اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

افت ولتاژ در مدارت مبدل DC

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : افت ولتاژ در مدارت مبدل DC

نوشته اصلی توسط som1234 نمایش پست ها
    ولی اون میشه منبع جریان ها. کلا قضیه اش با این منبع ولتاژ متفاوته. حتی علامتش در تئوری مدار با منبع ولتاژ متفاوته. الان هم به نظرم بخواید اون رو بسازید کلا باید یه مسیر دیگه را دنبال کنیم با یه شماتیک متفاوت. به نظرم اینورترهای جوشکاری را میشه تاحدودی یه مثال عملی منبع جریان فرض کرد.
    یعنی من برای داشتن یه ولوم CC باید کل مدار رو تغییر بدم؟؟!!
    من فقط میخوام بتونم جریان رو محدود کنم
    مثلا الان این مدار برای 12 ولت اگه 11 آمپر میده برای شارژ یک باطری نمیخوام بیشتر از 1 آمپر بده

منظورم تغییر RT و CT بود.
    اون که برای تست بود و قابل تغییر
    من الان برام مهم اینه بفهمم ماسفت چه مشکلی داره

دیدگاه

نوشته اصلی توسط mrh586 نمایش پست ها
      یعنی من برای داشتن یه ولوم CC باید کل مدار رو تغییر بدم؟؟!!
      من فقط میخوام بتونم جریان رو محدود کنم
      مثلا الان این مدار برای 12 ولت اگه 11 آمپر میده برای شارژ یک باطری نمیخوام بیشتر از 1 آمپر بده
      دو نوع کنترل جریان می تونیم داشته باشیم:
      1- کنترل حد اکثر جریان منبع ولتاژ (ولتاژ ثابت)
      2- کنترل پیوسته جریان برای داشتن یک جریان مشخص ثابت در خروجی (این نوع منبع به صورت تئوری هیچ موقع نباید بدون بار باشه)
      به نظرم شما نوع اول را می خواید. اگه این طوره شما اول در همین مدار توان مورد نیازتون در خروجی را بدون مشکل برداشت کنید بعد محدود سازی قابل تنظیم جریان خروجی کار خاصی نداره.
      اون که برای تست بود و قابل تغییر
      من الان برام مهم اینه بفهمم ماسفت چه مشکلی داره
      به هر حال مشکل اسیلاتور میتونه پالسهای درایو ماسفت را مختل کنه و این هم می تونه باعث داغی ماسفت بشه (مثلا باطولانی شدن پالسها).
      شاید آخر سر نیاز باشه از یه ماسفت قوی تر هم استفاده کنید ولی به نظر برای تست ها همین ها خوبه چون در صورتی که مشکل از درایو شدنشون باشه سوختنشون پر هزینه نیست.

دیدگاه

به نظرم شما نوع اول را می خواید. اگه این طوره شما اول در همین مدار توان مورد نیازتون در خروجی را بدون مشکل برداشت کنید بعد محدود سازی قابل تنظیم جریان خروجی کار خاصی نداره.
        سلام
        ممنون از توضیحاتتون
        بله،هر موقع فرصت داشتید بزرگواری بفرمایید و توضیح بدید باید چه کنم
        برای تست ها مفیده و کمک کننده،اینطوری میتونم تنظیم کنم برای برخی موارد که کاری به حداکثر توان ندارم و صرفا میخوام شکل موجی رو ببینم،مدار زیاد جریان نده
        به هر حال مشکل اسیلاتور میتونه پالسهای درایو ماسفت را مختل کنه و این هم می تونه باعث داغی ماسفت بشه (مثلا باطولانی شدن پالسها).
        طولانی شدن پالسها یعنی کاهش فرکانس دیگه؟
        جالبه وقتی فرکانس رو میبرم بالا (حدود 70 کیلوهرتز)،حرارت ماسفت زیاد میشه
        در این صورت اگر مقاومت گیت رو افزایش بدم(در حد 100 اهم)،باز حرارت ماسفت میاد پایین،انگار داره با 20 کیلوهرتز کار میکنه

شاید آخر سر نیاز باشه از یه ماسفت قوی تر هم استفاده کنید ولی به نظر برای تست ها همین ها خوبه چون در صورتی که مشکل از درایو شدنشون باشه سوختنشون پر هزینه نیست.
        حق با شماست
        اگر ممکنه یکی دو مدل که فکر میکنید مناسب هستند بفرمایید
        یک سوال هم یادم هست یکی از دوستان در همین تاپیک مطرح کردند که برای منم سوال شد
        وات یا توان ماسفت چطور محاسبه میشه؟این عدد به چه کاری میاد؟
        جدیدترین ویرایش توسط mrh586; ۰۹:۲۵ ۱۴۰۱/۰۸/۰۷.

دیدگاه

سلام
          ممنون از توضیحاتتون
          بله،هر موقع فرصت داشتید بزرگواری بفرمایید و توضیح بدید باید چه کنم
          برای تست ها مفیده و کمک کننده،اینطوری میتونم تنظیم کنم برای برخی موارد که کاری به حداکثر توان ندارم و صرفا میخوام شکل موجی رو ببینم،مدار زیاد جریان نده
          سلام علیکم
          خواهش می کنم.
          محدود سازیکه بنده در نظر داشتم موقع رسیدن جریان خروجی به مقدار تنظیم شده کلا پالس های درایو ماسفت را قطع می کنه. برای منظوری که فرمودید شاید بشه بار را کم کنید ولی در هر حال شکل موج ها مستقل از بار نیستند.
          طولانی شدن پالسها یعنی کاهش فرکانس دیگه؟
          جالبه وقتی فرکانس رو میبرم بالا (حدود 70 کیلوهرتز)،حرارت ماسفت زیاد میشه
          در این صورت اگر مقاومت گیت رو افزایش بدم(در حد 100 اهم)،باز حرارت ماسفت میاد پایین،انگار داره با 20 کیلوهرتز کار میکنه
          ملاک فرکانس سوییچ زنی است. همون طور که در تست ها مشخص بود گاها مدار توسط فیدبک جریان با جا انداختن پالسهای اسیلاتور فرکانس سوییچ را کمتر از فرکانس اسیلاتور می کنه. در این صورت برای داشتن یک ولتاژ خروجی مشخص پالسها در مد پیوسته طولانی تر از حالت سوییچ زنی با فرکانس اسیلاتور می شند.

حق با شماست
          اگر ممکنه یکی دو مدل که فکر میکنید مناسب هستند بفرمایید
          چون پارامترهای زیادی برای طرح نهایی هنوز قطعی نیستند پیشنهادی ندارم.
          یک سوال هم یادم هست یکی از دوستان در همین تاپیک مطرح کردند که برای منم سوال شد
          وات یا توان ماسفت چطور محاسبه میشه؟این عدد به چه کاری میاد؟
          من هم این رو نمی دونم.
          جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۱۴:۲۴ ۱۴۰۱/۰۸/۰۷.

دیدگاه

چون پارامترهای زیادی برای طرح نهایی هنوز قطعی نیستند پیشنهادی ندارم.
            ممنون از توضحاتتون
            این مدت خیلی زحمت کشیدید
            لحن پاسخگوییتون رفت در مد یه بنده خدایی که قبلا باهاشون کار میکردم
            من نیتم از اول این بود بتونم زمینه رو برای کسانی که یه منبع تغذیه خوب و کارا و ماندگار و البته ارزان قیمت و قابل تعمییر ، میخوان فراهم کنم
            به هر حال از کمک و همکاریتون از این به بعد هم استفاده میکنم

دیدگاه

ممنون از توضحاتتون
              این مدت خیلی زحمت کشیدید
              لحن پاسخگوییتون رفت در مد یه بنده خدایی که قبلا باهاشون کار میکردم
              من نیتم از اول این بود بتونم زمینه رو برای کسانی که یه منبع تغذیه خوب و کارا و ماندگار و البته ارزان قیمت و قابل تعمییر ، میخوان فراهم کنم
              به هر حال از کمک و همکاریتون از این به بعد هم استفاده میکنم
              خواهش می کنم.
              باز هم اگه در این مدت راهنمایی یا پیشنهاد نادرستی از طرف من بود و موجب هر گونه خسارات مادی، اتلاف وقت یا هر ضرر و ناراحتی برای شما شدم شما بر من ببخشید.
              عدم پیشنهاد ماسفت هم به خاطر این بود که پیشنهادی که در موردش مطمئن باشم نداشتم.
              نیت و پشت کارتون قابل تحسین است.
              در پناه خداوند باشید.
              جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۲۱:۳۶ ۱۴۰۱/۰۸/۰۷.

دیدگاه

باز هم اگه در این مدت راهنمایی یا پیشنهاد نادرستی از طرف من بود و موجب هر گونه خسارات مادی، اتلاف وقت یا هر ضرر و ناراحتی برای شما شدم شما بر من ببخشید.
                نفرمایید،لطف شماست
                نیت و پشت کارتون قابل تحسین است.
                ممنون
                در پناه خداوند باشید.
                به همچنین،شاد و سلامت باشید

اگر مقدوره لطفا جواب بدید
                اینکه با زیاد شدن مقاومت گیت،افت ولتاژ کم و جریان دهی زیاد میشه،نشانه چه چیزی میتونه باشه؟

دیدگاه

اگر مقدوره لطفا جواب بدید
                  اینکه با زیاد شدن مقاومت گیت،افت ولتاژ کم و جریان دهی زیاد میشه،نشانه چه چیزی میتونه باشه؟
                  سلام
                  ممکنه در مقاومت گیت کم شکل موج اسیلاتور و بنابراین شکل موج پالس های خروجی آی سی تحت تاثیر جریان درایو ماسفت بهم بریزه (برای جلوگیری از این تاثیر قبلا مدار دو ترانزیستوری را پیشنهاد دادم) و با زیاد کردن مقاومت گیت این تاثیر کمتر بشه. هر چند زیاد کردن مقاومت گیت هم خودش میتونه باعث کند شدن سرعت سوییچ و لذا تلفات روی ماسفت بشه.
                  جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۲۰:۴۶ ۱۴۰۱/۰۸/۰۸.

دیدگاه

سلام
                    ممکنه در مقاومت گیت کم شکل موج اسیلاتور و بنابراین شکل موج پالس های خروجی آی سی تحت تاثیر جریان درایو ماسفت بهم بریزه (برای جلوگیری از این تاثیر قبلا مدار دو ترانزیستوری را پیشنهاد دادم) و با زیاد کردن مقاومت گیت این تاثیر کمتر بشه. هر چند زیاد کردن مقاومت گیت هم خودش میتونه باعث کند شدن سرعت سوییچ و لذا تلفات روی ماسفت بشه.
                    سلام
                    یک کشف مهم
                    وقتی پراب اسکوپ به پین ۳ وصل باشه،جریان دهی مدار خیلی بیشتر میشه و افت ولتاژ
                    کمتر!!!!!!!!!
                    چرا آخه
                    اگر خاطرتون باشه در یکی از پست ها عرض کردم که بازدهی مدار با مقادیر کاملا
                    ثابت ،بعضی وقت ها کم و زیاد میشه و فرمودید احتمالا داغ کردن ماسفت باعث این
                    مسئله هست،الان فهمیدم با اتصال یا عدم اتصال پراب به پین ۳ بازدهی متفاوت میشه
                    باید چه کرد
                    در حالتی که پراب اسکوپ متصل بود و روی 1X ،مقاومت دو سر پراب حدود 2 مگااهم بود

دیدگاه

سلام
                      یک کشف مهم
                      وقتی پراب اسکوپ به پین ۳ وصل باشه،جریان دهی مدار خیلی بیشتر میشه و افت ولتاژ
                      کمتر!!!!!!!!!
                      چرا آخه
                      اگر خاطرتون باشه در یکی از پست ها عرض کردم که بازدهی مدار با مقادیر کاملا
                      ثابت ،بعضی وقت ها کم و زیاد میشه و فرمودید احتمالا داغ کردن ماسفت باعث این
                      مسئله هست،الان فهمیدم با اتصال یا عدم اتصال پراب به پین ۳ بازدهی متفاوت میشه
                      باید چه کرد
                      در حالتی که پراب اسکوپ متصل بود و روی 1X ،مقاومت دو سر پراب حدود 2 مگااهم بود
                      سلام علیکم
                      ببخشید اگه احتمال درست نبوده. به هر حال شما هم اون موقع این شرایطی که الان گفتید رو اشاره ای نکردید.
                      تغییری جریان دهی تحت اثر پراب می تونه به خاطر خاصیت خازنی موجود در دو سر پراب در حال اتصالش به اسکوپ باشه و در این صورت مثل افزایش خازن فیدبک جریان رفتار می کنه. بنابراین ممکنه با افزایش خازن فیدبک جریان و در عدم اتصال پراب به پین 3 هم جریان دهی بیشتر بشه. بدیهی است در این صورت حضور پراب با خازن فیدبک جریان افزایش یافته مثل افزایش بیشتر خازن فیدبک خواهد بود. در هر حال افزایش خازن معادل بین پین 3 و زمین اثر فیدبک جریان را کم می کند و ممکن است باعث سوختن ماسفت شود.

دیدگاه

تغییری جریان دهی تحت اثر پراب می تونه به خاطر خاصیت خازنی موجود در دو سر پراب در حال اتصالش به اسکوپ باشه
                        این هم یک تجربه
                        خب چطور میشه این اثر رو خنثی کرد،چون برای تست ها خیلی مخربه
                        سر این قضیه من دوتا ماسفت سوزوندم
                        جدیدترین ویرایش توسط mrh586; ۱۸:۰۶ ۱۴۰۱/۰۸/۰۹.

دیدگاه

این هم یک تجربه
                          خب چطور میشه این اثر رو خنثی کرد،چون برای تست ها خیلی مخربه
                          سر این قضیه من دوتا ماسفت سوزوندم
                          شاید بشه بجاش شکل موج سورس را بگیرید. به نظر من در این صورت تاثیر پراب میتونه ناچیز باشه . هر چند شکل موج پین 3 و سورس دقیقا با هم یکسان نیستند.
                          البته اینها نظر منه و ممکنه باز در آینده شما بخواید نقضش کنید. در هر صورت هر پیشنهادی که من میدم مسئولیت انجام و نتیجه گیریش با خودتونه. یعنی مثلا ممکنه پراب که روی سورس باشه رفتار مدار درست باشه ولی وقتی برداریدش رفتار مدار به هم بخوره. این حالت را دیگه من نمی تونم پیش بینی کنم یا عدم بروزش را تظمین کنم.
                          جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۲۱:۳۴ ۱۴۰۱/۰۸/۰۹.

دیدگاه

شاید بشه بجاش شکل موج سورس را بگیرید. به نظر من در این صورت تاثیر پراب میتونه ناچیز باشه . هر چند شکل موج پین 3 و سورس دقیقا با هم یکسان نیستند.
                            البته اینها نظر منه و ممکنه باز در آینده شما بخواید نقضش کنید. در هر صورت هر پیشنهادی که من میدم مسئولیت انجام و نتیجه گیریش با خودتونه. یعنی مثلا ممکنه پراب که روی سورس باشه رفتار مدار درست باشه ولی وقتی برداریدش رفتار مدار به هم بخوره. این حالت را دیگه من نمی تونم پیش بینی کنم یا عدم بروزش را تظمین کنم.
                            من هیچ موقع از هیچ کسی که لطف میکنه و بنده رو راهنمایی میکنه هیچگونه تضمینی نمیخوام
                            و تمام مسئولیت هر گونه خسارت احتمالی با خودم هست
                            سوال کردم میشه این اثر خازنی رو خنثی کرد یا نه چون نه فقط این مدار بلکه ممکنه در آینده و برای کارهای دیگه هم غلط انداز بشه،خسارت نه ها چون اصلا مهم نیست ولی اینکه وسیله ای که باید راهنمایی کنه غلط انداز بشه خیلی بده
                            حالا اگر راهی هست بفرمایید

دیدگاه

من هیچ موقع از هیچ کسی که لطف میکنه و بنده رو راهنمایی میکنه هیچگونه تضمینی نمیخوام
                              و تمام مسئولیت هر گونه خسارت احتمالی با خودم هست
                              سوال کردم میشه این اثر خازنی رو خنثی کرد یا نه چون نه فقط این مدار بلکه ممکنه در آینده و برای کارهای دیگه هم غلط انداز بشه،خسارت نه ها چون اصلا مهم نیست ولی اینکه وسیله ای که باید راهنمایی کنه غلط انداز بشه خیلی بده
                              حالا اگر راهی هست بفرمایید
                              البته این مشکل ممکنه همه جا اینقدر مخرب نباشه و بیشتر روی خازن های کم ظرفیت و نقاط امپدانس بالا روی مدار اثر کنه.
                              پیشنهاد های من:
                              یکبار با همون کابل گیره ای اسکوپ قبلی روی این اسکوپ تست کنید ببینید اثر بار گذاری اسکوپ در این حالت کمتر از حالت استفاده از پراب نمیشه.
                              با پراب روی X10 هم تست کنید ببینید چطوره.
                              قبلا با چرخوندن پیچ پراب فرمودید تغییری در نمایش شکل موج پالس های مستطیلی PWM ژنراتور داخلی اسکوپ ایجاد نشده.
                              ببینید آیا شکل موج های ماژول PWM با تنظیم روی دیوتی 50 درصد و فرکانس های بالاتر از فرکانس PWM ژنراتور داخلی اسکوپ، هم با چرخوندن پیچ پراب شکلشون بی تغییر میمونه. اگه تغییر می کرد پیچ رو طوری تنظیم کنید که اسکوپ شکل موج مستطیلی تمیزی را نشون بده.
                              اگر در تست فوق چرخوندن پیچ روی شکل موج های ماژول هم بی تاثیر بود پراب را از کانکتور اسکوپ در بیارید و با LCR متر خازن بین زمین و نوک پراب را اندازه بگیرید و با چرخوندن پیچ پراب روی کمترین مقدار تنظیمش کنید. بعد ببینید اثر بارگذاریش روی مدار کمتر میشه یا نه. کمترین و بیشترین مقدار قابل تنظیم هم ببینید چنده.
                              جدیدترین ویرایش توسط som1234; ۰۱:۱۹ ۱۴۰۱/۰۸/۱۰.

دیدگاه

یکبار با همون کابل گیره ای اسکوپ قبلی روی این اسکوپ تست کنید ببینید اثر بار گذاری اسکوپ در این حالت کمتر از حالت استفاده از پراب نمیشه.
                                ممنون
                                همه رو با LCR متر اندازه گیری کردم
                                پراب اسکوپ قبلی 36 پیکوفاراد(پیچ تنظیم هم نداره)
                                این پراب های جدید هم در حالت 1X از 88 تا 149 پیکوفاراد نشون داد
                                و در حالت 10X اصلا چیزی نشون نداد
                                من فیلم های زیادی از این اسکوپ دیدم که در یکی از اون ها با چرخوندن پیچ پراب،شکل موج ها خیلی تغییر میکرد
                                ولی با همون تنظیمات اینکاررو انجام دادم و هیچ تغییری حاصل نشد
                                ممکنه خود اسکوپ هم خاصیت خازنی داشته باشه؟

یه مسئله دیگه این که من مداررو با یک ماسفت امتحان کردم و هر کاری بگید کردم ، از تغییر مقادیر گیت و رزوناتور و ...و گذاشتن و برداشتن پوش پول و ....
                                ولی شکل موج ها موقع اتصال بار خیلی به هم ریختگی داشت
                                وقتی یه مدل ماسفت دیگه استفاده کردم ، مشکل حل شد
                                دلیلش چی میتونه باشه؟

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X