اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

همه چیز درباره المان های سردکننده TECو سیستم Water Cooling ( بسیار جالب )

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : همه چیز درباره المان های سردکننده TECو سیستم Water Cooling ( بسیار جالب )

نوشته اصلی توسط Mahdy111
    تست اولیه انجام شد
    .....
    سلام دوست عزیز
    خوب هستید ؟

ببینید دوست گرامی , استفاده از آب خروجی رادیاتور به عنوان کولر یک بحثی است (1) و استفاده ار ترموالکتریم بحث دیگریست (2)

(1) حالا آب خروجی پیکان کاربراتوری که شما می فرمایید 33 درجه , که حرفتان حتما صحیح است
    همچنبن پیکان (تا جایی که یادم هست) فن رادیاتورش به موتور متصل هست و با دور موتور کار میکند و...
    اما پراید (انژکتری)یا هر ماشین انژکتری دیگری , برعکس کاربراتوریها , دمایه آب خیلی بالاتر هست ....
    همچنین فن رادیاتور هم برقیست و زمانی که لازم باشد , روشن و خاموش میشود....

(2) ترموالکتریک میزان دلتا تی اون (اختلاف دمایه قسمت سرد با گرم) 70 درجه هست (به گفته دیتا شیتشون...)
    اما در واقعیت به این صورت نیست و در بهترین شرایط 50 درجه هست (که هر چه قسمت گرمایی اون بدتر دفع حرارت شود و یا دمایه قسمت گرم بالاتر رود
    این فاصله کمتر و کمتر میشود)
    حالا میگیریم همان 50 درجه , شما آب واتر بلاک را به 35 درجه رساندید که بر اساس فرمول در قسمت سرمایشی ترموالکتریک باید داشته باشید 17- درجه
    که درست است , برایه تولید یخ بر رویه اون و برای آزمایشگاه
    ولی در استفاده کولری , با یک هیتسینک خیلی خوب و پره ها و هسته نازوک و خارجی و فن دور پایین , شما بادی که تولید میکنید (دمایه باد را عرض میکنم)
    ماکزیمم 10 تا 15 درجه دلتا تی بیشتر ندارید (با دمایه آب داخل واتر کولینگ)
    پس با 35 درجه شما ماکزیمم 20 تا 25 درجه باد خنک دارید که کولر خوبی در نمیاد
    اما اگر بتونید با رادیات مسی و فنهایه بلبرینگ دار دور بالا , بتونید دمایه آب را به 25 درجه برسونید (داخل واتر بلاک)
    اون زمان بادی در حدود 15 تا 10 درجه در بهترین شرایط حاصل میکنید که کولری قوی خواهد بود (حال بسته به اندازه محیط تعداد ترموالکتریک و اندازه
    رادیات تغییر میکند....)
    اما شما در ماشین و مثلا در دمایه 40 درجه میتونید آب را با رادیات و فن به دمایه 25 برسونید که حدود 15 درجه از محیط پایینتر است؟
    آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
    مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
    _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

پاسخ : همه چیز درباره المان های سردکننده TECو سیستم Water Cooling ( بسیار جالب )

نوشته اصلی توسط sina1359
      [b]سلام دوست عزیز
      خوب هستید ؟

ببینید دوست گرامی , استفاده از آب خروجی رادیاتور به عنوان کولر یک بحثی است (1) و استفاده ار ترموالکتریم بحث دیگریست (2)

(1) حالا آب خروجی پیکان کاربراتوری که شما می فرمایید 33 درجه , که حرفتان حتما صحیح است
      همچنبن پیکان (تا جایی که یادم هست) فن رادیاتورش به موتور متصل هست و با دور موتور کار میکند و...
      اما پراید (انژکتری)یا هر ماشین انژکتری دیگری , برعکس کاربراتوریها , دمایه آب خیلی بالاتر هست ....
      همچنین فن رادیاتور هم برقیست و زمانی که لازم باشد , روشن و خاموش میشود....
      ایشون دارن راجعب رادیاتور بخاری صحبت میکنن نه فن رادیاتور جلوی موتور

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
        ایشون دارن راجعب رادیاتور بخاری صحبت میکنن نه فن رادیاتور جلوی موتور
        من کاری به رادیاتورش ندارم اروین خان
        آبی که داخل رادیاتور بخاری ماشین میشه
        از کجا میاد؟ مگر از آب ماشین نیست؟ اون دماش چنده؟مگر دوستمون نگفتن که حدود 33 بود...
        مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
        _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

برای منابع تغذیه ارزان قیمت از ترانسهای هالوژن و لامپهای استخری هم میشه استفاده کرد ( بعد از dc کردن ) ، البته از شارژرهای باطری ماشین هم همینطور (برند آینهل یا محک ارزان میباشند )

ضمنا رادیاتور هم تقاطع خیابان مفتح و انقلاب که مرکز فروش فن و هواکش هست میشه در سایزهای مختلف پیدا کرد ، یکی هم سر خیابان بهبودی با آزادی بود فکر میکنم :question:

دیدگاه

نوشته اصلی توسط m.vafaei
            برای منابع تغذیه ارزان قیمت از ترانسهای هالوژن و لامپهای استخری هم میشه استفاده کرد ( بعد از dc کردن ) ، البته از شارژرهای باطری ماشین هم همینطور (برند آینهل یا محک ارزان میباشند )

ضمنا رادیاتور هم تقاطع خیابان مفتح و انقلاب که مرکز فروش فن و هواکش هست میشه در سایزهای مختلف پیدا کرد ، یکی هم سر خیابان بهبودی با آزادی بود فکر میکنم :question:
            سلام دوست عزیز , ممنون برایه راهنماییهایه خوبتون
            دوست عزیز , منظورتون ایستگاه مترو دروازه دولت هست؟
            کجاش رادیاتور فروشی هست؟
            در مورد ترانسهایه هالوژن حق با شماست , من قبلا با اونا کار کردم
            با یک دیود پل و خازن , راحت میشه از اونا استفاده کرد (برایه یک ترموالکتریک)
            اما برای تعداد بیشتر , زیاد اقتصادی نیست...

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
              سلام دوست عزیز , ممنون برایه راهنماییهایه خوبتون
              دوست عزیز , منظورتون ایستگاه مترو دروازه دولت هست؟
              کجاش رادیاتور فروشی هست؟
              در مورد ترانسهایه هالوژن حق با شماست , من قبلا با اونا کار کردم
              با یک دیود پل و خازن , راحت میشه از اونا استفاده کرد (برایه یک ترموالکتریک)
              اما برای تعداد بیشتر , زیاد اقتصادی نیست...
              خواهش دوست عزیز
              بله همون ایستگاه دروازه دولت رو که به سمت خیابون مفتح میرید اوایل خیابون سمت چپ مغازه ها بورس هواکش ایران هستند که تو اونها رادیاتور هم دیده بودم
              ضمنا به این لینک هم نگاهی بندازید ، مربوط به واتر بلاک سی پی یو هستش
              http://lioncomputer.ir/category/614/Water%20-%20%20Liquid%20Cooling/

دیدگاه

نوشته اصلی توسط m.vafaei
                ضمنا به این لینک هم نگاهی بندازید ، مربوط به واتر بلاک سی پی یو هستش
                http://lioncomputer.ir/category/614/Water%20-%20%20Liquid%20Cooling/
                قیمت ها کهکشانی است!
                اگه این زندگی باشه , اگه این سهمم از دنیاست ; من از مردن هراسم نیست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                  من کاری به رادیاتورش ندارم اروین خان
                  آبی که داخل رادیاتور بخاری ماشین میشه
                  از کجا میاد؟ مگر از آب ماشین نیست؟ اون دماش چنده؟مگر دوستمون نگفتن که حدود 33 بود...
                  خوب متوجه شدی که به شیر آب شهر وصلش کرده بود؟ آبی که واردش میشد از موتور نبود اون 80-90 درجس

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                    خوب متوجه شدی که به شیر آب شهر وصلش کرده بود؟ آبی که واردش میشد از موتور نبود اون 80-90 درجس
                    سلام اروین خان :mrgreen:
                    نه متوجه نشده بودم
                    من هم تعجب کردم که چطور دمایه خروجی از رادیاتور ماشین ایشون , 33 درجه هست

دیدگاه

نکتهای که میخوام هر دفعه خدمت دوستان عرض کنم و یادم میره
                      برایه ساخت کولر با TEC شما هر زمان توانستید که از یک TEC شش آمپری , با یک هیتسینک کوچک در اندازه یک TECو یک محیط کوچک (مثلا یک اتاق شیشه ای مثل آکواروم)
                      به اون دمایی که میخواهید برسید, دست پیدا کنید و بهترین دفع حرارت را انجام دهید
                      با افزاش تعداد TEC و واتر کولینگتون , میتونید در تعداد بیشتری ترموالکتریک به نتیجه برسید و یک کولر خوب با آن بسازید

فرمول کامل هست و به نظر من باید دمایه آب را به حدود 26 درجه سانتیگراد برسونید
                      من به دوستان رادیاتور پیکان را پیشنهاد میکنم
                      فن هم بلبرینگی با دور وحشتناک بالا
                      حالا اگر رادیاتور مسی پیدا کردید که چه بهتر
                      محل نصب رادیات هم بالای ماشین رویه باربند بهترین هست ولی باید عایقکاری بشه

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                        نکتهای که میخوام هر دفعه خدمت دوستان عرض کنم و یادم میره
                        برایه ساخت کولر با TEC شما هر زمان توانستید که از یک TEC شش آمپری , با یک هیتسینک کوچک در اندازه یک TECو یک محیط کوچک (مثلا یک اتاق شیشه ای مثل آکواروم)
                        به اون دمایی که میخواهید برسید, دست پیدا کنید و بهترین دفع حرارت را انجام دهید
                        با افزاش تعداد TEC و واتر کولینگتون , میتونید در تعداد بیشتری ترموالکتریک به نتیجه برسید و یک کولر خوب با آن بسازید

فرمول کامل هست و به نظر من باید دمایه آب را به حدود 26 درجه سانتیگراد برسونید
                        من به دوستان رادیاتور پیکان را پیشنهاد میکنم
                        فن هم بلبرینگی با دور وحشتناک بالا
                        حالا اگر رادیاتور مسی پیدا کردید که چه بهتر
                        محل نصب رادیات هم بالای ماشین رویه باربند بهترین هست ولی باید عایقکاری بشه
                        میشه بگید توی گرمای بالای 30 درجه تابستون چطوری میخاین دمای آب رو با رادیاتور بیارین زیر این مقدار؟

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                          میشه بگید توی گرمای بالای 30 درجه تابستون چطوری میخاین دمای آب رو با رادیاتور بیارین زیر این مقدار؟
                          اروین جان من کی گفتم میخوام این کارو بکنم
                          من خودم قبلا عرض کرده بودم که به این دلایل .... نمیشه کولر با TEC ساخت
                          خدمت دوستان عرض کردم که اگر تونستید دما را به حدعقل 26 درجه برسونید
                          اون زمان مبتونید از TEC بهترین جواب را بگیرید (برایه کولر)
                          اما میتونید دما را با رادیاتور در حدود 35 درجه نگه دارید

پ.ن: اروین خان , شما میتونید انواع رادیاتور مسی بخاری ماشینهای مختلف را معرفی کنید؟
                          سایز هر کدام را میتونید بگید؟
                          مممنون دوست عزیز

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                            اروین جان من کی گفتم میخوام این کارو بکنم
                            من خودم قبلا عرض کرده بودم که به این دلایل .... نمیشه کولر با TEC ساخت
                            خدمت دوستان عرض کردم که اگر تونستید دما را به حدعقل 26 درجه برسونید
                            اون زمان مبتونید از TEC بهترین جواب را بگیرید (برایه کولر)
                            اما میتونید دما را با رادیاتور در حدود 35 درجه نگه دارید

پ.ن: اروین خان , شما میتونید انواع رادیاتور مسی بخاری ماشینهای مختلف را معرفی کنید؟
                            سایز هر کدام را میتونید بگید؟
                            مممنون دوست عزیز
                            بابا کلا از ساخت این مدل کولر بیاین بیرون به فرض که اختلاف دما رو بتونید به وجود بیارین بازده کمو چطوری میتونید چبران کنید؟ یه بار دایی با 15-10 تا از این ویفرها درست کنه و با آب چاه هم خنکش میکرد گفت اصلا جواب نمیداد. و کولر گازی به صرفه تر بوده.

اگر میخاین کولر بسازین [glow=red,2,300]چیلر جذبی[/glow] رو امتحان کنید چون هم منبع گرمای فوق العاده داریم هم میتونیم با اختلاف زیاد توسط فن و رادیاتور آب نزدیک به دمای محیط بسازیم. البته شنیدم چیلر جذبی برای اندازه های کوچک جواب مناسبی نمیده ولی فکر کنم با افزایش اختلاف دما این مشکل حل بشه.

سایز رادیاتور پیکان رو میدونم که 12x30 مقدار پره هاش هست. و مسیش هم هست

دیدگاه

نوشته اصلی توسط arvinfx
                              بابا کلا از ساخت این مدل کولر بیاین بیرون به فرض که اختلاف دما رو بتونید به وجود بیارین بازده کمو چطوری میتونید چبران کنید؟ یه بار دایی با 15-10 تا از این ویفرها درست کنه و با آب چاه هم خنکش میکرد گفت اصلا جواب نمیداد. و کولر گازی به صرفه تر بوده.

اگر میخاین کولر بسازین [glow=red,2,300]چیلر جذبی[/glow] رو امتحان کنید چون هم منبع گرمای فوق العاده داریم هم میتونیم با اختلاف زیاد توسط فن و رادیاتور آب نزدیک به دمای محیط بسازیم. البته شنیدم چیلر جذبی برای اندازه های کوچک جواب مناسبی نمیده ولی فکر کنم با افزایش اختلاف دما این مشکل حل بشه.

سایز رادیاتور پیکان رو میدونم که 12x30 مقدار پره هاش هست. و مسیش هم هست
                              رادیاتور پیکانو میدونم , بزرگتر از اون چیه؟

چیلرهایه جذبی که میفرمایید , فکر نکنم بشه برایه ماشین استفاده کرد
                              حجمش بالاست و برایه حجم کم فکر نکنم جواب بده
                              اگر هم با اختلاف دمایه بالا بخواهید این کار را بکنید
                              از کجا حرارت را باید گرفت , حرارت موتور؟ حرارت تولیدی در گازهایه خروجی از ماشین که میشه از لوله اگزوز گرفت؟ راه دیگری نداریم (یا به فکر من نمیرسه)...
                              دمایه خروجی گازهای اگزوز چند درجه هستند؟
                              بهتر نیست یک تاپیک برایه این کار بزنیم؟

دیدگاه

با درود

انگاری تاپیک کمی جون گرفت

نگاه کنید دوستان ، الان ما با دو تا مسئله طرف هستیم

1- اول اینکه آب خنک توی ماشین تولید کنیم که خود این تولید آب خنک مستلزم سیستم سوایی هست که شامل المان ، رادیاتور خنک کننده و ... هست ،
                                2- وقتی آب خنک تولید شد ، با گردش اون آب خنک از داخل بخاری ماشین تولید باد سرد کنیم .

پیشنهاد من این بود که فعلا مورد یک را فاکتور بگیریم ، فرض می کنیم آب را به دمای نزدیک 0 درجه رسوندیم ، آیا با عبور این آب 0 درجه از داخل رادیاتور بخاری داخلی ماشین ، می توانیم باد خنک زیر 20 درجه داشته باشیم یا خیر ؟ اگر حواب بله هست ، که باید بریم روی مورد یک کار کنیم ، ولی اگر جواب خیر هست ، که کلا این سیستم جواب نمی ده و باید بریم سراغ روش دیگه .

اما دوستان در مورد چیلر جزبی پیشنهاد داده بودن ، اساس کار اونها آمونیاک هست که بسیار سمی و خطرناکه ، کافیه توی فضای کوچیک ماشین نشتی پیدا کنه و فاتحه !! برای کسب اطلاعات عمومی در این زمینه " یخچال نفتی " را سرچ کنید.

و در آخر ، مهمترین قدم برای پیشرفت پروژه ، تست آب و یخ و عبور اون از بخاری ماشین و اندازه گیری دمای باد خروجی

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X