اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

اوسیلوسکوپ با رزبری‌پای پیکو

Collapse
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

نوشته اصلی توسط epsi1on نمایش پست ها

شماتیک جدید رو توی یک فولدر جدا گذاشتم و آنود D5رو هم تصحیح کردم. ممنون.
    فقط یک سوال، آیا شما در نظر دارید روی این شماتیک میکرو هم بزارید یا به همین رو باید تکمیل شده در نظر گرفت؟ برای این میپرسم که برنامه رو تست کنم با شبیه ساز ببینم میتونه اون سرعت ADC رو پشتبانی کنه یا نه.
    این شماتیک هم به مرور دچار تغییرات جزئی خواهد شد ، ولی بعید میدونم که لازم باشه تغییر بزرگ و کلی درونش ایجاد بشه.
    یک مربع Coming Soon که گذاشتم هم اشاره به همین موضوع داره ( استفاده از آپ امپ های سریع برای نسخه های پیشرفته تر ) ولی از نظر کلی میتونید شماتیک فعلی رو عملی هم استفاده کنید و مشکل خاصی هم وجود نداشته باشه ، فقط باید حواستون به محدودیت سرعت TL084 ( مخصوصا انواع تقلبی ) باشه.
    در کل شماتیک فعلی نسخه پایدار هست و میتونید روش حساب باز کنید.
    به پیشنهاد جناب axiom هم در نسخه بعدی شماتیک
    کوپلینگ GND هم اضافه خواهد شد چون برای کالیبره کردن واقعا ضروریه.
    و رله رو هم با قطعات نیمه هادی ( مثل اپتو کوپلر و اپتو ماسفت ) عوض خواهم کرد ، البته به شرطی که قطعه جایگزین رو بشه در ایران با قیمت مناسب پیدا کرد ، وگرنه همچنان از رله استفاده خواهد شد.
    ضمنا چیزی که برام مقداری جالبه این هست که برای پروژه از هیچ لایسنس منبع باز استفاده نکردید ، آیا دلیل خاصی داره؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط HS1386 نمایش پست ها
      ضمنا چیزی که برام مقداری جالبه این هست که برای پروژه از هیچ لایسنس منبع باز استفاده نکردید ، آیا دلیل خاصی داره؟
      نه دلیل خاصی نداره. لایسنسش رو GPL V3 تنظیم کردم.

ضمنا ممنون بابت توضیحات...

دیدگاه

راستی برنامه الان از لحاظ زیرساختی تقریبا تکمیل هست. فقط گرافیک و ظاهرش کار داره که اونم انجام میشه. به راحتی میشه سخت افزار جدید رو بهش اضافه کرد. به عنوان مثال الان دو تا سخت افزار رو پشتیبانی میکنه: یکی پیکو و دیگری شبیه‌ساز سخت افزار که در اصل نرم افزار هست و سخت افزاری نیست. کدهاش در این قسمت هستن: لینک
        با نگاه کردن به همون کدها میشه مشابه‌اش رو ساخت و سخت افزار جدید رو بهش اضافه کرد.
        خودم هم میتونم سخت افزار جدید رو بهش اضافه کنم، فقط به دو تا شرط: یکی اینکه اوپن سورس باشه (سورس آخرین نسخه‌اش همیشه از طریق GIT در دسترس عموم باشه) و دیگری اینکه یک عددش رو به قیمت تمام شده (نه قیمت فروش) به من بدید تا بتونم به برنامه اضافه‌اش کنم. خودم امکانش رو ندارم که مدار اسمبل کنم.
        و این‌که قسمت THD به احتمال خیلی زیاد باگ داره و نتایجش اشتباهه. کمک دوستان لازمه تا تصحیح بشه. (کد اینجا هست: لینک). احتمالا کدش بهم ریخته هست (اصطلاحا اسپاگتی کد) اگر از دوستان کسی میتونن کمک کنن بگن من توضیحات بیشتر رو بدم بگم مشکل کجاست. دوستی که میخواد کمک کنه نه لازمه سی شارپ بلد باشه و نه لازمه به الکترونیک آشنا باشه، فقط اصول ریاضیاتی fft و thd (total harmonic distortion) رو بلد باشه کافیه
        جدیدترین ویرایش توسط epsi1on; ۱۵:۲۳ ۱۴۰۳/۰۸/۲۰.

دیدگاه

در تست سرعت با memory depth معادل 500k نمونه سرعت محاسبه fft و بعدش رندر کردن تصویر.کل زمان طول کشیده چیزی در حدود ۱۰ میلی ثانیه هست. یعنی میشه تا ۱۰۰ فریم بر ثانیه در این حالت.
          یعنی محاسبه‌ی FFTی 500K نمونه، بعد محاسبه فرکانس و ... و بعد رندر تصویر چیزی حدود ۱۰ میلی ثانیه روی کامپیوتر من طول کشید. وقت گیر ترین قسمتش همین FFT هست با اینکه از بهترین کتابخونه استفاده کردم (یعنی کتابخانه‌ی FFTW که معروف ترین و در عین حال جزو پرسرعت ترین ها هست) باز هم برای نمونه های طولانی مثلا با طول از 5M هر بار محاسبه FFT حدودا 500میلی ثانیه زمان میبره. اوسیلوسکوپ‌های معمولی چطور fft رو برای 100M نمونه اینقدر سریع حساب میکنن؟!
          فکر کنم الان دیگه وقتشه همونطور که دوستمون axiom گفتنبریم سراغ نسخه‌ی دیگه ای که تریگر روی میکرو انجام بشه و اطلاعات تکه تکه بیاد.
          جدیدترین ویرایش توسط epsi1on; ۲۰:۰۵ ۱۴۰۳/۰۸/۲۱.

دیدگاه

راستی برنامه الان از لحاظ زیرساختی تقریبا تکمیل هست. فقط گرافیک و ظاهرش کار داره که اونم انجام میشه. به راحتی میشه سخت افزار جدید رو بهش اضافه کرد. به عنوان مثال الان دو تا سخت افزار رو پشتیبانی میکنه: یکی پیکو و دیگری شبیه‌ساز سخت افزار که در اصل نرم افزار هست و سخت افزاری نیست. کدهاش در این قسمت هستن: لینک
            با نگاه کردن به همون کدها میشه مشابه‌اش رو ساخت و سخت افزار جدید رو بهش اضافه کرد.
            خودم هم میتونم سخت افزار جدید رو بهش اضافه کنم، فقط به دو تا شرط: یکی اینکه اوپن سورس باشه (سورس آخرین نسخه‌اش همیشه از طریق GIT در دسترس عموم باشه) و دیگری اینکه یک عددش رو به قیمت تمام شده (نه قیمت فروش) به من بدید تا بتونم به برنامه اضافه‌اش کنم. خودم امکانش رو ندارم که مدار اسمبل کنم.
            و این‌که قسمت THD به احتمال خیلی زیاد باگ داره و نتایجش اشتباهه. کمک دوستان لازمه تا تصحیح بشه. (کد اینجا هست: لینک). احتمالا کدش بهم ریخته هست (اصطلاحا اسپاگتی کد) اگر از دوستان کسی میتونن کمک کنن بگن من توضیحات بیشتر رو بدم بگم مشکل کجاست. دوستی که میخواد کمک کنه نه لازمه سی شارپ بلد باشه و نه لازمه به الکترونیک آشنا باشه، فقط اصول ریاضیاتی fft و thd (total harmonic distortion) رو بلد باشه کافیه
            با سلام مجدد ،
            جایگزینی قطعات نیمه هادی با رله که در پست قبل گفته بودم لغو شد ، چون چه در ایران و چه حتی در خیلی کشور ها اپتو ماسفت گران تر از رله در میومد که بی خیالش شدم.
            ​​​​​​الان تنها دو تغییر در مدار آنالوگ مد نظر دارم :
            ۱- اضافه کردن رله برای کوپلینگ GND
            ۲- جایگزینی آپ امپ پر سرعت LM318 با TL084 در نسخه با پهنای باند بالا

الان در نرم افزارتون میتونید پشتیبانی پورت COM برای ارسال و دریافت اطلاعات رو ارسال کنید ؟
            کد بندی خاصی هم مد نظرم نیست ، مثلا اگه عدد ۵۱۲ به نرم افزار ارسال بشه ، خط Trace در وسط قرار بگیره
            اگه ۰ ارسال بشه خط در پایین ترین حد قرار بگیره و اگر ۱۰۲۳ ارسال بشه خط در پایین ترین حد قرار بگیره ، یعنی ارسال کاملا خام داده ها از طریق پروتکل UART و پورت COM.
            و از طرفی چند تا دکمه کوپلینگ ( AC , DC , GND ) هم به نرم افزار اضافه کنید که با زدنشون صرفا یک کاراکتر G یا A یا D از طریق پورت COM به میکروکنترلر ارسال بشه.
            اگر زحمت بکشید و این کار رو انجام بدید نسخه ارزان STM8 آماده هست.
            اما انتقال تریگر به میکروکنترلر در نسخه اصلی ، به نظرم تصمیم مهمی هست و در مورد جزئیاتش باید مقداری احتیاط کرد.
            اینکه در اسیلوسکوپ های بازاری چطور FFT سریع انجام میشه هم اطلاع دقیقی ندارم ، اما به نظرم بخاطر استفاده از FPGA هست.
            ​​​​​​

دیدگاه

الان در نرم افزارتون میتونید پشتیبانی پورت COM برای ارسال و دریافت اطلاعات رو ارسال کنید ؟
              ​​​​​​
              بله همین الان هم با پیکو با پورت com (سریال) ارتباط برقرار میشه.​
              قبل از دست به کار شدن به نظرم بهتره کمی در موردش صحبت کنیم. اجازه بدین سیستم فعلی با پیکو رو توضیح بدم شاید مفید باشه.
              الان روی پیکو کد rp2daq سوار هست. کلا ایده‌ی rp2daq این هست که پیکو هر عملی میخواد انجام بده از pc دستور بگیره. فرضا یکی اگر خواست یک ledی متصل به پین ۲۵ پیکو رو روشن یا خاموش کنه لازم نباشه که توی کد میکرو دست ببره. فقط به میکرو بگه پین ۲۵ رو Hi ست کن. پیکو هیچ اطلاعات hard codeای توی خودش نداره برای پین‌ها. تمام دستورها رو از pc میگیره و توی pc شماره‌ی پین دکمه ها و رله‌ی احتمالی ذخیره شده. یعنی پیکو تقریبا فقط دستور رو دریافت میکنه و اجرا میکنه. دستوراتش که الان استفاده میکنم هم ایناست:
              - شروع و پایان adc و جریان داده
              - تنظیم مود پین IO (دو حالت خروجی یا ورودی)
              - Hi یا Lo کردن پین های خروجی
              - اطلاع به PC در صورت تغییر حالت پین‌های ورودی از Hi به Lo و بلعکس. (برای اطلاع از فشرده‌شدن کلیدهای فعلی)
              - تنظیم کردن PWM روی پین خاص با فرکانس و Duty Cycle خاص (برای سیگنال رفرنس).

چون پیکو دوتا هسته داره، یک هسته فقط مسئول ارتباط با PC هست و یک هسته کارهای دیگه رو انجام میده (البته بنا به توضیحات پروژه)
              این سازوکار فعلی بود، حالا به نظرم باید در مورد این صحبت کنیم که در سیستم جدید اصولا چه دستوراتی قراره رد و بدل بشه بین میکرو و PC. چه اطلاعاتی روی میکرو هاردکد بشه و چه اطلاعاتی رو از pc بگیره و بلعکس برای PC.

کد بندی خاصی هم مد نظرم نیست ، مثلا اگه عدد ۵۱۲ به نرم افزار ارسال بشه ، خط Trace در وسط قرار بگیره
              اگه ۰ ارسال بشه خط در پایین ترین حد قرار بگیره و اگر ۱۰۲۳ ارسال بشه خط در پایین ترین حد قرار بگیره ، یعنی ارسال کاملا خام داده ها از طریق پروتکل UART و پورت COM.
              و از طرفی چند تا دکمه کوپلینگ ( AC , DC , GND ) هم به نرم افزار اضافه کنید که با زدنشون صرفا یک کاراکتر G یا A یا D از طریق پورت COM به میکروکنترلر ارسال بشه.
              اگر زحمت بکشید و این کار رو انجام بدید نسخه ارزان STM8 آماده هست.
              ​​​​​​

منظورتون از خط trace رو متوجه نشدم که با اعداد بین ۰ تا ۱۰۲۴ تغییر میکنه. آیا تنظیم offset منظورتون هست؟ ولی ارسال داده خام به نظرم فکر خوبی هست.
              دکمه‌های AC و DC و ... مشکلی نداره اضافه میکنم.

من هنوز نمیدونم اصولا چه ورودی‌هایی رو میکرو از کاربر میگیره و چه ورودی‌هایی رو pc از کاربر میگیره. پیشنهاد میکنم شما هم قبل دست به کار شدن میکرو صبر کنید تا این‌ها رو مشخص کنیم. ممکنه نسبت به چیزی که مد نظر هرکدام‌مون هست تغییر کنه.
              میشه لطف کنید یک عکس از شماتیک مدار قرار بدید ببینیم چطوریه؟

اما انتقال تریگر به میکروکنترلر در نسخه اصلی ، به نظرم تصمیم مهمی هست و در مورد جزئیاتش باید مقداری احتیاط کرد.
              اینکه در اسیلوسکوپ های بازاری چطور FFT سریع انجام میشه هم اطلاع دقیقی ندارم ، اما به نظرم بخاطر استفاده از FPGA هست.
              ​​​​​​
              پس فعلا باشه برای بعد

دیدگاه

بله همین الان هم با پیکو با پورت com (سریال) ارتباط برقرار میشه.​
                قبل از دست به کار شدن به نظرم بهتره کمی در موردش صحبت کنیم. اجازه بدین سیستم فعلی با پیکو رو توضیح بدم شاید مفید باشه.
                الان روی پیکو کد rp2daq سوار هست. کلا ایده‌ی rp2daq این هست که پیکو هر عملی میخواد انجام بده از pc دستور بگیره. فرضا یکی اگر خواست یک ledی متصل به پین ۲۵ پیکو رو روشن یا خاموش کنه لازم نباشه که توی کد میکرو دست ببره. فقط به میکرو بگه پین ۲۵ رو Hi ست کن. پیکو هیچ اطلاعات hard codeای توی خودش نداره برای پین‌ها. تمام دستورها رو از pc میگیره و توی pc شماره‌ی پین دکمه ها و رله‌ی احتمالی ذخیره شده. یعنی پیکو تقریبا فقط دستور رو دریافت میکنه و اجرا میکنه. دستوراتش که الان استفاده میکنم هم ایناست:
                - شروع و پایان adc و جریان داده
                - تنظیم مود پین IO (دو حالت خروجی یا ورودی)
                - Hi یا Lo کردن پین های خروجی
                - اطلاع به PC در صورت تغییر حالت پین‌های ورودی از Hi به Lo و بلعکس. (برای اطلاع از فشرده‌شدن کلیدهای فعلی)
                - تنظیم کردن PWM روی پین خاص با فرکانس و Duty Cycle خاص (برای سیگنال رفرنس).

چون پیکو دوتا هسته داره، یک هسته فقط مسئول ارتباط با PC هست و یک هسته کارهای دیگه رو انجام میده (البته بنا به توضیحات پروژه)
                این سازوکار فعلی بود، حالا به نظرم باید در مورد این صحبت کنیم که در سیستم جدید اصولا چه دستوراتی قراره رد و بدل بشه بین میکرو و PC. چه اطلاعاتی روی میکرو هاردکد بشه و چه اطلاعاتی رو از pc بگیره و بلعکس برای PC.

منظورتون از خط trace رو متوجه نشدم که با اعداد بین ۰ تا ۱۰۲۴ تغییر میکنه. آیا تنظیم offset منظورتون هست؟ ولی ارسال داده خام به نظرم فکر خوبی هست.
                دکمه‌های AC و DC و ... مشکلی نداره اضافه میکنم.

من هنوز نمیدونم اصولا چه ورودی‌هایی رو میکرو از کاربر میگیره و چه ورودی‌هایی رو pc از کاربر میگیره. پیشنهاد میکنم شما هم قبل دست به کار شدن میکرو صبر کنید تا این‌ها رو مشخص کنیم. ممکنه نسبت به چیزی که مد نظر هرکدام‌مون هست تغییر کنه.
                میشه لطف کنید یک عکس از شماتیک مدار قرار بدید ببینیم چطوریه؟

پس فعلا باشه برای بعد
                الان دوباره نرم افزارتون رو باز کردم و این بار گزینه rp2daq رو زدم و دیدم که بله ، قابلیت انتخاب پورت COM رو داره ، قبلا که نرم افزار رو اجرا کرده بودم رو حالت Fake ADC گذاشته بودم که باعث شده بود گزینه های اصلی رو نبینم.
                ولی مشکلی که هست اینه که با زدن گزینه Connect صفحه اسیلوسکوپ باز میشه ولی سریعا بر میگرده به صفحه قبل ، ظاهرا موقع زدن دکمه Conncet از طریق پورت COM دستوراتی به رزبری پای ارسال میشه که چند دهم ثانیه منتظر میمونه تا رزبری پای به سمت PC پاسخ رو بده ، حالا مشکلم اینجاست که نمیدونم اون پاسخی که رزبری پای به PC میفرسته چه کاراکتر یا رشته ای هست.
                و لطف کنید سوالاتتون یا موارد ابهامی که دارید رو شماره گذاری کنید تا بهتر و دقیق تر بتونم جواب بدم.

دیدگاه

الان دوباره نرم افزارتون رو باز کردم و این بار گزینه rp2daq رو زدم و دیدم که بله ، قابلیت انتخاب پورت COM رو داره ، قبلا که نرم افزار رو اجرا کرده بودم رو حالت Fake ADC گذاشته بودم که باعث شده بود گزینه های اصلی رو نبینم.
                  ولی مشکلی که هست اینه که با زدن گزینه Connect صفحه اسیلوسکوپ باز میشه ولی سریعا بر میگرده به صفحه قبل ، ظاهرا موقع زدن دکمه Conncet از طریق پورت COM دستوراتی به رزبری پای ارسال میشه که چند دهم ثانیه منتظر میمونه تا رزبری پای به سمت PC پاسخ رو بده ، حالا مشکلم اینجاست که نمیدونم اون پاسخی که رزبری پای به PC میفرسته چه کاراکتر یا رشته ای هست.
                  و لطف کنید سوالاتتون یا موارد ابهامی که دارید رو شماره گذاری کنید تا بهتر و دقیق تر بتونم جواب بدم.
                  بله در مورد پروتوکل ارتباط کمی توضیح دادم. ادرس محل کدش هم اینجاست: لینک
                  یک سوال خیلی مهم، آیا این سخت‌افزاری که داریم در موردش صحبت‌ می‌کنیم و شما زحمت طراحیش رو کشیدید منبع‌باز هست؟ اگر هست آیا همش هست یا قسمتیش؟ (شماتیک - pcb - سورس‌کد میکرو کدومهاش عمومیه؟)

دیدگاه

بله در مورد پروتوکل ارتباط کمی توضیح دادم. ادرس محل کدش هم اینجاست: لینک
                    یک سوال خیلی مهم، آیا این سخت‌افزاری که داریم در موردش صحبت‌ می‌کنیم و شما زحمت طراحیش رو کشیدید منبع‌باز هست؟ اگر هست آیا همش هست یا قسمتیش؟ (شماتیک - pcb - سورس‌کد میکرو کدومهاش عمومیه؟)
                    اگر اشتباه نکنم تابع های Connect و Disconnect داخل سورس لینکی که فرستادید ، برای وصل شدن به تارگت ( رزبری پای ) هستن.
                    اما همچنان اون کاراکتر یا رشته تایید کانفیگ رو پیدا نکردم.
                    اما در مورد سخت افزار ، بله شماتیکی که طراحی کردم و خدمت شما ارسال کردم منبع باز هست ، اما به شرطی که در یک پروژه منبع باز استفاده بشه ( تقریبا مشابه قوانین لایسنس GPL ولی برای سخت افزار ) و میشه روش لوگوی OSHW رو زد.
                    ولی برای استفاده منبع بسته فرق داره ، اگر کسی خواست استفاده منبع بسته کنه بحث جدا هست.
                    ولی PCB رو شما طراحی کردید و حق تصمیمش هم با شماست.
                    سورس کد میکروکنترلر برای STM8 هم نوشتم و باید تست بشه ( و احتمالا نرم افزار هم باید بر اساسش تغییر داده بشه ) و احتمالا اون هم منبع باز منتشر کنم.

​​​​

​​​​​​

دیدگاه

اگر اشتباه نکنم تابع های Connect و Disconnect داخل سورس لینکی که فرستادید ، برای وصل شدن به تارگت ( رزبری پای ) هستن.
                      اما همچنان اون کاراکتر یا رشته تایید کانفیگ رو پیدا نکردم.
                      ​​​​​​
                      به نظرم به این سادگی که شما انتظار دارید نیست. اگر بخواید اضافه کنید وقت بیشتری نیاز داره چون کمی پیچیده تره.
                      به هر حال، من همچنان پای حرفی که زدم هستم:

دیدگاه

به هر حال، من همچنان پای حرفی که زدم هستم:
                        ببخشید من زیاد متوجه این صحبتتون نشدم بحث قیمت رو که میفرمائید برنامه اش را اضافه کنید

دیدگاه

نوشته اصلی توسط axiom2600 نمایش پست ها
                          ببخشید من زیاد متوجه این صحبتتون نشدم بحث قیمت رو که میفرمائید برنامه اش را اضافه کنید
                          منظورم این هست که فرضا شما یک سخت افزار "کاملا اوپن‌سورس" (نه نیمه اوپن‌سورس) دارید و میخواید پشتیبانی از این سخت‌افزار به برنامه اضافه بشه. اگر بخواهید من میتونم این کار رو برای شما انجام بدم ولی باید یک نسخه از سخت‌افزار شما رو در دستم داشته باشم. حاظرم هزینه‌اش رو هم به شما پرداخت کنم، منتها فقط هزینه‌ی قطعاتش.
                          اگر سخت افزار غیر منبع‌باز هست که بحثش فرق داره.

دیدگاه

اما در مورد سخت افزار ، بله شماتیکی که طراحی کردم و خدمت شما ارسال کردم منبع باز هست ، اما به شرطی که در یک پروژه منبع باز استفاده بشه ( تقریبا مشابه قوانین لایسنس GPL ولی برای سخت افزار ) و میشه روش لوگوی OSHW رو زد.
                            راستی یک سوال دیگه، آیا محصول نهایی که شما مد نظر دارید و احتمالا میخواهید بفروشیدش، منبع‌باز هست دیگه؟
                            همونطور که احتمالا مطلع هستید شما مجوز این نرم‌افزار رو نمی‌تونید تغییر بدید. یعنی اگر توی این نرم‌افزار تغییری ایجاد کنید، محصول نهایی دست هر کسی که میره، منطقن باید بصورت کامل اوپن‌سورس باشه. چه در ازای پرداخت پول محصول رو به مشتری بدید چه رایگان، ولی باید حتما سورس‌کد کامل (فکر میکنم شماتیک و نقشه pcb هم در این مورد جزو سورس کد محصوب میشه) هم همراهش به مشتری بدید. تاکید میکنم سور‌س‌کد کامل نه نصفه و نیمه.
                            حالا من چندان نمیدونم شما چقدر با اخلاق حرفه‌ای آشنا هستید یا چقدر براتون مهمه که اخلاق‌حرفه‌ای رعایت بشه. فعلا که سازوکار قانونی‌ای در کشور برای این مساله وجود نداره ...
                            جدیدترین ویرایش توسط epsi1on; ۱۳:۱۳ ۱۴۰۳/۰۸/۲۸.

دیدگاه

راستی یک سوال دیگه، آیا محصول نهایی که شما مد نظر دارید و احتمالا میخواهید بفروشیدش، منبع‌باز هست دیگه؟
                              همونطور که احتمالا مطلع هستید شما مجوز این نرم‌افزار رو نمی‌تونید تغییر بدید. یعنی اگر توی این نرم‌افزار تغییری ایجاد کنید، محصول نهایی دست هر کسی که میره، منطقن باید بصورت کامل اوپن‌سورس باشه. چه در ازای پرداخت پول محصول رو به مشتری بدید چه رایگان، ولی باید حتما سورس‌کد کامل (فکر میکنم شماتیک و نقشه pcb هم در این مورد جزو سورس کد محصوب میشه) هم همراهش به مشتری بدید. تاکید میکنم سور‌س‌کد کامل نه نصفه و نیمه.
                              حالا من چندان نمیدونم شما چقدر با اخلاق حرفه‌ای آشنا هستید یا چقدر براتون مهمه که اخلاق‌حرفه‌ای رعایت بشه. فعلا که سازوکار قانونی‌ای در کشور برای این مساله وجود نداره ...
                              اینکه سخت افزار رو تولید انبوه کنم و بفروشم احتمالش کمه ، ولی صفر مطلق نیست.
                              و بله به خوبی هم اطلاع دارم که در مجوز ( لایسنس ) GPL و LGPL باید سورس کد کامل به دست مصرف کننده نهایی برسه.
                              اما در مورد سخت افزار ابهاماتی دارم ، چون بیشتر مجوز های شناخته شده منبع باز ، برای کتابخانه و کد منبع و نرم افزار تعریف شدن ، و مجوز های مناسب سخت افزار که دیدم بیشترشون یا شرایط معینی نداشتن و قوانینشون عجیب بود ( مثل کریتیو کامنز ) یا اینکه صرفا در حد یک لوگو بودن.
                              وگرنه در کشوری که کپی رایت رعایت نمیشه ، در مورد اجرای قوانین لایسنس پروژه های منبع باز نباید انتظار خاصی داشت .
                              ##############
                              اما در مورد اضافه کردن سخت افزار به نرم افزاری که نوشتید ، به نظرم باید راه حل ساده تری هم وجود داشته باشه.
                              با این اوصاف فعلی که گفتید باید سخت افزار ساخته بشه و برای شما هم ارسال بشه که دست هر دو طرف هزینه میذاره ، از این بدتر ، اگر سخت افزار دچار تغییرات و توسعه بشه یا، دوباره باید سخت افزار جدیدی ارسال بشه و هزینه اضافی و....
                              خوشحال میشم راه حل دیگری مدنظرتون هست رو بفرمایید.
                              در صورت لزوم میتونم کد منبع برنامه ای که برای میکروکنترلر STM8 نوشتم رو هم بفرستم.

دیدگاه

در صورت لزوم میتونم کد منبع برنامه ای که برای میکروکنترلر STM8 نوشتم رو هم بفرستم.
                                ممنون ولی تا زمانی که مدار رو که میکرو روش سوار هست و اماده‌ی پروگرام هست رو نداشته باشم کد میکرو رو نمیتونم استفاده کنم.

خوشحال میشم راه حل دیگری مدنظرتون هست رو بفرمایید.
                                ۱۰۰درصد راه حل هست و فکر میکنم همه‌مون به دنبال راه‌حل هستیم.
                                به نظرم اگر بخوایم نرم‌افزار و سخت افزار رو با هم مقایسه کنیم توی این مورد خاص:
                                - داکیومنت نرم‌افزار معادل با داکیومنت سخت‌افزار
                                - کد نرم افزار معادل شماتیک سخت افزار
                                - کد نرم افزار کامپایل شده و آماده‌ی اجرا معادل نقشه‌ی PCB آماده‌ی ارسال به تولید کننده‌ی PCB
                                - کد میکرو‌کنترلر هم لازمه‌ی پروژه هست معادل دیتا‌های استاتیک نرم‌افزار هست

اینطوری پروژه ها در یک قالب مشخص قرار میگیرن و میشه بجای پول از همکاری روی پروژه استفاده کرد. مثل تبادل کالا با کالا (یا خدمات با خدمات).

فارغ از این پروژه، فرضا شما یک پروژه‌ای دارید که برنامه‌نویسی دسکتاپ داره و من هم یک پروژه‌ی دیگه‌ای دارم که سخت‌افزار داره. هر کدوم از ما توی پروژه‌ی طرف مقابل بهش کمک می‌کنیم به این امید که رضایت هر دو طرف برقرار بشه.

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X