اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

افت ولتاژ در مدارت مبدل DC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : افت ولتاژ در مدارت مبدل DC

اول که به پشتکارت تبریک میگم تو همین 50 تا صفحه به کمک دوستان به اندازه چند سال که خودت تنها میخواستی کار کنی مطلب یاد گرفتی. انقدر ادامه بده تا مدار بدون مشکل کار کنه. تو جایی از متن که فرستادی زده مدار با دوتا سلف جدا از هم، بازمیتونه کار کنه فقط کاز خازن c3 برجسته تر میشه، البته اگه اشتباه ترجمه نکرده باشم. منظورم اط دوبل کردن سیم این بود که اولیه و ثانویه رو بصورت همزمان با هم بپیچی تا دقیقا دورهاشون یکی بشه و نسبت اولیه به ثانویه دقیقا یک به یک بشه، اون چن تایی کردن سیم اولیه و ثانویه برای کاهش اثر پوستی هست که به دلیل فرکانس بالا ایجاد میشه. این مطلب استفادهاز دوتا سلف جدا به جای ترانس رو امتحان کن ببین جواب میده. درسته گیت درست درایو شده فقط میمدته ترانس، هسته حلقوی سریع اشباع میشه، بعدش هسته به این کوچیکی، تا چند وات توان میتونه منتقل کنه؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط som1234 نمایش پست ها
      با بار بود یا بدون بار؟
      اول فیلم مدار قطع و بدون بار،بعد مدار وصل و بدون بار و بعد هم با بار
      چرا مقاومت گیت 5 اهم؟ قبلا فکر کنم با 47 اهم به نتایج خوبی رسیدید.
      مقاومت اسیلاتور هم قبلا 5.7 کیلو بود.
      با مقاومت گیت 5 اهم شکل موج گیت کمی بهتر میشه و ماسفت کمتر داغ میکنه

شکل موج پین 3 و پین 4 و همچنین
      سورس و پین 4
      را بذارید بهتر است تا شکل موجی که الان گذاشتید. (با کیفیت کم فیلم بگیرید)
      حتما
      شرمنده هر کاری کردم لینک پخش آنلاین نداد
      گوگل درایو هم آپلود نمیشد
      قوز بالا قوز هم شده این اینترنت

اگه شماتیک می ذاشتید الان این سوال جواب داده شده بود:
      مقادیر مقاومت و خازن بین پین 1 و 2 و همچنین فیدبک جریان چنده؟
      مقادیر مقاومت و خازن بین پین 1 و 2 به ترتیب 470 کیلو و 100 نانو(البته با همون مقادیر قبلی هم تست شد ولی اوعجاج همچنان بود)
      فیلتر جریان اگر منظورتون هست 100 کیلو(با یک کیلو بالای 3 آمپر جریان نمیداد)

ممنون و شبتون خوش

دلیل: ادغام دو پست برای جلوگیری از اسپم

نوشته اصلی توسط invlover نمایش پست ها
      اول که به پشتکارت تبریک میگم تو همین 50 تا صفحه به کمک دوستان به اندازه چند سال که خودت تنها میخواستی کار کنی مطلب یاد گرفتی
      ممنون،بله دقیقا

نوشته اصلی توسط invlover نمایش پست ها
      تو جایی از متن که فرستادی زده مدار با دوتا سلف جدا از هم، بازمیتونه کار کنه فقط کاز خازن c3 برجسته تر میشه، البته اگه اشتباه ترجمه نکرده باشم. منظورم اط دوبل کردن سیم این بود که اولیه و ثانویه رو بصورت همزمان با هم بپیچی تا دقیقا دورهاشون یکی بشه و نسبت اولیه به ثانویه دقیقا یک به یک بشه، اون چن تایی کردن سیم اولیه و ثانویه برای کاهش اثر پوستی هست که به دلیل فرکانس بالا ایجاد میشه. این مطلب استفادهاز دوتا سلف جدا به جای ترانس رو امتحان کن ببین جواب میده. درسته گیت درست درایو شده فقط میمدته ترانس، هسته حلقوی سریع اشباع میشه، بعدش هسته به این کوچیکی، تا چند وات توان میتونه منتقل کنه؟
      بازم ممنون،حتما تست میکنم

دیدگاه

اشباع هسته اینجوری میشه تو ضیح داد که میدان مغناطیسی هسته با افزایش جریان سیم پیچ ها افزایش پیدا میکنه، اما این افزایش حدی داره و ظرفیت هسته پر میشه و بعد از اون با افطایش جریان سیم پیچ ها میدان مغناطیسی هسته بیشتر نمیشه، در مورد گرم شدن هسته، هم تلفات سیم ها هسته رو داغ میکنه هم تلفات خود هسته(هیسترزیس و فوکو)

دیدگاه

هدف فقط گرم نشدن هسته نیست. گرم شدن ماسفت میتونه به علت اشباع هسته باشه. در مد پیوسته با توجه به تغییرات کم دامنه جریان و از این رو تغییرات کم دامنه چگالی شار، تلف هسته به طور کلی کم هست و تلفات سلف می تونه بیشتر به علت تلف مس باشه.
          این هم هست اگر میدونید برای تست مفیده

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mrh586 نمایش پست ها
            این هم هست اگر میدونید برای تست مفیده
            ابعاد یاشماره مدل؟

دیدگاه

اول فیلم مدار قطع و بدون بار،بعد مدار وصل و بدون بار و بعد هم با بار
              به نظر میاد مدار داره توسط فیدبک جربان کنترل میشه، نه فیدبک ولتاژ.
              حتما
              شرمنده هر کاری کردم لینک پخش آنلاین نداد
              گوگل درایو هم آپلود نمیشد
              قوز بالا قوز هم شده این اینترنت
              خواهش می کنم. لینک دانلود بذارید هم کافیه.
              مقادیر مقاومت و خازن بین پین 1 و 2 به ترتیب 470 کیلو و 100 نانو(البته با همون مقادیر قبلی هم تست شد ولی اوعجاج همچنان بود)
              پیشنهاد می کنم 150 کیلو و 100 پیکو بذارید.
              فیلتر جریان اگر منظورتون هست 100 کیلو(با یک کیلو بالای 3 آمپر جریان نمیداد)
              خازنش چنده؟
              ممنون و شبتون خوش
              شب شما هم خوش
              جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۰۱:۳۶ ۱۴۰۱/۰۸/۱۱.

دیدگاه

شکل موج پین 3 و پین 4
                سلام
                CT=14n و RT=4.7 و Rgate=5Ohm
                مقاومت فیلتر فیدبک 100 کیلو و خازن اون 470 پیکو
                مقاومت و خازن بین پین 1 و 2 به ترتیب 150 کیلو و 100 پیکو

pin3&4.mp4 - یو آپلود - آپلود عکس، فایل، آهنگ و فیلم رایگان و با لینک مستقیم و ماندگاری دائمی و سرعت بالا در آپلودسنتر عکس و فایل یوآپلود

سورس و پین 4
                pin4&source.mp4 - یو آپلود - آپلود عکس، فایل، آهنگ و فیلم رایگان و با لینک مستقیم و ماندگاری دائمی و سرعت بالا در آپلودسنتر عکس و فایل یوآپلود

و این هم ابعاد هسته

دیدگاه

سلام با این هسته فریت Ei, نتیجه چی شد؟

چقدر سایت ای سی ِای کند هست

دیدگاه

سلام
                    CT=14n و RT=4.7 و Rgate=5Ohm
                    مقاومت فیلتر فیدبک 100 کیلو و خازن اون 470 پیکو
                    مقاومت و خازن بین پین 1 و 2 به ترتیب 150 کیلو و 100 پیکو

pin3&4.mp4 - یو آپلود - آپلود عکس، فایل، آهنگ و فیلم رایگان و با لینک مستقیم و ماندگاری دائمی و سرعت بالا در آپلودسنتر عکس و فایل یوآپلود

pin4&source.mp4 - یو آپلود - آپلود عکس، فایل، آهنگ و فیلم رایگان و با لینک مستقیم و ماندگاری دائمی و سرعت بالا در آپلودسنتر عکس و فایل یوآپلود

و این هم ابعاد هسته
                    سلام علیکم
                    دلیل پیک های شدید سورس میتونه مقاومت گیت کم باشه.
                    چون مقاومت فیلتر فیدبک خیلی بالاست شکل موج پین 3 شباهتی به شکل موج سورس نداره. این فیلتر فقط باید پیکهای شدید را حذف کنه.
                    پیشنهادات من:
                    مقاومت فیلتر فیدبک 670 اهم و خازن اون 1n
                    مقاومت گیت 47 اهم.
                    این هسته هم به نظرم ابعادش برای یک طراحی اصولی خیلی کمه. ولی اگه فقط برای تست بخواید می شه با سیم نازک تر از حد اصولی پیچید که توش جا بشه. اگه فقط برای تست میخواید ببینید مشخصات برابر با PC47EI33/29/13-Z است:
                    [IMG][/IMG]
                    جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۱۴:۴۶ ۱۴۰۱/۰۸/۱۱.

دیدگاه

مقاومت فیلتر فیدبک 670 اهم و خازن اون 1n
                      مقاومت گیت 47 اهم.
                      با مقادیر فوق و مقادیری که قبلا فرموده بودید ، این فیلم برای پین3و4 هست
                      فقط مسئله ای که هست الان روی 14 ولت ، 3ولت افت داره هنگام اتصال بار و 7.1 آمپر هم جریان میداد

ID_20221102_155418.mp4 - یو آپلود - آپلود عکس، فایل، آهنگ و فیلم رایگان و با لینک مستقیم و ماندگاری دائمی و سرعت بالا در آپلودسنتر عکس و فایل یوآپلود

این هسته هم به نظرم ابعادش برای یک طراحی اصولی خیلی کمه. ولی اگه فقط برای تست بخواید می شه با سیم نازک تر از حد اصولی پیچید که توش جا بشه. اگه فقط برای تست میخواید ببینید مشخصات برابر با PC47EI33/29/13-Z است
                      بله ظاهرا همین مدل هست
                      چطور باید بپیچمش
                      همون دو رشته سیم رو از سمت پایه های فلزی شروع کنم به طرف بالا؟
                      چند دور باید بپیچم؟
                      چند میکروهانری مدنظرتون هست؟

دیدگاه

با مقادیر فوق و مقادیری که قبلا فرموده بودید ، این فیلم برای پین3و4 هست
                        فقط مسئله ای که هست الان روی 14 ولت ، 3ولت افت داره هنگام اتصال بار و 7.1 آمپر هم جریان میداد
                        ID_20221102_155418.mp4 - یو آپلود - آپلود عکس، فایل، آهنگ و فیلم رایگان و با لینک مستقیم و ماندگاری دائمی و سرعت بالا در آپلودسنتر عکس و فایل یوآپلود
                        مقاومت گیت؟
                        مقاومت شنت؟
                        اگه در بار کم هم پالسها مثل الان جا افتاده باشند احتمالا فیدبک ولتاژ کار نمی کنه چون به نظر مدار داره توسط فیدبک جریان کنترل میشه. برای اطمینان می تونید یکبار با اپتوکوپلر فیدبک بدید.
                        همچنین چون پین 3 خیلی نویز داره به نظر میاد هنوز بشه خازن یا مقاومت فیدبک جریان رو زیاد کرد البته نمی دونم ماسفت طاقت بیاره یا نه.
                        بله ظاهرا همین مدل هست
                        چطور باید بپیچمش
                        همون دو رشته سیم رو از سمت پایه های فلزی شروع کنم به طرف بالا؟
                        چند دور باید بپیچم؟
                        چند میکروهانری مدنظرتون هست؟
                        طبق محاسبات من حد اقل 9 دور (اولیه و ثانویه هر کدوم 9 دور) باشند با حدود 1.21mm فاصله هوایی به حدود 5 میکرو هانری می رسید. تعداد دور بیشتر فاصله هوایی کمتری احتیاج دارد ولی ممکنه داخل بوبین جا کم بیاد. در هر صورت حد اقل 9 دور لازمه تا در جریان پیک 40 آمپر اشباع نشه. اگه با LCR متر اندازه بگیرید و 5 میکرو هانری دقیقی نبود فاصله هوایی را میتونید تغییر بدید. تعداد رشته سیم های لیتز را هر چه می تونید بیشتر در نظر بگیرید طوری که بوبین پر شود. هر چند در اینصورت هم هنوز کافی نیست و تلف مس زیاده ولی خوب برای تست احتمالا مشکلی نداره.

دیدگاه

مقاومت گیت؟
                          همون 47 اهم که فرمودید
                          مقاومت شنت؟
                          5 تا مقاومت 0.1 موازی
                          همچنین چون پین 3 خیلی نویز داره به نظر میاد هنوز بشه خازن یا مقاومت فیدبک جریان رو زیاد کرد البته نمی دونم ماسفت طاقت بیاره یا نه.
                          اگه طاقت نیاره چاره چیست؟

دیدگاه

طبق محاسبات من حد اقل 9 دور (اولیه و ثانویه هر کدوم 9 دور) باشند با حدود 1.21mm فاصله هوایی به حدود 5 میکرو هانری می رسید. تعداد دور بیشتر فاصله هوایی کمتری احتیاج دارد ولی ممکنه داخل بوبین جا کم بیاد. در هر صورت حد اقل 9 دور لازمه تا در جریان پیک 40 آمپر اشباع نشه. اگه با LCR متر اندازه بگیرید و 5 میکرو هانری دقیقی نبود فاصله هوایی را میتونید تغییر بدید. تعداد رشته سیم های لیتز را هر چه می تونید بیشتر در نظر بگیرید طوری که بوبین پر شود. هر چند در اینصورت هم هنوز کافی نیست و تلف مس زیاده ولی خوب برای تست احتمالا مشکلی نداره.
                            اقا من یکم سیم داشتم که احتمالا 1.5mm هست
                            همینطوری و برای اینکه اندازش بیاد دستم پیچیدم دور ترانس،به زور 5 دور شد ولی LCR متر داره 30 میکرو نشون میده
                            هسته قبلی رو هم یه بار باهاش اندازه گرفتم(البته چند دور ازش کم کرده بودم)
                            عکس هر دو رو میزنم
                            نکنه من اشتباه دارم میخونم

دیدگاه

اقا من یکم سیم داشتم که احتمالا 1.5mm هست
                              همینطوری و برای اینکه اندازش بیاد دستم پیچیدم دور ترانس،به زور 5 دور شد ولی LCR متر داره 30 میکرو نشون میده
                              هسته قبلی رو هم یه بار باهاش اندازه گرفتم(البته چند دور ازش کم کرده بودم)
                              عکس هر دو رو میزنم
                              نکنه من اشتباه دارم میخونم
                              دقت کنید اندوکتانس مستقل از قطر سیم است. بنابراین تست اندوکتانس را با سیم نازک هم می تونید انجام بدید. در این حالت سیم پیچ دوم هم لازم نیست باشه. یعنی تا زمانی که مدار بازه بود و نبودش بی تاثیره.
                              فاصله هوایی رو چند گذاشتید؟ یا کلا بدون فاصله هواییه؟
                              دو تا تیکه را با چی کنار هم نگه داشتید. فکر کنم الانم بینشون فاصله باشه وکاملا چسبیده نباشند. درسته؟
                              1.21mm فاصله هوایی الزامیه.
                              روی LCR متر عدد 0.4 اهم همیشه ثابته یا این مقدار واقعی مقاومت سلفه؟
                              نمی دونم.
                              در ضمن از فیلم قبلی اگه فرض کنیم ولتاژ ورودی 27 ولته و سلف واقعا 30 میکروهانری باشه به نظر میاد مقاومت شنت الان حدود 0.0444 اهم باشه! یا اگه فرض کنیم مقاومت شنت 0.025 باشه اندوکتانس حدود 16.9uH بدست میاد.
                              باز اگه فرض کنیم اندازه واقعی دامنه ولتاژ 0.8 مقداریه که اسکوپ نشون میده:
                              اگه فرض کنیم ولتاژ ورودی 27 ولته و سلف واقعا 30 میکروهانری باشه به نظر میاد مقاومت شنت الان حدود 0.0352 اهم باشه! یا اگه فرض کنیم مقاومت شنت 0.025 باشه اندوکتانس حدود 21.1uH بدست میاد!
                              جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۲۱:۱۴ ۱۴۰۱/۰۸/۱۱.

دیدگاه

فاصله هوایی رو چند گذاشتید؟ یا کلا بدون فاصله هواییه؟
                                دو تا تیکه را با چی کنار هم نگه داشتید. فکر کنم الانم بینشون فاصله باشه وکاملا چسبیده نباشند. درسته؟
                                کاملا به هم چسبیده هستند
                                چیزی بینشون نزاشتم و با چیزی هم نچسبوندم
                                ولی دقت کردم کاملا روی هم باشند
                                روی LCR متر عدد 0.4 اهم همیشه ثابته یا این مقدار واقعی مقاومت سلفه؟
                                تا جایی که یادم میاد متغیره
                                ولی شاید به خاطر سیم و اتصالات و ... داره اینطوری نشون میده
                                در ضمن از فیلم قبلی اگه فرض کنیم ولتاژ ورودی 27 ولته و سلف واقعا 30 میکروهانری باشه به نظر میاد مقاومت شنت الان حدود 0.0444 اهم باشه! یا اگه فرض کنیم مقاومت شنت 0.025 باشه اندوکتانس حدود 16.9uH بدست میاد.
                                باز اگه فرض کنیم اندازه واقعی دامنه ولتاژ 0.8 مقداریه که اسکوپ نشون میده:
                                اگه فرض کنیم ولتاژ ورودی 27 ولته و سلف واقعا 30 میکروهانری باشه به نظر میاد مقاومت شنت الان حدود 0.0352 اهم باشه! یا اگه فرض کنیم مقاومت شنت 0.025 باشه اندوکتانس حدود 21.1uH بدست میاد!
                                الان مقاومت شنت 5 تا 0.1 اهم موازی هست که البته یک دیود هم باهاشون موازی شده(فست که فرمودید)
                                من مقاومت پین 3 رو تا یک کیلو و خازن رو تا 1.2 نانو زیاد کردم
                                نهایتا 4 ولت افت میرسه به 3 ولت افت و 1 آمپر هم بیشتر جریان میده
                                ولی ای کاش این معمای حرارت ماسفت حل میشد
                                خیلی بعید میدونم از سلف باشه چون با عوض کردن سلف های متعدد ، کوچکترین تغییری درش ایجاد نمیشه
                                حداقل باید بیشتر داغ میشد یا کمتر
                                یعنی سلف 10 میکروهانری با 100 میکرو هانری و متریال مختلف نبایستی یکم در حرارت تاثیر میگذاشت؟؟؟!!!
                                نمی دونم.
                                دوتا سوال دارم
                                1-ممکنه این حرارت به خاطر فرکانس ماسفت باشه؟یه چیزایی در مورد فرکانس در دیتاشیت ماسفت ها هست
                                2-میتوان به جای جناب ماسفت از IGBT استفاده نمود؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X