اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اوسیلوسکوپ با رزبری‌پای پیکو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط epsi1on نمایش پست ها
    بله فقط شرطش اینه که برنامه ی pc به قدر کافی منعطف باشه. منعطف شدن برنامه یعنی افزایش پیچیدگی، و افزایش پیچیدگی همونیه که توی کارهای صنعتی بهش میگن افزایش تصاعدی هزینه. پس به نظرم اول برنامه منعطف درست بشه بعد با stm8 سازگار بشه. چون این نسخه‌ی الان نسخه‌ی POC هست. برنامه جدید به نظرم بهتره دوباره نوشته بشه یا حداقل بازنگری مهمی توش بشه.
    کاش شما و دوستمون axiom این برنامه حال حاظر رو یک چک میکردین نظر میدادید در موردش.
    فقط یک رزبری پیکو میخواد و یک بِرِدبورد و بجای کلید هم سیم جامپر میشه زد تا کارکرد اصلی رو ببینید.
    خب اگر نرم افزار با سخت افزار های مختلف سازگار بشه ، کار برای توسعه سخت افزار راحت تر میشه.
    خودم الان رزبری پای پیکو ندارم ،
    اگر رزبری پای پیکو مبدل ADC خوبی داشت خودم میخریدم و استفاده میکردم ، ولی خب به هر حال در مقابل رقبا چندان در این زمینه عالی عمل نکرده.
    همچنین قرار نیست این پروژه فقط روی سخت افزار رزبری پای پیکو بمونه.
    ​​​​​​به هر حال یکی از آشنا ها رزبری پای پیکو دارن ، ببینم قرض میدن یا نه.
    شماتیک مدار آنالوگ که زحمت کشیدین ویرایش کردین هم دیدم .
    مد‌ نظر خودم این بود که از ۲ مرحله آپ امپ و مالتی پلکس استفاده بشه ، یکی برای ضرایب ۱-۲-۵ و دیگری برای ضرایب 1V-100mV-10mV .
    از نظر کلی فعلا پروژه داره خوب پیش میره.

دیدگاه

نوشته اصلی توسط axiom2600 نمایش پست ها
      محبت کنید یکم صبر کنید برای شماتیک تا بررسی کنم احتمالا چند تا تغییرات پیشنهاد بدم
      ضرایب تقویت و تضعیف قبلا هم گفته بودم بر اساس iEEE بایستی دارای استپ های مشخص باشه
      اتصال گراند هم باید حتما باشه ، بصورت نرم افزاری امکان پذیره اما پیشنهاد من اینه بصورت فیزیکی هم باشه
      اپسیلون جان یه زحمت بکشید روی UI و کنترلرهای اون یه حرکت بزنید ولوم ها و سلکتور ها رو بچینید ممنون میشم ، قرار نیست الان کار کنند ، قبل گفتم فقط تقسیم زمانی و تریگر مهمترینه
      مرسی،​ من هم خیلی دوست دارم اوسیلوسکوپ مطابق با استاندارد باشه. ولی از اونجایی که خودم تاحالا با اوسیلوسکوپ واقعی کار نکردم (دروغ نگم ۲-۳ بار از نزدیک دیدم، شایدم یکی دوبار دست زده باشم) درک یک سری از مسایل برام ممکن نیست. من رشته تحصیلیم مهندسی الکترونیک نبوده. و این برنامه رو هم در شروع برای کار شخصی خودم درست کردم (روی طرحی کار میکنم). برای همین احتمالا اصلا استاندارد نیست. ولی اگر شما درست برام شرح بدین (فرض کنید یک تازه‌کار هستم و در اون سطح توضیح بدید) منم سعی میکنم تغییراتی که شما میگید رو پیاده کنم. الان مثلا ولوم و سلکتور برای چه کاری هستن؟ نمیدونم این UI حال حاظر اصلا متناسب با این کنترلها هست یا نه.

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
      خب اگر نرم افزار با سخت افزار های مختلف سازگار بشه ، کار برای توسعه سخت افزار راحت تر میشه.
      اون که بله، الان معماری برنامه یک جورایی شی‌گرا هست. و قسمت ارتباط با میکرو هم abstract شده و اضافه کردن ساپورت برای میکرو‌ی دیگه سخت نیست. ولی خوب هنوز اونقدر abstract نشده که به راحتی بشه این کارو کرد. البته تغریبا هم کارش تموم شده.

مد‌ نظر خودم این بود که از ۲ مرحله آپ امپ و مالتی پلکس استفاده بشه ، یکی برای ضرایب ۱-۲-۵ و دیگری برای ضرایب 1V-100mV-10mV .
      بله اینطوری حتما بهتره.

دیدگاه

شماتیک مدار آنالوگ که زحمت کشیدین ویرایش کردین هم دیدم .
        من فکر کردم شما فرصت نداشتید که طرح رو تموم کنید اگر میدونستم فرصت میکنید دست نمیزدم.
        راستی دارم یک شبیه ساز میزارم روی برنامه که دیگه لازم نباشه حتما با پیکو تست بشه. فکر کنم این چند روزه آماده بشه.

دیدگاه

مرسی،​ من هم خیلی دوست دارم اوسیلوسکوپ مطابق با استاندارد باشه. ولی از اونجایی که خودم تاحالا با اوسیلوسکوپ واقعی کار نکردم (دروغ نگم ۲-۳ بار از نزدیک دیدم، شایدم یکی دوبار دست زده باشم) درک یک سری از مسایل برام ممکن نیست. من رشته تحصیلیم مهندسی الکترونیک نبوده. و این برنامه رو هم در شروع برای کار شخصی خودم درست کردم (روی طرحی کار میکنم). برای همین احتمالا اصلا استاندارد نیست. ولی اگر شما درست برام شرح بدین (فرض کنید یک تازه‌کار هستم و در اون سطح توضیح بدید) منم سعی میکنم تغییراتی که شما میگید رو پیاده کنم. الان مثلا ولوم و سلکتور برای چه کاری هستن؟ نمیدونم این UI حال حاظر اصلا متناسب با این کنترلها هست یا نه.

اون که بله، الان معماری برنامه یک جورایی شی‌گرا هست. و قسمت ارتباط با میکرو هم abstract شده و اضافه کردن ساپورت برای میکرو‌ی دیگه سخت نیست. ولی خوب هنوز اونقدر abstract نشده که به راحتی بشه این کارو کرد. البته تغریبا هم کارش تموم شده.

بله اینطوری حتما بهتره.
          در حال حاضر اگر نرم افزار از COM پشتیبانی کنه ارتباط با میکروکنترلر های معمولی راحت تر میشه.
          در مورد شماتیک ، اتفاقا علاقه دارم شماتیک این پروژه رو توسعه بدم ، ولی گاهی اوقات مشکلات شخصی پیش میاد که نمیذارن به این کار برسم.
          فعلا بخش آنالوگ رو به اینجا رسوندم :
          RP-Pico-Scope.pdf - یو آپلود - آپلود عکس، فایل، آهنگ و فیلم رایگان و با لینک مستقیم و ماندگاری دائمی و سرعت بالا در آپلودسنتر عکس و فایل یوآپلود

خوشحال میشم شما و دیگر دوستان نگاهی بهش بندازید ، اگر موافق هستید در گیت هاب بذارمش و فایل های شماتیک قدیمی رو حذف کنم.
          جدیدترین ویرایش توسط HS1386; ۱۸:۴۸ ۱۴۰۳/۰۸/۱۴.

دیدگاه

خوشحال میشم شما و دیگر دوستان نگاهی بهش بندازید ، اگر موافق هستید در گیت هاب بذارمش و فایل های شماتیک قدیمی رو حذف کنم.
            به نظرم خیلی خوبه. اگرچه من بعضی جاهاش رو سوادم نمیکشه و متوجه نمیشم، ولی به نظرم بسیار چیز خوبی شده. اگه لطف کنین prش رو روی گیت هاب بزارید (جایگزین فایل قبلی) که خیلی خوب میشه.
            این شماتیک به نظر خیلی اصولی و باکیفیت میاد. به نظر میاد برای فرکانس‌های بالاتر هم به خوبی جواب میده. نمیدونم چقدر درست میگم...

دیدگاه

شبیه ساز ADC رو روی برنامه گذاشتم. الان دیگه لازم نیست حتما با پیکو امتحان کنید.
              با Visual Studio میتونید سورس رو کامپایل و اجرا کنید و کارکرد برنامه رو ببینید. سورس روی گیت‌هاب آپدیت هست
              این برنامه با در نظر گرفتن دو تا قابلیت درست شده: یکی سرعت بالا و یکی براحتی اضافه شدن سخت‌افزار جدید.
              جدیدترین ویرایش توسط epsi1on; ۱۴:۱۶ ۱۴۰۳/۰۸/۱۵.

دیدگاه

آیا میخواید کامپایل شده اش رو هم بزارم؟

دیدگاه

آیا میخواید کامپایل شده اش رو هم بزارم؟
                  اگر براتون مقدور هست نرم افزار کامپایل شده رو قرار بدید ، کار ما رو راحت تر میکنید.
                  خودم Visual Studio ندارم ( بجاش Visual Studio Code دارم که صرفا یک ادیتور هست و با استفاده از پلاگین برای برنامه نویسی میکروکنترلر ازش استفاده میکنم )
                  با داشتن صرفا سورس کد نرم افزار فقط میتونم از کامپایلر آنلاین C# برای اجرای نرم افزار استفاده کنم.

دیدگاه

اگر براتون مقدور هست نرم افزار کامپایل شده رو قرار بدید ، کار ما رو راحت تر میکنید.
                    خودم Visual Studio ندارم ( بجاش Visual Studio Code دارم که صرفا یک ادیتور هست و با استفاده از پلاگین برای برنامه نویسی میکروکنترلر ازش استفاده میکنم )
                    با داشتن صرفا سورس کد نرم افزار فقط میتونم از کامپایلر آنلاین C# برای اجرای نرم افزار استفاده کنم.
                    GitHub is where people build software. More than 150 million people use GitHub to discover, fork, and contribute to over 420 million projects.

فایل debug.zip رو دانلود کنید با حجم ۲ مگابایت
                    فایلی بنام SimpleOsciloscope.UI.exe داخلش هست که باید اجرا بشه. دوستان اگر مشکلی به دیدتون میخوره بگید حل میکنیم...

دیدگاه

میخواستم یک عدد اوسیلوسکوپ 6022be هانتک بخرم. من زیاد از مباحث انالوگ سر در نمیارم، ولی وقتی شماتیک هانتک رو دیدم، دیدم با اینکه چیز زیادی از انالوگ سر در نمیارم ولی شماتیکش اینقدر ساده بود که کلیاتش رو متوجه شدم. کلا حدود ۶ تا آیسی داشت، اصل هاش یک چیپ ad9288 و یک cd4051 و یک چیپ usb و دوتا اپ امپ برای ورودی و یک آیسی دیگه بود و فکر کنم بقیه قطعاتش پسیو هست. قیمتش خیلی بالاست نسبت به قطعاتش، به نظرم اصلا نمی ارزه.
                      به نظرتون میشه بجای هزینه حدود ۳ تومنی برای 6022، هزینه رو بزارم و یکدونه بسازم؟ اینطوری میشه با این نرم افزار هم سازگارش بشه... به نظر شما امکانش هست؟

دیدگاه

GitHub is where people build software. More than 150 million people use GitHub to discover, fork, and contribute to over 420 million projects.

فایل debug.zip رو دانلود کنید با حجم ۲ مگابایت
                        فایلی بنام SimpleOsciloscope.UI.exe داخلش هست که باید اجرا بشه. دوستان اگر مشکلی به دیدتون میخوره بگید حل میکنیم...
                        نرم افزار رو دانلود و اجرا کردم ، رابط کاربری ساده و قابل فهمی داره.
                        ظاهرا الگوریتم نمایش شکل موج طوری هست که چند صد میلی ثانیه پردازش انجام میده و بعد شکل موج رو نمایش میده ، اگر نمایش شکل موج Real Time باشه خیلی بهتر میشه.
                        خط شکل موج هم همونطور که قبلا گفتم اگر به رنگ زرد و پیوسته باشه خیلی بهتره. خطوط شطرنجی مربوط به دیویژن هم فقط برای محور افقی و مربوط به ولتاژ وجود داره ، بد نیست خطوط عمودی هم اضافه بشن و البته ترجیحا رنگش طوسی باشه ( این مورد خیلی مهم نیست )
                        باکس مشکی نمایش شکل موج هم اونطوری که دیدم نسبت عرض و ارتفاعش 1:1 هست ، اگر کمی عریض تر و مثلا نسبت 3:4 باشه بازم بهتر میشه، سمت چپ باکس مشکی هم یک ناحیه سفید وجود داره که ظاهرا کاربرد خاصی نداره و به نظرم بهتره یک سری دکمه ها داخلش جاسازی بشن. اینکه با بردن اشاره گر موس ولتاژ نقطه نمایش داده میشه هم به نظرم امکان نسبتا نو آورانه ای هست.
                        وقتی به بخش نمایش THD و FFT رفتم چند لحظه جاخوردم ، نسبت به اینکه نرم افزار در حال توسعه هست عالیه و کیفیت نمایش خوبی داره ، هر چند باگ های ریزی داره و هر ازگاهی خطا میزنه.
                        حالت تاریک ( دارک مود ) با رنگ زمینه نوک مدادی ، و نمایش یک پنجره لود و معرفی قبل بالا اومدن نرم افزار هم جزو امکانات اختیاری هست که اگر اضافه بشه به جذابیت نرم افزار اضافه میشه.
                        البته این چیزایی که بالا نوشتم صرفا برداشت و پیشنهاد های شخصی بنده هست و خدای نکرده بد برداشت نکنید.
                        /*---------------*/
                        در مورد اسیلوسکوپ هانتک که گفتید ، نباید انتظار یک سخت افزار Hi Tec و پیشرفته از یک کارت اسیلوسکوپ 3 میلیون تومنی داشته باشید ، اگر این پروژه به خوبی پیش بره ، یک
                        چیزی در مایه های همون کارت اسیلوسکوپ خواهیم داشت ، و اگر دوستانی محبت کنن سخت افزار رو بر روی FPGA پورت کنن چیزی فراتر از اون کارت اسیلوسکوپ خواهیم داشت.
                        ویرایش :
                        جدیدترین تغییراتی که در شماتیک اعمال کردم رو در گیت هاب گذاشتم و Pull Request هم دادم.
                        جدیدترین ویرایش توسط HS1386; ۲۰:۵۱ ۱۴۰۳/۰۸/۱۶.

دیدگاه

خوبی گیت‌هاب اینه که چیزای جالبی روش پیدا میشه. مثلا این دوتا پروژه هردو از fpga استفاده کردن

Design, Documentation, Schematic, Board, Code files for the FPGA Oscilloscope project using an Altera Cyclone III FPGA. - agural/FPGA-Oscilloscope

معمولا گیتهاب برای پروژه‌های اوپن سورس هیت، یعنی تمام سورس کد باید باز باشه. نمیدونم این دوتا پروژه چقدر از سورس رو گذاشتن روی گیت‌هاب و چقدرش رو نزاشتن...

تنها محدودیت این برنامه‌ی UI که داریم توسعه میدیم اینه که فقط دیتای livestream رو پردازش میکنه. اگر بخواد تریگر روی میکرو انجام بشه این برنامه احتمالا کارایی نداره و باید یک برنامه دیگه نوشته بشه.

دیدگاه

جدیدترین تغییراتی که در شماتیک اعمال کردم رو در گیت هاب گذاشتم و Pull Request هم دادم.
                            اگر ایرادی نداره من یک نسخه از این شماتیک رو بردارم پیکو رو بزنم تنگش و یک بورد برای خودم درست کنم؟ فقط شماتیک و فایلهاش رو توی کدوم فولدر بزارم با این قاطی نشه؟

ادیت: راستی توی قسمت 5v LC filter یک 5VA هست ولی ورودی 3V3 ADC Reference بعنوان ورودی 5V استفاده شده. میشه va استفاده بشه بعنوان ورودی این قسمت؟​
                            جدیدترین ویرایش توسط epsi1on; ۱۰:۰۲ ۱۴۰۳/۰۸/۱۹.

دیدگاه

اگر ایرادی نداره من یک نسخه از این شماتیک رو بردارم پیکو رو بزنم تنگش و یک بورد برای خودم درست کنم؟ فقط شماتیک و فایلهاش رو توی کدوم فولدر بزارم با این قاطی نشه؟

ادیت: راستی توی قسمت 5v LC filter یک 5VA هست ولی ورودی 3V3 ADC Reference بعنوان ورودی 5V استفاده شده. میشه va استفاده بشه بعنوان ورودی این قسمت؟​
                              در نقشه 5VA رو به عنوان تغذیه آنالوگ استفاده کردم ، دلیل اینکه تغذیه بخش Reference رو از 5V عادی گرفتم هم این بود که بار زیادی روی 5VA نیوفته.
                              در‌ عمل اینکه کدوم بهتر باشه بستگی به خیلی عوامل مثل طراحی PCB و کیفیت خازن های صافی و... داره.
                              و اینکه از نظرم ایرادی نداره که شماتیک رو ویرایش کنید و بذارید ، ترجیحا یک پوشه با اسم V2.1.1_RP یا مشابه درست کنید و داخلش اضافه کنید.
                              و اینکه لطف کنید ببینید چه در فایل شماتیک Kicad و چه در فایل PDF شماتیک ، پایه آند D5 به 5VA- وصل باشه ، چون در یکی از ویرایش ها اتفاقی به GND وصل کرده بودم ، و دقیق یادم نمیاد که Pull Request رو قبل از اصلاح شماتیک ایجاد کردم یا بعدش.

دیدگاه

در نقشه 5VA رو به عنوان تغذیه آنالوگ استفاده کردم ، دلیل اینکه تغذیه بخش Reference رو از 5V عادی گرفتم هم این بود که بار زیادی روی 5VA نیوفته.
                                در‌ عمل اینکه کدوم بهتر باشه بستگی به خیلی عوامل مثل طراحی PCB و کیفیت خازن های صافی و... داره.
                                و اینکه از نظرم ایرادی نداره که شماتیک رو ویرایش کنید و بذارید ، ترجیحا یک پوشه با اسم V2.1.1_RP یا مشابه درست کنید و داخلش اضافه کنید.
                                و اینکه لطف کنید ببینید چه در فایل شماتیک Kicad و چه در فایل PDF شماتیک ، پایه آند D5 به 5VA- وصل باشه ، چون در یکی از ویرایش ها اتفاقی به GND وصل کرده بودم ، و دقیق یادم نمیاد که Pull Request رو قبل از اصلاح شماتیک ایجاد کردم یا بعدش.
                                شماتیک جدید رو توی یک فولدر جدا گذاشتم و آنود D5رو هم تصحیح کردم. ممنون.
                                فقط یک سوال، آیا شما در نظر دارید روی این شماتیک میکرو هم بزارید یا به همین رو باید تکمیل شده در نظر گرفت؟ برای این میپرسم که برنامه رو تست کنم با شبیه ساز ببینم میتونه اون سرعت ADC رو پشتبانی کنه یا نه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X