهانی داغ میشه و فیوز ورودی میسوزه و الان هم که در حد دوبرابر ضخامت یک کاغذ فاصله گذاشتم ماسفت ها برای ۲.۱ امپر در ۱۱ ولت شدید داغ میکنن و نمیشه بالاتر رفت
                        منظورتون این هسته که در این شماتیک ، پایه ۱ آیسی رو به گرند بدم؟

دیدگاه

مقاومت رو تصحیح کردید؟
                          عیبی نداره که سیم پیچ ها رو به شکل مجزا بپیچید، مهم این هست که در نهایت درست به هم وصل کنید.
                          و اگر تصویر آماده داشتم میذاشتم.
                          ​​​​​
                          سپاس
                          بله تصحیح شد مقاومت و الان فرکانس ۵۷ کیلو هرتز هست اما تاثیری در حرارت ماسفت ها نداشت

دیدگاه

سلام.
                            درود
                            بنده در همین شماتیک
                            پایه ۱ آیسی رو به گرند وصل کردم
                            ولتاژ خروجی تا ۹۰ ولت بالا رفت که من دیگه ورودی رو قطع کردم فوری و نزاشتم بالاتر بره
                            خازن های خروجی رو قبلش ۱۰۰ ولت انداختم
                            خیلی کم ماسفت ها گرم شدن

دیدگاه

سلام.
                              درود و سپاس
                              همون‌طور که عرض کردم من مشخصات هسته ای که استفاده کردم رو هیچ کجا پیدا نکردم
                              اما به عنوان مثال سطح مقطع ترانس EI 40/35/12 رو که سرچ زدم،سطح مقطع رو ۱۴۸ زده و ترانسی که من استفاده کردم قطعا کمی بزرگتر از هسته EI 40 هست
                              پس نیازی به اضافه کردن تعداد دور سیم پیچ نیست
                              در مورد اتصال فیدبک به گرند هم که عرض کردم،ولتاژ مدام میرفت بالا و نمیشد بررسی خاصی انجام داد

اگر فاصله هوایی نباشه که خیلی سریع ترانس اشباع میشه و فیوز ورودی میسوزه
                              با مقدار خیلی کم فاصله هوایی(در حد دو یا سه لایه کاغذ) هم،ماسفت ها غیر عادی و شدید داغ میکنن
                              لطفا راهنمایی بفرمایید

دیدگاه

درود
                                دوستان و اساتید محترم لطفا راهنمایی کنند که نوسانات و اسپایک های داخل فیلم چی هست
                                ولتاژ ورودی نوسانی نداره البته با ولتمتر تست کردم
                                ولتاژ خروجی هرچقدر بالاتر میره این نوسانات بیشتر و بعضی مواقع حتی ثابت میشه
                                نوسانات داخل فیلم بدون اتصال بار به خروجی هست و سپس اخر فیلم بار در حد ۴۰۰ میلی امپر متصل میشه به مدار
                                و ولتاژ هم ۳۰ ولت هست

InShot_20240728_104211239.mp4 - یو آپلود - آپلود عکس، فایل، آهنگ و فیلم رایگان و با لینک مستقیم و ماندگاری دائمی و سرعت بالا در آپلودسنتر عکس و فایل یوآپلود
                                جدیدترین ویرایش توسط Samyarjam; ۱۶:۵۳ ۱۴۰۳/۰۵/۰۷.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X