اطلاعیه

Collapse
No announcement yet.

همه چیز درباره المان های سردکننده TECو سیستم Water Cooling ( بسیار جالب )

Collapse
این موضوع برجسته شده است.
X
X

• فیلتر
  • زمان
  • Show
Clear All
new posts

پاسخ : همه چیز درباره المان های سردکننده TECو سیستم Water Cooling ( بسیار جالب )

سلام سلام
    ممنون
    ببخشید آقا سینا یه سوال
    این یعنی اگه حدود 75 تا TEC شش آمپر داشته باشیم میشه یه اتاق 3*4*3 متر رو خنک کرد
    که اگه 3 تا گروه 25 تاییش کنیم میشه یه المان 220 ولت(AC) و 18 آمپری
    درست میگم؟
    یعنی حدودا 15000 بی تی یو
    با احتساب فن و سایر داستانها میشه گفت 20 تا 30 آمپر جریان میکشه
    :-?
    یه کولر گازی 15000 چقدر جریان میکشه؟
    آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

116 کتابخانه مورد نیاز برای Altium Designer

از دروغ متنفرم؛ هرچند در این مملکت به جرم صداقت، کودن نامیده شوم.

دیدگاه

پاسخ : همه چیز درباره المان های سردکننده TECو سیستم Water Cooling ( بسیار جالب )

سلام من همیشه این بحثو دنبال میکنم از آقا سینا و آقا مسعود هم بابت اطلاعاتشون ممنونم مخصوصا آقا سینا

نوشته اصلی توسط masoud_m_bf
      اگه حدود 75 تا TEC شش آمپر داشته باشیم میشه یه اتاق 3*4*3 متر رو خنک کرد
      فک خنکسازیشو کردی؟؟؟
      منم یه یار یه همچین فکرایی داشتم اما دیدم واتر کولینگ ایزوله شده بهتره.
      به امید روزی که شما رو بر بالاترین نقطه ی علم الکترونیک ببینم . زنده باد ECA.
      الکترونیک قدرت
      الکترونیک آنالوگ
      طراحی و تولید انواع مدارات الکترونیک در تیراژ انبوه
      ---------------------BMCELEC@-------------------
      ------------www.hoseyniemeni.ir-----------
      ---------------www.bmc-elec.com--------------
      ---------------www.bmc-elec.ir--------------

دیدگاه

نوشته اصلی توسط hoseyni imeni
        سلام من همیشه این بحثو دنبال میکنم از آقا سینا و آقا مسعود هم بابت اطلاعاتشون ممنونم مخصوصا آقا سینا

واسه همین گفتم 30 آمپر!
        میخوام مقایسه کنم ببینم چطور میشه :rolleyes:
        آموزش ساخت جعبه برای مدار با نرم افزار Corel Draw - آموزش طراحی تابلو ثابت با Corel Draw و LED Tool - آموزش کرک LED Tool

دیدگاه

سلام سلام
          ممنون
          ببخشید آقا سینا یه سوال
          این یعنی اگه حدود 75 تا TEC شش آمپر داشته باشیم میشه یه اتاق 3*4*3 متر رو خنک کرد
          درست میگم؟
          بله دقیقا
          به همین دلیل هست که TEC جای گاز و کمپرسر را نگرفته (با این که گاز نصبت به TEC مشکلات
          خیلی بیشتری داره , ولی هنوز سیستمی جایگزین برای اون نیست)
          فقط در سیستمهای خنک کننده کوچک که طراحی مدل گازی آن بسیار مشکل و پر هزینه است
          TEC جای آن را گرفته , کولرهای زیر 3000 بی تی یو که گاز و کمپرسور , دیگر صرفه اقتصادی ندارند
          از TEC به جای گاز و کمپرسور استفاده شده است
          مثلا شما قرار است یک جعبه حاوی دوربین یا یک وسیله ای که قرار است در دمای پایین کار کند را خنک کنید
          ولی ساختن یک سیستم خنک کننده گازی کوچک , از جمله ساخت یک کمپرسر کوچک که بتواند حدود
          8 بار تولید کند , کاری بسیار مشکل است (چون میعان کردن گاز CFC به مقدار و حجم سیستم خنک کننده ما , کاری ندارد
          یک میزان فشردگی برای میعان آن نیاز است...) پس نمیتوان کمپرسور را از یک میزان بیشتر , کوچک کرد و یا باید نوع گاز را تغییر
          داد , مثلا از نصل جدید گازها که در کولر طرح لبخند استفاده می شود استفاده کنند که تازه اجازه کاهش کمپرسور به نصف را میدهد
          و این گاز در راکتورها به کار گرفته میشود و بسیار گرانقیمت هستند (به همین دلیل است که , با ارزان بودن کولر طرح لبخند ,
          کسی از آنها خریداری نمیکند , چون هر چه صرفه جویی در برق داشته باشد , زمان شارژ چند ساله گاز , همه را جبران میکند
          (کولر طرح لبخند - سری اینورتری))
          و اگر هم بخواهند از همین کمپرسورهای بزرگ استفاده کنند
          خیلی جا گیر و بدانید که خیلی پر هزینه خواهد بود , در اینجا TEC با تمام راندمان پایینش , وارد بازی میشود
          مثلا همان طرحی که برای خنک کردن آکواریوم حاوی سمندر کرده بودند , فرض کنید که اگر میخواستند
          با سیستم گاز , یک خنک کننده بسازند, چه مشکلاتی را در پی داشتند و هزینه را هم فراموش نکنید...
          یک مشکل دیگر هم در سیستم های خنک کننده گازی هست: به جز یک سری کمپرسورها که برای ماشینهای یخچال دار و
          طراحی شده است , بیشتر کمپرسورهای یخچال در برابر تکانها , بسیار آسیبپذیر هستند , پس TEC باز وارد بازی میشود
          آموزش ساخت دستگاه برف ساز خانگی : https://www.eca.ir/forums/thread55009.html
          مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
          _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

سلام دوستان یه چند تا عکس از رادیاتور بخاری اتاق مینی بوس میذارم حالشو ببرین :mrgreen: فنش هم 100 وات 24 ولته پرتاب باد و صدای وحشتناکی هم داره :biggrin: کسی نمیتونه حدودا توان حرارتی ایده آل برای TEC که میتونه بده رو حدس بزنه؟ منظورم اینه که چند وات TEC میتونیم بذاریم که کارایی خوبی داشته باشه. حیفه به خدا تو حیاط گذاشته خاک میخوره. :cry2: اگه یه کاری بشه باهاش انجام داد خیلی خوب میشه :mrgreen:

لطفا سوالات فنی رو به جای پیام خصوصی در انجمن مطرح کنید.

دیدگاه

سلام محسن جان
              خوب هستید؟
              اندازه رادیتاور بخاری پیکانه (مدل مسی دو لول پیکان)
              با فن دور بالای که داره , حدود 6 عدد TEC و یا دو واتر بلاک 4 در 12 به خوبی جواب میده
              معادل 1200 بی تی یو هم میتونید از آن سرمایش و حدود 2000 بی تی یو گرمایش بگیرید
              و برای خنک و یا گرم کردن یک کیوسک روزنامه فروشی , کفایت میکنه
              میتونید به یک منع تغذیه 24 ولت 12 آمپری وصل کنید (کمی منبع سوئیچینگ را , آمپر بالاتر انتخاب کنید)
              مقاله آموزشی 11 پروژه با AVR و بسکام: https://www.eca.ir/forums/thread31760.html
              _*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡__*̡͌l̡*̡̡ ̴̡ı̴̴̡ ̡̡͡|̲̲̲͡͡͡ ̲▫̲͡ ̲̲̲͡͡π̲̲͡͡ ̲̲͡▫̲̲͡͡ ̲|̡̡̡ ̡ ̴̡ı̴̡̡ *̡͌l̡*̡̡_

دیدگاه

این هم یک TEC ده هزار تومانی همراه با یک هیتسینک معمولی CPU ده هرا تومانی چینی 65 واتی
                دمای محیط 39.5 درجه (محیط بسته بدون کولر و جریان هوا)
                کاملا هیتسینک داغ کرده بود و دمای اندازه گیزی شده از سطح هیتسینک , 45.7 درجه بود
                دلتا تی به همان صورت که خدمتتون عرض کردم , 50 درجه است (من که تا به حال نتونستم دلتا تی را
                بالاتر از 50 داشته باشم , دلتا تی 70 درجه یک دلتا تی تبلیغاتیست , من حتی حدود 8 سال پیش
                یک مدل TEC 08 ساخت فنلاند را که در اون زمان 37 هزار تومان خریدم , تست کردم و بیش از 50 درجه
                نتونستم دلتا تی داشته باشم...

دیدگاه

آخر جواب سوال منو ندادید
                  .
                  .

.
                  .
                  .

باشه خودم جواب میدم :cry: , فقط یادتون باشه.... :
                  جواب :
                  سطح تماس هیتسینک با TEC هست
                  فراموش کنید که این هیتسینکها برای CPU و کارت گرافیک ... درست شدند , نه TEC
                  گروهی مثل Beta 11 و Beta 40 , کل سینی قابل استفاده است
                  مدل V90 هم که برای کارت گرافیک هست , 39 به 102 میلیمتر هست که برای ما قابل استفاده هست
                  و اون یک میل مشکلی به وجود نمی آورد (TEC سطحی 40 در 40 میلیمتر دارد (حدعقل این مدلهایی که تو بازار موجود است))
                  مدل Bera 120 و مدل جدید اون که Beta 10 نام دارد , سطحی حدود 100 - 120 به 45 دارد که کاملا برای ما قابل استفاده است
                  اما میرسیم سر مدلهای گازی , که هیتسینک کفی آنها معمولا اندازه ای مشخص و محدود دارد:
                  45 در 39 - 40 در 40 - 38 در 38 - 35 در 35 - 30 در 29
                  مدل 45 در 39 و 40 در 40 که مشکلی ندارند (مثل مدل Beta 200 ST که 45 در 39 است)
                  مدل 38 در 38 هم من میگم مشکلی ندارد و فوت کوزه گریش هم این است که کمی خمیر سیلیکنی را بیشتر بزنید و وقتی TEC را روی آن فشار
                  میدهید , مثل فرو رفتن کفش در قیر تازه خنک شده , کمی از 4 طرف TEC باید خمیر بیرون بزند
                  مدل 35 در 35 هم اگر از دسته هیتسینکهای ایستاده گازی مثل مدلی که من به یخچالم بستم بود و تعداد لوله گازی بیشتر از 4 عدد بود (4 به بالا)
                  خود لوله های هیت پایپ قبل از این که خم شوند , تا حد زیادی TEC را پوشش داده و فقط چهار گوش TEC باقی میماند که با کمی افزایش خمیر میتوانید مشکل را حل کنید
                  حال چگونه این حالت قسمتهای پوشش نداده را دفع حرارت میکند , با یک مثال برایتان توضیح میدهم: یک میخ را کاملا زیر آتش سرخ کنید و بعد سریع یک دهم آن را داخل آب و
                  از اون با سرعت خارج کنید , قسمت 90 درصد وارد نشده با این که دمایش پایین آمده ولی کاملا دفع حرارت نشده است
                  حال آزمایش را تکرار کرده و این بار 90 درصد میخ را وارد آب و به سرعت خارج کنید, میبینید کل میخ دفع حرارت یکسان وکامل داشته است
                  فکر کنم توضیحات کامل باشد و دلیل را متوجه شده باشید
                  اول ممکن است TEC را بدون خمیر به هیتسینک وصل کنید و گوشه های آن که زیر پوشش هیتسینک نیست , کاملا داغ کرده باشد یا همان دفع حرارت ناقص (انگار میخ را داخل کیسه وارد آب کنید)
                  اما بدانید که خمیر سیلیکنی در اینجا معجزه کرده و کاملا در سر تاسر TEC , همه جای آن را یکسان دفع حرارت کرده و هم دما میسازد.
                  این را فراموش نکنید که خمیر سیلیکنی خوب , یکی از مهمترین عوامل در خوب کار کردن TEC شما محصوب میشود.
                  اگر برای TEC و هیتسینک نمیخواهید زیاد پول خرج کنید (که مهم هم نیست) اما از خمیر سیلیکنی , پول کم نگزارید و بهترین را خریداری کنید
                  یک خمیر سیلیکنی خوب (در یک مقاله خارجی خوندم) حتی در عملکرد بهتر هیتسینک کاملا موثر بوده و نقش اساسی را در دفع حرارت CPU بازی میکند...
                  حالا مدلهای 30 در 29 (مثل GAMMA200) که این سری از هیتسینکها (و کوچکتر از آن) را به شما توسه نمیکنم

پ.ن: البته سطح صیقل خورده و سطح تماس مسی (که جناب مسعود خان به آن اشاره کردند) و حتی هیتسینک هسته دار در مدل غیر گازی (مثل Beta40) صد در صد
                  مهم هستند و بازده کار را بالا میبرند

نتیجه گیری : مدل Beta 200 ST بر اساس این توضیحات , به نظر بنده , بهترین برای این کار است و با این که مدل GAMMA 200 از نظز همه چیز
                  (هر دو وات یکسان دارند- هر دو از سری هیتسینکهای گازی هستند) با مدل Beata 200 ST یکسان است ولی سطح تماس کمش , مشکل سار است و بدرد کار ما نمیخورد

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                    آخر جواب سوال منو ندادید
                    ممنون از پاسخهاتون

من که گفتم ماها حالا حالاها متوجهش نمیشیم خودتون بگید دیگه

دیدگاه

من که گفتم ماها حالا حالاها متوجهش نمیشیم خودتون بگید دیگه
                      سلام مسعود خان
                      این حرفا چیه میزنید , درست نیست :sad:
                      حتما وقت نکردید به بازار سر بزنید , اگر سر میزدید , خودتان حتما به سرعت متوجه مشکل می شدید
                      میماند یک سری نکات که در پست قبل , خدمتتون عرض کردم (پست ویرایش شده است)

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                        سلام مسعود خان
                        این حرفا چیه میزنید , درست نیست :sad:
                        حتما وقت نکردید به بازار سر بزنید , اگر سر میزدید , خودتان حتما به سرعت متوجه مشکل می شدید
                        میماند یک سری نکات که در پست قبل , خدمتتون عرض کردم (پست ویرایش شده است)
                        سلام
                        ا ا گفتم بگم آآآ این کوچیکه
                        ولی چون مدل بتا 200 اندازه نداشت گفتم شاید همشون همین سایزن

سر هم میزدم متوجه نمیشدم :cry:
                        تو شهرهای کوچیک مثل شهر ما از این چیزا گیر نمیاد
                        یادمه چند سال پیش یه TEC اینترنتی خریدم بردم پیش دوستم که مفازه داره
                        اونم کف کرد 10 تا سفارش داد از تهران بیارن
                        هنوز که هنوزه 10 تا رو نفروخته
                        پارسال یه پاور گرین 600 واتی میخواستم، سه روز طول کشید تا سفارش دادن از تهران برام اومد :cry2:

دیدگاه

سلام سلام
                          ممنون
                          ببخشید آقا سینا یه سوال
                          درست میگم؟
                          حالا موضوع جالب این هست که در یکی از سایتهای خارجی , نوشته بود که با یک چیپ 4 در 4 در چند میل قطر
                          میشه 205 بی تی یو تولید کرد و حدود 0.5 تا 0.7 متر کلعب را خنک کرد :eek:
                          و این موضوع برای نویسنده تعجب آور و جالب بود...
                          واقعا هم برای یک المانی با این ابعاد , خیلی تولید بالای است و برای سرمایشهایی با ابعاد کوچک , بهترین هست
                          اما برای حجمهای بزرگ , گاز و کمپرسور , بهتر جواب میدهد (البته با این که گاز در ابعاد کوچک هم باز بازده بالاتری از
                          TEC دارد , ولی تولید کمپرسور کوچک قوی و لوله های گاز و کندانسور.... در ابعاد کوچک , کاری سخت و پر هزینه است)
                          اگر دانشمندان بتوانند , از سه نظر , TEC را بهینه کنند , حتما جای گاز و کمپرسور را خواهد گرفت:
                          1- دمای تحمل TEC را به 150 تا 200 درجه بالا ببرند
                          2- راندمان TEC را از 200 بی تی یو به 600 بی تی یو در 60 وات , افزایش دهند (3 برابر که به حدود سیستمهای گازی خواهد رسید)
                          3- دلتا T واقعی TEC در حد 50 درجه بیشتر نیست (دلتا تی نامی آن 70 درجه است ولی دلتا تی واقعی آن بیشتر از 50 درجه نیست )
                          اگر آن را به 120 درجه (حدعقل دلتا تی واقعی , 100 درجه باشد) برسانند , در بدترین دما ها نیز میتوان سرمایش زیر صفر , داشت

دیدگاه

نوشته اصلی توسط sina1359
                            حالا موضوع جالب این هست که در یکی از سایتهای خارجی , نوشته بود که با یک چیپ 4 در 4 در چند میل قطر
                            میشه 205 بی تی یو تولید کرد و حدود 0.5 تا 0.7 متر کلعب را خنک کرد :eek:
                            و این موضوع برای نویسنده تعجب آور و جالب بود...
                            واقعا هم برای یک المانی با این ابعاد , خیلی تولید بالای است و برای سرمایشهایی با ابعاد کوچک , بهترین هست
                            اما برای حجمهای بزرگ , گاز و کمپرسور , بهتر جواب میدهد (البته با این که گاز در ابعاد کوچک هم باز بازده بالاتری از
                            TEC دارد , ولی تولید کمپرسور کوچک قوی و لوله های گاز و کندانسور.... در ابعاد کوچک , کاری سخت و پر هزینه است)
                            اگر دانشمندان بتوانند , از سه نظر , TEC را بهینه کنند , حتما جای گاز و کمپرسور را خواهد گرفت:
                            1- دمای تحمل TEC را به 150 تا 200 درجه بالا ببرند
                            2- راندمان TEC را از 200 بی تی یو به 600 بی تی یو در 60 وات , افزایش دهند (3 برابر که به حدود سیستمهای گازی خواهد رسید)
                            3- دلتا T واقعی TEC در حد 50 درجه بیشتر نیست (دلتا تی نامی آن 70 درجه است ولی دلتا تی واقعی آن بیشتر از 50 درجه نیست )
                            اگر آن را به 120 درجه (حدعقل دلتا تی واقعی , 100 درجه باشد) برسانند , در بدترین دما ها نیز میتوان سرمایش زیر صفر , داشت
                            اره دقیقا همین سه تا حل بشه عالی میشه
                            بعد چقدر از نظر حجم و فضا صرفه جویی خواهیم داشت
                            ولی خب یه جورایی انگار TEC غریب مونده و هیچ پیشرفتی نداره

دیدگاه

اره دقیقا همین سه تا حل بشه عالی میشه
                              بعد چقدر از نظر حجم و فضا صرفه جویی خواهیم داشت
                              ولی خب یه جورایی انگار TEC غریب مونده و هیچ پیشرفتی نداره
                              دقیقا
                              به دلیل این که تکنولوژی اون در دست شرقه و این کشورها آبی ازشون
                              گرم نمیشه

دیدگاه

سلام دوستان
                                عیدتون مبارک
                                در مورد چیلرهای آکواریوم , اطلاعی دارید؟
                                به این لینکها یک نگاهی بندازید و قیمتهای این چیلرها را ببینید :

http://aquarium-co.ir/%D9%85%D8%AD%D8%B5%D9%88%D9%84-%D8%A2%DA%A9%D9%88%D8%A7%D8%B1%DB%8C%D9%88%D9%85/%DA%86%DB%8C%D9%84%D8%B1-%D9%87%D8%A7%DB%8C-%D9%85%D8%AF%D9%84-HC-150a-%D9%87%D8%A7%DB%8C%D9%84%D8%A7

http://www.rasekhoon.net/forum/post/show/397707/655126/

http://www.boyu-australia.com/index.php?main_page=index&cPath=7
                                http://www.glaciercorp.com/Pages/aquarium_chill.html?pgid=5
                                http://www.practicalfishkeeping.co.uk/content.php?sid=5153

http://www.boyu-australia.com/index.php?main_page=index&cPath=61

تو گوگل , به فارسی سرچ کنید , چیلر آکواریوم

دیدگاه

لطفا صبر کنید...
                                X