اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

درخواست و کار بر روی یک مبدل پوش پول(push pull)

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها

خب نگفتم حتما و باید باید در یک لایه باشن، گفتم پیشنهادم این هست.
    مهم اینه که اندوکتانس ها متعادل باشن که تعادل بار از روی ماسفت ها خارج نشه.
    و اینکه در اکثر توپولوژی های سویچینگ، به شکل قرار دادی از دیودی استفاده میشه که بتونه حداقل ۱.۵ برابر جریان خروجی رو تحمل‌ کنه.
    در مورد دیود MBR20100 که از دو دیود با تحمل‌ ۱۰ آمپر استفاده شده، امکان استفاده از یک MBR20100 هست، ولی برای افزایش تحمل و کاهش داغی ، پیشنهاد میکنم از ۲ قطعه MBR20100 مجزا استفاده کنید.
    درود و سپاس
    از ماسفت HY1906 استفاده کردم که مقاومت درونی خیلی پایینی داره
    با خروجی ۱۶ ولت و بار ۰.۶ آمپر ماسفت ها داغ میکنن،میشه گفت تقریبا زیاد
    البته یکی از ماسفت ها بیشتر از دیگری داغ میکنه،زیاد نه ولی احساس میشه
    قبل از بستن مدار،سلف سنج من ، برای اولیه هیچ اندوکتانسی نشون نمیداد و صرفا مقاومت نشون میداد
    ولی برای ثانویه ، در هر دوسر،نسبت به سر وسطی ۸۰ میکروهانری نشون میداد
    فکر میکنم این مدل سلف سنج،زیر ۱۰ میکروهانری رو گرد میکنه
    البته شکل موج گیت ها هم خیلی جالب نیست و بهم ریختس
    و دیگه اینکه مقاومت اسنابر رو ۴.۷ نداشتم و ۶.۸ اهم استفاده کردم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط Samyarjam نمایش پست ها

درود و سپاس
      از ماسفت HY1906 استفاده کردم که مقاومت درونی خیلی پایینی داره
      با خروجی ۱۶ ولت و بار ۰.۶ آمپر ماسفت ها داغ میکنن،میشه گفت تقریبا زیاد
      البته یکی از ماسفت ها بیشتر از دیگری داغ میکنه،زیاد نه ولی احساس میشه
      قبل از بستن مدار،سلف سنج من ، برای اولیه هیچ اندوکتانسی نشون نمیداد و صرفا مقاومت نشون میداد
      ولی برای ثانویه ، در هر دوسر،نسبت به سر وسطی ۸۰ میکروهانری نشون میداد
      فکر میکنم این مدل سلف سنج،زیر ۱۰ میکروهانری رو گرد میکنه
      البته شکل موج گیت ها هم خیلی جالب نیست و بهم ریختس
      و دیگه اینکه مقاومت اسنابر رو ۴.۷ نداشتم و ۶.۸ اهم استفاده کردم
      دیگه مدار پوش پول هست و اینکه دوباره این چنین مشکلی گرفتید جالب هست!
      اینکه یکی از ماسفت ها بیشتر داغ میشه هم دلیل بر نا بالانس بودن ترانس هست.
      برای ترانس هسته حلقوی استفاده کردید یا هسته EE ?
      اولیه روی یک لایه و دقیقا دو در ۳ دور بود؟
      ثانویه روی یک لایه یا چند لایه پیچیدید؟
      البته اگر شکل موج گیت مقطعی و بریده هست میتونه دلیل بر مشکل مدار کنترل باشه، احیانا قطعه ای به مدار کنترل اضافه یا کم نکردید؟
      اگر مدار کنترل ناپایدار شده باشه صرفا با کاهش مقاومت بین پایه ۲ و ۳ آیسی و افزایش مقدار خازن بین این دو پایه مشکل حل میشه.

​​​​​
      ​​​​​

دیدگاه

دیگه مدار پوش پول هست و اینکه دوباره این چنین مشکلی گرفتید جالب هست!
        اینکه یکی از ماسفت ها بیشتر داغ میشه هم دلیل بر نا بالانس بودن ترانس هست.
        برای ترانس هسته حلقوی استفاده کردید یا هسته EE ?
        اولیه روی یک لایه و دقیقا دو در ۳ دور بود؟
        ثانویه روی یک لایه یا چند لایه پیچیدید؟
        البته اگر شکل موج گیت مقطعی و بریده هست میتونه دلیل بر مشکل مدار کنترل باشه، احیانا قطعه ای به مدار کنترل اضافه یا کم نکردید؟
        اگر مدار کنترل ناپایدار شده باشه صرفا با کاهش مقاومت بین پایه ۲ و ۳ آیسی و افزایش مقدار خازن بین این دو پایه مشکل حل میشه.

​​​​​
        ​​​​​
        درود و سپاس
        اتفاقاً مدل گرم شدن ماسفت‌ها با فلایبک از زمین تا آسمون فرق می‌کنه
        در فلای بک تا یک حدی ماسفت‌ها ملایم گرم می‌شدند و ناگهان می‌ترکیدند یا طوری داغ میشدن که دود ازشون بلند میشد
        اما در اینجا روند داغ شدن ماسفت‌ها پیوسته است و تا الان که خدا را شکر ترکیدن یا سوختنی در کار نبوده

برای ترانس هم همون هسته‌ای که عرض کردم اوراقی بوده رو سیم پیچی کردم چون هسته هایی که موجود داشتم اصلا ، مقطع کافی برای این تعداد دور سیم پیچ نداشتن

سیم پیچ اولیه دقیقاً دو تا سه دور و در یک ردیف پیچیده شده
        اما سیم پیچ ثانویه،۱۸ دور اول روی سیم پیچ اولیه و ۱۸ دور دوم روی ۱۸ دور اول بوده(چون جا نمیشه)

شکل موج گیت ، بیشتر ناپایدار هست و مواردی رو که فرمودید ، تست میکنم
        متاسفانه سلف سنج دقیق‌تری ندارم که بتونم پایه‌های اولیه رو نسبت به همدیگه اندازه‌گیری کنم و ببینم تراز هست یا نه

دیدگاه

یک سوال داشتم خدمتتون
          میتونم برای اولیه ، سیم افشان مثلا نمره ۴ رو روکشش رو جدا کنم و با روکش نسوز زیر استفادش کنم؟

دیدگاه

درود و سپاس
            اتفاقاً مدل گرم شدن ماسفت‌ها با فلایبک از زمین تا آسمون فرق می‌کنه
            در فلای بک تا یک حدی ماسفت‌ها ملایم گرم می‌شدند و ناگهان می‌ترکیدند یا طوری داغ میشدن که دود ازشون بلند میشد
            اما در اینجا روند داغ شدن ماسفت‌ها پیوسته است و تا الان که خدا را شکر ترکیدن یا سوختنی در کار نبوده

برای ترانس هم همون هسته‌ای که عرض کردم اوراقی بوده رو سیم پیچی کردم چون هسته هایی که موجود داشتم اصلا ، مقطع کافی برای این تعداد دور سیم پیچ نداشتن

سیم پیچ اولیه دقیقاً دو تا سه دور و در یک ردیف پیچیده شده
            اما سیم پیچ ثانویه،۱۸ دور اول روی سیم پیچ اولیه و ۱۸ دور دوم روی ۱۸ دور اول بوده(چون جا نمیشه)

شکل موج گیت ، بیشتر ناپایدار هست و مواردی رو که فرمودید ، تست میکنم
            متاسفانه سلف سنج دقیق‌تری ندارم که بتونم پایه‌های اولیه رو نسبت به همدیگه اندازه‌گیری کنم و ببینم تراز هست یا نه
            خب دقیقا مشکل نابالانسی شما ۱۸ دوری هست که روی ۱۸ دور اول پیچیدید.
            یادتون باشه در تاپیک قبل گفتم که با افزایش قطر محل سیم پیچی لازمه تعداد دور کمتر بشه.
            این کار در شرایطی لازمه که سیم پیچی در یک لایه ممکن نباشه.
            خب الان در لایه اول اولیه پیچیدید که گفتید دقیق پیچیدید و لازم نیست باهاش کاری داشته باشید.
            در لایه دوم ۱۸ دور اول رو پیچیدید که باز هم صحیح هست.
            اما لازمه تعداد دور ۱۸ دور لایه سوم رو کاهش بدید ( مثلا ۱۶ دور ) تا تعادل برقرار بشه.
            در اینصورت باید گرمای هر دو ماسفت دقیقا برابر بشن.
            ///
            میتونید‌ از مغزی سیم رشته ای هم استفاده کنید و با روکش‌ نسوز پوشش بدید، اما نمیدونم چه دلیل قانع کننده ای برای این کار دارید وقتی که سیم لاکی در دسترس هست.
            ​​​​​

دیدگاه

خب دقیقا مشکل نابالانسی شما ۱۸ دوری هست که روی ۱۸ دور اول پیچیدید.
              یادتون باشه در تاپیک قبل گفتم که با افزایش قطر محل سیم پیچی لازمه تعداد دور کمتر بشه.
              این کار در شرایطی لازمه که سیم پیچی در یک لایه ممکن نباشه.
              خب الان در لایه اول اولیه پیچیدید که گفتید دقیق پیچیدید و لازم نیست باهاش کاری داشته باشید.
              در لایه دوم ۱۸ دور اول رو پیچیدید که باز هم صحیح هست.
              اما لازمه تعداد دور ۱۸ دور لایه سوم رو کاهش بدید ( مثلا ۱۶ دور ) تا تعادل برقرار بشه.
              در اینصورت باید گرمای هر دو ماسفت دقیقا برابر بشن.
              ///
              میتونید‌ از مغزی سیم رشته ای هم استفاده کنید و با روکش‌ نسوز پوشش بدید، اما نمیدونم چه دلیل قانع کننده ای برای این کار دارید وقتی که سیم لاکی در دسترس هست.
              ​​​​​
              سپاس
              سیم رشته ای پیچیدنش منظم تر و راحتتره
              اوکی دوباره سیم پیچی رو انجام میدم
              مدار تاپیک قبلی از یک توانی به بعد ، دیگه کشش نداشت
              اما این مدار از یک جریانی به بعد خیلی داغ میشه ماسفت
              مثلا با ۴۰ ولت ۱ آمپر میزان داغی ماسفت با ۲۳ ولت ۱ آمپر تفاوتی نداره
              مهم مقدار جریانه
              احتمالا هم ، باید صبر کنم تا ترانس جدید بخرم
              به قول شما این شکستگی فریت این ترانس،ممکنه باعث سردرگمی در توان بالا بشه

دیدگاه

درود
                مقاومت و خازن بین پایه ۲ و ۳ آی سی رو به ترتیب تا ۳.۳ کیلو و ۶۸ نانو تغییر دادم
                اما همچنان مدار ناپایداره خیلی مواقع
                در ضمن ، برعکس تاپیک قبل،این مدار هر چه فرکانسش بالا بره،گرمای ماسفت ها کمتر میشه
                تا ۱۰۶ کیلوهرتز که عالی جواب داد
                پ.ن: نتایجی که اینجا خدمت شما میگم،با همون مقادیر اصلی شماتیک شماست
                فقط صرفا جهت کسب تجربه و امتحان مثلا میام و فرکانس رو بالا پایین میبرم

دیدگاه

درود
                  مقاومت و خازن بین پایه ۲ و ۳ آی سی رو به ترتیب تا ۳.۳ کیلو و ۶۸ نانو تغییر دادم
                  اما همچنان مدار ناپایداره خیلی مواقع
                  در ضمن ، برعکس تاپیک قبل،این مدار هر چه فرکانسش بالا بره،گرمای ماسفت ها کمتر میشه
                  تا ۱۰۶ کیلوهرتز که عالی جواب داد
                  پ.ن: نتایجی که اینجا خدمت شما میگم،با همون مقادیر اصلی شماتیک شماست
                  فقط صرفا جهت کسب تجربه و امتحان مثلا میام و فرکانس رو بالا پایین میبرم
                  نمیدونم منظور شما از اینکه « تا ۱۰۶ کیلوهرتز عالی جواب داد» چی هست.
                  اما این از فرکانس در نظر گرفته شده ۲ برابر بیشتر هست.
                  هر چند فرکانس بالاتر باعث کاهش ظرفیت خازن صافی مورد نیاز و کاهش اندازه ترانس میشه و خب مزیت حساب میشه.
                  اما دو عامل مهمی که باعث میشه در این کار محتاط عمل کنیم این هست که، اولا هسته باید در این فرکانس بهینه عمل کنه و داغ نکنه، دوم اینکه ماسفت ها باید توانایی سویچینگ با کمترین تلفات در فرکانس بالا رو داشته باشن.

دیدگاه

نمیدونم منظور شما از اینکه « تا ۱۰۶ کیلوهرتز عالی جواب داد» چی هست.
                    اما این از فرکانس در نظر گرفته شده ۲ برابر بیشتر هست.
                    هر چند فرکانس بالاتر باعث کاهش ظرفیت خازن صافی مورد نیاز و کاهش اندازه ترانس میشه و خب مزیت حساب میشه.
                    اما دو عامل مهمی که باعث میشه در این کار محتاط عمل کنیم این هست که، اولا هسته باید در این فرکانس بهینه عمل کنه و داغ نکنه، دوم اینکه ماسفت ها باید توانایی سویچینگ با کمترین تلفات در فرکانس بالا رو داشته باشن.
                    سپاس
                    عالی جواب داده منظورم اینه که داغی ماسفت ها با فرکانس بالا کمتر میشه
                    همیشه موقع تست،گرمای ترانس و ماسفت و دیود رو حواسم بوده
                    تا الان که ترانس داغ نکرده

دیدگاه

سپاس
                      عالی جواب داده منظورم اینه که داغی ماسفت ها با فرکانس بالا کمتر میشه
                      همیشه موقع تست،گرمای ترانس و ماسفت و دیود رو حواسم بوده
                      تا الان که ترانس داغ نکرده
                      صحیح، هر چند در حالت عادی با فرکانس ۴۰ کیلوهرتز هم نباید ماسفت ها داغ بشن.
                      از مداری که ساختید یک یا ۲ عکس خوب قرار بدید، شاید در نحوه اتصالات مشکل قابل تشخیصی باشه.

دیدگاه

صحیح، هر چند در حالت عادی با فرکانس ۴۰ کیلوهرتز هم نباید ماسفت ها داغ بشن.
                        از مداری که ساختید یک یا ۲ عکس خوب قرار بدید، شاید در نحوه اتصالات مشکل قابل تشخیصی باشه.
                        سپاس
                        عکس بزارم که واویلا
                        ​​​​​​بخش کنترل که روی برد بورد
                        بخش قدرت هم تمام با سیم های قوی و گیره سوسماری برای اتصالات ترانس
                        ماسفت ها و دیود و ...به سیم لحیم شدن ولی سر دیگه رو گیره سوسماری زدم که راحت بتونم ترانس رو تغییر بدم

قبل اینکه دعوا کنید که این چه وضع اتصالاته،یه چیزی بگم خدمتتون
                        من اینبار ترانس رو با دوتا ۴ دور اولیه بستم
                        وضعیت خیلی بدتر شد(داغی ماسفت ها)
                        و با توجه به اینکه محاسبات شما ۳ دور سیم پیچ برای ترانس EE33 بوده و الان ترانس مورد استفاده من قطر بیشتری داره،نباید تعداد دور اولیه کمتر بشه؟مثلا ۲ دور

دیدگاه

سپاس
                          عکس بزارم که واویلا
                          ​​​​​​بخش کنترل که روی برد بورد
                          بخش قدرت هم تمام با سیم های قوی و گیره سوسماری برای اتصالات ترانس
                          ماسفت ها و دیود و ...به سیم لحیم شدن ولی سر دیگه رو گیره سوسماری زدم که راحت بتونم ترانس رو تغییر بدم

قبل اینکه دعوا کنید که این چه وضع اتصالاته،یه چیزی بگم خدمتتون
                          من اینبار ترانس رو با دوتا ۴ دور اولیه بستم
                          وضعیت خیلی بدتر شد(داغی ماسفت ها)
                          و با توجه به اینکه محاسبات شما ۳ دور سیم پیچ برای ترانس EE33 بوده و الان ترانس مورد استفاده من قطر بیشتری داره،نباید تعداد دور اولیه کمتر بشه؟مثلا ۲ دور
                          خب چی بگم، این مشکلاتی که دارید به نوعی تازگی دارن.
                          مثلا همینکه شکل موج های شما به این شکل نا پایدار هستن.
                          با اسیلوسکوپ ، ولتاژ پایه های ۱ و ۲ و ۳ رو در حالت میلی ولت- دیویژن بگیرید، احتمال زیاد در یکی از اونها نوساناتی رو مشاهده خواهید کرد.
                          ​​​​​​

دیدگاه

خب چی بگم، این مشکلاتی که دارید به نوعی تازگی دارن.
                            مثلا همینکه شکل موج های شما به این شکل نا پایدار هستن.
                            با اسیلوسکوپ ، ولتاژ پایه های ۱ و ۲ و ۳ رو در حالت میلی ولت- دیویژن بگیرید، احتمال زیاد در یکی از اونها نوساناتی رو مشاهده خواهید کرد.
                            ​​​​​​
                            سپاس
                            حتما تست میکنم
                            به علاوه اینکه ان شاءالله امروز شکل موج گیت رو هم میگذارم
                            فقط تعداد دور های ترانس رو نفرمودید!

دیدگاه

سپاس
                              حتما تست میکنم
                              به علاوه اینکه ان شاءالله امروز شکل موج گیت رو هم میگذارم
                              فقط تعداد دور های ترانس رو نفرمودید!
                              حقیقتش ۲ دور بنظرم زیادی کم هست.
                              میرسه مرز اشباع شدن.

دیدگاه

حقیقتش ۲ دور بنظرم زیادی کم هست.
                                میرسه مرز اشباع شدن.
                                درود
                                متاسفانه امروز مشغله زیاد ، اجازه کار نداد
                                ان شاءالله فردا
                                یه سوال داشتم
                                کمتر یا زیادتر بودن تعداد دور ثانویه از میزان مناسب و محاسبه شده،چه مشکلاتی ایجاد میکنه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X