اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

منبع تغذیه ای برای آمپلی فایر

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : منبع تغذیه ای برای آمپلی فایر

اوه اوه خیلی گرون بت میدن! من دیگه اصلا از استخوانی استفاده نمیکنم کیفیتش خیلی پایین و زشته... دیگه هم خودم با اتو چاپ نمیکنم حال و حوصلشو ندارم میدم بیرون چاپ کنن هم تمیز تر در میاد و دردسر نداره هم قلع اندودش میکنن مس اکسید نمیشه. بعد خودم ماژکار (شکل قطعات) رو با اتو روش چاپ میکنم...

دیدگاه

مهدی جان چه خبرا؟ مدار تموم شد؟
      عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم
      مخترع برتر شمال غرب سال 96
      مدیر سابق منابع تغذیه انجمن ECA

دیدگاه

:read: @-) بلاخره بعد یک روز مرور 24 صفحه و در آمدن چشمان ، تموم شد خلاصه . :biggrin:
        انقدر مطالب زیاد بود که قاطی کردم ،
        خواهشاً یکی برادری کنه ، هر چی لازمه بگه که یک جمع بندی بشه همه چیز یادم رفته .

آیسی:
        کنترلر : IR2153 یک عدد .
        رگولاتو : 7812 دو عدد (یکی برای کنترلر) ، 7912 یک عدد .

ترانزیستور :
        ماسفت : IRFP460 دو عدد (اگه برای دو تا هسته دو تاش نتیتونند دوام بیارند و 4 تا نیازه ، 4 تا مگیرم ، ((مراجعه به تصویر انتهایی )) نظر ؟؟).

دیود :
        دیود فست : MUR840 هشت عدد (هر هسته 4 عدد) .
        پی دیود : KBU8M یک عدد ، KBP206 یک عدد (برای کنترلر) .

خازن :
        400v 470nF هفت عدد .
        200v 680uF دو عدد .
        63v 4700uF دو عدد .
        220pF یک عدد .
        100nF یه تعداد واسه رگولاتور ها ی بخش کنترلر و خروجی ها ی SMPS .
        مقاومت:
        10KR 3W دوعدد .
        10R 0.25W دوعدد .
        100KR مولتی ترن یک عدد .
        NTC 10R 15mm یک عدد .

سلف :
        Input Line Filter یک عدد .
        Output inductor دو عدد (ضخامت ، قطر ، دور (طول) = ؟؟ ) .

فیوز 6 آمپر ، دو عدد هسته .

راستی چطوری خروجی SMPS رو با رگولاتور خطی با آمپر بالا رگوله کرد ، بازدهی چقدر میشه ؟ ارزش داره ،

خوب قرار شد که IC با تغذیه جدا (منبع خطی) درایو بشه . آیا Soft start یا Delay start نیاز نیست برای آیسی ، حدود چند ثانیه تا خازن های اولیه و ثانویه رو کمی شارژ کرد ؟
        من دوتا هسته دارم EE33 و EI33 البته روش چیزی نزده ، عرض هسته 3.3 سانت هستش . میتونم از هردو استفاده کنم و توان رو بالا ببرم ؟ (سری کنم به جای دوبل از هرکدوم تکی بگیرم تا نهایتاً دوبل با جریان بیشتر بگیرم) لطفاً راهنمایی کنید تا با قطعات کمتر از هر دو هسته برای دسترسی به توان بالاتر استفاده کنم . تشکر @};-

تصویر مربوط به IRFP460 در فرکانس 50KHz و ولتاژ 320 ولت .

بدترین شکل دلتنگی برای کسی آن است که در کنار او باشی و بدانی که هرگز به او نخواهی رسید.

دیدگاه

سلام جواد به به میبینم دست به کار شدی
          جواد مگه میخوای دوتا بسازی؟!

نه دوتا هسته استفاده نکن! اول همین مدارو بساز بعدا ارتقاعش بده یا اصلا بعدا با هم همون 700 واتیو میسازیم

برای ایسی دیلی نیازه و توسط خازن انجام میشه الان دقیق حضوز ذهن ندارم عکس میگیرم مشخص میکنم
          فیوز 3 امپر کافیه نهایت 4 امپر

من با EE33 تست کردم ولی اگه از هسته بزرگتر استفاده کنی خیلی بهتره علائه بر تئان بیشتر پیچیدن EE33 واقعا مسیبته!!
          لاین فیلتر خروجی همین لاین فیلترایی که تو پاور کلامپیوتر هست خوبه
          پل دیود من عکس گذاشتم 8 امپریشو اشتفاده کن شانه ای
          ایسی رو سعی کن تا حد ممکن smd بگیری و الا شانسیه کار کنه یا نکنه
          ایسی زیاد بگیر زود میسوزه
          ماسفتم فعلا از اون ماسفت کوچیکا استفاده کن و تعداد زیاد بکیر چون زیاد میسوزه تا مدار راه بیوفته من 8 تا سوزوندم

pcb رو باید ادیت کنی!! والا نمیتونی برا دیود هیتسینگ بزاری!
          استارت بزن ما هستیم
          عزیزان دقت کنید پسورد تمامی فایلها و پروژه های من، در تاپیکشون موجوده(صفحات آخر) لطفا برای رمز فایلا پیام ندید!! چون خیلی دیر ب دیر میام انجمن و پیام چک نمیکنم

دیدگاه

نوشته اصلی توسط javadnadimi026
            :read: @-) بلاخره بعد یک روز مرور 24 صفحه و در آمدن چشمان ، تموم شد خلاصه . :biggrin:
            انقدر مطالب زیاد بود که قاطی کردم ،
            خواهشاً یکی برادری کنه ، هر چی لازمه بگه که یک جمع بندی بشه همه چیز یادم رفته .

آیسی:
            کنترلر : IR2153 یک عدد .
            رگولاتو : 7812 دو عدد (یکی برای کنترلر) ، 7912 یک عدد .

ترانزیستور :
            ماسفت : IRFP460 دو عدد (اگه برای دو تا هسته دو تاش نتیتونند دوام بیارند و 4 تا نیازه ، 4 تا مگیرم ، ((مراجعه به تصویر انتهایی )) نظر ؟؟).

دیود :
            دیود فست : MUR840 هشت عدد (هر هسته 4 عدد) .
            پی دیود : KBU8M یک عدد ، KBP206 یک عدد (برای کنترلر) .

خازن :
            400v 470nF هفت عدد .
            200v 680uF دو عدد .
            63v 4700uF دو عدد .
            220pF یک عدد .
            100nF یه تعداد واسه رگولاتور ها ی بخش کنترلر و خروجی ها ی SMPS .
            مقاومت:
            10KR 3W دوعدد .
            10R 0.25W دوعدد .
            100KR مولتی ترن یک عدد .
            NTC 10R 15mm یک عدد .

سلف :
            Input Line Filter یک عدد .
            Output inductor دو عدد (ضخامت ، قطر ، دور (طول) = ؟؟ ) .

فیوز 6 آمپر ، دو عدد هسته .

راستی چطوری خروجی SMPS رو با رگولاتور خطی با آمپر بالا رگوله کرد ، بازدهی چقدر میشه ؟ ارزش داره ،

خوب قرار شد که IC با تغذیه جدا (منبع خطی) درایو بشه . آیا Soft start یا Delay start نیاز نیست برای آیسی ، حدود چند ثانیه تا خازن های اولیه و ثانویه رو کمی شارژ کرد ؟
            من دوتا هسته دارم EE33 و EI33 البته روش چیزی نزده ، عرض هسته 3.3 سانت هستش . میتونم از هردو استفاده کنم و توان رو بالا ببرم ؟ (سری کنم به جای دوبل از هرکدوم تکی بگیرم تا نهایتاً دوبل با جریان بیشتر بگیرم) لطفاً راهنمایی کنید تا با قطعات کمتر از هر دو هسته برای دسترسی به توان بالاتر استفاده کنم . تشکر @};-

تصویر مربوط به IRFP460 در فرکانس 50KHz و ولتاژ 320 ولت .

2153 که اصلا رگلاتور نمیخاد (خودش با 13007 و زنر درست شده هست)
            2153(کنترلر) که اصلا پل دیود نمیخاد چون خودش بعد از پل دیود اصلی مدار قرار گرفته.
            خازنا رو که درسته فقط 10 میکرو و 470 میکرو رو ننوشتی
            باری دوتا هسته بعضی از قطعات باید تعدادشون دوبرابر بشه
            اگه میخای وات بالا از این مدار بگیری بهتره ماسفتا رو تقویت کنی و هسته بزرگتر بگیری یا دوتا هسته رو موازی کنی درکل خیلی کارا میشه باهاش انجام داد و انعطاف پذیری بالایی داره.
            مقاومتا رو که کلا قاطی پاتی نوشتی.
            صفحه دوم یا سوم پی سی بی هست از روی اون قطعات رو تهیه کن و ماسفتا رو 4 تا 460 بگیر (دوتا برای زاپاس)
            بهترین راه با کمترین قطعات همون موازی کردنه ترانس تو اولیه است
            به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
            الکترونیک قدرت
            الکترونیک آنالوگ
            طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
            ---------------------BMCELEC@-------------------
            ------------www.hoseyniemeni.ir-----------
            ---------------www.bmc-elec.com--------------
            ---------------www.bmc-elec.ir--------------

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hoseyni imeni
              2153 که اصلا رگلاتور نمیخاد (خودش با 13007 و زنر درست شده هست)
              2153(کنترلر) که اصلا پل دیود نمیخاد چون خودش بعد از پل دیود اصلی مدار قرار گرفته.
              خازنا رو که درسته فقط 10 میکرو و 470 میکرو رو ننوشتی
              باری دوتا هسته بعضی از قطعات باید تعدادشون دوبرابر بشه
              اگه میخای وات بالا از این مدار بگیری بهتره ماسفتا رو تقویت کنی و هسته بزرگتر بگیری یا دوتا هسته رو موازی کنی درکل خیلی کارا میشه باهاش انجام داد و انعطاف پذیری بالایی داره.
              مقاومتا رو که کلا قاطی پاتی نوشتی.
              صفحه دوم یا سوم پی سی بی هست از روی اون قطعات رو تهیه کن و ماسفتا رو 4 تا 460 بگیر (دوتا برای زاپاس)
              بهترین راه با کمترین قطعات همون موازی کردنه ترانس تو اولیه است
              قصد دارم 2153 رو با ترانس جدا درایو کنم ،واسه همین رگولاتور و خازن و ... رو نوشتم( یا اصلاً نیاز نیست و همون رو ساختنتد و جواب گرفتند ؟ )
              بدترین شکل دلتنگی برای کسی آن است که در کنار او باشی و بدانی که هرگز به او نخواهی رسید.

دیدگاه

میشه به جای ماسفت از MJE13009 استفاده کنم چون یه ده تایی دارم ؟
                در ضمن دوستان کسی تجربه ی ساخت Active PFC رو داره ؟ ( مهمه واسم )
                خازن با ESR پایین و ظرفیت بالا در خروجی ، Rds پایین ماسفت های سوئیچ ، Active PFC از مواردی هستند که در افت ولتاژ خروجی میتونند تاثیر مثبت بذارند .

دیدگاه

نوشته اصلی توسط armin_gera
                  مهدی جان چه خبرا؟ مدار تموم شد؟
                  حدود 90 درصد PCB رو کشیدم اخراشه این هفته میدم چاپ و تا اخر این هفته انشالله مونتاژ میکنم.

javadnadimi026 جان نیازی به موازی استفاده کردن ترانس ها و استفاده از 2 تا ترانس نیست. دردسر داره. توی فروم های خارجی تا تغییرات کمی از همین مدار با استفاده از ETD 49 تا 1 کیلو وات توان با 2 تا IRFP460 گرفتن. شما از ETD49 استفاده کنی خیلی راحت تر میتونی به توان های بالاتر برسی

میشه به جای ماسفت از MJE13009 استفاده کنم چون یه ده تایی دارم ؟
                  میشه اما راندمان میاد پایین
                  در ضمن دوستان کسی تجربه ی ساخت Active PFC رو داره ؟ ( مهمه واسم )
                  جناب ناصر منتظری تجربه و دانش خوبی در این زمینه داره

اما دوستان شما این توان های بالا رو میخواین چیکار کنین جدا؟ با امپلیفایر 10 وات %90 مواقع صدارو از نصف بیشتر نمیتونین بکنین! حالا برای یه مهمونی کوچیک هم بخواین استفاده کنین یه منبع حدود 500 وات با 2 تا امپ 150 وات شیشه های خونتونو میلرزونه! با این توان تونستین 5 دقیقه با صدای بلند گوش کنین بیاین هرچی خواستین به من بگین!
                  فایده این نداره این توان های بالا...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mahdi.7
                    1. حدود 90 درصد PCB رو کشیدم اخراشه این هفته میدم چاپ و تا اخر این هفته انشالله مونتاژ میکنم.

2. javadnadimi026 جان نیازی به موازی استفاده کردن ترانس ها و استفاده از 2 تا ترانس نیست. دردسر داره. توی فروم های خارجی تا تغییرات کمی از همین مدار با استفاده از ETD 49 تا 1 کیلو وات توان با 2 تا IRFP460 گرفتن. شما از ETD49 استفاده کنی خیلی راحت تر میتونی به توان های بالاتر برسی

3. میشه اما راندمان میاد پایینجناب ناصر منتظری تجربه و دانش خوبی در این زمینه داره

4. اما دوستان شما این توان های بالا رو میخواین چیکار کنین جدا؟ با امپلیفایر 10 وات %90 مواقع صدارو از نصف بیشتر نمیتونین بکنین! حالا برای یه مهمونی کوچیک هم بخواین استفاده کنین یه منبع حدود 500 وات با 2 تا امپ 150 وات شیشه های خونتونو میلرزونه! با این توان تونستین 5 دقیقه با صدای بلند گوش کنین بیاین هرچی خواستین به من بگین!
                    فایده این نداره این توان های بالا...
                    1. انشا الله به سلامتی ، برات کار کنه . مشتاقانه منتظر نتیجه هستم . :nice:
                    2.تشکر بابت راهنمایی پس میرم سراغ هسته ی بزرگتر .
                    3.چرا آخه پایین میاد ؟ :sad: چون bjt هستش ؟ یا علت دیگه ای داره ؟
                    4.بله حق با شما هستش ، بیشتر علاقه به ساختش هست تا این که همیشه حداکثر توان صدا رو گوش دادن . ( :twisted: هر چی خوف تر حالش بیشتر :twisted

دیدگاه

3.چرا آخه پایین میاد ؟ :sad: چون bjt هستش ؟
                      مقاومت امیتر کولکتور رو با مقاومت سورس درین مقایسه کن متوجه میشی. علاوه بر اون آیا 2153 توانایی درایو 13009 رو داره؟ طبق دیتا شیت نمیتونه جریان لازمه رو برا بیس تامین کنه در کل برا ماسفت طراحی شده تا بی جی تی
                      به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
                      الکترونیک قدرت
                      الکترونیک آنالوگ
                      طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
                      ---------------------BMCELEC@-------------------
                      ------------www.hoseyniemeni.ir-----------
                      ---------------www.bmc-elec.com--------------
                      ---------------www.bmc-elec.ir--------------

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hoseyni imeni
                        مقاومت امیتر کولکتور رو با مقاومت سورس درین مقایسه کن متوجه میشی. علاوه بر اون آیا 2153 توانایی درایو 13009 رو داره؟ طبق دیتا شیت نمیتونه جریان لازمه رو برا بیس تامین کنه در کل برا ماسفت طراحی شده تا بی جی تی
                        مقاموت کلکتور-امیتر 13009 فکر کنم خیلی کمتر از 0.85 اهم باشه که واسه 460 هست (حتی کمتر از 1 میلی اهم هستش ، افت ولتاژ در اثر عبور جریان در BJT به خاطر مقاومت پایین کلکتور-امیتر کمتر هستش در ضمن 13009 فکر نکنم توان زیادی داشته باشه که برای درایوش جریان زیادی بخواد ولی در کل منصرف شدم ازش میرم همون 460 رو میگیرم (واسه خاطر توان پایین)).

اساتید و دوستان ، به نظرتون چون 2153 ها اکثراً تقلبی از آب در میان ، نمیشه جاش از tl494 یا sg3525 استفاده کرد ؟ یا از خیر این مدار گذشت و این لینک پایینه رو ساخت البته بدون فیدبک ( چون واسه آمپ میخوام ) ؟
                        http://www.eca.ir/forum2/index.php?topic=88433.0

دیدگاه

مقاموت کلکتور-امیتر 13009 فکر کنم خیلی کمتر از 0.85 اهم باشه که واسه 460 هست (حتی کمتر از 1 میلی اهم هستش ، افت ولتاژ در اثر عبور جریان در BJT به خاطر مقاومت پایین کلکتور-امیتر کمتر هستش در ضمن 13009 فکر نکنم توان زیادی داشته باشه که برای درایوش جریان زیادی بخواد ولی در کل منصرف شدم ازش میرم همون 460 رو میگیرم (واسه خاطر توان پایین)).

اساتید و دوستان ، به نظرتون چون 2153 ها اکثراً تقلبی از آب در میان ، نمیشه جاش از tl494 یا sg3525 استفاده کرد ؟ یا از خیر این مدار گذشت و این لینک پایینه رو ساخت البته بدون فیدبک ( چون واسه آمپ میخوام ) ؟
                          جواد این همون مداریه که من میخوام بسازم و متغیرش کنم و براش تاپیک زدما
                          مدار خوبیه و اکثرا که ساختن کار کرده تنها جای مشکل مدار پیچیدن هسته و باز هم ایسی ir2110 که ماسفت درایوره هست باید بگردی اثل گیر بیاری!ولی وضعش از ir2153 خیلی بهتره!!
                          این مدارو من pcb رو pdf دارم تو سایت 320volt هم هست فیلمای تستشم زیاده
                          ولی فک کنم برا تجربه اول خیلی گرون برات وایسته! من برا مدار 350 واتی کلی ماسفت سوزوندم و کلی ایسی عوض کردم!

دیدگاه

در مورد 13009 باید بگم میشه استفاده کرد اما برای این کار مناسب نیست چون تا توان های حدود 250 وات ازش استفاده میشه
                            مدار این لینک خیلی عالی هست
                            فیدبک برای یک منبع تغذیه خیلی مهم هست حالا چرا می خوای فیدبک رو حذف کنی؟؟؟
                            منبع تغذیه برای آمپلی فایر یک فیلد کاملا تخصصی است و بسیار پر اهمیت.
                            و در این فیلد تخصصی مبحث فیدبک از همه پر اهمیت تر است.
                            وجود فیدبک می تونه یک محافظ برای آمپلی فایر باشه ، نویز رو کم می کنه ، کیفیت صدا رو بالا می بره ، از تغییرات ولتاژ و کم و زیاد شدن صدا جلوگیری می کنه چون برق شهر دائما کم و زیاد میشه و بعضی وقتا 220 هست و بعضی وقتا 210 و بعضی وقتا 230 و هیچ وقت دقیق 220 نمی مونه و برخی اوقات ممکنه تغییرات زیادی هم داشته باشه و ...
                            کلا فیدبک با اینکه مدار ساده ایه وجودش ضروریه

sigpic

دیدگاه

نوشته اصلی توسط ناصر منتظری
                              وجود فیدبک می تونه یک محافظ برای آمپلی فایر باشه ، نویز رو کم می کنه ، کیفیت صدا رو بالا می بره ، از تغییرات ولتاژ و کم و زیاد شدن صدا جلوگیری می کنه چون برق شهر دائما کم و زیاد میشه و بعضی وقتا 220 هست و بعضی وقتا 210 و بعضی وقتا 230 و هیچ وقت دقیق 220 نمی مونه و برخی اوقات ممکنه تغییرات زیادی هم داشته باشه و ...
                              کلا فیدبک با اینکه مدار ساده ایه وجودش ضروریه
                              شما استاد هستید ولی بسیار دیدم دوستان گفتند که فیدبک نمیتونه جواب بده چون جریان آمپ سوزنی هست (فرکانس 20 کیلوهرتز رو در نظر بگیرید (حالا نگید انسان نمیشنوه و خیلی سخته شنیدنش و اصلاً با پری حذفش کن و... 16 کیلو که دیگه میشنوه ) به مدت یک ثانیه موسیقی این فرکانس رو پخش کنه و آمپلی اون رو تا 100 وات تقویت کنه و حدود 5 آمپر جریان بکشه ولی چون این جریان کشیدن هر ثانیه 20000 بار قطع و وصل میشه فیدبک باید جلوی افت ولتاژ رو بگیره ، اون هم با سرعت پاسخگویی 20000 بار در ثانیه .) پس واسه جریان کشی با این فرکانس آیا فیدبک میتونه جوابگو باشه ؟

یکم فکر کردم دیدم خوب حالا که فیدبک نمیشه استفاده کرد گفتم با استفاده از PFC و خازن های با ESR خیلی پایین با ظرفیت بالا و نهایتاً استفاده از رگولاتور خطی با اختلاف ولتاژ حدود 4 5 ولت دو سر رگوله خطی میشه خروجی رو روی یک عدد ثابت نگه داشت حتی اگه برق ورودی 210 تا 230 هم تغییر بکنه . ولی هزینه این خازن ها ، Active PFC و رگولاتور با جریان دهی بالا ( و اتلاف رگولاتور ) ، خیلی زیاد میشه .
                              اگه به نظر شما فیدبک میتونه جوابگو باشه من مشکلی ندارم ، شما بفرمایید لازمه ما هم به دیده ی منّت قبول میکنم ، شما استادی و ما حتی شاگرد هم نیستیم . :mrgreen:

تشکر @};-

دیدگاه

جواد جان همونطور که دوستان گفتن 13009 چون توانش کمه و هم این که جریان میخواد برای درایو شدنش برای این مدار مناسب نیست. رگولاتور خطی هم گذاشتن برای این منابع درست نیست فلسفه این منابع رو زیر سوال میبره! در ضمن رگولاتور خطی (ای سی) وجود نداره که این ولتاژ و جریان بالا رو رگوله کنه.

ناصر جان اون مدار 3525 هم خوبه اما وقتی این مداراتو دیدم که با هسته کوچکتر و مدار ساده تر توان مورد نیاز رو به راحتی تحویل میده یه جورایی ازش سرد شدم... با هسته ETD59 تا 900 وات گرفته که خیلی کمه... ملت با ETD49 و همین شماتیک تا 1.2 کیلووات گرفتن. بنظر من اون شماتیک زیادی سادس و ارزشش نسبت به این مدار کمتره... با این که حدود 60 درصد PCB شو طراحی کرده بودم و همه قطعاتشو داشتم اما فعلا بیخیالش شدم. بعد این مدار اگه حوصله داشتی خیلی خوب میشه اون رو ارتقا بدیم و active PFC و یه فیدبک بهتر و کنترل ولتاژ و جریان و... بهش اضافه کنیم و فول بریج استفاده کنیم و توان بالاتر و با کیفیت تر بسازیم. نظرت چیه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X